igor.uk53
26.07.12, 12:54
Zakladam drugi raz watek o tej samej tresci,ktora w zaden sposob nie lamie regulaminu forum,jak rowniez nietykiety.
Poprzedni watek zostal wyciety,jak sadze, dla tego,ze cenzurze nie spodobal sie tytul.Wydaje sie,ze cenzura robi wszystko,zeby forum "Swiat" przestal istniec.
A teraz do dziela:
Jak mozno wyczytac w tym tekscie,wszystko w Stanach jest przeciwko felusia :
1.Upal i susza- tysiecy nowych rekordow wysokich temperatur i najwieksza susza od 50 lat.
2.Pozary - rekordowe upaly powoduja powstanie duzej liczby pozarow lasow.
3.Tornado - szkoda gadac,ich co raz wiecej ( w zalinkowanym tekscie jest troche stattystyki).
4.Fukusima -gdzie Rzym,a gdzie Krym ,ale wplyw katastrofy nukleranej w Japonii niesie dosc powazne skutki i dla Stanow.
5.Katastrofa ekonomiczna - w strach myslec.
6.Wybuch biedy - wystarcze podac dwie liczby: 32 mln i 46 mln ,wlasnie tak wzrosla liczba tych,kto korzysta z talonow na zarcie.
7.Smierc amerykanskich miast - Detroit temu najlepszym przykladem.
8.Wzrost przestepczosci - w tym Stany "wpieriedzi planiety vsiej".
9.Bandytyzm - FBI oblicza ,ze w USA sa 1 400 000 czlonkow gangow.To wiecej,niz liczy Armia Rosyjska.
10. Wojna - Stany uczestnicza w co raz wiecej wojnach i konfliktach.
11.Epidemia leku - wyglada na to,ze felus jest tak nieszczestliwy,jak nigdy przed tym nie byl.
12.Epidemia otylosci - bez komentarza,zeby nie obrazic felusia.
13.Epidemia narkomanii - mam nadzieje,ze felusia nie dotknela.
14.Epidemia krzywdzenia dzieci - Stany maja najwiekszy wskaznik smiertelnosci dzieci na Swiecie,co jest skutkiem zlego traktowania dzieci (to mnie zaskoczylo).3 mln zgloszen co do zlego traktowania dzieci.
15.Epidemia rozwodow - w tym Stany rowniez sa liderami na Swiecie.
16. Dlug - o tym juz sporo pisalo sie na forum.
17.Koszmar polityczny - brak liderow z prawdziwego zdarzenia.ostatnie 4 Prezydenta naleza do najgorszych w calej historii USA.
p.s. Nie wiem ,jak komu,ale mnie po tym,jak przeczytalem zalinkowany tekst,zrobilo sie bardzo szkoda felusia , i nawet przez chwile przeleciala mnie mysl zaprosic go do siebie ,zeby u mnie on przeczekal trudne dla Ameryki czasy.Ale wierze w to,ze felus,jak kazdy Polak , i w tych ciezkich czasach sobie swietnie poradzi.
Aha,w tekscie sa duzo odnosnikow,ktore podtwierdzaja kazde slowo.