uk-igor-53
02.04.12, 19:15
Na to forum pisze 4 Rosjanina,jak rowniez sporo Polakow i Zydow .Czym roznia sie opinii Rosjan,od tych innych.Co w nich jest takiego,co mocno akcentuje ich ,nasza ,bo ja jestem jednym z tech 4 Rosjan,odrebnosc?
My nikogo nie winimy w swoich biedach,niepowodzeniach .My nie twierdzimy,ze ZSRR rozpadl sie na skutek swiatowego zydowskiego spisku.My twierdzimy,ze to stalo sie na skutek tego,ze do wladzy doszedl miernota Gorbaczow,a pozniej alkoholik Jelcyn,ktorego od Gorbaczowa,tak naprawda,nic nie odroznia.Obaj byli komunistycznymi dzialaczami.
My wiemy - tylko nasza wina jest w tym,ze w czyms nam niepowodzilo sie.Ale my i wiemy,ze to tylko sobie zawdzieczamy swoi zwyciestwa.
Co jest wspolnego w opiniach Polakow,niezaleznie od sympatii polityczne? Co jest wspolnego w tym,co pisze Ewa(ktora bardzo szanuje) ,a polskiego_francuza ?
Otoz,proba wskazac winnego . Dla Ewy - to Ameryka,banksterze,Zydzi.
Dla tych drugich (francowatych) wiadomo,wszystkiemu sa winni -ruskie,komuchi,czerwoni ,jak rowniez dla sporej czesci ,to rowniez Zydzi.
Dla czego tak jest? Czemu my,Rosjanie,wiemy,ze my sa sami kowalami wlasnego losu.A dla czego Polace uwazaja,ze to inni decyduja o tym,czy im powodzi sie,czy wrecz przeciwnie?
Napewno przyczyn jest wiecej,ale ja proponuje zostanowic sie nad jedna,a mianowicie nad nauka historii w szkolach .
Pamjetam ,jak dzis,historia Rosji,a pozniej ZSRR byla niekonczacym sie pasmem zwyciestw .A przeciez byli i porazki,o nich rowniez wspominalo sie,ale to bylo raczej skutkiem tego,ze nas cos dzielilo.Czy to smuta,czy to wojna domowa. krotko mowiac,nas wychowywano,jako zwyciezcow .Co i skutkuje po dzien dzisiejszy.
Co jest najwazniejsze w historii Polski,czyli czemu ucza w polskiej szkole?Rozbiory,okupacje,przegrane powstania. Nu i mamy taki skutek,ze Polace mentalnie sa przegranymi.A przeciez tak nie jest.