Dodaj do ulubionych

Freedom House oskarża

20.08.11, 21:15
Międzynarodowa organizacja pozarządowa Freedom House oskarża premiera Rosji Władimira Putina o tworzenie problemów dla demokracji w krajach byłego Związku Radzieckiego - czytamy w serwisie newsru.ua. Zarzuca również Putinowi stosowanie w różnych okresach taktyki "zastraszania" względem Polski, krajów bałtyckich i Ukrainy.

Freedom House na swojej stronie internetowej opublikowała raport na temat "przestrzeni postsowieckiej" 20 lat po upadku ZSRR.

"Putin był wytrwały w napędzaniu nacjonalizmu i tworzeniu problemów dla sąsiednich demokracji, w różnych okresach wykorzystując taktykę zastraszania względem Polski, krajów bałtyckich i Ukrainy" - czytamy w raporcie.

wiadomosci.onet.pl/swiat/ostre-oskarzenia-wobec-putina-taktyka-zastraszania,1,4826140,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • mara571 Re: Freedom House oskarża 20.08.11, 21:29
      Wojtus zaraz sie dowiesz, ze za organizacja kryje sie tzw miedzynarodowka demokratyczna, finansowana jest przez wiadomo kogo, jej celem jest obalenie Putina lub przynajmniej obnizenie jego autorytetu itd.
      Naprawde chcesz tego?
      • vladexpat Re: Freedom House oskarża 20.08.11, 21:37
        mara571 napisała:

> Wojtus zaraz sie dowiesz, ze za organizacja kryje sie tzw miedzynarodowka demok
        > ratyczna, finansowana jest przez wiadomo kogo, jej celem jest obalenie Putina l
        > ub przynajmniej obnizenie jego autorytetu itd.
        > Naprawde chcesz tego?

Nie wiem jak jest z finansowaniem ale z resztą to się chyba zgadza. No przecież nie chodzi im o wzmocnienie Wowy?
        • mara571 tutaj mu znowu szyja buty 20.08.11, 21:47
          wyborcza.biz/biznes/1,100896,10140955,Olimpiada_w_Soczi__najwiekszym_oszustwem_finansowym.html
          Sporo sie pewnie zgadza, ale redaktorzy gazetki jeszcze sie nie zorientowali, ze Niemcov jest jednym z najmniej wiarygodnych rozmowcow.
          • walter622 tutaj mu znowu szyja buty ? 20.08.11, 23:34
            Akurat w tym przypadku o nim zapomnieli. Dziwią mnie te przedwyborcze manewry na Zachodzie, bowiem odnoszą wręcz odwrotny skutek - Rosjanie, nawet wyjątkowo krytycznie nastawieni do Putina po tych przedwyborczych manewrach nie mają wątpliwości na kogo będą głosowali, zgodnie z zasadą "nie chcę ale muszę". Z sondaży (gdzieś z przed miesiąca) wynika że Putin vs. Miedwiediew 7 : 1. Po każdym tego typu ataku Putinowi przybywa zwolenników.

> Niemcov jest jednym z najmniej wiarygodnych rozmowcow.

No cóż chyba wie co mówi, ostatecznie jego przewałka z Bankiem N.Y. była swego czasu uznawana właśnie za "największe oszustwo finansowe".

"Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
            Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz)
        • wojciech.2345 Re: Freedom House oskarża 20.08.11, 22:02
          vladexpat napisał:
          > No przecież nie chodzi im o wzmocnienie Wowy?
          ---------------------------------
          Agresywna postawa polityka wobec USA i UE jest dobrze odbierana przez
          Marsjan. Faktycznie to jest wzmocnienie cara.

Tak ja to widzę.
    • czlowiek_ksiazka na czym polega "pozarządowość" Freedom House? :) 20.08.11, 22:50
      Dom Wolności stale podkreśla, że jest "pozarządowy".

W domyśle niezależny i dlatego obiektywny.

Czy wybitni forumowi eksperci zgodzą się ze mną z następującą "ruską" tezą: kto płaci ten zamawia muzykę?

Sprawdźmy kto jest sponsorem FH i dowiemy się na czym polega jego "pozarządowość".

Na stronie Freedom House
      www.freedomhouse.org/template.cfm?page=265#7
      czytam:
      "Freedom House receives funding from a mix of private foundations and individuals, as well as from democratic governments.
      In regards to U.S. government funding, Freedom House has received grants from the U.S. Agency for International Development and the State Department for specific projects and publications, usually as a result of public competition. Freedom House has also received grants from other governments and international bodies, including Australia, Ireland, the Netherlands, the United Kingdom, Norway, the European Union, and the United Nations Democracy Fund. ... "
      I tak dalej ple ple ple...

Jakie wnioski?
      Freedom House dostaje pieniążki głównie od RZĄDÓW państw zachodnich.
      Tych mających określone cele polityczne w stosunkach ze Wschodem - Rosją, Chinami, itp.

Dlaczego FH a za nim mędrzec wojciech piszą więc, że Dom Wolności - może Biały Dom? :) - jest pozarządowy???!!!

Dalej FH poleca korzystanie z Annual Report.
      www.freedomhouse.org/uploads/special_report/99.pdf
      Wziąłem pierwszy lepszy z brzegu - z 2010 r.

JAK BYK stoi tam, że sponsorami FH są głównie zachodnie rządy, ich agendy, zachodnie fundacje - NIEApolityczne, wręcz AGRESYWNE politycznie czy zachodnie firmy, itp.

Czy np. George W. Bush Institute może pisać o Wschodzie OBIEKTYWNIE? :)))

Wyobrażacie sobie w "wolnych" mediach zachodnich reportaż o rosyjskiej fundacji - Dom Swobody, którego głównym udziałowcem byłyby rosyjskie agendy rządowe? :))

Wierzylibyście takim organizacjom? :)
      • wojciech.2345 Re: na czym polega "pozarządowość" Freedom House? 20.08.11, 23:18
        W rosyjskiej Wikipedii też tak piszą:

Freedom House (coкрaщённo FH; — «дoм cвoбoды») — непрaвительcтвеннaя oргaнизaция co штaб-квaртирoй в Вaшингтoне (США)
        • czlowiek_ksiazka Re: na czym polega "pozarządowość" Freedom House? 21.08.11, 00:06
          Nie wiem co piszą rosyjskie sajty, nie bardzo mnie to interesuje.

Odwołuję się do sajtu Freedom House.
          Informacji, które ONI podają O SOBIE.

Są POZARZĄDOWI, ale pieniążki otrzymują od RZĄDÓW. Zachodnich. :)

Potrafisz to wytłumaczyć, wybitny mędrcze forumowy z Europy Środkowo-Wschodniej? :)
          • wojciech.2345 Re: na czym polega "pozarządowość" Freedom House? 21.08.11, 00:18
            Napisz do Freedom House by sprostowali nieprawdziwe informacje o sobie.
            Jeśli masz rację, to zapewne zmienią to info.

No to do dzieła.
          • przyjacielameryki Re: na czym polega "pozarządowość" Freedom House? 21.08.11, 15:58
            czlowiek_ksiazka napisała:

> Nie wiem co piszą rosyjskie sajty, nie bardzo mnie to interesuje.
            >
            > Odwołuję się do sajtu Freedom House.
            > Informacji, które ONI podają O SOBIE.
            >
            > Są POZARZĄDOWI, ale pieniążki otrzymują od RZĄDÓW. Zachodnich. :)

>
            > Potrafisz to wytłumaczyć, wybitny mędrcze forumowy z Europy Środkowo-Wschodniej
            > ? :)

Twoja sowiecka łepetyna nigdy nie zrozumie, że można coś robić rzetelnie i obiektywnie. To nie jest tak, że jak Rosja mataczy, oszukuje i prowokuje na każdym kroku to musi oznaczać, że tak wszyscy robią!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka