Dodaj do ulubionych

Eksplozja na lotnisku w Burgas.

18.07.12, 17:50
Do eksplozji autobusu lub kilku pojazdów z turystami doszło ok. godz. 18 czasu miejscowego (godz. 17 czasu polskiego) na lotnisku w bułgarskim mieście Burgas nad Morzem Czarnym. Według radia eksplodowały pojazdy z turystami z Izraela; są ofiary.
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,12153570,Bulgaria__Eksplozja_na_lotnisku_w_Burgas__Trzy_osoby.html
Obserwuj wątek
    • 7zahir Re: Eksplozja na lotnisku w Burgas. 18.07.12, 18:04
      Myslałam, że spece od propagandy i teorii spiskowych
      zasypią ten temat swoimi opiniami.....a tu nic !
      No panowie - do roboty !
      • przyjacielameryki Re: Eksplozja na lotnisku w Burgas. 18.07.12, 18:16
        7zahir napisała:

> Myslałam, że spece od propagandy i teorii spiskowych
        > zasypią ten temat swoimi opiniami.....a tu nic !
        > No panowie - do roboty !
        >
        No właśnie, ja tez czekam na wybitnego speca o nicku "sovietolog", a z forum Gospodarka i Polityka "dirloff". Pewnie stwierdzi, że to sami Żydzi zorganizowali ten atak na turystów żydowskich.
        • 7zahir Re: Eksplozja na lotnisku w Burgas. 18.07.12, 18:21
          przyjacielameryki napisał:

> 7zahir napisała:
          >
          > > Myslałam, że spece od propagandy i teorii spiskowych
          > > zasypią ten temat swoimi opiniami.....a tu nic !
          > > No panowie - do roboty !
          > >
          > No właśnie, ja tez czekam na wybitnego speca o nicku "sovietolog", a z forum Go
          > spodarka i Polityka "dirloff". Pewnie stwierdzi, że to sami Żydzi zorganizowali
          > ten atak na turystów żydowskich. >

A nasi rosyjcy spece od propagandy napewno zmontuja dowody
          na to, że to spisek CIA i Al Kaidy :-))
    • moja_sprawa3 Re: Eksplozja na lotnisku w Burgas. 18.07.12, 18:07
      E tam, widać, że chcą wytłumaczyć kolejną wojenkę przeciwko arabom. Bardzo dobrze, niech się nawzajem wybiją. Jedno co zawsze obserwuję na serwisie jak jakiś jest temat o Żydach to Michnik wyłącza komentarze.
      • igor.uk53 Jak na razie. 18.07.12, 18:28
        Nie ma o czym dyskutowac.Nie wiadomo co tam stalo sie.Mogl to byc akt terrorystyczny skierowany przeciwko Zydam,a moze okazac sie i tak,ze to tylko podzial rynku uslug turystycznych,a te Zydzi okazali sie tylko przypadkowymi ofiarami.
        Chociaz ta druga wersje uwazam za malo prawdopodobna.
        • 7zahir Re: Jak na razie. 18.07.12, 18:56
          Kiedy wreszcie skończy się mordowanie dla pieniędzy?
          Wiem....utopia, ale Ci ludzie bez wzgledu na wyznanie ,mieli rodziny, plany zyciowe, mogli dokonać czegos ważnego - smutna, niepotrzebna strata :-(
    • adalberto3 Czy nie lepiej wypoczywac w Izraelu ? 18.07.12, 18:36
      W Eljacie nawet dyskoteki Szabatu nie przestrzegaja.
    • wojciech.2345 Re: Eksplozja na lotnisku w Burgas. 18.07.12, 21:12
      Tych którzy organizują zamachy na turystów,
      kobiety i dzieci wbijać na pal.

I to by było na tyle.
      • tojabogdan Natanjahu już wie 18.07.12, 21:15
        a więc wojna przeciw iranowi jest teraz w pełni usprawiedliwiona. A do tego w sam raz na odwrócenie uwagi i skonsolodowanie się wobec kryzysowej sytuacji politycznej (rozpad koalicji rządzącej) i społecznej (napięcia, demontracje, nawet samopalenie) u okupanta izraelskiego.
        • des4 Re: Natanjahu już wie 18.07.12, 21:32
          wybitni forumowi polytolodzy już wiedzą kto stoi za zamachem :)))
          • mlody747 Re: Natanjahu już wie 18.07.12, 21:38
            Masz na myśli Izraelitów?
            www.usatoday.com/news/world/story/2012-07-18/Israeli-bus-attacked-Bulgaria/56305176/1?csp=34news&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+UsatodaycomWorld-TopStories+%28News+-+World+-+Top+Stories%29
    • mieetek Re: Eksplozja na lotnisku w Burgas. 18.07.12, 21:24
      Natychmiast po tym jak usłyszałem o zamachu, wypowiedziałem się głośno, że wskażą na Iran. Takim jestem "prorokiem" :-(
      • mlody747 Re: Eksplozja na lotnisku w Burgas. 18.07.12, 21:36
        OK, Jesteś prorokiem, bo właśnie Izoel tak oskarża.
        www.usatoday.com/news/world/story/2012-07-18/Israeli-bus-attacked-Bulgaria/56305176/1?csp=34news&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+UsatodaycomWorld-TopStories+%28News+-+World+-+Top+Stories%29
        Teraz wszyscy pro Izoel benda podbuzac do wojny.
        • igor_uk Izrael przesadza. 18.07.12, 21:52
          Oskarzac Iran ,nie majac zadnych podstaw ku temu,zle wystawia Izrael w oczach swiata islamskiego.Oni moga miedzy soba gryzc sie,ale nie w tym przypadku,kiedy przeciwko jednemu z nich wystepuje Izrael.Netanjahu nie w pierwszy raz zderzylo sie gadac szybciej niz myslec.
          • mlody747 The Art of War by Tzu Sun. 18.07.12, 22:10
            Zgodnie z tym historycznym chińskim dowództwa wojskowym (Tzu Sun), który napisał: "The Art of War", KAŻDA wojna zaczyna się od jakiejś przygotowanej prowokacji. BB szuka jakieś prowokacji do wojny aby odwrócić uwagę od swoich politycznych problemów. Ale to nie tylko on ostatnio zabiega o wojnę. Te same poglądy maja wszystkie zachodnie kraje(nie chcą omawiać problemów systemowych w bankach centralnych). Wszyscy chcą okryć depresje. Tak bylo w przeszłości. Upadek ekonomiczny 1907 spowodował I WS, wielka depresja 1929 II WS i teraz upadek ekonomiczny 2008 doprowadzić ma do III WS, aby można było powiedzieć, ze to nie bankierzy/politycy są wini, największemu oszustwu świata (upadkowi ekonomicznemu).
            • igor_uk mlody. 18.07.12, 22:13
              W tym przypaddku przesadzasz.Izraelu nie jest ppotrzebny pretekst dla ataku na Iran.Jemu jest potrzebna zgoda USA na to,a przedewszystkim ich wsparcie.
              Za chwile zaloze watek o tym,co przeszkadza Izraelu w ataku na Iran.
              • mlody747 Re: mlody. 18.07.12, 22:30
                Myślisz się. Ze jeszcze niema tego ataku, jest to tylko dlatego, ze niezależne media odsłaniają ich każdą przygotowywana prowokacje, co powoduje, ze nie maja poparcia dla wojny w ich społeczeństwach. Na zachodzie się gotuje w tej sprawie.
                Patrzysz na relacje społecznikostwa/rządu troszkę inaczej i to jest twój problem. Jak na zachodzie przestają np: popożycza pieniądze, kupować produktowy, rozumieć co jest złe z bankami i kto jest ich prawdziwym wrogiem, to się im wszystko wali.
                W tej samej książeczce jest: która strona przegra wojnę i przy jakich warunkach. Poparcie społeczeństwa jest super ważne. Przeczytaj. Jest za darmo na internecie.
                • igor_uk Re: mlody. 18.07.12, 22:33
                  Bardzo ciebie lubie,ale musze powiedziec wprost.napisales glupote. Nikt na Zachodzie nie przyjmuje sie niezaleznymi mediami.Bo takowych praktycznie nie ma,a te co sa,maja tak maly zasieg,ze szkoda gadac o ich wplywu na opinie publiczna.

p.s. watek juz zalozylem.
          • mlody747 Olimpiada w Londynie 18.07.12, 22:21
            Zwróć wagę jak reklamują się, ze nie maja odpowiednio zabezpieczonego miasta. Czy jak naprawdę byli by nie przygotowani, to oficjalnie by mówili o tym w mediach? Dlaczego Izoelczycy maja zabespieczac jak lotniska: z WTC, "podkoszulkowy", czy"butowy" gdzie rzekomy napastnik przeszedł kontrole i wsiadł do samolotu. Czyli ze i w Anglii "myślą".
            • igor_uk Re: Olimpiada w Londynie 18.07.12, 22:35
              Wrecz przeciwnie.W UK bardzo luubia chwalic sie tym,jak dobrze sa [przygotowani do Olimpiady pod wzgledem bezpeczenstwwa.Twierdza tylko,ze nigdy tych srodkow nie jest dosc.
              • elka-sulzer Re: Olimpiada w Londynie 21.07.12, 09:10
                Im bardziej sie chwala tym bardziej spektakularna niespodzianke mosad/CIA moze im sprawic, ala Lavon Affair ..

whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/lavon.html
                en.wikipedia.org/wiki/Lavon_Affair
                Oczywiscie winic sie bedzie Iran/Hezballah, jak to sie zwykle teraz robi. Dochodzenie? A komu ono jest w dzisiejszych czasach potrzebne?
                Pewnie ci sami "specjalisc" beda dochodzic co to bron masowego razenia znajdowali w Iraku.

• melord Re: Olimpiada w Londynie 21.07.12, 20:41
                  miejmy nadzieje,ze w czasie jej trwania Iranu nie zaatakuja choc szukaja pretekstu od dluzszego czasu...Burgas jest kolejnym krokiem
    • elka-sulzer Re: ICTS Security:) 21.07.12, 10:35

Burgas Airport - another ICTS security operation?

Submitted by Sullivan on Thu, 2012-07-19 20:29

After hearing the news of the bombing of an Israeli tourist bus at Burgas Airport and later news that a passport and driving license had apparently survived the blast intact, my curiousity was piqued and one question in particular came to mind. Who was responsible for security at the airport and was it the same company who managed the security at airports involved in 9/11 and the London Underground where many people lost their lives on 7/7?

I set about trawling the internet for information on the parties involved in the provision of security at Burgas Airport. First to come up was an entry on Burgas Airport's own site suggesting a connection with Fraport AG. Then I came across a page on Fraport AG's website suggesting that Burgas is one of the airports in their control.

Further digging around resulted in my finding this little gem from Plunkett's Transportation that confirms that Burgas is one of Fraport's Brands, Divisions or Affiliates. The same page in this book also lists ICTS Europe Holdings B.V. in the Brands/Divisions/Affiliates section for Fraport AG.

I'm not saying that ICTS were involved in Burgas, either directly or indirectly. But their connection with the company that manages Burgas Airport and their curious involvement at the site of every single major "terrorist attack" in the West over the last decade is enough to raise significant questions about recent events there.

wakeupfromyourslumber.com/comment/48439
      • elka-sulzer Re: ICTS Security:) 21.07.12, 11:04
        Nie wiem jak jest w Bulgari z ochrona izraelskich turystow. Podrozujac po swiecie czasem napotyka sie scenke na lotnisku gdzie umundurowani goscie z karabinami maszynowymi w reku obstawiaja stanowisko ... zgadnijcie jakich lini lotniczych. Nikt sie nie przecisnie bez przeswietlania, obmacywania i zagladania do majtek. Cala ta afera smierdzi to high heaven.
    • kombrig Re: panie ajgor+ 21.07.12, 18:08
      zaimponowal pan mnie.
      Czy to rozkaz?
      A czy pan uwaza,ze dyskusje na temat czesci ciala pani Maryny,ktore pan uprawia w ramach uslug turystyucznych sa bardziej uzasadnione?
      • mara571 wybacz Bywszy Igorowi tym razem 21.07.12, 21:49
        w koncu pisal " na goraco".
        • bywszy1 Re: wybacz Bywszy Igorowi tym razem+ 22.07.12, 21:28
          ten пoдлец czasami moze zajrzec do lodowki,a nie rznac z premedytacja.
        • igor_uk A co on mnie ma wybaczyc? 23.07.12, 22:17
          Co ja napisalem takiego,co by moglo kogokolwiek obrazic?
    • mara571 Szwedzi zaprzeczaja 21.07.12, 21:38
      i chyba wiedza, gdzie sie ten islamista znajduje.
      • elka-sulzer Re: Mara, skad pewnosc 23.07.12, 23:29
        ze to "islamosta", cokolwiek by to znaczylo. Bo korparacyjne media z B-natem tak twierdza? Tez mi. B-nat i korporacyjne media maja akurat bardzo niewiarygodna przeszlosc i to stsunkowo niedawna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka