sowietolog
08.05.12, 17:10
Otóż tak - uważam się za amerykanofila. Czuję się przynależny do cywilizacyjnej, polityczno-militarno-gosp. wspólnoty transatlantyckiej. Jestem bardzo sceptyczny i zdystansowany względem putinowskiej Rosji. Uważm, iż Rosjanie dokonali - sami lub przy pomocy prorosyjskiego lobby WSI w Polsce - zamachu na samolot. Polska strona - być może naciskana przez "sojuszników" z NATO - to ukrywa. W obawie przed III WŚ czy rozpadem NATO. W obawie przed konsekwencjami tegoż, które byłyby jeszcze gorsze dla Polski i Europy. Podejrzewam, że to "zapłata" za Gruzję. Być może Amis milczą w ramach rekompensaty za Kursk (jeżeli ten scenariusz zatopienia Kurska przez Memfis i Toledo to prawda). To wszystko powyższe jednak nie zmienia mojej opinii o tym, iż "strona proamerykańska" na tym forum jest totalnie rozłożona na barkach. Panowie, nie potraficie już inaczej odpowiadać Evie, Igorowi i reszcie "komsomołców", niż bluzgami i właśnie rzucaniem tym "komsomołem". I nawet jeżeli naprawdę Igor jest etatowym KGBowcem, oddelegowanym na to forum (to wielce możliwe), a Eva to ta Russdeutsche, to i tak jesteście przy nich małe pikusie! To oni realistycznie, pragmatycznie i merytorycznie opisują sprawy. To oni linkują ważne, przełomowe wydarzenia. To oni stawiają trafne diagnozy i proponują w miarę sensowne terapie. To nie ich wina, że "Zachód" przez banksterą i syjonistyczne lobby tak teraz dołuje! Oni tylko wykorzystują tę słabość zachodu! Ba! Jest jeszcze gorzej! Siła dzisiejsze, putinowskiej Rosji, to głównie konsekwencja proizraelskiego awanturnictwa administracji Busha, która przez Afganistan i Irak tak wielce podkręciła ceny ropy i gazu! Bez tego awanturnictwa nawet i rozbuchana konsumpcja surowców energ. przez Chiny nie dałaby takiego kopa Rosji! To także nie wina Rosji sowieckiej czy putinowskiej, że Waszyngton firmuje takie zdarzenia jak atak na USS Liberty, atak w Zatoce Tonkińskiej czy ten z 11 września. To także nie wina Kremlinów, że banksterzy odstrzelili JFK'a za próbę przejęcia FEDu przez rząd, że Obama wprowadził paratotalitarne NDAA, a FEMA rozkręca obozy re-edukacyjne...
Dodam, iż wku...a mnie to, że my, Polacy, niczym we wrześniu '39r., zostaniemy powtórnie wyrolowani przez "zachód" i porzuceniu na łaskę putinowskiej Rosji...