Gość: dachowiec http://english.aljazeera.net/NR/exeres/5669EF87-C6 IP: *.ipt.aol.com 07.05.04, 22:04 english.aljazeera.net/NR/exeres/5669EF87-C698-4527-B2A3-19232BC4336F.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi To już się robi nudne IP: *.lodz-polnoc.sdi.tpnet.pl 08.05.04, 09:02 Ile można pisać o jednym facecie ? Jak tonie rybak czy ginie górnik to jest krótka notatka w prasie i na tym się kończy. A oni tez giną podczas pracy. Facet wiedział gdzie się pcha i jakie mogą być tego konsekwencje. Nie on pierwszy i nie ostatni. Ciekaw jestem jaka będzie histeria jak zaczną ginąć nasi najemni żołnierze ? I w imię czego ? W imię interesów amerykańskich ( wojna o ropę ) bo obalenie jednego z wielu dyktatorów, któremu amerykanie jeszcze nie tak dawno sami sprzedawali broń było tylko pretekstem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: Polski dziennikarz zabity w Iraku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.04, 09:33 Mało tego, ?Trudno w to uwierzyć. Jedyną winą Polaków było to, że są obcy. Napis "PRESS" na przedniej szybie samochodu mógł jednak pomóc bojówkarzom w polowaniu na Europejczyków i Amerykanów. - Media przez sporą część Irakijczyków są uważane za część obcego aparatu przemocy - tłumaczy Paul Beaver z prestiżowego pisma "Jane's Defence".? Aż, trudno uwierzyć, że można pisać i być tak naiwnym i to Gazeta W.? Polacy tak jak cała reszta wojsk okupacyjnych są traktowani jak wrogowie. Naprawdę przedziwne, że gazeta może być aż tak zacofana i nie może chociażby przypomnieć sobie historii Polski w czasie okupacji hyitlerowskiej - dla Polaków, każdy Niemiec był wrogiem bez względu na to czy był "korespondentem wojennym okupacyjnego aparatu propagandy" czy lekarzem, inżynierem lub sprzątaczką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziennikarz Re: Polski dziennikarz zabity w Iraku IP: *.32001-1-64736c11.cust.bredbandsbolaget.se 08.05.04, 09:40 jedno mnie zastanawia?????takich dziennikarzy na swiecie jest tysiace a wy robicie bohaterow z ludzi ktorzy za wlasna glupote totalna glupote zaplacili najwieksza cene-zycie!!!sprzedali sie swietemu piotrowi na rzecz allaha przez bezmyslnosc totalna!!!wiec trzeba tylko wspolczuc rodzinie bo jest to bol niesamowity stracic meza i ojca rodziny-no ale ze tata duren to juz osobista sprawa taty!!! KATON!!! PISZESZ DOBRZE!!! dzieki Bushowi galon gazoliny w usa kosztuje 2 dolary plus smierc wielu zolnierzy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: David Re: Polski dziennikarz zabity w Iraku IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.05.04, 10:05 wielki smutek mnie ogarnia kiedy pomysle, ze nigdy wiecej nie zobacze Jego dokumentor, reportazy. Wielki zal. Nikt go nie zastapi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Polski dziennikarz zabity w Iraku IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.04, 10:09 zawsze był , gdzie śmierć rządziła... Walka , rozpacz , bieda była........ Pan Bóg wezwał Go do siebie... Chyba zaczął wojnę w Niebie........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re:Dziennikarze sami sobie zgotowali taki los IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.04, 10:11 Śmierć człowieka to zawsze przykra wiadomość.Jednak wiadomości z wojen, katastrof stanowią początek wiadomości,wszyscy o to zabiegają i za to płacą duże pieniądze.Dziennikarze tych instytucji ryzykując swoje życie w docieraniu do tzw."prawdy" i wiadomosci na żywo narażają swoje życie.Każdy chce być najlepszy, zarabiać największe pieniądze. TAKIE ŻYCIE STWORZYLI SOBIE DZIENNIKARZE.Za miesiąc wszyscy zapomną o Milewiczu bo zostanie wykreowana inna gwiazda dziennikarska.Pustka zostanie wypełniona bo zapotrzebowanie na takie wiadomości będzie nadal bardzo duże.Life is life. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgorzata AFP na miejscu IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.05.04, 10:11 dlaczego nie ma relacji dziennikarza AFP Libańczyka który wczoraj mówił że widział wszystko bo jechał kilka metrów za Polakami i że to oni zawiezli Polaków wynajetym samochodem do szpitala.Znów AFP była na miejscu i zniknęła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pati Re: Polski dziennikarz zabity w Iraku IP: 62.148.85.* 08.05.04, 10:17 nie moge w to uwierzyc!! naprawde chce mi sie plakac ale zwróćcie uwage na to ile sławnych ludzi już odeszło w tym roku to naprawde przykre że ludzie z wielkim talentem odchodzą tak szybko podczas gdy jakiś margines społeczny dożywa czasem sędziwego wieku :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najmądrzejszy Święta prawda IP: 195.94.216.* 08.05.04, 10:24 Jadąc na wojnę, nie zależnie od tego,czy jest się żołnierzem,czy dziennikarzem, trzeba mieć świadomość tego, że MOŻNA DOSTAĆ KULKĘ W ŁEB. Na tych, którzy tej świadomości nie mieli czychają już robaczki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred' hierarchia dziennikarska IP: *.w81-248.abo.wanadoo.fr 08.05.04, 10:45 niecaly m-c temu w podobnych tarapatach znalazl sie francuski dziennikarz Alexandre Jordanov z agencji CAPA. separatysci iraccy wzieli go w niewole, poturbowowali, za jezyk pociagneli, i po 3 dniach otumanionego wypuscili na wolnosc; nic im po francuzach !!! Polaka od razu zabili, gdyz zadna to dla nich moneta wymienna! Z Wlochami robia co im sie zywnie podoba, zeby ugiac rzad Berluskoniego; Amerykanscy dziennikarze tez sa dla nich nie lada kaskiem, dobrym do barbarzynskich rozgrywek i gry nerwow. Za nic maja slowianskich psow gazeciarskich na zoldzie amerykanskim ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rsw Re: Święta prawda IP: *.proxy.aol.com 08.05.04, 15:03 Co nie zmienia faktu , ze jest to tragedia. Gornicy nie powinni pracowac w kopalni , bo moga zginac.Lotnicy nie powinni latac , bo moze spasc samolot.Taksowkarze nie powinni jezdzic taksowka , bo moga zostac zamordowani, a Ty nie przechodz przez jezdnie , bo moze Cie potracic samochod....Przeciez to nie o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Polski dziennikarz zabity w Iraku IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.04, 10:31 przykro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o. Dziennikarz zabity w Iraku NIE U STOKLOSY !!! IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 08.05.04, 10:34 Choc i u nas jest maly Saddam Husajn , to ludzie u wladzy - majom to gdzies!!!, i media tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaudia Re: Polski dziennikarz zabity w Iraku IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 08.05.04, 11:01 Wstrząsnęlo mną..nieprawdopodobna strata.Chylę czola nad odwagą i profesjonalizmem tego czlowieka....życie jest kruche i boli.Jednak powinniśmy o tym pamietac i ,, spieszmy sie kochac ludzi, tak szybko odchodzą,,.............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arab w Polsce Re: Polski dziennikarz zabity w Iraku IP: *.chello.pl 08.05.04, 11:06 Ojcie NIE wybacz im, albowiem zabili dobrych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 szkoda ich ale czy to powód do zawieszenia DTV? 08.05.04, 11:25 Pojechali dobrowolnie. Ja nie jestem ciekawy widoków ofiar wojennych. W ogóle gówno mnie ta wojna obchodzi i dlatego śmierć tych ludzi "na własne życzenie" jest bezsensowna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Polski dziennikarz zabity w Iraku IP: *.mdi.pl 08.05.04, 11:29 Panie Generale Bieniek! Niech Pan pokarze tym mordercom, że jeszcze nie zginął duch walki w Polakach. Nie jesteśmy takimi tchórzami jak Hiszpanie i latynosi! Śmierć Waldemara Milewicza powinna zostać pomszczona i to Pan trzyma miecz w ręku! Z Bogiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pako Re: Polski dziennikarz zabity w Iraku IP: *.dip.t-dialin.net 08.05.04, 20:07 nastepny ochotnik do iraku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Polski dziennikarz zabity w Iraku IP: *.mdi.pl 08.05.04, 11:33 Redaktora naczelnego Super exspressu powinno się karnie zesłać do Iraku i używać jako żywej tarczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: SE IP: *.devs.futuro.pl 08.05.04, 12:46 Mimo, ze przekonalem sie na wlasne oczy, ze SE jest do tego zdolny, to wciaz nie moge uwierzyc - jak koledzy zrobili to koledze. Przeciez Grazyna Bukowska, ktora jest tam jednym z szefow wczesniej pracowala w TVP. Na pewno dobrze znala Milewicza. Skandal. Nie macie prawa nazywac sie dziennikarzami. Z drugiej strony - czego ja oczekuje po gazecie, ktora placi za jakies wypociny Frytki z polsatowskiego Baru, rownie ambitnego medium. Wieczne odpowczywanie dla duszy Waldemara Milewicza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś uszatek Re: Polski dziennikarz zabity w Iraku IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 08.05.04, 13:21 Szczerze mówiąc, nie rozumiem, dlaczego wszyscy tak się rozklejają nad Milewiczem. Ryzyko było wpisane w jego zawód. Nie mam też o nim dobrego zdania jako o dziennikarzu. Lubował się opisywaniem okropności i ekscytował przelewem krwi. Z tzw. "misją" niewiele to miało wspólnego. Zapamiętam go przede wszystkim jako czołowego manipulatora opinii publicznej przekonywanej przez media o konieczności interwencji państw zachodnich w Bośni i Kosowie. Jego reportaże były obrzydliwie promuzułmańskie i proalbańskie i fałszowały obraz wojny, który powoli przedostaje się jednak do świadomości opinii publicznej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM. NIE ZGINĄŁ NA DARMO IP: 80.51.246.* 08.05.04, 13:34 To szokująca wiadomość, ale chcę wierzyć, że śmierć Waldemara Milewicza, choć jak każda śmierć była niepotrzebna, to nie była bezwartościowa. Doszła do nas tak blisko, że uświadomiła nam, co naprawdę dzieje się w Iraku. Nie można zostawić samopas kraju, w którym celowo zabija się dziennikarzy, nie można zostawić państwa w stanie anarchii i rozpadu, bo bo stanie się inkubatorem wszelkiej przemocy. Nie wiem, co powiedziałby Milewicz, ale z pewnością nie chciałby, żeby Irak został sprowadzony do pozycji kolejnego ropiejąceg wrzodu, o którym wszyscy chcieliby zapomnieć. Nie można być w Iraku wiecznie, ale nie wolno też teraz tchórzyć i umywać rąk. Z jednego powodu - żeby przestano tam zabijać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polip Widzialm w chinskiej telewizji IP: *.sprintlink.net 08.05.04, 13:41 z tego co wiem ylo oiele wiecej niz w polskiej pokozana ciala i sp.W.M z kula w szyji lezacego w samochodzie...okropnosc.TO BYL SWIETNY SZIENNIKARZ. Odpowiedz Link Zgłoś
sjaca1 Re: Polski dziennikarz zabity w Iraku 08.05.04, 13:47 Kazda wojna jest zła. Jestem przeciwnikiem wszelkich wojen. Na świecie powinien panować pokój, ale jeśli jest inaczej to liczmy się z tym, że będą ginąć ludzie. Wszystkich ofiar jest mi żal, więc niech nie robią z Milewicza bohatera. On nie był nikim lepszym ani gorszym od przeciętnego śmiertelnika, jego czas po prostu się skończył i nie ma z tego powodu robić żałoby narodowej jest to śmieszne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fine Szkoda ludzi z pasja IP: *.klinikum.lan / *.dip0.t-ipconnect.de 08.05.04, 14:36 Takich jak Hubert Wagner czy Waldemar Milewicz. Smierc to tragedia kazdego czlowieka, ale takich ludzi szczegolnie szkoda. Gdyby wiecej Polakow mialo jakas pasje w zyciu to nasz kraj inaczej by wygladal i inaczej bylby przez innych postrzegany. Narazie to najlepiej ponarzekac, popsioczyc, napic sie piwa w parku i jakos to bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznajoma Re: Polski dziennikarz zabity w Iraku IP: *.195-136.tel.tkb.net.pl 08.05.04, 15:22 Niektorzy pisza, ze znales ryzyko, ze podejmowales je, bo tak bardzo liczyla sie dla Ciebie kariera. Te slowa brzmia niemalze jak sformulowanie "sam jestes sobie winny". Jak mozna tak myslec? Czy cokolwiek usprawiedliwia morderstwo? Nie mozna takimi stwierdzeniami tlumaczyc tego, co Ci sie stalo. Nie ma niczego zlego w fascynujacej pracy, to skarb, ktorego pewnie wielu Ci zazdroscilo. Bezkarni ludzie odebrali Ci to co miales najcenniejszego - zycie i mozliwosc realizowania tej pasji. Jest mi bardzo przykro, ze spotkalo Cie to ze strony Twego wlasnego gatunku, najbardziej okrutnego ze wszystkich. Chociaz znalam Cie tylko z ekranu telewizora, wiedzialam ze jestes, byles dobrym czlowiekiem. Gdybym tylko mogla cokolwiek zrobic, abys mogl jeszcze raz zobaczyc niebo i slonce. Bardzo mi przykro, ze dopiero po Twej smierci dowiadujesz sie, jak wielu ludzi Cie szanowalo i podziwialo. Mam nadzieje, ze gdzies jestes, ze nie popadles w nicosc, ze Twoje serce i dusza sa spokojne. Do najbliższych Twemu sercu: Prosze, nie zapominajcie, ze mieliscie to wyjatkowe szczescie znac Wademara osobiscie. Rozmawiac z nim, pic kawe, byc. Prosze potraktujcie to jako wartosc ktorej wiekszosc ludzi nie miala szansy doswiadczyc. Oplakujecie wspanialego czlowieka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwierzak Re: Polski dziennikarz zabity w Iraku IP: *.net-80-236-83.issy.rev.numericable.fr 08.05.04, 15:34 A dlaczego nie umieszczono zdjecia dziennikarza Mounira Bouamrane? Czy jego smierc jest mniej wazna? Czy nie zasluzyl na to wedlug Gazety Wyborczej dlatego ze jest Algierczykiem z pochodzenia?? bardzo sie dziwie takiemu zachowaniu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wosq dlaczego On a nie żołnierze??!! IP: 150.254.169.* 08.05.04, 16:04 ryczeć mi się chce, jak o tym przeczytałem to kląłem- bo odszedł najlepszy Polski dziennikarz, ale przede wszystkim na yebanego busza i jego motłoch, którzy tą wojnę rozpętali- Waldemar Milewicz jeździ na niemal każdą wojnę- czyli gdyby nie jankeskie dupki to by nie zginął, a tak w ogóle to wolałbym, żeby wybili cały oddział polskich najemnych żołdaków, którzy się tam wybrali dla forsy, przygody i wyżycia się na ludziach niż jednego dziennikarza- choćby z Al-Dżaziry. Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: dlaczego On a nie żołnierze??!! 08.05.04, 16:17 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=12494588&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś