Dodaj do ulubionych

Coalition of the Willing

19.03.11, 18:37
zaczela humaniarne bombardowanie w obronie zloz ropnych. Mozemy sie spodziewac ze cenny ropy poszybuja w gore (tak jak ratowali rope w Iraku) no i ze PODATNIK znowu bedzie musial wylozyc kase na bomby. A tu dla Sarka:

www.youtube.com/watch?v=JsWgG5v7A3A
Obserwuj wątek
    • j-k dziecie.... 19.03.11, 18:51
      na bomby nie trzeba wykladac, gdyz jest ich dostatek.

pisalem to ju 10 lat temu w/s Iraku.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
    • des4 Re: Coalition of the Willing 19.03.11, 19:09
      zakop dulary w słoiku pod klonem, bo ci banksterzy je ukradną, hehe...
    • you-know-who Re: Coalition of the Willing 19.03.11, 19:25
      jesli chodziloby o stabilnosc i strumien ropy, to wsparcie otrzymalby, jak dawniej, kadafi.

irak produkuje chyba teraz tyle samo lub niewiele wiecej niz przed 2003 - zupelnie nie o to wtedy chodzilo. majka, skad ty wytrzasnelas te wyjasnienia? to twoje wlasne?

zyjemy w swiecie, w ktorym najlepszy system polityczny jest ulomny, gdyz jest w nim sporo miejsca na bogacenie sie kosztem biednych, mega-kontrakty dla wojska i war profiteering, totalny bull w mediach i tak dalej.

ten system ma szanse, czasami, z rozpedu i niechcacy, uratowac drobne kilkadziesiat tysiecy ludzi (co jestem pewnien byloby efektem wojny domowej w ktorej kadafi w koncu wygrywa). wtedy jednak to ty masz irracjonalna reakcje. twoje rachuby co do libii wydaja mi sie opierajc na: slabej znajomosci przyczyn konfliktu, ktora zastapilas fantazjami na temat zachodnich agentur; na nieodpowiednich analogiach z irakiem, i w koncu na dziwnej obojetnosci co do aspektu humanitarnego. polityka troche przycmila wszystko inne?

warto uszeregowac drabine waznosci spraw. to, ze ktos na sankcjonowanej przez rb onz akcji zyska, a ktos straci finansowo czy politycznie, jest chyba ciut ciut mniej wazne niz jej glowny cel. zreszta, bylbym gotow za to zaplacic pare groszy wiecej na stacji benzynowej, gdyby to co piszesz bylo prawda. (ktos w koncu musi utrzymywac swiatowa ekonomie przy zyciu. kto jesli nie ja?)

• elka-sulzer Re: Coalition of the Willing 19.03.11, 20:30
        Zastanawia mnie co masz na mysli YKW:

>...ze ktos na sankcjonowanej przez rb onz akcji zyska, a ktos straci finansowo czy politycznie, >jest chyba ciut ciut mniej wazne niz jej glowny cel. zreszta, bylbym gotow za to zaplacic pare
        >groszy wiecej na stacji benzynowej,....

To coz twoim zdaniem jest glownym celem tego sankcjonwanego przez RB ONZ a tak nielegalnego przedsiewieziecia?
        No i pare innych pytan przy okazji.
        Czy Sarkozy mial jakies przyzwolenie swojego narodu by napasc suwerenne panstwo ktore Francji nie zagraza? Ja wiem ze Amerykanie nie dali takiego przyzwolenia swojemu wodzowi, ba, nawet zadnej dyskusji w Kongresie nie bylo:/
        • des4 Re: Coalition of the Willing 19.03.11, 20:33
          nelegalne bo się slinisz do dyktatora ciotka?

zaskarż rezolucję jeśli masz jaja hehe
      • zlotamajka Re: Coalition of the Willing 19.03.11, 21:59
        > ten system ma szanse, czasami, z rozpedu i niechcacy, uratowac drobne kilkadzi
        > esiat tysiecy ludzi

Podaj mi choc jeden przyklad kiedy to sie stalo?!!!

Wszystkie przyklady pokazuja odwrotne rezultaty. Aby uratowac kilka tysiecy morduje sie miliony.
        Orwel sie klania.

ktora zastapilas fantazjami na temat zachodnich agentur; na nieodpowiednich
        > analogiach z irakiem, i w koncu na dziwnej obojetnosci co do aspektu humanitar
        > nego. polityka troche przycmila wszystko inne?
        Trudno stwierdzic co sie naprawde dzieje. Sa pogloski i wskazniki ze wielu z tych rebeliantow to najemncy. Trzeba by bylo to sprawdzic zanim sie zaczynie ich bronic i wspierac. A wtracanie sie do wojen domowych nic nigdy dobrego nie zrobilo.
        • des4 Re: Coalition of the Willing 19.03.11, 22:05
          podobno amerykańskie tomahawki zgwałciły 120 dzeiwic z żeńskiej ochrony Kadafiego

Francuzi bombardują szpitalne oddziały położnicze i pediatryczne
          • teen69 Re: Coalition of the Willing 19.03.11, 23:08
            Wylizały sarko rów z tyłu. Male to paskudne ale walczy z bunga-bunga o pierwsze strony w szmatławcach. A rogi ma , że oooo.
            • des4 Re: Coalition of the Willing 19.03.11, 23:14
              napisz wiecej, cenie eksperta w temacie lizania i rowów
            • des4 nick założony w 2008, uaktywniony od przedwczoraj 19.03.11, 23:38
              kilka głupawych wpisów

może coś więcej mieciu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka