Dodaj do ulubionych

Polski dziennikarz zabity w Iraku

• Gość: dachowiec http://english.aljazeera.net/NR/exeres/5669EF87-C6 IP: *.ipt.aol.com 07.05.04, 22:04
      english.aljazeera.net/NR/exeres/5669EF87-C698-4527-B2A3-19232BC4336F.htm
    • Gość: zibi To już się robi nudne IP: *.lodz-polnoc.sdi.tpnet.pl 08.05.04, 09:02
      Ile można pisać o jednym facecie ? Jak tonie rybak czy ginie górnik to jest
      krótka notatka w prasie i na tym się kończy. A oni tez giną podczas pracy. Facet
      wiedział gdzie się pcha i jakie mogą być tego konsekwencje. Nie on pierwszy i
      nie ostatni. Ciekaw jestem jaka będzie histeria jak zaczną ginąć nasi najemni
      żołnierze ? I w imię czego ? W imię interesów amerykańskich ( wojna o ropę ) bo
      obalenie jednego z wielu dyktatorów, któremu amerykanie jeszcze nie tak dawno
      sami sprzedawali broń było tylko pretekstem.
    • Gość: Albert Re: Polski dziennikarz zabity w Iraku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.04, 09:33
      Mało tego,
      ?Trudno w to uwierzyć. Jedyną winą Polaków było to, że są obcy. Napis "PRESS" na
      przedniej szybie samochodu mógł jednak pomóc bojówkarzom w polowaniu na
      Europejczyków i Amerykanów. - Media przez sporą część Irakijczyków są uważane
      za część obcego aparatu przemocy - tłumaczy Paul Beaver z prestiżowego pisma
      "Jane's Defence".?
      Aż, trudno uwierzyć, że można pisać i być tak naiwnym i to Gazeta W.? Polacy tak
      jak cała reszta wojsk okupacyjnych są traktowani jak wrogowie. Naprawdę
      przedziwne, że gazeta może być aż tak zacofana i nie może chociażby przypomnieć
      sobie historii Polski w czasie okupacji hyitlerowskiej - dla Polaków, każdy Niemiec był
      wrogiem bez względu na to czy był "korespondentem wojennym okupacyjnego
      aparatu propagandy" czy lekarzem, inżynierem lub sprzątaczką.
    • Gość: dziennikarz Re: Polski dziennikarz zabity w Iraku IP: *.32001-1-64736c11.cust.bredbandsbolaget.se 08.05.04, 09:40
      jedno mnie zastanawia?????takich dziennikarzy na swiecie jest tysiace a wy
      robicie bohaterow z ludzi ktorzy za wlasna glupote totalna glupote zaplacili
      najwieksza cene-zycie!!!sprzedali sie swietemu piotrowi na rzecz allaha przez
      bezmyslnosc totalna!!!wiec trzeba tylko wspolczuc rodzinie bo jest to bol
      niesamowity stracic meza i ojca rodziny-no ale ze tata duren to juz osobista
      sprawa taty!!! KATON!!! PISZESZ DOBRZE!!! dzieki Bushowi galon gazoliny w usa
      kosztuje 2 dolary plus smierc wielu zolnierzy!!!
    • Gość: David Re: Polski dziennikarz zabity w Iraku IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.05.04, 10:05
      wielki smutek mnie ogarnia kiedy pomysle, ze nigdy wiecej nie zobacze Jego
      dokumentor, reportazy. Wielki zal. Nikt go nie zastapi
    • Gość: kuba Re: Polski dziennikarz zabity w Iraku IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.04, 10:09
      zawsze był , gdzie śmierć rządziła...
      Walka , rozpacz , bieda była........
      Pan Bóg wezwał Go do siebie...
      Chyba zaczął wojnę w Niebie...........
    • Gość: greg Re:Dziennikarze sami sobie zgotowali taki los IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.04, 10:11
      Śmierć człowieka to zawsze przykra wiadomość.Jednak wiadomości z wojen,
      katastrof stanowią początek wiadomości,wszyscy o to zabiegają i za to płacą
      duże pieniądze.Dziennikarze tych instytucji ryzykując swoje życie w docieraniu
      do tzw."prawdy" i wiadomosci na żywo narażają swoje życie.Każdy chce być
      najlepszy, zarabiać największe pieniądze.
      TAKIE ŻYCIE STWORZYLI SOBIE DZIENNIKARZE.Za miesiąc wszyscy zapomną o Milewiczu
      bo zostanie wykreowana inna gwiazda dziennikarska.Pustka zostanie wypełniona bo
      zapotrzebowanie na takie wiadomości będzie nadal bardzo duże.Life is life.
    • Gość: małgorzata AFP na miejscu IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.05.04, 10:11
      dlaczego nie ma relacji dziennikarza AFP Libańczyka który wczoraj mówił że
      widział wszystko bo jechał kilka metrów za Polakami i że to oni zawiezli
      Polaków wynajetym samochodem do szpitala.Znów AFP była na miejscu i zniknęła
    • Gość: pati Re: Polski dziennikarz zabity w Iraku IP: 62.148.85.* 08.05.04, 10:17
      nie moge w to uwierzyc!! naprawde chce mi sie plakac ale zwróćcie uwage na to
      ile sławnych ludzi już odeszło w tym roku to naprawde przykre że ludzie z
      wielkim talentem odchodzą tak szybko podczas gdy jakiś margines społeczny
      dożywa czasem sędziwego wieku :((
    • Gość: najmądrzejszy Święta prawda IP: 195.94.216.* 08.05.04, 10:24
      Jadąc na wojnę, nie zależnie od tego,czy jest się żołnierzem,czy dziennikarzem,
      trzeba mieć świadomość tego, że MOŻNA DOSTAĆ KULKĘ W ŁEB. Na tych, którzy tej
      świadomości nie mieli czychają już robaczki...
      • Gość: fred' hierarchia dziennikarska IP: *.w81-248.abo.wanadoo.fr 08.05.04, 10:45
        niecaly m-c temu w podobnych tarapatach znalazl sie francuski dziennikarz
        Alexandre Jordanov z agencji CAPA. separatysci iraccy wzieli go w niewole,
        poturbowowali, za jezyk pociagneli, i po 3 dniach otumanionego wypuscili na
        wolnosc; nic im po francuzach !!!
        Polaka od razu zabili, gdyz zadna to dla nich moneta wymienna!
        Z Wlochami robia co im sie zywnie podoba, zeby ugiac rzad Berluskoniego;
        Amerykanscy dziennikarze tez sa dla nich nie lada kaskiem, dobrym do
        barbarzynskich rozgrywek i gry nerwow.
        Za nic maja slowianskich psow gazeciarskich na zoldzie amerykanskim !

• Gość: rsw Re: Święta prawda IP: *.proxy.aol.com 08.05.04, 15:03
        Co nie zmienia faktu , ze jest to tragedia.
        Gornicy nie powinni pracowac w kopalni , bo moga zginac.Lotnicy nie powinni
        latac , bo moze spasc samolot.Taksowkarze nie powinni jezdzic taksowka , bo
        moga zostac zamordowani, a Ty nie przechodz przez jezdnie , bo moze Cie
        potracic samochod....Przeciez to nie o to chodzi.
    • Gość: Marcin Re: Polski dziennikarz zabity w Iraku IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.04, 10:31
      przykro
    • Gość: o. Dziennikarz zabity w Iraku NIE U STOKLOSY !!! IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 08.05.04, 10:34
      Choc i u nas jest maly Saddam Husajn , to ludzie u wladzy - majom to
      gdzies!!!, i media tez.
    • Gość: Klaudia Re: Polski dziennikarz zabity w Iraku IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 08.05.04, 11:01
      Wstrząsnęlo mną..nieprawdopodobna strata.Chylę czola nad odwagą i
      profesjonalizmem tego czlowieka....życie jest kruche i boli.Jednak powinniśmy o
      tym pamietac i ,, spieszmy sie kochac ludzi, tak szybko odchodzą,,..............
    • Gość: Arab w Polsce Re: Polski dziennikarz zabity w Iraku IP: *.chello.pl 08.05.04, 11:06
      Ojcie NIE wybacz im, albowiem zabili dobrych ludzi.
    • slon2002 szkoda ich ale czy to powód do zawieszenia DTV? 08.05.04, 11:25
      Pojechali dobrowolnie.
      Ja nie jestem ciekawy widoków ofiar wojennych.
      W ogóle gówno mnie ta wojna obchodzi i dlatego śmierć tych ludzi "na własne
      życzenie" jest bezsensowna.
    • Gość: antek Re: Polski dziennikarz zabity w Iraku IP: *.mdi.pl 08.05.04, 11:29
      Panie Generale Bieniek! Niech Pan pokarze tym mordercom, że jeszcze nie zginął
      duch walki w Polakach. Nie jesteśmy takimi tchórzami jak Hiszpanie i latynosi!
      Śmierć Waldemara Milewicza powinna zostać pomszczona i to Pan trzyma miecz w
      ręku! Z Bogiem!
      • Gość: pako Re: Polski dziennikarz zabity w Iraku IP: *.dip.t-dialin.net 08.05.04, 20:07
        nastepny ochotnik do iraku.
    • Gość: antek Re: Polski dziennikarz zabity w Iraku IP: *.mdi.pl 08.05.04, 11:33
      Redaktora naczelnego Super exspressu powinno się karnie zesłać do Iraku i
      używać jako żywej tarczy!
      • Gość: r Re: SE IP: *.devs.futuro.pl 08.05.04, 12:46
        Mimo, ze przekonalem sie na wlasne oczy, ze SE jest do tego zdolny, to wciaz
        nie moge uwierzyc - jak koledzy zrobili to koledze. Przeciez Grazyna Bukowska,
        ktora jest tam jednym z szefow wczesniej pracowala w TVP. Na pewno dobrze znala
        Milewicza. Skandal. Nie macie prawa nazywac sie dziennikarzami. Z drugiej
        strony - czego ja oczekuje po gazecie, ktora placi za jakies wypociny Frytki z
        polsatowskiego Baru, rownie ambitnego medium.

Wieczne odpowczywanie dla duszy Waldemara Milewicza!!!
    • Gość: miś uszatek Re: Polski dziennikarz zabity w Iraku IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 08.05.04, 13:21
      Szczerze mówiąc, nie rozumiem, dlaczego wszyscy tak się rozklejają nad
      Milewiczem. Ryzyko było wpisane w jego zawód. Nie mam też o nim dobrego zdania
      jako o dziennikarzu. Lubował się opisywaniem okropności i ekscytował przelewem
      krwi. Z tzw. "misją" niewiele to miało wspólnego. Zapamiętam go przede
      wszystkim jako czołowego manipulatora opinii publicznej przekonywanej przez
      media o konieczności interwencji państw zachodnich w Bośni i Kosowie. Jego
      reportaże były obrzydliwie promuzułmańskie i proalbańskie i fałszowały obraz
      wojny, który powoli przedostaje się jednak do świadomości opinii publicznej...
    • Gość: AdamM. NIE ZGINĄŁ NA DARMO IP: 80.51.246.* 08.05.04, 13:34
      To szokująca wiadomość, ale chcę wierzyć, że śmierć Waldemara Milewicza, choć
      jak każda śmierć była niepotrzebna, to nie była bezwartościowa. Doszła do nas
      tak blisko, że uświadomiła nam, co naprawdę dzieje się w Iraku. Nie można
      zostawić samopas kraju, w którym celowo zabija się dziennikarzy, nie można
      zostawić państwa w stanie anarchii i rozpadu, bo bo stanie się inkubatorem
      wszelkiej przemocy. Nie wiem, co powiedziałby Milewicz, ale z pewnością nie
      chciałby, żeby Irak został sprowadzony do pozycji kolejnego ropiejąceg wrzodu,
      o którym wszyscy chcieliby zapomnieć. Nie można być w Iraku wiecznie, ale nie
      wolno też teraz tchórzyć i umywać rąk. Z jednego powodu - żeby przestano tam
      zabijać.
    • Gość: polip Widzialm w chinskiej telewizji IP: *.sprintlink.net 08.05.04, 13:41
      z tego co wiem ylo oiele wiecej niz w polskiej pokozana ciala i sp.W.M z kula w
      szyji lezacego w samochodzie...okropnosc.TO BYL SWIETNY SZIENNIKARZ.
    • sjaca1 Re: Polski dziennikarz zabity w Iraku 08.05.04, 13:47
      Kazda wojna jest zła. Jestem przeciwnikiem wszelkich wojen. Na świecie powinien
      panować pokój, ale jeśli jest inaczej to liczmy się z tym, że będą ginąć ludzie.
      Wszystkich ofiar jest mi żal, więc niech nie robią z Milewicza bohatera. On nie
      był nikim lepszym ani gorszym od przeciętnego śmiertelnika, jego czas po prostu
      się skończył i nie ma z tego powodu robić żałoby narodowej jest to śmieszne!
    • Gość: Fine Szkoda ludzi z pasja IP: *.klinikum.lan / *.dip0.t-ipconnect.de 08.05.04, 14:36
      Takich jak Hubert Wagner czy Waldemar Milewicz. Smierc to tragedia kazdego
      czlowieka, ale takich ludzi szczegolnie szkoda. Gdyby wiecej Polakow mialo jakas
      pasje w zyciu to nasz kraj inaczej by wygladal i inaczej bylby przez innych
      postrzegany. Narazie to najlepiej ponarzekac, popsioczyc, napic sie piwa w parku
      i jakos to bedzie.
    • Gość: nieznajoma Re: Polski dziennikarz zabity w Iraku IP: *.195-136.tel.tkb.net.pl 08.05.04, 15:22
      Niektorzy pisza, ze znales ryzyko, ze podejmowales je, bo tak bardzo liczyla
      sie dla Ciebie kariera. Te slowa brzmia niemalze jak sformulowanie "sam jestes
      sobie winny". Jak mozna tak myslec? Czy cokolwiek usprawiedliwia morderstwo?

Nie mozna takimi stwierdzeniami tlumaczyc tego, co Ci sie stalo. Nie ma niczego
      zlego w fascynujacej pracy, to skarb, ktorego pewnie wielu Ci zazdroscilo.
      Bezkarni ludzie odebrali Ci to co miales najcenniejszego - zycie i mozliwosc
      realizowania tej pasji. Jest mi bardzo przykro, ze spotkalo Cie to ze strony
      Twego wlasnego gatunku, najbardziej okrutnego ze wszystkich. Chociaz znalam Cie
      tylko z ekranu telewizora, wiedzialam ze jestes, byles dobrym czlowiekiem.
      Gdybym tylko mogla cokolwiek zrobic, abys mogl jeszcze raz zobaczyc niebo i
      slonce.
      Bardzo mi przykro, ze dopiero po Twej smierci dowiadujesz sie, jak wielu ludzi
      Cie szanowalo i podziwialo. Mam nadzieje, ze gdzies jestes, ze nie popadles w
      nicosc, ze Twoje serce i dusza sa spokojne.

Do najbliższych Twemu sercu: Prosze, nie zapominajcie, ze mieliscie to
      wyjatkowe szczescie znac Wademara osobiscie. Rozmawiac z nim, pic kawe, byc.
      Prosze potraktujcie to jako wartosc ktorej wiekszosc ludzi nie miala szansy
      doswiadczyc. Oplakujecie wspanialego czlowieka
    • Gość: Zwierzak Re: Polski dziennikarz zabity w Iraku IP: *.net-80-236-83.issy.rev.numericable.fr 08.05.04, 15:34
      A dlaczego nie umieszczono zdjecia dziennikarza Mounira Bouamrane? Czy jego
      smierc jest mniej wazna? Czy nie zasluzyl na to wedlug Gazety Wyborczej dlatego
      ze jest Algierczykiem z pochodzenia?? bardzo sie dziwie takiemu zachowaniu!!!
    • Gość: wosq dlaczego On a nie żołnierze??!! IP: 150.254.169.* 08.05.04, 16:04
      ryczeć mi się chce, jak o tym przeczytałem to kląłem- bo odszedł najlepszy
      Polski dziennikarz, ale przede wszystkim na yebanego busza i jego motłoch,
      którzy tą wojnę rozpętali- Waldemar Milewicz jeździ na niemal każdą wojnę-
      czyli gdyby nie jankeskie dupki to by nie zginął, a tak w ogóle to wolałbym,
      żeby wybili cały oddział polskich najemnych żołdaków, którzy się tam wybrali
      dla forsy, przygody i wyżycia się na ludziach niż jednego dziennikarza- choćby
      z Al-Dżaziry.
      • kalinowski11 Re: dlaczego On a nie żołnierze??!! 08.05.04, 16:17
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=12494588&v=2&s=0
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka