Dodaj do ulubionych

Pytanie do obserwatorow Pln.Am. mediow

13.07.13, 23:23
Czym tlumaczy sie tak wielkie zainteresowanie tych mediow sprawa Zimmermana ??

Przeciez rozmiar tego przestepstwa w porowaniu z innymi (Boston,Sandy Hook, ...) jest marginalny (tylko 1 osoba zginela) a zainteresowanie mediow (np.CNN) relatywnie ogromne.
Obserwuj wątek
    • igor_uk Poprawnosc polityczna. 13.07.13, 23:35
      Zabil czarnego . Facet mial pecha..
    • felusiak1 Re: Pytanie do obserwatorow Pln.Am. mediow 13.07.13, 23:41
      dlatego, że amerykańskie media uwielbiają doszukiwać się we wszystkim znamion rasizmu a jeśli takowe znamiona nie istnieją to media manipulują materiałem w taki sposób aby zaistniały.
      zimmerman był biały a potem okazało się, że jest hispanic a teraz nazywają go white hispanic.
      nbc puściło taśmę z nagraniem rozmowy zimmermana z policją. zimmerman mówi "This guy looks like he’s up to no good. He looks black"
      potem okazało się, że rozmowa wyglądała tak:
      Zimmerman: This guy looks like he’s up to no good. Or he’s on drugs or something. It’s raining and he’s just walking around, looking about.

Dispatcher: OK, and this guy — is he black, white or Hispanic?

Zimmerman: He looks black.

Wczoraj kłamstwo nbc powtórzyło abc.
      innymi słowy zainteresowania mediów jest dlatego, ze biali zabijaja bezkarnie murzynów a na eksponowaniu tych zabójstw można zrobić polityczna karierę. ot co.
      • igor_uk felus. 13.07.13, 23:50
        Jak zesz Ty wszystko splycil .Okazuje sie,ze to tylko wina dziennikarze,ktorym marzy sie zrobic kariere.
      • wojciech.2345 Re: Pytanie do obserwatorow Pln.Am. mediow 14.07.13, 00:06
        Ten "Dispatcher" podoba mi się.
        Zna klient rzemiosło.

Tylko niech on nie przyjeżdża do Polski.
        Please.
      • romrus Felus, 14.07.13, 22:32
        felusiak1 napisał:
        > dlatego, że amerykańskie media uwielbiają doszukiwać

...g@wno mi obchodza media, amerikanski czy inny.

Ty, jako obywacel kraju, ktory mog lawnikem, popierasz czy nie ten wyrok?

Ja nie znam tej sprawy, az tak dokladnie, jak ty znasz sprawe Chodorkowskiego, wiec nie wypowiadam sie. Powiedz w koncu slusznie czy nie zabili czarnucha. Sprawca chyba w/g ciebie nie byl "technicznie bialym".

P.S. I to juz bez zadnych jaj, dlaczego lawnikow bylo 6, a nie 12. Prawo Kalifornii?
        • felusiak1 Re: Felus, 21.07.13, 04:31
          to ciekawe pytanie. czy popieram werdykt? w całej rozciągłości. prokuratura nie miała żadnych dowodów na popełnienie przez zimmermanna przestepstwa kryminalnego i werdykt nie mógł być inny.
          Nie w Kalifornii a na Florydzie. 12 sedziów musi być tylko w sprawach zagrożonych karą śmierci.
    • malkontent6 Re: Pytanie do obserwatorow Pln.Am. mediow 14.07.13, 00:10
      Zginął czarny chłopak a sprawcą zabójstwa nie jest czarny. Więc media mogą się tym bezpiecznie zajmować.
      • igor_uk Nu to juz masz trzy wersji,amg10. 14.07.13, 00:19
        Moja -poprawnosc polityczna.
        felusia -dziennikarze robia kariere.
        I malkontenta -dziennikarze boja sie pisac o morderstwach,w ktorych gina biali.
        • malkontent6 Re: Nu to juz masz trzy wersji,amg10. 14.07.13, 01:56
          igor_uk napisał:

> Moja -poprawnosc polityczna.
          > felusia -dziennikarze robia kariere.
          > I malkontenta -dziennikarze boja sie pisac o morderstwach,w ktorych gina biali.

Te trzy wersje są ze sobą blisko związane.

Dziennikarze boją się pisać o sytuacjach w których czarni mordują. Białych i zarnych. W tym przypadku biały zabił czarnego więc media piszą i mówią o tym bez końca, bo to bezpieczne.

A teraz przeczytaj ten artykuł. To są wiadomości lokalne, które nie trafią do main stream mediów, bo to mogło by być uznane za rasizm.

"about 40 people shot and 16 killed in the past 10 days "

articles.baltimoresun.com/2013-06-29/news/bs-md-ci-baltimore-crime-spike-20130629_1_police-commissioner-anthony-w-baltimore-city-councilman-nick-mosby
        • felusiak1 ty zawsze wiesz lepiej co na moim podwórku 14.07.13, 02:16
          ty igor wiesz wszystko lepiej ale czytać nie potrafisz.
          to nie dziennikarze robą polityczne kariery ale ludzie pokroju Ala Sharptona, który karierę zrobił na Bernie Goetzu. Potem zadymiał w Howard Beach incident i i Tawana Brawley rape.
          I z dresów przebrał się w garnitur a zamiast złotego medalionu na szyi zawisł krawat.
          to nie polityczna poprawność lecz eksploatacja przynależności rasowej.
          • igor_uk felus,nie mam pojecia o tym, 14.07.13, 11:44
            co masz na swoim podworku.Ale dostep do medii amerykanskich mam nie gorszy,niz ty.
            Z twojej wypowiedzi jednoznacznie wychodzilo,ze to media rozdmuchali ta sprawe i to dla tego,zeby dzialacze medialne robili kariere. Wypowiedz twoja byla bardzo plytka,ty we wszystkim oskarzyles media.A oni sa tylko narzedziem w rekach innych.I to o tych innych pytal amg10.
    • kylax1 Biały, rasistowski śmieć zabił czarnego przechodni 14.07.13, 01:01
      a. To oczywiste, że sprawę trzeba nagłośnić, bo rasizm jest w USA ciągle obecny (głównie wśród białych pochodzenia europejskiego). Dzięki temu może przynajmniej część społeczeństwa się zreflektuje.
      • 5magna Re: Biały, rasistowski śmieć zabił czarnego przec 14.07.13, 01:36
        Nie wiem po co te bicie piany. Ten czarny nie byl wart funta klakow....
      • malkontent6 Re: Biały, rasistowski śmieć zabił czarnego przec 14.07.13, 02:04
        kylax1 napisał:

> a. To oczywiste, że sprawę trzeba nagłośnić, bo rasizm jest w USA ciągle obecny
        > (głównie wśród białych pochodzenia europejskiego). Dzięki temu może przynajmni
        > ej część społeczeństwa się zreflektuje.

No dobrze, biały, który zabił czarnego jest śmieciem a jak określisz czarnego, który zabił czarnego?

Przyczyną dużej smiertelności czrnych w wyniku morderstw nie są biali.

wmbriggs.com/blog/?p=7168
      • felusiak1 to ciekawe 14.07.13, 02:23
        George Zimmermann jest w jednej czwartej murzynem. Jego ojciec pochodzi z niemieckiej rodziny a matka jest peruwianką, której dziadek był murzynem. No i w taki sposób biały smieć zabił biednego, uciskanego murzyna.
        • igor_uk felus,liczysz odsetki krwi nie gorzej niz nazista. 14.07.13, 12:06
          Tylko z matematyka masz problem.
          Kazdy czlowiek posiada 2 babci i dwa dziadka.Jak jeden z dziadkow Gladys Mesa byl murzynem (ciekawo w ilu procentach?),to nie znaczy,ze ona byla w polowie murzynka,ona mogla byc murzynka w 1/4 ,a co za tym idzie sam George jest murzynem w 1/8 :
          50% -Niemiec.
          37.5% -Peruwanczyk.
          12.5 % - Murzyn

p.s.Ciekawo,czy nie da sie u niego znalezc domieszki krwi zydowskiej,chociaz by promil?Nazwisko chociaz i Niemieckie,ale i Zydow z takim nazwiskiem nie brakowalo.
    • felusiak1 po raz drugi floryda wzbudziła moje uznanie 14.07.13, 04:27
      pierwszym razem był to werdykt uniewinniajacy Casey Anthony a dzisiaj werdykt uniewinniajacy Zimmermanna. Brawo.
      Prokuratura dostała po raz drugi po uszach za wysuwanie oskarżeń na które nie było potwierdzenia. w pierwszym wypadku było to morderstwo z premedytacją (first degree murder) a w tym wypadku morderstwa (second degree murder). w obu wypadkach oskarzenie o zabójstwo (manslaughter) mogłoby przynieść prokuraturze sukces.
      • 5magna Re: po raz drugi floryda wzbudziła moje uznanie 14.07.13, 07:46
        Ten czarny motloch ciagnie USA do dolu lacznie z tym bambusem idiota....
      • igor_uk Nie wyobrazam sobie podobnej wypowiedzi felusia, 14.07.13, 11:47
        jakby to w Rosji uzbrojony gosc zastrzelil nieuzbrojonego nastolatka,a sad rosyjski by go uniewinil.
        Politycznie poprawna webbrygada od bystrzakow ,wstaje w obronie i uzbrojonych po zeby terrorystow .
    • mara571 media mediami, ale protesty juz byly 14.07.13, 11:27
      i moga prowadzic do lokalnych zamieszek.
      Amerykanskie lewactwo juz dalo glos.
      Ciekawe, kiedy prezydent zabierze glos i co powie...
      • igor_uk Faktem jest to, 14.07.13, 11:39
        ze ofiara miala zaledwie 17 lat i nie miala przy sobie zadnej broni.Zimmerman to zwykly tchorz,ktory brak odwagi nadrabial posiadana przez niego bronia.
        To kolejny dowod na to,ze powszechny dostep do broni doprawadza do tragedii,skutki ktorych nie da sie naprawic.

p.s. wsrod 6 lawnikow,wszystkie kobiety,znalazlo sie zaledwie jedno miejsce dla czarnej. Brak wyobrazni?
        • kylax1 A co ma kolor skóry ławników do rzeczy? 14.07.13, 13:29
          Jeżeli walczymy z rasizmem, to kolor skóry ławników powinien być nieistotny, bo to samo w sobie jest rasistowskie podejście.

Zimmerman został uniewinniony i należy to zaakceptować jako wyrok sądowy.
          • igor_uk kylax,to nie na twoja glowke. 14.07.13, 13:42
            Przeciez ty jestes meskim szowinistem i pedalem.Rasizm to nie twoj konik.
        • felusiak1 Re: Faktem jest to, 14.07.13, 16:50
          to faktycznie tchórz. powinien był dać się poturbować a może nawet zabić.
          www.breitbart.com/Big-Journalism/2013/07/13/Media-Zimmerman-Coverage-Rap-Sheet
          • igor_uk Re: Faktem jest to, 14.07.13, 16:58
            Kat i ofiara.

Trzeba przyznac,ze przy tym chlopaku,na zdjeciu z lewa,Pudzianowski wyglada ,jak karzelek.Dla tego George mial szanse obronic sie,tylko zabijajac go z broni palnej.
            • felusiak1 Re: Faktem jest to, 14.07.13, 18:27
              wiedzę igor, że i ty dałeś się nabrać na manipulację mediów. ten po lewej stronie ma 12 lat, a 17-letni wygląda TAK
              zimmermann 170 cm wzrostu 91 kilogramów
              martin 188 cm wzrostu 79 kilogramów.
              • igor_uk felus. 14.07.13, 18:42
                Nie przerazil mnie wyglad 17 latka .
                Zimmerman ,jako stroz prawa,nawet jako ochotnik,musial byc przeszkolony na takich zbojow.
                • felusiak1 Re: felus. 14.07.13, 20:00
                  widzę, że ci poważnie odbija.
                  neighborhood watch to inicjatywa mieszkańcow i nikt nie jest przeszkalany.
                  zaczynasz zapedzać się bujną wyobraźnie i wydaje ci się, że jest tak jak ty sobie to wyobrażasz.
                  • igor_uk Re: felus. 14.07.13, 20:43
                    neighborhood watch ,uzbrojona w bron krotka,majaca bezposrednie polaczenie radiowe z policja,to tylko patalachy,nie potrafiace obronic sie przed mololatkiem.
                    Po kuj taka straz sasiedzka?
      • felusiak1 Re: media mediami, ale protesty juz byly 14.07.13, 16:54
        obama już zabrał głos i powiedział, że gdyby miał syna toten wyglądałby jak martin.
        a departament sprawiedliwości organizował za pieniadze podatnika rasowe protesty.
        w zeszły weekend w chicago, gdzie posiadanie broni jest zakazane zastrzelono 10 osób, wszyscy murzyni. nikt nie protestuje, nikt nie wychodzi na ulice. kiedy murzyna zabija murzyn wszystko jest w porządku a media nawet o tym nie wspominają poza suchym komunikatem.
        • mara571 Re: media mediami, ale protesty juz byly 14.07.13, 17:01
          ale jeśli protesty przekształca sie w rozruchy to kto bedzie " winny"?

PS czy podejmiesz sie wytłumaczenia Igorowi jakie alternatywy miała prokuratura oskarzajaca Zimmermanna i jakie konsekwencje miałaby inna kwalifikacja czynu?
          • igor_uk Mara. 14.07.13, 17:08
            A czy ja prosilem Ciebie wystapic w roli mojego adwokata?
            Jak mam pytania do felusia,to nigdy nie wstydze sie zapytac u niego sam.
          • felusiak1 Re: media mediami, ale protesty juz byly 14.07.13, 17:45
            igorowi nie da się nic wytlumaczyć, on wie wszystko i do tego wie lepiej.
            prokuratura na dobrą sprawę zaangażowała się w polityczny cyrk i bogu dzieki przegrała.
            Od poczatku była to obrona własna i dlatego zimmermenn nie został o nic oskarżony. dopiero po nagłośnieniu sprawy przez rasowych aktywistów i wydatnej pomocy kłamliwych mediów gubernator wyznaczył specjalnego prokuratora a ten (ta - kobieta) urodziła brain child i wniosła oskarżenie o morderstwo drugiego stopnia co oznacza iż zimmermann tego wieczoru postanowił kogoś zastrzelić i traf chciał, że tym kimś był Trayvon Martin.
            Pod koniec procesu prokuratura próbowała zmienić klasyfikacją z morderstwa na zabójstwo w wyniku molestowanie dziecka ale sędzina po kilku godzinach przerwała marzenia i nie zgodziła się na to. wtedy prokurator wniosł o dodatkowe rozpatrywanie czynu przez ławę przysięgłych jako zabójstwa ( przestepcze pozbawienie życia). Prokuratura miała zadanie nie do wykonania a przedstawieni przez nią świadkowie zaznawali na korzyść zimmermanna. Potem sędzina dopuściła sie czynu, który byłby podstawą do wniesienia apelacji. Bezpośrednio zwróciła się do zimmermanna z pytaniem czy będzie zeznawał a to złamanie zasad procesu.
            A wystarczy jedynie odwrócić role. Postawić zimmermana w butach Trayvona i ci protestujący werdykt cieszyliby się dzisiaj jak dzieci i oskarżaliby prokuraturę o próbę zlinczowania murzyna chroniącego swoje podwórko przed intruzami.
            • igor_uk felus,mam prosbe. 14.07.13, 17:54
              Czy moglbys opisac calosc zderzenia?
              • felusiak1 Re: felus,mam prosbe. 14.07.13, 18:33
                przecież pisałeś, że czytasz amerykańską prasę i wszystko wiesz.
              • igor_uk felus,pol godziny czekalem. 14.07.13, 18:38
                Wiec napisze to,co wiem sam.A ty,jak bedziesz miec chec,uzupelnisz moja wiedze.

Otoz,w dosc brudnym prowincjanym miasteczku amerykanskim,w stanie Floryda,w deszczowy weczor czarny nastolatek kupil sobie troche cukierkow i butelke zimnej herbaty i szybkim krokiem zmierzal do domu,a w tym czasie cop-ochotnik o dziwnym jak na latynosa -afroamerykanina nazwisku Zimmerman, przez krotkofalowke poinformowal policje,ze widzi podejrzanego murzyna,ktory ma przy sobie "narkotyki lub cos innego zakazanego pzez prawo".
                Odwazny cop-ochotnik postanowil dogonic murzynka i zapytac,jak ten sie ma,ale ku swojemu zdziwieniu Zimmerman stwierdzil dla siebie,ze chlopak zaczal uciekac.Oczywiscie niewdziecznik mial cos na sumieniu,jak nie zechcial spotkac sie ze strozem prawa.
                Zimmerman,jako prawdziwy Amerykanin,wychowany na westernach i robocopach,wyciagnal bron(ktora pro-po nabyl w swoim czasie,zeby bronic sie przed sasiedzkim pitbulem) i strzelil kilka razy w kierunku "groznego przestepcy",ktory tylko przez przypadek okazal sie bezbronnym.
                • felusiak1 Re: felus,pol godziny czekalem. 14.07.13, 20:16
                  no widzisz jak ty wszystko wiesz. i to z amerykańskich mediow to wiesz?
                  wynika z tego, ze murzyn uciekał biegnąc do tyłu bo kula trafiła go w serce i tam się zatrzymała a zimmermann potknął się goniąc i rozbił sobie nos a potem pośliznął się dwa rasy albo trzy i rozbił sobie z tyłu głowę.
                  a tu możesz obejrzeć jak trayvon uciekał:

a tu masz nos cdn.breitbart.com/mediaserver/Breitbart/Big-Government/2013/07/10/Zimmerman_nose_AP.jpg
                  • igor_uk felus,czy od strony plecow , 14.07.13, 20:34
                    czlowiek jest opancerzony?

Taki nos w Rosji nazywa sie choroba asfaltowa.Czlowiek biegl,a asfalt podniosl sie i walnal go w morde.
                    A teraz serio,felus.
                    Zimmerman dostal polecenie od policji,zeby siedzial w samochodzie,ale pistolet przydal jemu odwage. Przeciez dobrze wiesz,ze jedyna wina Martina polegala na tym,ze mial na glowie kaptur. Zimmerman,jak by nie mial broni,do by siedzial sobie w samochodzie cichutko,oczekujac na policje.

p.s. Ja by sam dalem w mordu takiemu Zimmermanu,jak by on zaczal czepiac sie mnie na ulice.Kim on jest do cholery? I kto mial bronic sie?
                    • felusiak1 Re: felus,czy od strony plecow , 14.07.13, 21:10
                      dobrze igor.
                    • romad2447 Re: Igor, 14.07.13, 21:11

google Wendy Murphy i poszukaj Patriot Ladger gdzie Wendy jako adwokat wyjasnia dlaczego Zimmerman musi byc uniewiniony. Po jej artykule bedziesz troche lepiej poinformowany.
                      Artykul ukazal sie w sobote rano,werdykt byl dopiero wieczorem.
                      • igor_uk Moj drogi ,romado. 14.07.13, 21:36
                        Bylbys najdrozszy,jak by wkleiles link.Ale musialem sam poszukac,dla tego tylko drogi :-) .
                        Chodzi Tobie napewno o ten tekst:
                        www.patriotledger.com/opinions/opinions_columnists/x1905494186/WENDY-MURPHY-Why-George-Zimmerman-will-be-found-not-guilty
                        Przeczytalem uwaznie i nie znalazlem nic takiego,czego by nie wiedzialem.I powiem Tobie wiecej,nie podzielam to,co glosi ten adwokat.A to tylko dla tego,ze to nie Martin zaczepil George na ulice,a odwrotnie.I to nie nastollatek byl uzbrojony,a starszy od niego o ponad 10 lat Zimmerman.
                        Swiadkowie widzieli tylko moment,jak Martin bil George.Ja pisalem do felusia,sam by dalem takiemu w morde za to,ze mnie czepia sie na ulice.Tym bardziej,ze nic Martin zlego nie robil,tylko szedl ulica i mial na glowie kaptur.
                        Ja,Romado,akurat w tym przypadku nie doszukuje sie podloza rasowego.Juz pisalem wyzej,Zimmerman to typowy tchorz,ktoremu odwagi dodala bron ,bez tego on by sam nie mial nieprzyjemnosci ,a i Martin by zyl.

p.s. Uwazam za wyjatkowo ohydne to,co robia adwokaci Zimmermana z nieboszczykiem.Okazalo sie,ze Martin byl wcieleniem calego zla na swiecie.
                        • felusiak1 Re: Moj drogi ,romado. 14.07.13, 22:03
                          nie przeczytałeś uważnie to raz a dwa to twoja wiedza na temat jest jakś pokręcona.
                          piszesz, że zimmerman miał radiowe bezpośrednie połączenie z policją a eraz, że incydentat mial miejsce na ulicy. skąd ty te banialuki czerpiesz?
                          a mógłbyś powiedzieć z czym konkretnie się nie zgadzasz.
                          • igor_uk Re: Moj drogi ,romado. 14.07.13, 22:20
                            felus,a moze jutro pogadamy?Bo dzis ty w zlej formie.
                            Przeciez jest wiadomo,ze Zimmerman polaczyl sie z policja,ktora mu polecila nie czepiac sie przyszlej ofiary. Nie bede upierac sie przy tym,ze on polaczyl sie z policja za pomoca drogi radiowej,mogl to zrobic i przy pomocy komorki ( sam nie za bardzo wierzylem w to,ze straz sasiedzka dysponowala wozem ,kiedy o tym przeczytalem gdzies) . Nigdy nie pisalem o tym,ze cale zderzenie zaszlo w samochodzie,ja w ogole nic nie pisalem o samym zderzeniu,mnie bardziej interesuje,co moglo doprowadzic do tej tragedii.I wlasnie w tym nie zgadzam sie z Wendy Murphy,poniewaz dla niej zderzenie rozpoczelo sie w momencie,kiedy Martin walil glowa George o asfalt.Co bylo przed tym? Co doprowadzilo Martina do wscieklosci? Czy Zimmerman nie zasluzyl na to,zeby oberwac po gebie?
                            Czy znasz felus odpowiedzi na te pytania?
                            • felusiak1 Re: Moj drogi ,romado. 14.07.13, 22:39
                              zatem nie znasz argumentów aktu oskarżenia i nie znasz argumentów obrony i nie rozumiesz co to jest second degree murder i nie rozumiesz co to fear i na czym polega selfdefense i florida stand your ground law.
                              dziękuję.
                              ps. pisałeś wielokrotnie, ze incydent miał miejsce na ulicy co jest bzdurą.
                              • igor_uk Re: Moj drogi ,romado. 14.07.13, 22:56
                                felus,zamulanie tematu,rzucaniem wielu terminow prawnych,mnie znane.
                                Nie dales odpowiedzi na zadne z moich pytan,tylko stwierdziles,ze ja czegos nie znam.
                                Lawnice uznali Zimmermana niewinnym ,moga mylic sie,to tylko zwykli ludzi,ktore wstali przed obliczem adwokatow,ktore i z Kuby rozprowacza potrafili by zrobic czlowieka ,ktory musial bronic sie.Ale twoj zachwyt ze stanu Floryda,gdzie zostal uniewiniony morderca,mnie zdziwil.Przeciez dla ciebie tak liczy sie kazda ofiara niewinna w Rosji!

p.s. Czy uliczki osiedlowe nie mozno nazwac ulica?
                                • felusiak1 Re: Moj drogi ,romado. 14.07.13, 23:23
                                  igor od zamulania to jesteś ty.
                                  tłumaczyłem ci, że second degree murder to morderstwo z intencja co oznacza, ze tego dnie zimmermann postanowił kogoś zabić i traf chciał, ze zabił martina. udowodnienie tego należało do prokuratora a ten nie był w stanie tego udowodnić i ławnicy nie popełnili błedu i nie myla się.
                                  mój zachwyt wynika z tytułu dania po nosie prokuraturze, która wnosi do sadów oskarżenie nie mając na to dowodów i licząc, ze sędziowie przysiegli dadzą się zmanipulować i uznają oskarżonego winnym. w tym wypadku zadanie było utrudnione gdyż zaszla obrona konieczna.
                                  w sprawie casey anthony oskarżenie o morderstwo z premedytacją czyli planowane wniesiono bez zadnego dowodu i z wątłymi poszlakami. prokuratura niejako żadała od jurorów aby uznali winę oskarżonej, zagrożoną karą śmierci na podstawie teorii.
                                  niestety, ty igor masz wschodnia mentalność i ktoś kto zabił jest dla ciebie mordercą i bez względu na okoliczności musi ponieść karę. nawet jeśli byłby to mały wyrok w zawieszeniu. dopiero wtedy sprawiedliwości stanie się zadość. inaczej nie jesteś w stanie zrozumieć.
                                  • igor_uk Coz,felus. 14.07.13, 23:27
                                    Moze wyszlo nieporozumienie.
                                    Jak Ty cieszysz sie z tego,ze prokuratura dostala po nosie,a nie z tego,ze Zimmerman zostal uznany przez lawnikow not guilty,to w takim razie gdzie jest miejsce dla Martina i George.Ktorych to zajscie dotyczy?
                                    • igor_uk I jeszcze ,felus. 14.07.13, 23:31
                                      Przestan tz tymi durnowatymi uwagami,odnosnie wschodnej mentalnosci.
                                      Poczucie sprawiedliwosci jest dano wszystkim,niezaleznie od tego,gdzie mieszkaja.

Jednak jestes rasista,felus.
                                      • felusiak1 Re: I jeszcze ,felus. 14.07.13, 23:40
                                        ja rasistą? wolne żarty.
                                        powiem ci tak igor. w amerykańskim sadzie prokuratura musi udowodnić winę above reasonable doubt a oskarzony nie musi nic. cieżar dowodowy spoczywa na oskarżycielu.
                                        w innych częściach świata oskarżony musi udowodnić swoją niewinność i ponosi ciężar dowodowy.
                                        twoje poczucie sprawiedliwości jest wątpliwe, że wspomnę chodorkowskiego i pussy riot.
                                        jeśli wychodzi na twoje to jest sprawiedliwe a jeśli nie to stała sie niesprawiedliwość.
                                        • igor_uk Wszedzie prokurator musi udowodnic. 14.07.13, 23:50
                                          W tym Ameryka nie jest wyjatkiem.Presumption of innocence,to nie wynalazek Ameryki.
                                          Chodorkowskiego nikt nie zabil,a jego zabojce sad rosyjski nie uznal nie winnym.Siedzi Chodorkowski za swoi machinacje finansowe,tak samo,jak za te same czyny siedza i w Ameryce.
                                          Jebnutyje cipki siedza za to,ze zrobili z Chrama burdel .

p.s. w innych częściach świata oskarżony musi udowodnić swoją niewinność i ponosi ciężar dowodowy. Czego jeszcze tylko nie dowiem sie od ciebie,felus. Szkoda komentowac te slowa.
              • 5magna Re: felus,mam prosbe. 14.07.13, 18:40
                He.he. Jeden Polak wlasnie odwiedzil mnie nie dawno. Opowiadal jak to kiedys odwiedzil znajomego w Chicago. Znalazl jego adres w ksiazce tel. ale nim dotarl do niego to zatrzymal sie w hotelu w miescie. Cala obsluga byla czarna. Dali mu klucz poszedl do pokoju i na wszelki wypadek podstawol krzeslo pod klamke. Na drugi dzien kolega zapytal sie gdzie nocowal? Gdy mu powiedzial ten zbladl. To ty jeszcze zyjesz? Idziemy szybko zapalic swieczke do kosciola.....PS. Tam jak zabladzisz i trafisz w nieodpowiednia dzielnice to masz 99% ze cie zatluka.
    • gosc88 Inne spojrzenie 14.07.13, 22:02
      Zimmerman mial wielka zbrojna przewage nad Trayvonen bo mial bron palna, Travon jej nie mial. Ciekawe gdyby nie ta przewaga jak skonczyloby sie spotkanie miedzy nimi (Zimmerman wygladal na fizycznie silniejszego) ?? Czy wtedy zycie ktoregos byloby w zagrozeniu ??
      • felusiak1 Re: Inne spojrzenie 14.07.13, 22:05
        na jakiej podstawie twierdzisz, ze zimmermann wygladał na fizycznie silniejszego?
        • gosc88 Re: Inne spojrzenie 14.07.13, 22:17
          felusiak1 napisał:

> na jakiej podstawie twierdzisz, ze zimmermann wygladał na fizycznie silniejszeg
          > o?
          Na podstawie fotek z TV/internetu
          • felusiak1 Re: Inne spojrzenie 14.07.13, 22:26
            trayvon martin był o głowę wyższy od zimmermanna i 10 kilogramów lżejszy.
            • igor_uk I to Martin zaczepil George na ulice? 14.07.13, 22:31
              Ze wzgledu na to,ze byl lzejszy o 10 kilogramow.
            • gosc88 f1, ale jak bys widzial 15.07.13, 00:00
              final ich spotkania gdyby zaden z nich nie mial broni ?? - Oto jest pytanie.

Mysle, ze najprawdopodobniej obaj byliby jedynie troche poturbowani, jeden bardziej drugi mniej albo wcale. I na tym by sie skonczylo ale .... zaden z nich nie stracilby zycia (co nie jest bez znaczenia).

Zgadzasz sie ??
        • 5magna Re: Inne spojrzenie 14.07.13, 22:17
          Murzyn mogl by byc szybszy i zwinniejszy. Zreszta w USA zaklada sie ze ten drugi bron palna tez moze miec. Ten akurat nie mial. Nie wiadomo tez jakie mial przejscia ten Zimmerman z murzynami. Latwo nam tu gadac. Pamietacie Dirty Harry i Make my day......
          • igor_uk magna. 14.07.13, 22:29
            problemy psychologiczne,czy przejscia zyciowe Zimmermana sa wazne,ale to nie powod,zeby go uniewinic. On jest winny.On zabill czlowieka,ktory nie mial do niego nic.I niewazno jest to,czy Martin byl dobrym czlowiekiem,czy zlym.Czy on byl murzynem,czy Zydem,czy bialym.On szedl ulica i nikomu nie zagrazal.
            To Zimmerman byl ta strona,ktora uaktywnila lawine zderzen. Nie twierdze,ze kara musi byc surowa. Mogl by dostac nawet w zawiasach,ale stwierdzenie,ze on nie zrobil nic zlego,jest niesprawiedliwe.
            • felusiak1 Re: magna. 14.07.13, 23:03
              tego naprawdę nie da się przełknąć. igor wypacasz idiotyzmy.
              nikt nie mówi, ze zimmerman nie nic złego, sam zimmerman mówi, ze zabicie człowieka jest złem. ale w sądzie chodzi o to czy zimmermann popelnił czyn kryminalny a takiego nie popełnił.
              • igor_uk Re: magna. 14.07.13, 23:15
                Zabicie czlowieka,ktory szedl ulica i nikogo nie zaczepial, nie jest czynem kryminalnym?
                Felus,powtorze sie po raz kolejjny.Sam by dalem w morde Zimmermanu,jak by on mnie przesladowal.
                • felusiak1 Re: magna. 14.07.13, 23:45
                  przecież poturbował zimmermanna. zmieniasz płytę. najpierw mówiłeś, że sobie szedł a zimmermann zaczął wyjął pistolet i zaczał strzelać. teraz wiesz, że to nie było tak ale w dalszym ciągu nie wiesz jak było. nie interesuje cię co powiedzieli świadkowie i to świadkowie oskarżyciela. oóż zeznawali na korzyść oskarżonego.
                  • igor_uk Re: magna. 14.07.13, 23:58
                    felus,nie potrafisz odroznic kiedy zartuje?
                    Tam ten post byl ironia,juz sam tytul postu powinien byl dac tobie do zrozumienia,ze robie sobie jaja,poniewaz nie doczekalem sie od ciebie odpowiedzi na postawione przez mnie pytanie.
        • igor_uk felus,zamulasz temat. 14.07.13, 22:24
          gos88 dotknal bardzo powaznego watku tej sprawy.Co by bylo,jak by Zimmerman nie posiadal broni?
          Smiem powiedziec,ze nie stalo by nic.Martin z zakupami wrocil do domu,a George siedzial by w domu,narzekajac na to,ze bandyci nie daja ludziom zyc.
          • felusiak1 Re: felus,zamulasz temat. 14.07.13, 22:43
            dobrz igor. masz rację.
            • igor_uk Re: felus,zamulasz temat. 14.07.13, 23:02
              Felus,jak to nie sarkazm,to bardzo ciesze sie z tego,ze przyznales mnie racje.

Nie polenilem sie i znalazlem dosc sporo na temat Zimmermanna. Aniolkiem to on nie jest. I wspominajac,niby w zartach,ze bron on nabyl z cela bronienie sie przed sasiedzkim pitbulem,wcale nie zartowalem.Ten tchorz tylko z gnatem w kiszeni czuje sie odwazny.
              Zreszta fotka,z rozbitym nosem,ktora ty wkleiles,wiele kazdemu fizjonomiscie powie,kim jest Zimmerman.
              • felusiak1 Re: felus,zamulasz temat. 14.07.13, 23:09
                no widzisz igor jaki z ciebie śledczy. fizjonomia, nie anioł.
                no to jak idziemy tym tropem to nie pozostaje nic innego jak przyjrzeć się martinowi. i tu okazuje sie, że też nie był aniołem. dwa nieanioły.
                no ale ten zimmermann miał gnata z dziecko było bezbronne. no to kara śmierci albo dożywocie.
                • igor_uk Re: felus,zamulasz temat. 14.07.13, 23:18
                  Pewnie,ze martin aniolkiem nie byl. Ja znam sporo takich nieaniolkow,ale jakas mnie nie przychodzi do glowy,zeby ich prowokowac. Moze dla tego,ze nie posiadam broni ? :-)
                  • mlody776 Re: felus,zamulasz temat. 21.07.13, 12:02
                    Jak już pisałem. Jak bomba wybuchnie to szukają winnego podkładacza tej bomby. A jak ktoś użyje bron palna (nie tyczy się to da żadnej innej broni), to obwiniają sama bron palna, a używającego ja, jak dodatek. Jak by ta bron sam była winna, a nie ten co ja użył. Nie zauważyłeś tutaj agendy, mającej na celu, za wszelka cenę pozbawić społeczeństwa prawa obrony osobistej itd? Oczywiście nie dbaj się o te społeczeństwo (oni wiedza lepiej pomimo statystyk), tylko o własne interesy rządzących (chcą np. bezkarnie podnosić podatki, konfiskować co kol wiek, umacniać swoja władzę, eliminować klasę średnią itd).
                    • igor_uk Mlody. 21.07.13, 12:12
                      W Stanach z broni palnej rocznie zabija sie,ca 30 000 czlowiek.Jak tobie to nie przeszkadza,to mnie tym bardziej.Przeciez mozecie pozabijac sie,co mnie do tego?
                      Ale w UK i tam gdzie moze kiedys bede mieszkac na stale,wolalemby,zeby wariaci i frustraty nie mogli posiadac broni.

p.s. Jak czytam twoi teksty,to mnie wydaje sie,ze w Stanach wszysci tylko i czekaja na rozpoczecie wojny domowej.A prawda jest taka,ze zdecydowana wiekszosc amerykanskiego spoleczenstwa to praktycznie niewyksztalcone bydlo,ktore jest zadowolone z zycia,przeciez koryto maja pelne.
                      • felusiak1 uparty propagandysta 21.07.13, 15:57
                        nie tak dawno roztrząsaliśmy temat i wiadomo nam, ze w USA morduje się rocznie około 14 tys ludzi z tego z broni palnej 8 i pół tysiąca. zatem 5 i pół tysiąca ginie od noża, siekiery, kija, młotka, pieści trucizny itd. 95% morderstw pistoletowych dokonano z broni posiadanej nielegalnie z tego wynika, ze z legalnie posiadanej broni ginie 425 osób.
                        przecież ci którzy mają pistolety nielegalnie dalej bedą ich używać.
                        jesteś igor agitatorem i propagandystą.
                        www.fbi.gov/about-us/cjis/ucr/crime-in-the-u.s/2011/crime-in-the-u.s.-2011/tables/expanded-homicide-data-table-11
                        • igor_uk To nie ja propagandysta. 21.07.13, 16:36
                          A tylko ty,felus .Wkleiles dane z roku 2011,ale to nie jest wazno.Wazniejsze jest to,ze te dane nie uwzgledniaja takich przypadkow,jak ten,o ktorym my dyskutujemy.O ile sad nie uznal Zimmermana za winnego,to nie bedzie jego czyn uwzgledniony w statystykach,jako morderstwo.A Martin nie zyje,zabity z broni palnej.

p.s. A skad moja liczba?

"Prawo do posiadania broni jest świętsze od życia 30 tys. ludzi, ginących rocznie od kul"
                          • felusiak1 Re: To nie ja propagandysta. 22.07.13, 02:11
                            igor, nie ośmieszaj się. pod słowem murder kryje się homicide czyli pozbawienie życia człowieka
                            niezależnie od wyroku sądu. to są statystyki policyjne a nie sadowe. nie uwzględnione są jedynie przypadki pozbawienia życia w wyniku zaniedbania (negligent homicide).
                            za 2012 nie ma jeszcze pełnych danych. Statystyki pokazuję, że z roku na rok ilość zabójstw spada. masz tu i sobie sam zobacz: www.fbi.gov/about-us/cjis/ucr/crime-in-the-u.s/2011/crime-in-the-u.s.-2011/tables/table-1
                            • igor_uk felus,mam prosbe. 22.07.13, 16:09

Czy mozesz mnie przypomniec ,jaki zarzut postawila prokuratura Zimmermanu?
              • romad2447 Re: felus,zamulasz temat. 14.07.13, 23:21
                Igor,
                nie rozumiesz,ze USA sa panstwem prawa,i Murphy wytlumaczyla co mowi prawo na Florydzie,nie byles w sadzie nie znasz szczegolow, wiarogodnosc swiadkow jest bardzo wazna w sadzie, ja z artykulem Murphy i z werdyktem nie mam zadnego problemu.
                Tak samo bylo z O.J. Simpson,gdzie policja popelnila wiele bledow i obrona to znakomicie
                wykorzystala.
                • igor_uk felus,pewnie ,ze nie rozumiem. 14.07.13, 23:43
                  Nie rozumiem twojego zachwytu bezprawiem . Nikt nie byl obecny przy rozpoczeciu draki ,o tym jak wszystko zaczelo sie,wiemy wylacznie ze slow Zimmermana.
                  A wyobraz sobie ,felus,taka sytuacje.
                  Idziesz ty uliczka osiedlowa,niosac w rekach,czy w torbie, zakupy ze sklepu .Lubisz chodzic w kapturze na glowie.I tu zaczyna isc za toba ,slad w slad ,jakis gosc.Ty zatrzymujesz sie i pytasz go,czy masz jakis problem?
                  A ten gosc,wiedzac o tym,ze ma w kiszenie bardzo powazny argument,odpowiada tobie -ty,polska swinia,pokaz co masz w tej torbie,bo wygladasz mnie na zlodzieja.Ty,nie wiedzac o tym,ze on ma bron,postepujesz,jak przystalo na Polaka,czyli odrazu podskakujesz do goscia i walisz go na ziemie,bijac na oslep.Wszystko konczylo sie tym,ze gosc strzela cie w serce. Czy to byla by wylacznie twoja wina?
                  Juz pisalem,dla was wszystko zaczelo sie w momencie,kiedy martin zaczal bic george.A przeciez od czegos to zaczelo sie.
                  • felusiak1 Re: felus,pewnie ,ze nie rozumiem. 15.07.13, 01:03
                    myślę, że jesteś zmeczony i powinieneś już iść spać.
                  • kylax1 Zimmerman jest niewinny. 15.07.13, 01:29
                    Taki jest wyrok sądu i igor nie ma żadnych podstaw do jego kwestionowania. Igor nie siedzi w ławie przysięgłych, nie ma dostępu do dowodów, ani akt sprawy i zeznań świadków.

Polak jak za bardzo podskakuje, to częściej powinien dostawać kulkę w łeb, bo wtedy się nauczy, że tak się nie robi.
                    • mlody776 Re: Zimmerman jest niewinny. 21.07.13, 11:40
                      Igor chciałby powiedzieć ze to bron jest winna i to FR, Polska UK itd powinny święcić przykładem, gdzie nie bronią palna się morduje. Czyli słabszy niema szans obrony. Przecież wiesz, ze to przestępcy są chronieni gdzie tej broni niema w rekach prywatnych (pracuje się im bezpieczniej). Jedyne co mnie zastanawia, to to: dlaczego było tylko 6 ławników na tej sprawie i dlaczego się nie publikuje TREŚCI instrukcji sędziego danej tym ławnikom. Czyżby ta cześć sprawy była tajna (przynajmniej się nie omawia publicznie)? W OJ Simson sprawie uniewinniono policjantów, bo sędzia kazał ławnika dokradnie ustalić, które uderzenie pala było złe, a ze nie mogli tego ustalić, to uniewinnili policjantów. Te sprawy nie intersekcja Igora, go jak i ciągle wzrastające podatki tak i zakaz broni palnej jest właśnie w systemach socjalistycznych/komunistyczny i NWO.
                      • igor_uk Ja powiedzzialem,mlody,tylko to co powiedzialem. 21.07.13, 12:15
                        Nie staraj sie nic dodawac do moich tekstow.
                        W tym przypadku to nie silniejszy zaczepil slabszego,a tylko odwrotnie i to tylko dla tego,ze posiadal bron. I to nie bron temu jest winna,a tylko debily,ktorych od broni trzeba trzymacc ,jak najdalej.
                        • felusiak1 Re: Ja powiedzzialem,mlody,tylko to co powiedzial 21.07.13, 16:06
                          no widzisz igor, wszystkiemu winien jest pistolet.
                          gdyby zimmerman nie zastrzelił martina to ten rozłupałby mu głowę i zimmerman byłby dzisiaj dwa metry pod zimią. w USA od pieści i kopniaków ginie rocznie 726 osób, o 400 więcej niż od karabinów, takich jakich uzył ten w grudniu w connecticut.
                          idziesz na propagandę jak ryba na robaka. połykasz haczyk z żyłką i spławikiem.
                          • igor_uk felus,kiedy odpowiesz mnie na pytanie? 21.07.13, 16:39
                            Dla czego Martin zaatakowal George?

felus,pizdzisz,jak potluczony,ale odpowiedziec na proste pytanie nie potrafisz.
                            • igor_uk felus schowal glowe w piasek. 21.07.13, 19:39
                              I tak nie doczekam sie odpowiedzi na swoje pytanie.
                              Trzeba przyznac,ze w tym watku felus osmieszyl sie pare razy..
                              Najbardziej,piszac te slowa:
                              "powiem ci tak igor. w amerykańskim sadzie prokuratura musi udowodnić winę above reasonable doubt a oskarzony nie musi nic. cieżar dowodowy spoczywa na oskarżycielu.
                              w innych częściach świata oskarżony musi udowodnić swoją niewinność i ponosi ciężar dowodowy."

Moim zdaniem,felus nie ma pojecia o tym,co dzieje sie na Swiecie,dla niego cywilizacja,to USA .Wszystko co jest poza granicami tego panstwa,to dzicz.
                              • 1blueelvic Puk, puk ... Czy mozna? 21.07.13, 19:56
                                Dziekuje.

Sadze, ze felusiak nie schowal glowy w piasek. Pszac: "powiem ci tak igor. w amerykańskim sadzie prokuratura musi udowodnić winę above reasonable doubt a oskarzony nie musi nic. cieżar dowodowy spoczywa na oskarżycielu. ma po prostu racje.

Czy druga czesc jego wypowiedzi dotyczy Rosji to nie wiem ... Ale wszystko mozliwe.

Dlaczego zabil 17 latka? To proste, ten go zaatakowal.
                                • igor_uk Schowal. 21.07.13, 20:01
                                  Poniewaz ponowiam to pytanie po raz ktorys.

W Rosji oskarzony nie musi udowodniac wlasnej niewinnosci,dopoki jemu wina nie bedzie udowodniona,on jest niewinny.

Dla czego 17-latek Martin zaatakowal George?
                                  • 5magna Re: Schowal. 21.07.13, 20:14
                                    Wlasnie dlaczego? Obama mowi ze to moglby byc on jak by atakowal ale Obama to nie atakuje tylko gnoi wszystko....
                                  • 1blueelvic Dlaczego? 21.07.13, 20:18
                                    Mlodzi afroamerykanie juz tak maja ...

Kiedys, bardzo czesto jezdzilem wygrzac kosci do Naples na Florydzie, i to co mnie zaskoczylo to cholerna buta i arogancja mlodych czarnych ludzi do otoczenia. Zero szacunku dla otoczenia ...

Wzorce zachowan rodem z piekla i ten ordynarny, wulgarny jezyk.

Wystarczylo, ze Zimmerman szedl za nim i to byl wystarczajacy powod.
                                    • igor_uk A czy jestes tego pewien? 21.07.13, 20:40
                                      Czy kazdy jest atakowany przez murzyna,o ile idzie za nim?

Juz pisalem gdzie indziej,ze na pewno w pamieci zbiorowej murzynow zyja wspomnienia z tam tych dni,kiedy ich przodkow przywiezli w ladowniach statkow,jak bydlo,do Ameryki. I nadal sa traktowane,jak bydlo .To widze w postach twoich i magny.
                                      • 1blueelvic Ho ho, teraz dales czadu ... 21.07.13, 21:51
                                        na cztery fajerki.

Zgodzilbym sie (z wielkim bolem zreszta), gdybys powiedzial, ze tak traktuje Rosjan ...

Ale, ze ty to piszesz o afroamerykanach i przypisujesz mi rasim, to wielkie i chamskie naduzycie.

Krotko: oczywiscie potrafisz mi to udowodnic, prawda?
                                        • 1blueelvic Ps. ... 21.07.13, 21:54
                                          Obrazliwe i niestosowne jest pisanie "murzyn" ... Ot, rosyjskie podejscie do sprawy.
                                          • igor_uk Re: Ps. ... 21.07.13, 22:18
                                            A co Rosjanie do tego maja?
                                            Murzyn (Polish pronunciation: [muʐɨn]) is a Polish word for a black person.
                                        • igor_uk Re: Ho ho, teraz dales czadu ... 21.07.13, 22:22
                                          A jednak jestes swolocza.
                                          Po tych slowach : Zgodzilbym sie (z wielkim bolem zreszta), gdybys powiedzial, ze tak traktuje Rosjan ... , jestes dla mnie tylko smieciem forumowym.

Bez odbioru.
                                          • mlody776 Re: Ho ho, teraz dales czadu ... 21.07.13, 22:57
                                            Igor tutaj pokazałeś kim jesteś:
                                            forum.gazeta.pl/forum/w,50,145698770,145831419,Mlody_.html
                                            I nie masz żadnego prawa nas oceniać lub mies pretensje do innych, jak traktują kolorowych. W twoich oczach jesteśmy bydłem.
                                            • igor_uk Nie,mlody. 21.07.13, 23:07
                                              To nie ja was tak oceniam,a tylko wy sami.Poczytaj co piszecie o swoich wspolobywatelach.
                                              Czy naprawde kolorowi Amerykanie sa czyms gorszym od was,od bialych?
                                              Z waszych slow wychodzi,ze kazdy czarny jest potencjalny nierob i przestepca. Tylko zapominacie o jednym,ze wy w Amerytce okazaliscie z wlasnej woli,a ich wy przywiezli,jako bydlo do pracy.
                                            • 1blueelvic To zwykly rosyjski cham, ... 21.07.13, 23:29
                                              ktoremu wydaje sie, ze na tym forum mozna leczyc wschodnie kompleksy.

Kim on jest ... wszyscy widzimy.
                                              • igor_uk A swolocz szowinistyczna nie potrai napisac, 21.07.13, 23:38
                                                ze jestem chamem,bez dodania mojej narodowosci.
                                                Dla mnie ty jestes tylko swolocza i twoja narodowosc do tego nie ma nic.Swolocza moze byc i Rosjanin i Polak,jak i przedstawiciel kazdej narodowsci na swiecie.
                                                • 1blueelvic Ale ty jestes chamem wyjatkowym ... 22.07.13, 03:29
                                                  i narodowosc ma kapitalne znaczenie.

• ubiquitousghost88 Igruszka cham? Niewazmożna! Proszę Go nie obrażać! 22.07.13, 17:28
                                                    "Cham Honoris Causa" - tytuł na Akademii Smorgońskiej otrzymany, jak tylko dyplom inż. czołgisty zdobył w Afganie...
                                          • 1blueelvic Smieciem to jestes niestety ty ... 21.07.13, 23:25
                                            Zreszta wiekszosc o tobie tak mysli ...

Posadziles mnie chamie nieslusznie i klamliwie o rasizm. Prosilem o wskazanie tych miejsc, ale dla ciebie rzucanie goownem jest bardziej atrakcyjne niz bycie czlowiekiem merytorycznym.

Sadzisz, z wolno tobie bezkarnie obrazac? Sadzisz, ze masz na takie zachowanie monopol?

Do twojej przyglupawej mentalnosci nie dociera, ze mozna o tobie to samo pisac? Zaiste specyficzna to wybiorczosc i tak bardzo charakterystyczna dla wschodniej, turanskiej cywilizacji.

• igor_uk Bo jestes rasista i szowwinista. 21.07.13, 23:43
                                              Wielokrotnie dawales temu dowody,miedzy innym i w tym watku.
                                              Poczytaj wyzej,co piszesz o "afro-amerykanach".
                                              Co do tego kim jestem,to mnie jest absolutnie obojetnie,co ty myslisz o mnie. Bo nic o mnie nie wiesz,oprocz tego,ze pisze pod nicjiem igor_uk i w odroznieniu od ciebie sztucznego tlumu na forum nie robie,piszac pod wielu nickami.
                                              • 1blueelvic Obojetnie co robisz, ... 22.07.13, 03:26
                                                to i tak na glupca wychodzisz.

To, ze arogancja i wulgaryzm ich rozpiera to prawda. Jak wygrasz w lotto, to zafunduj sobie wycieczke na Floryde - bedziesz mial okazje poznac afroamerykanow z autosji.

Dla przetarcia stereotypow: www.youtube.com/watch?v=pt5OsvDmSBY
                                  • romad2447 Re: Schowal. 21.07.13, 20:38
                                    Igor,
                                    zadajesz glupie pytanie na ktore nikt nie ma odpowiedzi z wyjatkiem Zimmermana, ale jak masz 6'3" wzrostu jak Martin, to co dla ciebie taki Zimmerman,dla przykladu,zeby wiecej nie zaczpial porzadnych ludzi zlamie mu nos i tak sie stalo.
                                    • igor_uk Romado. 21.07.13, 20:42
                                      Czy George zaczepil by Martina,jak by nie posiadal broni?
                                      • romad2447 Re: Igor 21.07.13, 20:56
                                        jakby nie mial broni to by go nie zaczepil,ale tez napewno nie sprawowalby tez tej funkcji.
                                        • igor_uk Re: Igor 21.07.13, 21:03
                                          Ta funkcja nie upowaznia kazdego "czarnucha" podejrzewac o popelnienie przestepstwa .

Generalnie,Romado,moge powiedziec jedno :
                                          Nikt nie wie (oprocz Zimmermana),w jaki sposob doszlo do bojki.Jedno jest niewatpliwe -bron dodala George odwagi,co i doprowadzilo do tragedii.

p.s. Kurduple z nadwaga nie powinni zajmowac sie pilnowaniem porzadku. Po pierwszych,nie maja dla tego fizycznej predyspozycji,a po drugie,takie kurduple sa zakompleksione .
                                          • romad2447 Re: Igor 21.07.13, 21:16
                                            Gdyby Martin byl normalny to by odpowiedzial na pytanie i poszedl dalej.
                                            Polecam Ci program Pawn Shop Detroit, abys zapoznal sie troche z cywilizacja
                                            Afro-Amerykanow czyli murzynow.
                                            • igor_uk Re: Igor 21.07.13, 21:31
                                              Cywilizacja Afro-Amerykanow.A to cie nowoscc! Co wy tam soboe wychodowaliscie? Najpierw to bydlo dostarczyliscie w ladownich statkow,a pozniej stworzyliscie nowa cywilizacje.
                                              Wiesz co,Romado,o ile jest chociaz by jakis sens w Twoich slowach,to znaczy USA jest panstwem rasistowskim .
                                              • mlody776 Re: Igor 21.07.13, 22:53
                                                Sprowadzaniem niewolników nielegalnie, zajmowała się pewna grupa ludzi, których jak kiedyś pisałeś ze rozumiesz. Oczywiście przy innej okazji. To ci sami ludzie którzy miedzy innymi dostarczyli atomowa technologie do ZSSR ze Stanów, jak byś nie wiedział o kim pisze.
                                                • igor_uk Zydzi sa dobre na wszystko. 21.07.13, 23:12
                                                  Wszystkiemu oni sa winni,a my sa tacy czysciutki,a wokol nas fruwa zydowskie goowno.
                                                  mlody,daj spokoj z tymi tekstami. Anglosasi zajmowali sie dostarczeniem niewolnikow.Zydzi,najwyzej,posredniczyli w handlu.
                                          • 1blueelvic Jestes chamem do potegi ... 22.07.13, 04:01
                                            Uzycie slowa "czarnuch" w swoim wlasnym zdaniu jest wyjatkowo niesmaczne.
                                      • mlody776 Re: Romado. 21.07.13, 22:34
                                        JESTEM pewien ze by go zaczepił, bo pilnowanie to była jego praca. Igor napisz nam coś Angli, gdzie chcesz mieszkać na stale i odpuść sobie Stany gdzie ty nigdy nie będziesz, jak długo mamy bron. Zauważyłeś ze możesz gadzinami nadawa o Stanach a ani słówka o machlojach przestępczości itd. Anglików. Czy już w Anglii nie maja więżeń lub policjantów, bo jest tak dobrze? A dlaczego jest tyle kamer i wszędzie jest potrzebna ID. Igro robisz robotę przeciw Stana i dziwie się tylko dlaczego tego nie widziałem wcześniej. Nie zależy ci na żadnym murzynie, ale chcesz osłabić ten kraj dla swoich celów. Po prostu niszczysz konkrecje dla Federacji Rosyjskiej. Jesteś zawzięty na ten kraj jak Nikita Chruszczow przemawiający w ONZ i uderzający własnym butem w podium. Odgrażając się przy tym, ze zniszczy ten kraj.
                                        • igor_uk mlody,czy ja tobie wskazuje,o czym ty masz pisac? 21.07.13, 23:13
                                          I ty mnie rowniez nie wskazuj .
                                        • 1blueelvic A skad wiesz, ... 22.07.13, 03:37
                                          ze igor mieszka w Anglii? Kazdy moze powiedziec, ze mieszka w Norwich. Problem wystapil wowczas kiedy spytalem go szczegoly tego miasta - morda w kubel.
                            • felusiak1 Re: felus,kiedy odpowiesz mnie na pytanie? 22.07.13, 02:56
                              Nie ma znaczenia powód dla którego martin zaatakował zimmermana.
                              sam fakt, ze zaatakował wywołał obronę konieczną i na tym zasadza się werdykt uniewinniajacy.
                              zimmerman nie szedł za martinem. tu masz symulację: www.youtube.com/watch?v=ZrqgLJjhDSs
    • felusiak1 specjalnie dla igora 22.07.13, 03:06
      igor, specjalnie dla ciebie podaję ci informację o zabójstwie biełego przez 4 czarnych.

ciekawe dlaczego go pobili i spowodowali jego śmierć?
      media o tym milczą. ciekawe czy nabrałyby wody w usta gdyby 4 białych zabiło czarnego? jak myślisz igor?
      • 1blueelvic Rosja to nie kraj. Rosja ... 22.07.13, 03:56
        to stan umyslu. Wszystko co igor wykombinuje wpisuje sie w ten schemat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka