Dodaj do ulubionych

Nowy problem Amerykanek.

19.10.11, 16:29
RT.com informuje o dziwnym zwyczaju wśród Amerykanek - nie jedzą obiadów, aby się szybciej upić alkoholem, który w siebie wlewają. Dzięki rosyjskiej telewizji dowiedziałem się, że sprawy zaszły tak daleko, że mówi się już o epidemii "drunkorexi".

Mam nadzieję, że przynajmniej rosyjskie kobiety nie znają problemu pijaństwa.

rt.com/usa/news/drunkorexia-eating-drinking-college-153/
Obserwuj wątek
    • maly.jasio Praktyczne te Amerykanki :) 19.10.11, 16:35
      malkontent6 napisał:

RT.com informuje o dziwnym zwyczaju wśród Amerykanek - nie jedzą obiadów, aby s
      > ię szybciej upić alkoholem, który w siebie wlewają. Dzięki rosyjskiej telewizj
      > i dowiedziałem się, że sprawy zaszły tak daleko, że mówi się już o epidemii "dr
      > unkorexi".

- Przeciez wiedza, ze zycie plynie coraz szybciej, trza sie szybko upic, szybko wytrzezwiec
      i nastepnego rana pojsc o silach do roboty :)
      >
      > Mam nadzieję, że przynajmniej rosyjskie kobiety nie znają problemu pijaństwa.

- Te Rosjanki to maja lepiej, bo to tolerancyjne spoleczenstwo
      i tam przyjscie na kacu do roboty nikomu nie przeszkadza :)
    • igor_uk malkontent. 19.10.11, 17:17
      Ja,jako Rosjanin,oczewiscie ciesze sie,ze twoja wiedza o swieicie opiera sie wylacznie na informacji pozyskanej od najbardziej szanowanej i objektywnej TV na Swiecie,czyli RT.Ale zwracam twoja uwage na to,ze sa i inne zrodla,ktore rowniez czasami potrafia napisac cos rzetelnego,a to tylko dla tego,ze korzystaja z tych samych zrodel,co i Russia Today.
      Naprzyklad w takiej maloczytelnej gazetce,mozno sobie przeczytac: U.S. researchers at the University of Missouri who questioned college student found 16 per cent of those surveyed reported restricting calories to 'save them' for drinking. Co by sugerowalo,ze Anglice rowniez czasami potrafia cos dziwnego znalezc.
      Aha ,u "ruskich" rowniez cos o tym zrodle wspomina sie:
      "Researchers at the University of Missouri say that college kids, specifically young women, are skipping dinner in droves in favor of downing alcoholic drinks and getting drunk quicker."

malkontent,powiedz,tylko szczerze,co chciales powiedziec,zakladajac ten watek?
      Czy,twoim zdaniem,RT nie powinna amerykanskich widzow nie o czym informowac,nawet o tym,o czym informuja gazety na calym Swiecie? Twoje czepianie sie RT ,jest po prostu beznadziejne .
      • j-k Goria, nas to ne zaima :) 19.10.11, 17:35
        igor_uk napisał:
        Twoje czepianie sie RT , jest po prostu beznadziejne .

Dlaczego.. Ze dla ciebie takie jest, Goria ?

Nas to nie obchodzi.
        A dla nas jest nadziejne :)))

PS. Pozartuj sobie z naszej TV TRWAM ojca Rydzyka.
        posmiejemy sie razem .

• igor_uk Re: Goria, nas to ne zaima :) 19.10.11, 17:57
          W domu spokojnej starości, trzech dziadków toczy rozmowę przy śniadaniu. Pierwszy mówi:
          - Mam kamienie czy co? Nie mogę rano zrobić siku. Wstaje o 7-ej i pół godziny muszę się męczyć, aby coś poleciało. Drugi mówi:
          - Ja wstaje też o 7-ej, siadam na kiblu i nie mogę zrobić kupy. Po godzinie wreszcie coś zrobię.
          Na to trzeci dziadek:
          - Ja tam nie mam żadnych problemów. Sikam o 5-ej, walę kupsko o 6-ej, i budzę się o 7-ej.

jasiu,to jest twoim problemem.
          • j-k Goria - to polska TV TRWAM jest twoim problemem 19.10.11, 20:25
            nas to na nawet ne zaima, a RT bywa czasem rzeczywiscie smieszne :)
            • igor_uk Re: Goria - to polska TV TRWAM jest twoim problem 19.10.11, 20:52
              jasiu,sredni zarcik,ale jak na twoj poziom,to od biedy moze byc.
      • przyjacielameryki Re: malkontent. 19.10.11, 17:35
        To trochę śmieszne, jeżeli rosyjska telewizja martwi się nadużywaniem alkoholu przez niektóre Amerykanki. A będzie jeszcze śmieszniej jak rosyjska telewizja zacznie zamartwiać się korupcja w USA albo np. w Szwecji.
        • igor_uk Re: malkontent. 19.10.11, 17:53
          To nie jest smieszne.Smieszne jest twoje przekonanie,ze Rosjanie nie maja prawo mowic o patalogiach w innych panstwach.
          • przyjacielameryki Re: malkontent. 19.10.11, 17:58
            igor_uk napisał:

> To nie jest smieszne.Smieszne jest twoje przekonanie,ze Rosjanie nie maja prawo
            > mowic o patalogiach w innych panstwach.

No nie, mają prawo. Ale sam rozumiesz!!! Pijące kobiety to temat aktualny wszędzie i w Polsce i w Niemczech i w Rosji i w USA. Głównie te nie pracujące i ciągle czekające na mężów. No wiesz Igor, jak się nie ma zajęcia to głupoty przychodzą do głowy.
      • malkontent6 Bo to Agencja TASS. 19.10.11, 18:34
        Igor, o tych badaniach pijaństwa Amerykanek na pewno można przeczytac w amerykańskiej prasie. Tutejsze media nie ukrywają takich spraw.

RT.com niewiele się różni od od agencji TASS z czasów ZSRR. Ich informacje o USA ograniczają się właściwie do problemów, dość dziwnych problemów. Pijaństwo kobiet, skandal erotyczny w policji itp.

Po wielu latach pobytu w USA od publicznej telewizji oczekuję troche wyższego poziomu niz ten, który reprezentuje RT. Oczekuję bardziej zróżnicowanych tematów.

Popatrz co oglądałem kiedyś w PBS. Rewelacyjny program na temat Dymitra Szostakowicza, jego biografia, twórczość. Program przygotował i prowadził amerykański dyrygent z San Francisco, zafascynowany rozyjską muzyką.

www.pbs.org/wnet/gperf/education/shostakovich.html
        • igor_uk Re: Bo to Agencja TASS. 19.10.11, 18:42
          malkontent,twoje bicie piany i tylko.
          • malkontent6 Re: Bo to Agencja TASS. 19.10.11, 18:50
            Igor, RT to po prostu propaganda.
            • igor_uk Re: Bo to Agencja TASS. 19.10.11, 18:56
              malkontent,ale odkrycie! Gratuluje blyskotliwosci twojego umyslu!
              • malkontent6 Re: Bo to Agencja TASS. 19.10.11, 19:07
                igor_uk napisał:

> malkontent,ale odkrycie! Gratuluje blyskotliwosci twojego umyslu!

Dziekuję.
    • dyktator_bolandy Re: Nowy problem Amerykanek. 19.10.11, 18:00
      szukanie źdzbła w amerykańskim oku, a we własnym syberyjska sosna
    • felusiak1 najlepsze są komentarze 19.10.11, 18:15
      w mailonline: Well - no news here then.People have been doing that for ages - why the need for research
      i na takie badania wydaje się pieniądze podatnika. w nowym jorku kosztem 40 tysiecy dolarów naukowcy przeprowadzili badanie dlaczego gołębie wlatują w szklane budyni. pijany łachudra powiedział im, że wlatują bo nie rozróżniaja nieba od jego odbicia w szybach. powiedział to za darmo. do takiego samego wniosku doszli docenci.
      • igor_uk Re: najlepsze są komentarze 19.10.11, 18:27
        najlepszy,moim zdaniem,ten komentarz:
        So what's new? We did that 20 years ago, when we were silly little 25-year-olds... and we lived through it. Not much changes!

- Cara, Boca Raton, USA, 19/10/2011 03:35

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka