Dodaj do ulubionych

Psychopaci Rządzą światem?

13.09.12, 19:04

Trafil sie mnie ciekawy artykul w necie ( Psychopathic Traits: What Successful Presidents Have in Common) i odrazu pomyslalem ,ze warto o tym zalozyc watek z tytulem "Psychopaci Rządzą Stanami." I to bez znaku zapytania,ale zrozumialem,ze to nie dotyczy wylacznie Stanow .Na calym swiecie normalni ludzi do polityki nie pchaja sie .
W baaardzo duzym skrocie,co w tym artykule jest:

W trakcie debat polityki dosc czesto wyzywaj sie na wzajem od psycholi,i jak by to nie wygladalo dziwnie,te oskarzenia nie sa pozbawione sensu,zgodnie z badaniami (opublikowane w "Journal of Personality and Social Psychology"),wiekszosc Prezydentow USA cieprpieli na zaburzenia psychiczne.I jak zauwazaja autory badan,im bardziej wyraziste byli cechy psychopatyczne,tym lepiej te Prezydenci wykonywali swoi obowiazki.

p.s. Zgodnie z tymi badaniami mnie wyszlo,ze Putin jest najwiekszym psycholem wsrod politykow .

Obserwuj wątek
    • j-k Jaasne... Lenin i Stalin - to byly zdrowe chlopy 13.09.12, 19:42
      dylemat zaczal sie dopiero teraz :)
      • bywszy1 Re: Jaasne... Lenin i Stalin - to byly zdrowe + 13.09.12, 20:30

tutaj nie ma pan racji.
        Oni nie byli prezydentami.
      • igor_uk A nie Lenin,a nie Stalin. 13.09.12, 21:25
        Nie byli politykami w dzisiejszym rozumieniu tego slowa.Oni byli rewolucjonistami.
        • j-k belkot... i propaganda. 14.09.12, 00:54
          igor_uk napisał:

Nie byli politykami w dzisiejszym rozumieniu tego slowa.Oni byli rewolucjonistami.

belkot i propaganda.
          a bedac u wladzy decyzje podejmowali za nich inni :)
          • igor_uk Co raz gorzej.. 14.09.12, 15:32
            z toba dzieje sie ,jasiek.Nie potrafisz zrozumiec dosc prostego zddania.
    • malkontent6 Re: Psychopaci Rządzą światem? 13.09.12, 20:43
      53.uk.igor napisał(a):

> Na calym swiecie normalni ludzi do polityki nie pchaja sie .

Ja też tak myślę. :)

> Zgodnie z tymi badaniami mnie wyszlo,ze Putin jest najwiekszym psycholem w
      > srod politykow .

Jak Ewcia przeczyta to co napisałeś... Oj, Igor, masz teraz na forum wroga. :)
      • igor_uk Nie boj zaby,malkontent. 13.09.12, 20:47
        Ewa zrozumie bezblednie co mialem na mysli.
        • eva15 Re: Nie boj zaby,malkontent. 13.09.12, 21:59
          Ewa tak, ale malkontencik nie.
          • igor_uk Ewa. 13.09.12, 22:09
            malkontent rowniez to dobrze rozumie.Ale on nie moze przezyc i jednego dnia,zeby nie zwrocic Twoja uwage na siebie.
            • malkontent6 Re: Ewa. 13.09.12, 22:30
              igor_uk napisał:

> on nie moze przezyc i jednego dnia,zeby nie zwrocic Twoja uwage na siebie.

Ha, rozpracowałeś mnie. :)
              • igor_uk Re: Ewa. 13.09.12, 22:35
                To nie bylo trudne.Bo sam bez tego nie moge przezyc jednego dnia.A jak juz wspominalem wczesniej-my z toba bardzo do siebie podobne.
                • eva15 Re: Ewa. 13.09.12, 23:47
                  H, ha, masz poczucie humoru, Igor!
    • przyjacielameryki Re: Psychopaci Rządzą światem? 13.09.12, 21:53
      53.uk.igor napisał(a):

> p.s. Zgodnie z tymi badaniami mnie wyszlo,ze Putin jest najwiekszym psycholem w
      > srod politykow .

Pełna zgoda. Ktoś kto lata razem z żurawiami nie może być normalny!
      • igor_uk p.a. 13.09.12, 22:08
        Jezyki obce trzeba uczyc,po raz kolejny tobie o tym przypominam.
    • mara571 Igor jest gorzej: psychopaci rzadza koncernami 13.09.12, 22:12
      poszukaj sobie co pisza o Ferdinandzie Piëchu.
      • igor_uk Re: Igor jest gorzej: psychopaci rzadza koncernam 13.09.12, 22:27
        To naprawde jest gorzej.
      • eva15 Re: Igor jest gorzej: psychopaci rzadza koncernam 13.09.12, 23:55
        Ferdynand Piëch -wnuk Ferdynada Porsche jest doskonałym inżynierem-konstruktorem aut , jako jedyny z licznej rodziny w pełni godny swego wielkiego, genialnego dziadka. A że przy okazji jest lekko skutnięty, to inna sprawa. Politycy są mocniej skutknięci i w dodatku w przeciwieństwie do Piëcha w niczym nie są dobrzy.
        • zlotamajka Re: Igor jest gorzej: psychopaci rzadza koncernam 14.09.12, 00:00
          w niczym nie są
          > dobrzy[/b].

Nie zgadzam sie. Przeciez sa dobrzy w ociemnianiu ludu. Powiedzialabym, genialni.
          • eva15 Re: Igor jest gorzej: psychopaci rzadza koncernam 14.09.12, 00:10
            Zgoda, ale to co oni robią jest bezproduktywnym biciem piany, a co robi Piech ma konkretny wymiar materialny.
            • eva15 Ilu jest na świecie pracujących właścicieli koncer 14.09.12, 00:35
              Ilu jest na świecie (współ)właścicieli koncernów pracujących aktywnie w firmie? Ilu jest takich, którzy zamiast kołysać się na jachtach i wydawać miliardy wspierają własnymi rękoma, wiedzą i wykształceniem potęgę odziedziczonej firmy? Tacy właściciele byli w XIX w. a wymarli w dzisiejszych czasach. Wymarli jednak nie do końca. Cokolwiek by o Piëchu nie mówić - poszedł jako dziedzic miliardowej fortuny do swej własnej firmy, by tam po studiach od podstaw uczyć się pokornie projektowania samochodów we własnym biurze projekcyjny. I wykazał się przy tym talentem nie goszym niż jego dziadek - F. Porsche.
              • zlotamajka Re: Ilu jest na świecie pracujących właścicieli k 14.09.12, 00:54
                Ewa porownywanie XIX w z czasami dzisiejszymi jesli chodzi o elity biznesowe nie jest trafne wedlug mnie. Trzeba pamietac ze wiele firm dzisiejszych, tych duzych, mialo poczatki w XIXw. No i kapitalizm wtedy byl inny. W XIXw byl nastawiony na produkcje a teraz glownie na finanse.
                • edek_vilola "Chorzy tworza historie swiata" 14.09.12, 10:45
                  Wyszla taka ksiazka "Kranke machen Weltgeschichte". A na okladce pierwszych wydan byli Hitler, Lenin i Stalin. Pozniejsze wydania podaja na okladce takie nazwiska jak:

Adenauer, Churchill, Chruszczow, Eisenhower, de Gaulle, Hitler, Kennedy, Lenin, Mao Tse Tung i inni ("und andere").
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka