18.02.13, 11:32
...- co nowego w "mlodej demokracji" ?
Obserwuj wątek
    • eva15 Gruzja wg Kublika ... 18.02.13, 17:15
      Tu masz najnowsze bubliki z Gruzji:

"Smutno patrzeć, jak budowane cierpliwie przez lata nowoczesne i demokratyczne państwo w Gruzji jest niszczone w zaledwie kilka miesięcy. Jest godne pożałowania patrzeć, jak Gruzja kroczy w złym kierunku, a obywatele Gruzji muszą ponosić tego konsekwencje" - napisali pod koniec zeszłego tygodnia w specjalnym oświadczeniu przewodniczący Europejskiej Partii Ludowej Wilfried Martens i jego zastępca Jacek Saryusz-Wolski".

Read more: wyborcza.biz/biznes/1,100896,13416421,Nowy_rzad_Gruzji__kapitaly_z_Rosji_i_obawy_w_UE.html#BoxBizTxt#ixzz2LGfivdOO

Fajny artykuł, jest co poczytać. Saakę naród leje po gębie, jak tylko on się z domu wychyli.
      • igor_uk Ewa. 18.02.13, 17:19
        Nie wklejaj podobnych tekstow na poczatku tygodnia. I tak jest mnie smutno,jak wspomne,ze jeszcze 4 dni do weekendu .
        • eva15 Igor, odwrotnie! 18.02.13, 17:25
          Akurat Ty powinieneś się cieszyć! Na dzień obecny wiele wskazuje na to, że to jednak Putin wypałował USA. Iwanischwili sprzedał majątek w Rosji, omijał Rosję przed wyborami szerokim łukiem, wysiadywał w USA, by zaskarbić sobie tam zaufanie i pozyskać pożarcie dla swej kandydatury, a teraz co?
          Do Kremla się wdzięczy, gnida jedna! :-) :-) Ha, ha.

Inna rzecz, że ja sądzę, że USA odpuściły sobie Gruzją świadomie. Ciekawe za co w zamian? Może za to, że Rosji nie dała S-300 Iranowi? Jakiś deal chyba się odbył..
          • igor_uk Ewa,przeciesz wiesz, 18.02.13, 17:56
            ze ja mam bardzo dobre serce.
            Smutno mnie zrobilo sie dla tego,ze Kublik cierpi.Jego cierpienie traktuje,jak wlasne.I nic do tego nie ma to,ze mam powody do radosci.
            • wojciech.2345 Re: Ewa,przeciesz wiesz, 18.02.13, 18:09
              Igorku,
              z Kaukazu Rosja będzie uciekała z podwiniętym
              ogonem. Czasy kolonializmu minęły.

Wystarczy trochę poczekać.
              • ubiquitousghost88 Dopiero nadchodzą... 18.02.13, 18:13
                ...news.yahoo.com/china-takes-control-strategic-pakistani-port-143718896--finance.html;_ylt=AinXen3vTYYSwEFmekNjDZGs0NUE;_ylu=X3oDMTUyY2Vya28zBGNjb2RlA2dtcHRvcDEwMDBwb29sd2lraXVwcmVzdARtaXQDTmV3cyBGb3IgWW91IDUgU3RvcmllcwRwa2cDZDM2NGVhZjItOWUxMi0zZDkyLTk0MDYtYjEwNTI1MDMwZTNhBHBvcwMyBHNlYwNuZXdzX2Zvcl95b3UEdmVyA2I4NjMyZWQxLTc5ZGMtMTFlMi1iYWJhLWQ5OTI2NDM0NjZiZQ--;_ylg=X3oDMTIwNjVsc3ZuBGludGwDdXMEbGFuZwNlbi11cwRwc3RhaWQDBHBzdGNhdANob21lBHB0A3NlY3Rpb25zBHRlc3QDVGVzdF9BRkM-;_ylv=3

wojciech.2345 napisał:

> Igorku,
                > z Kaukazu Rosja będzie uciekała z podwiniętym
                > ogonem. Czasy kolonializmu minęły.
                >
                > Wystarczy trochę poczekać.
                • wojciech.2345 Re: Dopiero nadchodzą... 18.02.13, 18:25
                  Kitajce zapłacili, a więc mają co chcą.
                  Zapytałem kogoś ile by sobie życzyli Rosjanie za Kreml?

Mój adwersarz zdenerwował się.
      • eva15 Re: Gruzja wg Kublika ... 18.02.13, 17:34
        Fajny wpis pod tym artykułem:

takisobiestatystyk
        6 godzin temu

"No niee! Tyle było starań, zabiegów, troski, tyle "dularów" wydano na wszelkiego rodzaju kolorowe rewolucje na terenie byłego ZSRR a efekt finalny jaki? Ano taki, że na Ukrainie przedłużono o 25 lat Rosjanom prawo do stacjonowania ich floty na Krymie i oficjalnie podwyższono status języka rosyjskiego, Gruzja coraz bardziej przechyla się w stronę Rosji, Kirgizja planuje w niedługim czasie usunąć amerykańską bazę wojskową, a Białoruś i Kazachstan integrują się z Rosją w jedną przestrzeń ekonomiczną, zaś miejscowi politycy, którzy realizowali w swoich krajach zachodnie wytyczne - zostali w DEMOKRATYCZNYCH wyborach pozbawieni władzy i są powszechnie znienawidzeni przez własne narody.

Panowie z USA, UE i NATO - jak teraz żyć???"

Read more: wyborcza.biz/biznes/1,100896,13416421,Nowy_rzad_Gruzji__kapitaly_z_Rosji_i_obawy_w_UE.html#BoxBizTxt#ixzz2LGkcnKzD
        • wojciech.2345 Gruzja to też Europa 18.02.13, 17:50
          Szefowa gruzińskiego MSZ: Gruzja to też Europa

- Oczekujemy, że jesienią Gruzja otrzyma perspektywę członkostwa w UE - mówi minister spraw zagranicznych Maja Pandżykidze. I studzi optymizm w kwestii ocieplenia na linii Gruzja - Moskwa

wyborcza.pl/1,75477,13312373,Szefowa_gruzinskiego_MSZ__Gruzja_to_tez_Europa.html
          • ubiquitousghost88 A Europa to też Eurazja..... 18.02.13, 18:11
            ...z sercem bardziej rosyjskim niż polskim, jakby się ktoś pytał......
          • romrus Re: Gruzja to też Europa - jestem "za" 18.02.13, 19:14
            wojciech.2345 napisał:
            > - Oczekujemy, że jesienią Gruzja otrzyma perspektywę członkostwa w UE - mówi minister spraw zagranicznych Maja Pandżykidze. I studzi optymizm w kwestii ocieplenia na linii Gruzja - Moskwa
            wyborcza.pl/1,75477,13312373,Szefowa_gruzinskiego_MSZ__Gruzja_to_tez_Europa.html

"Stan pogotowia: fala biedoty z Rumunii i Bułgarii zalewa niemieckie miasta"
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13415890,Stan_pogotowia__fala_biedoty_z_Rumunii_i_Bulgarii.html

Do kompletu brakuje wam Moldawii z Gruzja.
    • jk2007 mam nadzieje, ze wina gruzinskie 18.02.13, 18:20
      wroca do Rosji. Chociaz czasem kupuje wysmienite gruzinskie wino na Bialorusi, tam jest wspanialy wybor.
      • kaszebe12 Re: mam nadzieje, ze wina gruzinskie 18.02.13, 18:45
        Gruzinskie winnice powolutku przejmuja imigranci z RPA , mimo ,ze ich glowna specjalnoscia jest hodowla bydla.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka