Dodaj do ulubionych

Za ile Rosja moze sprzedac Assada?

19.03.12, 17:42
5 miliardow baksow okazalo sie malo.

Gulf Arabs offered bribe to Russia for yes vote on Syria

"But in what could be termed disgusting, despicable, and disgraceful was the reported offering of a $5 billion bribe for Russia’s yes vote by Bahrain’s Foreign Minister Shaikh Khalid bin Ahmed bin Mohammed Al Khalifa during a trip to Moscow prior to the UN Security Council vote. Our sources report that the Russian government flatly turned down the offer of the money, which was bundled by Bahrain, Saudi Arabia, Kuwait, Qatar, the United Arab Emirates, and Oman."

(Ale co mozno bylo by naprawda nazwac obrzydliwym ,podlym i haniebnym, to propozycji lapowki w wysokosci 5 mlrd $ dla Rosji ,za poparcie rezolucji , od Ministra Spraw Zagranicznych Bahrajna szejka Khalid bin Ahmed bin Mohammed Al Khalifa podczas podrozy do Moskwy przed glosowaniem w RB ONZ. Nasze zrodlo podaje,ze Rzad Rosji kategorycznie odmowil przyjecie lapowki,na ktora zrzucili sie Bahrajn,Arabia Saudyjska, Kuwejt, Katar, Zjednoczone Emiraty Arabskie i Oman .#### tlumaczenie moje)

Under U.S. law, specifically, the Foreign Corrupt Practices Act, the involvement of any GCC financial institutions in arranging for bribe offers to Russia or China could be construed as a violation of the law. If Rice or other U.S. officials were involved with the GCC in making such offers, they could also be found in violation of federal law.

( Zgodnie z prawem USA,a konkretnie Prawo USA o korupcji za granica ,uczestnictwo jakiej kolwiek instytucji finansowej Krajow Zatoki Perskiej w probie zorganizowania lapowki dla Rosji i Chin,moze byc potraktowano ,jako lamanie prawa.O ile Rice lub kazdy inny oficialny przedstawiciel USA byli w to zamieszane ,to oni rowniez moga byc uznane winnymi w lamaniu Federalnego Prawa.#####tlumaczenie nadal moje) .

Z zalinkowanego tekstu wynika,ze Chinam rowniez probowali wcisnac lapowke,ale tam propozycja byla wysmiana.Tak sadze,ze Chinczyki i bez lapowki nie wiedza co robic z tymi zielonymi smieciami,co juz posiadaja.

Nu i czas na tradycyjny sondaz (bardzo mnie podoba sie sondowac .he,he)

---------------------------------------
Obserwuj wątek
    • przyjacielameryki Re: Za ile Rosja moze sprzedac Assada? 19.03.12, 17:50
      A ja postawiłby inne, dużo istotniejsze pytanie - co musi się zdarzyć, żeby Rosja zaprzestała wspierać ludobójstwo w Syrii?? Czy to już taka rola Rosji? W czasie II w.ś sojusz z Hitlerem i wspólna z Hitlerem eksterminacja narodu polskiego, litewskiego, łotewskiego, estońskiego a teraz wspieranie ludobójstwa w Syrii, brodatych w Iranie . . . !
      • igor_uk p.a. 19.03.12, 17:55
        Znow zapomniales?
      • kylax1 Nie ma czegoś takiego jak ludobójstwo islamistów. 19.03.12, 23:10
        To jest właściwe działanie.
        • igor_uk Re: Nie ma czegoś takiego jak ludobójstwo islamis 19.03.12, 23:22
          Panie kylax1,twoja nienawisc do islama przekraca wszystkie ludzkie pojecia.Ale to Pana problem.

p.s. Zglaszam pana post do kasacji,chyba nie musze tlumaczyc czemu to zrobie.
    • j-k za nic bym go nie sprzedal... 19.03.12, 17:52
      Bo to piekny kraj...
      masa chrzescijanskich zabytkow, nawet w samym Damaszku.

a realnie ?
      sami sie wykoncza.
      Assad jest na dobrej drodze do tego.
      Wystarczy mu nie pomagac, bo przeszkodza mu inni...

PS. Izrael znowu sie cieszy, podobnie jak w czasach 1981-1989
      w czasie wojny z Iranem :)))
      • przyjacielameryki Re: za nic bym go nie sprzedal... 19.03.12, 17:57
        j-k napisał:

> Bo to piekny kraj...
        > masa chrzescijanskich zabytkow, nawet w samym Damaszku.
        >
        > a realnie ?
        > sami sie wykoncza.
        > Assad jest na dobrej drodze do tego.
        > Wystarczy mu nie pomagac, bo przeszkodza mu inni...
        >
        > PS. Izrael znowu sie cieszy, podobnie jak w czasach 1981-1989
        > w czasie wojny z Iranem :)))

Wszystko na to wskazuje. A ciekawe jakie wówczas będą mieli miny ci co wspierają ludobójstwo w Syrii? Z podkulonym ogonem i do macierzy!
        • igor_uk p.a. 19.03.12, 18:02
          Czy przyklad Libii niczemu cie nie nauczyl?
      • igor_uk [...] 19.03.12, 18:01
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • j-k Goria, ja lubie Lawrowa. 19.03.12, 18:13
          jest niczego sobie.
          Uwazam jednak, ze Molotov byl bystrzejszy
          a co do Syrii - to serdecznie obiecuje, ze ze za pare miessiecy pogadamy...

a na razie nie chce mi sie strzepic jezyka.

Buenas Noches.
          • igor_uk Re: Goria, ja lubie Lawrowa. 19.03.12, 18:21
            Ja go szanuje.Co dotyczy Molotowa,to on byl jednym z najslabszych radzieckich Ministrow SZ.
            • j-k Cieszy, ze chwytasz "zaluzje" 19.03.12, 18:49
              igor_uk napisał:
              Ja go szanuje.Co dotyczy Molotowa,to on byl jednym z najslabszych radzieckich Ministrow SZ.

Cieszy, ze chwytasz "zaluzje" :)

Gdyby u wladzy w MSZ byl w 1939 zdymisjonowany Litwinow, to moze do II.WS
              by nie doszlo.

Ale doszlo.
              za zasluga Stalina i jego przydupasa Molotowa.
              • igor_uk januszek. 19.03.12, 18:56
                Do wojny doszlo by w kazdym razie,to nie ZSRR pchal Hitlera do wojny.
                Ale i tak w tym temacie dyskusji nie podejme,tak co nie staraj sie.Tematem jest korupcja.

p.s. Mam nadzieje,ze ten moj post nie zglosisz do usuniecia.
                • j-k bzdury a-historyczne 19.03.12, 19:03
                  igor_uk napisał:
                  Do wojny doszlo by w kazdym razie, to nie ZSRR pchal Hitlera do wojny.

Jasne , ze to nie ZSRR pchal do wojny - lecz Hitler.
                  tyle tylko - ze RZAD Polski powiedzial jasno:
                  mozecie pomoc Czechoslowacji przez polskie terytorium.

zlozcie tylko OFICJALNA deklaracje, ze jak Armia Czerwona pojawi sie na terytorium Polski
                  - to to terytorium po zakonczeniu dzialan wojennych OPUSCI.

takiej deklaracji nie bylo.
                  nie rob Polakow w balona, bo sie ze mna nie da.

• igor_uk to jest prawda historyczna, 19.03.12, 19:05
                    WMR has also learned that a similar bribe by the GCC was offered to China in return for its yes vote on the Syria resolution. The offer, which was scoffed at by the Chinese government, was reportedly made during a visit by Chinese Prime Minister Wei Jiabao to Doha, the Qatari capital, on January 18.
    • igor_uk Juz cenzura przejechala sie ... 19.03.12, 18:46
      po watku.Co ja takiego napisalem,co by lamalo regulamin? Przeciez tylko napisalem,ze Janusz(j-k) nie zna angielskiego i specialnie dla niego napisalem,o co chodzi w artykule.
      To naprawda juz jest chore! Ja nie znam niemieckiego,hispanskieo ,wloskiego,chinskiego i jeszcze kilkaset jezykow.To co,za kazdym razem,jak ktos mnie wskaze,ze ja jakiegos jezyka nie znam,to bede odrazu pisac donos do cenzury,ze mnie ktos obrazil?
      Januszek,naprawda z toba cos jest nie tak.
      • j-k mowilem ci, mister, ze bedzie ciezko. 19.03.12, 19:18
        a ty ciagle swoje.
        nie pora odpuscic ?
        • igor_uk Jsiu. 19.03.12, 19:22
          Mnie to tylko mobilizuje.
          Juz mam przygotowanych kolejnych 20 nickow i uszykowane bramki.

p.s. Janusz,bardzo obraziles sie na moje stwierdzenie,ze nie znasz angielskiego?
          Wiesz co,napisz mnie liste jezykow,ktore nie znasz,to bede starac sie nie wklejac tekstow w tych jezykach.
          • kamandir_vzvoda bo jasiu to ciec z aachen i nei zna sie 19.03.12, 23:27
            a ty mu to wyciagasz jak dziurawe gacie na wierzch. oj nieladnie igorku
    • asmall4 Re: Za ile Rosja moze sprzedac Assada? 19.03.12, 19:25
      le moSSkwa dostała za Milosevica,Saddama ,Bin Ladena czy Kadafiego ??

Nic.

I tyle samo dostanie za Syrię:D
      • igor_uk Ten portal.... 19.03.12, 22:23
        tekst z ktorego wzialem za podstawe watka, ma bardzo wiele ciekawych tekstow,polecam jeden z nich:
        The Sino-Russian Alliance: Challenging America’s Ambitions in Eurasia
        To akurat dla tych,kto chcial by widziec ,jak ruskie z kitajcami zaczynaja walczyc.
        • kamandir_vzvoda asmal to 90% hasbara of farancytutki 19.03.12, 23:28
          wiec zrozumie ale sie nie przyzna, jedna jesli to ciul z RP 10% to za glup izeby zrozumieć. Jednym słowem szkoda czasu ;)
    • felusiak1 znowu szambo 19.03.12, 22:39
      Rosja kieruje sie własnym interesem i nie sprzeda nikogo tak długo jak nie bedzie to w jej interesie. Zatem assad może spać spokojnie a igor powinien odpocząć i pojechać na wakacje, najlepiej na Alaskę.
      • igor_uk Prosze Pana. 19.03.12, 23:20
        Panie felusiak1 ,a czemu to Pan do tego szamba zaglada?
        Zostanowiam sie,czy nie zlamal Pan regulamin,nazywajac szambem watek,stworzony na podstawie materialu napisanego przez o wiele madrzeszego czlowieka,niz Pan.

felus,a teraz serio. Interesy geopolityczne Rosji w tym regionie sa warte o wiele wiecej niz 5 mlrd baksow,powiem,ze nawet 100 mlrd jest za malo.Ale to dla ciebie jest za trudne do zrozumienia.poniewaz ty nie myslisz,a tylko szukasz wszedzie szamba.
      • kamandir_vzvoda rambo VI - szambo felusia ;) 19.03.12, 23:25
        felusiak1 napisał:

> Rosja kieruje sie własnym interesem i nie sprzeda nikogo tak długo jak nie bedz
        > ie to w jej interesie. Zatem assad może spać spokojnie a igor powinien odpocząć
        > i pojechać na wakacje, najlepiej na Alaskę.

czyli odwiedzić tereny niebawem pod rosyjska kontrola?
    • zwyczajny Rosja jest szlachetna i umrze za Asada 20.03.12, 00:52
      a może głupia, że jeszcze go popiera?
      • kylax1 Rosja zrobi to, co Chińczycy. 20.03.12, 01:12
        Swemu Panu nie będą poskakiwać. :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka