Dodaj do ulubionych

Lysawy blondyn w czarnym bucie

05.12.11, 20:24
przestal sie podobac i jego partia zeszla z 64 na 50 % poparcia. Mimo kampanii w ktorej pokazywal tors, leczyl zeby, odkrywal greckie kamfory i lowil ryby.

Byly tez zamordystyczne zagrywki typu blokowanie blogerow. Ale spoleczenstwo nie dalo sie zastraszyc i glosowalo po swojemu.

Wolnosc myslenia wkracza do Rosji i im mozna tylko pogratulowac.

PF
Obserwuj wątek
    • borrka Alternatywy łakne ! 05.12.11, 20:35
      Ostatecznie, sam moge rzadzic naszymi Slowianskimi Bracmi z Tundry i Tajgi.
      W koncu, jestem inteligentny, blyskotliwy, dobrze wyksztalcony banderowiec ...
      Podejme sie.
      Bo nijak nie widze nastepcy Wowy.
    • polski_francuz Alternatywa 05.12.11, 20:39
      jest wiara w system a nie w czlowieka.

PF
      • romrus Re: Alternatywa 05.12.11, 20:51
        polski_francuz napisał:
        > jest wiara w system a nie w czlowieka.

Czyli w demokracje, jesli dobrze cie zrozumialem.
        Dobra, bedzieme sluchac madrych rad.

To druga opcja polityczna w Rosji:
        img12.nnm.ru/2/9/e/6/a/bcdf09b0c62dc0f50ac2b6e4de8.jpg
        Chcialem glosowac na WW, ale teraz sie zastanowie, moze bardziej demokraticznie bedzie zaglosowac na ta druga:-)

• mara571 Re: Alternatywa 05.12.11, 20:54
          niesmialo przypominam ci o wczorajszej obietnicy.
          • romrus Re: Alternatywa 05.12.11, 21:06
            mara571 napisała:
            > niesmialo przypominam ci o wczorajszej obietnicy.

Pamietam, Mara.

Danych sociologow o tym jaki warstwy spoleczny na kogo glosowali jeszce nie ma, mnie to tez ciekawi.

Nie lubie tego gostka, ale przyznaje ze jk2007 dzis podal ciekawy link:
            ttolk.ru/?p=8462----------------------------------------------------------------------------------------------------
            niestety to po rosisku, dzis przetlumaczyc nie dam rady, postaram sie jutro
            Dosc dobra, spokojna analiza, z ktorej sie zgadzam.
        • walter622 Re: Alternatywa 05.12.11, 21:16
          romrus napisał:
          > To druga opcja polityczna w Rosji:
          > moze bardziej demokraticznie bedzie zaglosowac na ta druga:-)

Ostatecznie możesz uszczęśliwić forumowego "przyjaciela":
          Эдyaрд Лимoнoв: "Рaди президентcтвa я oткaзaлcя oт фрaнцyзcкoгo грaждaнcтвa"

limonov2012.ru/interview/2.html
        • polski_francuz Z takimi Rosjanami 05.12.11, 21:26
          jak Ty romrusie, Rosja ma jasna przyszlosc:)

PF
          • romrus Re: Z takimi Rosjanami 05.12.11, 21:34
            polski_francuz napisał:
            > jak Ty romrusie, Rosja ma jasna przyszlosc:)

Dzienki za dobry slowa, PF.
            W swiatlej przyszlosci nie watpie, ale juz nie ze mna, lecz z moimi synami.
            Tyle ze oba w marzcu zaglosuja na WW, kpia z nego troche ale szanuja:-)
    • johnny-kalesony Kurczę ... rzeczywiście trochę podobny ... 05.12.11, 20:47
      Jeżeli przyjrzymy się uważniej, to istotnie - pewne cechy podobieństwa istnieją ...

www.cinemovies.fr/photog-101354-5.html

Pozdrawiam
      Keep Rockin'
    • mara571 a moja uwage zwrocilo cos czego nie bylo 05.12.11, 20:50
      nie bylo kobiety kolo jeszcze premiera.
      A prezydentowa byla.
      • melord Re: a moja uwage zwrocilo cos czego nie bylo 05.12.11, 21:10
        mara571 napisała:

> nie bylo kobiety kolo jeszcze premiera.
        > A prezydentowa byla.

byc moze wymienia na mlodszy rocznik?
        prezydentura(przyszla) zobowiazuje,Sarkozy dal przyklad jak...
        • mara571 Re: a moja uwage zwrocilo cos czego nie bylo 05.12.11, 21:22
          o tej wymianie na duzo mlodszy rocznik wroble na moskiewskich dachach od dawna cwierkaja. Tylko nasza Eva nie chce uwierzyc.
          • eva15 Re: a moja uwage zwrocilo cos czego nie bylo 05.12.11, 21:41
            Ja uwierzę, jak zobaczę. Ty już widziałaś?
        • tojabogdan na razie nie widać alternatywy dla wowy 05.12.11, 21:23
          i to przyznają wszyscy znawcy tematu, niezależnie od tego, czy go kochają, czy też nienawidzą.
          Zaskakująco (dla mnie) wysoko punktują komuniści rosyjscy z 92 mandatami w parlamencie.
          • malkontent6 Re: na razie nie widać alternatywy dla wowy 05.12.11, 21:29
            To mnie właśnie zastanawia, od kilkunastu lat Rosją rządzi jeden facet i praktycznie nie ma konkurentów. Albo jest wybitny ponad miarę, albo...
            • romrus Re: na razie nie widać alternatywy dla wowy 05.12.11, 21:37
              malkontent6 napisał:
              > To mnie właśnie zastanawia, od kilkunastu lat Rosją rządzi jeden facet i praktycznie nie ma konkurentów. Albo jest wybitny ponad miarę, albo...

Poczytaj wyniki statistyczny rosijskiej gospodarki i poziomu zycia od 1991 po 2011, to zrosumiesz to albo - albo.

Putin twardo sie kojarzy u Rosjan z sukcesem.
              • mara571 Re: na razie nie widać alternatywy dla wowy 05.12.11, 21:43
                romrus napisał:

> Poczytaj wyniki statistyczny rosijskiej gospodarki i poziomu zycia od 1991 po
                > 2011, to zrosumiesz to albo - albo.
                >
                > Putin twardo sie kojarzy u Rosjan z sukcesem.

Zgoda, ale chyba czesc Rosjan powiedziala wczoraj: zmien kurs, zwroc uwage na nas, my z tego sukcesu nie mozemy korzystac.

Z tego powodu bede czekac na analizy wyborcze. Ciekawa jestem, czy warunki zycia przelozyly sie na glosy.
                • tojabogdan Re: na razie nie widać alternatywy dla wowy 05.12.11, 21:53
                  ze znanych mi Rosjan mieszkających w Rosji, ale też byłych mieszkańców ZSRR 90% uważa go za jedynego. Może to wynik mentalności albo braku innych doświadczeń ze permanentnymi zmianami władzy, stąd wyniki wyborów nie zaskakują.
                  Ale jakoś mało dzisiaj komentarzy dotyczących wyników wyborów na Bałkanach. Z zaskakującym zwycięzcą w Słowenii i oczekiwaną zmianą w Chorwacji. Czyli tam demokracja zdaje się funkcjonować. Pewnie niedługo też wahadło przechyli się w drugą stronę na Węgrzech.
                  Tylko u nas ciągle Tusk...Co jest w dzisiajszych czasach fenomonem.
                  • mara571 Re: na razie nie widać alternatywy dla wowy 05.12.11, 22:00
                    8 lat to gorna granica.
                    W ciagu 20 lat pierwszy raz ma okazje zrealizowac swoj program. ten prawdziwy, nie ten z plakatow wyborczych.
                    Pytanie czy go ma.
                    Przypominam, ze zapowiedzial, ze to jego ostatnia kadencja. Na powzne zmiany ma szynse tylko w przyszlym roku.
                • eva15 Nie nma tak, że Partia = Putn 05.12.11, 21:55
                  Jakoś nie sądzę, że Rosjanie identyfikują Putina z Jedną Rosją. Nie wydaje mi się, by stawiali znak równości między bonzami partyjnymi i pewnie w wielu przypadkach zwykłymi karierowiczami a Putinem. Raczej należy przypuszczać, że to partia władzy zaszła niektórym za skórę, ale nie sam Putin. Czy mam rację okaże się przy wyborach prezydenckich, jeśli mam , to oznaczałoby, że Putin dostanie więcej głosów niż wczoraj jego partia.
                  • eva15 Nie ma tak, że Partia = Putin 05.12.11, 21:56
                • romrus Re: na razie nie widać alternatywy dla wowy 05.12.11, 21:57
                  mara571 napisała:
                  > Zgoda, ale chyba czesc Rosjan powiedziala wczoraj: zmien kurs, zwroc uwage na nas, my z tego sukcesu nie mozemy korzystac.

Moze smiesznie zabrzmi, ale swiruja z dobrobytu:-)
                  Przeciez obszary gdzie realnie jest naigorszej glosowali na JR.
                  Przeciwko - przewaznie ludzie wyksztalczony sredniego poziomu zycia, ktorzy maja prace, komputery etc.
                  Od 2000 roku poziom zycia szed w gore jak rakieta, w 2008 ten wzrost oczewiscie ze sie zachamowal, ale nawet nie mozna powiedziec ze spad.
                  Wszyscy czekali ze zawsze jutro bedzie lepiej, niz dzisiaj, a pojutrze jesze lepiej, a tu prosze - takie rozczarowanie.
                  Po za tym uroslo pokolenie, ktore juz nie wie co to jest zle, bo ich zdaniem zle to to ze pare lat nie stanowi sie lepiej.
                  Ludzie troche starszy, jak n/p moje pokolenie, pamietaja co to naprawde jest "zle", pokolenie moich rodzicow pamieta co to jest "tragicznie".
                  Mlodzi czesto nie cenia to co maja dzis, bo nie wieza ze to mozna stracic.

> Z tego powodu bede czekac na analizy wyborcze. Ciekawa jestem, czy warunki zyci
                  > a przelozyly sie na glosy.
              • melord Re: na razie nie widać alternatywy dla wowy 05.12.11, 21:47
                romrus napisał:

niewatpliwie...
                jednak w polityce ,co(kto) za dlugo to niezdrowo....wypala sie taki/taka i swiruje vide Thatcher
                byly premier GB
                • eva15 Polityk to nie sezonowa miss 05.12.11, 22:26
                  melord napisał:
                  > jednak w polityce ,co(kto) za dlugo to niezdrowo....wypala sie taki/taka i swiruje vide Thatcher
                  > byly premier GB

Dzisiejszy świat napędzany szybkimi mediami i szybko przemijającymi modami chce ciągle zmian i szybko się nudzi. Ale polityk to nie sezonowa miss, czy przebój na jedno lato, a drugie musi koniecznie być już inny przebój i nowa twarz. Takie podejście do polityki odsuwa na bok najważniejsze: polityków należy oceniać wg ich pracy, a nie ilości sezonów (lat) spędzonych u władzy. TO i tylko to powinno być jedynym kryterium. A wtedy świry typu Thatcher szybko traciłyby władzę, a ludzie, którzy działają ku zadowoleniu społeczeństwa mieliby ją długo. Tak długo, jak długo rzeczywiście dobrze służyliby społeczeństwu. Nie powinno się usuwać z biegu konia, który jest najlepszy, tylko dla samego faktu rotacji. Jednemu politykowi odbije już podczas jednej kadencji, inny - przyznaję, że to rzadsze - potrafi zachować rozsądek znacznie dłużej.
                  • yurek11111 Re: Polityk to nie sezonowa miss 05.12.11, 23:15
                    Zeby ktos sie sprawdzil to trzeba dac mu szanse,,byc moze znalazl by sie niejeden madrzejszy,przenikliwszy,i z lepsza wija przyszlosci dla Rosji,ale Putin i sp-ka,skutecznie tepi konkurencje....
                    • eva15 Re: Polityk to nie sezonowa miss 06.12.11, 00:42
                      Jak na razie poważna, licząca się konkurecja w w Rosji to albo komuniści albo zupełnie narwani nacjonaliści. Myślisz, że warto oddać im władzęi że to dobre np. dla Polski?
              • malkontent6 Re: na razie nie widać alternatywy dla wowy 05.12.11, 21:57
                romrus napisał:

Nie wątpię. Ale co będzie jeśli Putin nagle zachoruje? Drugiego takie nie ma w całej Rossiji?
                • romrus Re: na razie nie widać alternatywy dla wowy 05.12.11, 22:06
                  malkontent6 napisał:
                  > Nie wątpię. Ale co będzie jeśli Putin nagle zachoruje? Drugiego takie nie ma
                  > w całej Rossiji?

Na razie nie ma.

Bedzieme miec nadzieje ze nie zachoruje, przeciez nurkuje caly czas:-)
                  • mara571 Re: na razie nie widać alternatywy dla wowy 05.12.11, 22:10
                    nurkowanie jest sportem, ktory specjalnie nie sluzy zdrowiu.
                    Szczegolnie to extremalne i bez aparatu tlenowego.
                  • malkontent6 Re: na razie nie widać alternatywy dla wowy 05.12.11, 22:17
                    Czy to znaczy, że w całej Rosji jest tylko jeden mądry człowiek?
                    • eva15 Re: na razie nie widać alternatywy dla wowy 05.12.11, 22:31
                      malkontent6 napisał:

> Czy to znaczy, że w całej Rosji jest tylko jeden mądry człowiek?

Napewno nie. Ale w polityce, obok mądrości liczy się przebiegłość, przenikliwość, wola walki, błyskotliwość, inteligencja, umiejętność szachisty- czyli przewidywania do przodu kroków przeciwnika oraz umiejętność realizowania swoich zamysłów i wizji rozwoju własnego kraju. Dopiero te wszystkie cechy razem tworzą z polityka polityka wibitnego.

W EU i USA takich jak na lekarstwo, Rosja ma przynajmniej tego jednego. Mało, ale zawsze coś.
                    • romrus Re: na razie nie widać alternatywy dla wowy 05.12.11, 23:43
                      malkontent6 napisał:
                      > Czy to znaczy, że w całej Rosji jest tylko jeden mądry człowiek?

Malkontent, czy to znaczy ze w tak wielkiem kraju jak USA w ciagu 8 lat nie mozna bylo znalezc kogos madrzejszego od Busha-jr, ktory osmieszal Stany swoimi plamami?
                      Nie rob jaj.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka