kaszebe12 26.08.12, 16:20 Za kilka dni rozpocznie sie demokratyczny proces... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bluejays I glupcy beda go komentowac ... 26.08.12, 17:03 na swoja gamoniowa mode, a teoriom spiskowym nie bedzie konca. Znamy to doskonale. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: I glupcy beda go komentowac ... 26.08.12, 17:54 ...przeciez mamy byc coraz glupsi ;- to sie nazywa poprawnoscia polityczna. -Wczoraj "Igrzysk i chleba !" , dzisiaj "Futbolu i promocji !" Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: Dlaczego tak ma byc? 26.08.12, 19:32 Nie zgrywaj sie ,prosze...wiesz dobrze o tym , na jakich filarach opiera sie wladza demokratury. Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajny Ilu Polaków i Amerykanów ma na sumieniu zdrajca? 28.08.12, 01:23 Ilu Afgańczykow zostało zamordowanych wskutek ujawnienia tajemnic przez Wikileaks? Odpowiedz Link Zgłoś
amg10 Czy ktos wie, czy Manning 27.08.12, 03:50 byl pytany o powod/powody wykradywania tych tajnych informacji ?? I dlaczego przekazywal je komukolwiek (wikileaks) ?? Odpowiedz Link Zgłoś
spiskowa.historia.dziejow Re: Czy ktos wie, czy Manning 27.08.12, 09:20 Nic nie wykradał, bo miał pełny dostęp do tych informacji jako agent i syn agenta. Dyżurni agenci forumowi winni o tym wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
amg10 Re: Czy ktos wie, czy Manning 27.08.12, 14:12 spiskowa.historia.dziejow napisał: > Nic nie wykradał, bo miał pełny dostęp do tych informacji jako agent i syn agen > ta. Dobrze. Tylko, ze te informacje byly objete klauzula: "classified". Pytanie nastepne: Czy Manning mial prawo przekazywac tego rodzaju informacje dalej, np. do wikileaks ?? Wiemy, ze to robil i czy lamal prawo robiac to ?? Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: Czy ktos wie, czy Manning 27.08.12, 14:40 -Nie udawaj naiwniaka , amg.-Wszystkie smrodliwe tematy sa objete klauzula " classfied". -Moi rodzimi politycy (lacznie z bylym preziem) zbijali super kasiore na wojskowych kontraktach (m.in.Karachi Gate , kontrakty tajwanski i saudyjskie, Kadafi)).-Trupy scielily sie gesto.-I co ? -Nic.-Afery objete klauzula "classified" , "secret defense". Odpowiedz Link Zgłoś
amg10 Re: Czy ktos wie, czy Manning 27.08.12, 14:44 kaszebe12 napisał: > -Nie udawaj naiwniaka , amg.-Wszystkie smrodliwe tematy sa objete klauzula " cl Stawiam dziecinnie proste pytania w sprawie Manninga i tylko Manninga. Zauwazyles to ? Umiesz odpowiedziec to mow i nie zbaczaj z tematu mowiac a analogiach. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: Czy ktos wie, czy Manning 27.08.12, 15:19 Watek rozpoczalem rownie dziecinnie piszac o demokratycznym procesie i "legalnych" warunkach , w jakich byl przetrzymywany Manning.-Tu nie ma zadnych analogii , tu chodzi o ten sam smrod.-Odpowiem ,ze w swietle "prawa" M. postapill "nielegalnie" , tak jak nielegalnie rodziny pomordowanych Francuzow domagaja sie prawdy..."secret defense" Odpowiedz Link Zgłoś
amg10 Re: Czy ktos wie, czy Manning 27.08.12, 15:28 kaszebe12 napisał: > Watek rozpoczalem rownie dziecinnie piszac o demokratycznym procesie i "legaln > ych" warunkach , w jakich byl przetrzymywany Manning.-Tu nie ma zadnych analogi > i , tu chodzi o ten sam smrod. Alez pisales o analogiach dotyczacych twoich rodzimych politykow (lacznie z preziem). Niech Manning odpowiada za swoje czyny a twoi rodzimi politycy (prezio tez) za swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
bluejays Byle co zjesz, byle co pleciesz ... 27.08.12, 15:37 Wiadomo gdzie pracowal, wiadomo do czego mial dostep i wiadomo jaki regulamin wojskowy go obowiazywal. Kropka. Jezeli tego nie rozumiesz, to nie rozumiesz niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
amg10 Re: Byle co zjesz, byle co pleciesz ... 27.08.12, 15:48 bluejays napisał(a): > Wiadomo gdzie pracowal, wiadomo do czego mial dostep i wiadomo jaki regulamin w > ojskowy go obowiazywal. Kropka. > Jezeli tego nie rozumiesz, to nie rozumiesz niczego. A czy ty rozumiesz jakie motywy kierowaly nim (lub chociaz jakie mogly nim kierowac) przy przekazywaniu tych tajnych informacji wikileaks ?? Jesli rozumiesz to moglbys to sie tu podzielic swoimi przemysliwaniami ?? Odpowiedz Link Zgłoś
bluejays Pytanie bardzo dziwne ... 27.08.12, 23:07 Spokojnie. W pierwszej kolejnosci jest rodzaj wykonywanej pracy ... Byl zolnierzem i obowiazywal go regulamin wojskowy i wszystkie, powtarzam wszystkie, jego poczynania sa z wojskowa dyscyplina zwiazane. Sluzba w wojsku, w amerykanskim wojsku, wynikala z jego przekonan, a przysiega wojskowa ktora zlozyl zwiezle nakreslila ramy postepowania i zachowania. Wybierajac kariere wojskowa kierowaly nim okreslone motywy ... Terez, kiedy zdradzil idee na ktore przysiegal, wszystkie motywy schodza na plan drugi. Dla armii to nie jest wazne, wazniejszy jest wojskowy kodeks i paragrafy wedlug ktorych bedzie sadzony. Motywy moga, ale nie musza, miec okolicznosci lagodzace przy ferowaniu wyroku. Odpowiedz Link Zgłoś
amg10 Re: Pytanie bardzo dziwne ... 27.08.12, 23:32 Podejrzewam, ze byly pewne powody dla ktorych Manning zdradzil swoja wojskowa przysiege. I mnie wlasnie interesuje ten aspekt. Niedlugo ma zdaje sie zaczac proces sadowy przeciwko niemu. Spodziewam sie, ze w czasie proocesu zostanie Manning zapytany o motywy swojego postepku. I nie wiem jak ty, ale ja ciekaw jestem jego odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: Pytanie bardzo dziwne ... 28.08.12, 01:00 amg10 napisał: > Podejrzewam, ze byly pewne powody dla ktorych Manning zdradzil swoja wojskowa p > rzysiege. > I mnie wlasnie interesuje ten aspekt. > > Niedlugo ma zdaje sie zaczac proces sadowy przeciwko niemu. Spodziewam sie, ze > w czasie proocesu zostanie Manning zapytany o motywy swojego postepku. I nie wi > em jak ty, ale ja ciekaw jestem jego odpowiedzi. Sumienie? .... Jawne i brutalne lamanie prawa przez diermokrature jak w tym slawetnym mordowaniu bezbronnych ludzi i dzieci (z helikoptera) w okupowanym kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
amg10 Re: Pytanie bardzo dziwne ... 28.08.12, 01:18 elka-sulzer napisała: > amg10 napisał: > > > Podejrzewam, ze byly pewne powody dla ktorych Manning zdradzil swoja wojs > kowa p > > rzysiege. > > I mnie wlasnie interesuje ten aspekt. > > > > Niedlugo ma zdaje sie zaczac proces sadowy przeciwko niemu. Spodziewam si > e, ze > > w czasie proocesu zostanie Manning zapytany o motywy swojego postepku. I > nie wi > > em jak ty, ale ja ciekaw jestem jego odpowiedzi. > > Sumienie? .... Jawne i brutalne lamanie prawa przez diermokrature jak w tym sla > wetnym mordowaniu bezbronnych ludzi i dzieci (z helikoptera) w okupowanym kraju > ? Czemu zmieniasz temat ?? Ja o zadnym sumieniu czy o strzelaniu z helikoptera nie pisze. Ja tu tylko o Manningu. Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: Alez amg 28.08.12, 01:22 tasm ujawnionych przez Manninga ukazujacych w calej krasie ludobojstwo cywili w Bagdadzie nie pamietasz? Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: Alez amg 28.08.12, 01:31 No i byla tez wymiana e-maili z dziwnym typem Adrianem Lamo gdzie Manning stwierdza dlaczego udostpnil "tajne" dokumenty dla wszystkich. Bynajmniej nie bylo to dla pieniedzy czy slawy, czy sympati dla al-kaidy. Odpowiedz Link Zgłoś
amg10 Re: Alez amg 28.08.12, 03:15 elka-sulzer napisała: > tasm ujawnionych przez Manninga ukazujacych w calej krasie ludobojstwo cywili w > Bagdadzie nie pamietasz? Elka, mnie sumienie szerzacych demokracje na swiecie w tym watku nie interesuje. Chce tu rozmawiac tylko o motywacjach Manninga. Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: Alez amg 28.08.12, 04:28 A. Lamo podobno zapytal Manninga co ten chcial osiagnac i jesli mozna wierzyc A. Lamo dostal nastepujaca odpowiedz. Ich czat miedzy soba byl opublikowany .... hopefully worldwide discussion, debates, and reforms – if not, than [sic] we’re doomed – as a species – i will officially give up on the society we have if nothing happens – the reaction to the [Collateral Murder] video gave me immense hope; CNN’s iReport was overwhelmed; Twitter exploded – people who saw, knew there was something wrong . . . Washington Post sat on the video… David Finkel acquired a copy while embedded out here. . . . – i want people to see the truth… regardless of who they are… because without information, you cannot make informed decisions as a public. Odpowiedz Link Zgłoś
amg10 Re: Alez amg 30.08.12, 02:43 elka-sulzer napisała: > i want people to see the truth… regardless of > who they are… because without information, you cannot make informed decis > ions as a public. I jesli to byla motywacja Manninga to chwala mu za to. Odpowiedz Link Zgłoś