Dodaj do ulubionych

moja obserwacja tego forum: zapadnicy a komsomolcy

08.05.12, 17:10
Otóż tak - uważam się za amerykanofila. Czuję się przynależny do cywilizacyjnej, polityczno-militarno-gosp. wspólnoty transatlantyckiej. Jestem bardzo sceptyczny i zdystansowany względem putinowskiej Rosji. Uważm, iż Rosjanie dokonali - sami lub przy pomocy prorosyjskiego lobby WSI w Polsce - zamachu na samolot. Polska strona - być może naciskana przez "sojuszników" z NATO - to ukrywa. W obawie przed III WŚ czy rozpadem NATO. W obawie przed konsekwencjami tegoż, które byłyby jeszcze gorsze dla Polski i Europy. Podejrzewam, że to "zapłata" za Gruzję. Być może Amis milczą w ramach rekompensaty za Kursk (jeżeli ten scenariusz zatopienia Kurska przez Memfis i Toledo to prawda). To wszystko powyższe jednak nie zmienia mojej opinii o tym, iż "strona proamerykańska" na tym forum jest totalnie rozłożona na barkach. Panowie, nie potraficie już inaczej odpowiadać Evie, Igorowi i reszcie "komsomołców", niż bluzgami i właśnie rzucaniem tym "komsomołem". I nawet jeżeli naprawdę Igor jest etatowym KGBowcem, oddelegowanym na to forum (to wielce możliwe), a Eva to ta Russdeutsche, to i tak jesteście przy nich małe pikusie! To oni realistycznie, pragmatycznie i merytorycznie opisują sprawy. To oni linkują ważne, przełomowe wydarzenia. To oni stawiają trafne diagnozy i proponują w miarę sensowne terapie. To nie ich wina, że "Zachód" przez banksterą i syjonistyczne lobby tak teraz dołuje! Oni tylko wykorzystują tę słabość zachodu! Ba! Jest jeszcze gorzej! Siła dzisiejsze, putinowskiej Rosji, to głównie konsekwencja proizraelskiego awanturnictwa administracji Busha, która przez Afganistan i Irak tak wielce podkręciła ceny ropy i gazu! Bez tego awanturnictwa nawet i rozbuchana konsumpcja surowców energ. przez Chiny nie dałaby takiego kopa Rosji! To także nie wina Rosji sowieckiej czy putinowskiej, że Waszyngton firmuje takie zdarzenia jak atak na USS Liberty, atak w Zatoce Tonkińskiej czy ten z 11 września. To także nie wina Kremlinów, że banksterzy odstrzelili JFK'a za próbę przejęcia FEDu przez rząd, że Obama wprowadził paratotalitarne NDAA, a FEMA rozkręca obozy re-edukacyjne...

Dodam, iż wku...a mnie to, że my, Polacy, niczym we wrześniu '39r., zostaniemy powtórnie wyrolowani przez "zachód" i porzuceniu na łaskę putinowskiej Rosji...
Obserwuj wątek
    • mongolszuudan Re: moja obserwacja tego forum: zapadnicy a komso 08.05.12, 17:27
      Cha-cha-ha! to ekspert - sowietolog zesrany! No z takimi sowietologami wprost z wiejskiej ubikacji Polska rzeczewiscie wszystkich zwyciezy! Naprawde - tak i bedzie. Wkrotce. Chodz razem z przyjacelem amerykanskim (jesli to nie twoja wlasna hipostaza) polizac piundosowskiej dupy, przyglupie z zadupia.
      • sowietolog Re: moja obserwacja tego forum: zapadnicy a komso 08.05.12, 17:37
        Mongoł, dlaczego się tak zapluwasz? Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem? Nie widzisz, że akurat pochwaliłem "komsomolców" za merytorykę i wartość ich wątków i wpisów, natomiast "zapadników" zganiłem za tegoż brak?

Ciekawe wątki na tym forum tworzą już tylko Eva, Igor, Mara, Kaszebe, czasem Broff... Cała reszta albo smuci, albo bluzga... I to nie wina Evy, Igora czy Mary, że większość tych wątków tyczy się upadku szeroko pojętego "Zachodu", a wzrostu szeroko pojętego "BRICS". Tych geopolitycznych przetasowań, podczas których tracą USA i Europa (unijna) oraz ich sojusznicy, natomiast zyskują Rosja, Chiny, Indie czy Brazylia...
        • sowietolog Re: moja obserwacja tego forum: zapadnicy a komso 08.05.12, 17:40
          Hahaha... Pokaz mi choć jeden wątek/wpis, w którym zgadzałbym się z tym przygłupem.ameryki... To naprawdę zabawne, iż akurat tak samo się o mnie wyraziłeś, jak ten przygłup... Przeciwieństwa się przyciągają? ;-)
        • mongolszuudan Re: moja obserwacja tego forum: zapadnicy a komso 08.05.12, 17:44
          Sam czytales co napisales. Bred siwa kobyly goni bred siwa kobyly, ktory goni bred siwa kobyly. Lepsza ecenzji niz moja twoj debilny tekst pod hardym nickem sowietolog nie zasluzywaje.
    • asmall4 Re: moja obserwacja tego forum: zapadnicy a komso 08.05.12, 18:31
      O widzę ,że nastąpiła kłótnia w rodzince :D
    • igor_uk sovetolog. 08.05.12, 18:41
      Czy ty powaznie sadzisz,ze Polska jest porzucona na laske Kremla?
      • sowietolog Re: sovetolog. 09.05.12, 02:02
        > Czy ty powaznie sadzisz,ze Polska jest porzucona na laske Kremla?

Nie do końca (bo pozory i sojusznicze zobowiązania są ciągle utrzymywane), ale w dużej mierze - tak. Nie tyle przez ekipę Busha, co Obamy. Zastanawiam się, ile w tym celowości, ile dealu Białego Domu z Kremlem, a ile przypadkowości, zaniedbania tej administracji prezydenckiej...
    • j-k smiech na sali :))) 08.05.12, 18:45
      NATO nie chce nic zmieniac.
      a ma wystarczajaco sil - by stan obecny utrrzymac.
      • igor_uk januszek. 08.05.12, 18:58
        Juz pochlales?
        • j-k koshera ? 08.05.12, 22:37
          voila
          ralph-kutza.de/Kursk-Versenkung/kursk-versenkung.html
          • igor_uk Re: koshera ? 08.05.12, 22:48
            Dzis,jak widze, jestes w "zapoje".
    • romrus Re: moja obserwacja tego forum: zapadnicy a komso 08.05.12, 18:56
      sowietolog napisał:

> Uważm, iż Rosjanie dokonali - sami lub przy pomocy prorosyjskiego lobby WSI w Polsce - zamachu na samolot.

Po co?
      Nie bylo lepszego dla Kremla Prezydenta Polski, niz L.Kaczynski.
      • malkontent6 Re: moja obserwacja tego forum: zapadnicy a komso 08.05.12, 19:02
        Trzeba dodać, że Kaczyński nie miał szans na następną kadencję.
    • eva15 Posłuchajcie Lenina i będzie dobrze. 08.05.12, 19:22
      sowietolog napisał:

>strona proamerykańska" na tym forum jest to
      > talnie rozłożona na barkach. Panowie, nie potraficie już inaczej odpowiadać Evi
      > e, Igorowi i reszcie "komsomołców", niż bluzgami i właśnie rzucaniem tym "komso
      > mołem". I nawet jeżeli naprawdę Igor jest etatowym KGBowcem, oddelegowanym na t
      > o forum (to wielce możliwe), a Eva to ta Russdeutsche, to i tak jesteście przy
      > nich małe pikusie!

Jakie "już"? Oni nigdy nie potrafili, to niic nowego. USA mają na tym forum pełnych zapału, energii i CZASU dio pisania skautów, problem tylko w tym, że zapał dalece u nich przekracza wiedzę, rozum i talent do pisania. Biją się dzielnie, tylko mało skutecznie.

Z taką ekipą US-propaganda daleko na tym forum nie zajedzie. Wymieńcie KADRY!

Jak mawiał tow. Lenin:

KADRY są najważniejsze!

Ja, jako Russlanddeutsche z waszego laskawego nadania, szczerze wam to amerykańscy towarzysze doradzam. Lenin miał rację, słuchajcie go, a wszystko będzie dobrze!

• malkontent6 Re: Posłuchajcie Lenina i będzie dobrze. 08.05.12, 19:33
        eva15 napisała:

> Z taką ekipą US-propaganda daleko na tym forum nie zajedzie. Wymieńcie KADRY
        > !

Jak zwykle masz rację, Ewciu.

Forumowa ekipa komsomołu oceniona została jako mało istotna i dlatego do walki ideologicznej z nią wysłano mnie i inne miernoty. Jaka ekipa taki przeciwnik. :)
        • eva15 Re: Posłuchajcie Lenina i będzie dobrze. 08.05.12, 19:39
          Was NIKT nie wysyłał, jak sądzę. Tacy jak wy to ochotnicy, o których piszę powyżej, pełni zapału ale bez stosownego instrumentarium wiedzy, inteligencji i dowcipu (no może z bardzo małymi wyjątkami).
          Tu trzeba fachowców, bo bez tego wychodzi jak w tym wątku - proamerykański wszak sowietolog przyznaje, żeście cieńcy. Sowietolog złożył słuszną krytykę przed kolektywem odnośnie własnej ekipy. Aby wyciągnąć stosowne wnioski trzeba wrócić do Lenina, w czym niniejszym staram się wam pomóc.
          • malkontent6 Re: Posłuchajcie Lenina i będzie dobrze. 08.05.12, 20:25
            eva15 napisała:

> proamerykański wszak sowietolog przyznaje, żeście cieńcy.

I ma rację. :)

Ewciu, czy myślisz, że gdybym nie był cienki, to marnowałbym czas na Forum Świat?
            • eva15 Re: Posłuchajcie Lenina i będzie dobrze. 08.05.12, 21:16
              Ja bym na twoim miejscu poświęciła ten czas na autoedukację. Kto wie, może to by coś dało?
              • malkontent6 Re: Posłuchajcie Lenina i będzie dobrze. 08.05.12, 21:24
                Próbowałem autoedukację, niestety bezskutecznie. Z moim, przerażająco niskim, poziomem inteligencji jestem skazany na ograniczenie się do Forum Świat. :)
                • eva15 Re: Posłuchajcie Lenina i będzie dobrze. 08.05.12, 22:11
                  A może zacznij robić na drutach, albo malować? Może jest w tobie jakiś Nikifor ukryty? Jak widzisz, staram ci się pomóc....
                  • malkontent6 Re: Posłuchajcie Lenina i będzie dobrze. 08.05.12, 22:21
                    Próbowałem wszystkiego - na próżno.

Dziękuję za porady.
                    • eva15 Re: Posłuchajcie Lenina i będzie dobrze. 08.05.12, 22:27
                      Nie wierzę, że wszystkiego. Każde stworzenie boże ma jakiś sens i jakiś talent, musisz dalej cierpliwie szukać.

Nie ma za co, było z dobrego serca.
    • przyjacielameryki Re: moja obserwacja tego forum: zapadnicy a komso 08.05.12, 19:34
      Sowietolog, Te twoje przemyślenia to przemyślenia nie sowietologa a sowietskowo czełowieka.
    • johnny-kalesony Re: moja obserwacja tego forum: zapadnicy a komso 08.05.12, 19:55
      sowietolog napisał:

> I nawet jeżeli naprawdę Igor jest etatowym KGBowcem, oddelegowanym na t
      > o forum (to wielce możliwe), a Eva to ta Russdeutsche, to i tak jesteście przy
      > nich małe pikusie! To oni realistycznie, pragmatycznie i merytorycznie opisują
      > sprawy. To oni linkują ważne, przełomowe wydarzenia.

Wiesz, oni są przecież zawodowcami. Zwróć uwagę na Igora - właściwie o prawie każdej porze dnia albo nocy możesz go na forum zobaczyć. Możliwości są dwie: albo jest zawodowcem, sieciowym propagandystą albo siedzi na socjalu i ma za dużo wolnego czasu. Ja za dużo wolnego czasu nie mam, ponieważ pracuję.

Pozdrawiam
      Keep Rockin'
      • eva15 Bóg czasem jest łaskaw 08.05.12, 20:00
        Bogu serdeczne dzięki, że masz jakąś pracę. Tak to byś jeszcze więcej głupot wypisywał.
        • eva15 Re: Bóg czasem jest łaskaw 08.05.12, 20:05
          Dzwi mnie tylko, że ktoś cię do pracy przyjął, ale podziękuj ode mnie twemu pracodawcy. Należy mu się wdzięczność za to, że redukuje twoją obecność na forum.
          • johnny-kalesony Re: Bóg czasem jest łaskaw 08.05.12, 20:14
            Ja jestem teraz w takiej sytuacji zawodowej, że to ja decyduję z kim będę pracować, Ewo ...
            A - jeżeli mogę sobie pozwolić na powrót do poprzedniego wątku - czy coś się u ciebie zmieniło? Nadal uważasz, że 550 dol. to mniej niż 280 (również w dolarach)?

Pozdrawiam
            Keep Rockin'
          • igor_uk Ewa. 08.05.12, 20:25
            I chociaz doczepil nam sovetolog latki,ale jednak uznal nasza wyzzoszsc nad miernota bystrzakow. Moze wypadalo by mu jakas podziekowac za to?
            • malkontent6 Re: Ewa. 08.05.12, 20:33
              igor_uk napisał:

> jednak uznal nasza wyzzoszsc nad miernota bystrzakow.

Szkoda, że to jest jedyne miejsce na świecie, gdzie możecie się czuć lepsi od kogoś. :)
              • igor_uk Re: Ewa. 08.05.12, 20:51
                Widzisz li,malkontent,ja nie potrzebuje czuc sie lepszym,tym bardziej piszac anonimowo na forumie,gdzie udziela sie kilka frustratow i pare znudzonych "komsomolcow".
                • malkontent6 Re: Ewa. 08.05.12, 20:56
                  Ale sowietologowi chcesz dziękować za uznanie. :)
                  • igor_uk Re: Ewa. 08.05.12, 21:05
                    Jak najbardziej.
              • eva15 Re: Ewa. 08.05.12, 21:15
                malkontent6 napisał:

> Szkoda, że to jest jedyne miejsce na świecie, gdzie możecie się czuć lepsi od kogoś.

Jak to ustaliłeś, bystrzaku?
                • malkontent6 Re: Ewa. 08.05.12, 21:27
                  eva15 napisała:

> Jak to ustaliłeś, bystrzaku?

Ewciu, nawet w Wochenende nie śpisz po nocach tylko piszesz swoje memoriały na forum.
                  • asmall4 Re: Ewa. 08.05.12, 22:16
                    Bo efcia jest jak Nastia Strzelecka !!!

Nie ma dzieci,nie śpi ,nie je tylko pracuje ku chwale Rewolucji !!!
              • johnny-kalesony Re: Ewa. 08.05.12, 21:54
                Obawiam się, isz jednak nie jest ... ; )

Pozdrawiam
                Keep Rockin'
            • eva15 Re: Ewa. 08.05.12, 21:04
              Ha, ha, prawda to dziś tak rzadkie dobro, że chyba faktycznie wypada podziękować.
              • igor_uk Dziekuje ! 08.05.12, 21:07
                Sovetolog,naprawda wielkie dzieki tobie za to,ze doceniles moi starania.
                Mam nadzieje,ze jak pokaze twoj watek swojemu przelozonemu,to dostane awans.
                • eva15 Dziekujemy ! 08.05.12, 21:11
                  Dołączam się !
                  • yurek11111 W podziece postawcie mu pomnik....:-))))) 09.05.12, 00:27
                    igorczik i ewcia, pomnik sowietologa w komsomolskim stylu , na Placu Czerwonym,przy mauzoleum Lenina.... :-))))))))))))))))))
                    • eva15 Jurek potwierdza oceny 09.05.12, 00:29
                      No i "zabłysnąłeś" dokładnie z oceną sowietologa.
                      • yurek11111 ewcia,myslisz ze przejmuje sie opinia sowietologa? 09.05.12, 00:32
                        Nie znasz mnie....:-))))))
                        • eva15 Re: ewcia,myslisz ze przejmuje sie opinia sowieto 09.05.12, 00:41
                          Znam, głupi jest zawsze z siebie zadowolony. tak już ma.
                          • yurek11111 ewcia,znowu nic nie zrozumialas...:-)))) 09.05.12, 00:49

Na twoje nieszczescie ,przydarza ci sie to coraz czesciej,ale rozumiem,starosc nie radosc,nie mam nic dla ciebie na pocieszenie,z wiekiem bedzie tylko gorzej.... :-)))))))
                      • igor_uk Ewa. 09.05.12, 00:37
                        yureczka nie rusz,to bardzo pozyteczny idi..,o sorry,czlowiek.jak potrzebujesz jelenia,to on nadaje sie idealnie.Mnie raz pomogl.
                        • eva15 Re: Ewa. 09.05.12, 00:42
                          Jak Ty to mówisz, spróbuję się poprawić, ale będzie mi ciężkoooo.
                          • yurek11111 ewcia,jak ty chcesz sie poprawic,to ja musze byc 09.05.12, 00:53
                            czujniejszy.... :-)))))
                            eva15 napisała:

> Jak Ty to mówisz, spróbuję się poprawić, ale będzie mi ciężkoooo
                        • yurek11111 igorczik,przydupasek jak zwykle na stanowisku... 09.05.12, 00:51
                          No coz ,nieszczescia chodza parami..... :-))))))))))

igor_uk napisał:

> yureczka nie rusz,to bardzo pozyteczny idi..,o sorry,czlowiek.jak potrzebujes
                          > z jelenia,to on nadaje sie idealnie.Mnie raz pomogl.
                          >
                          • igor_uk yureczek. 09.05.12, 01:03
                            przeciez to tylko zabawa,czego ty plujesz sie?
                    • nowy_rusek Re: W podziece postawcie mu pomnik....:-))))) 09.05.12, 00:56

To dobry pomysl, Yurek.

Tu sa propozycje:)
                      mignews.com/photo.php?article=080512_162555_56323&numm=12
                      • yurek11111 Re: W podziece postawcie mu pomnik....:-))))) 09.05.12, 01:07
                        Dzieki,ja zawsze mam dobre pomysly.... :-))))))

nowy_rusek napisał:

>
                        > To dobry pomysl, Yurek.
                        >
                        > Tu sa propozycje:)
                        > rel="nofollow">mignews.com/photo.php?article=080512_162555_56323&numm=12
                    • sowietolog wystarczy tablica ku czci... ;-) 09.05.12, 01:48
                      Nie jestem łasy na takowe frykasy. Nie dla mnie carski spiż czy kitajski ryż... Wystarczy tablica ku czci, ku pamięci... Na Soborze Uspieńskim, czy jak mu tam jest; tym renesansowo-neobizantyjskim, z przepięknymi malowidłami archaniołów na kolumnach...
                      • yurek11111 Na tablice sie zgadzam... 09.05.12, 02:12

....nagrobkowa....:-)))

re:
                        Wystarczy tablica ku czci, ku pamięci... Na Soborze Uspieńskim, czy jak mu tam
                        > jest; tym renesansowo-neobizantyjskim, z przepięknymi malowidłami archaniołów
                        > na kolumnach...
                • sowietolog Re: Dziekuje ! 09.05.12, 01:52
                  Nic za darmo, Igorze Forumowiczu! Coś za coś; liczę na fanty... Przy awansie/dodatkowej belce na pagonie, liczę na puszkę kawioru z Bieługi, butelkę najlepszej rosyjskiej wódki, wędzonego łososia pacyficznego owiniętego w gazetę i złotego carskiego rubla!
      • igor_uk kalesony. 08.05.12, 20:23
        ystacze sprawdzic w wyszukiwarce forumiwej,wktorych godzinach ja udzielam sie na forum.
        napewno to nie jest tak,jak piszesz.Zaczynam udzielac sie,zazwyczaj,po 17:00 czasu polskiego.
        , a najwieksza aktywnosc do 23:00 czasu polskiego.
        Czy potrafisz napisac chociaz by raz cos z sensem?
        Co dotyczy reszty,to nie jest warto komentarza.
        • johnny-kalesony Re: kalesony. 08.05.12, 21:49
          Zawsze piszę z sensem, a fakt, że nie zawsze jesteś w stanie to zrozumieć nie jest moją winą. Cóż - składam to na karb twojej niedoskonałej znajomości języka polskiego ...

Pozdrawiam
          Keep Rockin'
          • igor_uk Re: kalesony. 08.05.12, 22:09
            ciesze sie,ze masz dobre samopoczucie.
    • jabbaryt Bzdura bzdurę pogania 08.05.12, 20:31
      Primo zapadnicy to Rosjanie, którzy maja orientacje prozachodnią. Na forum takowych nie ma. Sa tylko obywatele Polski, kraju który geopolitycznie znajduje sie na Zachodzie.

Secundo co do merytoryki tzw 'konsomołców, akurat to jej za wiele nie widzę i widze w ich wypowiedziach wiele błędów. Tylko, że po za forum Świat istnieje świat realny w którym mam pracę do wykonania, dzieci do wychowania, kredyt do spłacenia itp. Mam inne ambicje życiowe nie jest udowadnianie 'konsomolcom', że się mylą.
      Co do zamachów w Smoleńsku i innych spisków to wybacz , dopóki nie ma twardych faktów to nadaja się na fora z dziedziny fantasy.
      • wtopek Re: Bzdura bzdurę pogania 08.05.12, 21:18
        i tym się właśnie od nich różnimy (vide wypowiedź twoja i johnny'ego), im brakuje towarzystwa w realu, więc spełniają się w sieci codziennymi dyżurami :)))
    • asmall4 Re: moja obserwacja tego forum: zapadnicy a komso 08.05.12, 21:33
      Sowietolog udając "zachodniaka" sprytnie przemycił w poście sporo spiskowych teorii w które święcie wierzą web_brygadziści oraz pogłaskał ich po czekistowskich główkach.

Kupa śmiechu :D
    • sowietolog wyjaśnienia i odpowiedzi; zbiorczo 08.05.12, 22:19
      Widzę, że tym wątkiem o mojej obserwacji tegoż forum - jak to w porzekadle - wsadziłem kij w mrowisko... ;-) Jedni się burzą, inni tłumaczą za słabą aktywność na forum (jakby to była jakaś służba czy misja, hehe); jedni przykładają mi łatę proAmis, inni proRus - jak to w życiu bywa. Ok, teraz kilka odpowiedzi i wyjaśnień. Dla wygody i przejrzystości - w podpunktach.

1. Eva & Igor - sorry za "komsomoł", "Russdeutshce" i "KGBowca". Było to metaforyczne i odnoszące się do tutejszej nomenklatury, nazwenictwa. Do tej forumowej wojenki, którą tutaj toczy opcja proamerykańska, per "bystrzaki", oraz Wy, per "komsomołcy", czyli opcja prorosyjska. Nie chciałem ani was urazić, ani obrazić. Ino pochwalić, za merytorykę i treść. Prawda jest taka, że forum Świat opiera się już wyłącznie na waszych wątkach. Oczywiście, czasem i Mara, i Felusiak, i PolFrancuz, i Kaszebe, są skreślą, skrybną. Jednak jest to niewiele odnośnie waszej twórczości. Poza tym, deklarując własne przywiązanie do cywilizacji i "wartości atlantyckich", chwaląc Was "komsomołców", a ganiąc marność "bystrzaków", wcale to nie deklaruję udziału w opcji bystrzakowej i nie utożsamiam się z nią. Jest wręcz odwrotnie, jako -fil, obserwuję ze smutkiem upadek kulturowy, cywilizacyjny, a w konsekwencji także i propagandowy "Zachodu", i wykazując przykłady tego bezmyślnego upadku, krytykuję je, przyjmując postawę -foba. Zatem, hamujcie bajer... ;-)
      2. Mongoł - powtarzam: przygłupa.ameryki znam od dawna, jeszcze z innego forum, zanim tu przybył. I tam wykazywał się tożsamą lotnością, i tam wywoływał równie humorystyczny odbiór.
      3. Asmall - owszem, co do 11-ego września można się spierać. Tak jak w przypadku "katastrofy" smoleńskiej. Jednak skala permamentnych zaniedbań i przeprowadzanych z premedytacją mataczeń daje asumpt do artykułowania wszelkich podejrzeń. Natomiast i atak na USS Liberty, i prowokacja w Zatoce Tonkińskiej, to historyczne FAKTY. O obu rozpisują się już nawet mainstreamowe media, vide jeden z przedostatnich numerów tyg. Uważam Rze, w którym to właśnie opisano skandaliczną sprawę Liberty. Polecam.
      • eva15 Re: wyjaśnienia i odpowiedzi; zbiorczo 08.05.12, 22:25
        "Konsomoł" dziękuje za miłe słowa i pozdrawia .
        • igor_uk sovetolog. 08.05.12, 22:41
          Nie musiales przepraszac.Czym jest ironia znam doskonale.A poczucie humora mam dosc dobre . Za cieple slowa,pod moim adresem,juz podziekowalem i chociaz troche tam zazartowalem,jednak samo podziekowanie bylo szczere.
          Zalozyc watek,nie jest sztuka,ale dac temat do myslenia,to naprawa jest czegos warte.Wlasnie to staram sie robic,chociaz wiem,ze narazam sie ,dzieeki temu,na ataki pod moim adresem,ale mnie te ataki tylko bawia,bo wiem co za nimi stoi
      • malkontent6 Re: wyjaśnienia i odpowiedzi; zbiorczo 08.05.12, 22:31
        sowietolog napisał:

> Prawda jest taka, że forum Świat opiera się już wyłącznie na waszych wątkach.

Masz rację. Kilka lat temu na tym forum dominowała tematyka żydowska, która jakoś nagle gdzieś się ulotniła i zrobiło się smutno. Na szczęście pojawili się komsomolcy i teraz oni dostarczają nam zabawy.
        • igor_uk malkontent. 08.05.12, 22:51
          Nu czemu robisz z siebie pajaca?
          • eva15 malkontent nie ma wyjścia. 08.05.12, 22:56
            A co on biedny ma z siebie zrobić? Intelektualistę? To by dopiero było pajacowanie!
          • malkontent6 Re: malkontent. 09.05.12, 00:03
            Igor, dzięki wam jest tu wesoło.
            • igor_uk Re: malkontent. 09.05.12, 00:07
              Ja akurat bawie sie swietnie,czytajac waszy odpowiedzi.
              • malkontent6 Re: malkontent. 09.05.12, 00:47
                igor_uk napisał:

> Ja akurat bawie sie swietnie,czytajac waszy odpowiedzi.

I o to w tym wszystkim chodzi. :)
    • zlotamajka Nie zasluzona pochwala komsomolu 08.05.12, 23:57
      Zgadzam sie z Twoja ocena polityczna (opocz smolenska). Ale nie calkiem zgazam sie z Twoja ocena komsomolu i bystrzakow. Fakt wpisy komsomolu na tle bystrzakow wygladaja "merytorycznie" i ciekawie. Ale przyjzyjmy sie blizej. Powiem ze przynajmniej 70%-80% ich wpisow to albo przepychanki z bystrzakami albo wysmiewanie sie z "glupoty" bystrzakow ale czysta prowokacja bystrzakow w czym specjalizuje sie Igor. On potrafi czasami zaczac ciekawe watki ale wiekszosc jego watkow to czysta prowokacja. Skoro bystrzaki potrafia zdominowac tak duza czesc dyskusji (CO JEST ICH CELEM) to gdzie mozna mowic o sukcesie komsomolu? To wrecz jego porazka! A bystrzaki wcale nie sa takie glupie. Wykonuja swoje zadanie i to z sukcesem. To komosomol wciaz nabiera sie na tanie chwyty bystrzkow.
      • igor_uk majka. 09.05.12, 00:13
        o ile sama twierdzisz,ze wiekszosc moich watkow,to czysta prowokacja,to zywy udzial bystrzakow w nich ,nie jest nasza porazka,a tylko zwyciestwem.Cos nie widze logiki w tym,co twierdzisz.

p.s. Ale napewno masz racje w tym,ze wiekszosc moich watkow mozno bylo by nazwac prowokacja.poniewaz zakladajac ich,ja prowokuje innych forumowiczy do dyskusji w temacie,o ktorym oni nie maja zielonego pojecia.Wystarcze rzucic jedno dodatkowe zdanie i oni zaczynaja osmieszac sie.Mnie to naprawda bawi,bo wlasnie w tym widze sens swojego uczestnictwa tu. Bo to tylko zabawa.Ty,majka,nie potrafisz podejsc do tego w taki sposob.
        • zlotamajka Igor 09.05.12, 00:42
          Po pierwsze do dyskusji to prowokujesz baaaaaaaaardzo zadko (chyba ze bystrzakow o Rosji to tak). Raczej prowokujesz glupie przepychanki. Mnie to nie bawi i nie mam zamiaru w to sie bawic. I nie chodzi tu o brak dystansu ale sa jakies granice glupoty. Kopac sie z oslem nie mam zamiaru. Jak Cie to bawi to zycze dobrej zabawy.
      • eva15 Zasluzona pochwala komsomolu 09.05.12, 00:27
        Ja, jako konsomoł się nie nabieram. Spróbuj znaleźć choć jedne wątek, w którym polemizuję z aSSmalem. Odradzam jak mogę wszystkim, nie tylko konsomolcom. Gdzieś są granice intelektualnej przyzwoitości.
        • yurek11111 ewcia,pelna zgoda co do asshola 4.... :-)))) 09.05.12, 00:42
          Co do rywalizacji komsomolu z normalnymi,(cieszy twoje utozsamienie sie z komsomolem),to stoicie na przegranej pozycji,potyczke mozecie wygrac,ale bitwe przegracie,bo normalnosc i rozsadek musi zwyciezyc.... :-))))
          eva15 napisała:

> Ja, jako konsomoł się nie nabieram. Spróbuj znaleźć choć jedne wątek, w którym
          > polemizuję z aSSmalem. Odradzam jak mogę wszystkim, nie tylko konsomolcom. Gdz
          > ieś są granice intelektualnej przyzwoitości.
        • zlotamajka Re: Zasluzona pochwala komsomolu 09.05.12, 00:51
          Ewa to ze z jednym assmalem nie "dyskutujesz" nie znaczy ze nie "dyskutujesz" z wojtusiem (nie raz wpisujesz sie w jego watki) czy borcia, malkontentem, felusiem, czy jasiem itd. Wedlug mnie poswiecasz im zbyt duzo uwagi. Na pewno wielokrotnie wiecej niz zasluguja. Wlasnie dzieki takim wpisom takie wojtusie i jasie sa w stanie zdominowac wiekszosc dyskusji. Wystarczy poczytac kilka watkow (obiektywnie i z dystanesm) by to stalo sie jasne.

To kopanie sie z oslami a jak sama stwierdzilas sa granice glupoty. I ja juz jakis czas temu stwierdzilam ze one na tym forum daaaaawno zostaly przekroczone. Nie mozna winic asmali czy wojtusiow. Oni maja zadanie odwracac dyskusje na banal. A Wy im w tym pomagacie bawiac sie z nimi w przepychanki. Jedyne co moge powiedziec ze jak Wam sie to podoba to zycze Viel Spass. A ja mowie Au Revoir.
          • malkontent6 Re: Zasluzona pochwala komsomolu 09.05.12, 00:56
            zlotamajka napisała:

> Wedlug mnie poswiecasz im zbyt duzo uwagi.

A komu Ewcia ma poświęcać czas? Forum Świat to jej jedyne towarzystwo.
            • eva15 Re: Zasluzona pochwala komsomolu 09.05.12, 01:23
              W przeciwieństwie do ciebie rzecz jasna.
          • eva15 Re: Zasluzona pochwala komsomolu 09.05.12, 01:24
            Majka, take it easy. Nie warto przeżywać kabaretu jako tragedii.
    • blueelvic Na milosc Boga, nie robcie igrzysk gamonie :)) 09.05.12, 00:34
      Sprowadzenie FS do stadionu jest bezmyslnym skrotem myslowym. Gdzie kibole i gdzie sedzia kalosz? Przepraszam, o cenzurze nie wypada wspominac ... ona w tym udzialu nie bierze.

Podsumowywanie, licznie punktow, ilosc zdobytych bramek i asyst .... Do doopy z taka logika i z takimi zawodami.

Daj se luz sowietolog, wypij piwo ...
      • yurek11111 Re: Na milosc Boga, nie robcie igrzysk gamonie :) 09.05.12, 00:45
        Czemu,wlasciwie to cale zycie,to jedna wielka rywalizacja ,moje motto to "born to fight".....

blueelvic napisał:

> Sprowadzenie FS do stadionu jest bezmyslnym skrotem myslowym. Gdzie kibole i g
        > dzie sedzia kalosz? Przepraszam, o cenzurze nie wypada wspominac ... ona w tym
        > udzialu nie bierze.
        >
        > Podsumowywanie, licznie punktow, ilosc zdobytych bramek i asyst .... Do doopy z
        > taka logika i z takimi zawodami.
        >
        > Daj se luz sowietolog, wypij piwo ...
        • blueelvic Walka na opinie, walka no oceny ... 09.05.12, 01:17
          wydarzen politycznych .... Powiem szczerze, dla mnie to nie nie jest zadna walka,

Osobiscie sprawdzam sie w swojej firmie. Ile firma przyniesie zysku, jak to sie ma do roku poprzedniego i jak to sie przelozy na styl zycia. To jest moje pole walki. Reszta to czysta przyjemnosc.
          • des4 Re: Walka na opinie, walka no oceny ... 09.05.12, 07:44
            ty pracujesz w firmie i masz swoje życie w realu, ale musisz zrozumieć, że trudno sprawdzać się na brytyjskim zasiłku i posadce administracyjnej uczelni w Mannheim :)
    • asmall4 Re: moja obserwacja tego forum: zapadnicy a komso 09.05.12, 16:26
      KOmsomoł dostaje po paszczy z stąd ten kolejny płaczliwy wątek :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka