Dodaj do ulubionych

wysiłek znowu na marne - Putin dostanie nagrodę :)

10.07.11, 11:56
Szykuje się kolejna odsłona paktu R.-M., a szanowni uczestnicy forum (w tym wybitni mędrcy z Polski, Ameryki i eksperci od spraw wschodnich) milczą lub zajmują się głupstewkami :).

Zobaczta ludziska, Niemce znowu Putinowi prestiżową nagrodę przyznały!
www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/529876,niemcy_znowu_zaskakuja_przyznaja_putinowi_nagrode_kwadrygi_za_wytrwalosc_i_wiarygodnosc.html
NiemcyPutina porównują do postaci historycznych, do cara Piotra Wielkiego.
Pewnie przed przyznanien nagrody czytali wpisy evy15 na forum. :)

Putin "ma służyć za wzór" i "wyznaczać kierunek na przyszłość".
Rozumiecie Polacy? :)

"Obliczalność idąca w parze z wytrwałością, wiarygodność idąca w parze ze zdolnościami komunikacyjnymi cechują charakter W. Putina.
W sprawach wewnętrznych wprow. i zapewnia stabilność poprzez połączenie dobrobytu, gospodarki i tożsamości"

HE HE ... :) Nie wiem czy decyzja Niemców była konsultowana z Polską, z IPN na pewno nie, ale szykuje się być może niezła awantura :).

Znowu, ZNOWU CIĘŻKI WYSIŁEK EDUKACYJNY dziarskich polskich elyt - czyli dziennikarzy, historyków, zawodowych autorytetów moralnych, itp. na nic!

Krnąbrna Europa Zachodnia wciąż nie zna się na Wschodzie i nie rozumie Rosji!
Znowu Niemcy kłody rzucają Polakom pod nogi! :)

Oglądałem wczoraj mecz półfinałowy - Liga Światowa, siatkówka.
Polska-Rosja.
Obie drużyny grały bardzo dobrze, niestety, troszkę więcej szczęścia mieli Rosjanie i wygrali.

Podczas transmisji przez chwilę kątem oka widziałem taki oto transparent na trybunach: "Tego Kurka nam nie zakręcicie" (chodzi o Bartosza Kurka - znakomitego siatkarza polskiego) i roześmianą panienkę trzymającą plakat.

Oprócz oczywistego i fajnego kontekstu satyrycznego, sam się roześmiałem - ten obrazek DOSKONALE pokazuje, charakteryzuje i opisuje dołek psychiczno-martyrologiczny, w jakim znalazało się polskie społeczeństwo pod wpływem ogłupiającej i nie wiem czemu (niczemu? oprócz prokowania obłąkańczych uczuć nienawiści?) lub komu służącej propagandy.

Z nami NAPRAWDĘ jest coś nie tak. To COŚ zaczyna przybierać otwarcie chorobliwe formy nawet podczas wydarzeń sportowych.
Obserwuj wątek
    • czlowiek_ksiazka nikt nie bije w dzwony? 10.07.11, 12:20
      Myślałem, że wybitnie eksperckie polskie centra naukowe typu Ośrodek Studiów Wschodnich przestrzegają przed przyznaniem Putinowi nagrody, larum!, a tu - cisza i posucha... :)

Wręcz przeciwinie:
      www.osw.waw.pl/pl/publikacje/tydzien-na-wschodzie/2011-06-29/francja-i-niemcy-zaciesniaja-wspolprace-wojskowa-z-rosja
      Nikt się już nas w tej Europie nie słucha... :)
    • mara571 nie podniecaj sie: o nagrodzie w Niemczech 10.07.11, 12:22
      malo kto slyszal.
      Prawdziwa tradycje i znaczenie ma Karlpreis.
      www.karlspreis.de/englische_texte/the_prize.html
      • czlowiek_ksiazka Re: nie podniecaj sie: o nagrodzie w Niemczech 10.07.11, 12:29
        Będziemy się modlić, czcigodny mędrcze, żeby tej nie dostał! :)
        Wszystkie pozostałe już chyba skolekcjonował...

Modlitwa nam jeno została.. :)
        • mara571 pokojowego Nobla nie dostal, 10.07.11, 12:31
          a powinien. Tak jak Obama.
          • czlowiek_ksiazka Re: pokojowego Nobla nie dostal, 10.07.11, 12:34
            Ty się mara ugryź w jęzor i nie chwal dnia przed zachodem słońca! :)

A czemu Niemcy nie chcą jakiegoś Polaka tą nagrodą putinowską uhonorować?

Z Obamy nie kpij - bo to wódz Wolnego Świata i Demokracji Intergalaktycznej! :)

Coś już dawno Amerykanie nikogo przez pomyłkę nie zbombardowali w Afganistanie... Dobrze, nagroda była słusznie przyznana!
            • mara571 toz nagroda zadzialala, 10.07.11, 12:43
              Iranu nie zaatakowal.
              Wodz z niego zaden, nawet wlasnego kraju nie potrafi poprowadzic.
              Eksperyment polegajacy na wykreowaniu ZERA na prezydenta dzieki nowym mediom sie nie udal.
        • eva15 To nowa ale znana nagroda 10.07.11, 12:37
          C_k w Niemczech jest to nowa (od 2003 r.) ale znana nagroda, bo przydzielana podczas uroczystych obchodów (dzień wolny od pracy) Swięta Jedności Niemiec (3.10), czyli z pompą medialną.
          • czlowiek_ksiazka Re: To nowa ale znana nagroda 10.07.11, 12:38
            Jaka by nie była - uważam, że to:
            a) cios w wysiłki demokratyczne polskiej prasy oraz herra7 na forum :)
            lub
            b) uderzenie mające przyćmić polską Prezydencję w UE :)

To jak, wojna? ;)
            • eva15 Re: To nowa ale znana nagroda 10.07.11, 12:49
              Fakt, to brutalna prowokacja i atak z dwóch stron jednocześnie. Rosja zaatakowała polskie ogórki, a Niemcy polskie poczucie sprawiedliwości tą nagrodą.
              • czlowiek_ksiazka Re: To nowa ale znana nagroda 10.07.11, 12:54
                Ciekawe evo15, że na razie ani jeden dostojny forumowicz nie zwrócił uwagi na tę część mojego wpisu poświęconą banerowi na meczu siatkówki.

W Polsce hardkorowa psychodelia polityczna jest już obecna nawet w sporcie.
                I w umysłach tych biednych kibiców co to Putina od Miedwiediewa odróżnić pewnie nie mogą.

Abstrahuję od tego, że "ruskie" kurków Polakom nie zakręcały i najprawdopodobniej nie zamierzają tego czynić - bo i po kiego?
          • mara571 nigdy relacji nie widzialam 10.07.11, 12:40
            natomiast transmisje z Aachen mozna ogladac co roku (WDR).
            • czlowiek_ksiazka Re: nigdy relacji nie widzialam 10.07.11, 12:44
              Racja - pozostało nam tylko pomniejszanie znaczenia nagrody! :)

Z drugiej strony - jakby przyznano nagrodę prezydentowi Komorowskiemu albo chociaż premierowi Tuskowi do polskie "wolne" media krzyczałyby o tym epokowym wydarzeniu i jego słuszności od wczoraj! :)

Niedawno jegomość Niemcow był w Parlamencie Europejskim - tak pięknie i demokratycznie Putina wszystkim obrzydzał. Nie pomogło. :)
              • mara571 Karlpreis otrzymal w zeszlym roku TUSK 10.07.11, 12:45

• czlowiek_ksiazka Re: Karlpreis otrzymal w zeszlym roku TUSK 10.07.11, 12:47
                  Ufff, no to jednak jest jakaś sprawiedliwość na tym świecie, dzięki za info, teraz jestem trochę spokojniejszy! :))
                • stanczyk-5 Re: Karlpreis otrzymal w zeszlym roku TUSK 10.07.11, 13:01
                  " .. „młodzi, wykształceni” to nadchodząca postać współczesnej ciemnoty."

kim jest czlowiek madry ?
                  jest nim ten kto zna swoje ograniczenia
                  ilu takich w Sejmie i Senacie ?

Jeżeli, co daj Boże, Bóg jest - to chwała Bogu.
                  Ale jeżeli, co nie daj Boże, Boga nie ma - to niech nas ręka Boska broni...
                  • mara571 Re: Karlpreis otrzymal w zeszlym roku TUSK 10.07.11, 13:08
                    zaloz watek to omowimy ten cytat z Michalkiewicza szczegolowo.

PS. Pogladow politycznych S.M. nie podzielam, ale to napisal o nowoczesnej ciemnocie jest genialne.
              • eva15 C_k 10.07.11, 12:58
                Naturalnie, że wręczanie nagrody jest pokazywane w tv, raz krócej (migawki) raz dłużej. W ub. roku nagrodę dostał... Papandreou, ha,ha.
                Bild - największy w Europie brukowiec (czyli o wielkim zasięgu medialnym) nakręcił nawet filmik dostępny na youtube. Nawet jak nie znasz języka możesz zauważyć, jak uroczysta jest oprawa tej nagrody:

www.youtube.com/watch?v=KTTw2WgPewo
                • czlowiek_ksiazka Re: C_k 10.07.11, 13:02
                  Po tym wszystkim co ten straszliwy Putin :) jako prezydent i premier zrobił - tak to przynajmniej pokazują polskie i nie tylko "wolne" media - w Rosji i na świecie, ani jedna nagroda nie powinna być mu przyznana! :)

A tu patrzaj, znowu Niemce się wyłamują! :)
                  No załamka po prostu! :)

I to podczas naszej polskiej Prezydencji w UE! :)
                • jk2007 Evo - znowu rosyjski obowiązkowo? 10.07.11, 13:21
                  www.spiegel.de/schulspiegel/0,1518,768293,00.html
                  • eva15 Re: Evo - znowu rosyjski obowiązkowo? 10.07.11, 13:31
                    Każde gimnazjum ma 2 obowiązkowe języki obce. Zawsze jest to angielski, a2. język jest do wyboru. Jedne gimnazja mają np. łacinę, hiszpański, na zachodzie Niemiec najczęściej francuski (bo sąsiedztwo) , a że na wschodzie jest rosyjski - co w tym złego?
                    • lubat Re: Evo - znowu rosyjski obowiązkowo? 10.07.11, 21:51
                      A niedawno jakiś bystrzak (niech jego imię będzie przemilczane) chciał mnie zjeść na surowo za stwierdzenie, że Niemcy - w razie potrzeby - doskonale się porozumiewają z Rosjanami po rosyjsku.
                      W przeciwieństwie do Polaków, których bardzo niewielu zna język Puszkina, a większości się tylko wydaje, że zna.
                      • eva15 Re: Evo - znowu rosyjski obowiązkowo? 10.07.11, 23:11
                        Niemcy rzeczywiście dobrze porozumiewają się po rosyjsku, bo:
                        1) umieją wykorzystać swoich Russlanddeutsche wychowanych w niemieckich szkołach, ale znających od urodzenia rosyjski
                        2) faktycznie całkiem rozsądnie stawiają na rosyjski tam, gdzie była tradycja (b.NRD).
                        3) szkolą swoje kadry urzędowe i gospodarcze działające zagranicą (w Rosji i b. republikach radzieckich)

Awantur niektórych NRDowskich rodziców (Spiegel) nie rozumiem. Gdy moje dziecko szło do wybranego przeze mnie gimnazjum, też nie miałam swobody wyboru dowolnego 2. języka, MIMO, że gimnazjum było prywatne . Szkoła oferowała jako 2. język łacinę lub francuski. I basta. A jak nie, jeśli się nie podoba, to zawsze można pójść do innej szkoły z inną ofertą.
                        • eva15 Re: Evo - znowu rosyjski obowiązkowo? 10.07.11, 23:19
                          P.S. Ta moja szkoła proponowała rosyjski jako zajęcia dodatkowe ( w samym środku Niemiec Zach.), więc naturalnie wepchnęłam na nie moje pacholę, ale ono po roku, półtora roku nauki z zajęć nieodwołalnie nawiało (mając 10-12 lat nie widzi się sensu). Niemniej zna przynajmniej rosyjski alfabet i potrafi konstruować proste zdania, a to już coś.
                          Innymi słowy- oferta jest i jest dość powszechna również w szkołach państwowych, wcale nie tylko w b. NRD, choś tam bardziej, co zrozumiałe.
    • stanczyk-5 Re: wysiłek znowu na marne - Putin dostanie nagro 10.07.11, 12:23

czlowiek_ksiazka 10.07.11, 11:56

niedrwij,Putin rzeczywiscie jest przewidywalnym politykiem
      ja raczej balbym sie Rosyjskich Politykow typ Jelcyn

jedyna wada Putina jest fakt ze niejest politykim polskim !

Jeżeli, co daj Boże, Bóg jest - to chwała Bogu.
      Ale jeżeli, co nie daj Boże, Boga nie ma - to niech nas ręka Boska broni...
    • jk2007 Putin dostanie nagrodę 10.07.11, 12:29
      Putin dostanie nagrodę za to, że w eksporcie Rosji
      ropa i gaz - 70%, metale - 15%, las - 10%,
      w sumie 95%
      a gdzie rosyjski przemysł?
      • czlowiek_ksiazka Re: Putin dostanie nagrodę 10.07.11, 12:31
        Doskonały argument!
        Leć z tym do Niemców, może mu odmówią przyznania nagrody! :))

BUA HA CHA...
        • jk2007 nie rozumiem tej euforii 10.07.11, 12:33
          • czlowiek_ksiazka Re: nie rozumiem tej euforii 10.07.11, 12:35
            Ja ci oleju do łepetyny nie naleję, jeśli tego ode mnie oczekujesz...

Wielu rzeczy nie rozumiesz, ale jeśli szukasz bezpłatnych korepetycji, to nie do mnie...
            • jk2007 jestes zbyt naiwny i bezkrytyczny 10.07.11, 12:42
              Кaндидaтyрa Влaдимирa Пyтинa, oтмечaет DW-WORLD, не пoлyчилa единoглacнoгo oдoбрения членoв жюри, oтбирaющих лayреaтoв премии. В хoде oбcyждения coпредcедaтель пaртии "Зеленых" Джем Оздемир выcтyпил резкo прoтив приcyждения премии Пyтинy и вoздержaлcя при гoлocoвaнии пo кaндидaтyре премьер-миниcтрa РФ. Еще двoе членoв жюри - предcтaвители бизнеca - в хoде oбcyждения тaкже выcкaзaли cвoи coмнения пo пoвoдy кaндидaтyры Пyтинa, oднaкo прoгoлocoвaли зa приcyждение премии рoccийcкoмy пoлитикy.
              lenta.ru/news/2011/07/10/prize/
              • czlowiek_ksiazka Re: jestes zbyt naiwny i bezkrytyczny 10.07.11, 12:46
                Już się poprawiam, czcigodny myślicielu forumowy! :)

Widzisz jak to jest - jegomość Ozdemir od Zielonych wstrzymując się od głosu musi polskiego honoru bronić he he he he... :)

Może by tureckiego Ozdemira czymś uhonorować w Polsce? :)
                • jk2007 Re: jestes zbyt naiwny i bezkrytyczny 10.07.11, 12:56
                  czlowiek_ksiazka napisała:

> Już się poprawiam,

nie chce byc zlosliwy, bede wdzieczny -jezeli napiszesz cos wiecej o Ozdemir
                  • eva15 Zieleni to przefarbowani czerwoni 10.07.11, 13:07
                    ja ci napiszę:
                    ten poczciwy Turek należy do partii Zielonych, czyli partii w której wielu członków to byli kjomuniści włącznie z samą wierchuszką. Tak np. Trittin to były członek jednej z komunistycznych partii Niemiec w Getyndze.
                    • jk2007 Re: Zieleni to przefarbowani czerwoni 10.07.11, 13:15
                      Joschka Fischer też?
                      • eva15 Re: Zieleni to przefarbowani czerwoni 10.07.11, 13:29
                        Cała APO komunizowała, Joschka oczywiście też. Frankfurt to było siedlisko marxistów i maoistów, a dowodził intelektualnie tą zgrają niejaki Daniel Coh-Bendic.
                        To z tej hodowli pochodzą twórcy Zielonych.
                        Poczciwy Trittin popierał nawet śmiertelne zamachy RAF (na prokuratora generalnego Bubacka). jak to ładnie powiedział, on się od tego nie dystansuje:

www.konservativ.de/radikal/trittin.htm

• jk2007 Doborowe towarzystwo 10.07.11, 12:40
      В чиcле лayреaтoв премии "Квaдригa" первый президент СССР Михaил Гoрбaчев, пoлyчивший нaгрaдy в 2009 гoдy, a тaкже экc-кaнцлеры Гермaнии Гельмyт Кoль и Герхaрд Шредер, бывший президент Чехии Вaцлaв Гaвел и глaвa Еврoкoмиccии Жoзе Мaнyэль Бaррoзy.
    • eva15 S. Gannuszkina ostrzega! Achtung Putin! 10.07.11, 12:47
      Swiatowej sławydziałaczka na rzecz praw człowieka (zachodniego) w Rosji - Swietłana Gannuszkina ostrzega ciemnych Niemców i cały świat:

"Putin hat keinen Funken Achtung für die Bevölkerung. Er ist jemand, der nicht versteht - vielleicht wirklich nicht versteht -, was Demokratie ist", sagte die seit Jahren aussichtsreiche Anwärterin auf den Friedensnobelpreis. Putin habe im Gegensatz zu Medwedew auch kein Gefühl dafür, was gut und was schlecht ist. "Ein Mensch mit so vielen Komplexen an der Macht ist sehr gefährlich", hatte Gannuschkina gesagt.

www.n-tv.de/politik/Putin-erhaelt-Quadriga-Preis-article3774466.html
      Czyli, na skróty:
      Putin nie szanuje narodu, demokracji, w przeciwieństwie do Miedwiediewa nie rozróżnia między dobrem a złem i jako człowiek obarczony wieloma kompleksami jest bardzo niebezpieczny.

Nieco wyżej w atykule Gannuszkina ostrzega, że wybór Putina na prezydenta będzie ruiną Rosji.

Sama Gannnuszkina, jak podaje powyższy cytat, czeka już od lat na pokojową Nagrodę Nobla.
      Może teraz wreszcie dostanie?
      • czlowiek_ksiazka Niemcow też! 10.07.11, 12:52
        Piszę o tym powyżej.

Każdy co uczciwszy w Rosji ostrzega Europę przed Putinem.
        fakty.interia.pl/news/niemcow-w-pe-putin-zabil-demokracje,1598383,
        Wybitny działacz polityczny Rosji i jeden z autorów bezprecedensowego prosperiti lat 90-ych uważa, że "Putin zabił demokrację".

Ma rację - Putin zabił "demokrację" jelcynowską.

Skarżył się ten Niemcow, narzekał, a tu klops - Niemce nagrodę Putinowi dały zamiast demokratycznych dywanowych bombardowań Rosji! :)
        • eva15 Re: Niemcow też! 10.07.11, 13:09
          > Ma rację - Putin zabił "demokrację" jelcynowską.

Niestety nie zabił, ale mocno ją osłabił. Dobre i to.
          • czlowiek_ksiazka Re: Niemcow też! 10.07.11, 13:16
            Przyglądam się tym niemieckim harcom :) z boku i tak sobie myślę, że wbrew pozorom Unia to ZLEPEK, konglomerat najdziwniejszych postaw i poglądów.

Nie ma chyba tutaj mowy o jakiejś moralnej czy etycznej jedności?, o której tyle się pisze - wartości scalające Wspólnotę, wspólny fundament.

Postrzeganie Rosji w Niemczech i w Polsce - to są dwie jeśli nie przeciwstawne to całkowicie różne wizje. To jest PRZEPAŚĆ w poglądach.
            • eva15 Nagroda dla diabła wcielonego 10.07.11, 13:24
              Nie takie proste to wszystko. Mnie samą ta nagroda trochę dziwi, Putin jest w mainstreamie mocno krytykowany, robi się z niego diabła wcielonego. Chwalony jest Miedwieidew. Tak więc ta nagroda nie pasuje do tego, co się bydełku wyborczemu dniem i nocą do łbów wbija, bydełko będzie nieco zdezorientowane.
      • walter622 Re: S. Gannuszkina ostrzega! Achtung Putin! 10.07.11, 15:03
        eva15 napisała:
        > - Swietłana Gannuszkina ostrzega ciemnych Niemców i cały świat:

Ganuszkinna teraz jest w drużynie Miedwiediewa i doskonale zdaje sobie sprawę co oznacza
        dla jej szefa przyznanie tej nagrody Putinowi a nie Miedwiediowi.
    • mongolszuudan Re: wysiłek znowu na marne - Putin dostanie nagro 10.07.11, 12:54
      Cudzoziemcy uwazali Piotra I za pirwszego z monarchow Europy, wieksznosc Rosjan zas, ktore na swojej skorze czuli jacy sa jego reformy - za samego Antychrista, potwor piekelny. Piotr I byl naturalnym Leninem swego czasu - doslownie zgwalcil cale Rosje zeby przez sila zapchac ja pol-trup - w Europe. Ojciec Piotra I tez nie byl antyeuropejczykom, ale on wolal zrobic Rosje europiejskim mocarstwem droga stopniowym zmian - ewolucja, a nie rewolucja.
      • czlowiek_ksiazka Re: wysiłek znowu na marne - Putin dostanie nagro 10.07.11, 12:57
        Daj spokój, mongol, Piotr Wielki właśnie dlatego nazywa się tak, a nie inaczej, że coś tam dla Rosji zrobił.

Wiem, jest w Rosji spora grupa historyków-poczwienników, którzy uważają, że Piotr I to zaprzeczenie słowianofilskich trądyćji Rosji. Mają pewnie rację.

Okrucieństwo rządzących i ofiary to niestety stały rys historyczny wszystkich epok - nie tylko w Rosji.
        • mongolszuudan Re: wysiłek znowu na marne - Putin dostanie nagro 10.07.11, 13:06
          Nagroda imienia Piotra Wielkego pasuje Gorbaczowowi i Jelcynowowi. Putin jest godny innej nagrody - imienia Katarzyny Wielkiej, chociazby awansem. Zeby mocno pamietal dla czego rosyjski narod razem z Niemcami popieraja jego proswieszczonuju dyktaturu. Niech zyje wieczna przyjazn rosyjska - niemiecka!
          • czlowiek_ksiazka Re: wysiłek znowu na marne - Putin dostanie nagro 10.07.11, 13:13
            No widzisz - a co, Katarzyna Wielka to jakiś czyścioszek moralny? Nikt się podczas jej panowania nie buntował? A co z buntem Pugaczowa - z niczego się wziął? A represje wobec chłopstwa, itp.itp.itp.

Każdy król zachodni czy car "ruski" ma coś na sumieniu.
            Suma sumarum - "ruskie" wylądowały tam gdzie są.

A my też. Jeszcze lepiej mamy - bośmy w Unii i NATO :).
            • mongolszuudan Re: wysiłek znowu na marne - Putin dostanie nagro 10.07.11, 13:23
              Buntowali Kozacy, ktorych ona pozbawila nipodlieglosci i inorodce (tubylcy), ktorych buntowac przeciw prawnej wladzy wymuszali przez klamstwo Kozacy, objawiwszy im prawowitego dobrego cara Pugaczowa. Wieksznosc ruskiego narodu nie buntowala, a naprzeciw bronila miasta przed uzurpaterem i samozwancem. Ruscy nazywali Katarzynu Matuszka-Imperatrica. Bardzo watpie zeby ktos kiedys nazwal Piotra chociazby Car-Batiuszka. Antychryst, izwierg - i tyle.
              • mongolszuudan Re: wysiłek znowu na marne - Putin dostanie nagro 10.07.11, 13:38
                Legenda o dobrocie i sprawiedliwosci Piotra jest rodem juz z poczatku XIX w. Cos bylo w nim piekielnego, jezeli nienawisc narodowa do niego zyla 3 pokolenia. Lenina jednak mieszkancy Rosji polubili juz podczas jego zycia. I lubili jeszce 70 lat po smierci. Wypadek ten jest diametralno przeciwnym. Trzeba bylo umrzec 3 pokoleniom zeby klamstwo o zlym Leninie zostalo w Rosji opinia wieksznosci. No tego osiagli akurat przez nadmiernie chwalenie. Naturalna reakcja bylo po takiej liczbie swietego oleju ze ludzie powierza w kazda bzdura, zeby tylko uniknac rzygania.
    • vladexpat Re: wysiłek znowu na marne - Putin dostanie nagro 10.07.11, 13:07

>
      > Z nami NAPRAWDĘ jest coś nie tak. To COŚ zaczyna przybierać otwarcie chorobliwe
      > formy nawet podczas wydarzeń sportowych.

Bo Prawdziwy Polski Patriota (ppp) ma obowiazek mysla, slowem i czynem nienawidziec Rosje, nie lubic Niemcow i wielbic USA. W kwesti nienawisci do Zydow zdania sa podzielone. Tzw. obiektywizm jest przejawem relatywizmu moralnego, zatem nie jest dopuszczalny. Dodatkowo kazda dyskusje o sprawach miedzynarodowych ppp ma obowiazek podsumowac zdaniem : w Rosji jest jeszcze gorzej.
      Proste?
      • czlowiek_ksiazka Re: wysiłek znowu na marne - Putin dostanie nagro 10.07.11, 13:19
        Ale jak z takim bagażem wybitnej eksperckiej, moralnej wiedzy PPP ma zamiar funkcjonować w zglobalizowanym świecie XXI wieku?
        • vladexpat Re: wysiłek znowu na marne - Putin dostanie nagro 10.07.11, 13:56

> Ale jak z takim bagażem wybitnej eksperckiej, moralnej wiedzy PPP ma zamiar fun
          > kcjonować w zglobalizowanym świecie XXI wieku?

Jak wczesniej pisalem obiektywne, kartezjanskie widzenie swiata jest ppp obce. Zyje wiec w swoim wyimaginowanym swiecie pelnym spiskow, obcych wrogow i swoich zwykle poleglych herosow, ktory jedynie powierzchownie przenika sie z naszym swiatem wyksztalciuchow-kosmopolitow.
          W swoim swiecie ppp funkcjonuje sprawnie i cieszy sie zlym samopoczuciem poza krotkimi przeblyskami radosci gdy spadnie jakis ruski smiglowiec lub cos wybuchnie w moskiewskim metrze.
    • jk2007 Evo - grasz w Fussball? 10.07.11, 13:27
      www.dw-world.de/dw/article/0,,15203760,00.html
      • eva15 Re: Evo - grasz w Fussball? 10.07.11, 13:34
        Oglądałam wczorajszy mecz Niemcy: Japonia.
    • walter622 Witaj Książka 10.07.11, 14:58
      > Putin "ma służyć za wzór" i "wyznaczać kierunek na przyszłość".

Niemcy są znani ze swej pragmatyczności a także ze znajomości rosyjskiej problematyki.
      Oni zdają sprawę co się święci i pośpiesznie "zmieniają strzałki".
      Natomiast nasze wacki i ich medialne bydełko tkwi w kompletnej nieświadomości, tak więc
      dopiero za rok kolejny raz kompletnie zaskoczeni zaczną głośno lamentować.

Przygłupom, w stylu wojtusia do nieskończoności, pozostało tylko w znak protestu popełnienie zbiorowego seppuku pod Bramą Brandenburską.
      • mongolszuudan Re: Witaj Książka 10.07.11, 15:33
        Pułkowniku Putin, nasz drogi, dzielny herszt,
        Gdy każe, pójdziem z nim wrogów na szmaty drzeć.
        Nikt nam nie ruszy nic, nikt nie da nam w ryjek,
        Bo z nami Putin, Putin, Putin, Putin i Niedźwiedź !

Naprzód, żołnierze stara wiara, młode zuchy.
        Za Miedwieputinem pomni go w boju chwał,
        On nas wywiedzie cało z każdej zawieruchy,
        Sam Jelcyn go, sam Jelcyn nam go dał,
        Sam Jelcyn, Jelcyn, Jelcyn
        Nam go na Wodza dał!

W braku wolności w krwi i ogniu nam bedzie przewodził.
        Zwycięskim szlakiem z nim pojdziemy do Kijowa bram.
        Jak szeregowiec z piechurami w piachu on bedzie brodził,
        Dobry przykład dobry, przykład da nam,
        Dobry przykład, dobry przykład, zawsze da nam.
      • czlowiek_ksiazka Re: Witaj Walter 10.07.11, 15:56
        O właśnie, nie wiem czy ta nagroda to nie jakiś podskórny sygnał dla "wolnych" mediów, że coś się zmienia i wiatr zaczyna z innej strony wiać :).

Może jednak Putin wystartuje na prezia... Nie wiem. O ogłupianiu bydełka wyborczego napisała powyżej eva15 - a po co ogłupiać bez celu...?
        • walter622 Re: Witaj 10.07.11, 16:25
          > O właśnie, nie wiem czy ta nagroda to nie jakiś podskórny sygnał

Praktycznie w przededniu wyborów ( przy tym szykują się wybory prezydenckie i parlamentarne) sygnał aż nadto czytelny.

>dla "wolnych" mediów, że coś się zmienia i wiatr zaczyna z innej strony wiać :).

Nie dla wszystkich - nasze rodzime wacki mają zupełnie inne zadanie - muszą przygotować
          medialne bydełko do zupełnie innych wyborów, a "ruska tematyka" daje takie bezkresne pole dla harców. Na marginesie - he harce są w Rosji dostrzegane i ukazywane w kontekście ich wyborów i kółko się zamyka.

> Może jednak Putin wystartuje na prezia...

Decyzje w tej sprawie zapadły jakieś półtorej miesiąca temu. Teraz zaczęło się z tym związane widowisko - numer z Niemcovym temu tylko potwierdzenie. Po takim cyrku z tym przekrętasem nawet najbardziej zagorzali oponenci Putina nie mają wątpliwości, że
          "nie chcą ale muszą".
          Na marginesie - ciekawym jest obserwowanie tego, co się ostatnio dzieje w LDPR - dość interesujące z tego wynikają wnioski.
          • czlowiek_ksiazka Re: Witaj 10.07.11, 17:10
            Czekaj, coś przegapiłem - dlaczego półtora miesiąca temu?
            Czyżby red. Wacław wysmażył jakiegoś produkcyjniaka, który się szerokim echem w Europie odbił? :)
            • walter622 Re: Witaj 10.07.11, 17:24
              > Czyżby red. Wacław wysmażył jakiegoś produkcyjniaka,

Wręcz przeciwnie - ten pasterz medialnych baranów o czymś wyjątkowo istotnym nie napisał.
              • czlowiek_ksiazka Re: Witaj 10.07.11, 17:32
                No właśnie, o czym?
                • walter622 Re: Witaj 10.07.11, 18:08

> No właśnie, o czym?
                  Jesteś chyba okrutny. Chcesz mnie koniecznie pozbawić przyjemności obserwowania zdziwienia medialnej trzódki ? Jeżeli pasterz medialnych baranów o tym nie pisze (nie tylko on, choć o ile pamiętam w "Komersancie" był dość duży artykuł na ten temat i "odpryski" w internecie) - to w tym jest jakiś interes?
                  Konsekwencją tego "wydarzenia" było zrezygnowanie z windowania Szuvałova (decyzja
                  w jego sprawie była już przecież przesądzona) i skoncentrowanie uwagi Miedviedia na "projekcie Prochorova".
      • eva15 Konteks gospodarczo-polityczny 10.07.11, 16:17
        Trudno powiedzieć, w czym rzecz. Możliwe jest każde wyjaśnienie, ale warto wiedzieć, że w komisji przyznającej nagrode zasiadają także ludzie z gospodarki (więc mający kontakty z Rosją) oraz Lothar de Maizière -ostatni premier NRD i jednocześnie szef grupy niemieckiej w ramach "Dialogu Petersburskiego" , wkrótce kolejne spotkanie "Dialogu" (17-19.07) w Niemczech tym razem.

petersburger-dialog.ru/Info/Goal.aspx

Ciekawostka - rodzina de Maizière to taka interesująca rodzina, znają się z Merklową dobrze jeszcze z czasów NDR,a obecnym min. obrony jest kolejny członek tej rodziny - Thomas de Maizière (ten dla odmiany ma rodowód zachodnioniemiecki).
        • eva15 Re: Konteks gospodarczo-polityczny 10.07.11, 16:25
          Warto przestudiować skład tego "Dialogu". Rosyjskiej strony objaśniać Wam (tj. Walterowi i C_k) nie muszę), po stronie niemieckiej są ciekawre postaci, m.in. bardzo wpływowy zachodnioniemieci przemysłowiec K. Mangold, b. współpracownik Stas i jednocześnie b. minister w rządzie połączonych Niemiec - M. Stolpe i nasz stary znajomy - A. Rahr.

petersburger-dialog.ru/Info/Committee/DeutschComittee.aspx
          • eva15 Krótki filmik z rocznicy "Dialogu" 10.07.11, 16:42
            Warto obejrzeć krótki filmik z rocznicy "Dialogu", jest 2- języczny.
            Powitanie de Maizière z Zubkowem przypomina dawne socjalistyczne obrazki (obłapiania, całuski):

www.petersburger-dialog.de/ein-forum-fuer-den-dialog-der-zivilgesellschaften

Ciekawe, ile wody w Wiśle upłynie, aby zamiast polsko-rosyjskiej Komisji do Spraw Trudnych możliwy był taki DIALOG.
            • czlowiek_ksiazka Re: Krótki filmik z rocznicy "Dialogu" 10.07.11, 17:11
              Evo15 - dozuj ludziom w niedzielę wieczorem info, przecież ludziska gotowe są zemdleć jak czytają o tych agentach Stasi i spółce. :)
              U nas takimi delikwentami zajmuje się IPN, a nie jakieś ciała poważnej wspołpracy gospodarczej! :)
          • pimpus18 Re: Konteks gospodarczo-polityczny 10.07.11, 16:58
            Ja bym się tam na miejscu Putina za bardzo nie cieszył.

Propaganda na całym Zachodzie przeciw niemu i Rosji ani na chwilę nie zelżała, o tej nagrodzie oprócz zainteresowanych mało kto co wie i napewno nic się nie zmieni.

Można się zastanowić: w takim razie po co mu ją dali i z tego wyciągnąć wnioski.

Neoliberalna doktryna bankrutuje wszędzie, a jak takie palanty i dewoci chwalą, nie wróży to nic dobrego.

Kto to są te jury? Byli współpracownicy Stasi, propagandowej szczekaczki jankesów - Radio Swoboda. Ciekawe, kto jeszcze?

• igor_uk witaj Pimpus. 10.07.11, 17:15
              Widze,ze jeste bardzo zamoznym czlowiekiem,jak dla ciebie cek na 100 000 Euro,to nie powod dla radosci.

p.s. Juz nie jestes wkurzony na mnie?
            • jk2007 Re: Konteks gospodarczo-polityczny 10.07.11, 17:16
              pimpus18 napisał:
              > Kto to są te jury?

dobre pytanie, ale sadzac o lauretach
              В чиcле лayреaтoв премии "Квaдригa" первый президент СССР Михaил Гoрбaчев, пoлyчивший нaгрaдy в 2009 гoдy, a тaкже экc-кaнцлеры Гермaнии Гельмyт Кoль и Герхaрд Шредер, бывший президент Чехии Вaцлaв Гaвел и глaвa Еврoкoмиccии Жoзе Мaнyэль Бaррoзy.
            • eva15 Re: Konteks gospodarczo-polityczny 10.07.11, 17:24
              Pimpuś, pomyliłeś skład jury ze składem "Dialogu".
    • herr7 według przyjętych kryteriów.... 10.07.11, 17:36
      Hitlera też by nagrodzili. W historii jest taki podręcznikowy przykład kogoś kto wszedł na stałe do podręczników historii. Był to niejaki Romulus Augustulus - ostatni cesarz Cesarstwa Zachodnio-Rzymskiego. Dlaczego przeszedł do historii? - był ostatnim cesarzem. Nic więcej.
      • igor_uk Re: według przyjętych kryteriów.... 10.07.11, 17:39
        herr,widze ,ze nadal cie strasznie boli.
        • herr7 Putin z pewnością przejdzie do historii.... 10.07.11, 17:42
          Nie ma tu pomiędzy nami żadnego sporu. Tyle, że ja twierdzę, że będzie takim rosyjskim Romulusem Augustulusem, który pogrzebie ten kraj do końca. Gorbi rozpoczął dzieło, a Puti je dokończy....
          • igor_uk Re: Putin z pewnością przejdzie do historii.... 10.07.11, 18:12
            A co robil Jelcyn?
            • herr7 Jelcyn to taki Walentynian III... 10.07.11, 18:15
              • igor_uk Re: Jelcyn to taki Walentynian III... 10.07.11, 18:30
                herr,zabawny z ciebie gosc.Jak Jelcyn byl Walentynaianem III ,to wprawie nic nie bylo by w stanie uratowac Rosje przed zaglada ,tylko prawdziwy maz stanu mogl by to powstrzymac .
                Czyli Putin,to ten,ktory potrafil powstrzymac upadek Rosji,a moze i jest tym,kto spowodowal ponowne odrodzenie.
                • herr7 mężem stanu to jest Kadyrow... 10.07.11, 18:43
                  gdyż potrafił uczynić z przegranej zwycięstwo. Odwrotnie od Putina. Cesarstwo Rzymskie upadło właśnie dlatego, że miało pod rząd kilku słabych cesarzy. To samo obecnie dosięgło Rosję, (Gorbaczow, Jelcyn, Putin, Miedwiediew, Romulus Augustulus) dlatego jej upadek jest nieunikniony....
                  • walter622 Re: mężem stanu to jest Kadyrow... 10.07.11, 18:52
                    Joj Herr, podobne poglądy głoszą w SS i DPNI.
                  • igor_uk Re: mężem stanu to jest Kadyrow... 10.07.11, 18:56
                    herr,napisalem ,przeciez,ze jestes zabawnym,nie musisz dalej to udowodniac.

• herr7 i mają rację... 10.07.11, 18:59
                      Ma Pan co do tego wątpliwości?
                    • herr7 zabawne to jest dla mnie... 10.07.11, 19:02
                      ale czy aby dla Pana?
                      • igor_uk Re: zabawne to jest dla mnie... 10.07.11, 19:05
                        drogi herr,widzisz li ,po innemu postrzegamy to,co dzieje sie w Rosji.Ty uwazasz,ze Rosja idzie k swojemu koncu,ja ze uwazam te twierdzenia za zabawne,poniewaz sa niepowazne.
                        • herr7 upadek wielkiego imperium... 10.07.11, 19:19
                          rzecz rzadka, ale mamy okazję ją właśnie prześledzić. To, że Pan nosi różowe okulary i wszystko wygląda lepiej niż jest - psychologicznie taka ucieczka od dręczącej rzeczywistości jest zrozumiała.
                          • igor_uk Re: upadek wielkiego imperium... 10.07.11, 19:32
                            herr,a moze to tylko twoi skryte marzenia?
                            • eva15 Re: upadek wielkiego imperium... 10.07.11, 21:01
                              Herr tak po kilka razy w miesiącu. Parę m-cy temu już widział jak Saaka kładzie z powrotem łapę na Osetii i Abchazji.
    • malkontent6 Re: wysiłek znowu na marne - Putin dostanie nagro 10.07.11, 17:40
      Hmm, no tak, cierpisz jednak na kremlowską obsesję. Jest was tu zresztą więcej. :)
    • jk2007 Kirsan Ilumżynow znowu był w Tripoli 10.07.11, 18:31
      i grał w szachy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka