Dodaj do ulubionych

Wzystko jest nie tak.

26.07.12, 12:54
Zakladam drugi raz watek o tej samej tresci,ktora w zaden sposob nie lamie regulaminu forum,jak rowniez nietykiety.
Poprzedni watek zostal wyciety,jak sadze, dla tego,ze cenzurze nie spodobal sie tytul.Wydaje sie,ze cenzura robi wszystko,zeby forum "Swiat" przestal istniec.
A teraz do dziela:

Jak mozno wyczytac w tym tekscie,wszystko w Stanach jest przeciwko felusia :
1.Upal i susza- tysiecy nowych rekordow wysokich temperatur i najwieksza susza od 50 lat.
2.Pozary - rekordowe upaly powoduja powstanie duzej liczby pozarow lasow.
3.Tornado - szkoda gadac,ich co raz wiecej ( w zalinkowanym tekscie jest troche stattystyki).
4.Fukusima -gdzie Rzym,a gdzie Krym ,ale wplyw katastrofy nukleranej w Japonii niesie dosc powazne skutki i dla Stanow.
5.Katastrofa ekonomiczna - w strach myslec.
6.Wybuch biedy - wystarcze podac dwie liczby: 32 mln i 46 mln ,wlasnie tak wzrosla liczba tych,kto korzysta z talonow na zarcie.
7.Smierc amerykanskich miast - Detroit temu najlepszym przykladem.
8.Wzrost przestepczosci - w tym Stany "wpieriedzi planiety vsiej".
9.Bandytyzm - FBI oblicza ,ze w USA sa 1 400 000 czlonkow gangow.To wiecej,niz liczy Armia Rosyjska.
10. Wojna - Stany uczestnicza w co raz wiecej wojnach i konfliktach.
11.Epidemia leku - wyglada na to,ze felus jest tak nieszczestliwy,jak nigdy przed tym nie byl.
12.Epidemia otylosci - bez komentarza,zeby nie obrazic felusia.
13.Epidemia narkomanii - mam nadzieje,ze felusia nie dotknela.
14.Epidemia krzywdzenia dzieci - Stany maja najwiekszy wskaznik smiertelnosci dzieci na Swiecie,co jest skutkiem zlego traktowania dzieci (to mnie zaskoczylo).3 mln zgloszen co do zlego traktowania dzieci.
15.Epidemia rozwodow - w tym Stany rowniez sa liderami na Swiecie.
16. Dlug - o tym juz sporo pisalo sie na forum.
17.Koszmar polityczny - brak liderow z prawdziwego zdarzenia.ostatnie 4 Prezydenta naleza do najgorszych w calej historii USA.

p.s. Nie wiem ,jak komu,ale mnie po tym,jak przeczytalem zalinkowany tekst,zrobilo sie bardzo szkoda felusia , i nawet przez chwile przeleciala mnie mysl zaprosic go do siebie ,zeby u mnie on przeczekal trudne dla Ameryki czasy.Ale wierze w to,ze felus,jak kazdy Polak , i w tych ciezkich czasach sobie swietnie poradzi.
Aha,w tekscie sa duzo odnosnikow,ktore podtwierdzaja kazde slowo.
Obserwuj wątek
    • przyjacielameryki Re: Wzystko jest nie tak. 26.07.12, 15:00
      Jak go wywalą drzwiami to włazi przez okno. Co za bezczelność, ca za brak jakiegokolwiek wychowania! Och ci sowieci!
    • bluejays Goowno prawda igor. 26.07.12, 15:21
      Dlaczego? Otoz po pierwsze,, debilne linki sa duchowa karma miernych gamoni, ktorzy za nic maja zdrowy rozsadek i to juz wlasciwie ustawia watek w naleznym miejscu, ... troche cuchnacym w rzeczy samej.

Po drugie, wyrazistosc postrzegania zalezy od stanu ... konta. Tak bylo i tak pozostanie na zawsze.

Dlatego moja odpowiedz na twoje wprowadzenie jest wyjatkowo prosta: Panie Igor, mnie tam kolo ... ups, pupy lataja twoje spostrzezenia. Szesciocyfrowe dochody, wygodny i przestronny dom oraz dobrane towarzystwo jest antidotum na bolaczki, ktore szarpia twoja osobowoscia.

W sobote wydaje wyjatkowo wystawna kolacje z ... kotletami z jagniecia, stekami i czerwonym winem w tle. Na deser podam Raspberry crumble .... God Bless America.
      • igor_uk blueelvic. 26.07.12, 15:55
        sadzac po temu,ze ty ,wraz z p.a. i felusiem na to zareagowaliscie,to napewno jest prawda.
        • igor_uk "debilne" linki dla blueelvica. 26.07.12, 16:10
          Dawno juz podejrzewalem,,ze wiekszosc z tak zwanych bystrzakow zna tylko jeden jezyk -polski,wlasnie dla tego nie maja wiekszego pojecia o tym,co dzieje sie na Swiecie,poniewaz sa skazane wylacznie na "Wackow".
          Otoz blueelvic,wbrew temu co ty napisales,linki ,ktore znajdziesz w zalinkowanym przez mnie tekscie,nie sa debilne ,wystarcze ich otworzyc i samemu przekonac sie,pierwszy z brzegu dla przyklada:

America’s worst drought since ’56 threatens world food supply
          • felusiak1 debilny artykuł 26.07.12, 16:57
            ale to nie nowość. alex jones tak już ma. goni za sansacją a jak takowej nie ma to się dorabia sensację. jest tam punkt o wzroście przestepczości co ma się nijak do faktów. przestepczość nie wzrasta. jest też takie zdanie " justifiable homicide rose by 79 percent in Detroit during 2011."
            to wytłumacz nam igor co to jest.
          • bluejays Moja znajomosc angielskiego ma sie doskonale, ... 26.07.12, 23:32
            wiec nie zawracaj sobie tym glowy.

Teksty Alexa Jones'a mnie nie rajcuja z wielu wzgledow, bo i niby dlaczego mialyby ... Moj swiat jest do bolu realistyczny i z Alexem nie ma nic wspolnego.

Susze, tornada ... raz jest ich wiecej, a raz mniej. Wszystko mozna kupic, .... albo zamienic. Mozna rowniez dac sobie na wstrzymanie .... Ameryka przetrwa, bo Bog kocha Ameryke.
            • igor_uk Re: Moja znajomosc angielskiego ma sie doskonale. 27.07.12, 10:23
              Zalinkowany przez mnie tekst pochodzi z portalu Alexa Jonesa,ale nie jest jego autorstwa,a tylko "zapozyczony" z innego portalu -"The American Dream" ,jak by twoja znajomosc jezyka angielskiego byla tak dobra,jak to deklarujesz,to nie mogl by tego nie zauwazyc . Do tego tekst jest pelen odnosnikow (linkow),ktore podtwierdzaja kazde slowo zawarte w tekscie.

p.s. probujesz grac ,jak felus,ale brakuje tobie jego inteligencji,dla tego po raz kolejny wyszedles na ...............
              • malkontent6 Re: Moja znajomosc angielskiego ma sie doskonale. 27.07.12, 13:55
                Igor, daj sobie spokój z Alexem Jonesem, to jest wariat.
                • igor_uk malkontent. 27.07.12, 14:13
                  Przeciez nie o niego chodzi.
                  Jego by tekst tu nie wkleilem.
                  • felusiak1 Re: malkontent. 27.07.12, 16:27
                    przecież wkleiłeś jego tekst.
                    • igor_uk Re: malkontent. 27.07.12, 16:43
                      felus,to Michael Snyder i Alex Jones jest ta sama osoba? Nie sadzilem,ze nie tylko nasz forumowy Jasiek pisze pod roznymi "nickami" ,do tego sam od siebie "pozycza" teksty.
                      Czy "The American Dream" nalezy do Alexa Jonesa?
                      • felusiak1 Re: malkontent. 27.07.12, 23:22
                        Ludzie litości. alex jones nie pokaże na swoim portalu niczego pod czym osobiście nie podpisałby się zatem to co pidsze snyder reprezentuje poglady jonesa. wiesz on ma w radio audycję w niedzielę i prawi te głodne kawałki oczmuconym.
                        • igor_uk felus,ubawiles mnie. 29.07.12, 13:16
                          Najpierw napisales,ze ten tekst nalezy do Jonesa,a teraz twierdzisz,ze jak by nie zgadzal sie z innym autorem,to by nie zamiescil jego tekst na swoim portalu.
                          Felus i ty cos wspominales o mojej glowie?

p.s. Co felus,jak i blueelvic nie zauwazyles zadnego odnosnika?
                          • bluejays Tepawy, chory, czy o droge tylko ... 29.07.12, 15:28
                            pytasz?

Zdecyduj sie na cos w koncu. Od samego poczatku tlumacze jak Abel krowie, ze twoje linki mnie wcale, a wcale nie interesuja, a szczegolnie te, ktore firmuje Alex & Spolka. W zwiazku z czym pytanie o to, czy zauwazylem jakies tam odnosniki traci po prostu sens.

Jest jak jest ... Przyjmuje otaczajaca mnie rzeczywistosc do akceptujacej wiadomosci i ... robie swoje, a to co robie przynosi mi wymierne efekty, ktore pozwalaja realizowac moje marzenia. Czy to zle?

Kiedy zmeczony praca i rzeczywistoscia zdecuduje sie na zmiane miejsca zamieszkania, to zapewniam, ze bede mial wystarczajace srodki, aby zamieszkac w Austrii, w Toskani czy ... gdziekolwiek. Proste i nieskomplikowane. Tak mi dopomoz Bog. Amen.
                            • igor_uk To prawda. 29.07.12, 16:18
                              Nie mozno udawac kulturalnego czlowieka,bo cham zawsze z chama wyjdzie.
    • felusiak1 Re: Wzystko jest nie tak. 26.07.12, 15:37
      dlaczego mnie zaczepiasz? jeszcze za wcześnie. poczekaj aż ci głowa odrośnie.
      • igor_uk Re: Wzystko jest nie tak. 26.07.12, 15:58
        felus,nie zaczepiam ciebie,a tylko staram sie utrzymac przy zyciu forum "Swiat".uwazam ciebie za jedynego (oprocz malkontenta),z ktorym da sie jakas rozmowiac.
        Co dotyczy mojej glowy,to nie martw sie.jest na miejscu i calkiem niezle dziala.Daj Bog,zeby twoja spisywala sie tak ,jak moja.
    • malkontent6 Re: Wzystko jest nie tak. 26.07.12, 16:20
      Pominąłeś jeszcze jeden amerykański problem. :)

www.hlntv.com/video/2012/07/19/sbt-kim-kardashians-worst-picture-ever
      • igor_uk To nie ja. 26.07.12, 16:31
        malkontent,wielokrotnie podkreslalem,ze w USA nie bylem,dla tego zawsze posluguje sie tylko materialami dostepnymi w internecie.
    • igor_uk Jasiu. 26.07.12, 16:29
      Ten watek dotyczy USA ,a nie twoim urojeniam.
      • j-k Igor 26.07.12, 16:31

igor_uk napisał:
        > Ten watek dotyczy USA ,a nie twoim urojeniam.

To pomylka, przeprosilem Cie w poscie ponizej.
        mozesz go dac do kasacji.
    • j-k Rasizm w USA 26.07.12, 16:30
      to ciagle nabrzmialy problem.
      Podczas gdy Afroamerykanie stanowia tylko ok. 10 % ludnosci USA, stanowia az 40 % wszystkich wiezniow.

1/3 czarnych mezczyzn w wieku 20 - 30 lat siedzi w wiezieniach i czarne kobiety nie moga znalezc sobie mezow. i rodzic dzieci.

Ogranizacje murzynskie argumentuja, ze to rasistowskie dzialania
      - by zmniejszyc ilosc czarnej populacji :)

en.wikipedia.org/wiki/Incarceration_in_the_United_States
      Za ten post Russian roads - to je cie przezpaszam, moze go dac do kasacji,
      wpialem go omylkowo, to mial byc osobny watek.
      • malkontent6 Re: Rasizm w USA 26.07.12, 16:36
        j-k napisał:

> czarne kobiety nie moga znalezc sobie mezow. i rodzic dzieci.

Mężów to one na ogół nie mają, ale dzieci rodzą na potęgę.
        • j-k Re: Rasizm w USA 26.07.12, 17:11
          malkontent6 napisał:
          Mężów to one na ogół nie mają, ale dzieci rodzą na potęgę.

Czy chcesz przez to powiedziec, ze spoleczenstwo amerykanskie nie dosc , ze musi utrzymywac te 800 tys. Afroamerykanow w wiezieniach, to jeszcze i ich pozamalzenskie dzieci ?
          • malkontent6 Re: Rasizm w USA 26.07.12, 17:15
            Tak.
            • j-k No to Igor ma racje 26.07.12, 17:28
              to wszystko jest nie tak.

Bo Afroamerykanie cierpia, bo siedza, ich kobiety cierpia, bo nie maja chlopa w domu
              i pieniedzy na wychowanie dzieci, A Biali tez cierpia, bo musza za to wszystko placic.
              • felusiak1 Re: No to Igor ma racje 26.07.12, 17:46
                chłopa w domu to one i tak nie miałyby gdyby ojcowie ich dzieci nie siedzieli.
                w twojej logice jest jeden szkopuł. piszesz, ze nie mają pieniedzy na wychowanie dzieci a potem, że biali za to płacą. no to jeśli bieli płacą a czarne kobiety nie dostają pieniądzy to gdzie one znikają? o już wiem. pazerni banksterzy wyłapują wszystkie pieniądze w drodze.
                • j-k Re: No to Igor ma racje 26.07.12, 17:51
                  felusiak1 napisał:

> chłopa w domu to one i tak nie miałyby gdyby ojcowie ich dzieci nie siedzieli.
                  > w twojej logice jest jeden szkopuł. piszesz, ze nie mają pieniedzy na wychowani
                  > e dzieci a potem, że biali za to płacą. no to jeśli bieli płacą a czarne kobiet
                  > y nie dostają pieniądzy to gdzie one znikają? o już wiem. pazerni banksterzy wy
                  > łapują wszystkie pieniądze w drodze.
                  >
                  No to pewnie tez, ale uczciwie mowiac powinniscie chyba dawac wiecej :)
                  • felusiak1 Re: No to Igor ma racje 27.07.12, 16:44
                    wiecej? ile wiecej? tak uczciwie mówiac to nie mam problemu z dawanie ludziom, którzy nie mogą sobie poradzić z różnych przyczyn ale jestem nieczuły na potrzeby ludzi, którzy nie chcą sobie radzić, ludzi którzy nie chcą przyjąć sieci i lekcji łowienia ryb, ludzi którzy chcą dostać rybę, gotową, przyrządzoną na czystym talerzu, z pełną obsługą.
                    • j-k Ja to rozumiem. 27.07.12, 22:03
                      Ale wez Ty to wytlumacz Afroamerykaninowi z Puerto Rico.
                      On sie nie po to stowarzyszyl z US - by pracowac :)

Operation Overload - znasz ?
            • igor_uk Zarabista gadka o Afroamerykanach. 26.07.12, 19:16
              Najpierw ich tam przywiezli,jako niewolnikow,a teraz robicie z nich dziadow,ktore nie chca pracowac.Co najsmieszniej,o tym wszystkim pisza ludzi,ktore i w swoim kraju sa "murzynami",z tym ze bialymi.
              • mara571 Skąd to wiesz? 26.07.12, 19:32
                igor_uk napisał:

> Najpierw ich tam przywiezli,jako niewolnikow,a teraz robicie z nich dziadow,kto
                > re nie chca pracowac.Co najsmieszniej,o tym wszystkim pisza ludzi,ktore i w swo
                > im kraju sa "murzynami",z tym ze bialymi.

Czyżbys był białym "murzynem" w W.B.?
                • igor_uk mara. 26.07.12, 23:00
                  Czy ja cos pisalem o Afroamerykanach?

p.s. Pamjetajac to,co ty pisalas o swoim pobycie w Niemcach,to raczej mowa o bialych murzynach dotyczyla takich,jak ty.
                  • mara571 Igor 28.07.12, 19:55
                    Z przykrością stwierdzam, ze powoli twoje wpisy spadają do poziomu wpisów lemingow pod artykułami na pierwszej stronie gazeta.pl.
                    A moja sytuacja jest rzeczywiście trudna, mieszkam na osiedlu socjalnym, chodze sprzątać na czarno do bogatych Niemców a przekręty socjalamt chce nam zmniejszyć świadczenia....
                    Oj Igor, Igor...
                    • igor_uk Mara. 29.07.12, 13:39
                      Cos mi sie wydaje,ze zle wyrazilem sie,co poskutkowalo tym,ze Ty mnie zle zrozumiala.
                      • mara571 Re: Mara. 29.07.12, 22:54
                        owszem.
                        Zapomnijmy.
              • malkontent6 Re: Zarabista gadka o Afroamerykanach. 26.07.12, 20:32
                igor_uk napisał:

> Najpierw ich tam przywiezli,jako niewolnikow,

Igor, w historii świata niewolnictwo nie było ograniczone do amerykańskich murzynów. Nawet Żydzi byli niewolnikami w Egipcie a teraz jakoś sobie dają radę. :)
                • igor_uk malkontent. 26.07.12, 23:03
                  Nie badz rasistem.
                  • malkontent6 Re: malkontent. 27.07.12, 13:52
                    Nic na to nie poradzę.
                  • j-k Igor 27.07.12, 16:23
                    igor_uk napisał:
                    > Nie badz rasistem. ( rasistą )

A dlaczego nie ?
                    Ja jestem - to on nie moze ?
                    • igor_uk Janusz. 27.07.12, 16:28
                      Ty nie jestes rasista.Jestes tylko znudzonym emerytem.
                      • j-k Goria... 27.07.12, 22:07
                        igor_uk napisał:
                        > Ty nie jestes rasista. Jestes tylko znudzonym emerytem.

marze o tym - by nim byc.
                        jednakze pare lat uzerki z dzieciarnia jeszcze mnie czeka. :)
                        u nas emerytura - 67 :)))

a wracajac do tematu.
                        pominawszy Czecznie i Dagestan
                        to w Burjatii i Jakutii - wsio haraszo ?
                        • mongolszuudan Re: Goria... 28.07.12, 12:39
                          Wsio choroszo i nawet lepiej. Wsio zajebis'. Jak bylo 50 i 500 i 5000 i 50 000 lat temu. A z jakiego powodu ciebie obchodzi takie lodowe zadupie, ktore bedzie zadupiem zawsze - i nastepne 50 000 lat, jesli tylko kula ziemska nie obroci ta swoje czesc na miejsce rownika?
              • j-k Pol miliona Polakow wyjechalo na Sybir´ 26.07.12, 21:24
                i to nie dobrowolnie :)
                jeszcze za czasow carskich. do roku 1915
                (data opuszczenia Kongresowki przez wojska rosyjskie)

O komuchach nie pisze, ale byly to tez setki tysiecy (brak tu dokladnych danych)

Przyczynili sie do rozwoju Syberii.
                A w takim Irkucku 20 % nasielienija przyznaje sie do polskich korzeni / "korni"

Ale to cie nie boli, co ?
                Tylko boli cie los murzynow amerykanskich.?
                • igor_uk Jasiu. 26.07.12, 23:02
                  Jak widac nie masz pojecia o tym,czym bylo niewolnictwem w USA.
                  • j-k Igor. 26.07.12, 23:08
                    igor_uk napisał:
                    Jak widac nie masz pojecia o tym, czym bylo niewolnictwo w USA.

jasne , ze nie
                    i nawet nie zamierzam.
                    rasista jestem.

i interesuje mnie los Bialej Rasy

Takze i Twojej. (russkiej)

Buenas Noches
                • mongolszuudan Re: Pol miliona Polakow wyjechalo na Sybir´ 28.07.12, 12:51
                  j-k napisał:
                  > A w takim Irkucku 20 % nasielienija przyznaje sie do polskich korzeni / "korni

A w Polsce ludzi z ruskimi (wschodnioslowianskimi) korzeniami 90 % ludnosci. I co z tego? W rzeczewistosci bliskich albo dalekich przodkow z terenow bylej Rzp (roznych narodowosci, wsrod ktorych kogo uwazac za prawdziwych Polakow, a kogo nie chyba tylko pan Bog wie) w Syberii ma napewno tak samo 80-90 procentow przynajmniej bialej ludnosci. Tylko nie wiedzaja o tym. Mozna mowic o tym pewnie. Absolutnie kazda rosyjska rodzina ma przodkow i krewnych z Ukrainy, Bialorusi. Rzadka rosyjska rodzina nie ma wsrod krewnych Niemcow, chociaz Rosja nigdy nie byla z Niemcami w jednym panstwie.
          • felusiak1 Re: Rasizm w USA 26.07.12, 17:18
            nie tylko musi ale też i utrzymuje. bo u nas od połowy lat 60-tych trwa walka z ubóstwem.
            tak walczą, że biednych coraz wiecej. całe wielopokoleniowe rodziny zą zawodowo biedne.
            a żeby było sprawiedliwie to ci najbogatsi utrzymują tych biednych.
            • elka-sulzer Re: Rasizm w USA 27.07.12, 02:31
              felusiak1 napisał:

> nie tylko musi ale też i utrzymuje. bo u nas od połowy lat 60-tych trwa walka z
              > ubóstwem.
              > tak walczą, że biednych coraz wiecej. całe wielopokoleniowe rodziny zą zawodowo
              > biedne.
              > a żeby było sprawiedliwie to ci najbogatsi utrzymują tych biednych.

Ty felus jak cos popelnisz to tylko boki zrywac:D
              Goldman utrzymuje tych biednycha, hahahaha
              To przez tych biednych trzeba Goldmana wybawiac, hahahaha.
              >
              • felusiak1 Re: Rasizm w USA 27.07.12, 15:33
                Nie elżuniu. Goldma, Exxon, Morgany i Bank of America utrzymują armię i pieniadze z ich podatków i podatków ich pracowników oraz udziałowców idą prosto w budowę lotniskowców i balistycznych rakiet.
                PS. Goldman podobnie jak Wells Fargo i JP Morgan nie potrzebował bail out ale musiał wziąć i nie mogł doprosić się aby federalni pozwolili mu oddać o czym było głośno w mediach. wiem, że ty przeoczyłaś.
                Jeśli 80% wpływów podatkowych pochodzi od 20% podatników to kto płaci na tych biednych twoim zdaniem?
                • elka-sulzer Re: Rasizm w USA 28.07.12, 07:03
                  felusiak1 napisał:
                  > PS. Goldman podobnie jak Wells Fargo i JP Morgan nie potrzebował bail out ale m
                  > usiał wziąć i nie mogł doprosić się aby federalni pozwolili mu oddać o czym był
                  > o głośno w mediach. wiem, że ty przeoczyłaś.

> Jeśli 80% wpływów podatkowych pochodzi od 20% podatników to kto płaci na tych b
                  > iednych twoim zdaniem?
                  >

Jak na satyryste to niezle wypadasz, hahahaha.
                  To mowisz, ze Goldman i reszta bankowej mafi placi podatki. Ale powiedz od czego oni je placa, bo przeciez nie od dochodu?! Toz tylko kolosalne straty mieli i maja w tych swoich swiatowych "inwestycyjnych kasynach"!
                  • felusiak1 Re: Rasizm w USA 28.07.12, 08:10
                    nasłuchałaś się bzsur i powtarzasz jak papuga. dane kompanii publicznych są jawne i do wglądu. ty też przy odrobinie checi i dociekliwości możesz zweryfikować, Goldman jedzie na plusie nieustannie i za lata 2009 do 2011 zapłacił 12 miliardów podatku.
    • jorl Re: Russian roads - rosyjska egzotyka i rajd 4 x 26.07.12, 22:58
      j-k napisał:

> Nigdy nie wybral bym sie na rajd Paryz - Dakar.
      > Co za atrakcja ?
      > Nudy na pudy i kupa piachu w ustach na deser (desert storm :)))
      >
      > Ale lazikiem 4 x 4, do tego karabin, 10 litrow wodki , siekiera i grill - to ja
      > k najbardziej !

A ja wlasnie w ta sobote sie na Syberie wybieram. Zaczynamy w Barnaul, lot przez St. Petersburg, samochod terenowy ale juz nie rosyjski tylko japonski, paru, mi nieznajomych Niemcow, Rosjanin kierowca i przewodnik, jego juz widzialem na Targach Turystycznych w Berlinie, 1,5-2tys km Altaj az do lodowca, namioty, chaty, ogniska, caly sprzet dostarcza ta firma rosyjska. 2 tygodnie.

Karabinu nie bedzie, pytalem.

Niedaleko Mongolia, Kazachstan, dowiem sie z pierwszej reki jak to niby Chinczycy zjadaja Syberie, ja stary praktyk wole na wlasne oczy sie przekonac a nie czytac jakies glupoty.

Pozdrowienia
      • jk2007 Re: Russian roads - rosyjska egzotyka i rajd 4 x 26.07.12, 23:03
        jorl napisał:
        > > A ja wlasnie w ta sobote sie na Syberie wybieram.

na Syberii teraz upaly i pozary lesne
        • jorl Re: Russian roads - rosyjska egzotyka i rajd 4 x 27.07.12, 22:07
          Odpowiadasz na:
          jk2007 napisał:

> na Syberii teraz upaly i pozary lesne

Tak, slyszalem ze sie pali. No to i pozary zobacze.
          I cos mi wyglada ze pojade tez do Tuwy o ktorej j-k wspomina. No i moze Putina tam na wakacjach spotkam?
          Koniem nie bede jak on jezdzil ale jak bedzie cieplo to z nagim torsem tez moge. Wstydzic sie nie mam czego..
          Spakowany, zaraz spac i rosyjskie samoloty jutro...
          Pozdrowienia
      • polski_francuz Ale rajd! 27.07.12, 13:53
        Przyjemnej poodrozy i liczymy na nowosci z pierwszej reki.

PF
    • bluejays Hau hau hau ... 27.07.12, 15:57
      ... do budy igor :))

A teraz z cala przynalezna powaga.

Kierujac sie jakas idea piszesz watek podpierajac ... Alexem. Ok - twoj cyrk, twoja malpa.

Zamieszczasz wszystkie "plagi", ktore spadly na Ameryke i ... piszesz z troska: Nie wiem ,jak komu,ale mnie po tym,jak przeczytalem zalinkowany tekst,zrobilo sie bardzo szkoda felusia , i nawet przez chwile przeleciala mnie mysl zaprosic go do siebie ,zeby u mnie on przeczekal trudne dla Ameryki czasy.

Odpowiedzialem tobie w imieniu wszystkich "innych felusiow" z rozbrajajaca wrecz szczeroscia:

forum.gazeta.pl/forum/w,50,137737586,137741079,Goowno_prawda_igor_.html
      Od tego miejsca wszystko co piszesz przypomina do zludzenia pingwina, a pingwiny to bezlotki ... czyli nieloty. Moglbym napisac, ze przypominasz kogos z rodziny kurakow ... na przyklad zwykla kure domowa, ktora za oborka twojej obyczajowosci rozgrzebuje obornik, ... ale tego nie zrobie, bo ta kura ma skrzydla jak orzel ... chociaz z tego nic wlasciwie nie wynika.

Czytanie ze zrozumieniem czytanego tekstu, adekwatnosc odpowiedzi ... Do diabla igor, kiedy ty sie tego nauczysz?

Ja po zabawach wiejskich sie nie wloczylem, ... to nie ta klasa igor.

• igor_uk Dzieki,blueelvic. 27.07.12, 16:22
        Za zaproszenie,ale siedz juz tam sam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka