Dodaj do ulubionych

Imperialny Imperator

26.01.13, 20:08
Cesarz postawił na stanowiska kilka osób przed rokiem pomijając senat.
Sad apelacyjny uznał to na nielegalne i tym samym unieważnił wszystkie decyzje postawionych.
Cesarz może odwołać się do Sądu Najwyższego.
Nie ma nic po polsku na ten temat ale jest po angielsku
Obserwuj wątek
    • elka-sulzer Re: Imperialny Imperator 26.01.13, 20:15
      To mowisz Felus ze jest nadzieja dla Ameryki?
      Sad uniewaznil decyzje cesarza ....
      Tylko czekac jak ten sam sad zacznie postepowanie przeciwko mafii na Wall Street.
      Wstrzymuje oddech.
      A moze nie powinnam?
      Jak sadzisz?
      • elka-sulzer Re: Imperialny Imperator 26.01.13, 20:19
        Aaaa, i jeszcze jedno. Chcialabym by ten sam sad, cytujac te same konstytucyjne przeslanki, zakazal slubowan wiernosci obcemu panstwu przez amerykanskich kongresmenow czy nawet same glow panstwa.
        Tez wstrzymuje oddech i czekam.
        • igor_uk Elka,zegnaj. 26.01.13, 20:24
          bedzie nam brakowac Ciebie :-))))))
          • 5magna Re: Elka,zegnaj. 26.01.13, 20:34
            A co Igor myslisz ze ekipa z Mossadu juz w drodze???
          • elka-sulzer Re: Elka,zegnaj. 26.01.13, 20:36
            hehehe, Igor, ja potrafie bardzo dlugo oddech trzymac :D
            • 5magna Re: Elka,zegnaj. 26.01.13, 20:38
              Dobrze Elka bardzo dobrze, wyjdziesz a tego nawet jak by cie zakopali zywcem....
      • felusiak1 Re: Imperialny Imperator 26.01.13, 20:26
        Ktoś musi tych z Wall St. podać najpierw do sadu.
        • br0fl0vski Re: Imperialny Imperator 26.01.13, 20:34
          jakos do ciebie nie dotarlo a juz ci felusiak pisalem Wall Street moze spac spokojnie
          • 5magna Re: Imperialny Imperator 26.01.13, 20:36
            A co bys chcial? Jak robia robote Boga to sa tylko przed Bogiem odpowiedzialni....
            • elka-sulzer Re: Imperialny Imperator 26.01.13, 20:40
              5magna napisał(a):

> A co bys chcial? Jak robia robote Boga to sa tylko przed Bogiem odpowiedzialni.
              > ...

No wlasnie, Magna :)
              Nie ma pewnosci czy Felusiowi to wadzi.
            • eva15 Nieziemska władza 26.01.13, 23:26
              DOKŁADNIE tak. Nie ma nad nimi ziemskiej władzy, sami powiedzieli, że rozliczają się tylko przed Bogiem, bo z jego ramienia działają.
    • felusiak1 jak zwykle nie na temat 26.01.13, 20:47
      każdy odreagowuje swoje fobie.
      nikt nie potrafił nic na temat napisać.
      what else is new?
      • 5magna Re: jak zwykle nie na temat 26.01.13, 21:22
        Mowisz felek ze na tematy boskie sie nie pisze??
      • elka-sulzer Re: jak zwykle nie na temat 26.01.13, 21:38
        Tylko pozornie nie na temat, Felus :)
        • des4 weerkend na forum 26.01.13, 21:46
          a potem elcia znnów do Wiilamsburga na plejsy :)))

nazi-koorew :)))
      • igor_uk felus,biedaku. 26.01.13, 22:05
        A co tu mozno komentowac?
        Ty,"robaczek" forumowy,najpierw plujesz sie jadem pod adresem Obamy,za to ze on psuje Ameryke,a teraz zalozyles watek,z ktorego wynika,ze Obama nie moze nawet "postawic" na stanowisko swoich ludzi,zgodnie z wlasnymi zyczeniami.To kto mu pozwoli na wlasna reke psuc Ameryke?
        Zakladajac ten watek wykazales sie glupota,felus.Niestety,nadszedl czas to tobie powiedziec.
        • felusiak1 ja to wiem 26.01.13, 22:13
          wiem, ze jestem głupi bo pośród takich geniuszy jak ty z czubarykami nie mam szans. nikt nie ma szans poza czubarykami
          • igor_uk To dobrze,ze wiesz. 26.01.13, 22:21
            A jak do ciebie jeszcze dotrze to,ze zakladajac ten watek zaprzeczyles temu,o czym piszesz caly czas,to bedzie calkiem wtedy dobrze.
            • felusiak1 Re: To dobrze,ze wiesz. 26.01.13, 22:31
              igor_uk napisał: zakladajac ten watek zaprzeczyles temu,o czym piszesz caly czas

nic podobnego ale to nie na twoją głowę. brak ci intelektu i pewnych spraw nigdy nie zrozumiesz.
              nie ty jeden. masz tu dużo kolegów i koleżanek. no cóż, bozia nie dała i nie masz do kogo mieć pretensji.
              • igor_uk Re: To dobrze,ze wiesz. 26.01.13, 22:42
                felus, co tu rozumiec?Masz zajeba na punkcie czarnucha i tylko tyle.
                • wojciech.2345 Re: To dobrze,ze wiesz. 26.01.13, 23:07
                  igor_uk napisał:
                  > felus, co tu rozumiec?Masz zajeba na punkcie czarnucha i tylko tyle.
                  -------------
                  Ty Igor,
                  naprawdę nie rozumiesz Felusiaka.
                  On pisze tym razem o mechanizmach rządzących
                  w USA niezależnie od tego kto jest prezydentem.

Skup się.
                • felusiak1 skup się jak ci wojtek radzi 27.01.13, 00:08
                  jeden wojtek zrozumiał intencje tego wątku. i rzeczywiście nie chodzi o obamę lecz o zakres prezydenckiej władzy niezależnie od tego czy to demokrata czy republikanin.
                  zapoznaj sie ze słowem hubris
                  • igor_uk felus,ja to juz dawno strawilem i wydalilem. 27.01.13, 00:44
                    Pisze o tym caly czas - Prezydent w USA jest marionetka w rekach innych.
                    Jestes dosc ociezaly w mysleniu,jak nie polapales o co mnie chodzilo,kiedy pisalem te slowa:
                    "To kto mu pozwoli na wlasna reke psuc Ameryke? "
                  • mara571 nie denerwuj sie Felusiak, zaden Rosjanin 27.01.13, 02:41
                    nie rozumie regul demokracji, a zrozumienie intencji ojcow amerykanskiej konstytucji jest bardzo trudne. Igor nie jest wyjatkiem, wyjatkowa jest jego pewnosc siebie i zarozumialstwo.

Opisana przez ciebie sytuacja jest dosc ciekawa, bo w Bialym Domu roi sie od niezlych prawnikow, ktorzy wiedzieli co prezydentowi wolno bez zgody Senatu, a co nie.
                    Rodzi sie podejrzenie, ze Obama celowo zignorowal Senat.
                    Czy mianowane przez niego osoby podjely decyzje, ktore moga byc przedmiotem nastepnych skarg sadowych i roszczen o odkszodowanie?
                    • felusiak1 Re: nie denerwuj sie Felusiak, zaden Rosjanin 27.01.13, 03:32
                      odszkodowania raczej nie ale zwrot nałozonych arbitralnie kar z całą pewnościa.
                      prezydnt ma prawo do stawiania na stanowiska bez konsultacji i aprobaty senatu tylko w czasie przerwy pomiedzy sesjami. w tym wypadku senat nie miał przerwy i sesja trwała. obama ogłosił, że senat ma przerwę i postawił swoich ludzi. to pierwszy w historii przypadek.
                      wyrok sądu jest dodatkowo niekorzystny dla przyszłych prezydentów ponieważ szczegółowo określił zakrez prerogatyw prezydenta w tym aspekcie i wynika z tego, że prezydent nie bedzie mógł z taką łatwością manewrować w przyszłości.
                      trwa nieustanna walka pomiedzy władzą legislacyjną a wykonawczą. prezydenci niejednokrotnie uzurpują sobie prawo do czegoś tam co normalnie leży w gestii kongresu i vice versa. takie sprawy trafiają do sadów i werdykty stają się precedensowe czyli przybierają formę obowiazującego prawa.
                      • 5magna Re: nie denerwuj sie Felusiak, zaden Rosjanin 27.01.13, 04:20
                        Nic tylko obama musi pojechac pod scane placzu, zalozyc mycke, napisac COS na papierku i wlozyc miedzy kamienie...... Napewno pomoze.
                    • igor_uk biedaczka mara w srodku nocy rzucila sie z pomoca 27.01.13, 09:22
                      Jednak instynkt macierzynski jest silna rzecz.
                      Oczywiscie o tym,ze ta bazarowa pzekupka (bo wlasnie tak zachowuje sie ostatnio),nic nie potrafila napisac madrego,oprocz tego,ze po raz kolejny poplula na Rosjan i na mnie osobiscie,wspominac nie bede.
                      mara,dzisiejsza Ameryka nie ma nic wspolnego z demokracja,a ojcowie zalozycieli tego Kraju w grobach przewracaja sie,patrzac na to,co z dzielem ich rak stalo sie.
                      Ale skad by kobieta,z mentalnoscia bazarowej przekupki,potrafila to zrozumiec?
                      • mara571 w srodku nocy powiadasz? 27.01.13, 10:55
                        no coz, starzejemy sie. Jeszcze przed kilku laty wracalismy w karnawale do domu o bladym swicie.
                        Igorku nadal niczego nie rozumiesz: mozna sie spierac jak okreslac obecny zachodni system polityczny, mozna potepiac nadmierne wplywy tego czy innego lobby na stanowienie prawa.
                        Sa jednak pewne reguly, ktorych sie przestrzega.
                        Jak wynika z wyjasnienia Felusiaka, Obama zlamal je celowo, czyli zachowuje sie jak imperator. Impertynencki imperator.
                        • mongolszuudan Re: w srodku nocy powiadasz? 27.01.13, 11:02
                          Nie Imperator - czarny Hitler. Ameryka dawno juz faszystowski kraj. Tylko wczesniej skrywala swoja prawdziwa twarz. Teraz maski zrzucone! Wiemy z kim mamy sprawy.
                        • igor_uk mara. 27.01.13, 11:07
                          Tlumaczysz mnie rzeczy,o ktorych ja wiem dobrze,ale o ktorych Ty masz blade pojecie.
                          Nie rozumiesz w ogole,co ja pisze i dla czego.
                          ja wysmiewam felusia,za jego walke z Obama.Bo on ma jakas obsesje na punkcie wlasnego Prezydenta.
                          Nominacja kilku urzednikow,wbrew prawu,to zadne zachowanie imperatorskie.To tylko proba przepchniecia swoich ludzi,liczac na to,ze nikt tego nie zauwazy.
                          To taniocha,a nie zachowanie imperatorskie. I mnie smieszy,ze felus wychodzi na ludzi z takimi bzdetami,kiedy przed Stanami stoja prawdziwe,a nie urojone problemy.
                          Aha,mara,przestan pisac do mnie Igorka. Tak do mnie mowila moja mama .
                          • mara571 zapomnialam, ze ty wiesz wszystko, absolutnie wszy 27.01.13, 11:18
                            stko. To jest jak pewnik/aksjomat w geometrii euklidesowej.
                            Wracajac do Obamy: kto zalozyl wczoraj inny nowy watek o Obamie?
                            W przeciwnienstwie do tematu twojego watku, Felusiak zajal sie faktami.
                            I to takim, ktore wskazuja na to, ze komus sie w glowce przewrocilo.
                            • igor_uk Re: zapomnialam, ze ty wiesz wszystko, absolutnie 27.01.13, 11:21

• igor_uk Mara,co cie jest? 27.01.13, 11:25
                                Ten watek jest o bzdetach,ktore nie maja zadnego wplywu na to co dzieje sie w Stanach i na Swiecie.To tylko walka klanowa.
                                Watek,ktory zalozylem ja,jest poswiecony bardzo powaznym sprawam .

p.s. Jestem pewien tego,ze Obama tylko podpisal papierki z nazwiskami ,nawet nie wiedzac do konca,co on tam podpisuje.
                                • mara571 nie badz smieszny Igor 27.01.13, 11:38
                                  prezydent podpisuje nominacje osoby X na stanowiskow szefa rzadowej agencji Y nie wiedzac co podpisuje? Jest analfabeta, czy ma kreta w administracji?

---
                                  Feudalizmu nie zniszczyli lennicy, a komunizmu zaś nie zburzyli sekretarze. Podobnie panowania [finansowych] spekulantów nie wyeliminują spekulanci lub biurokraci i to nie oni wyciągną później z rowu wykolejony wóz pogruchotanej Europy.
                                  V.Orban
                                  • igor_uk mara,ciebie w tym nie przebije. 27.01.13, 11:59
                                    Czy ty naprawde myslisz,ze to Obama dobiera jakichs trzeciorzednych urzednikow?
                                    Obama nie ma wiekszego wplywu nawet na to,kto bedzie Sekretarzem Stanu.Jego zadaniem jest podpisac nominacje i tyle.
                                    • mara571 kolejny raz dowiodles, ze nie masz pojecia 27.01.13, 12:06
                                      jak funkcjonuje aparat wladzy w USA.
                                      Zapewniam cie, ze nawet, twoim zdaniem trzeciorzedny urzednik, byle byl szefem, moze w USA podjac decyzje, ktore beda mialy dalekosiezne znaczenie dla calego swiata.
                                      • igor_uk kolejny raz udowodnilas,ze nie potrafisz zrozumiec 27.01.13, 12:17
                                        tekstu,ktory przeczytala.
                                        My z toba gadamy o dwoch roznych sprawach.
                                        Twoja wyobraznia o funkcjowani aparatu wladzy,jest naiwna.Chociaz bez zarzutu,bo w ideale tak powinna wygladac.
                                        Nawet dyrektor bardzo duzej fabryki podpisuje awans kogos tam na dole ,nie wnika kim jest ten Kowalski,ktory bedzi brygadzista.Od tego ma ludzi,ktore pilnuja,zeby awans dostala wlasciwa osoba.
                                        • felusiak1 mara ma rację a ty igor bredzisz 27.01.13, 17:11
                                          wypisujesz banialuki, no cóż bozia nie dała i nie ma o co płakać. szkoda, że nie dała też skromności. popełniła błąd i takim sposobem wyrósł z ciebie zarozumiały ignorant.
                                          • igor_uk felus,biedaku. 27.01.13, 17:31
                                            Za maly masz mozdzek,robaczku,zeby zrozumiec to,co ja pisze.
                                            Albo celowo udajesz,ze nie rozumiesz.
                                            Bo wysmiewam caly czas twoja obsesje na punkcie czarnucha,mojego przyjaciela.
                                            Przed wyborami z toba dalo sie podyskutowac,jak tylko Obama wygral wybory,ty zmienieles sie radykalnie,przedewszystkim w stosunku do mnie,jak by to ja jestem winien tego,ze twoj faworyt przegral.
                                            A moze masz mnie za zle to,ze caly czas twierdzilem,ze to Obama wygra,a ty uwazales,ze on nie ma szans?Zrobilo sie cie glupio,ze ja lepiej od ciebie orientuje sie w tym,co dzieje sie w Stanach. Ale zamiast tego,zeby to uznac,zaczales pluc ze zlosci.
                                            • felusiak1 igor, to nie na twoją głowę 27.01.13, 17:40
                                              i za każdym wpisem pograżasz się. zaiste dziwna mania kopania pod sobą dołu.
                                              zrozum, ze ty takich rzeczy nie jesteś w stanie ogarnąć swoim rozumem i daj sobie spokój. nie próbuj. idź sobie na spacer, przewietrz się i załóż jakiś wątek o żydach albo o putinie.
                                              • mara571 symboliczne zdjecie Imperatora 27.01.13, 17:52
                                                wyborcza.pl/duzy_kadr/56,97904,13295899,Mucha_przeszkadza_Obamie.html
                                                • igor_uk To prawda,mara. 27.01.13, 17:55
                                                  Zdjecie bardzo symboliczne.
                                                  Pokazuje Imperatora i felusia(mucha),ktory mu caly czas dokucza.
                                                  • mara571 Felus nie jest mucha 27.01.13, 18:07
                                                    natomiast muchy ciagnie zawsze do...
                                                  • igor_uk mara i napewno jestes w tej chwile dumna z siebie. 27.01.13, 18:12
                                                    A zachowala sie,jak bazarowa przekupka.
                                                    Jaki by Prezydent Obama nie byl,jednak to Amerykanie go wybrali sobie na Prezydenta,i porownujac Obame z .....,ty tak naprawda wyrazila swoj stosunek do tych,kto go wybral.
                                                    Wstydz sie,mara.

p.s. Ponowiam pytanie -Co cie ostatnio jest?
                                              • igor_uk felus. 27.01.13, 17:53
                                                Biedaczysko,w czym ja pograzam sie? tym,ze wysmiewam twoje glupie zachowanie?
                                                Bo ono jest glupie.
                                                Otworzyles beznadziejny watek,w ktorym po raz kolejny poplakales sie na prezydenta,ktorego tobie przez jakies mahlojki narzucili.
                                                • wojciech.2345 Igorku 27.01.13, 17:59
                                                  To co charakterystyczne dla Was Rosjan -
                                                  nie rozumiecie ekonomii i legalizmu.

Polacy zaczynają te dwie sfery życia demokratycznego
                                                  kraju rozumieć.
                                                  • igor_uk wojtus. 27.01.13, 18:04
                                                    Dobrze ,ze ty znasz sie na handlu kartoflami.
                                                • felusiak1 gamoniu 27.01.13, 18:21
                                                  obama wygrał wybory fair and square i nikt go nie narzucił.
                                                  wojtek napisał ci o legaliźmie ale ty tego nie jesteś w stanie ogarnąć resztką zeschnietego na wiór mózgu któremu brak rozumu.
                                                  idź się opalać.
                                                  • igor_uk pajacu. 27.01.13, 18:24
                                                    Mnie w ogole nie obchodzi to,co pisze wojtus,zreszta ,jak i ty.
                                                    Wyglupiles sie,zakladajac ten watek,co tobie caly czas i tlumacze.
                                                  • felusiak1 stacja koluszki 27.01.13, 18:30
                                                    powiem ci igor, że łatwiej jest prowadzić konwersację z klamką od drzi ubikacji na stacji kolejowej koluszki niż z tobą.
                                                    ale dosyć już tego, nie zamierzam tracić czasu na reagowanie na twoje banialuki.
                                                    może zacznij tłumaczyć komuś innemu albo ugotuj sobie zupę.
                                                  • igor_uk stacja koluszki,nu wlasnie. 27.01.13, 18:35
                                                    Felus,ty mala paskuda,czy uwasz,ze tylko ty mozesz wystawiac oceny watkom innych?
                                                    Pisze do ciebie po raz kolejny.Podjales beznadziejny temat ,wykazujac sie przy tym malostkowoscia .
                                                    Najbardziej dobitnie podsumowala to wszystko mara,wklejajac zdjecie Obamy z mucha na czole i skomentowala,ze muche ciagnie do...Przecie wiemy,do czego muche ciagnie.
                                                    To wlasnie jest poziom tego watku.
                                                  • 5magna Re: stacja koluszki,nu wlasnie. 27.01.13, 18:41
                                                    No felus zaczal juz zupe gotowac. Kartofli pewno mu wojtus dostarczyl. Ca to znaczy? A znaczy to to ze juz niema duzo do powiedzenia tylko siedzi na stacji w Koluszkach w kacie i traca pracie zamiast glosowac na Obame w Narodowym Froncie...
                                • wojciech.2345 Igorku Ty jednak nie rozumiesz 27.01.13, 11:41
                                  Car = rząd + religia + sąd.
                                  Rosjanie tak rozumieją władcę cara, genseka, Putina, ... .
                                  W na Zachodzie jest inaczej.

Putin napisał "doktorat", który jest plagiatem.
                                  W Niemczech kończy to karierę polityczną polityka.

A w Rosji?
                                  Who cares?

Rosjanie nie rozumieją prawa i demokracji.
                                  • misterpee Re: kto lepiej manipuluje 27.01.13, 18:26
                                    czy Starsi i Madrzejsi ze swoimi finansami, mediami i Dershokitzami, czy tez Obama ze swoim populizmem. Obamie wystarczy jedno zeby postawic caly kraj poswojej stronie. Niech sie otoczy swoimi ludzmi i powie prawde kto zrobil 9/11.
                                  • 5magna Re: Igorku Ty jednak nie rozumiesz 27.01.13, 18:43
                                    Wojtus prawo i demokracjii to gdzie w USA szukac? Jak wiesz to powiedz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka