Dodaj do ulubionych

Link do filmu autorstwa Breivika

24.07.11, 14:22
był na youtube, ale został usunięty - jest tutaj vimeo.com/26813159

Dał mu tytuł "Knights Templar 2083" ( Templariusze 2083 ), przez ponad minut przewijają się w nim obrazy walczących templariuszy z charakterystycznym znakiem czerwonego krzyża, Breivik zamieścił też swoje zdjęcie w stroju masona ( 12.00 min. )

"Niektóre z organizacji wolnomularskich uważają się za spadkobierców tradycji zakonu templariuszy. Część lóż masońskich przyjęła nazwę „Rycerzy Świątyni”, niektóre posługują się też flagami templariuszy, a podczas spotkań przebierają się za templariuszy"

pl.wikipedia.org/wiki/Templariusze

W 8.20 minucie filmu jest nawet nasz Jan III Sobieski, który rozgromił Turków ( czyli muzułmanów ) pod Wiedniem.

Najważniejsza jednak jest 10 minuta :

The Conservative Revolution The European Civil War 1999 -2083, The Multiculturalist Elites will be defated, and Islam will again banished from Europe.

( tłum. Konserwatywna rewolucja, europejska wojna cywilna 1999 - 2083, multikulturalne elity muszą zostać zwyciężone, a islam wypędzony z europy )

Przerażajace - i ta muzyka... najwyraźniej ten świr zaczął konserwatywną rewolucję, przystępując do własnej wojny cywilnej, czyli wymordowania multikulturalnych lewicowych elit, na malutkiej wyspie Utoya, koło Oslo.

Jak on się czuł, kiedy zabijał te dzieci ... jak Charles Martel, Rodrigo de Vivar, Ryszard Lwie Serce?
Obserwuj wątek
    • mike.recz Strasznie mnie ten film martwi 24.07.11, 14:34
      ponieważ jest warsztatowo bardzo dobry i ma moim zdaniem ogromną moc oddziaływania
      na emocję i uprzedzenia antyislamskie w połączeniu z tą muzyką i co by nie mówić ten gość reklamę zrobił mu niesamowitą.
      • mietowe_loczki Re: Strasznie mnie ten film martwi 24.07.11, 14:39
        Chyba nikogo nie zdziwi wartość jego IQ. Ten film jest straszny właśnie z powodu swojego dobrego (z braku lepszego słowa) warsztatu, zgadzam się.
        • pies_na_czarnych Re: Strasznie mnie ten film martwi 24.07.11, 14:45
          mietowe_loczki napisała:

> Chyba nikogo nie zdziwi wartość jego IQ. Ten film jest straszny właśnie z powod
          > u swojego dobrego (z braku lepszego słowa) warsztatu, zgadzam się.

Rowniez na to zwrocilem uwage. Potwierdza moje obawy, ze ten gosc nie dzialal sam. Jedna z norweskich gazet podala, ze policja aresztowala juz 6 osob. Okolo poludnia zrobil najazd na wille w polnocnej czesci Oslo. Zaczynam sie troche bac. :o
          • indeed4 Link do filmu: 24.07.11, 21:39
            www.1video.com/upvideo_video.aspx?sr=1&vid=lhH1Nu43ukeDw_LZZ64tGg

Nie wiem ile czasu będzie aktualny, bo materiał jest usuwany.
            • kzet69 Re: Link do filmu: 24.07.11, 23:12
              Psychopata o masakrycznie przerośniętym ego. Film rzeczywiście robi wrażenie, zastanawiam się ilu jeszcze po sieci krąży psycholi przygotowujących swoje "krucjaty".
          • johnny-kalesony Re: Strasznie mnie ten film martwi 26.07.11, 01:09
            Ja się obawiam przede wszystkim tego, że Brevik w zasadzie ma całkowitą rację - obrał jedynie wyjątkowo błędny sposób jej wdrażania w życie.

Pozdrawiam
            Keep Rockin'
      • indeed44 To jest studium psychologiczne mordercy 24.07.11, 14:42
        czy zdrowego psychicznie - nie wiem, ale jak widać bardzo inteligentnego.

• pies_na_czarnych Re: To jest studium psychologiczne mordercy 24.07.11, 14:46
          indeed44 napisał:

> czy zdrowego psychicznie - nie wiem, ale jak widać bardzo inteligentnego.

Geerd Wildes moglby mu zazdroscic.
      • zwyczajny Z daleka czuc islamską prowokacją. 26.07.11, 07:27
        Gdyby naprawdę chodzilo o islam, to zacząłby strzelac do muzulmanów przed meczetem lub szkołą islamską.
    • mike.recz Re: Link do filmu autorstwa Breivika 24.07.11, 14:45
      www.aftenposten.no/meninger/debatt/article4181827.ece
      Tu powyżej najlepszy opis tego gościa jaki wczoraj znalazłem.

• pies_na_czarnych Re: Link do filmu autorstwa Breivika 24.07.11, 14:48
        mike.recz napisał:

> www.aftenposten.no/meninger/debatt/article4181827.ece
        > Tu powyżej najlepszy opis tego gościa jaki wczoraj znalazłem.
        >

bez jaj. Chyba nie myslisz, ze ktos tutaj abla po norwesku :o)
        • kzet69 Re: Link do filmu autorstwa Breivika 24.07.11, 23:13
          Nie masz tłumacza w Google?
    • wylogowany.pielegniarz Ten filmik to nic nadzwyczajnego 24.07.11, 15:03
      Średnio rozgarnięty człowiek, znający na podstawowym poziomie historię Europy lub choćby mający dostęp do internetu, jest w stanie zrobić taki filmik bez większego problemu. Nie rozumiem zachwytu nad rzekomym "profesjonalizmem" tego filmiku.
      • mike.recz Re: Ten filmik to nic nadzwyczajnego 24.07.11, 15:26
        wylogowany.pielegniarz napisał:

> Średnio rozgarnięty człowiek, znający na podstawowym poziomie historię Europy l
        > ub choćby mający dostęp do internetu, jest w stanie zrobić taki filmik bez więk
        > szego problemu. Nie rozumiem zachwytu nad rzekomym "profesjonalizmem" tego film
        > iku.

Pielęgniarzu, przecież nikt tego nie porównuje do superprodukcji z Hollywood. Tu chodzi o wpływ na osoby gotowe poświęcić się dla sprawy.
        • wylogowany.pielegniarz Re: Ten filmik to nic nadzwyczajnego 24.07.11, 15:48
          mike.recz napisał:

> Pielęgniarzu, przecież nikt tego nie porównuje do superprodukcji z Hollywood. T
          > u chodzi o wpływ na osoby gotowe poświęcić się dla sprawy.

Jeśli ktoś jest gotowy wziąć broń i strzelać do ludzi na ulicy, to katalizatorem może być dla niego wszystko. Zwłaszcza to, co jest w jakiś sposób związane z tym, na czego punkcie ma się szajbę i nie jesteś w stanie w żaden sposób tego kontrolować. Uznawanie, że jakiś słaby, propagandowy filmik jest w stanie skłaniać ludzi do wyznawania takich poglądów i do decydowania się na takie czyny, jest, wybacz, ale niepoważne.
          Mówi się, że przy "Gloomy Sunday" ludzie popełniali regularnie samobójstwa. Myślisz, że to piosenka była powodem?
          • mike.recz Re: Ten filmik to nic nadzwyczajnego 24.07.11, 15:55
            wylogowany.pielegniarz napisał:

> mike.recz napisał:
            >
            >
            > > Pielęgniarzu, przecież nikt tego nie porównuje do superprodukcji z Hollyw
            > ood. T
            > > u chodzi o wpływ na osoby gotowe poświęcić się dla sprawy.
            >
            >
            > Jeśli ktoś jest gotowy wziąć broń i strzelać do ludzi na ulicy, to katalizatore
            > m może być dla niego wszystko. Zwłaszcza to, co jest w jakiś sposób związane z
            > tym, na czego punkcie ma się szajbę i nie jesteś w stanie w żaden sposób tego k
            > ontrolować. Uznawanie, że jakiś słaby, propagandowy filmik jest w stanie skłani
            > ać ludzi do wyznawania takich poglądów i do decydowania się na takie czyny, jes
            > t, wybacz, ale niepoważne.
            > Mówi się, że przy "Gloomy Sunday" ludzie popełniali regularnie samobójstwa. Myś
            > lisz, że to piosenka była powodem?

Ależ tego typu poglądy wyznaje naprawdę sporo ludzi. Nie twierdzę iż po zobaczeniu go będą strzelać lecz przyłączyć się do ruchu jak najbardziej, a poświęcać się można na wiele różnych sposobów.
            • indeed4 Re: Ten filmik to nic nadzwyczajnego 24.07.11, 16:03
              Mike - antyislamska ideologia ( napędzana przez wiele różnych środowisk ) funcjonuje w przestrzeni publicznej od wielu lat i żaden film, żadna masakra niczego w tym stanie rzeczy nie zmieni.
              Nie mówiąc już o tym, że jak zwykle, zapomnimy o wszystkim już za 2 - 3 miesiące.
              • indeed4 Zobacz: 24.07.11, 18:28
                www.euroislam.pl/

A w krajach gdzie są imigranci, takich portali i towarzyszących im ruchów jest zatrzęsienie.

• mietowe_loczki Re: Ten filmik to nic nadzwyczajnego 24.07.11, 19:37
                Ale nie da się ukryć, że autor włożył w ten film dużo pracy i bardzo się w niego zaangażował. Oczywiście to żadna pochwała, tylko potwierdzenie jego fanatyzmu.
                • indeed4 Re: Ten filmik to nic nadzwyczajnego 24.07.11, 19:42
                  Ten film jak na amatora jest bardzo dobrze zrobiony - mnie w nim zadziwia synchronizacja muzyki i treści, nie wiem czy zwróciliście uwagę na to, jak poszczególne sekwencje tematyczne są zgrane z podkładem.

Swoją drogą jestem ciekaw, co to za muzyka.
    • piq jak on się czuł? 24.07.11, 15:24
      W imię rewolucji Che Guevara strzelał dzieciom w głowę. Pewnie czuł się tak samo.
      • indeed4 Re: jak on się czuł? 24.07.11, 18:24
        Czyli Piłsudski miał rację z tą Berezą - czerwone śmieci czy brunatne, różnicy żadnej nie ma.
    • peowiaki_to_ciemniaki Mógł się czuć jak morderca Che 24.07.11, 15:32
      Lub Stalin czy inni idole lewicy.
    • dirloff powtórka z rozrywki...? 24.07.11, 15:42
      Wczoraj utworzyłeś tożsamy wątek, który wylądował na Oślej; a ja w nim się dopisałem:
      forum.gazeta.pl/forum/w,50,127295358,127295358,Link_do_filmu_Andersa_Breivika_na_youtube.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,50,127295358,,Link_do_filmu_Andersa_Breivika_na_youtube.html?v=2

Otóż ów Norweg to... syjonista, mason i iluminata... Jak powtarzam, it's not a joke... ;-) Proszę:
      forum.gazeta.pl/forum/w,539,127290533,127290533,ow_Norweg_to_syjonista_mason_i_iluminata_.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,396,127290610,127290610,ow_Norweg_to_syjonista_mason_i_iluminata_.html
      ewidentnyoszust.nowyekran.pl/post/21565,morderca-z-norwegii-masonem
      norwid.nowyekran.pl/post/21601,zamach-w-norwegii-ciekawy-kom
      marucha.wordpress.com/2011/07/23/atak-illuminati-na-norwegie
      marucha.wordpress.com/2011/07/23/wayne-madsen-o-zamachu-w-oslo-to-robota-mossadu
      • mike.recz Kłamiesz bezczelnie. Tu jest prawda jedyna! 24.07.11, 15:50
        Zapowiadana inicjacja lewicowych pedofilskich orgii seksualnych na wyspie Utoya w Norwegii została brutalnie przerwana atakiem zdesperowanego Norwega. Zazwyczaj w takich okolicznościach młodzieżówki lewackie najczęściej z użyciem narkotyków, dokonują swych inicjacji skutkujących zdeformowaną na całe życie mentalnością wybijając im z głowy chrześcijaństwo lub inne doktryny cywilizacyjne mówiące o poszanowaniu drugiej osoby.
        • mietowe_loczki Re: Kłamiesz bezczelnie. Tu jest prawda jedyna! 24.07.11, 15:59
          To taki makabryczny żart, prawda?
          • mike.recz Re: Kłamiesz bezczelnie. Tu jest prawda jedyna! 24.07.11, 16:18
            mietowe_loczki napisała:

> To taki makabryczny żart, prawda?

Mój tak, cytowany napisał to całkowicie poważnie.
          • indeed4 Re: Kłamiesz bezczelnie. Tu jest prawda jedyna! 24.07.11, 16:21
            A skąd - najprawdziwsza prawda, podobnie jak to, że rzecz ukartowana została przez Kreml, coby zamieszać na rynku ropy ( kolejny cudnej urody link od dirloffa )

norwid.nowyekran.pl/post/21601,zamach-w-norwegii-ciekawy-kom
        • dirloff Re: Kłamiesz bezczelnie. Tu jest prawda jedyna! 24.07.11, 16:00
          Sorry mike, ale każdy odpowiada za własne linki. Ten twój to jakiś bełkot, bez żadnego potwierdzenia w faktach. Zatem to ani ciekawe, ani śmieszne. Tynfa za ten żart nie zarobisz... ;-)
    • indeed4 Porównajcie czerwony krzyż 24.07.11, 16:57
      czyli znak rycerzy templariuszy, z godłem Norwegii - zdaje się, że to właśnie leży u źródła zafascynowania Breivika masonerią i jego wejściem w to środowisko.

Na filmie widać, jak w swojej opanowanej różnymi ideologiami łepetynie dokonał zbitki jednego z drugim.

• dirloff Re: Porównajcie czerwony krzyż 24.07.11, 17:36
        No patrz pan, jednak był masonem...?! A jakby poszukać, to i syjonistą, czyż nie? I kto tu snuje teorie spiskowe, hę? Ok, podziwiam, że przeszło ci przez gardło słowo "masoneria"! Tylko czekaj, czekaj, to masoneria i masoni istnieją, funkcjonują...?! Łomatko! ;-)
        • indeed4 Dirloff. 24.07.11, 17:41
          Pytam - przeczytałeś post założycielski wątku, który swoim zwyczajem raczysz uporczywie zapaskudzać swoimi oszołomskimi postami?
    • indeed4 On chyba jednak jest chory... 24.07.11, 19:36
      Na moje oko ma wyraźne rysy manii wielkości i poczucia misji, charakterystyczne dla schizofrenii

. "Osobiście napisałem mniej więcej połowę tego tekstu. Reszta jest kompilacją wypowiedzi różnych odważnych indywidualności tego świata. Zawartość tego kompendium naprawdę należy do wszystkich"

i jeszcze ta modlitwa...

11 czerwca "Dziś po raz pierwszy od dawna się modliłem. Wyjaśniłem Bogu, że jeśli nie chce marksistowsko- islamskiego sojuszu i przejęcia Europy przez Islam oraz całkowitego unicestwienia chrześcijaństwa w ciągu najbliższych 100 lat, musi sprawić, że wojownicy walczący o przetrwanie europejskiego chrześcijaństwa zyskają przewagę"
    • mors22 Zapytaj Ryśka z Platformy 24.07.11, 20:50
      jak się czuł Norweg - jak Ryszard Lwie Serce? On ci to powinien dobrze wyjaśnić.
      • indeed4 A ja bym zapytał masona Bronka Wildsteina 24.07.11, 20:56
        co to za organizacja " Rycerze Templariusze", do której należał jego klubowy kumpel, mason Anders Breivik.

Jako mistrz loży masońskiej powinien się w tym orientować, nie uważasz?
        • indeed4 To, że ma poglądy zbieżne z Breivikiem 24.07.11, 21:10
          jeśli chodzi o marksistowski charakter Unii Europejskiej, to zapewne przypadek.

www.pardon.pl/artykul/3752/wildstein_nie_wstydze_sie_ze_bylem_masonem
          • mors22 Re: To, że ma poglądy zbieżne z Breivikiem 24.07.11, 21:24
            oczywiście. bardzo wielu ludzi wraca na to uwagę.
            • indeed4 Re: To, że ma poglądy zbieżne z Breivikiem 24.07.11, 23:59
              No widzisz - to zapewne i wiele ludzi zwraca uwagę na to, że chociaż jest zadeklarowanym ateistą atakując UE broni roli religii i pozycji Kościoła.

" Bronisław Wildstein był aktywnym wolnomularzem, związanym początkowo z paryską lożą „Kopernik”, skupiającą osoby o polskich korzeniach w ramach Wielkiej Loży Narodowej Francji, a następnie z Warszawską lożą-matką „Kopernik” Wielkiej Loży Narodowej Polski oraz z Krakowską lożą „Przesąd Wyzwolony”, której był Wielkim Mistrzem. Oprócz tego pełnił funkcję Wielkiego Dozorcy Wielkiej Loży Narodowej Polski[33]. Obecnie twierdzi, że nie jest już związany z wolnomularstwem."

pl.wikipedia.org/wiki/Wolnomularstwo

• mors22 Re: A ja bym zapytał masona Bronka Wildsteina 24.07.11, 21:23
          Nie mam pojęcia czy Wildstein się orientuje i nie wydaje mi się, żeby był mistrzem loży masońskiej, ale zawsze możesz próbować. Za to gorąco polecam zapytanie Ryśka z Platformy, który jak jego duchowy pobratymca ma doświadczenie w mordowaniu niewinnych ludzi z powodów politycznych.

ps. przestrzegam przed uznawaniem za pewnik, że Breivik jest autorem filmu i tego manifestu, o którym się mówi. Trzeba brać pod uwagę, że to jakaś cudza kreacja.

ps2. w filmiku zaciekawiły mnie pewne szczególy - autor pisze coś o rewolucji, która ma trwać w latach 1999-2083 - może ktoś wie skąd te daty? Poza tym ok 11.20 minuty jest tam tablica z wyliczeniem ofiar "wrednych" ideologii - islam ileśtam milionów, potem marksizm, nazizm i wreszcie chrześcijaństwo. To niezbyt pasuje do "chrześcijańskiego fundamentalizmu" domniemanego autora.
          • mietowe_loczki Re: A ja bym zapytał masona Bronka Wildsteina 24.07.11, 21:30
            mors22 napisał:

> Nie mam pojęcia czy Wildstein się orientuje i nie wydaje mi się, żeby był mistr
            > zem loży masońskiej, ale zawsze możesz próbować. Za to gorąco polecam zapytanie
            > Ryśka z Platformy, który jak jego duchowy pobratymca ma doświadczenie w mordow
            > aniu niewinnych ludzi z powodów politycznych.

Nie możesz się powstrzymać, prawda?

> ps. przestrzegam przed uznawaniem za pewnik, że Breivik jest autorem filmu i te
            > go manifestu, o którym się mówi. Trzeba brać pod uwagę, że to jakaś cudza kreac
            > ja.

Co za różnica.

> ps2. w filmiku zaciekawiły mnie pewne szczególy - autor pisze coś o rewolucji,
            > która ma trwać w latach 1999-2083 - może ktoś wie skąd te daty?

Nie wiem, czy jest sens racjonalizowania każdej wypowiedzi psychopaty. Zrozum - nie wszystko ma drugie, piąte, dziesiąte dno, rzeczywistość jest na ogól boleśnie prosta.

Poza tym ok 11.
            > 20 minuty jest tam tablica z wyliczeniem ofiar "wrednych" ideologii - islam ile
            > śtam milionów, potem marksizm, nazizm i wreszcie chrześcijaństwo. To niezbyt pa
            > suje do "chrześcijańskiego fundamentalizmu" domniemanego autora.

I tak i nie. Manipulacja. Pamiętam dokładnie, co tam było. Przytocz dokładnie, z łaski swojej.
            • mike.recz Re: A ja bym zapytał masona Bronka Wildsteina 24.07.11, 21:37
              "Chrześcijański fundamentalizm"? Ależ to bardzo proste!

A to nie kościół lobbował za wpisaniem do preambuły UE "chrześcijańskich korzeni Europy"?

No Norwegia to nie UE ale blisko przecież. Wszystko do wszystkiego można dopasować jeżeli
              tylko się chce;)
              • mietowe_loczki Re: A ja bym zapytał masona Bronka Wildsteina 24.07.11, 21:46
                Nie wiem, kto ukuł "chrześcijański fundamentalizm", i kto pierwszy posłużył się nim w tym kontekście. Po sieci na razie latają etykietki: mason, Christian, conservative, inne. Mnie bardziej fascynuje (cóż, każdy ma jakieś niezdrowe zainteresowania) reakcja pewnych ludzi na te hasła, a nie rozstrzyganie, kim/czym ten człowiek faktycznie jest.
            • mors22 Re: A ja bym zapytał masona Bronka Wildsteina 24.07.11, 21:38
              > Ryśka z Platformy, który jak jego duchowy pobratymca ma doświadczenie w
              > mordow
              > > aniu niewinnych ludzi z powodów politycznych.
              >
              > Nie możesz się powstrzymać, prawda?
              >

Przed czym miałbym się powstrzymywać i z jakiego powodu? Obaj są mordercami motywowanymi polityczni, więc zasadne jest przypuszczenie, że w zakresie swoich wiadomych doświadczeń odczucia mogą mieć podobne.

kreac
              > > ja.
              >
              > Co za różnica.
              >

Jeżeli ten filmik ma nam coś powiedzieć o Breiviku, to niewątpliwie autor jest tu istotny.

I tak i nie. Manipulacja. Pamiętam dokładnie, co tam było. Przytocz dokładnie,
              > z łaski swojej.

dokładnie nie widze, za małe litery, ale chrześcijaństwo jest tam razem z nazizmem, isalmem i marksizmem, dokładnie tak jak napisałem, więc nie wiem na czym miałaby polegać ta manipulacja.
              • mietowe_loczki Re: A ja bym zapytał masona Bronka Wildsteina 24.07.11, 21:50
                > Przed czym miałbym się powstrzymywać i z jakiego powodu?

Przed porównywaniem tych spraw. To naprawdę niesmaczne.

Obaj są mordercami mot
                > ywowanymi polityczni,

Niezmiennie zadziwia mnie ten kategoryczny ton, w jakim wy, prawdziwi prawicowcy, potraficie wypowiadać takie stwierdzenia. Nad określeniem motywów tego świra pracuje pewnie sztab prokuratorów/psychologów/psychiatrów i innych ludzi od patologii. WY już wiecie.

> Jeżeli ten filmik ma nam coś powiedzieć o Breiviku, to niewątpliwie autor jest
                > tu istotny.

Bez wchodzenia w dalsze szczegóły - najważniejsze, że się z nim utożsamia.

więc nie wiem na czym m
                > iałaby polegać ta manipulacja.

Na pominięciu pewnej informacji.
                • mors22 Re: A ja bym zapytał masona Bronka Wildsteina 24.07.11, 21:58
                  > Przed czym miałbym się powstrzymywać i z jakiego powodu?
                  >
                  > Przed porównywaniem tych spraw. To naprawdę niesmaczne.
                  >

niby dlaczego niesmaczne? Bo nie chcesz pamiętać, że wśód twoich ulubieńców zdarzają się mordercy? to żaden argument.

> Niezmiennie zadziwia mnie ten kategoryczny ton, w jakim wy, prawdziwi prawicowc
                  > y, potraficie wypowiadać takie stwierdzenia. N

Niezmiernie mnie zadziwia, że zwracasz się do mnie w liczbie mnogiej, czy to taki nawyk z dawnych czasów?

ad określeniem motywów tego świra
                  > pracuje pewnie sztab prokuratorów/psychologów/psychiatrów i innych ludzi od pa
                  > tologii. WY już wiecie.
                  >

Ja Ryśka na własne uszy słyszałem i wiem kogo on chciał zabić, bo się sam tym pochwalił. Poza tym - ci "specjaliści". z którymi tu wyjeżdżasz, orzekli, że ten człowiek był w pełni poczytalny. Dlatego z pewnością mogę powiedzieć, że mamy tu do czynienia z mordem politycznym. U Breivika mamy podobnie, nawet cel podobny (ludzie partii) ,tylko więcej ofiar.

więc nie wiem na czym m
                  > > iałaby polegać ta manipulacja.
                  >
                  > Na pominięciu pewnej informacji.

to ją podaj i napisz o co chodzi konkretnie, albo nie zawracaj dupy zmyślając jakieś "manipulacje"..
                  • mietowe_loczki Re: A ja bym zapytał masona Bronka Wildsteina 24.07.11, 22:24
                    Bo niesmaczne. Zwyczajnie. Wśród moich ulubieńców nie ma nikogo, kto chciałby się posunąć do czegoś takiego. Postaraj się budować swoje argumenty na tym, co wiesz, a nie na tym, co ci się wydaje, i co chciałbyś mi narzucić.

> Niezmiernie mnie zadziwia, że zwracasz się do mnie w liczbie mnogiej, czy to ta
                    > ki nawyk z dawnych czasów?

Nie, to nie są nawyki z dawnych czasów. Poza tym, ta riposta jest już bardzo oklepana na forum, postaraj się o coś nowego. Jeżeli piszę "wy, prawdziwi prawicowcy", to normalne, że uważam cię za jednego z nich, a liczby mnogiej używam dlatego, że zauważam, że cecha, o której mówię wyżej, jest wspólna dla pewnej określonej grupy ludzi.

> U Breivika mamy podobnie, nawet cel podob
                    > ny (ludzie partii) ,tylko więcej ofiar.

I znowu. Skąd TY wiesz, że u Breivika "mamy podobnie", skoro nad określeniem jego motywów pracuje w tej chwili cały sztab profesjonalistów?

> to ją podaj i napisz o co chodzi konkretnie, albo nie zawracaj dupy zmyślając j
                    > akieś "manipulacje"..

Widzę, że niezmiennie trzymasz poziom.

"Christendom" jest nazwana "genocidal ideology", ale z dookreśleniem "pre-enlightenment" (które to dookreślenie pominąłeś). Strach pomyśleć, czym by była w fazie "post-".
                    • mors22 Re: A ja bym zapytał masona Bronka Wildsteina 24.07.11, 22:36
                      Bo niesmaczne. Zwyczajnie. Wśród moich ulubieńców nie ma nikogo, kto chciałby s
                      > ię posunąć do czegoś takiego. Postaraj się budować swoje argumenty na tym, co w
                      > iesz, a nie na tym, co ci się wydaje, i co chciałbyś mi narzucić.
                      >

Najpierw mnie wzywasz, żebym argumenty budował w oparciu o to co wiem, choć ja podaje na czym się opieram i jednocześni z wielką pewnością siebie twierdzisz, że nikt z twoich ulubieńców nie chciałby się posunąć do czegoś podobnego (morderstwa). To śmieszne. Przypuszczam, że znajomi Ryśka z Platformy tez by nie uwierzyli, ale jednak się stało...I nie zamierzam nie porównywać Andresa z Ryśkiem, bo są spore podobieństwa w tych sprawach - mam na myśli polityczny motyw mordu.

U Breivika mamy podobnie, nawet cel podob
                      > > ny (ludzie partii) ,tylko więcej ofiar.
                      >
                      > I znowu. Skąd TY wiesz, że u Breivika "mamy podobnie", skoro nad określeniem je
                      > go motywów pracuje w tej chwili cały sztab profesjonalistów?
                      >

od niego samego - czyli z tego co piszą o tych jego manifestach, z tego filmiku nawet. "Sztab profesjonalistów" może4 pracować 100 lat, ale to nie znaczy, że mamy wyłączyć mózgi i udawąć, że nic nie wiemy. Bo jeżeli zabicie kilkudziesięciu członków młodzieżówki partyjen przez niechętną partii osobę nie jest mordem o charakterze politycznym, to czym jest, jaki ma charakter? Jeżeli chcesz czekać na fachowców, to czemu się tu produkujesz zamiast czekac, he?

"Christendom" jest nazwana "genocidal ideology", ale z dookreśleniem "pre-enlig
                      > htenment" (które to dookreślenie pominąłeś). Strach pomyśleć, czym by była w fa
                      > zie "post-".

Tak tak jest napisane? uwierzę na słowo.dalej to dowodzi, że autor nie jest żadnym chrześcijańskim fundamentalistą. wychodzi tylko na to, że ofiary zliczono do czasu oświecenia mniej więcej.
                      • mietowe_loczki Re: A ja bym zapytał masona Bronka Wildsteina 24.07.11, 22:45
                        Z 1. częścią twojego wpisu nie mam zamiaru polemizować. Kropka.

Nie wiem, czy chodziło o oświecenie jako epokę, czy może o oświecenie w innym znaczeniu tego słowa, np. rozumianym jako początek jakiejś nowej epoki w chrześcijaństwie. Nie chce mi się dociekać.
          • mike.recz Re: A ja bym zapytał masona Bronka Wildsteina 24.07.11, 21:44
            mors22 napisał: Poza tym ok 11.20 minuty jest tam tablica z wyliczeniem ofiar "wrednych" ideologii - islam ileśtam milionów, potem marksizm, nazizm i wreszcie chrześcijaństwo. To niezbyt pasuje do "chrześcijańskiego fundamentalizmu" domniemanego autora.

Jak nie pasuje? Przecież jest umieszczone na samym dole drabinki z najmniejszą liczbą świadczące o tym, że najmniej zabitych więc trzeba nadrobić zaległości.
            • mors22 Re: A ja bym zapytał masona Bronka Wildsteina 24.07.11, 21:50
              to miał być żart? bardzo niskich lotów, żenujący, jak zwykle u platfusów. lepiej już zamknij paszcze, jeśli masz tak dalej pieprzyć od rzeczy...
    • mietowe_loczki w kwestii formalnej 24.07.11, 21:52
      Filmu już nie ma.

Sorry, "Knights Templar 2083" was deleted at 2:15:59 Sun Jul 24, 2011. We have no more information about it on our mainframe or elsewhere.

Służby robią, co do nich należy.
      • indeed4 Aktualny link: 24.07.11, 21:58

www.1video.com/upvideo_video.aspx?sr=1&vid=lhH1Nu43ukeDw_LZZ64tGg

Tia, Mossad nie śpi...

• mike.recz Re: Aktualny link: 24.07.11, 22:11
          Na vidubie również:
          www.viduba.com/video:QVVMVlVbGtkVFlzcW1GeXFVbnp3Vn1TP

Głos Mossadu to się niedawno odezwał:
          blog.wirtualnemedia.pl/index.php?/authors/56-Eli-Barbur/archives/4708-GDYBY-KROPNELI-PSYCHOLA.html
          Jak już mówiłem, psychol spokojnie mógł być narzędziem w rękach Kadafiego czy kogoś innego - śledztwo należy prowadzić także i w tym kierunku.
          Pytanie tylko, czy znana ze skutecznego działania norweska policja zdolna jest choćby tylko rozważyć podjęcie takiego dochodzenia. Wymagałoby to przede wszystkim ścisłego współdziałania ze służbami innych krajów, mającymi ciut większe doświadczenie w ściganiu, penetrowaniu, a nawet - o ogrozo! - w likwidowaniu struktur terrorystycznych.

Już by chętnie przy nim pomajstrował "rozszerzonymi metodami przesłuchiwania" żeby coś udowodnić;)
          • mietowe_loczki Re: Aktualny link: 24.07.11, 22:39
            Rozszerzone metody przesłuchiwania są kwestionowane nie tylko dlatego, że są niehumanitarne, ale też dlatego, że można je sobie o kant potłuc, bo rozszerzenie przesłuchiwany powie wszystko.
            • mike.recz Re: Aktualny link: 24.07.11, 23:05
              mietowe_loczki napisała: bo rozszerzenie przesłuchiwany powie wszystko.

I nieraz właśnie o to w nich chodzi;)
              • mietowe_loczki Re: Aktualny link: 24.07.11, 23:09
                Ale wszystko, dosłownie. Nie tylko w znaczeniu "wszystko, co wiem", ale też w znaczeniu "cokolwiek chcecie usłyszeć".
                • mike.recz Re: Aktualny link: 24.07.11, 23:22
                  mietowe_loczki napisała:

> Ale wszystko, dosłownie. Nie tylko w znaczeniu "wszystko, co wiem", ale też w z
                  > naczeniu "cokolwiek chcecie usłyszeć".

I ja właśnie o tym. W tym konkretnym przypadku żeby sprawstwo kierownicze i inspiracje skierować w dowolnie wybraną stronę.
                  • mietowe_loczki Re: Aktualny link: 24.07.11, 23:29
                    No ale taki częstowany rozszerzonym pączkiem powie dowolnie wszystko i wymyśli dowolną historię, jeśli będzie widział cień szansy na wcześniejsze zamknięcie cukierni.
        • mietowe_loczki Re: Aktualny link: 24.07.11, 22:37
          Zaraz Mossad. Nie złowili tego wcześniej (stwierdzam fakt), więc pozbywają się teraz jak się da i skąd się da. Poza tym, chyba normalne, że żaden portal nie chce ponosić odpowiedzialności za rozpowszechnianie, promowanie, etc.
          • indeed4 Re: Aktualny link: 24.07.11, 23:24
            Mossad, Mossad... - zapytaj goldzi :-)
    • mietowe_loczki Re: A ja bym zapytał masona Bronka Wildsteina 24.07.11, 21:56
      Przy której 2. wojna miałaby być piknikiem. Nie zauważył, bo były za małe literki.
    • mors22 Re: A ja bym zapytał masona Bronka Wildsteina 24.07.11, 22:00
      >...że najmniej zabitych więc trzeba nadrobić zaległości.

gdzie o tym jest na filmie?...
      • mike.recz Re: A ja bym zapytał masona Bronka Wildsteina 24.07.11, 22:12
        mors22 napisał:

> >...że najmniej zabitych więc trzeba nadrobić zaległości.
        >
        > gdzie o tym jest na filmie?...

W siódmej minucie w górnym lewym rogu małymi niebieskimi literkami.
        • mors22 kłamiesz 24.07.11, 22:18
          błaźnie. Nic podobnego tam nie ma. Za to chrześcijaństwo jest postawione obok innych jako jedna z "ludobójczych ideologii" z czegodla każdego przytomnego człowieka jasno wynika, że autor tego filmu nie może być chrześcijańskim fundamentalistą.
          • mike.recz Wiesz co? Niech będzie. Masz rację. 24.07.11, 22:23
            mors22 napisał: kłamiesz błaźnie. Nic podobnego tam nie ma. Za to chrześcijaństwo jest postawione obok innych jako jedna z "ludobójczych ideologii" z czegodla każdego przytomnego człowieka jasno wynika, że autor tego filmu nie może być chrześcijańskim fundamentalistą.
            • mietowe_loczki Re: Wiesz co? Niech będzie. Masz rację. 24.07.11, 22:34
              A "Onward, Chrisitian brothers"? Rozumiem, że tego mamy nie zauważać. Zresztą, nie mam zamiaru się sprzeczać o "chrześcijański fundamentalizm". W tym filmie jest wyraźne odcięcie od tego hasła, ale nie mam zamiaru tego łajna oglądać po raz n-ty, więc się wyłączam z tej rozmowy.
    • ostrowski.r Re: Link do filmu autorstwa Breivika 24.07.11, 22:40
      Chrześcijańscy fundamentaliści w Polsce

Spotykam ich 10 dnia każdego miesiąca.
      Gdzie? - W Warszawie, na Krakowskim Przedmieściu.

Konrad Lesiak na swoim blogu pisze o potrzebie zwalczania prawicowego ekstremizmu

ideowerefleksje.blogx.pl
      Ruch Palikota w Sejmie weźmie się za prawicowo-chrześcijański ekstremizm!
      • mike.recz Może wy się za nic lepiej nie bierzcie bo będzie 24.07.11, 23:08
        tak samo tylko w drugą stronę.

PS A poza tym nazwisko świetne;)
        • indeed4 Re: Może wy się za nic lepiej nie bierzcie bo będ 24.07.11, 23:42
          Tylko patrzeć, jak odezwie się Napieralski - akurat on tutaj miałby najwięcej do powiedzenia, bo było nie było, z powodu przynależności partyjnej zaatakowano przedstawicieli lewicy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka