Dodaj do ulubionych

Via co Dios, Comandante

08.03.13, 16:46
Dzis pogrzeb. Swiat ludzi dobrych, szlachetnych, mądrych nigdy Cie nie zapomni. O bandyci pojda do siary.

www.cnn.com/2013/03/08/world/americas/venezuela-chavez/index.html?hpt=hp_t3
www.youtube.com/watch?v=jJkMV1sm8Mk&noredirect=1
www.cnn.com/video/?iid=article_sidebar#/video/world/2013/03/06/nat-quotable-chavez.cnn
Obserwuj wątek
    • misterpee Re: Via con Dios, Comandante 08.03.13, 17:10
      prezydent Brazyli Dilma Roussef tak pieknie pozegnala Hugo :
      “Morreu um grande latinoamericano, o presidente da Venezuela, Hugo Chávez Frias. Essa morte deve encher de tristeza todos os latinoamericanos e centroamericanos. O presidente Chávez foi, sem dúvida, uma liderança comprometida com o seu país e com o desenvolvimento dos povos da América Latina. Em muitas ocasiões, o governo brasileiro não concordou integralmente com o presidente Hugo Chávez. Porém, hoje, como sempre, nós reconhecemos nele uma grande liderança, uma perda irreparável e, sobretudo, um amigo do Brasil. Um amigo do povo brasileiro”, disse.

No discurso, a presidenta ainda elogiou a generosidade de Chávez não só com os venezuelanos, mas com todos os povos da América Latina.

“O presidente Hugo Chávez deixará no coração, na história e nas lutas da América Latina um vazio. Lamento, como presidente da República, e como uma pessoa que tinha por ele um grande carinho. Além de liderança expressiva, o presidente Chávez foi um homem generoso. Generoso com todos aqueles que, neste continente, precisaram dele. Por isso, eu queria propor aqui um minuto de silêncio para homenagear esse grande latino americano”, afirmou.
      • max2-012 Re: Via con Dios, Comandante 08.03.13, 21:06
        Madrzy, wielcy i szlachetni doceniają wielkość, mądrośc i dobroc drugiego czlowieka, a bandyckie, złodziejskie gnojki i karły, choc maja poczucie mafijnej sily, zawsze bedą zazdościć tym dobrym i szlachetnym, bo nigdy nie osiagna czystości serca, ani ludzkiej milosci, ani solidarności. Oni na zawsze będa przez ludzość przekleci.
      • eva15 Re: Via con Dios, Comandante 08.03.13, 22:28
        Szkoda, że nie przetłumaczyłeś..
        • max2-012 tlumaczenie po googlowsku 08.03.13, 23:18
          Prezydent Brazyli Roussef tak pieknie pozegnala Hugo:
          "Umarł wielki Ameryki Łacińskiej, prezydent Wenezueli, Hugo Chavez Frias. Ta śmierć jest pełna smutku wszystkie kraje Ameryki Łacińskiej i Ameryki Środkowej. Prezydent Chavez był niewątpliwie kierownictwo zobowiązuje się do jego kraju i rozwoju narodów Ameryki Łacińskiej. Przy wielu okazjach, brazylijski rząd nie zgadzasz się z prezydentem Hugo Chavezem. Ale dzisiaj, jak zawsze, dostrzec w nim wielki lider, niepowetowana strata, a przede wszystkim, przyjaciel z Brazylii.Przyjaciel narodu brazylijskiego ", powiedział.

W swoim przemówieniu prezydent docenił także hojności nie tylko Chavez Wenezuelczyków, ale ze wszystkich narodów Ameryki Łacińskiej.

"Prezydent Hugo Chávez zostawi serce, historii i walki z Ameryką Łacińską void. Niestety, jako prezydent, i jako człowiek, który miał wielkie uczucie dla niego. Poza wyrazistym przywództwem, prezydent Chavez był hojnym człowiekiem. Hojny z tymi, którzy się na tym kontynencie, potrzebny mu. Dlatego chciałbym zaproponować tu minuta ciszy dla uczczenia tego wielkiego Ameryki Łacińskiej, "powiedział.
          • eva15 Re: tlumaczenie po googlowsku 08.03.13, 23:31
            Dzięki za pomoc, ale googla ja też umiem włączyć.
            • max2-012 Re: tlumaczenie po googlowsku 08.03.13, 23:38
              Wiem Ewo, ze to potrafisz. Ja raczej nie oczekuje dluzszych tlumaczen od dyskutantow, bo wiem, ze mało kto ma na to dosc czasu. Radze sobie po googlowsku nawet z chinskim, hebrajskim czy arabskim, choc wiem, ze w takich tlumaczeniach zdarzaja sie pulapki:)
              • eva15 Re: tlumaczenie po googlowsku 08.03.13, 23:45
                Ja staram się streszczać, właśnie dlatego, że wiem, iż mało kto ma czas na czytanie całych tekstów w obcym języku lub rzucanie ich na googla.. No wojtuś, p.a. , jasio-głuptasio czas mają, ale nie mają z kolei narzędzi rozumienia.
                • j-k tlumaczenie Evelein jak dziecku po niemiecku :) 10.03.13, 23:08
                  eva15 napisała:
                  No wojtuś, p.a. jasio-głuptasio czas mają, ale nie mają z kolei narzędzi rozumienia.

czas na durne komentarze masz, ale uchyle sie od odpowiedzi na co Ci go nie starcza,
                  drogie dziewcze.
                  uzywanie narzedzi propagandowo - zwie sie TANIOCHA - to po warszawsku

a po krakowsku - TANDETA

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
                  warszawiak i absovent UJ.
    • j-k Wio - con Dios :) 08.03.13, 22:31
      do nieba :)

podzkol sie troche w hiszpanskim, a potem placz za komuna :)
      • max2-012 Re: Wio - con Dios :) 08.03.13, 23:21
        Po tobie nikt nie zaplacze, ani ciebie nie wspomni, a Chavez bedzie zyl wiecznie w historii i sercach ludzi z AL i calego swiata. Na tym polega roznica miedzy wiecznoscia Chaveza i twoim żałosnym niebytem.

---
        Są trzy fazy ujawniania się prawdy. Najpierw prawda jest ośmieszana, potem spotyka się z gwałtownym oporem, w końcu traktowana jest jako oczywistość.
        /Arthur Schopenhauer/
        • j-k I dalej Wio - to hell :) 09.03.13, 14:23
          max2-012 napisał(a):
          a Chavez bedzie zyl wiecznie w historii i sercach ludzi z AL i calego swiata.

- jak i lenin i stalin

Na tym polega roznica miedzy wiecznoscia Chaveza i twoim żałosnym niebytem.

- w przeciwienstwie do tego politycznego bandyty, nie mam na sumieniu smierci przeciwnikow politycznych.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
          • ubiquitousghost88 Żeby mieć coś na czymś, trzeba to "czymś" mieć... 09.03.13, 14:39
            ...
            • aritmus Piszesz niczym bezmyslny wiejski gniot. 09.03.13, 22:19
              Dlaczego? Ano tak sie sklada, ze sumienie ma kazdy. Pomysl zanim kolejny debilizm napiszesz.
              • ubiquitousghost88 Jesteś wyjątkowy, że go nie masz?... 10.03.13, 19:52
                ...Bo jakbyś go miał to byś nam tu na forum nie piź.dził...
                • aritmus Jestes gniotem wyjatkowo okazalym. 10.03.13, 23:46
                  Jezeli nie wierzysz w to co pisze, to prosze powiedz swoimi slowami czym jest sumienie, a czym zdrowy rozsadek i jaki to ma zwiazek z tym co napisal j-k a twoja przyglupawa odpowiedzia do niego Żeby mieć coś na czymś, trzeba to "czymś" mieć...
                  • ubiquitousghost88 Na twoją edukację mam czas tracić?... 11.03.13, 14:15
                    Ucz się logiki.
                    • aritmus To ja ucze ciebie gniocie:)) 11.03.13, 14:36
                      Nie zal mi czasu, poniewaz kazdy kolejny poduczony burak moze byc gwiazda olsnienia posrod wiejskiego motlochu.
                      • ubiquitousghost88 Cierpliwości? Ja jestem chińska szkoła... 11.03.13, 21:00
                        ...zrób 10 przysiadów i zamelduj wykonanie zadania to się doczekasz pochwały...
      • 5magna Re: Wio - con Dios :) 09.03.13, 00:37
        Na pogrzeb J-K przyjda ksieza, rabi, dobrodzieje, nawet k...y i zlodzieje.....
        • max2-012 Re: Wio - con Dios :) 09.03.13, 21:02
          mysle, ze na pogrzeb jk przyjda tylko k-wy i zlodzieje, i pies z kulawą nogą po nim nie zaplacze.
          • j-k i dalej Wio - to hell :) 09.03.13, 22:44
            max2-012 napisał(a):
            > mysle, ze na pogrzeb jk przyjda tylko k-wy i zlodzieje, i pies z kulawą nogą po
            > nim nie zaplacze.

1. Nie mam znajomych zlodziei, ani kurw, wiec mylisz sie, hloopcze.
            2. Ustaliles juz co napisac - zamiast tego "via" ? :)

Tfu(j), jak zawsze, Dr.J.K.
            • ubiquitousghost88 Przyjdą nieznajomi i nieznajome...... 10.03.13, 19:56
              ...Zeby splunąć na twój grób.
              Co za zarozumiałość - żeby za taką główką ku... latały...
              • j-k dobra poviadomie cie. hloopcze 10.03.13, 21:54
                ubiquitousghost88 napisał:
                > ...Zeby splunąć na twój grób.

zebys i ty przyszedl i nie zaniedbal.
                to masz w nagrode:
                savvima.com/wp-content/uploads/2010/10/Matis-Lchaim-Vodka.jpg
    • drizzlys Re: Via co Dios, Comandante 08.03.13, 23:35
      Rodzina juz sie bije o te 2 miliardy dolarow ktore el-comediante zaoszczedzil z pensji w ciagu 14 lat?
      • eva15 Re: Via co Dios, Comandante 08.03.13, 23:49
        Czemu kłamiesz? Chavez okradł Wenezuelę na co najmniej 200 mld!
        • 5magna Re: Via co Dios, Comandante 09.03.13, 00:09
          Dobrze ze USA pomoglo. Szykuja jeszcze wieksza pomoc paczki UNRA z depleted uranium.....
    • max2-012 rzetelne sprawozdanie z pogrzebu 09.03.13, 00:17
      www.euronews.com/2013/03/08/more-than-30-heads-of-state-attend-chavez-funeral/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka