Dodaj do ulubionych

W UK wściekłość na EU z powodu Cypru

18.03.13, 20:22
Bystrzaki forumowe onanizują się faktem, że Rosjanie stracą kasę na Cyprze, cieszą się tego nadzwyczajnie. Jaki rozum, takie radości.

Tymczasem w GB panuje wściekłość na jewrokomisarzy. Ok. 60 tys, Brytyjczyków mających konta na Cyprze też straci pieniądze. Ciekawe, jak duże... Rządą brytyjski już obiecał, że brytyjskim żołnierzom i dyplomatom zwróci, to co jewrokomisarze każą ukraść. Gorzej jednak z prywatnymi inwestorami - rządu nie stać na to, by i im wszystkim dać odszkodowanie.

Wściekłość na jewrokomisarzy nie ma w tej chwili ponoć granic w GB, tak przynajmniej twierdzi Spiegel i dodaje, że Brytyjczycy prognozują, że euro zdechnie.

www.spiegel.de/wirtschaft/zwangsabgabe-zypern-empoerung-in-grossbritannien-a-889530.html

Pewnie faktycznie euro w końcu zdechnie, bo to co się dzieje, wiecznie trwać nie będzie, ale co banki wcześniej nakradną, to ich. Zostaną ruiny gospodarcze, nędza i skłócone narody Europy, które będą sobie, a szczególnie Niemcom, skakać do oczu.
Obserwuj wątek
    • wojciech.2345 Re: W UK wściekłość na EU z powodu Cypru 18.03.13, 20:40
      e.va15 napisał(a):
      > Tymczasem w GB panuje wściekłość na jewrokomisarzy. Ok. 60 tys, Brytyjczyków ma
      > jących konta na Cyprze też straci pieniądze. Ciekawe, jak duże...
      ------------------------
      Duże pozycje to 38 mld. $. W tym 25 mld $ z Matuszki.
      Stąd wściekłość żurawia alfa.
      • eva15 Dla Putina to woda na młyn 18.03.13, 20:43
        Nikt oprócz ciebie nie wie dokładnie, jak wysokie są rosyjskie wkłady na Cyprze, prasa podaje najprzeróżniejsze liczby, każdy bystrzak może wybrać coś dla siebie.

Putin akurat się cieszy, o czym wiedzą dobrze na Zachodzie, ale to nie na twoją główkę.

www.spiegel.de/wirtschaft/russische-zypern-reaktionen-a-889487.html
        • wojciech.2345 Re: Dla Putina to woda na młyn 18.03.13, 20:51
          eva15 napisała:
          > Nikt oprócz ciebie nie wie dokładnie, jak wysokie są rosyjskie wkłady na Cyprze
          > , prasa podaje najprzeróżniejsze liczby, każdy bystrzak może wybrać coś dla sie
          > bie.
          -----------------------
          Effciu,
          piszą o 25 mld $.
          Zorba chce z tego 12%, czyli 3 mld. $.
    • kaszebe12 Re: W UK wściekłość na EU z powodu Cypru 18.03.13, 20:41
      Mnie natomiast ogarnia zal nad stanem umyslowym owych bystrzakow.-Od poczatku "kryzysu" nie moze dojsc do nicosci ich czaszek to , ze nie chodzi o Wlochy , Hiszpanie , Cypr itd... -Jeszcze do nich nie doszlo , ze owe slynne "pomoce" UE sa skierowane bezposrednio do bankow.
      "Wydatki sa najlepsza forma oszczednosci" -moj prezio.
      " Zwalnianie jest instrumentem kreacyjnym miejsc pracy" -pan Mittal
      • wojciech.2345 Re: W UK wściekłość na EU z powodu Cypru 18.03.13, 20:45
        kaszebe12 napisał:
        > Mnie natomiast ogarnia zal nad stanem umyslowym owych bystrzakow.
        ---------------------------
        Zorba zapłaci 1,125 mld. $, a wory z Kremla 3 mld. $.
        • elka-sulzer Re: W UK wściekłość na EU z powodu Cypru 18.03.13, 20:47
          A tobie ile przyjdzie zaplacic pocieszny trepie?
      • eva15 Różnice w mentalności i poziomie umysłowym 18.03.13, 20:49
        No właśnie, bystrzaki gotowe są same zatonąć, byleby Rosja umoczyła trochę nogawki...

Przeglądałam dziś wpisy na niemieckich forach. Kretynów cieszących się, że oberwało się Rosji jest może 5%. Pozostałe 95 % doskonale zrozumiało, co się wydarzyło, czyli zrozumiało, że jest to łamanie prawa, niszczenie zaufania, sianie niemawiści między narodami Europy i niszczenie koniec końców dsemokracji.
        Polska mentralność i głupota przeraża...
        • wojciech.2345 Re: Różnice w mentalności i poziomie umysłowym 18.03.13, 20:57
          eva15 napisała:
          > No właśnie, bystrzaki gotowe są same zatonąć, byleby Rosja umoczyła trochę noga
          > wki...
          --------------
          Effciu,
          głubinka nie ma tam pieniędzy.
          Mają tam diengi wory z Kremla, NKWD, ... .
          • wojciech.2345 zapomniałem 18.03.13, 20:58
            Chyba także Gazrurka, bo bardzo troszczy się teraz o los Zorby.
            • romrus Re: Wojtku, 19.03.13, 02:54
              wojciech.2345 napisał:
              > Chyba także Gazrurka, bo bardzo troszczy się teraz o los Zorby.

...wszystko co pisalesz, to byli brednie, oprocz tego.

Skradziony, brudny, lewy pieniedzy nie ida z Rosji do Cypru juz kilka lat, bo przestal byc odpowiednim miejscem.
              Lewizna idze da Emiratow, do Virgin Islands i jeszcze wielu miejsc.

Cypr byl miejscem koncentrowania opodatkowanych pieniedzy oraz miejscem rejestracji firm ze wzgliadu na lagodneijszy system podatkowy i niejaka niezaleznosc.

UE i Cypr strzelili siebie w stopie, kraj ktory oprocz bankowego systemu nic nie mial, stracil zaufanie i jest skonczony. Bedzie teraz zarl swoi oliwy i tyle.

Dalej - albo zbankrutuje calkiem, albo kosztem podatnikow UE bedzie ratowany, ale lewy czy prawy pieniedzy rosijski stad odwedruja na Kajmany, wyspy Dziewiczy, do krajow Azii, czy nawet Rosji.

Putin oglosil deofszorizacje rosijskiej gospodarki, zakaz dla urzedasow posiadania kont zagranicznych i cala ta historia potwierdza, ze mial racje.
              Ja sie ciesze, czemu Ty sie cieszysz - nie rozumiem.

Cypr jako czlonek strefy euro jest stracony, 2.5-3 mlrd skradzionych u rosijskich klientow pieniedzy jego nie uratuje w zaden sposob.

7-10% depozytow Gazpromu, bo on naprawde ma kilku doczek zarejestrowanych na Cyprze, Cypru nie uratuja, ale banki poludniowej (na razie) Europy zalatwia na amen.

Krowa sosiadowi nawet nie zdechla, tylko troche schudla, a u Ciebie pali sie cala stodola z calym stadem i czemu Ty sie sie cieszysz absolutnie nie rozumiem.

Gieldy zareagowali na cypryjska ekspropriacje, i napisz ze pozytywnie.
              Posmiejeme sie razem.
              • krzysiozboj Re: Wojtku, 19.03.13, 08:16
                romrus napisał:

>
                > Krowa sosiadowi nawet nie zdechla, tylko troche schudla, a u Ciebie pali sie ca
                > la stodola z calym stadem i czemu Ty sie sie cieszysz absolutnie nie rozumiem.
                >

I to jest sensowne podsumowanie tej radości z "ograbienia ruskich". Może i coś tam stracili a stracili ci co wcale biedni nie byli i ciężką pracą nie doszli do tego, Rosji jako państwa w zasadzie w żaden sposób to nie dotyczy lub w stopniu co najwyżej minimalnym. Totalny burdel natomiast może się zrobić w eurolandzie, to że państwa zaczynają bankrutować nie jest niczym odkrywczym, "nowa jakość" to bardzo bezczelne grabienie ludzi już nie podatkami a zabieraniem im tego co mają.

Rosja żyła z surowców i nadal będzie z tego żyła, oligarchowie w przepychu, prowincja w biedzie i co tu się może zmienić? Bezrobocie w eurolandzie na poziomie 20-30% oraz ostre cięcie świadczeń to może być solidny pożar "stodoły ze stadem".

Było już wspominane tutaj o tym - najgorszym co mogłoby się stać to podpuszczenie na siebie narodów, winnych tego syfu wcale nie ma tak dużo i są w każdym narodzie (państwie byłoby trafniej napisane), tu trzeba by powtórki z Islandii z nieco solidniejszymi wyrokami.
    • lubat Re: W UK wściekłość na EU z powodu Cypru 18.03.13, 20:41
      Nie dziw się tym orzełkom na kaczych łapkach, bo nierozgarnięte to to, ale cudze nieszczęścia (tu: parę setek tysięcy cypryjskich ciułaczy) znosi bardzo dzielnie. Tym dzielniej, że tu w kraju, którąkolwiek stację tivi włączę, to mówi się wręcz w tonie satysfakcji, że tracą na tym Ruskie, że Moskwa się trzęsie z oburzenia itp. I jak tu się ma nie cieszyć polski patriota typu gazołupek czy amigo? O tym, że jest to cios w ciułaczy, na których w dużym stopniu bazuje realna gospodarka milczy się, albo mówi półgębkiem, bagatelizując problem.

O roli Rosjan w tym kryzysie już pisałem gdzie indziej:
      forum.gazeta.pl/forum/w,50,143273247,143298686,Re_tez_ladny_Moskwa_wsciekla_na_Cypr.html
      • eva15 Re: W UK wściekłość na EU z powodu Cypru 18.03.13, 20:45
        Zauważyłam i już Ci odpisałam, że Spiegel idzie tym samym tropem,co Ty:

www.spiegel.de/wirtschaft/russische-zypern-reaktionen-a-889487.html
    • elka-sulzer Re: W UK wściekłość na EU z powodu Cypru 18.03.13, 20:44
      No ale co sie wojtus nacieszy to tez jego. Grunt ze Putin cos tam straci!
      To ze wojtusiowe zaskorniaki wyparuja prosto do kieszeni banksterow to male pyfffko :D
      • 5magna Re: W UK wściekłość na EU z powodu Cypru 18.03.13, 20:53
        Wojtus szczytuje i szczytuje (courtesy of Putin). To tez kosztuje jak by musial zaplacic. Tak czy inaczej wszyscy straca a wojtus przyjemnosc bedzie mial.....
        • elka-sulzer Re: W UK wściekłość na EU z powodu Cypru 18.03.13, 21:00
          5magna napisał(a):

> Wojtus szczytuje i szczytuje (courtesy of Putin). To tez kosztuje jak by musial
          > zaplacic. Tak czy inaczej wszyscy straca a wojtus przyjemnosc bedzie mial.....

hahahahaha .....
          Sie usmialam.
          Bo sobie wyobrazam chmure pylu .... przy tym jego szczytowaniu.
      • wojciech.2345 Re: W UK wściekłość na EU z powodu Cypru 18.03.13, 21:06
        elka-sulzer napisała:
        > No ale co sie wojtus nacieszy to tez jego. Grunt ze Putin cos tam straci!
        -------------------
        Elciu,
        UE opodatkowała pieniądze Putina. Przecież gdyby żuraw alfa płacił
        podatki, to nie uciekałby do raju podatkowego.

Poniała?
        • elka-sulzer Re: W UK wściekłość na EU z powodu Cypru 18.03.13, 21:08
          A ty panial ze TY tez zostales opodatkowany nie majac przy tym nic do powiedzenia?
          • wojciech.2345 Re: W UK wściekłość na EU z powodu Cypru 18.03.13, 21:12
            elka-sulzer napisała:
            > A ty panial ze TY tez zostales opodatkowany nie majac przy tym nic do powiedzen
            > ia?
            ------------------------------
            Putin został opodatkowany na 12%, Zorba na 3,75%, a ja nie zapłaciłem nic.
            Ty zapłaciłaś?
            • elka-sulzer Re: W UK wściekłość na EU z powodu Cypru 18.03.13, 21:18
              wojciech.2345 napisał:

> Putin został opodatkowany na 12%, Zorba na 3,75%, a ja nie zapłaciłem nic.
              > Ty zapłaciłaś?

O tak?
              No to zobaczymy.

• wojciech.2345 Re: W UK wściekłość na EU z powodu Cypru 18.03.13, 21:22
                elka-sulzer napisała:

> wojciech.2345 napisał:
                >
                > > Putin został opodatkowany na 12%, Zorba na 3,75%, a ja nie zapłaciłem
                > nic.

> > Ty zapłaciłaś?
                > O tak?
                > No to zobaczymy.
                >
                --------------
                Elciu,
                piszą, że rosyjski biznes jest w panice.
                Kłamią??

• elka-sulzer Re: W UK wściekłość na EU z powodu Cypru 18.03.13, 21:27
                  Ja nie wiem czy rosyjski biznes jest w panice. Moze przekaziory ktore czytasz kalmia?

Nie mniej, zwroc uwage, ze zasady prawa i zaufania zostaly zlamane i to nie przez Ruskich i to nie ulega zadnej watpliwosci!
                  • wojciech.2345 Re: W UK wściekłość na EU z powodu Cypru 18.03.13, 21:30
                    elka-sulzer napisała:
                    > Ja nie wiem czy rosyjski biznes jest w panice. Moze przekaziory ktore czytasz k
                    > almia?
                    www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/804558,Rosyjski-biznes-w-panice-Putin-krytykuje-Cypr---------------------------
                    > Nie mniej, zwroc uwage, ze zasady prawa i zaufania zostaly zlamane i to nie
                    > przez Ruskich
                    i to nie ulega zadnej watpliwosci!
                    --------------------------
                    Elciu,
                    Ruscy od 300 lat kłamią i kradną.
                    Takie mamy doświadczenie w Polsce.
                    • elka-sulzer Re: W UK wściekłość na EU z powodu Cypru 18.03.13, 21:48
                      wojciech.2345 napisał:

> Elciu,
                      > Ruscy od 300 lat kłamią i kradną.
                      > Takie mamy doświadczenie w Polsce.

Ma sie rozumiec Polacy nie kradna i nie klamia, wojuts?
                      Tylko dlaczego banksterswo bezkarnie pomaga sobie do kasy innych?
                      • wojciech.2345 Re: W UK wściekłość na EU z powodu Cypru 18.03.13, 22:00
                        elka-sulzer napisała:
                        > Ma sie rozumiec Polacy nie kradna i nie klamia, wojuts?
                        > Tylko dlaczego banksterswo bezkarnie pomaga sobie do kasy innych?
                        ------------------
                        Elka,
                        na poważnie. Mnie nie interesują banksterzy. Polska i inne kraje postkomunistyczne
                        podnoszą się z komunizmu. Płacimy cenę jeszcze dzisiaj za szaleństwa ZSRR.
                        Ja na forum bronię wyłącznie polskiej racji stanu.

Reszta mnie nie obchodzi.
                        • elka-sulzer Re: W UK wściekłość na EU z powodu Cypru 18.03.13, 22:12
                          wojciech.2345 napisał:

> Elka,
                          > na poważnie. Mnie nie interesują banksterzy. Polska i inne kraje postkomunistyc
                          > znepodnoszą się z komunizmu. Płacimy cenę jeszcze dzisiaj za szaleństwa ZSRR.
                          > Ja na forum bronię wyłącznie polskiej racji stanu.
                          >

Nie ja nie moge!
                          Wojtus, Polsce tylko takich jak TY adwokatow zlodziejstwa potrzeba by bronic jej racji stanu.
                          Biada ci o Polsko!

Putin okrada Rosje ale wmojtus na nim puls trzyma.

W tym samy czasie jewrejskie komisary okradaja wszystkich jak popadnie ale spijmy spokojnie, wojtus trzyma puls na Putinie, hahahaha

Ty jednak jestes kretynem!
    • polski_francuz Temat jest interesujacy 18.03.13, 20:50
      i wartoby rozwaznie go przedyskutowac.

Tyle ze z kim? Z wyslannikami Kremla? Mam gdzies ich poglady na EU, na Cypr i na polityke walutowa.

Niech sie stad wyniosa i podyskutujemy.

PF
      • elka-sulzer Re: Temat jest interesujacy 18.03.13, 20:52
        No przeciez masz pole do popisu z gazolupkiem, hoo-jotka i przyglupem na watkach obokto czemu tu zagladasz?
      • eva15 Re: Temat jest interesujacy 18.03.13, 20:53
        Sam sobie otwórz wątek biedaku nieszczęśliwy. Najlepiej na "Trójkącie Weimarskim", dopiero się wszyscy zlecą! Jak zawsze...
      • wojciech.2345 Re: Temat jest interesujacy 18.03.13, 21:01
        PF-ie,
        jest wesoło. Wygląda na to, że Kreml umoczył w tej hecy.
        Ile? Chyba dużo sądząc z furii jaką widać z napływających newsów.

Putin nawet zwołał jakąś nasiadówkę w tej sprawie.
        • elka-sulzer Re: Temat jest interesujacy 18.03.13, 21:05
          Ty tez umoczyles tylko jeszcze tego nie wiesz i ja ci to wypomne jak z Tytanikiem na dno bedziesz szedl bystrzaku.
        • polski_francuz Wojciechu 18.03.13, 22:10
          dobrze napisales o polskiej racji stanu. Nie ma co z tymi...dyskutowac. Co to kogo obchodzi jak i gdzie Rosjanie swoje kapitaly lokuja?

PF
          • elka-sulzer Re: francuzie 18.03.13, 22:37
            polski_francuz napisał:

> dobrze napisales o polskiej racji stanu. Nie ma co z tymi...dyskutowac. Co to k
            > ogo obchodzi jak i gdzie Rosjanie swoje kapitaly lokuja?
            >
            > PF
            >

Rownie obchodzi cie wiec gdzie Polska swoje kapitaly lokuje, nie?
    • gambit_smolenski3 [...] 18.03.13, 21:07
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • wojciech.2345 Rosyjski biznes w panice 18.03.13, 21:20
      www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/804558,Rosyjski-biznes-w-panice-Putin-krytykuje-Cypr
    • max2-012 nie masz racji Eva 18.03.13, 21:33
      Przyzwoici ludzie uwazaja, ze trzeba oblozyc podatkiem kradziona kase oligarchow oraz tych, ktorzy uciekli z kasa ze swych krajow przed podatkami. Uwazaja tez, ze nie mozna zajmowac kont zwyklych mieszkancow Cypru (autochtonow). Widac wielu Brytow ( w tym rusko-zydowscy zlodzieje-oligarchowie) tez uciekli przed podatkami z kasa na Cypr, stad ta wscieklosc. Kiedy oni okradali Rosjan, wtedy nikt nie podnosil larum, tylko teraz , kiedy UE chce im czesciwo skonfiskowac te kradziona kasae, to wrzask pod niebiosa.
      • eva15 Ty nie masz racji wg mnie 18.03.13, 21:44
        Ty chyba nie myślisz serio, że to uderzy w największych cypryjskich oligarchów? To są dwupaszportowcy...

Co do nie płacenia podatków - zgoda, to możliwe, że część bogatych Rosjan czy Brytyjczyków nie zapłaciła u siebie podsaków, ale to są pieniądze należne Rosji i GB a nie via jewrokomisarze bankom. Nie rozumiesz, że te pieniądze pójdą na ratowanie banków? NIKT przecież tego nie ukrywa.
        • wojciech.2345 Re: Ty nie masz racji wg mnie 18.03.13, 21:47
          Effciu,
          Bywszy pisze, że oglądał tv i ludzie z głubinki cieszą się.

Pokazano oburzenie wladz rosyjskich oraz zadowolenie "zwyklych" ludzi z ulicy.
          Bardzo sie ciesza,ze przez to zostana przetrzepieni zlodziei z Rossji:
          -zamiast chowac kradzione pieniadze za granica mogliby by pozwolic im "pracowac" w Rosji.
          -nie chcieli placic podatki w Rosji,niech placa w Europie.
          -pan Bog jest sprawiedliwy
          forum.gazeta.pl/forum/w,50,143285082,143303315,Re_to_zalezy_.html
          • elka-sulzer Re: Ty nie masz racji wg mnie 18.03.13, 21:53
            Wojtus, ty jestes 100% przewidywalnym kretynem i do tego tepym :D

wojciech.2345 napisał:
            > Pokazano oburzenie wladz rosyjskich oraz zadowolenie "zwyklych" ludzi z ulicy.
            > Bardzo sie ciesza,ze przez to zostana przetrzepieni zlodziei z Rossji:
            > -zamiast chowac kradzione pieniadze za granica mogliby by pozwolic im "pracowac
            > " w Rosji.
            > -nie chcieli placic podatki w Rosji,niech placa w Europie.
            > -pan Bog jest sprawiedliwy

Tylko czekac jak jewrejskie bankstery konfiskujace szmal na Cyprze pozwola mu "pracowac w Rosji" czy gdzie indziej, hahahaha.
            Az mi ciebie szkoda :D
            • wojciech.2345 Re: Ty nie masz racji wg mnie 18.03.13, 22:02
              Elciu,
              ludzie z głubinki cieszą się, że pieniądze wrócą do Rosji.
              Dziwisz się im?
              • elka-sulzer Re: Ty nie masz racji wg mnie 18.03.13, 22:16
                Wojtus, nieboraku pocieszny, kto ci powiedzial ze pieniadze ktore jewrejskie bankstery zagarna wroca do Rosji?

Gdzies ty to wyczytal?

Od kiedy to banksterstwo pomaga sobie do cudzych pieniedzy by sie nimi dzielic?
                Moze masz jakies historyczne dane?
        • max2-012 Re: Ty nie masz racji wg mnie 18.03.13, 22:15
          Ok, moze ta kasa pojdzie na ratowanie bankow dla oszustow i zlodziei. Ale czy ci czlodzieje nie powinni utrzymywac swoich bankow W RAJACH PODATKOWYCH? Powinni, niech na nie placa. Dlaczego maja je ratowac uczciwie poracujacy podatnicy UE?
          • eva15 Re: Ty nie masz racji wg mnie 18.03.13, 22:18
            No przecież ja nie popieram pomysłu jewrokomisarzy, że zwykli ciułacze mają być dla dobra banków ograbieni.
            • max2-012 Re: Ty nie masz racji wg mnie 18.03.13, 22:31
              alternatywa jest bankructwo tych bankow, wtedy mafiozi, ktorzy zlozyli w nich kradziona kase i tak ja straca.
              • elka-sulzer Re: Ty nie masz racji wg mnie 18.03.13, 22:43
                max2-012 napisał(a):

> alternatywa jest bankructwo tych bankow, wtedy mafiozi, ktorzy zlozyli w nich k
                > radziona kase i tak ja straca.

Cieplo, cieplo ....
                Ale jak widzisz do tego nigdy nie dochodzi.
                Logicznym byloby by banksterswo ponosilo odpowiedzialnosc za swoje poczynania, tak jak ty czy ja, ale tak nie jest. Banskterstwo, jak sam widzisz, pomaga sobie do moich i twoich uciulanych groszy by sie wybawic z klopotu, ktorego sobie samo nawarzylo.
                • max2-012 tak, tylko nacjanalizaca bankow nas uratuje 18.03.13, 23:06
                  przed grabieżą banksterów.
                  • elka-sulzer Re: tak, tylko nacjanalizaca bankow nas uratuje 18.03.13, 23:13
                    Juz widze jak Goldman idzie na ugode :D
          • elka-sulzer Re: otoz to, max! 18.03.13, 22:22
            max2-012 napisał(a):

> Ok, moze ta kasa pojdzie na ratowanie bankow dla oszustow i zlodziei. Ale czy
            > ci czlodzieje nie powinni utrzymywac swoich bankow W RAJACH PODATKOWYCH? Powin
            > ni, niech na nie placa. Dlaczego maja je ratowac uczciwie poracujacy podatnicy
            > UE?

Uczciwie pracujacy podatnik UE, wojtus, cieszy sie jak "karp bozonarodzeniowy", ze bedzie
            mogl je (mafijne banki) ratowac!
            • wojciech.2345 Re: otoz to, max! 18.03.13, 22:24
              elka-sulzer napisała:
              > Uczciwie pracujacy podatnik UE, wojtus, cieszy sie jak "karp bozonarodzeniowy",
              > ze bedzie mogl je (mafijne banki) ratowac!
              ----------------------
              Merkel ograła NKWD.

Lepiej wywieście niemiecką flagę na pałacu prezydenckim - miał powiedzieć prezydent Rosji, Władymir Putin, prezydentowi Cypru, Nikosowi Anastasiadisowi.
              • wojciech.2345 możliwe rosyjskie straty to 4,2 mld. $ 18.03.13, 22:29
                Według "Forbes'a" depozyty Rosjan na Cyprze wynoszą około 35 mld euro.
                www.sfora.biz/Putin-radzi-Cyprowi-Wywiescie-niemiecka-flage-na-palacu--a53655

35 * 0,12 = 4,2.
                Ładna sumka.
                • wojciech.2345 errata 4,2 mld. euro /bt 18.03.13, 22:30
              • elka-sulzer Re: ???? 18.03.13, 22:31
                wojciech.2345 napisał:

> Merkel ograła NKWD.

No przeciez ci wojtus tlumacza jak Zyd krowie na granicy, ze pieniadze zwyklych ciulaczy jak ty wlasnie powedruja do kieszeni banksterstwa a ty jak namolny krety jakis oka nie spuszczasz z NKWD i Putina!

• wojciech.2345 Re: ???? 18.03.13, 22:37
                  Elciu,
                  duże w Cyprze depozyty to 38 mld, a Forbes twierdzi, że Kreml ma tam
                  ok. 35 mld. I te duże depozyty mają zmniejszyć się o 12%, a małe o 3,75%.
                  Kreml ostro umoczył.

Teraz rozumiesz?
                  • elka-sulzer Re: ???? 18.03.13, 22:49
                    Wojtus

wojciech.2345 napisał:

> Elciu,
                    > duże w Cyprze depozyty to 38 mld, a Forbes twierdzi, że Kreml ma tam
                    > ok. 35 mld. I te duże depozyty mają zmniejszyć się o 12%, a małe o 3,75%.
                    > Kreml ostro umoczył.
                    >
                    > Teraz rozumiesz?

Dobrze by bylo, zeby ten szmal, ktory ci tak horyzont myslowy przeslania robiac z ciebie jednoczesnie przewidywalnego kretyna, powrocil do ograbionych Rosjan. To by dopiero bylo, nie!?

Jak myslisz, jewrokomisary oddadza szmal Rosjanom?
    • wojciech.2345 spotkanie w nadzwyczajnym trybie 18.03.13, 21:35
      Dziś rano Władimir Putin w nadzwyczajnym trybie spotkał się ze swoimi doradcami ekonomicznymi. Rozmawiano o sytuacji w strefie euro, szczególnie na Cyprze...
    • wojciech.2345 Cypr finansową stolicą Rosji? 18.03.13, 21:40
      Skoro Putin zwołuje nadzwyczajną nasiadówkę w sprawie banków w Cyprze,
      to coś w tym musi być.

Dobrze myślę?
      • elka-sulzer Re: Cypr finansową stolicą Rosji? 18.03.13, 21:45
        wojciech.2345 napisał:

> Skoro Putin zwołuje nadzwyczajną nasiadówkę w sprawie banków w Cyprze,
        > to coś w tym musi być.
        >
        > Dobrze myślę?

Jak trep myslisz.
        Gambit mowi zes kretyn. I ja sie z nim zgadzam bo jak kretyn jest przewidywalny ze swoimi fiksacjami.

Skoro jewrokomisary chca ukarac Rosje to czemu maja palacic za to obywatele Cypru?
        No i dlaczego Commerzbank chce konfiskowac wklady Wlochow?
        • wojciech.2345 Re: Cypr finansową stolicą Rosji? 18.03.13, 22:03
          elka-sulzer napisała:
          > Gambit mowi zes kretyn. I ja sie z nim zgadzam ...
          ------------------
          Bez komentarza.
      • max2-012 Re: Cypr finansową stolicą Rosji? 18.03.13, 22:16
        BOI SIE, ZE STRACI "SWOJE", CZYLI UKRADZIONE ROSJAOM MILIARDY?
    • jorl Wojtek 18.03.13, 21:46
      Czy tam czytam i pare rzeczy jest ciekawych.
      Najpierw Rosja. Wojtek pomysl chwile ale odloz Twoje antyrosyjskie zacietrzewienie bo jak to kazde nie daje logicznie myslec. Putin od dawna wie ze zachod bedzie Rosjanom kase zabieral jak ja dopadnie. Niedawno zrobil ustawe ze jacykolwiek pracownicy panstwowi czy politycy na posadach nie moga miec na Zachodzie zadnych majatkow. Sprowadzic do Rosji. Co do prywatnych nie bardzo ma ta mozliwosc ale teraz sie ona pojawila. Rekami Merkel. I jak dostana po d.. ci Rosjanie to te 90% zaraz przywioza do Rosji.
      Czy sa Rosjanie tak glupi? Chyba widzialem gdzies ze przytoczyles plajte LTC (?) w 1998r. Spowodowana nagla dewaluacja (4x) rubla. Ta plajta prawie by skonczyla sie kryzysem finansowym jak 2008r. Tez wezmy 2008r. Ciekawe jest dlaczego tamten kryzys sie zaczal dokladnie jak Rosjani prali d... Sakaschwillowi. Przypadek? Podobno w swojej ksiazce minister finansow USA z 2008r pisze ze ten kryzys wywolali wlasnie Rosjanie, Rzad rosyjski bo nagle sprzedali za 30mild$ swoich udzialow w tych amerykanskich panstwowych bankach hipotetycznych. To wywolalo lawine z 2008r. Tak twierdzi ten Amerykanin. Po co Rosji to bylo potrzebne? Ano byla Rosja za ta wojne bardzo blisko dostac sie pod potezne zachodnie sankcje. Wiec ten kryzys mial Zachod zajac czyms wazniejszym. I tak sie odbylo.
      Ja wiem ze dla Ciebie Putin itd to glupcy. Ale i 1998r i 2008 wlasnie cos innego pokazuje i w sprawych finansowych.
      W zeszlym roku Rosja pozyczyla Cyprowi 2,5mild $. Trudno mi powiedziec jak sie cypryjska sprawa rozwinie ale jak poleci lawina po tych Hiszpaniach Wlochach i moze Francji to dla Putina i z tego powodu jest dobrze. A jak Rosjanie beda sie bali na zachodzie kase trzymac to mysle cel zurawia bedzie osiagniety. Tanim kosztem.
      Wiec wojtek moze nie warto sie tak cieszyc z nieszczescia Putina? Bo moze za zamkietymi drzwiami klepie sie z radoscia po udach? A dla Ciebie ma smutna twarz?

Zreszta ja sam tym Cyprem musze sie zajac. Wlasnie teraz chce w jakiem banku odlozyc troche kasy, nastepnym, bo lepiej miec po mniej w kilku, i myslalem nad Renault Bankiem. Maja troche wiecej % jak inne, niemieckie, chodzi o pieniadz ktory kazdego dnia moge wyjac, Tagesgeld, bo tylko taki chce miec. I Renault wlasnie skreslilem z mojej listy.
      Tak PF i Ty jestes w kolejce. Przedemna ale napewno. Lepiej mniej % w niemieckim banku (np. max. 1) jak u Ciebie PF 1,6%.

Pozdrowienia

• polski_francuz Jestem u Ciebie 18.03.13, 21:54
        Jorl na 3 dni od jutra. W Sztutgarcie. Zobacze ten wasz Bahnhof Stuttgart 21 i postaram sie zrozumiec co jest grane.

We wrzesniu jak zwykle Chemnitz. Jak mnie nie wkurzysz znow to sie dam do Eckkneipe zaprosic.

A co do reszty poczekam na dyskusje wrzesniowa. Jestes solidny i nieglupi i po co strzepic jezyk przed agentami?

Pozdro

PF
        • jorl Re: Jestem u Ciebie 18.03.13, 22:01
          Ja pojutrze bede w Stuttgarcie (zapewne bo moze sie termin jutro o pare dni przesunac), naturanie rano na lotnisku, samochod do klientow wieczorem spowrotem. Zobaczyc sie w Stuttgarcie nie zobaczymy.
          Ecknajpa w Berlinie? Moze, OK, pisze malo zamierzam pisac jeszcze mniej bo towarzystwo na tym forum jest co poniektore paskude, poza tym czasu mam naprawde malo, to nie zart, wiec moze sie przedttem nie zderzymy.

Pozdrowienia
          • polski_francuz No to 18.03.13, 22:06
            poczekajmy do wrzesnia 5 i 6 konferencja a potem powrot. Tym razem mam powody do dumy ale Ci opowiem przy spotkaniu.

Pozdro

PF
      • 5magna Re: Wojtek 18.03.13, 21:56
        Zobaczcie jak to pracuje. Ta "pomoc" dla Cypru to daja tym bankom ktore okradly ludzi. Powiedzieli damy wam pieniadze jak obgolimy ludzi. A te pieniadze z tej "pomocy" zostaja i tak u tych samych banksterow. Znaczy ze nie dali nic a i obgolili ludzi na 5.5 miliarda.....

www.wallstreetinsightsandindictments.com/2013/03/thieves-cheats-and-liars/
        • elka-sulzer Re: Wojtek 18.03.13, 22:04
          Magna, tekst jest doskonaly and right on the mark.
        • max2-012 to mnie utwierdza w przekonaniu, ze nacjonalizacja 18.03.13, 22:28
          bankow jest jedynym racjonalnym i uczciwym rozwiazaniem. Ale widzimy tu najwyrazniej wojny roznych grup mafiozow: tych ktorzy okradli Rosje z globalnymi mafiozami banksterami.
    • mara571 Dwulicowosc Brytyjczykow 18.03.13, 21:52
      w koncu Cameron i Osborne byli w Brukseli i z relacji o szczycie nie wynika, aby sie sprzeciwiali.
      Jeszcze lepsza byla Angela M. Zapewnila Niemcow ustami swojego rzecznika, ze ich oszczednosci sa zabezpieczone. Rzecznik odmowil odpowiedzi na dalsze pytania.
      Popoludniowe doniesienia z Berlina mowial o atakach na Merkel i Schäuble. Nawet minister spraw zagranicznych G. Westerwlle dal glos przeciw.W kwietniu trzeba przeglosowac niemiecki udzial w pakiecie ratunkowym. Ukradzionych pieniedzy nie starczy.
      www.spiegel.de/politik/deutschland/union-und-fdp-hadern-mit-den-zypern-hilfen-a-889503.html
      • eva15 Dwulicowosc nie tylko Brytyjczykow 18.03.13, 22:15
        Wszyscy jewrokołchoźnicy najpierw coś ustalają, a później widząc oburzenie ludu też się oburzają (medialnie).
        • mara571 Balansujcie dopóki się da, a gdy się już nie da, 18.03.13, 22:42
          podpalcie świat!
          J. Pilsudzki

PS Wybiorcza dala glos o AfD
          wyborcza.biz/Waluty/1,111132,13584321,Niemcy__Nowa_partia_domaga_sie_rozwiazania_strefy.html
          • eva15 Re: Balansujcie dopóki się da, a gdy się już nie 18.03.13, 22:48
            Piłsudski, droga Polko:-)
            • eva15 Re: Balansujcie dopóki się da, a gdy się już nie 18.03.13, 22:49
              Ciekawe, GW jakoś się powstrzymała od najeżdżania na AfD...
            • mara571 Re: Balansujcie dopóki się da, a gdy się już nie 18.03.13, 23:07
              masz racje, jestem zbyt zmeczona.
              w spieglu ciekawy atak Augsteina na AfD
              www.spiegel.de/politik/deutschland/alternative-fuer-deutschland-neue-populistische-partei-in-deutschland-a-889447.html
              i jak zwykle zjadliwy komentarz W.Münchau

www.spiegel.de/wirtschaft/europaeische-wirtschaftspolitik-zypern-abgabe-ist-ein-gau-a-889538.html
              • eva15 Tylko czołgi uratują euro, zabijając demokrację 19.03.13, 00:02
                Czytałam obu. Augstein wykazał się inteligencją po linii i na bazie, chyba czyta za dużo Spiegla:-) :-)
                Natomiast Münchau - ten wielki do niedawna zwolennik euro ogłosił wreszcie swoje prywatne Waterloo i w końcu zrozumiał, że:

Der Tag rückt näher, an dem man den Euro nur noch mit Panzern verteidigen kann.

Dokładnie tak samo od niedawna uważam (zrozumiałam to jakieś 2 lata wcześniej niż on) i nie kryję tego na forum:

na koniec chyba tylko czołgi i zamordyzm mogą uratować euro. Kosztem zabicia demokracji.
          • wojciech.2345 Re: Balansujcie dopóki się da, a gdy się już nie 18.03.13, 22:51
            Maro,
            w wolnej dłuższej chwili polecam.

forum.gazeta.pl/forum/w,50,143239390,143280008,off_topic.html
    • max2-012 raje podatkowe trzeba zlikwidować 18.03.13, 22:12
      nie mozna tolerowac, zeby oszusci i zlodzieje uciekali od placenia podatkow.
      • uzo888 Re: raje podatkowe trzeba zlikwidować 29.11.13, 13:02
        bardzo dobrze ze jest mozliwosc ochrony swoich pieniedzy w rajach podatkowych
    • hothotterviolett Re: W UK wściekłość na EU z powodu Cypru 18.03.13, 22:30
      Rosjanie, czy nie Rosjanie, Anglicy, czy Cypryjczycy - jakie to ma znaczenie? Przecież to jest KRADZIEŻ. I to podła, bo w majestacie prawa.
      Niedługo chyba wszyscy dojdą do wniosku, że lepiej trzymać zasoby w złocie, brylantach, względnie w nieruchomościach, w bankach już nie są bezpieczne.
      • max2-012 kradziez kradzionego nazywa sie sprawiedliwoscią 18.03.13, 22:36
        dziejową. Szkoda tylko ze ta odkradziona zlodziejom kasa nie wroci do okradzionych pierwotnie.
        • elka-sulzer Re: kradziez kradzionego nazywa sie sprawiedliwos 18.03.13, 22:44
          max2-012 napisał(a):

> dziejową. Szkoda tylko ze ta odkradziona zlodziejom kasa nie wroci do okradzio
          > nych pierwotnie.

Bingo!
        • eva15 To okradanie głównie biedaków i średniaków 18.03.13, 22:53
          Zapominasz, że wielki kapitał ma dostęp do informacji i możliwości szybkiego przerzucenia kasy gdzie indziej. Za kieszeń zostaną złapani głównie drobni, Bogu ducha winni ciułacze. Poważna niemiecka prasa ekonomiczna nie ma co do tego żadnych wątpliowści.
          • wojciech.2345 Re: To okradanie głównie biedaków i średniaków 18.03.13, 22:54
            ... agencja dpa pisała, powołując się na źródła w cypryjskim Ministerstwie Finansów, że rząd Cypru chce wyłączyć posiadaczy niewielkich oszczędności - do 20 tys. euro - z planowanego podatku.
            • elka-sulzer Re: To okradanie głównie biedaków i średniaków 18.03.13, 22:57
              Ciesz sie wojtus, ciesz. Moze jeszcze twoja godzina nie nastala :)
              • eva15 Jewroland wypuścił próbny balon, zrobił się taki 18.03.13, 23:04
                Jewroland wypuścił próbny balon, ale zrobił się taki wrzask, że teraz częściowo się z tego wycofuje. Częściowo i przejściowo, bo za parę tygodni komisarze znów coś wymyślą i będą sprawdzać, czy się uda...
                • elka-sulzer Re: Jewroland wypuścił próbny balon, zrobił się t 18.03.13, 23:09
                  Nie sadze by komisarze ot tak sami od siebie z tymi pomyslami wyskakiwali, being the front men that they are :)
                  • eva15 Re: Jewroland wypuścił próbny balon, zrobił się t 18.03.13, 23:50
                    Naturalnie, że nie komisarze - to są tylko oficerowie frontowi. Naczelni dowódcy nie są od walki, lecz od planowania walki w zaciszach gabinetów:-) Jak co do czego przyjdzie to oficerowie dostają od ludu po łbie, a nie sztab generalny, tego nawet nikt nie zna...
                    • wojciech.2345 Re: Jewroland wypuścił próbny balon, zrobił się t 18.03.13, 23:53
                      eva15 napisała:
                      > Naturalnie, że nie komisarze - to są tylko oficerowie frontowi. Naczelni dowódc
                      > y nie są od walki, lecz od planowania walki w zaciszach gabinetów:-) Jak co do
                      > czego przyjdzie to oficerowie dostają od ludu po łbie, a nie sztab generalny,
                      > tego nawet nikt nie zna...
                      ------------
                      Ale planowane jest zwolnienie z podatków depozytów do 20 tys. euro.
                      Chcą łupnąć "biedaków" z Kremla.
          • elka-sulzer Re: To okradanie głównie biedaków i średniaków 18.03.13, 22:56
            Ewka, ja nie mam zadnych watpliwosci i zludzen, w przeciwienstwie do wiadomych bystrzakow.
            Ja zawsze wychodze z zalozenia ze z komputerami Goldmana i tak nie wygram :)
            • wojciech.2345 Re: To okradanie głównie biedaków i średniaków 18.03.13, 22:57
              elka-sulzer napisała:
              > Ja zawsze wychodze z zalozenia ze z komputerami Goldmana i tak nie wygram :)
              ---------------
              LOL.
              • elka-sulzer Re: To okradanie głównie biedaków i średniaków 18.03.13, 22:58
                No i z czego sie tak cieszysz?
                • wojciech.2345 Re: To okradanie głównie biedaków i średniaków 18.03.13, 23:05
                  elka-sulzer napisała:
                  > No i z czego sie tak cieszysz?
                  ---------------
                  Elciu,
                  nie będę Ci wymyślał od ... .

Przeciwnikiem dla komputerów Goldmana są komputery w innym miejscu na świecie.
                  Po obu stronach są zaangażowane setki mld. $.
                  Ty nie grasz w tym kasynie, nie znasz stawek, reguł, .... .

Rozumiesz?
                  • elka-sulzer Re: To okradanie głównie biedaków i średniaków 18.03.13, 23:14
                    Wojtus, kiedy ostatni raz wygrales z Goldmanem?
                    • wojciech.2345 Re: To okradanie głównie biedaków i średniaków 18.03.13, 23:17
                      elka-sulzer napisała:
                      > Wojtus, kiedy ostatni raz wygrales z Goldmanem?
                      --------------------------
                      Elciu,
                      coraz "mądrzej" piszesz.
                      Szkoda gadać.
                      • elka-sulzer Re: Wojtus, nie badz takim skromniakiem 18.03.13, 23:51
                        powiedz, ze choc raz wygrales z komputerami Goldmana!
                        Ba, calemu swiatu sie nie udalo ale tys jeden choc raz Goldmana pokonal :D
                        • wojciech.2345 Re: Wojtus, nie badz takim skromniakiem 18.03.13, 23:55
                          elka-sulzer napisała:
                          > powiedz, ze choc raz wygrales z komputerami Goldmana!
                          > Ba, calemu swiatu sie nie udalo .....
                          -------------------------
                          Po drugiej stronie komputerów Goldmana stoją też miliardy.
                          Ileż Ci trzeba tłumaczyć tabliczkę mnożenia?
                          • elka-sulzer Re: Wojtus, nie badz takim skromniakiem 19.03.13, 00:15
                            wojciech.2345 napisał:

> Po drugiej stronie komputerów Goldmana stoją też miliardy.
                            > Ileż Ci trzeba tłumaczyć tabliczkę mnożenia?

No i co wojtus, te miliardy po drugiej stronie cos ugraly?
                            Islandia, Grecja, Portugalia, Irlandia, Hiszpania, Polska, Wlochy .... lista jest bez konca.

Ja juz o miejscowych "wygranych" ci nie wspomne z litosci.

Komu tabliczka mnozenia w czasach komputerow Goldmana jest potrzebna?
                    • eva15 Re: To okradanie głównie biedaków i średniaków 18.03.13, 23:52
                      Elka, masz dzisiaj wyjątkowe zdrowie do wojtusia, mnie się nawet nie chce czytać jego płodów intelektu.
                      • czlowiek_ksiazka pytanie do evy15 18.03.13, 23:56
                        Evo - tu masz przykł. cywilizowanej reakcji na "ruskie" he he nieszczęście:

www.ekonomia24.pl/artykul/844022,991315-Nie-tylko-Cypr-grabi-deponentow.html
                        Jednego tylko nie rozumiem w tym mundrym wywodzie red. filozofa:

Rosjanie "dołożą się do kosztów walki z kryzysem na Cyprze, który pomogli rozniecić."
                        -
                        • eva15 Re: pytanie do evy15 19.03.13, 00:11
                          Taak, taaak, czytanie polskich myćlicieli to uczta duchowa. Wygląda na to, że to wredne Ruskie narzuciły Cyprowi przepisy prawne quasi-off shoru. Rosjanie wcale nie byli tymi, którzy chętnie skorzystali z wyspy podatkowej skonstruowanej/akceptowanej latami przez EU i kumpli, lecz sami ją stworzyli. Te Ruskie to silne są w oczach Polaków - bystrzaków, już nawet prawo gospodarcze jewrolandowi narzucają i przez to wywołują kryzysy!
                          • elka-sulzer Re: pytanie do evy15 19.03.13, 00:18
                            Ewka, ty ironizujesz a taki z krwi i kosci prawdziwy Polak jak wojtus bierze to do serca, jak na prawdziwego patriote przystalo i jeszcze sie cieszy!
                            • eva15 Re: pytanie do evy15 19.03.13, 00:42
                              Ja za forumowych głuptaków nie odpowiadam. Działam jako Ltd /GmbH - czyli firma z ograniczoną odpowiedzialnością:-)
                              Odpowiadam tylko za siebie a i to do pewnych granic! :-)
                          • czlowiek_ksiazka Re: pytanie do evy15 19.03.13, 00:19
                            Myślicieli okołorosyjscy z Polski - to prawdziwe eksperty i elyta, wiem!, ale to co się ostatnio dzieje to jednak nowa jakość :)

"UE nie chce subsydiować rosyjskich oligarchów, którzy w cypryjskich bankach chronią fortuny przed podatkami. Now danina ma być zaprojektowana tak, aby obciążyła właśnie ich, a nie drobnych ciułaczy."

A za chwilę redaktor-filozof pisze, że to "kr-dzież"! :) Której w sumie przytakuje - to się nazywa terroryzm gospodarczy chyba? :)

Normalny człowiek wie, że "ruskie" oligarchy nie stracą lub stracą mało - a szkoda! (z tym, że kasa powinna trafić do "ruskiej" głubinki, a nie do banksterstwa - ale myślenie, że Putin pozwoli na zrabowanie - nieważne komu, ale to i tak "ruska" kasa - ok. 3 mld euro wydaje się być przedwczesne! :) "Ruskie" dopłacały latami do gazu i ropki dla Białorusi i Ukrainy - może UE próbuje wprząść "ruskich" do płacenia za UE, jej banksterstwo? To chyba błąd :). "Ruskie" są wredne - nie odpuszczą. :)
                          • wojciech.2345 Re: pytanie do evy15 19.03.13, 00:21
                            eva15 napisała:

> Taak, taaak, czytanie polskich myćlicieli to uczta duchowa. Wygląda na to, że t
                            > o wredne Ruskie narzuciły Cyprowi przepisy prawne quasi-off shoru. Rosjanie wca
                            > le nie byli tymi, którzy chętnie skorzystali z wyspy podatkowej skonstruowanej/
                            > akceptowanej latami przez EU i kumpli, lecz sami ją stworzyli. Te Ruskie to sil
                            > ne są w oczach Polaków - bystrzaków, już nawet prawo gospodarcze jewrolandowi n
                            > arzucają i przez to wywołują kryzysy!
                            ----------------------
                            Effciu,
                            Wyspy Dziewicze liczą sobie 23 098 mieszkańców (2005 r.). I to jest poważny zagraniczny
                            inwestor w Rosji. Inwestuje w Rosji więcej niż Japonia i Francja.
                            Wcześniej czy później tam też będzie kryzys.

I żuraw alfa znowu będzie płakał.
                            • elka-sulzer Re: pytanie do evy15 19.03.13, 00:52
                              > Effciu,
                              > Wyspy Dziewicze liczą sobie 23 098 mieszkańców (2005 r.). I to jest poważny zag
                              > raniczny
                              > inwestor w Rosji. Inwestuje w Rosji więcej niż Japonia i Francja.
                              > Wcześniej czy później tam też będzie kryzys.
                              >
                              > I żuraw alfa znowu będzie płakał.

Wojtus,
                              O ktorych wyspach dziewiczych piszesz?

Jedne sa wlasnoscia korony brytyjskiej i bankowi londynskiemu podlegaja a drugie naleza do stanow i Goldman tu intersow doglada, co w sumie na jedno wychodzi.
    • wojciech.2345 Kreml zapłaci jeszcze więcej? 18.03.13, 22:47
      ... agencja dpa pisała, powołując się na źródła w cypryjskim Ministerstwie Finansów, że rząd Cypru chce wyłączyć posiadaczy niewielkich oszczędności - do 20 tys. euro - z planowanego podatku.
      ...
      Agencja ITAR-TASS pisze, powołując się na koła dyplomatyczne w Brukseli, że Nikozja wyraziła gotowość podniesienia podatku od depozytów powyżej 100 tys. euro z przewidzianych wcześniej 9,9 proc. do 15 proc.

biznes.onet.pl/zrodla-eurogrupa-zgadza-sie-na-elastycznosc-ws-cyp,18493,5447648,3219970,199,1,news-detal

Policzmy. Biedny Zorba nie zapłaci ani centa.

A Matuszka:
      35 * 0,15 = 5,25 mld euro.
      • elka-sulzer Re: Kreml zapłaci jeszcze więcej? 18.03.13, 22:53
        No to tylko czekac, wojtus, jak jewrobanksery beda rozdawac szmal ograbionym Rosjanom, nie wojtus? :D :D :D
    • wojciech.2345 nie chcą ratować rosyjskiej mafii 18.03.13, 23:42
      ...cypryjskie banki oskarżane są o pranie brudnych pieniędzy. Z tego powodu w parlamentach w Niemczech czy Finlandii otwarcie mówiło się o poświęcaniu pieniędzy europejskich podatników na ratowanie rosyjskiej mafii.

biznes.interia.pl/raport/euro_w_polsce/news/bankowa-grabiez-na-cyprze,1902482
      • elka-sulzer Re: nie chcą ratować rosyjskiej mafii 18.03.13, 23:48
        Wojtus,
        no i co, kogo pieniadze europejskich podatnikow wyratowaly skoro poszly bezposredni do banksterow? Jak sadzisz?
        • wojciech.2345 Re: nie chcą ratować rosyjskiej mafii 18.03.13, 23:51
          elka-sulzer napisała:
          > Wojtus,
          > no i co, kogo pieniadze europejskich podatnikow wyratowaly skoro poszly bezposr
          > edni do banksterow? Jak sadzisz?
          Putin dał pieniądze banksterom?
          Dziwne rzeczy piszesz.
          • elka-sulzer Re: nie chcą ratować rosyjskiej mafii 18.03.13, 23:58
            Wojtus, nieboraku, jak ty mozesz pisac o polskiej racji stanu, skoro ty nawet nie wiesz ze pieniadze tak cyprysjkich ciulaczy jak i rosyjskich "oligarchow" zostaly zagarniete w tym przekrecie, to jedno.

Drugie to, ze zagarniete na Cyprze pieniadze nie zostaly zwrocone ograbionym przez "oligarchow" Rosjanom, o ktorych ty sie tak zamartwiasz, lecz poszly prosto do kieszeni jewrobanksterstwa!

Ty bedziesz nastepny!
      • 5magna Re: nie chcą ratować rosyjskiej mafii 18.03.13, 23:52
        Niedlugo Unia padnie.....
        news.goldseek.com/GoldSeek/1363637100.php
        Za komuny byla wieksza pewnosc depozytow w banku niz teraz....
        • 5magna Re: nie chcą ratować rosyjskiej mafii 19.03.13, 06:47
          kingworldnews.com/kingworldnews/KWN_DailyWeb/Entries/2013/3/19_Sinclair_-_Cyprus_Disaster_Is_Much_Bigger_Than_Being_Reported.html
    • krzysiozboj Re: W UK wściekłość na EU z powodu Cypru 19.03.13, 08:48
      Co prawda sporo odbiega od głównego tematu ale zapytam - a "faszystowskie" Węgry też bankrutują czy nie? Bo ja powtórzyłbym tezę że sporym cierniem dla bandziorów mogą być właśnie Węgry które wzorem innych państw bankrutować nie będą chciały (a poprzednicy Orbana sporo się napracowali by bankrutem Węgry zrobić), wtedy innym może przyjśc głupi pomysł by zrobić powtórkę z Islandii czy choćby Madziarów.
      • 5magna Re: W UK wściekłość na EU z powodu Cypru 25.03.13, 15:45
        Od samego Wegra...... Teraz jest tam taki syf ze ludzie wspominaja komune jako dobre czasy i modla sie aby wrocila.
        • kaszebe12 Re: W UK wściekłość na EU z powodu Cypru 25.03.13, 16:23
          Chyba jestem lesbijka...zakochalem sie w Johannie Sigurdardottir.
          • 5magna Re: W UK wściekłość na EU z powodu Cypru 25.03.13, 18:29
            Cos innego. Tak to przyjal rynek. Niedlugo kompletna klapa????

www.marketwatch.com/story/cyprus-lenders-agree-bailout-deal-reports-2013-03-24?link=MW_story_latest_news
            • 5magna Re: W UK wściekłość na EU z powodu Cypru 29.11.13, 17:53
              Dobra analiza o Unii i sytuacji w Polsce.....

news.goldseek.com/GoldSeek/1385738100.php
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka