Dodaj do ulubionych

Putin pozwolił.

28.09.11, 20:43
Dobra wiadomość z Moskwy. Zgodnie z tradycją pielęgnowaną od czasów Lenina, tamtejszy premier wytłumaczył literatom, że można krytykować władze a nawet zasugerował jak to robić.

"the criticism should be “talented and without self-admiration”"

rt.com/politics/seeks-talented-criticism-writers-577/
Ludzki pan.
Obserwuj wątek
    • igor_uk malkontent. 28.09.11, 20:49
      A powiedz,czy cos innego cie interesuje,oprocz Rosji?Tak pytam,z ciekawostki.Bo cos nie zauwaylem,zeby ty zalozyles watek w innym temacie,niz rosyjskim.
      Co dotyczy tego [lucia,to albo slabo znasz angielski,lub(i to bardziej prawdopodobne),celowo przekrecasz podana przez RT informacje.
      • malkontent6 Re: malkontent. 28.09.11, 21:01
        Wybieram po prostu najciekawsze moim zdaniem tematy z RT. :)
        • igor_uk Re: malkontent. 28.09.11, 21:05
          A oprocz RT ,cos jeszcze przegladasz?
          • malkontent6 Re: malkontent. 28.09.11, 21:08
            igor_uk napisał:

> A oprocz RT ,cos jeszcze przegladasz?

Tak, czasami. :)
      • felusiak1 igor 28.09.11, 21:12
        nie truj doopy. malkontet nic nie przekręca. problem w tym, że ty nie rozumiesz.
        natomiast ty przekrecasz treść i ducha "ostatniego przemówienia" kennedy'ego
        • malkontent6 Re: igor 28.09.11, 21:21
          felusiak1 napisał:

> malkontet nic nie przekręca.

Ja nie przekręcam, ja cytuję.

"author Mikhail Veller asked Putin if it was possible for a writer in Russia to have a viewpoint that did not match the official one."

A teraz przetłumaczę i prosze ocenić moją znajomość języka angielskiego:

Pracownik pionu ideologicznego Mikhail Veller zapytał Najjaśniejszego Pana czy w Rosji można mieć swoje zdanie.

Przekręciłem coś?

A teraz opinia Putina:

"It was also a positive sign that the intellectual elite of the country were ready to share their opinions "

Tłumaczenie:

I tak wszyscy myśla tak jak ja.
          • felusiak1 Re: igor 28.09.11, 21:34
            "It was also a positive sign that the intellectual elite of the country were ready to share their opinions "

skad ja ten język znam???? pytanie brzmi czy najjaśniejszy pan jest gotów na krytykę?
            odpowiedź wobec powyższego brzmi NIE.
            a krytykantów wysle się na spotkanie z chodorkowskim. będą oddychać najczyściejszym powietrzem na ziemi.
          • igor_uk malkontent. 28.09.11, 22:42
            Wlasnie - Putin nie pouczal,a tylko odpowiedzial na pytanie.
            Czyli,ja mialem racje,obwiniajac ciebie,ze ty przekreciles informacje podana w RT i zrobiles to celowo,zeby wyzwac nie zdrowy aziotaz.
        • igor_uk felus. 28.09.11, 22:47
          Wiem,ze ja nic nie rozumiem. Wiem,ze tak naprawda,Putin zebral do kupy pisarze i dziennikarze i tak ,jak to robi jorl,a czasami i Ty,zaczal ich pouczac.Oni,oczewiscie,siedzieli i zadnych pytan nie zadawali.
          Co dotyczy wypowiedzi Kennedego,to ja tam w ogole nic nie moglem przekrecic,poniewaz tylko wkleilem link do audio przemowienia tego Polityka. Co najsmieszniej,napisy w jezyku polskim byli nie mojego autorstwa,ale nie mam do nich zadnych zastrzezen.A ty masz?

p.s. Felus,a w ogole,wiesz na czym polega ciekawa dyskusja?
          • felusiak1 Re: felus. 29.09.11, 01:32
            igor, sypiesz śniegiem ale jest ciepło i śnieg topnieje w mgnieniu oka zamieniajac się w wodę.
            w wolnym kraju, na przykład w USA, nikt nie zadałby prezydentowi takiego pytania. to nie prezydent dyktuje co jest a co nie jest dozwolone. sam fakt, ze takie pytanie padło mówi wiele o panującej w rosji wolności wypowiedzi.
    • johnny-kalesony To jest złowieszczy sygnał ... 29.09.11, 12:16
      To jest raczej złowieszczy sygnał. Dlaczego? Bo ilekroć oficjalnie, przed kamerami podobne zapewnienia padają, lada dzień ginie pobity przez "nieznanych sprawców" kolejny dziennikarz albo pisarz.
      To jest ten perfidny, podły sposób komunikowania się z ludnością Rosji, uprawiany przez jej władcę.

Pozdrawiam
      Keep Rockin'
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka