Dodaj do ulubionych

Witame serdeczne syna Romneya w Moskwie

05.11.12, 21:08
"A Romney Travels to Russia, but on Strictly Friendly Terms
WASHINGTON — Matt Romney, a son of the Republican presidential nominee, traveled to Moscow this week seeking Russian investors for his California-based real estate firm just days before his father is to wrap up a campaign in which he has vowed to take a tougher stance with the Kremlin."

www.nytimes.com/2012/11/02/us/politics/matt-romney-goes-to-russia-for-business.html?_r=3&
A, szczerze mowiac, w Rosji goowno obchodzi kto wygra :-)
Obserwuj wątek
    • wojciech.2345 Re: Witame serdeczne syna Romneya w Moskwie 05.11.12, 21:13
      romrus napisał:
      > A, szczerze mowiac, w Rosji goowno obchodzi kto wygra :-)
      ----------------
      Szczerość za szczerość.

A kogo obchodzi w świecie co w Rosji na ten temat myślą???
      • romrus Re: Witame serdeczne syna Romneya w Moskwie 05.11.12, 21:20
        wojciech.2345 napisał:

> romrus napisał:
        > > A, szczerze mowiac, w Rosji goowno obchodzi kto wygra :-)
        > ----------------
        > Szczerość za szczerość.
        > A kogo obchodzi w świecie co w Rosji na ten temat myślą???

Nie wiem, Wojtku.
        Mlodego Romneya zapytaj.

Przy okazji - witam i zycze nailepszego.
        • borrka Koniec bojkotu forum Swiat ? 05.11.12, 21:27
          A tak sie zarzekales :)))
          Ale nie dziwie sie.
          Forum Igorka zdycha.
          Belkot czekistow przyznajacych sobie wzajemnie racje, nawet ich samych musi nudzic.
          • igor_uk boriska. 05.11.12, 21:37
            tak sie zlozylo,ze wlasnie wszyscy trzej ,ktore "definitywnie" pozegnali sie z forum "Swiat" udzielili sie w tym watku.
            Wojtus pierwszy ,ty byles nastepny,a romrus na koncu.W takiej kolejnoscoi wy pozegnali sie z forum.

Tak co nie tobie zabierac glos w tym temacie.
            Co dotyczy mojego forum,to nie martw sie, nie dlugo 10 000 wpisow przekroczymy.
            • wojciech.2345 Igorku, 05.11.12, 21:50
              Wojtuś wiedział od samego początku, że założenie
              forum Rosja i Wszechświat, to był błąd.

PS. Ten z fujarką to Ty
              en.wikipedia.org/wiki/File:Hameln1.jpg
              • igor_uk wojtus. 05.11.12, 21:57
                Jak tam ziemniaki ida?
                • wojciech.2345 Re: wojtus. 05.11.12, 22:03
                  Igorku,
                  kilka lat temu była tu inwazja nicków z Bliskiego
                  Wschodu. I też im się WYDAWAŁO, że opanowali
                  to forum. No i nie ma ich.

Ciebie też nie będzie.
                  • igor_uk Re: wojtus. 05.11.12, 22:07
                    jedynie co mnie interesuje w twoich postach,to kartofle.
          • jk2007 Re: Koniec bojkotu forum Swiat ? 05.11.12, 21:39
            borrka napisał:
            > Forum Igorka zdycha.
            > Belkot czekistow przyznajacych sobie wzajemnie racje, nawet ich samych musi nudzic.

ostatnio igorczik uniemozliwil mi pisac na Forum Rosja, za slaby jest
          • romrus Polecam watek "Honorowy swinopas" 05.11.12, 21:42
            borrka napisał:
            > A tak sie zarzekales :)))

"Natomiast na "Swiat" nie wroce, bo nie lubie glupiej cenzury, a zrobila sie glupia."
            Borrat

forum.gazeta.pl/forum/w,154812,137681347,137713889,Effcia_zwekslowala_dyskusje_na_trupa_.html
            • borrka O sobie pisz pieszczochu Igorka, 05.11.12, 21:50
              Mnie Igorek wywalil, ciebie piesci tkliwie.
              • borrka Pomylka: pietuchu Igorka :) 05.11.12, 21:53

• igor_uk Zadna pomylka,pidoras boriska. 05.11.12, 22:01
                  Dobrze wiesz,co twierdziles.Ale klamstwo,to twoja natura.
                • romrus Re: Pomylka: pietuchu Igorka :) 05.11.12, 22:18
                  borrka napisał:

Borracik z calego sierca olewam ciebie i forum swiat razem z s toba.

Zakbluj jak zwykle i juz mnie tu nie ma :-)
                  • borrka Góra do jutra :))) 05.11.12, 22:21
                    Do uslyszenia.
              • romrus Re: O sobie pisz pieszczochu Igorka, 05.11.12, 21:57
                borrka napisał:
                > Mnie Igorek wywalil, ciebie piesci tkliwie.

Nawet, jesli cie klamco, wywalil Igorek ze swego forum - co jest kolejnym klamstwem.
                Na forum Swiat przysiegal ze nie wrocisz, bo nie pasuje cie cenzyra, i zalozysz wlasny - Babuszki z Miedwedowa.

Klamstwo jest cecha genetyczna banderowcow.
                Z Moskwy chyba cie tez wy@bali, bo takiego zaden rozsadny nie pocierpi.
                Powodzenia, borratik, jest jeszcze wielu krajow, zaczni od Bangladeszy, Bialy Sahyb:-)

• romrus Re: O sobie pisz pieszczochu Igorka, 05.11.12, 22:12
                  romrus napisał:

> borrka napisał:
                  > > Mnie Igorek wywalil, ciebie piesci tkliwie.
                  >
                  >
                  > Nawet, jesli cie klamco, wywalil Igorek ze swego forum - co jest kolejnym klams
                  > twem.
                  > Na forum Swiat przysiegal ze nie wrocisz, bo nie pasuje cie cenzyra, i zalozysz
                  > wlasny - Babuszki z Miedwedowa.
                  >
                  > Klamstwo jest cecha genetyczna banderowcow.
                  > Z Moskwy chyba cie tez wy@bali, bo takiego zaden rozsadny nie pocierpi.
                  > Powodzenia, borratik, jest jeszcze wielu krajow, zaczni od Bangladeszy, Bialy S
                  > ahyb:-)
                  >
              • igor_uk boriska-klamczuszek. 05.11.12, 22:00
                Nikt cie nie wywalil.I dobrze o tym wiesz.Klamiesz,jak zwykle.

p.s. Ile teraz bierzecie za budowe daczy? Bo moj kolega z Moskwy szuka tanich,a dobrych budowlancow.Od wiosny miales by co robic.
                • borrka Igorku, ocenzurowales moje wypowiedzi. 05.11.12, 22:17
                  Sowok NIE JESTW STANIE zniesc wolnosci slowa !
                  I tym samym zmusiles do powrotu na Swiat.

Twoje forum zdycha na naszych oczach, bo nie ma tam nikogo, kto wyglasza odmienne opinie .
                  Wszystkich wyrzuciles.
                  Zostalo czeka i ty, nie wiadomo kto.
                  Zawaliles sprawe i znowu cie sekretarka pana konsula ochrzani.
                  Nie pojedziesz do Matuszki :)
                  • romrus Banderowcu 05.11.12, 22:21
                    borrka napisał:

> Twoje forum zdycha na naszych oczach, bo nie ma tam nikogo, kto wyglasza odmien
                    > ne opinie .
                    > Wszystkich wyrzuciles.

Nawet cie klamco nie wyrzuczyli, chociaz by uwazal za sluszne.
                    • borrka Igorek wszystkich wyrzucil. 05.11.12, 22:23
                      Zostali czekisci i pozyteczni idioci.
                      I teraz sobie wzajemnie przyznaja racje.
                      Bo czeka ma zawsze racje.
                  • igor_uk Re: Igorku, ocenzurowales moje wypowiedzi. 05.11.12, 22:25
                    Klamiesz,bo tylko zagrozilem,ze wykasuje.
                    A co do mojego forum,to sam wiesz,ze tam wiecej zycia,niz tutaj.
                    Wystarcze,ze ja przestanu tu udzielac sie i ilosc wpisow zmniejszy sie o polowe.
                    Ale nie moge przestac tu pisac,poniewaz ktos musi podtrzymywac Swiat.Czemu by nie ja?
                    • borrka Powtarzam, Igorku: 05.11.12, 22:27
                      Dupa blada, na twoje forum nikt nie przyjdzie, bo kogo interesuje wzajemna adoracja podstarzalych sowkow i pozytecznych idiotow ?
                      • igor_uk Nie musisz. 05.11.12, 22:30
                        Bo to ciebie nie dotyczy.
                        Jestes wszedzie obcy.
                        I tam i tu.Bo jestes falszywy,co wyczuwa kazdy,kto ma z toba do czynienie.
                        • borrka Ty sie martw... 05.11.12, 22:37
                          Co wyczuwa sekretarka pana konsula.
                          Znowu wszystko skopales i nie pojedziesz przez nastepne 20 lat do Matuszki.
                          • igor_uk boriska. 05.11.12, 22:39
                            Juz w maju lece znow do siostry.Moze spotkamy sie?
                            • borrka Brighton Beach zdewastowane. 05.11.12, 22:44
                              A ja i tak nie przepadam za USA, wiec lec sam.
                              Nie lubie tych macanek imigration.
                              • igor_uk Nie,boriska. 05.11.12, 22:48
                                lece na Ukraine,bo tam moja siostra mieszka i wlasnie tam ty mieszkasz.
                                A nie tylko do USA,ty i do Niemiec nie predko pojedziesz.Bo wizy wam niechetnie teraz daja.
          • eva15 Piękny koniec forum Igora 05.11.12, 22:48
            Borrcia, ale jak pięknie to forum Igora zdycha - dobije za kilka dni 10 tys. wpisów. Zapytaj francowatego ile ich ma, otwierał swoje forum w tym czasie co Igor. Nie wiem, czy ma już 300 wpisów:-)
            • igor_uk O forum felusia nie wspomne. 05.11.12, 22:51
              Na nim 64 wpisa .
              • borrka Nie ilosc jest wazna, lecz jakosc. 05.11.12, 22:57
                Na forum "Babuszki z Miedwiedkowa" nie ma wogole wpisow, a jest hitem internetu !
                • igor_uk Jak tylko ty uciekles,podkuliw ogon. 05.11.12, 23:06
                  Jakosc wpisow na forum "Rosja i Swiat" radykalnie poprawila sie.Twoja ucieczka to jedyne,co ty dobrego zrobiles dla mojego forum.
            • borrka Pelna mobilizacja komsomolu... 05.11.12, 22:53
              Nie uratuje forum Igorka.
              Brak kontrowersji zabija dyskusje, kulture, mysl ogolnie.
              A wy sie zgadzacie doskonale.
              Jak KC KPZR po wielkiej czystce :)
              • igor_uk boriska. 05.11.12, 22:58
                Ty nigdy nie czytales i nie czytasz cudzych watkow i tekstow (ty nie jestes zdolny przeczytac wiecej,niz tytul watku),dla tego nie masz najmniejszego pojecia o tym,jakie dyskusji tocza sie na forum RiS.
                • borrka Nie macie prawa dyskutowac... 05.11.12, 23:01
                  Polecen sekretarki pana konsula :)
    • jk2007 wygra Obama czy Romney 05.11.12, 21:32
      ale tarcza bedzie w Europie

romrus napisał:
    • igor_uk romrus. 05.11.12, 21:40
      Wspominalem o wizycie syna Romney'a juz.
      forum.gazeta.pl/forum/w,50,140180389,140185603,Matt_Romney_przywiozl_do_Moskwy_.html
      • romrus No i? 05.11.12, 21:50
        igor_uk napisał:
        Wspominalem o wizycie syna Romney'a juz.

-banderowic drze morde;
        -jk2007 drze morde;

-A prawdiwy Jankiesi Felus i Makontent nie moga wytlumaczyc (na razie co naimniej) co robil mlody Romney w Moskwie.
        Zebral o pieniedzy czy przywioz od taty list, ze jego wypowiedzi o Rosji jako wrogie N1 to sa jaja.
        Czekawe kiedy prawde sie dowiedzieme - przed wyborami czy po?
        :-)

Ja-ho-o-o-o, kowboje!
        • przyjacielameryki Re: No i? 06.11.12, 16:03
          romrus napisał:

>
          >
          > -banderowic drze morde;
          > -jk2007 drze morde;
          >
          > -A prawdiwy Jankiesi Felus i Makontent nie moga wytlumaczyc (na razie co naimni
          > ej) co robil mlody Romney w Moskwie.
          > Zebral o pieniedzy czy przywioz od taty list, ze jego wypowiedzi o Rosji jako w
          > rogie N1 to sa jaja.
          > Czekawe kiedy prawde sie dowiedzieme - przed wyborami czy po?
          > :-)
          >
          >
          > Ja-ho-o-o-o, kowboje!

USA nigdy nie uważały Rosji za wroga nr. 1 czy nr. 2 czy nr. 3. USA zależy na współpracy z Rosją i z grubsza to się udaje(nie udało się z Syrią i w pewnym zakresie z Iranem) ale to nie oznacza zaniechania uzasadnionej krytyki Rosji a jest za co krytykować. Z tym musicie się pogodzić, nie macie zresztą wyjścia! A kampania wyborcza to kampania wyborcza!!
          • ubiquitousghost88 p.a. jest rozbrrrajajajajający! Warto zaglądać tu 06.11.12, 16:19
            ...żeby go spotkać.
            Igorek odwala za Syzyfa "Trzymanie Świata", a tu bywszy z borrką ciacho mu z tego zrobili niedopieczone i gdyby nie ten p.a. rodzynek w tym zakalcu, to nie byłoby wogóle z czego się pośmiać...
            A my przecie po to tu i przychodzimy!
            • igor_uk ubi88. 06.11.12, 16:27
              A co w tym wszystkim jest najsmieszniejszym to to,ze on pisze wszystko na serio.
              • ubiquitousghost88 Na tym i polega humor angielski. On tak musi... 06.11.12, 16:37
                ...bo byłaby klapa, gdyby w trakcie pisania, parsknął ze śmiechu.
                Słuchacze mają się śmiać, a nie opowiadacz dowcipu...
            • przyjacielameryki Re: p.a. jest rozbrrrajajajajający! Warto zagląda 06.11.12, 17:31
              ubiquitousghost88 napisał:

> ...żeby go spotkać.
              > Igorek odwala za Syzyfa "Trzymanie Świata", a tu bywszy z borrką ciacho mu z te
              > go zrobili niedopieczone i gdyby nie ten p.a. rodzynek w tym zakalcu, to nie by
              > łoby wogóle z czego się pośmiać...
              > A my przecie po to tu i przychodzimy!

A co tak ciebie śmieszy???? To, że w absurdalny sposób Rosja robi sobie jakiegoś wyimaginowanego wroga z USA, i NATO??? To faktycznie jest i śmieszne i żałosne. Amerykanie mają inne poważniejsze zmartwienia niż Rosja. Rosja to już nie problem!!! Ostatecznie wszystko można kupić!
    • zlotamajka Cieszy laskawa wizyta z imperium 05.11.12, 21:56
      Widze polechtala wizita imperialisty. Z czego tak sie cieszycie?! Z wizyty mormona.
      • igor_uk Majka. 05.11.12, 22:06
        Nie rozumiesz Rosjan. My sa sami imperialistami,dla tego do nas z wizyta moze przyjechac lub rownorzedny partner,lub wasal.
        Wlasnie zostanowiamy sie,w jakiej roli Mitt Romney swojego syna do Moskwy wyslal.
        ja twierdze,ze przywiozl lojalke od ojca,w ktorej on zapewnia Putina,ze bedzie grzeczny,w razie wygranej.
        • zlotamajka Re: Majka. 05.11.12, 22:13
          Widze ze cieszycie sie jak wasale zaszczyceni wizyta cesarza.
          • igor_uk Re: Majka. 05.11.12, 22:27
            Majkaty tego nie zrozumiesz ,mentalnie.Bo ty masz mentalnosc wasala i tylko z tego punku widzenia patrzysz na Swiat.
            • zlotamajka Re: Majka. 05.11.12, 22:57
              Igor to ty i romrus macie mentalnosc wasala. Cieszycie sie z wizyty imperialisty i watki zakladacie jak to super ze was zaszczycil wizyta. Ja nie czulabym sie zaszczycona z wizyty Romney czy Obamy. Was to polachtalo jak to wasalow. Dobre pieski, dobre.
              • igor_uk Re: Majka. 05.11.12, 23:03
                Majka,powtarzam tobie jeszcz raz - ty nie jestes wstanie ocenic tego,jak my widzimy ta wizyte. Ty patrzysz na Swiat z calkiem innego poziomu,niz my.
                My na niego patrzymy z iluminatora bombowca atomowego,a ty z samolotu Boeing,amerykanskiej budowy .
                • edek_vilola Re: Majka. 06.11.12, 12:51
                  igor_uk napisał:

> Majka,powtarzam tobie jeszcz raz - ty nie jestes wstanie ocenic tego,jak my wid
                  > zimy ta wizyte. Ty patrzysz na Swiat z calkiem innego poziomu,niz my.
                  > My na niego patrzymy z iluminatora bombowca atomowego,a ty z samo
                  > lotu Boeing,amerykanskiej budowy .

Ja patrze raz z Boeinga, amerykanskiej budowy, a raz z Airbusa, europejskiej budowy. Ale nigdy nie patrze z bombowca atomowego (chwala Bogu). W ostatecznosci kazdy kiedys bedzie "wachal kwiatki od spodu", wiec lepiej nie miec wyrzutow sumienia, ze sie komus ten cel podrozy przyspieszylo. Ciesze sie rowiez z tego, ze mam "mentalnosc wasala", bo tylko bedac "wasalem" mozna byc w pelni szczesliwym, zwlaszcza jesli sie ma dobrego Pana. Po co samemu "rozbijac sobie leb o sciane" w zbyt skomplikowanych sprawach tego swiata?
                  • igor_uk Edek. 06.11.12, 16:22
                    Wlasnie o to mnie i chodzilo,jak pisalem do majki.
                    Mamy inna mentalnosc.Dla mnie klatka,nawet jak ze zlota i z bardzo dobrym Panem,nie moze byc miejscem,gdzie ja bede czuc sie szczesliwym.
                    • ubiquitousghost88 Komunikat Rady Nadzorczej Nr.1... 06.11.12, 16:33
                      ...Jeżeli bombowiec atomowy, po drodze do celu, zgubi pigułkę, to przeistacza się automatycznie w bombowiec odrzutowy i już jako taki zawraca do bazy... :)
                    • zlotamajka Re: Edek. 06.11.12, 16:44
                      Igor, klaunujesz. Bombowce atomowe to wasza jedyna duma narodowa. Jestes zalosny. Ciesz sie ciesz z wizyty synka cesarza to be. Nie zapomnij ogonkiem pomerdac bo szczekasz juz radosnie.
                      • igor_uk majka. 06.11.12, 16:52
                        oprocz bombowcow,mamy jeszcze swiadomosc tego,ze jestesmy Wielkim Narodem i tego nie mozesz nam wybaczyc.

p.s. nadal nic nie rozumiesz.i nie dziwie sie temu.cale twoje zycie,to zycie w cieniu USA .
        • borrka Jestes sowkiem, nie Rosjaninem. 05.11.12, 22:19
          Smieszy tchorzliwy uciekinier z Rosji, wypowiadajacy sie w imieniu "Rosjan".
          • igor_uk Nie tobie,boriska,oceniac. 05.11.12, 22:28
            Co,znow cie bratki oszukali przy zaplacie za robot? A uprzedzalem ciebie,rob dobrze,bo moga nie tylko nie zaplacic, a i morde nabic.
            • borrka Raduj sie, Igorku... 05.11.12, 22:34
              Ze ktos cie jeszcze chce oceniac.
              Jestes nikim.
              Ani Rosjaninem, ani Polakiem, ani Anglikiem.

No, przepraszam:)
              Jestes sowkiem !

PS. Mowisz jeszcze po rosyjsku, czy juz tak, jak po polsku ? :))))
              • igor_uk Boriska. 05.11.12, 22:41
                Szykuj sie do ponownego odejscia na zawze z forum Swiat.
                Bo do rano wszystkie twoi wpisy z tego watku wyleca,zreszta jak i moi.
                Prawdopodobnie jutro znow bede zmuszony pisac przez bramke.Ale co zrobisz ty?
                • borrka Slusznie wyleca, bo zasmiecamy forum. 05.11.12, 22:48
                  Ostatnio dostalem taka ankietke do wypelnienia :)))
                  Cenzurze odbija, bo nic zlego nie robilem.
                  Teraz przynajmniej wiem, za co wylece !
                  • igor_uk Re: Slusznie wyleca, bo zasmiecamy forum. 05.11.12, 22:50
                    Alez jaki z ciebie baranek lagodny stal.Zreszta baranem to ty zawsze byles.
                    • eva15 Igor, off topic 05.11.12, 22:55
                      Otwórz proszę wątek: "Niemcy o oszustwach wyborczych w USA".
                      Znów mi wywalili nicka, a chciałabym podzielić się tym tematem z naszymi bystrzakami.
                      • igor_uk Re: Igor, off topic 05.11.12, 23:04
                        Ok.Wykorzystam twoj tekst z forum RiS.
                        • eva15 Re: Igor, off topic 05.11.12, 23:05
                          Otwórzy tylko wątek a ja już sam awykorzystam mój tekst i go dalej rozwinę.
                • walter622 etatowy clown 05.11.12, 22:55
                  igor_uk napisał:
                  > Bo do rano wszystkie twoi wpisy z tego wątku wylecą, zreszta jak i moi.
                  Twoje z pewnością znikną. Natomiast odnośnie borratowych to mam poważne wątpliwości -
                  przecież nie będą kasowali wpisy swojego etatowego clowna. Cenzura na tym forum już nie raz wyczyniała nie takie cuda, pozostawiając nietknięte wpisy tego clowna, natomiast komentarze natychmiast wycinała.
                  Oczywiście facio kolejny raz bezczelnie kłamie (no, taką już ma parszywą naturę) - żaden z jego wpisów na twoim forum nie był skasowany, choć facio dwoił się i troił, prowokując ciebie byś to uczynił i by on mógł z tego powodu pyszczyć. Nie udało się, facia olano ciepłym moczem.
                  • igor_uk Re: etatowy clown 05.11.12, 23:11
                    Do tego klamie swiadomie ,nie majac zadnego dyskomfortu z tego powodu.
                    • eva15 Re: etatowy clown 05.11.12, 23:13
                      No bo to też jest prowokator, tylko zabawniejszy niż jk2007.
                      • igor_uk Re: etatowy clown 05.11.12, 23:19
                        Ewa,jednak jestes troche zboczona(he,he),ciebie bawia jakies zboczence - mongolek,borisek.

p.s. Licze na to,ze cenzura szybciej wywali ten watek,niz Aleksandr go przeczyta (he,he).
                        • eva15 Re: etatowy clown 05.11.12, 23:36
                          Nie to proste - zboczeniec jk2007 wcale mnie nie bawi. Nawet zboczenia muszą mieć swój urok :-) W jk2007 ja tego uroku nie widzę.
    • przyjacielameryki Re: Witame serdeczne syna Romneya w Moskwie 06.11.12, 08:49
      romrus napisał:

> "A Romney Travels to Russia, but on Strictly Friendly Terms
      > WASHINGTON — Matt Romney, a son of the Republican presidential nominee, t
      > raveled to Moscow this week seeking Russian investors for his California-based
      > real estate firm just days before his father is to wrap up a campaign in which
      > he has vowed to take a tougher stance with the Kremlin."
      >
      > www.nytimes.com/2012/11/02/us/politics/matt-romney-goes-to-russia-for-business.html?_r=3&

Witaj romrus!!!! Wróciłeś romrus, brawo! W Polsce z grubsza jest podobne nastawienie. W polskich szkołach(w ramach takiej zabawy w głosowanie) wygrywał Obama, w mojej rodzinie i wśród znajomych głosy są podzielone. Ja stawiam na Rosmneya bo zawsze stawiałem na Republikanów.
    • jk2007 wysprzedaz Rosji 06.11.12, 09:02
      wlasnie o tym mowi slynny rosyjski ekonomista A.Bunicz
      "... рoccийcкaя финaнcoвaя пoлитикa вo мнoгoм кoнтрoлирyетcя Зaпaдoм: нaм выcтaвляютcя вcе нoвые и нoвые требoвaния, кoтoрые нyжнo выпoлнять – cюдa, нaпример, oтнocитcя решение o вcтyплении Рoccии в ВТО, кoтoрoе рaзвaливaет целые oтрacли нaшей прoмышленнocти. Пocкoлькy coбcтвенные деньги Рoccии зa грaницей, a незaвиcимoй финaнcoвoй cиcтемы нет, рoccийcкaя элитa пoлнocтью cидит нa зaпaдных кредитных линиях. Этo знaчит, в yдoбный мoмент Зaпaд мoжет ycтрoить в Рoccии финaнcoвый кризиc. Чтoбы избежaть тaкoгo cценaрия, кoмпрaдoрcкaя рoccийcкaя элитa вынyжденa вcе время чтo-тo oбещaть зaпaдным пaртнерaм. Сегoдня им oбещaетcя привaтизaция ocтaткoв рoccийcкoй гoccoбcтвеннocти".
      svpressa.ru/society/article/60447/
      • jk2007 Rosja uzalezniona od Ameryki 06.11.12, 09:13
        dobrze to ujal A.Bunicz:
        "Внyтри cтрaны рoccийcкaя влacть, нa мoй взгляд, ocoбеннoй пoддержки не имеет – ее пoкa еще пoддерживaет Зaпaд. Пoддерживaет, пoтoмy чтo рoccийcкaя влacть, гoвoря нa пyбликy нyжные cлoвa o cyверенитете, реaльнo дейcтвyет в интереcaх междyнaрoдных oргaнизaций. Кaк тoлькo этa влacть вcе рaзвaлит oкoнчaтельнo, кoгдa не ocтaнетcя ни гoccoбcтвеннocти, ни резервoв, кoгдa yпрaвление экoнoмикoй бyдет передaнo в рyки трaнcнaциoнaльных кoрпoрaций – Зaпaдy cтaнет вcе рaвнo, ктo придет к влacти в Рoccии. Любoе рoccийcкoе прaвительcтвo бyдет в этoм cлyчaе дейcтвoвaть в тaких жеcтких рaмкaх, и не cмoжет ничегo пoменять вcерьез…"
        svpressa.ru/society/article/60447/
        • borrka Dobrze napisane! 06.11.12, 11:24
          Grupa Putina skrupulatnie wykonuje polecenia Bialego Domu i dlatego trzyma sie u wladzy.
          Juz niemal 20 lat temu Richard Pipes wskazywal, ze istotne jest poszanowanie "wrazliwosci Rosjan", czyli stwarzanie pozorow, ze o czyms decyduja.
          I Amerykanie sie wreszcie nauczyli :)

Gra pod publiczke rosyjska.
          • eva15 Re: Dobrze napisane! 06.11.12, 12:16
            Fakt! Dobrze, bo zgodnie z twoim myśleniem życzeniowym.
            • jk2007 eva15, przegralas! 06.11.12, 13:35
              ceny rosyjskiego gazu dla Polski nie będą kalkulowane tak jak obecnie, tylko w oparciu o ceny ropy naftowej, ale również w powiązaniu z cenami gazu w transakcjach na rynkach spot.
              „Rzeczpospolita” powołując się na wypowiedź unijnego komisarza ds. energetyki Guentera Oettingera, pisze że do tej pory Polska płaciła za gaz od Gazpromu 550 dol. za tys. m sześc. Teraz według dziennika cena ma spaść do poziomu około 450 dol za tys. m sześc., co według szacunków gazety przyniesie oszczędności na poziomie około 3 mld zł rocznie.
          • przyjacielameryki Re: Dobrze napisane! 06.11.12, 14:32
            borrka napisał:

> Grupa Putina skrupulatnie wykonuje polecenia Bialego Domu i dlatego trzyma sie
            > u wladzy.
            > Juz niemal 20 lat temu Richard Pipes wskazywal, ze istotne jest poszanowanie "w
            > razliwosci Rosjan", czyli stwarzanie pozorow, ze o czyms decyduja.
            > I Amerykanie sie wreszcie nauczyli :)
            >
            > Gra pod publiczke rosyjska.

Dokładnie tak borka!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka