Dodaj do ulubionych

niewolnictwo w Rosji

04.04.12, 01:12
ostatnio w Moskwie splonelo zywcem 17 Tadzykow. Nie mogli wydostac sie - kraty na oknach, drzwi zakniete na zewnatrz...
Obserwuj wątek
    • mongol0kacap Re: niewolnictwo w Rosji 04.04.12, 01:25
      A glowna przyczyna tego nieszczescia, ze mlodzi Tadzykowie, co wyrosli w swoich kiszlakach po ZSRR juz znac nie znaja i wiedziec nie wiedzaja co takie dziwny ruski cud - elektrycznosc i jak jego trzeba wykorzystowywac. Naturalnie ze wypuszczac na ulicy wielkich miast takich idiotow bez przygladu doroslych ludzi to przestepstwo. Jednak i pozostawiac samich bez niani tez przestepstwo.
      • mongol0kacap Re: niewolnictwo w Rosji 04.04.12, 01:29
        Lecz jezeli nie wpuszczac ich do Rosji pracowac to bedzie prawdziwie ludobojstwo - w takim razie umra od glodu nie tylko oni sami, lecz i cale ich wielkie rodziny.
        • mongol0kacap Re: niewolnictwo w Rosji 04.04.12, 01:41
          Najgorsze ze mlodzi wiejsie Tadzykowie nigdy w zadnych szkolach nie uczyli sie i nie umieja i pary slow powiedziec po-rosyjsku i rozumieja nie ciut nie wiecej. Jak im objasnic co zle i co dobrze? Co slusznie i co nie slusznie? Trzeba wymuszac rosyjskich pracodawnikow zeby razem z brygadami wiejskich Tadzykow najmowali i brzygade nianek-tlumaczy ze stolicy Tadzykistana, gdzie ludnosc mniejwieciej jeszcze moze mowic i rozumiec po rosyjsku.
    • eva15 Re: niewolnictwo w Rosji 04.04.12, 01:31
      7swift napisał:

> ostatnio w Moskwie splonelo zywcem 17 Tadzykow. Nie mogli wydostac sie - kraty
      > na oknach, drzwi zakniete na zewnatrz...

Widać Ruskie chcieli ich ugrylować przed zjedzeniem z głodu!
      • mongol0kacap Re: niewolnictwo w Rosji 04.04.12, 01:33
        Nie zartuj tak. Podobnie ludzie takich zartow nie rozumieja.
        • eva15 Re: niewolnictwo w Rosji 04.04.12, 09:25
          Masz rację, przepraszam, ale mnie poniosło czytając głupoty niektórych bystrzaków na wątku.
      • yurek11111 Dwulicowosc ewci.... 04.04.12, 02:27
        Gdyby nie tragizm sytuacji, to tylko pozostalo by saie smiac,jak ewcia inne miary przyklada do podobnych sytuacji,w zaleznosci od miejsca wydarzenia....

Autor: eva15 ☺ 02.04.12, 14:04 Dodaj do ulubionych Skasujcie
        Odpowiedz cytując OdpowiedzNo widzisz, bystrzaku, Zachód w przeciwieństwie do komuny wziął się za swoich leni i obiboków. Wysyła ich na bezrobocie zastępując ich tańszymi pracusami z Polski, Azji czy Afryki, albo przenosząc fabryki do Azji. Tak, ten system jest dla nielicznych bardzo efektywny tylko, co ty będziesz z tego miał, jak ciebie i twoje dzieci zastąpią ludźmi pracującymi za miskę ryżu/ziemniaków?

Niemieccy lekarze uciekają do Skandynawii i Szwajcarii, na ich miejsce przychodzą wydajni i taniutcy "murzyni" pracujący za 1/2 lub nawet 1/3 pensji. A że nie rozumieją po niemiecku? Niech pacjenci się martwią!

forum.gazeta.pl/forum/w,50,134776768,134786593,Re_ewcia_ma_racje_Za_komuny_w_Polsce_nie_bylo.html
        • mongol0kacap Re: Dwulicowosc ewci.... 04.04.12, 02:34
          Nic smiesznego. U nas bezmozgie gastarbaiterze wskutek nieostroznosci w tym razie zabili sobie samich, chociaz wsrod nich liczba mordercow i maniakow w razy, jezeli ni w dxziesiatki razy wiecej niz u rosyjskiej ludnosci. W Niemczech gastarbaitarze-lekarze zabijaja wskutek nie wiedzy jezyka panstwowego pacjentow. Jedni innych sa warte. Skad problem? Odpowiedz: wasz chwalony kapytalizm. Praca idiota kosztuje taniej. No i kogo przyjmie do pracy pracodawca?
          • eva15 Re: Dwulicowosc ewci.... 04.04.12, 09:37
            To nawet nie muszą być idioci, oni po prostu nie znają języka. Robi im się szybkie kilkumiesięczne kursy niemieckiego i wysyła na pacjenta. Po 3- lub 4 -miesięcznym kursie jesteś w stanie porozumiewać się po niemiecku na poziomie zupełne podstawowym i nic więcej. Dodatkowym problemem jest wymowa, tych ludzi na ogół nie idzie zrozumieć. Prasa o tym bębni, że to poważnyproblem i ma rację, sama go przeżyłam, zwłaszcza w klinkach uniwersyteckich sytuacja robi się niemożliwa:
            na terenie uniwersytetu gałąź drzewa uderzyła mnie silnie w oko. Mocno się wystraszyłam, a że obok były budynki okulistyki szybko tam pognałam. Lepiej było tego nie robić. W recepcji siedziała jakaś muzułmanka z którą z trudem szło się dogadać, później przyszła pielęgniarka- Azjatka (chyba Koreanka, ale nie wiem), nieszło w ogóle zrozumieć, co ona mówi. Wreszcie pojawił się lekarz-Chińczyk bodaj i to już była całkowita masakra. Chińczyk próbujący mówić po niemiecku z silnym akcentem chińskim to zupełny obłęd. Na migi pokazywałam mu o co chodzi. Po wykonaniu badań pojawiła się wreszcie niemiecka lekarka i można było normalnie rozmawiać. Wreszcie, bo już miałam zamiar uciekać..
            • eva15 Re: Dwulicowosc ewci.... 04.04.12, 09:39
              korekta:
              nie szło
            • jk2007 Evo, skad tyle pogardy wobiec ludzi? 04.04.12, 10:14
              wykaz troche laskawosci

eva15 napisała:
              > bo już miałam zamiar uciekać..

• eva15 Re: Evo, skad tyle pogardy wobiec ludzi? 04.04.12, 11:11
                Jakiej pogardy? Myślisz, że ja oczy na loterii wygrałam i mogę sobie pozwolić na medyczne eksperymenty?
                • jk2007 Re: Evo, skad tyle pogardy wobiec ludzi? 04.04.12, 11:25
                  sama tez mialas taki poczatek kariery
                  • eva15 Re: Evo, skad tyle pogardy wobiec ludzi? 04.04.12, 13:05
                    Najwyraźniej na głowę upadłeś.
    • romrus Re: niewolnictwo w Rosji 04.04.12, 02:02
      7swift napisał:
      > ostatnio w Moskwie splonelo zywcem 17 Tadzykow. Nie mogli wydostac sie - kraty na oknach, drzwi zakniete na zewnatrz...

Dwojga wlasciceli tej firmy, gdzie pracowali ofiary, juz aresztowana.
      Pracodawcy czesto traktuja gastarbajterow jak bydle, gorzej ze oni sami na to chetnie sie zgadzaja.
    • 7swift niewolnictwo w Rosji, fotki 04.04.12, 12:31
      ir-ingr.livejournal.com/1062262.html
    • asmall4 Re: niewolnictwo w Rosji 04.04.12, 13:02
      W Rosji narasta rasizm. 300 zabójstw w ciągu 5 lat
      www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-w-rosji-narasta-rasizm-300-zabojstw-w-ciagu-5-lat,nId,232672
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka