Dodaj do ulubionych

"Profesor Kacman".

01.06.12, 18:13
U Majakowskiego jest taki wiersz:
"ТОВАРИЩУ НЕТТЕ, ПАРОХОДУ И ЧЕЛОВЕКУ"

Я недaрoм вздрoгнyл.
Не зaгрoбный вздoр.
В пoрт,
гoрящий,
кaк рacплaвленнoе летo,
рaзвoрaчивaлcя
и вхoдил
тoвaрищ "Profesor Kacman".

Otoz,w jeden z syryjskich portow (dokladnie Tartus) pare dni temu wszedl rosyjski statek towarowy, o nazwie "Profesor Kacman".Na pokladzie mial 5000 ton ladunku,wszystko bron,zamowiona przez Syrie.
Putin dzis oglosil,ze Rosja jest przeciwko jakim kolwiek jednostronnych i tym bardziej silowych rozwiazan.
"Чтo кacaетcя пocтaвoк вooрyжений, тo Рoccия не пocтaвляет тaких вooрyжений, кoтoрые мoгли бы быть иcпoльзoвaны в грaждaнcкoй кoнфликте" - powiedzial Prezydent Rosji.

p.s. Bardzo symbolicznym jest to,ze statek nosi imie wybitnego radziecko-rosyjskiego naukowca,pochodznia zydowskiego,ktory zmarl w 2007 roku,nawet nie myslac o tym,zeby opuscic Rosje,wzmocnieniu ktorej poswiecil cale swoje zycie.
Obserwuj wątek
    • bywszy1 Re: "Profesor Kacman".+ 01.06.12, 18:42
      > p.s. Bardzo symbolicznym jest to,ze statek nosi imie wybitnego radziecko-rosyjs
      > kiego naukowca,pochodznia zydowskiego,ktory zmarl w 2007 roku,nawet nie myslac
      > o tym,zeby opuscic Rosje,wzmocnieniu ktorej poswiecil cale swoje zycie.
      <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
      Ten pan byl Jewriejem.
      Sowietskim czelowiekom.
      Rosjaninem.
      Patriota i profesorem,ktory pracowal,jak pan zaznaczyl,dla swojej ojczyzny.
      apan,sieksot,nieRosjanin,co ojczyzne sprzedal za kilka
      zlotych i ksiazeczke uprawniajaca do poruszania sie po UE.

Wot eto Jwriei- Rossijanie
      ,
      nie to czto kakoj-to russkij Polak iz
      Anglijskich truszczob.

A czemu sluzyt´ budiet eto oruzije,eto nie naszego uma dielo.
      Mozno tol´ko podumat´:esli nie dla grazdanskoj wojny,to koszek strielat´budut.
    • felusiak1 Re: "Profesor Kacman". 01.06.12, 18:47
      symboliczne jest coś innego. mianowicie twoje rozmydlanie. czy ten statek popłynie z dostawą do syrii czy też został z niej przez putina zawrócony?
      • igor_uk felus,jednac cos tobie jest. 01.06.12, 18:52
        napisalem:
        "wszedl rosyjski statek towarowy, o nazwie "Profesor Kacman".Na pokladzie mial 5000 ton ladunku,wszystko bron,zamowiona przez Syrie.

Wszedl,mial ,bron. Jakie rozmydlanie? Trzeba,felus,nayczyc sie myslec,a nie tylko bezmyslnie pisac bzdury na forum.

--------
        Zapraszam wszystkich,komu Rosja lezy na sercu,jak rowniez tych,kto od samego tego slowa dostaje drgawek,na forum "Rosja"

forum.gazeta.pl/forum/f,154812,Rosja_.html
        • felusiak1 Re: felus,jednac cos tobie jest. 01.06.12, 18:56
          igor, wszedł, żeby dobrać i popłynąć do syrii czy też wszedł bo putin zawrócił go do domu?
          • igor_uk Re: felus,jednac cos tobie jest. 01.06.12, 19:03
            Nie ,felus,wszystko bylo nie tak.
            Ten statek przelecial na Syria,jak sklejka nad Paryzem,a Putin zdalnie sterowal ta lajba.
            • felusiak1 Re: felus,jednac cos tobie jest. 01.06.12, 19:51
              igor co z tobą. dostajesz białej gorączki? a ta sklejka to z fabryki bryzdygiera?
              • igor_uk Re: felus,jednac cos tobie jest. 01.06.12, 20:00
                Ze mna nic,tylko staram sie prowadzic "dyskusje" w dogodny dla ciebie sposob.
                Co dotyczy sklejki,to ona jest od Lukaszenko.
                • felusiak1 Re: felus,jednac cos tobie jest. 01.06.12, 21:44
                  znaczy łukaszenko kupił od bryzdygiera.
                  • mara571 Re: felus,jednac cos tobie jest. 01.06.12, 22:27
                    Igor chyba nie zna tegoTekst linka
                    • igor_uk mara. 01.06.12, 22:34
                      Dzieki za link.Owszem,nie wiedzialem,ale domyslilem sie,ze chodzi o cos podobnego,dla tego trzymalem sie tej linii,ktora zaproponowal felus,czyli zartowac.
    • wojciech.2345 Re: "Profesor Kacman". 01.06.12, 21:52
      Znowu jakiś tekst po arabsku.

I to w dodatku chyba wiersz.
      • igor_uk wojtus. 01.06.12, 21:55
        To nie jest ten watek,ktory obiecalem dla ciebie.Tak co daj se spokoj na razie.
        • wojciech.2345 Re: wojtus. 01.06.12, 22:00
          Igorku,
          nie chce mi się czytać tekstów w innym języku niż polski.
          Muszę czytać zawodowo teksty po angielsku.

Jeśli już musisz coś cytować w obcym języku,
          to tylko po angielsku.

OK?
          • igor_uk Re: wojtus. 01.06.12, 22:08
            ha,ha.wojtus,przeciez ty nie znasz angielskiego.
            Zreszta nie o tym mowa.Zalozylem dla ciebie zajebisty watek,tam mozesz popisac sie swoja znajomoscia jezykow obcych.

forum.gazeta.pl/forum/w,50,136343815,136343815,_1575_1604_1582_1576_1610_1586_1610_.html
          • felusiak1 Re: wojtus. 01.06.12, 22:10
            i tu się z wojtkiem zgadzam. po rosyjsku zapomniełem. czytanie idzie bardzo ciężko a z rozumieniem jest jeszcze gorzej. nie potrafię też po niemiecku i po francusku a po hiszpańsku i włosku to nie ma mowy. pozostańmy przy polskim i angielskim.
            a dla ciebie igor to zaden wysiłek. potrafisz w obu językach.
            • igor_uk felus. 01.06.12, 22:30
              Owszem,potrafie.Ale tlumaczyc wierszy z jezyka rosyjskiego,na jezyk polski ,czy angielski nie biore sie,tym bardziej Majakowskiego.A strescic wiersz jest bez sensu.
              • wojciech.2345 Re: felus. 01.06.12, 22:37
                Igor,
                na poważnie. Jeśli tekst polski zrozumiem po polsku
                w 1 minutę, to tekst angielski po 3 minutach, a rosyjski
                po 15 minutach.

Nie chce mi się czytać cyrylicy.
                Poniał?
                • igor_uk Re: felus. 01.06.12, 22:43
                  wojtus,nie osmieszaj sie,przeciez ty jezyka angielskiego nie znasz.Kilka razy dales temu dowod.
                  • wojciech.2345 Re: felus. 01.06.12, 22:53
                    igor_uk napisał:
                    > wojtus,nie osmieszaj sie,przeciez ty jezyka angielskiego nie znasz.Kilka razy dales temu dowod.
                    ------------------------------
                    Igorku,
                    masz rację.

Teraz dobrze?
                    • igor_uk Re: felus. 01.06.12, 22:57
                      Nie jest dobrze,bo jezyki obce trzeba znac,ale prawdziwie.A prawda ma cene sama w sobie.
                      • wojciech.2345 Re: felus. 01.06.12, 23:01
                        igor_uk napisał:
                        > A prawda ma cene sama w sobie.
                        ------------------------
                        Igorku,
                        poczytaj w Wiki Ogłupiaczu co to takiego aksjologia.
                        Wojtuś ten termin zna od pacholęcia.
                        Słowa mają dusze i w różnych językach inną.
                        Itd, itp, ... .
                        Dalej nie chce mi się pisać.

Oczęta zaczynają mi się kleić.
    • melord Re: "Profesor Kacman". 01.06.12, 22:45
      igor_uk33 napisał(a):

> Otoz,w jeden z syryjskich portow (dokladnie Tartus) pare dni temu wszedl ros
      > yjski statek towarowy, o nazwie "Profesor Kacman".Na pokladzie mial 5000 ton l
      > adunku,wszystko bron,zamowiona przez Syrie.

Gdyby do tej Syrii wplynal statek powiedzmy..."Prof.G. Bush" wiadomo.....to bylaby wylacznie zywnosc i nikt do tego nie mialby najmiejszych watpliwosci?
      • igor_uk Re: "Profesor Kacman". 01.06.12, 22:55
        Jak by do tej Syrii wplynal statek powiedzmy..."Prof.G. Bush" ,to znaczy,ze Asad juz nie zyje,
        • melord Re: "Profesor Kacman". 01.06.12, 23:01
          igor_uk napisał:

> Jak by do tej Syrii wplynal statek powiedzmy..."Prof.G. Bush" ,to znaczy,ze Asa
          > d juz nie zyje,

zaraz,zaraz...przeciez przyplynalby z pomoca humanitarna nie??
      • felusiak1 zamulasz melord 01.06.12, 23:04
        no ale ty tak masz. lewicowość to choroba.
        Powiedzmy tak, gdyby Syria była na amerykańskim pasku to cały swiat i ty wraz z nim wrzeszczałby o morderstwach Asada a gdyby amerykański statek zawinął do syryjskiego portu z 5 tys ton sprzętu wojennego to stałbyś wraz z innymi lewakami pod amerykańską ambasadą w canberra i wrzeszczał do utraty głosu. A skąd wiem? to proste. kiedy syryjskie lub libijskie wojsko strzela do cywilów to wszystko jest w jak najlepszym porzadku a kiedy wojsko egipskie to jest to banda zboczęców na uslugach usa i izraela.
        wróg usa i izraela jest twoim przyjacielem zawsze i wszedzie.
        • igor_uk Re: zamulasz felus. 01.06.12, 23:07
          Przestan z tymi bzdurami o strzelaniu wojska syryjskiegio do cywile.
        • melord zamulanie to twoja specjalnosc 01.06.12, 23:20
          felusiak1 napisał:
          >lewicowość to choroba
          > wróg usa i izraela jest twoim przyjacielem zawsze i wszedzie.

nie bierz mnie pod lewactwo i nie mieszaj izraela z usa
          jestem obywatelem amerykanskim , NIE izraelskim
          dla ciebie to "gancy gal" dla mnie NIE...dobrze by bylo gdybys kiedys to zrozumial
          i glupot/bzdetow nie per..lil
          • melord dodam jeszcze felus 01.06.12, 23:42
            trafilismy w to samo gniazdo kiedys
            ty siedzisz dalej na jajkach ktore ci los podrzucil i je bezmyslnie wysiadujesz nie majac realnego widoku jakim swiat sie stal(trujac, na przekur innym..z zasady),ja gnaizdo zmienilem bo tak los zrzadzil
            mam inne i mysle b.obszerne doswiadczenia jakim swiat jest dzisiaj
            mozesz wierzyc lub nie...wolna wola
            • ellka-sullzer Re: dodam jeszcze felus 02.06.12, 00:12
              Tak to juz jest, jak sie kurczowo trzyma reke w nocniku jak felus, swiecie przy tym wierzac ze sie zlapalo szczescie za nogi, i jednoczesnie pizdzi glodne androny o wspanialosci nocnika to sie wychodzi, w efekcie koncowym, jak felus:D.

Dla felusia jego nocnik jest jego moralna ostoja, jego "safe harbor". Z nocnika atakuje i do nocnika zawsze powraca. Nocnik tuli go jak dzeciecy kocyk.

Handlowanie bronia jest, jak wiemy, przestepstwem gdy robi to ktos inny niz USA. Bo tylko USA ma bron moralna i moralne prawo jej sprzedazy.
              • felusiak1 Re: dodam jeszcze felus 02.06.12, 01:44
                słabo ci idzie. i nie mów mi, że nie jesteś lewakiem i do tego antyamerykańskim i w dodatku antysemitą. twój wybór. ja jestem zadowolony z faktu, ze mamy na tyle wolności abyś mógł być antyamerykańskim antysemitą nie narazając się na aresztowanie i wiezienie. Jestem zadowolony z faktu, że za plucie na portret Obamy nie idzie sie do wiezienia.
    • j-k Goria... cieszy mnie Twoj szacunek dla Zyda 02.06.12, 00:25
      ktory podzielam.
      w koncu mieszkalem 100 m od najwiekszego zydoskiego cmentarza w Jewropie.
      a teraz sie nie len, tylko powiedz dokladnie co bylo (w tym okrecie) na pokladzie.
    • eva15 Ha, ha, Putin jest dobry! 02.06.12, 01:14
      igor_uk33 napisał(a):

> Otoz,w jeden z syryjskich portow (dokladnie Tartus) pare dni temu wszedl ros
      > yjski statek towarowy, o nazwie "Profesor Kacman".Na pokladzie mial 5000 ton l
      > adunku,wszystko bron,zamowiona przez Syrie.
      > Putin dzis oglosil,ze Rosja jest przeciwko jakim kolwiek jednostronnych i tym
      > bardziej silowych rozwiazan.

Ba, Putin ogłosił dzisiaj w Niemczech, że Rosja nie wysyła broni do Syrii. No skoro Zachód ogłasza, że też nie wysyła, ha, ha.
      Putin jest dobry - gada z Zachodem jego własnym zakłamanym do cna językiem.
      • eva15 Re: Ha, ha, Putin jest dobry! 02.06.12, 01:19
        Zachód ogłasza, że chce pokojowego rozwiązania pproblemu syryjskiego - Rosja/ Putin też. Zachód ogłasza, że nie wtrąca się do Syrii, nie wysyła tam broni - Rosja/Putin też!. Tak więc najwyraźniej NIKT nie wysyła broni.
        W Niemczech po wizycie Putina jest najwyraźniej konsternacja, media jak dotąd nabrały wody w usta z wyjątkiem krótkich notatek.
      • j-k Nie bendzie zadnych bombardowan Syrii 02.06.12, 01:33
        tlumaczylem to jusz na tym forum 10 razy.
        a ty ciongle swoje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka