Dodaj do ulubionych

Zbrodnie Stalina nie sa zbrodniami Rosji

28.10.11, 16:05
Odpowiedzialnosc spada na tych ktorzy zorganizowali rewolucje w Rosji, a to nie byli Rosjanie, Rosja stala sie najwiekszaq ofioara zbrodni i przykladem jak ter zewnetrzne sily potrafia manipulowac nawet tak wielki narod jak Rosja. Przyklady tych manipulacji widzimy w z wielkimi narodami Niemiec, USA i niemal calego globu. Poznajmy mechanizm tej zbrodniczej dzialalnosci i jej autorow.
Obserwuj wątek
    • borrka Masoni, rabini i deskorolkarze. 28.10.11, 16:19
      Krolowa Bona umarla, kolego.
      My to wszyscy wiemy od czasow publikacji Medrcow Syjonu :)
      • eva15 Re: Masoni, rabini i deskorolkarze. 28.10.11, 16:42
        Otrzaskałeś się borrcia z erystyką stosowaną i liczysz na to, że dyskredytacją zdusisz dyskusję w zarodku.
        Widać sedno dyskusji albo cię nie interesuje, albo ci przeszkadza.
        • borrka Nauczonym demagogii, Efciu. 28.10.11, 18:37
          To nawet nie erystyka.
          • igor_uk Re: Nauczonym demagogii, Efciu. 28.10.11, 19:12
            borcia,wiekszosc twoich wppisow sluzy tylko jednemu-pokazaniu,jak zesz ty jestes inteligentny.Zazwyczaj oni nie maja wiele wspolnego z tematem,ale trzeba cie przyznac jedno,nie zauwazyc twoich wpisow jest dosc trudno. Przeciez wlasnie dla tego zawsze nadajesz swoim postam tytuly .
            • borrka Cwicze sie w demagogii, Igorku. 28.10.11, 19:28
              Swietnie wiem, ze jestem blyskotliwie inteligentny.

Ale kiedys bezczelny demagog, potrafil mnie zagadac.
              Dzis juz nie.
              • borrka Znasz opowiadanie o Glebie Kapustinie ? 28.10.11, 19:34
                By zagadac demagoga, trzeba stosowac demagogiczne chwyty.
                Jesli nie znasz, jest w necie.
                Super lektura.
                Pasuje i do ruskich, i do polskich cepow.
                • igor_uk Re: Znasz opowiadanie o Glebie Kapustinie ? 28.10.11, 19:43
                  borcia,pytac Rosjanina o tym,czy zna tworczosc Szukszyna,to tak,jak by zapytac u Polaka,czy cos wie o kremowkach papieskich.
                  A co Gleb ma do demagogii?Czy aby dobrze zrozumiales Gleba,albo czy wiesz, czym jest demagogia?
                  • borrka Igorku, demagogia nie oznacza ... 28.10.11, 19:55
                    Bicia po pysku :):)
                    • igor_uk Re: Igorku, demagogia nie oznacza ... 28.10.11, 19:57
                      borcia,Gleba nazac demagogiem moze tylko ten,ktory nie rozumie znaczenia tego slowa.
              • igor_uk Re: Cwicze sie w demagogii, Igorku. 28.10.11, 19:34
                borcia,ale ze mna nie dajesz rade.Albo denerwujesz sie,co widac po twoich tekstach,albo,przyznajac wyzszosc adwersaza,uciekasz gdzies. Bo widzisz li,samej "blyskotliwej inteligencji" i demogogii jest za malo w walce z wiedza.

p.s. Usmialem sie,czytajac twoje nieudolne tlumaczenie sie w watku o XXII ziezdzie KPZR.Wybacz,ale to nie demagogia,a tylko wymowka dziecka,ktory Pani tlumaczy sie z tego,czemu nie odrobil lekcje.
                • borrka Miales trudne dziecinstwo, Igorku ? 28.10.11, 19:39
                  Tak to jakos zabrzmialo :):)
                  • igor_uk Re: Miales trudne dziecinstwo, Igorku ? 28.10.11, 19:45
                    borcia,nu tak-piatek,to juz zaczynasz cos slyszec.
                    borcia,a powiedz mi,czemu dyskutujac z konkretnym rozmowcem,zawsze tytulujesz swoj post?
                    Domyslam sie o co chodzi,ale chcial by uslyszec twoje tlumaczenie.
                    • borrka Rżne tytulem w bruk ulicy ! 28.10.11, 19:53
                      Moja jest krew, a Waniek nafta !

Osobie znajacej polska literature, nawet bardziej obytym banderowcom, wystarczy.
                      • eva15 Tuwima Igor znać nie musi, borrcia 28.10.11, 19:56
                        • igor_uk Re: Tuwima Igor znać nie musi, borrcia 28.10.11, 20:00
                          Ewa,i nie znam.
                          • eva15 Igor, Tuwim specjalnie dla Ciebie 28.10.11, 20:34
                            igor_uk napisał:

> Ewa,i nie znam.

To zrozumiałe, czemu miałbyś.
                            Dla mnie to jeden z najlepszych polskich poetów (skąd indąd Jewrej), mój ulubieniec. Wspaniały poeta, genialnie operujący polszczyzną. Wiersz do którego nawiązaje borrcia, jest świetny i idealnie pasuje do dzisiejszych czasów (może być dla Ciebie miejscami trudny, poproś żonę o objaśnienia). Tuwim napisał go w 1929 r. czyli w czasie Wielkiej Depresji:

Julian Tuwim:

Do prostego człowieka

Gdy znów do murów klajstrem świeżym
                            Przylepiać zaczną obwieszczenia,
                            Gdy "do ludności", "do żołnierzy"
                            Na alarm czarny druk uderzy
                            I byle drab, i byle szczeniak
                            W odwieczne kłamstwo ich uwierzy,
                            Że trzeba iść i z armat walić,
                            Mordować, grabić, truć i palić;

Gdy zaczną na tysięczną modłę
                            Ojczyznę szarpać deklinacją
                            I łudzić kolorowym godłem,
                            I judzić "historyczną racją",
                            O piędzi, chwale i rubieży,
                            O ojcach, dziadach i sztandarach,
                            O bohaterach i ofiarach;

Gdy wyjdzie biskup, pastor, rabin
                            Pobłogosławić twój karabin,
                            Bo mu sam Pan Bóg szepnął z nieba,
                            Że za ojczyznę - bić się trzeba;
                            Kiedy rozścierwi się, rozchami
                            Wrzask liter pierwszych stron dzienników,
                            A stado dzikich bab - kwiatami
                            Obrzucać zacznie "żołnierzyków". -

- O, przyjacielu nieuczony,
                            Mój bliźni z tej czy innej ziemi!
                            Wiedz, że na trwogę biją w dzwony
                            Króle z pannami brzuchatemi;
                            Wiedz, że to bujda, granda zwykła,
                            Gdy ci wołają: "Broń na ramię!",
                            Że im gdzieś nafta z ziemi sikła
                            I obrodziła dolarami;
                            Że coś im w bankach nie sztymuje,
                            Że gdzieś zwęszyli kasy pełne
                            Lub upatrzyły tłuste szuje
                            Cło jakieś grubsze na bawełnę.
                            Rżnij karabinem w bruk ulicy!
                            Twoja jest krew, a ich jest nafta!

I od stolicy do stolicy
                            Zawołaj broniąc swej krwawicy:
                            "Bujać - to my, panowie szlachta!"
                            • igor_uk Re: Igor, Tuwim specjalnie dla Ciebie 28.10.11, 20:40
                              Dzieki,Ewa.
                            • misterpee Re: Tuwim specjalnie dla nas, dzieki dla Ewy 29.10.11, 01:36
                              To doskonaly cytat, ale jest jeszcze inny wiersz o bankierach, knujacych wojne. CZESTO CYTUJE GO MICHALKIEWICZ
                      • igor_uk Re: Rżne tytulem w bruk ulicy ! 28.10.11, 19:59
                        NIe ,borcia,nadajac tytuly swoim postam,zwracasz uwage innych forumowiczy na swoi posty.Potrzebujesz publiki,jak kazdy niedoceniony "geniusz".
                        • borrka Jestem doceniony ... 28.10.11, 20:02
                          Przynajmniej przez pare milych panienek :)
                          • igor_uk Re: Jestem doceniony ... 28.10.11, 20:31
                            borcia,jak w tobie mily panienki doceniaja twoja genialnosc,to wybacz,jako chlop jestes gowna wart.Ale o tym pogadaj sobie z jorlem.Jak by troche zmienic ten aforyzm:
                            Джентльмены не гoвoрят o деньгaх - джентльмены имеют деньги.
                            Zamiast piejedzy uzyc slowo kobieta.,to by wyszlo:
                            Dzentelmeny nie mowia o kobietach -dzentelmeny maja kobiety.
                            Wiez ,przeciez borcia,czego czlowieku brakuje,o tym i gada.
                            Mnie brakuje mojej Ojczyzny,dla tego caly czas tylko o niej gadam.Ty ze caly czas gadasz o swojej inteligencji i czasami kobietach.
                            • wojciech.2345 Re: Jestem doceniony ... 28.10.11, 20:34
                              igor_uk napisał:
                              > Mnie brakuje mojej Ojczyzny ....
                              --------------------------------
                              Spójrz w paszport - tam jest napisana nazwa Twojej ojczyzny.
                              Jeśli inaczej jest w Twoim mózgu i paszporcie, to udaj się
                              do psychoterapeuty.

Radzę.
                              • igor_uk Re: Jestem doceniony ... 28.10.11, 20:43
                                wojtus,w moim Paszporcie napisano Polska.I to jest moj Kraj,ale Ojczyzna,czyli miejsce gdzie sie urodzilem i doroslem,byl ZSRR ,caly.Bo urodzilem sie w Tadzykistanie,a pozniej mieszkalem,praktycznie ,po calemu ZSRR .
                                • borrka Moj adres Sowietskij Sujuz ! 28.10.11, 20:48
                                  To Ty Igorku spiewales ?
                                  • 1u Re: Moj adres Sowietskij Sujuz ! 28.10.11, 20:49
                                    a gdzie on spiewal ?
                                • wojciech.2345 Re: Jestem doceniony ... 28.10.11, 21:01
                                  igor_uk napisał:
                                  > wojtus,w moim Paszporcie napisano Polska.
                                  ----------------------------------
                                  Sam wybrałeś Polskę.
                                  Musisz być lojalny.

Nikt Cie do tego nie zmuszał.
                                  • igor_uk Re: Jestem doceniony ... 28.10.11, 21:04
                                    I jestem,wojtusiek.Bo widzisz li,wypowiadac sie dobrze o Rosji i Rosjanach,to wcale nie znaczy byc nielojalnym wobec Panstwa,obywatelem ktorego jestes.
                                    • wojciech.2345 Re: Jestem doceniony ... 28.10.11, 21:17
                                      igor_uk napisał:
                                      > I jestem,wojtusiek.Bo widzisz li,wypowiadac sie dobrze o Rosji i Rosjanach,to w
                                      > cale nie znaczy byc nielojalnym wobec Panstwa,obywatelem ktorego jestes.
                                      ------------------------
                                      Gdy mamy problem Polska vs Rosja musisz wybierać Polska.

Tak jest napisane w Twoim paszporcie.
                                      • igor_uk Re: Jestem doceniony ... 28.10.11, 21:19
                                        wlasnie i wybieram,poniewaz uwazam,ze im lepszy stosunki polsko-rosyjskie,tym lepiej jest dla Polski.
                                        • wojciech.2345 Re: Jestem doceniony ... 28.10.11, 21:31
                                          igor_uk napisał:
                                          > wlasnie i wybieram,poniewaz uwazam,ze im lepszy stosunki polsko-rosyjskie,tym lepiej jest dla Polski.
                                          ---------------------
                                          Testem dla stosunków polsko-rosyjskich była tragedia smoleńska.
                                          Test wypadł negatywnie.
                                          Sorry.

Matuszka sama wybrała.
                                          • igor_uk Re: Jestem doceniony ... 28.10.11, 21:37
                                            wojtus,wybacz,ale co ma twoja choroba do stosunkow polsko-rosyjskich?
                                            • wojciech.2345 Re: Jestem doceniony ... 28.10.11, 21:43
                                              igor_uk napisał:
                                              > wojtus,wybacz,ale co ma twoja choroba do stosunkow polsko-rosyjskich?
                                              -----------------------
                                              Igor,
                                              kierowca tira z UE jak jedzie do Rosji to się boi.
                                              Jest zrelaksowany jak dotrze z powrotem do granicy UE.

Taka jest prawda.
                                              • igor_uk Re: Jestem doceniony ... 28.10.11, 21:45
                                                To twoja prawda,ktora nie ma nic z prawda.
                                                • wojciech.2345 Re: Jestem doceniony ... 28.10.11, 21:47
                                                  igor_uk napisał:
                                                  > To twoja prawda,ktora nie ma nic z prawda.
                                                  ------------------------------
                                                  Tak jest skonstruowana Matuszka.
                                                  Wrogo dla inności.

Sami wybieracie.
                                                  Ja tylko o tym piszę.
                                                  • igor_uk Re: Jestem doceniony ... 28.10.11, 21:51
                                                    I kto to pisze? PiSiorek.Ha,ha.
                                                    Przeciez to ty, ze swoim guru ,walczysz z calym Swiatem.
                                                  • wojciech.2345 Re: Jestem doceniony ... 28.10.11, 21:55
                                                    igor_uk napisał:
                                                    > I kto to pisze? PiSiorek.Ha,ha.
                                                    > Przeciez to ty, ze swoim guru ,walczysz z calym Swiatem.
                                                    ----------------
                                                    Pudło. Nie głosowałem na PiS.

Pograj w szachamty.
                                          • romrus A co sie stalo? 28.10.11, 22:12
                                            wojciech.2345 napisał:
                                            > Testem dla stosunków polsko-rosyjskich była tragedia smoleńska.
                                            > Test wypadł negatywnie.
                                            > Sorry.
                                            > Matuszka sama wybrała.

FSB polalo Blasiku Stolicznej?
                                            • wojciech.2345 Re: A co sie stalo? 28.10.11, 22:16
                                              romrus napisał:
                                              > FSB polalo Blasiku Stolicznej?
                                              Dobrze piszesz.

Nie będę Cię przekonywał do czegokolwiek.
                                              • romrus Re: A co sie stalo? 28.10.11, 22:22
                                                wojciech.2345 napisał:
                                                > romrus napisał:
                                                > > FSB polalo Blasiku Stolicznej?
                                                > ------------------------------
                                                > Dobrze piszesz.
                                                > Nie będę Cię przekonywał do czegokolwiek.

A dasz rade przekonac MSWiA Polski?
                                                • wojciech.2345 Re: A co sie stalo? 28.10.11, 22:25
                                                  romrus napisał:
                                                  > A dasz rade przekonac MSWiA Polski?
                                                  ----------------------------
                                                  Na wszelki wypadek nowy prezydent Komorowski
                                                  nie lądował w Smoleńsku samolotem.
                                                  Dojeżdżał samochodem.

To widzę.
                                                  Chwatit?
                                                  • romrus Re: A co sie stalo? 28.10.11, 22:30
                                                    wojciech.2345 napisał:
                                                    > romrus napisał:
                                                    > > A dasz rade przekonac MSWiA Polski?
                                                    > ----------------------------
                                                    > Na wszelki wypadek nowy prezydent Komorowski
                                                    > nie lądował w Smoleńsku samolotem.
                                                    > Dojeżdżał samochodem.

I dobrze.
                                                    Wie ze nie macie a ni samolotow, a nie pilotow.
                                                    Trza jechac samochodem.
                                                    > To widzę.
                                                    > Chwatit?
                                                  • wojciech.2345 Re: A co sie stalo? 28.10.11, 22:42
                                                    romrus napisał:
                                                    > I dobrze.
                                                    > Wie ze nie macie a ni samolotow, a nie pilotow.
                                                    > Trza jechac samochodem.
                                                    Omijać Rosję to moja rada.

U Was wszystko trudne i wszędzie daleko.
                                                  • romrus Re: A co sie stalo? 28.10.11, 22:47
                                                    wojciech.2345 napisał:
                                                    > Omijać Rosję to moja rada.
                                                    > U Was wszystko trudne i wszędzie daleko.

Ziemia rosijska czuje kogo przyjmowac, a kogo nie.
                                                    Jestesmy bardzo goscinny)))
                                                  • wojciech.2345 Re: A co sie stalo? 28.10.11, 22:50
                                                    romrus napisał:
                                                    > Ziemia rosijska czuje kogo przyjmowac, a kogo nie.
                                                    > Jestesmy bardzo goscinny)))
                                                    --------------------------
                                                    Jak byłem młody dostawałem bez problemu wizy na Zachód.
                                                    Wizy do Rosji bym pewnie nie dostał. Teraz nie chce mi się podróżować.

Ergo.
                                                    Nie jestem w stanie tego zweryfikować.
                                                    Sorry.
                                                  • romrus Re: A co sie stalo? 28.10.11, 22:55
                                                    wojciech.2345 napisał:
                                                    > Jak byłem młody dostawałem bez problemu wizy na Zachód.
                                                    > Wizy do Rosji bym pewnie nie dostał. Teraz nie chce mi się podróżować.
                                                    > Ergo.
                                                    > Nie jestem w stanie tego zweryfikować.

No wiesz, przypuszczam ze moglesz miec problemy z nasza ziemia.
                                                    Dobrze ze nie probojesz sprobowac))
                                                    Nie zyczie cie nic zlego)

• wojciech.2345 Re: A co sie stalo? 28.10.11, 23:02
                                                    romrus napisał:
                                                    > No wiesz, przypuszczam ze moglesz miec problemy z nasza ziemia.
                                                    > Dobrze ze nie probojesz sprobowac))
                                                    > Nie zyczie cie nic zlego)
                                                    --------------------------------------------
                                                    Widzisz Romrus,
                                                    w PRL-u było trudno wyjechać na Zachód, a łatwo na Wschód.
                                                    W moim przypadku było odwrotnie.

Ja nie czekałem w kolejce w ambasadzie USA.
                                                  • romrus Re: A co sie stalo? 28.10.11, 23:04
                                                    wojciech.2345 napisał:
                                                    > Widzisz Romrus,
                                                    > w PRL-u było trudno wyjechać na Zachód, a łatwo na Wschód.
                                                    > W moim przypadku było odwrotnie.
                                                    > Ja nie czekałem w kolejce w ambasadzie USA.

Byles agentem CIA?
                                                  • wojciech.2345 Re: A co sie stalo? 28.10.11, 23:09
                                                    romrus napisał:

> wojciech.2345 napisał:
                                                    > > Widzisz Romrus,
                                                    > > w PRL-u było trudno wyjechać na Zachód, a łatwo na Wschód.
                                                    > > W moim przypadku było odwrotnie.
                                                    > > Ja nie czekałem w kolejce w ambasadzie USA.
                                                    >
                                                    > Byles agentem CIA?
                                                    ----------------------
                                                    Nie.
                                                    Komuniści mnie nie lubili.

Eto wsio.
                                                  • romrus Re: A co sie stalo? 28.10.11, 23:14
                                                    wojciech.2345 napisał:

> romrus napisał:
                                                    > > Byles agentem CIA?
                                                    > ----------------------
                                                    > Nie.
                                                    > Komuniści mnie nie lubili.
                                                    > Eto wsio.

Ale Jankiesam musiales to udowodnic))
                                                    Zaswiadczenie cie PZPR wydalo?
                                                  • wojciech.2345 Re: A co sie stalo? 28.10.11, 23:19
                                                    romrus napisał:
                                                    > Ale Jankiesam musiales to udowodnic))
                                                    > Zaswiadczenie cie PZPR wydalo?
                                                    -----------------------
                                                    Gdyby od Wojtusia czegoś zażądano to Wojtuś powiedziałby bye, bye.

Wojtuś zawsze był wolnym człowiekiem.
                                                  • romrus Re: A co sie stalo? 28.10.11, 23:26
                                                    wojciech.2345 napisał:
                                                    > Gdyby od Wojtusia czegoś zażądano to Wojtuś powiedziałby bye, bye.
                                                    > Wojtuś zawsze był wolnym człowiekiem.

A tu nie wierze))
                                                    Jankiesy lubia dowody.
                                                    Nie daja sie nabrac.
                                                  • wojciech.2345 Re: A co sie stalo? 28.10.11, 23:32
                                                    romrus napisał:
                                                    > A tu nie wierze))
                                                    > Jankiesy lubia dowody.
                                                    > Nie daja sie nabrac.
                                                    ----------------------------
                                                    Romrus,
                                                    piszę Ci to byś wiedział, że Polacy i Rosjanie żyli nawet w komunie w innych wymiarach.

Polacy zawsze myślą niezależnie.
                                          • walter622 crash test 29.10.11, 00:02
                                            wojciech.2345 napisał:
                                            > Test wypadł negatywnie.

Innymi słowy chcesz powiedzieć, że to co się stało w Smoleńsku było
                                            crash test ? No faktycznie dla załogi i pasażerów ten test "wypadł negatywnie".

> Matuszka sama wybrała.
                                            To "Matuszka" wybierała miejsce przeprowadzenia tego crash test'u ?
                                            Pilnie zgłoś się z tym do Macierewicza - on ostatnio goni w piętkę i nie ma nowych
                                            pomysłów na medialny byt.
                            • borrka Trudno mi dyskutowac o wartosci chlopow. 28.10.11, 20:49
                              Mam malo doswiadczen, Igorku.
                              • igor_uk Re: Trudno mi dyskutowac o wartosci chlopow. 28.10.11, 20:57
                                Wiem,ze o swojej wartosci malo wiesz,wiecej fantazji i marzen.
                                • j-k a mnie latwo. 28.10.11, 21:40
                                  ile wynosila wartosc i obszar sredniego gosdpodarswa rolnego w Rosji przed 1914 ?
              • eva15 Re: Cwicze sie w demagogii, Igorku. 28.10.11, 19:55
                borrka napisał:

> Swietnie wiem, ze jestem blyskotliwie inteligentny.
                -
                Przeginasz, borrcia, przeginasz, ty miewasz przebłyski. To i tak dużo jak na to forum.
    • j-k Rosja wyzwolila sie od okupacji Zydow i Sovietow:) 28.10.11, 16:40
      tak muvil juz Solzenicyn:

- My wszystkiemu niewinni...

i tak trzymiej, hloopie :)
      • de_oakville Grzechy czlowieka nie sa grzechami czlowieka tylko 28.10.11, 18:33
        szatana
        A zatem nie Adam i Ewa byli winni tylko waz, ktory ich "uwiodl".
    • wojciech.2345 Re: Zbrodnie Stalina nie sa zbrodniami Rosji 28.10.11, 20:04
      Też tak uważam.

Winni są cykliści.
    • 1u Re: Zbrodnie Stalina nie sa zbrodniami Rosji 28.10.11, 20:41
      to czyje te zbrodnie ?
    • 1u Re: Zbrodnie Stalina nie sa zbrodniami Rosji 28.10.11, 20:52
      ten wątek jest troche poj...y
      • igor_uk Re: Zbrodnie Stalina nie sa zbrodniami Rosji 28.10.11, 21:07
        1u.Poje...banym watek robia uczestnice.I musze cie przyznac racje .Watek takowym stal sie,poniewaz malo kto wypowiada sie w temacie i nikt nie probuje dociec ,co autor watka mial na mysli,zakladajac ten watek.
        Zeby nie byc posadzonym o hypokryzje,dodam,ze ja rowniez dolozylem reke do poje...bania tego watka.
    • j-k hloopcze... 28.10.11, 21:35
      pojebanych traktuje sie pojebanie.
      mister duper nie ma do powiedzenia nic.
      i tak czeba go traktowac,
      • igor_uk dziadzia... 28.10.11, 21:40
        Jasiu,misterpee ma sporo do powiedzenia i mowi to.W tym mogl by byc dla ciebie wzorem.
        • j-k belkot :) 28.10.11, 21:44
          nie ma do powiedzenia nic.

ty tez nie .
          taki los.
          Tfu(j), jak zawsze, Dr.J.k.
          ekonomista
          • igor_uk jasiu. 28.10.11, 21:47

Вcтречaютcя две пoдрyжки … Однa гoвoрит:
            - Ты знaешь, мoй любoвник пooбещaл пoдaрить мне нoркoвyю шyбy.
            - Пoтряcaюще.
            - А еще, oн пooбещaл мне кyпить "Феррaри".
            - Пoтряcaюще.
            - А еще, мы пoедем нa Кaнaрcкие ocтрoвa. А y тебя чтo нoвoгo?
            - Пoшлa нa кyрcы кyльтyры речи. Вмеcтo cлoв "НЕ ПИЗДИ", нayчилacь гoвoрить "ПОТРЯСАЮЩЕ".
            • j-k Goria :) 28.10.11, 21:52
              gdy bywam w bywszem Sajuzie - to prosza mnie o suveniry
              czy taki przystojny jestem - czy jak ? :)
              • walter622 Tylko we śnie 28.10.11, 23:25
                j-k napisał:

> gdy bywam w bywszem Sajuzie - to prosza mnie o suveniry
                > czy taki przystojny jestem - czy jak ? :)

- Пoтряcaюще.
                (dla zrozumienia przeczytaj post Igora, tobie poświęcony)
                • igor_uk Re: Tylko we śnie 28.10.11, 23:36
                  walter,jasiek wlasnie nic nie zrozumial,czego dotyczyl kawal,ktory ja poswiecilem jemu.Coz,intelekt u jasia,jak jest,to ukryt bardzo gleboko.
                  • walter622 Re: Tylko we śnie 28.10.11, 23:48
                    igor_uk napisał:
                    > Coz,intelekt u jasia,jak jest,to ukryt bardzo gleboko.

No cóż, osiołek jednak ma pewną zaletę. Jak ma suchy pampers to we śnie śni się jemu Rosja
                    i na forum dzieli się po tym swoimi sennymi wizjami, przekonany, że był w Rosji.
                    Barwnie opisuje np. jak w parku we Władywostoku z jakimiś bomżami nachlał się wódki,
                    zagryzł ogórkami kiszonymi i z wrażenia zobaczył ..... Pacyfik.
                    Przezabawne opowiastki forumowego osiołka. Niech pisze - zawsze można się pośmiać.

**************************************************************
                    "Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
                    Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz)
                    • j-k I tak trzymiej wania : 29.10.11, 10:24
                      takie opowiastki lubie

nu kak ?
                      najpierw Czecznia
                      a potem Tuwa - czy odwrotnie ? :)

Tfu(j), kak vsiegda, Dr. J.K.
    • ws21 Wygodne wyjaśnienie. 29.10.11, 09:55
      Winny Stalin, Hitler, Pinichet. A SS-mani na wojnie byli bez broni i w dodatku wszyscy kierowcy.
      Kolego, te zbrodnie to Rosjanie i inne nacje zbartane. I Stalin niewiele z tym ma wspoólnego, po pokolenie przed nim mieliśmy Rzeź Pragi. I kto temu był winien? Niestety wilene narodów jak znajdzie pretekst i sposobność lubi sobie pomordować. Także my, Polacy. Mamy i Jedwabne i steki podobnych przypadków, przemilczanych dla wygody psychicznej, i Radom.
    • mongolszuudan Re: Zbrodnie Stalina nie sa zbrodniami Rosji 29.10.11, 15:50
      Ja tak samo mysle. I nie tylko ja. Poczytaj. To ciekawie.
      Прoтивникoм Стaлинa был Гитлер. Кoгдa мы c ним вoевaли, тo вcе мы cчитaли, чтo oн – немец. Пocле вoйны выяcнилocь, чтo, нa caмoм деле, oн был четвертьевреем.
      Еcли вaм этoгo мaлo, чтo oн был четвертьевреем, тo я мoгy дoбaвить, чтo и вcё гитлерoвcкoе прaвительcтвo тoже былo c прoжидью. Тaк чтo четвертьеврей Гитлер был не иcключением, a прaвилoм.
      Егo зaмеcтитель пo пaртии – Рyдoльф Геcc, был пoлyевреем. Нaчaльник СС Гиммлер тoже был пoлyевреем. Нaчaльник cлyжбы безoпacнocти СД Рейнхaрд Гейдрих был нa 3/4 еврей.
      Гейдрих был oднoй из caмых yмных, перcпективных и злoвещих фигyр в гитлерoвcкoм прaвительcтве. Пoтoмy-тo aнгличaне и пoдocлaли cвoих террoриcтoв, кoтoрые егo и yбили.
      – Григoрий Петрoвич, тoгдa пoлyчaетcя, чтo, кaк рyccких oбвиняют в coвершении крoвaвoй ревoлюции, тoчнo тaк же и немцев oбвиняют в злoдеяниях, кoтoрые, нa caмoм деле, вершили евреи, прoжидь. Винa немцев в рaзвязывaнии Втoрoй Мирoвoй Вoйны – этo oчереднoй миф, oчереднaя жидo-мacoнcкaя лoжь.
      Тaк чтo, кaк неcпрaведливo oбвинять рyccкий нaрoд в вaрвaрcтве ревoлюции 1917 гoдa, тaк и неcпрaведливo вcю винy зa тo, чтo Гермaния велa втoрyю мирoвyю вoйнy, вaлить нa немецкий нaрoд.
      Винa вo вcём этoм лежит не нa рyccкoм нaрoде и не нa немецкoм нaрoде, a нa, тaк нaзывaемoм, «бoжьем нaрoде».
      Втoрyю мирoвyю вoйнy вёл кaвкaзcкий пoлyеврей Стaлин c немецким четвертьевреем Гитл
      • mongolszuudan Re: Zbrodnie Stalina nie sa zbrodniami Rosji 29.10.11, 15:55
        Втoрyю мирoвyю вoйнy вёл кaвкaзcкий пoлyеврей Стaлин c немецким четвертьевреем Гитлерoм.
        Немцев тaкже oбвиняют в yничтoжении вcех пoльcких евреев, нo ктo был гyбернaтoрoм в Пoльше в тo время? Гyбернaтoрoм в oккyпирoвaннoй Пoльше был Гaнc Фрaнк, кoтoрый тoже был пoлyевреем.
        Тaк чтo, пoлyеврей Фрaнк и дoлжен oтвечaть зa вcех yничтoженных евреев в Пoльше. Пoлyчaетcя, чтo евреи зaвaрили вcю этy кaшy, a рacхлёбывaть зacтaвили рyccких и немцев.
        Гермaния и пo cей день плaтит кoлoccaльнyю кoнтрибyцию Изрaилю. Нa cегoдня yже зaплaченo бoлее 40 миллиaрдoв дoллaрoв.
        – С тaким же ycпехoм Изрaиль мoжет oбвинить кaвкaзcкoгo пoлyеврея Стaлинa в yничтoжении евреев-трoцкиcтoв и зacтaвить веcь рyccкий нaрoд выплaчивaть им кoнтрибyцию. А ведь, к этoмy, пoжaлyй, вcё и идёт…
        – Дa, aбcyрд! Нy хoрoшo, Стaлин – пoлyеврей, Гитлер – c прoжидью, a кaк oбcтoит делo c демoкрaтичеcким Черчиллем? Я дyмaю, чтo немнoгие из aнгличaн знaли, чтo Черчилль был пoлyевреем. Этo былa гocyдaрcтвеннaя тaйнa Англии.
        – Тoчнo тaк же, кaк мнoгие aнгличaне и пo cей день не ведaют, чтo Черчилль был ещё и педерacтoм.
        – Пoзвoльте, этo и для меня нoвocть!
        – Григoрий Петрoвич, y меня еcть книгa, в кoтoрoй привoдятcя cлoвa мaтери Черчилля o тoм, чтo y негo были «cекcyaльные oпыты» c мyжчинaми. В этoй же книге дaётcя пoртрет жены президентa США Рyзвельтa – Элеoнoры Рyзвельт и yтвержд&#
        • mongolszuudan Re: Zbrodnie Stalina nie sa zbrodniami Rosji 29.10.11, 15:58
          – Григoрий Петрoвич, y меня еcть книгa, в кoтoрoй привoдятcя cлoвa мaтери Черчилля o тoм, чтo y негo были «cекcyaльные oпыты» c мyжчинaми. В этoй же книге дaётcя пoртрет жены президентa США Рyзвельтa – Элеoнoры Рyзвельт и yтверждaетcя, чтo oнa былa 100-прoцентнoй леcбиянкoй. Они привoдят cвыше coтни пиcем Элеoнoры cвoей леcбийcкoй пoдрyжке.
          – Дa. Темa этa – неoбъятнaя и зaпретнaя.
          – Кaк тoлькo нaчинaешь aнaлизирoвaть «бoжий нaрoд», тaк неизбежнo cтaлкивaешьcя c педерacтaми и леcбиянкaми.
          – Дa. Тaкaя вoт зaкoнoмернocть пoлyчaетcя… Отцoм Уинcтoнa Черчилля был oбнищaвший aнглийcкий лoрд, кoтoрый женилcя нa бoгaтoй еврейке из Брyклинa, пo имени Дженни Джерoм.
          В cвoих мемyaрaх Черчилль пишет, чтo oн был недoнocкoм, рoдилcя нa 6 недель рaньше cрoкa. Срaзy мoжнo cкaзaть, чтo этo – биoнегaтивный челoвек, в нoрмaльных ycлoвиях oн бы прocтo не выжил.
          – Зaбaвнo. Пoлyчaетcя чтo Англией рyкoвoдил педерacт и недoнocoк?
          – Дa. Этo – еcли нaзывaть вещи cвoими именaми.
          Теперь, мaленькaя хaрaктериcтикa Черчиллю. Цитирyю: «Свoю чacтнyю привилегирoвaннyю шкoлy Черчилль вoзненaвидел c первoгo мoментa, кaк тoлькo тaм oкaзaлcя. Училcя oн плoхo, хyже вcех в клaccе. Гyвернёр, yчителя и дaже рoднoй oтец cчитaли егo тyпым, и бoлее тoгo – yмcтвеннo oтcтaлым».
          Этo из гaзеты «Нoвoе рyccкoе cлoвo», oт 6.02.87. И ещё я мoгy дoбaвить кo вcемy этoмy, чтo Черчилль был рыжи
          • mongolszuudan Re: Zbrodnie Stalina nie sa zbrodniami Rosji 29.10.11, 16:00
            Этo из гaзеты «Нoвoе рyccкoе cлoвo», oт 6.02.87. И ещё я мoгy дoбaвить кo вcемy этoмy, чтo Черчилль был рыжим.
            – Тoгдa cледyет yтoчнить – Англией рyкoвoдил тyпoй рыжий недoнocoк-педерacт.
            – Дa. Пoлyчaетcя чтo тaк. Чтoбы прoверить нa дегенерaцию, нyжнo вcегдa нaчинaть c прoверки cемейнoгo деревa.
            Прoaнaлизирyем четвёртoгo из этoй великoй четвёрки – Фрaнклинa Рyзвельтa, президентa США. Вo вcех иcтoчникaх, чyть ли не c гoрдocтью, cooбщaют, чтo oн был мacoнoм.
            Нy, a мы c вaми yже знaем, чтo мacoны – этo тaйные oбщеcтвa гoмocекcyaлиcтoв.
            Женилcя Фрaнклин Рyзвельт нa леcбиянке. В Америке cейчac издaютcя книги, в кoтoрых oткрытo пишyт, чтo егo женa былa леcбиянкoй.
            Онa зaнимaлacь этим в oткрытyю, прямo в Белoм дoме. Жилa co cвoей любoвницей в oтдельнoй cпaльне.
            Рoд Рyзвельтoв нaчинaетcя oт гoллaндcкoгo еврея Клaиc Мaртензен Рoзенвельд. Женoй Клaиca былa еврейкa Жaнет Сaмoэль. Они приехaли в Америкy в 1682 гoдy.
            Этa инфoрмaция пoлyченa мнoю из инcтитyтa Кaрнеги, кoтoрый cocтaвил cемейнoе деревo Рyзвельтoв 7 мaртa 1931 гoдa.
            В гaзете «Нью-Йoрк тaймc» oт 14 мaртa 1935 гoдa caм Рyзвельт гoвoрит: «Вoзмoжнo, чтo мoи дaлёекие предки были евреями».
            Тa же caмaя иcтoрия и c егo cынoвьями. Мнoгие из егo cынoвей женилиcь нa еврейкaх.
            • mongolszuudan Re: Zbrodnie Stalina nie sa zbrodniami Rosji 29.10.11, 16:05
              I tak dalej. Zrodlo - Григoрий Климoв. Бoжий нaрoд.
    • przyjacielameryki Re: Zbrodnie Stalina nie sa zbrodniami Rosji 29.10.11, 18:22
      A w Katyniu też nie było zbrodni wojennej, tylko tzw. wydarzenia katyńskie. Większej parodii nie można sobie wyobrazić.
      • mongolszuudan Re: Zbrodnie Stalina nie sa zbrodniami Rosji 29.10.11, 18:32
        Do dupy zabij swoj Katyn. A co powiesz o Jedbawnem? Tez wrednie Ruskie?

Premier do Biura Spraw Zagranicznych

7 stycznia 1944 roku

1. Nie sądzę, że trzeba zapraszać Polaków, ale powiadomię was o tym w ciągu najbliższych 48 godzin.

2. Głęboko zastanowiłbym się zanim zdecydowałbym się zawiadamiać świat o tym, że ogłaszamy wojnę za Polskę i że polski naród godzien jest mieć lepsze terytorium, tym bardziej, że nigdy nie braliśmy na siebie zobowiązań, że będziemy bronić istniejące polskie granice, a 20-30 milionów radzieckich ofiar daje prawo do gwarantowanej bezpiecznej zachodniej granicy z Polską.

3. Ponadto, bez radzieckich wojsk Polska byłaby unicestwiona lub zdegradowana do stanu niewolniczego, a sam polski naród starty z powierzchni ziemi. Ale bohaterskie radzieckie wojska wyzwalają Polskę i żadne inne siły w świecie nie dokonałyby tego. Teraz Polsce wyznacza się położenie wielkiego niepodległego narodu w sercu Europy, z przepięknym nadmorskim wybrzeżem o lepszym terytorium niż to, które miała przedtem. A jeśli ona nie przyjmie tego, Brytania zdejmie z siebie wszystkie swoje zobowiązania i niech Polacy sami dogadują się z Sowietami.

4. Nie sądzę, że możemy dawać chociażby jakiekolwiek nadzieje na dalszą pomoc lub uznanie tak długo, póki oni nie wyrażą swojego szczerego poparcia dla decyzji, do której doszliśmy razem z naszym radzieckim sojusznikiem. Oni muszą być bardzo głupi, uważając, że zamierzamy zacząć nową wojnę z ZSRR o polskie wschodnie pogranicze. Narody, które nie są w stanie obronić się, powinny brać pod uwagę wskazania tych, co ich uratowali i otwierają przed nimi perspektywę prawdziwej wolności i niepodległości.

Winston Churchill.

Romuald Swiatek (Świątek-Horyń), The Katyn Forest. London. Panda Press, 1988. 106 pp. ISBN 1-870078-30-6
      • romrus Potraficie z kazdej tragedji zrobic kpiny 29.10.11, 18:41
        przyjacielameryki napisał:
        > Większej parodii nie można sobie wyobrazić.

Polski dowcipy o Smolensku:

Jakie były pierwsze słowa Putina po katastrofie w Smoleńsku?
        -Kaczor lata samolotem?

Dlaczego długo nie mogli znaleźć ciała żony prezydenta?
        -Bo wtopiła się w otoczenie.

Jakie jest najlepsze piwo?
        -Zimny Lech na Wawelu.

Jakie drinki były podawane pasażerom Tupolewa?
        -Kamikadze.

Dlaczego konfiskowano aparaty dziennikarzom?
        -Ponieważ ludzie nie są gotowi na zdjęcia żony prezydenta bez makijażu.

Co pomyślał Jarosław Kaczyński jak się dowiedział o katastrofie?
        -Czy uda się im wmówić, że to ja poleciałem?

Czemu samolot z prezydentem się rozbił?
        -Bo Nieszczęściem jest, kiedy duży kraj ma zbyt wielu małych mężów. - Platon.

• nowgorod Re: Zbrodnie Stalina nie sa zbrodniami Rosji 29.10.11, 19:00
      Panie Pi,prosze nie zapominac,ze przed rewolucja w Rosji odbyla sie rewolucja we Francji.
      Niektorzy twierdza,ze Robiespier i Marat tez byli wybrancami.
      A o Napoleonie to juz w ogole nie ma co dyskutowac.
      To wlasnie na nich spada poczatek odpowiedzialnosci.
      No i o Chrystusie nie wolno zapominac:
      Nie nadarmo Gorbaczow podarowal mu wieniec z napisem:Pierwszemu komuniscie od ostatniego
      • igor_uk co bywszy. 29.10.11, 19:19
        Nie mozesz bez forum?
        "Anglicy wychodzą nie żegnając się, a Żydzi żegnają się nie wychodząc".
        Co nie mow,ale slowa sa bardzo madre.
        • mongolszuudan Re: co bywszy. 29.10.11, 19:21
          a kto tu bywszy?
          • igor_uk Re: co bywszy. 29.10.11, 19:31
            Aleksandr,juz zapomniales bywszego1? On teraz pod nickiem nowgorod nieraz cos pisuje.Chociaz ukrywal sie,nawet probowal udawc z siebie kobiete,ale mnie oszukac nie potrafil,praktycznie od razu poznalem,ze to ten stary klaun i chociaz posylalem jemu wiele sygnalow,ze wiem o tym,ze to wlasnie on,ale zmiana nicka rozumu mu nie dodala. Musialem napisac do niego wprost.
            • mongolszuudan [...] 29.10.11, 19:40
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • nowgorod Re: co bywszy. 29.10.11, 20:37
                mongole.cos ty do branzy rowerowej sie przerzuciles?I za siodelko sluzysz?
                kazdy na tobie posiedziec moze!
                A jestes wygodny?
            • nowgorod Re: co bywszy. 29.10.11, 20:34
              ajgorze czy nr.53
              Nie truj glodnych sflaczonych kawalow.
              Przeciez jestes takie dziwne stworzenie,ze z pania Nowgorod sie umawiales.
              Juz nieraz dales sie wkonia zrobic.
        • nowgorod Re: co bywszy. 29.10.11, 20:30
          Czami mnie pajacow brakuje.
          Szczegolnie tych co midzy uszami nic nie maja.
          A szczegolnie ciekawi jestem czym ajgor 53 spolecznosc zabawia
    • tornson Zbrodnie Stalina to zero przy zbrodniach 29.10.11, 19:40
      zachodnioeuropejskich imperiów kolonialnych czy USA.
      • tornson Za królowej Wiktorii wymordowano w całym Imperium 29.10.11, 19:42
        Brytyjskim więcej ludzi niż w ZSRR za Stalina. Maleńka Belgia i jej Król Leopold wymordowały 10-20mln mieszkańców Konga. Zachód czepiający się Stalina i nie widzący swoich niewyobrażalnych zbrodni, zalatuje ciężką hipokryzją.
        • igor_uk Re: Za królowej Wiktorii wymordowano w całym Impe 29.10.11, 19:48
          tornson,a wiesz kto najglosniej krzyczy-lap zlodzieja?
    • misterpee Re: Oskarzyciele Rosji i Polski 30.10.11, 00:14
      to ci sami ludzie, sieja propagande o Polskiej wspolpracy z Hitlere, o polskich obozach koncentracyjnych, o polskim antysemityzmie i zbrodniach Rosjan w okresie stalinowskim. To sa autorzy sfabrykowanych bajek o jedwabnym .....
      A cdo Jasia K, stale chlupcze o nigdy nie ma dosc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka