Dodaj do ulubionych

Co bylo tajne,stalo sie jawne PD-59

18.09.12, 19:04
A key element of PD-59 was to use high-tech intelligence to find nuclear weapons targets in battlefield situations, strike the targets, and then assess the damage-a "look-shoot-look" capability. A memorandum from NSC military aide William Odom depicted Secretary of Defense Harold Brown doing exactly that in a recent military exercise where he was "chasing [enemy] general purpose forces in East Europe and Korea with strategic weapons." ( zrodlo ).

Tak Ameryka szykowala sie do wony nuklearnej :"look-shoot-look".A Brzezinski,wielki patriota Polski,maczal w tym wszystkim palce.
Obserwuj wątek
    • zlotamajka Re: Co bylo tajne,stalo sie jawne PD-59 18.09.12, 19:19
      Nietylko "szykowala" ale SZYKUJE. Czas terazniejszy.
      • igor_uk majka. 18.09.12, 19:22
        Mowa o konkretnym dokumencie,dla tego czas przeszly.
      • zlotamajka Re: Co bylo tajne,stalo sie jawne PD-59 18.09.12, 19:24
        Dlatego jestem przeciw broni nuklearnej. Jak jest bron to jest i plan uzycia bo i byc musi. A to krok od uzycia. O strasznych skutkach srodowiskowych jakie wywoluje przemysl nuklearny ( i nie mam tu na mysli tylko Czarnobylu i Fukushimy) nie wspomne.
        • igor_uk Re: Co bylo tajne,stalo sie jawne PD-59 18.09.12, 19:29
          A dla mnie to stanowi dowodem na to,ze bron nuklearna jest najlepszym zabezpieczeniem przed wojna.
          • igor_uk majka, 18.09.12, 19:30
            a czy slyszala,co Romney mowi o polowie Amerykanow?
            • zlotamajka Re: majka, 18.09.12, 19:37
              Nie, nie sledze co ktory mowi. A co mowi ten idiota to na pewno nie. Co powiedzial?
              • igor_uk Re: majka, 18.09.12, 19:41
                Sama posluchaj.
                zamiescilem to wideo na forum "Rosja i Swiat",poniewaz tu kreska wycina wszystkie linki do wideo,traktujac ich,jako spam.
                forum.gazeta.pl/forum/w,154812,139012244,139012244,Mitt_Romney_o_elektoracie_Obamy_.html
                • zlotamajka Re: majka, 18.09.12, 21:13
                  Igor, mnie nie musisz przekonywac ze Romney to diabel. Ja to wiem od poczatku i od poczatku to pisalam. Przeciez z tej wypowiedzi wyraznie wynika ze chce obciac pomoc socjalna w jakiej formie by nie byla czy to public housing, czy food stamps, medicare i medicaid itd. To ze jest miliony ludzi okolo 30 mil jest bezrobotnych a wielu innych underemployed czy pracuje w pracach z ktorych nie sa w stanie sie utrzymac go nie obchodzi. Ze 50 mil zyje z foodstamps tez nie. To wszystko sa "entitlements" a rzad przeciez nie ma OBOWIAZKU w stosunku do swoich obywateli. Jesli wedlug niego 47% zyje z tych "entitlements" to polowa panstwa. Dlatego trzeba te "entitlements obciac. Jego tylko obchodzi 1% najbogatszych i dla ich dobra zniesie podatki i regulacje. To recepta ma wszystko zlo tak katar jak i rak. Nawet nie udaje komu sluzy.

Obama i tak niewiele lepszy. Ten obiecuje podobnie ale ciecia beda wolniejsze i troche mniejsze no i zrobione z usmiechem i wywolaja potencjalnie mniej sprzeciwu. Ale obawiam sie ze dla mocodawcow za malo. Oni chca obciac wszystkie "entitlements" dla ludu. I Romney to ich chlop.

Naturalnie socjal dla banksterow i korporacji (by te wywozily produkcje) bedzie plynol dalej.
                  • igor_uk Re: majka, 18.09.12, 21:24
                    Wiem,ze nie musze.Ale dosc ciekawo uslyszac na wlasne uszy to co on mowi prywatnie,a nie na wiecach wyborczych.

p.s. Zostaw w pokoju mojego przyjaciela.On napewno jet wiele lepszy.felus to moze podtwierdzic.
                    • zlotamajka Nie ma drugiego FDR 18.09.12, 21:38
                      Obama obetnie 4 biliony z food stamps a Romney 16 bilionow. Ot roznica. Szkoda ze nie ma kandydata na miare FDR. Na tego TRZEBABY glosowac.

Porownaj teraz to co mowil ten blazen Romney z tym co powiedzial FDR:
                      www.youtube.com/watch?v=3EZ5bx9AyI4
                      The right to a useful and remunerative job in the industries or shops or farms or mines of the nation;

The right to earn enough to provide adequate food and clothing and recreation;

The right of every farmer to raise and sell his products at a return which will give him and his family a decent living;

The right of every businessman, large and small, to trade in an atmosphere of freedom from unfair competition and domination by monopolies at home or abroad;

The right of every family to a decent home;

The right to adequate medical care and the opportunity to achieve and enjoy good health;

The right to adequate protection from the economic fears of old age, sickness, accident, and unemployment;

The right to a good education.

All of these rights spell security. And after this war is won we must be prepared to move forward, in the implementation of these rights, to new goals of human happiness and well-being.

To jest cos.

Ani jeden ani drugi do kostki FDR nie jest w stanie doskoczyc.
          • zlotamajka Re: Co bylo tajne,stalo sie jawne PD-59 18.09.12, 19:35
            Igor, nim Rosja miala bron i tak nikt nie byl wstanie zdobyc ze wzgledu na geografie. Z USA podobnie. Zdobyc sie nie da. Wiec tak naprawde nie jest to bron jak twierdza "defensywna" ale OFENSYWNA.

Wraz z ta bronia mamy caly przemysl nuklearny tak zwany "cywilny". Koszty srodowiskowe i inne sa katastrofalne i to bez Czarnobylow i Fukushimy. Sam Einstein powiedzial " Nuclear energy is a hell of a way to boil water". I mial racje. Jest wiele lepszych sposobow mniej kosztownych tak finansowo jak i srodowiskowo.
            • zlotamajka Re: Co bylo tajne,stalo sie jawne PD-59 18.09.12, 19:36
              Dodam ze bron nuklearna byla w uzyciu nie tylko w Nagasaki i Hiroshimie ale tez w Jugoslawi i Iraku i Afganistanie.
              • igor_uk Re: Co bylo tajne,stalo sie jawne PD-59 18.09.12, 19:39
                maka,nie myl metal,z reakcja lancuchowa.
                • igor_uk sorry,majka. 18.09.12, 19:40
                  J mnie uciekla.oczywiscie zadna maka,a tylko majka.
                • zlotamajka Re: Co bylo tajne,stalo sie jawne PD-59 18.09.12, 20:45
                  Alez ja nic nie myle igor. Przemysl nuklearny zbrojny jest polaczony z tym tak zwanym cywilnym. A moze inaczej, ten cywilny wyrosl na bazie zbrojnego.
        • silverbaum kogo to obchodzi , za czym jestes ? 18.09.12, 19:30
          zlotamajka napisała:
          Dlatego jestem przeciw broni nuklearnej.

A Kogo to obchodzi - za czym jestes ?
          ja jestem za - bo dzieki temu od 1945 uniknieto kilkunastu wojen.
          tylko, ze dla "wybranych" :)
    • mara571 a kiedy publikacja sowieckich materialow z 1977 18.09.12, 19:25
      chcialabym sie dowiedz, co planowala przeciwna strona.
      A moze za duzo wymagam?
      • igor_uk mara. 18.09.12, 19:27
        Te dokumenty dawno sa jawne i w Polsce wiele razy podniecali sie tym.Czy ty przespala ostatnie 20 lat?
        • mara571 Re: mara. 18.09.12, 19:30
          widocznie przespalam.
          A gdzie je mozna przeczytac?
          • igor_uk Re: mara. 18.09.12, 19:37
            Miedzy innym tu.
            archive.mil.ru/
            • mara571 Bardzo uprzejmie z twojej strony 18.09.12, 20:58
              moze za X lat na emeryturze sie tym zajme...
              • igor_uk Re: Bardzo uprzejmie z twojej strony 18.09.12, 21:17
                mara,a co,myslala,ze ja tobie dam link,gdzie oficialne dokumentu drukuja sie w jakims brukowcu?
                Jak chcesz takie linki,to wpisz na google haslo:
                Plany ataku ZSRR na Zachod i czytaj rozne bzdury.
    • kylax1 Brzeziński był, jest i będzie politykiem amerykańs 18.09.12, 21:25
      kim. Zatem nic dziwnego, że dbał o interesy USA.

Z Polski tylko pochodzi, nic więcej. Zresztą to USA dały mu szansę na zaistnienie. W Polsce co najwyżej klepałby zdrowaśki w jakimś kościółku pod Warszawą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka