Dodaj do ulubionych

Rosyjscy szabrownicy smoleńscy staną przed sądem

29.12.12, 10:39
Żołnierze rosyjscy, którzy ukradli karty kredytowe Andrzeja Przewoźnika z miejsca katastrofy smoleńskiej, staną przed sądem

Rosyjskie media - powołując się na Główny Wojskowy Zarząd Śledczy Komitetu Śledczego Rosji - podały, że sprawa czterech żołnierzy została skierowana do sądu garnizonowego w Smoleńsku. Oskarżonym grozi do 6 lat pozbawienia wolności.

Żołnierze, którzy zostali skierowani do ochrony miejsca katastrofy samolotu Tu-154 M, są oskarżeni m.in. o kradzież mienia w zmowie i zorganizowanej grupie z wyrządzeniem poważnej szkody pokrzywdzonemu.
www.rp.pl/artykul/157641,965132-Odpowiedza-za-kradziez-kart-Andrzeja-Przewoznika.html
Obserwuj wątek
    • eva15 Re: Rosyjscy szabrownicy smoleńscy staną przed są 29.12.12, 11:56
      Ten Putin to jednak straszny zamordysta.
    • borrka Pozazdroscic dbalosci o PR. 29.12.12, 12:04
      Tak propagandowo nalezalo rozegrac sprawe.

Ruskie, od babuszek z Miedwiedkowa, po najbardziej naiwna blond Naszystke, swietnie wiedza:
      Samolot spadl przez brawure decydenta na pokladzie, lub jego superviser'a w Polsce, ale...
      Na prowincjonalnym lotnisku panowal totalny bardak i bezholowie.
      FSB w panice wydawalo sprzeczne polecenia, a "narod" korzystal z okazji i cos tam podgrandzil ...
      I teraz nalezy ukrecic leb oskarzeniom.
      Madre dzialanie - sam bym tak postepowal.
      • eva15 Re: Pozazdroscic dbalosci o PR. 29.12.12, 12:09
        Nie zrozumiałeś. Wojskowi mają być ukarani za kradzież, a nie za bałagan, który ty sobie dośpiewujesz.

Czy dobry PR? Pewnie tak, bo Zachód tym razem nie zawyje, że Putin wsadza ludzi do więzienia. Czyli Zachód sam dostarczy dowodów, że mierzy podwójną miarą. Jak wor okradnie członka EU, to powinien siedzieć, jak okradnie Rosję (Chodor) to nie powinien siedzieć. Wot logika!
        • borrka Effcia w krainie czarow... 29.12.12, 12:24
          Albo jeszcze lepiej ... в cтрaне чyдеc :)
          • eva15 Borrcia w krainie bezradności intelektualnej 29.12.12, 12:25
            Ty masz argumenty, one powalają!
            • borrka Po prostu znam prowincjonalne lotniska Matuszki ! 29.12.12, 12:30
              Effciu, przeczytaj o Hubercie.
              Super story - ze szczytow propagandy, do lagrowej zony.
          • borrka Warto przedukac, Effciu. 29.12.12, 12:27
            urpflanze.livejournal.com/9756.html
            To prawdziwa historia wzlotu i upadku Huberta Lhoste z Giermanii :)
            • eva15 Re: Warto przedukac, Effciu. 29.12.12, 12:49
              Przedukałam, związku z tematem wątku nie da się doszukać, ale to mnie nie dziwi, zdziwilabym się gdyby było odwrotnie.

Natomiast zainteresował mnie radziecki wynalazek "грaждaнcкoй жены" - to ani żona ani kochanka, tylko coś trzeciego. Towarzysze byli pomysłowi:-)
              • borrka Zwiazku nie ma. 29.12.12, 12:58
                Jest Effcia w stranie czudies :))

Ale case ciekawy - czytalas ksiazke Leonharda ? Die Revolution entlässt ihre Kinder .
                Strasznie dawno czytalem, ze 20 lat temu, ale wlasnie Huberta zapamietalem.
                Uosobienie sowieckiego stylu w propagandzie.
                Ten sznyt masz na codzien u naszego poczciwego Igorka.
                • eva15 Re: Zwiazku nie ma. 29.12.12, 13:08
                  Ja borrcię uważam za propagandzistę i tak sobie wesoło gadamy, każdy o czym innym:-)

Co to były te grażdańskie żeńszczyny?
                  • eva15 Re: Zwiazku nie ma. 29.12.12, 13:08
                    Sorry - grażdańskie żeny.
                    • borrka W sumie ... kocia lapa. 29.12.12, 13:43
                      Bez rejestracji w ZAGS.
                      Chyba wynalazek jeszcze z czasow Oli Kollataj, ale nie jestem pewien.
                      • eva15 Re: W sumie ... kocia lapa. 29.12.12, 13:46
                        Kochanka to też kocia łapa, po co więc jeszcze ta grażdańska żena?
                        • borrka Kochanka z doskoku... 29.12.12, 13:52
                          A grazdanska w stalym zwiazku - dzis bylaby razem opodatkowana :)
                          • eva15 Re: Kochanka z doskoku... 29.12.12, 14:21
                            Borrcia, Igor podał na to celne określenie - konkubina. Zawsze powtarzam - ucz się polskiego od Igora!
      • gosc_ze_smolenska PR akcja Putina a borrka 29.12.12, 14:36
        > Tak propagandowo nalezalo rozegrac sprawe.
        propagandowo = wedlug Ciebie "zle, niewlasiwie, niezgodnie z prawem i ludzkim sumieniem". Powiedz, jak mial postapic rosyjski wymiar sprawiedliwosci (przepraszam, zapomnialem, ze wedlug Ciebie takiego w Rosji nie ma, wiec co mial poczynic Putin): 1) uniewinnic 2) wydac Polsce 3) dociekac korzeni tych zolnierzy, czy nie sa przypadkiem potomkami NKWdzistow, KGBow etc? 4) postapic inaczej?
        > Na prowincjonalnym lotnisku panowal totalny bardak i bezholowie.
        Na tym lotnisku ladowaly i startowaly rosyjskie (i nie tylko) samoloty od 60 lat i nic, nic sie nie stalo. Na wlasne oczy widzialem, jak jeszcze w 2008/9 roku ILy76 cwiczyly w warunkach podobnych do 10APR.
        > FSB w panice wydawalo sprzeczne polecenia...
        Na tasmach, opublikowanych po katastrofie, dokladnie slychac polecenia FSB i panikujacach kontrolerow
        > a "narod" korzystal z okazji i cos tam podgrandzil ...
        Narod, szanowny forumowiczu borrka, przychodzil na miejsce katastrofy nie "cos podgrandzic" tylko dlatego zeby zlozyc kwiaty, zapalic swiece/znicze i pomodlic sie za dusze ofiar katastrofy. Przed tasma policyjna palily sie setki swiec i zniczy. Ci ludzie przychodzili nie dlatego, zeby na kims zrobic wrazenie albo na polecenie Putina. Ale chyba Ty tego nigdy nie zrozumiesz, i, szczerze mowiac, nie widze powodow przekonywac Ciebie w tym.

• borrka Propaganda winna byc skuteczna. 29.12.12, 14:49
          Lotnisko wedlug oficjalnej wersji bylo zamkniete.
          Kwestionujesz to ?

Stan techniczny widoczny na filmach i znany z prasy, mniej, niz sredni - to, ze sie nic wczesniejnie stalo, jest typowe.
          Wreszcie sie wlasnie stalo - zawsze jest ten pierwszy raz.

Popelnione kradzieze doprowadzily do oskarzen prokuratury - kwestionujesz to?
          Czy moze polski wywiad podkradal karty kredytowe ?

Reszta, to moje domysly.
          Podobnie, jak uwazam, ze to Kaczynski kazal ladowac, jestem przekonany, ze czekisci zezwolili na ladowanie, bo bali sie dyplomatycznego skandalu.
          Alo to juz sa wylacznie domniemania.
          • gosc_ze_smolenska Re: Propaganda winna byc skuteczna. 29.12.12, 15:05
            > Lotnisko wedlug oficjalnej wersji bylo zamkniete. Kwestionujesz to ?
            Tak, kwestionuje. W dniu katastrofy lotnisko bylo otwarte, bo inaczej samolot by nie ladowal.
            > Stan techniczny widoczny na filmach i znany z prasy, mniej, niz sredni - to, ze sie nic wczesniejnie stalo, jest typowe.
            Stan techniczny byl bardzo dobrze znany stronie polskiej lacznie z urzadzeniem strefy ladowania i minimalnymi warunkami (100 x 1000) ladowania na TAKIM lotnisku.
            > Popelnione kradzieze doprowadzily do oskarzen prokuratury - kwestionujesz to? Czy moze polski wywiad podkradal karty kredytowe ?
            Tak, zlodziejom postawiono zarzut popelnienia przestepstwa i niebawem zacznie sie glowna rozprawa sadowa. Ale ci zlodzieje to sa nie "narod" - czyli wszyscy, tylko 4 gnojkow, ktorzy poniosa teraz odpowiedzialnosc. Gdzie tu widzisz propagande?
            O domniemanach nie rozmawiajmy, bo to sa domniemania laikow.
            • borrka Kwestionujesz oficjalne informacje. 29.12.12, 15:21
              Strony rosyjskiej.
              Ja innych nie mam.

Swiadomosc stanu lotniska, nijak sie ma do tego stanu.
              Ja nie kwestionuje straszliwej nieodpowiedzialnosci decyzji o ladowaniu.
              Ja pisze, ze lotnisko bylo w zlym stanie.

A te 4 "gnojki", to kto ?
              Czukcze, kosmici, czy jednak jacys przedstawiciele narodu ?
              Nadwrazliwy jestes - narod stanowia rowniez zlodzieje i oni byli pierwsi w Lesie Kabackim po katastrofie lotowskiego TU.
              Czy moze twierdzisz, ze Rosjanie to wylacznie dziewice orleanskie i swiete Franciszki :)))
              • igor_uk Jak ze boriska jest tepy. 29.12.12, 15:49
                prostych slow nie potrafi zrozumiec.
                Lotnisko Smolensk "Siewiernyj" nie bylo zamknieto w dniu 10.04.2010 roku ,bo w przeciwnym wypadku nie bylo by o czym rozmowiac.
                A te 4 gnojki,to tylko 4 gnojka,jakich w kazdym narodzie jest mnostwo. Ale to nie oni sa narodem.
              • gosc_ze_smolenska Re: Kwestionujesz oficjalne informacje. 29.12.12, 15:52
                Jezeli lotnisko bylo zamkniete, mam 2 podstawowe pytania:
                1) jak sie na wiezy kontroli lotow znalazlo sie 3 oficerow SP Rosji?
                2) czy wedlug Ciebie na zamkniete lotnisko, bez personelu naziemnego laduje samolot kategorii HEAD?
                Jezeli w/w ludzie znalezli sie na lotnisku nieprzypadkowe, to oznaca ze lotnisko conajmniej w tym dniu funkcjonowalo, a poziom zaoferowanego bezpieczenstwa odpowiadal stronom: przyjmujacej i odwiedajacej.
                > Nadwrazliwy jestes - narod stanowia rowniez zlodzieje...
                Nie jestem nadwrazliwy, ale nie mozna kazdego gnojka zaliczac do "narodu", uogolniajac i obdarzajac tym miliony porzadnych ludzi cechami takiego gnojka. Bo inaczej wszystko mozna sprowadzic do gowna i dupy. Ale chyba tego nie zamierazmy robic?
                • borrka Nie zamierzamy. 29.12.12, 15:59
                  Po prostu nigdzie nie brakuje holoty.
                  Zreszta okreslenia "narod" uzylem czysto zartobliwie, nie uogolniam i wiem, jaka byla reakcja normalnych Rosjan.

PS. A co do smolenskiego lotniska, zbyt malo wiem, by sie upierac.
                  To nie jest specjalnie istotne - istotna byla decyzja o ladowaniu.
                  Zapewniam Cie, iz nie jestem zwolennikiem teorii zamachu.
                  • gosc_ze_smolenska Re: Nie zamierzamy. 29.12.12, 16:26
                    szczerze mowiac, ja sie specjalnie nie dziwie, ze w Polsce jest tylu zwolennikow teorii zamachu (ruskiego? Tuska? innych "trzecich sil"). Nieraz mam wrazenie, ogladajac wasze wiadomosci, ze macie jeszcze bardziej zakompleksione media niz my. Zdzwililo mnie rowniez ta okolicznosc, powracajac do 10APR, ze wszyscy czlonkowie zalogi naprzyklad, dostali posmiertne oznaczenia i awans do nastepnego stopnia, sugerujac, ze oni postepowali slusznie. Jak oni postepowali slusznie, kto postepowal zle, niewlasciwie?
                    • romrus Re: Nie zamierzamy. 29.12.12, 16:34
                      gosc_ze_smolenska napisał:

> szczerze mowiac, ja sie specjalnie nie dziwie, ze w Polsce jest tylu zwolennikow teorii zamachu

A ja sie dziwie.

> Nieraz mam wrazenie, ogladajac wasze wiadomosci, ze macie jeszcze bardziej zakompleksione media niz my.

Nie media, lecz spoleczenstwo.
                      Media to tylko lustro.
                      Sprzedaja ten szajs, ktory dobrze sie sprzedaje.
                      Jest popyt, jest podaz i tyle.
                    • borrka Moim zdaniem... 29.12.12, 16:36
                      Polecenie ladowania wydal Kaczynski.
                      Tak, jak twierdzi Lech Walesa.
                      Brak na to dowodow, ale tak sadze.
                      I w tym swietle odznaczenie bogu ducha winnej zalogi, jest zrozumiale.
                      No, choc troche.
            • wojciech.2345 Re: Propaganda winna byc skuteczna. 30.12.12, 15:39
              > Tak, zlodziejom postawiono zarzut popelnienia przestepstwa i niebawem zacznie s
              > ie glowna rozprawa sadowa. Ale ci zlodzieje to sa nie "narod" - czyli wszyscy,
              > tylko 4 gnojkow, ktorzy poniosa teraz odpowiedzialnosc. Gdzie tu widzisz propag
              > ande?
              > O domniemanach nie rozmawiajmy, bo to sa domniemania laikow.
              ---------------
              Gościu dobrze wiesz o co chodzi.
              Nie wolno mówić źle o Rosjanach bo cham Łagrow
              "zareaguje".

Napiszę Ci expressis verbis.
              Nadal jesteście prymitywni.
              Zmieniło się niewiele.
              • romrus Re: Propaganda winna byc skuteczna. 30.12.12, 15:48
                wojciech.2345 napisał:

> cham Łagrow "zareaguje".

Wqrwia cie nasz minister, co?
                To dobrze:-)

> Nadal jesteście prymitywni.

Trudno, Wojteczku, byc bardziej prymitywnym od Ciebie:-)
                • wojciech.2345 Re: Propaganda winna byc skuteczna. 30.12.12, 16:03
                  No cóż Romrusie?
                  W 2014-15 Polska będzie miała niezależność
                  energetyczną.

Po tej dacie nie będziemy o Was myśleli.
                  Poniał?
                  • ubiquitousghost88 Re: Propaganda winna byc skuteczna. 30.12.12, 18:44
                    wojciech.2345 napisał:

> No cóż Romrusie?
                    > W 2014-15 Polska będzie miała niezależność
                    > energetyczną.

...........i niepodległość filozoficzną...
              • gosc_ze_smolenska Re: Propaganda winna byc skuteczna. 30.12.12, 16:21
                > Gościu dobrze wiesz o co chodzi.
                Szczerze mowiac, dobrze wiem, ze nie bardzo wiem o co Ci chodzi.

> Nie wolno mówić źle o Rosjanach bo cham Łagrow "zareaguje".
                Z ta dolegliwoscia radze zwrocic sie do lekarza specjalisty. Na pierwszym spotkaniu mozesz podac przyczyne wizity: boje sie Lagrowa.

> Napiszę Ci expressis verbis. Nadal jesteście prymitywni.Zmieniło się niewiele.
                W Polsce duzo sie zmienilo w ciagu ostatnich 20 lat, zmienilo sie ku lepszemu. Zmienili sie rowniez ludzie, ale nie wszyscy. Nie obrazaj sie, ale chyba nalezysz do tych drugich. To jest w zadnym przypadku zniewazenie Ciebie tylko konstatacja faktu.
                • wojciech.2345 Re: Propaganda winna byc skuteczna. 30.12.12, 16:27
                  >... tylko konstatacja faktu.
                  ---------------------
                  Powiadasz konstatacja.
                  OK.
                  Tylko widzisz Gościu zaczynamy tracić cierpliwość w rozumieniu
                  Was.

Mamy coraz mniejszą ochotę obsługiwać Wasze stany psychiczne.

• gosc_ze_smolenska Re: Propaganda winna byc skuteczna. 30.12.12, 16:50
                    > Tylko widzisz Gościu zaczynamy tracić cierpliwość w rozumieniu Was.
                    Mamy coraz mniejszą ochotę obsługiwać Wasze stany psychiczne.

Dobry czlowieku, mozesz powiedziec merytorycznie o co Ci chodzi, oraz odniesc sie do konkretnych moich slow, budzacych Twoja niechec i zniecierpliwienie.
                    Nie musisz obslugiwac obcych stanow psychicznych, oczywiscie za wyjatkiem przypadku, ze jestes psychiatra, radze zajac sie swoim stanem, to jest zawsze przydatniej.
                    • wojciech.2345 Re: Propaganda winna byc skuteczna. 30.12.12, 16:59
                      Gościu,
                      Polacy są największą słowiańską nacją rozumującą
                      w kategoriach cywilizacji rzymskiej. My nie musimy
                      się tłumaczyć z tego jak rozumiemy rzeczywistość.
                      Cywilizacja rzymska dominuje.

Jeśli chcesz być czytelny, to musisz eksplikować to
                      w zrozumiałym dla nas języku i przede wszystkim
                      aksjologii.

Ty masz kłopot z bycia czytelnym, nie ja.
                      • gosc_ze_smolenska Re: Propaganda winna byc skuteczna. 31.12.12, 07:32
                        > Polacy są największą słowiańską nacją rozumującą w kategoriach cywilizacji rzymskiej. My nie musimy się tłumaczyć z tego jak rozumiemy rzeczywistość. Cywilizacja rzymska dominuje...
                        Panie dziedzicu rzymskiej cywilzacji, oraz Uebermensch Wojtek, mam nieodparte wrazenie, ze cierpi Pan na megalomanie albo duzo pije. Obydwie dolegliwosci sa bardzo niebezpieczne. Polecam wizyte do lekaraza specjalisty jak powyzej. Oprocz tego polecam uzywac mniej "my" wiecej "ja". Pan nie jest ani krolem ani przewodniczacym frakcji w sejmie.
          • igor-z-uk Zalosny widok. 29.12.12, 15:07
            Boriska probuje cos udowodnic,przy tym wyraznie widac,ze nic nie zrozumial z tego,co pisal gosc ze Smolenska.
      • krzysiozboj Re: Pozazdroscic dbalosci o PR. 30.12.12, 12:41
        borrka napisał:

> Tak propagandowo nalezalo rozegrac sprawe.
        >
        > Ruskie, od babuszek z Miedwiedkowa, po najbardziej naiwna blond Naszystke, swie
        > tnie wiedza:
        > Samolot spadl przez brawure decydenta na pokladzie, lub jego superviser'a w Pol
        > sce, ale...
        > Na prowincjonalnym lotnisku panowal totalny bardak i bezholowie.
        > FSB w panice wydawalo sprzeczne polecenia, a "narod" korzystal z okazji i cos
        > tam podgrandzil ...
        > I teraz nalezy ukrecic leb oskarzeniom.
        > Madre dzialanie - sam bym tak postepowal.

Jesteś na podobnym poziomie jak ci co szabrowali, oni podwędzali karty kredytowe a Ty okradasz prostych Rosjan którzy tam przychodzili z godności, Rosjanom którzy przychodzili tam z kwiatami, zniczami, którzy zmawiali tam modlitwy za zmarłych Ty w żaden sposób do pięt nie dorastasz więc mordy sobie "Ruskimi" nie wycieraj.

A co do owych żołnierzy - postępowanie się toczy, nikt sprawie łba nie ukręcił a więc i z wymiarem sprawiedliwości takiej tragedii w Rosji widać nie ma jakbyś chciał.

Co do winnych katastrofy których znasz - prostak, cham i pieniacz, ot co można o Tobie powiedzieć.
        • borrka Juz placze "Krzysiu"... 30.12.12, 12:53
          Ale nie nad "prostymi Rosjanami".
          Nad toba, ze nawet w woskriesienie musisz pracowac.
          Subotnik jakis w czeka macie ?
          • romrus Placz, Borrat, placz 30.12.12, 13:12
            krzysiozboj napisał:

> Jesteś na podobnym poziomie jak ci co szabrowali, oni podwędzali karty kredytowe a Ty okradasz prostych Rosjan którzy tam przychodzili z godności, Rosjanom którzy przychodzili tam z kwiatami, zniczami, którzy zmawiali tam modlitwy za zmarłych Ty w żaden sposób do pięt nie dorastasz więc mordy sobie "Ruskimi" nie wyceraj.
            > Co do winnych katastrofy których znasz - prostak, cham i pieniacz, ot co można o Tobie powiedzieć.

To wlasciwa odpowiedz Polaka banderowcu.

I o tym pisalem wiele razy.
            Borracik, Polacy cie nie uwazaja za swojego i slusznie, bo nie jestesz.

borrka napisał:
            > Nad toba, ze nawet w woskriesienie musisz pracowac.
            > Subotnik jakis w czeka macie?

Za cienki jestesz.
            Kazdy kto twoi prowokacji olewa to czekista, rusek, etc.

Ludzi cie na wylot widza, banderowcu, i nic tego faktu nie zmeni.
    • lubat Re: Rosyjscy szabrownicy smoleńscy staną przed są 29.12.12, 14:15
      Gdyby ten wątek założył jakiś Niemiec, Szwed czy nawet Anglik - było by to zrozumiałe.
      Ale prawdziwego Polaka-katolika-bóg-humor-ojczyzna, dla którego złodziejstwo jest cnotą najwyższą i wyrazem zaradności życiowej można zapytać słowami poety: z kogo się głupcze śmiejesz? Z samego siebie się pośmiej.
      • eva15 Re: Rosyjscy szabrownicy smoleńscy staną przed są 29.12.12, 14:20
        A tu się mylisz. Zapomniałeś o polskiej mentalności Kalego. Kali ukraść krowę - to dobrze, Kalemu ukraść krowę - to źle.
        • 5magna Re: Rosyjscy szabrownicy smoleńscy staną przed są 29.12.12, 16:20
          Reasymujac ta dyskusje z boratem mozna powiedzic : Ze takiej swini jak ten Borr to zaden PGR by sie nie powstydzil....
      • asmall4 Re: Rosyjscy szabrownicy smoleńscy staną przed są 29.12.12, 16:28
        Tego by brakowało by hołota z wschodu wybierała założycieli wątków :)

Tu jest polski internet nie sowiecki :)
        • 5magna Re: Rosyjscy szabrownicy smoleńscy staną przed są 29.12.12, 16:40
          Ty smallass to chyba wylazlec z borata asshole.....
    • malkontent6 Re: Rosyjscy szabrownicy smoleńscy staną przed są 29.12.12, 17:24
      asmall4 napisał:

> Żołnierze rosyjscy, którzy ukradli karty kredytowe

Sołdaty dostosowują się do współczesnych warunków, kiedyś kradli zegarki a teraz karty kerdytowe.
      • igor_uk malkontent. 29.12.12, 18:05
        A jednak jestes podlym czlowiekiem.
        • borrka "Podlosc ludzka nie zna granic." 30.12.12, 01:54
          Gdybys, Igorku, opanowal jezyk polski w stopniu wystarczajacym do ogladania seriali, znalbys te madrosc zyciowa Mieczyslawy Aniolowej, zamieszkalej Alternatywy 4.
        • malkontent6 Igor 30.12.12, 15:09
          Podłością jest okradanie zmarłych.
      • asmall4 Re: Rosyjscy szabrownicy smoleńscy staną przed są 29.12.12, 18:11
        Kiedyś również gwałcili. Dobrze ,że do tego nie doszło.
        • przyjacielameryki Re: Rosyjscy szabrownicy smoleńscy staną przed są 29.12.12, 18:18
          asmall4 napisał:

> Kiedyś również gwałcili. Dobrze ,że do tego nie doszło.

A na koniec topili się z radości w beczkach z wódką i wracali do ZSRR w dębowych jesionkach jako bohaterowie i wyzwoliciele.
          • asmall4 Re: Rosyjscy szabrownicy smoleńscy staną przed są 29.12.12, 18:23
            Dokładnie. Dlatego dzisiajsi Rosjanie są tak zdegenerowani(co widać po tym forum) , genetycznie też.Przyczyna ??

Najmądrzejsi uciekli stamtąd po komuszej rewolucji ,a najzdrowsi i najodważnierjsi walczyli w wojnach wywołanych przez Stalina.
            • 5magna Re: Rosyjscy szabrownicy smoleńscy staną przed są 29.12.12, 20:44
              Murzyn z US Army zgwalcil Niemke i urodzil sie asshole przez asshole. Przyjaciel odbieral ten porod....
              • 5magna Re: Rosyjscy szabrownicy smoleńscy staną przed są 29.12.12, 20:47
                A malkontent do tej pory sie zastanawia czy to bylo dobrze czy zle....
                • elka-sulzer Re: Co wlasciwie mial zalozyciel watku 29.12.12, 21:12
                  na mysli zakladajac ten watek?

Pierwsze pytanie to; zle to czy dobrze, ze "szabrownik" miejsca wypadku jest pociagniety do odpowiedzialnosci prawnej?

"Szabrownik" w "tyranii" zwanej Rosja zostal pociagniety do odpowiedzialnosci wiec w czym utyskiwanie zalozyciela?
                  A moze "szabrownik" nie powinien byl byc pociagniety do odpowiedzialnosci, tak jak wbrew prawu katujacy okupowana ludnosc czlonek cywilizowanej spolecznosci?
                  Trudno sie w logice zalozyciela watku polapac.

• asmall4 Re: Rosyjscy szabrownicy smoleńscy staną przed są 29.12.12, 22:15
      ► szabrownik

osoba grabiąca mienie pozostawione przez uciekających w czasie działań wojennych lub klęski żywiołowej
      • 5magna Re: Rosyjscy szabrownicy smoleńscy staną przed są 29.12.12, 23:36
        Polscy szabrownicy na Ziemiach Zachodnich.....

www.polityka.pl/historia/293892,1,zwiazek-szabrownikow.read
      • elka-sulzer Re: Mam nadzieje ze masz wypustke dluzsza 29.12.12, 23:47
        niz pamiec, smallass :D
        Dla przypominienia tytul TWOJEGO watku: Rosyjscy szabrownicy smoleńscy staną przed sądem
        • 5magna Re: Mam nadzieje ze masz wypustke dluzsza 30.12.12, 00:02
          Jak by mial to by sie nazywal Bigass no i gubil by cale kartofle....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka