Dodaj do ulubionych

Demokracja potrzebuje naszego wsparcia .

10.08.13, 17:50
This fund raises money for the legal defence campaigns of Journalistic...

Nawet datek w wysokosci $5 pomoze zrobic nasz swiat lepszy.

p.s. felus,czy dasz pare dolcow na uratowanie Swiatu?

--
===================
Wody w usta nabiera zwykle ten, kto źle pływa w potoku słów.
Obserwuj wątek
    • misterpee Re: Demokracja potrzebuje naszego wsparcia . 10.08.13, 18:24
      juz widze jak Bywszy i Przyjacielameryki daja donacje. A teraz dla rozwagi - popatrcie na kraje niezlaezne, te ktore nie maja dlugu.
      en.wikipedia.org/wiki/File:Cumulative_Current_Account_Balance.png
      • felusiak1 Current account balance 10.08.13, 18:47
        baranie to nie długi lecz bilans handlu zagranicznegi (towary i usługi - bez usług finansowych)
        innymi słowy te zielone eksportują wiecej niż importuja. w tym konkretnym wypadku są to zakumulowane historyczne dane za lata od 1980 do 2008.
        długi masz tu: en.wikipedia.org/wiki/File:Public_debt_percent_gdp_world_map.PNG
        • igor_uk felus,spokojnie. 10.08.13, 19:23
          Nie musisz od razu rzucac sie na misterpee.On jest architektem i ma prawo w tym pomylic sie.
          • felusiak1 Re: felus,spokojnie. 10.08.13, 19:42
            a to ciekawe. misterpee ma prawo się mylić w każdym swoim idiotycznym wpisie bo jest architektem a wiadomo, ze architekci się mylą.
            • igor_uk Bo widziszli,felus. 10.08.13, 19:55
              Architekt nie jest saperem i ma prawo do pomylki w sprawach niezwiaznych z jego praca.
              Saper nie ma prawo mylic sie :-)
          • eva15 Re: felus,spokojnie. 12.08.13, 00:57
            Feluś nie jest architektem, a też nie wie, oo czym mówi i również się myli:-))) Zeby było śmieszniej, poucza mylnie architekta:-)
        • eva15 Feluś, baranie -current account balance to 12.08.13, 00:34
          felusiak1 napisał:

> baranie to nie długi lecz bilans handlu zagranicznegi (towary i usługi - bez usług finansowych)

Feluś, baranie - że pozwolę sobie użyć twojej terminologii- current account balance to żaden bilans handlu zagranicznego, lecz bilans obrotów bieżących. . Po niemiecku - Leistungsblilanz.
          Zanim zaczniesz obrażać innych, którzy faktycznie popełnili błąd, sam błędów nie popełniaj, bo inaczej robi sią śmiesznie, wg. zasady - przyganiał kocioł garnkowi a sam smoli:-))).
          • eva15 Feluś, liczyłam na to, że napiszesz, że piżdżę 12.08.13, 23:57
            a tu taka ciiiiiisza...... Zmarłeś?
            • felusiak1 Re: Feluś, liczyłam na to, że napiszesz, że piżd 13.08.13, 01:55
              bilans handlu zagranicznego i bilans obrotów bieżacych to to samo wobec czego nie ma o czym dyskutować.
              rzecz jasna nie dziwi mnie, że odpuszczasz misterpee oczywistą bzdurę a atakujesz mnie. No coż, kobiety takie jak ty nie potrafią inaczej. bazaru z ciebie wyrzucić się nie da.
              • igor_uk felus,po cholere masz jaja? 13.08.13, 15:48
                Czy tylko dla tego,zeby oni dyndali u ciebie miedzy nog?
                Bilans handlu zagranicznego i bilans obrotow biezacych to nie jest to samo. I ty dobrze o tym wiesz,ale ciezko tobie uznac swoj blad.
              • eva15 Feluś, niedouku 13.08.13, 18:26
                ekonomisto z bożej łaski, bilans handlowy jwet CZESCIA (podzbiorem) bilansu obrotów bieżących. Inne sładowe bilansu obrotów bieżących to np. dochody i wydatki inwestycjyjne czy usługi trasportowe etc.
                Tak jest zupełnie niezależnie od tego, czy ktoś jest kobietą czy nie.

Weź ty się za książki zamiast za bazarowe pyskówki.
                • igor_uk Ewa. 13.08.13, 18:35
                  Jestem pewien tego,ze felus wie o tym dobrze,ale on nie jest przyzwyczajony do przyznanie sie do bledu. Przeciez on sam stwierdzil,ze jest jedynym na forum,ktory wie.Po takiej deklaracji on woli stracic jaja,niz przyznac sie do bledu.
                  • eva15 Re: Ewa. 13.08.13, 18:41
                    Na pewno teraz już wie, że nie wiedział prawidłowo. To, że nie wiedział i napisał głupotę to jeszcze nic. Gorsze było, że samemu bredząc wyzywał innych od baranów.
                    • igor_uk Re: Ewa. 13.08.13, 18:44
                      eva15 napisała:

> Na pewno teraz już wie,<
                      Coz,felus musi podziekowac Tobie za to,ze wzbogacil swoja wiedze.
                      • eva15 Re: Ewa. 13.08.13, 18:46
                        Na pewno mnie za to zwyzywa. Feluś tak już ma.
                        • igor_uk Re: Ewa. 13.08.13, 18:51
                          Nie tylko Ciebie,mnie rowniez.
                          Ale i tak wole czytac posty felusia,niz przyglupa proamerykanskiego ,czy przyglupa kartoflanego.
                          p.s. Mam nadziej,ze felus nie obrazi sie na mnie za to,ze porownalem jego posty z postami tych przyglupow.
                          • eva15 Re: Ewa. 13.08.13, 18:56
                            amigo i kartoflany wojtek są poza wszelką konkurencją:-) To świat sam dla siebie.
                            • felusiak1 osiołki wy moje uparte 14.08.13, 02:38
                              bilans handlu zagranicznego i bilans obrotów biezacych (current account balance) to to samo i przestańcie sie upierać. Oba pojecia dotyczą wymiany towarów i usług z zagranicą.
                              bilans rachunku bieżacego jest składową bilansu płatniczego (balance of payments)
                              dalej plujcie się sami, pod wiatr.
                              • eva15 osiołku ty nasz uparty 14.08.13, 08:15
                                Widzę, że z uporem tkwisz w niewiedzy.

Bilans handlowy jest jedną ze składowych bilansu obrotów bieżących, który z kolei jest jedną ze składowych bilansu płatniczego (o którym nie rozmawiamy).

Bilans handlowy jest częścią szerszego zestawienia bieżących rozliczeń kraju z zagranicą zwanego bilansem obrotów bieżących.

www.nbportal.pl/pl/commonPages/EconomicsEntryDetails?entryId=135&pageId=608
                                • eva15 Re: osiołku ty nasz uparty 14.08.13, 09:20
                                  Sorry, przycisnal mi sie link do bilansu platniczego, ponizej link wlasciwy do bilansu handlu zagr. oraz obrotow biezacych:

www.nbportal.pl/pl/commonPages/EconomicsEntryDetails?entryId=134&pageId=608
                                  • igor_uk Juz pisalem o felusiu, 14.08.13, 17:13
                                    ze on jest niezawodny,jak AK-47 i tak samo prosty w budowie.
                                    jego odpowiedz jest podtwierdzeniem tego o czym ja pisalem -on wie,ze nie ma racji i upiera sie przy swoim tylko dla tego,ze nie umie uznac swoj blad.
                                    Kiedy felus jest pewien swojej racji,to on stara sie ja udowodnic: wklejac jakis link,cytujac cos .Kiedy felus wie,ze racji nie ma,to on zaczyna obrazac swoich adwersaze i goloslownie,ale bardzo autorytarnie, twierdzi o swojej racji.
                                    W sumie na tym mozno ta rozmowe przerwac ,oprocz obraz nic od felusia nie doczekamy sie.
                                    • eva15 Re: Juz pisalem o felusiu, 14.08.13, 18:51
                                      Powstała nieprzyjemna dla felusia sytuacja. On podaje się za poważnego ekonomistę, tymczasem nie zna podstawowych zupełnie pojęć z tej dziedziny.
                                      • igor_uk A felus tak nic i nie napisal.. 14.08.13, 22:26
                                        czy da chociaz by minimalny datek na ratowanie swiatu. jemu okazalo sie latwiej nawyzywac od baranow misterpee,niz z duma oglosic,ze dal na szczytny cel,powiedzmy,500 baksow :-)
    • felusiak1 tawariszcz sorokin 10.08.13, 18:38
      przyznam, że zainteresowała mnie karkołomna próba zamulenia sprawy.
      journalistic source protection dotyczy żurnalisty a nie źródła. to znaczy, ze żurnalista nie musi ujawniać źródła swoich rewelacji. byłem przeciwny uwiezieniu judith miller w 2005 w sprawie valerie plame. byłem przeciwny ciaganiu żurnalistów po sądach, byłem przeciwny ciaganiu novaka, russerta i innych a także rove'a i libby'ego. JESTEM przeciwny podsłuchiwaniu żurnalistów w AP i przeciwny określeniu żurnalisty jako współkonspiratora w celu założenia podsłuchu w jego domu, biurze i domu jego rodziców.
      Co so Snowdena to dam 100 dolarów a może nawet cały 1000 na fundusz jego obrony kiedy stanie przed sadem w USA. Szkoda, że Snowden jest głupi i ma głupich doradców z wikileaks.
      Czy jesteś w stanie wyobrazić sobie sytuację gdzie Snowden ujawnia wszystko na konferencji prasowej w Waszyngtonie? Byłby dzisiaj bohaterem i odpowiadałby z wolnej stopy a fundusz obrony opiewałby na miliony dolarów z wieloma tysiacami kontrybutorów a nie niecałe 8 tysięcy.
      • igor_uk Gospodzin felusiak odin. 10.08.13, 19:14

A moze Snowden bal sie tego,co przydazylo sie wielu?

1.Barnaby Jack - znaleziony martwy .
        2.Andy Hart -samobojstwo .
        3.Michael Hastings -zginal w wypadku samochodowym (spalil sie na wegiel )
        4.Aaron Swartz - samobojstwo.
        5.Andrew Breitbart -zmarl za kilka godzin przed tym,jak mial cos waznego opublikowac.
        6.Gary Webb -samobojstwo (ciekawoscia jest to,ze potrafil strzelic sobie dwa razy do skroni).

Ta lista jest sporo dluzsza.

p.s. Specjalnie nic nie napisalem o tym,kim ci ludzi byli.Mam nadzieje,ze zainteresujesz sie i sam dowiesz sie.
        • felusiak1 Re: Gospodzin felusiak odin. 10.08.13, 19:50
          przestań truć doopę. do kazdego zdarzenia można dopisaćkarkołomne teorie spiskowe.
          podobno do kennedy'ego ktoś strzelał z "grassy knoll". wiesz, ja byłem na "grassy knoll".
          • igor_uk felus. 10.08.13, 19:57
            A potrafisz dwa razy strzelic sobie do skroni?

p.s. Samobojstwo stalo epidemia i w Polsce. Zobacz jacy opozycjonisci sa porzadni w demokratycznych panstwach.Nie musza narazac panstwo na koszty,sami zabijaja sie.
            • kaszebe12 Re: felus. 11.08.13, 21:37
              Czy to , co tak czesto zarzucasz innym ,nie staje nieco , hmmm , "paranoiczne". -Pisze sie o Zydach - rzucasz spiskiem , pisze sie o dziennikarzach - rzucasz spiskiem.-Dobrze jednak ,ze Goldman z Lejmanem nie spiskuja , co ?
              • misterpee Re: felus wszystko wie 11.08.13, 22:08
                wie wiecej niz Edziu, Assange, a nawet Obama. Jak nazywamy geniuszy, ktorzy mowia o sobie ze wszystko wiedza ? Pompous ass ! Oczywiscie Felus jest bardzo skromny (modest).

• igor_uk felus wszystko wie - to prawda. 11.08.13, 22:30
                  On sam nam o tym powiedzial.Ale to wyklucza to,ze jest skromny.
              • igor_uk Re: felus. 11.08.13, 22:29
                Goldman z Lejmanem nie spiskuja ,bo nie musza .
                mam nadzieje,ze felus wytlumaczy dla czego oni nie musza spiskowac.
              • felusiak1 Re: felus. 11.08.13, 22:40
                widzisz kaszebe, ty o pewnych sprawach nie masz najmniejszego pojecia i w twojej główce zrodziła się myśl, ze nie dyskutujemy o tym co ostatnio powiedział obama. wiesz on dużo mówi każdego dnia ale wam podają tylko fragmenty o snowdenie.
                nie rzucam konspiracją lecz wyłuszczam przypadek w którym eric holder skłamał sędziemu określając dziennikarza jako współkonspiratora aby dostać pozwolenie na założenie podsłuchów. rzecz jasna ty o tym nie wiesz i wydaje ci sie, ze ogarneła mnie paranoja.
                niestety to ciebie ogarnęła i nieustannie oskarżasz zydów o posiadanie mocy nieczystej i zaangazowanie w spisek. pamietam w komuniźmie wszystkiemu winien był amerykański imperializm, odwetowcy z bonn i spekulanci.
                • igor_uk Jest w Rosji jedna demokratka,felus. 11.08.13, 22:51
                  Ktora twierdzi,ze Zydzi pochodza w prostej linii od zaginionej cywilizacji Atlantyda.
                  Jak sadzisz,czy jest w tym troche racji?

p.s. Mowa o Walerii Nowodworskiej,ktora w wywiadzie dla izraelskiej TV o tym mowila.
                  • misterpee Re: Igor, nie musze ci tego przypominac ! 12.08.13, 00:28
                    Zydzi pochodza ze zwiazku partnerskiego miedzy Panem Bogiem i Abrachamem. Salzi do tego nie byla potrzebna. A co do skromnosci naszego Felcia , to kazdy z nas doswiadczyl jego delikatna glebizne czyli pi...lenie.
                    • eva15 Re: Igor, nie musze ci tego przypominac ! 12.08.13, 00:36
                      Nie rób z Abrahama chama:-) czyli Abrachama, bo feluś może się obrazić:-)))
                      • misterpee Re: Abrahamie, dzieki ci 12.08.13, 03:33

za wybaczenie !

• kaszebe12 Dziekuje , felus... 12.08.13, 08:41
                  ...za (nareszcie!) kulturalna odpowiedz , za nieuzywanie grubianskich zwrotow.-Zdaje sobie sprawe , z tego ,ze nie mam pojecia o wielu sprawach , dlatego czesto pytam , dlatego stac mnie na przemyslenia , stac mnie na "przepraszam -mea culpa"....
                  -Moc nieczysta a antysemityzm ? -Juz pisalem tobie o calym przekroju historycznym z Assyria wlacznie.- Gdzie Twoi bracia sie nie pojawili , wszedzie trafiali na samych antysemitow-to sa bezprzeczne FAKTY.-Assyria , Egipt faraonow , Rzym , Grecja,Hiszpania , Portugalia , Anglia , Rosja...to nie ma konca , felus -sami antyzydowscy paranoicy.
    • wojciech.2345 Rosja: lekarz ukradł heroinę z żołądka pacjenta 13.08.13, 16:04
      Ta kradzież z pewnością przejdzie do historii kryminalistyki. Chirurgowi z miasta Bogotoł w Syberii Środkowej położono na stół operacyjny przemytnika przywiezionego do szpitala przez policję, w żołądku którego pękł jeden z przewożonych tam pakiecików z heroiną.
      Lekarz, jak podaje agencja Interfax, sumiennie zoperował człowieka, a przy tym pobrał honorarium za swój trud, przywłaszczając sobie część narkotyku wydobytego z żołądka pacjenta.

Został aresztowany. Grozi mu teraz kara do 15 lat łagru.

wyborcza.pl/1,75477,14432527,Rosja__Lekarz_ukradl_heroine_____z_zoladka_pacjenta.html#ixzz2brFd4gXk
    • wojciech.2345 Striptizerki walczą z piratami drogowymi 14.08.13, 17:24
      uderzyć pełną piersią w piratów drogowych
      • ubiquitousghost88 Re: Striptizerki walczą z piratami drogowymi 14.08.13, 18:47
        Żeby tylko którejś z dupy garażu nie zrobili...
        • kaszebe12 " Kapitalizm jest zbrodnia przeciwko ludzkosci"... 14.08.13, 20:10
          ...-nigdy nie przepadalem za Marcus'em , ale facet napisal kilka ciekawych ksiazek. -Bardzo lubilem jego odniesienia do totalitaryzmu zachodniego i wschodniego...ktory jest gorszy , ktory jest bardziej moralny,ktory mniej ?
          • ubiquitousghost88 Re: " Kapitalizm jest zbrodnia przeciwko ludzkosc 14.08.13, 21:01
            Mieszanie moralności do polityki kończyło się zawsze jak diabłu przygoda z wodą święconą...
            Fakt, że go woda nie tylko terroryzuje, ale i przyciąga.
            Za każdym jego zbliżeniem do niej, ledwie zdąży czmychnąć...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka