Dodaj do ulubionych

Kolejne pytanie do forumowych Amerykanow.

15.08.13, 20:24
Czy da sie na tym zrobic interes?
www.nytimes.com/2013/08/15/us/a-chance-to-own-a-home-for-1-in-a-city-on-the-ropes.html?hpw&_r=0
Dom za jednego baksa wyglada na bardzo atrakcyjna propozycje. A co wy o tym sadzicie?
Obserwuj wątek
    • mlody776 Re: Kolejne pytanie do forumowych Amerykanow. 15.08.13, 20:54
      Igor, pewnie ze się opłaca. Mrzesz kopić ten dom i wyjąc wszystkie przewody i rurki miedziane aby je sprzedać/zarobić. Hahaha Z tego właśnie metalu są okradane opuszczone domy czy inne budynki.
      • igor_uk Mlody. 15.08.13, 22:24
        Tylko tyle z inwestycji ?
        A jak by kupic pare doow i wynajac ich Afroamerykanom,ktorych tam od cholery i troche.
        • mlody776 Re: Mlody. 15.08.13, 22:49
          Jak byś kupił te domy, to byłbyś drobnym kapitalista i nie miał byś ochrony państwa (tylko wielcy kapitaliści mogą wszystko). Wiec jak byś im wynajol, to płacił byś wysokie podatki a oni zależnie od stanu nie musieli by ci w ogóle płacić, bo wynajmujący jest pod ochrona państwa. Nie mógłbyś ich wyrzucić zima lub latem dopiero po trzech miesiąca nie płacenia(zależy od stanu). Oczywiście ty płaciłbyś za prawnika, którego oni mieli by za darmo. Nie ma mowy o odszkodowaniu za zniszczenie twojego mieszkania, bo oni nic nie maja i niema z czego ściągać itd. Jak jeszcze nie masz bólu głowy to miałbyś po kupnie domu/mieszkania na wynajem. Tylko ci co wynajmują tysiące mieszkań, wychodzą na swoje bo zatrudniają JEDNEGO prawnika i paru menadżerów, przebranych za polucję itd do straszenia.

Ja słyszałem, ze Europejczycy są zdolne ludzie i tacy dobrze wykształceni. Po prostu maja smykałkę. Wiec podpytaj ich jak otwierać drobne dochodowe biznesy (jak masz za dużo pomysłów to ja słucham) i przyjeżdżaj do Stanów. Tutaj jak nie musisz nikogo zatrudniać i robisz dla siebie, to jest to najlepszy kraj na świecie. Jest tanio tutaj ze wszystkim a podatki sam sobie rozpiszesz jak zarobisz dużo dopiero itd. Kluczem do sukcesu są pomysły tych mądrych Europejczyków, którym nie trzeba dać GOTOWEGO miejsca pracy bo sami sobie je stworzą.
          • igor_uk Re: Mlody. 15.08.13, 23:07
            Czyli nici z mojego pomyslu robienia kasy .Szkoda :-)
            • mlody776 Re: Mlody. 15.08.13, 23:15
              Sorry, te pomysły nie są niczym nowym w Stanach, szczególnie u tych co tu przyjeżdżają i nie znają języka. Ale jesteś w Europie i masz dużo genialnych do wyciągania pomysłów na popłatne biznesy. Hahaha
              • igor_uk A ja juz rozmarzylem sie. 16.08.13, 00:05
                Myslaleem ze kupie kilka domow za jednego baksa i zrobie na tym interes swojego zycia :-)

p.s. mlody,a wiesz,ze bardziej istotnym tematem w tym watku jest mowa o tym,czemu te domy sa w cenie 1 $ ?
                • mlody776 Re: A ja juz rozmarzylem sie. 16.08.13, 00:43
                  Tak to ciekawy temat (nawet próbowałem go rozwinąć na przykładzie Polski). A myślisz, ze w innych krajach potraktują to jako przestrogę czy tylko jako coś zabawnego? W samej Ameryce ludzie rożnie reagują na to. Np w Nowej Anglii myśli się jak w Europie i tam domy nie tanieją tak bardzo, po mimo ze maja zupełnie podobne problemy, jak nie większe, bo zobowiązania rządu stanowego wobec swoich pracowników maja większe (kiedyś mieli największe dochody w USA). Po prostu są inni ludzie i trzymają się domów jak tonący brzytwy.
                  • mlody776 O europejskim mysleniu. 16.08.13, 01:09
                    W AU domy są bardzo drogie w okolicach dużych miast (AU myślą jak Europejczycy). Oczywiście maj problemy ekonomiczne ale one nie tanieją. Oni słuchają tych samych stacji internetowych z USA co ja i raz czytano apel Australijczyków do Australijczyków, aby ci przestali kupować wszystkie nieruchomości na 6 miesięcy, aby ich ceny na nieruchomości spadły jak tutaj np. na południu. I nic, nie posłuchano i dalej dają się wpędzać w niewole u banksterow. Hahaha
                    • igor_uk Europejskie i amerykanskie myslenie,w czym roznica 16.08.13, 15:30
                      Europejczycy wiedza,ze ich dom,to ich forteca. To jest cos,co nalezy do nich prawnie.Bardzo czesto dom,lub dzialka,naleza do rodziny od wielu pokolen .To ksztaltuje swiadomosc,ze dom i rodzina jest nierozlaczny.
                      "Amerykanie" sa niechcianymi goscmi na cudzych ziemiach .Ich nic nie laczy z krajem,oprocz mozliwosci dobrze zarobic ,dla tego moga porzucic dom i jechac za tysiace mil tam,gdzie jest lepsza praca .Dla tego tak wiele porzuconych miast i miasteczek w USA . Amerykanie nie potafili puscic korzenia na obcej ziemi,stad ta roznica w mysleniu.
                      • 1blueelvic Oj biedny czlowieku ... 16.08.13, 16:02
                        Piszesz bzdury i nawet sobie z tego nie zdajesz sprawy.

Jest wniebowziety w tej swojej nieswiadomosci. Pomysl igor przez chwile czym byla i czym jest Ameryka dla tych wszystkich emigrantow ...

Przyjedz i przekonaj sie na wlasne oczy, to moze wowczas zmienisz zdanie.
                        • igor_uk Oj bogaty czlowieku ... 16.08.13, 16:09
                          Nie musze jechac,spotykam w UK reemigrantow z USA .Z ich slow wynika,ze nic,oprocz baksow,im Ameryka nie dala.Jak baksow zabraklo,to zmienili kraj zamieszkania.
                          • mlody776 Re: Oj bogaty czlowieku ... 16.08.13, 16:57
                            Ronnych mamy Amerykan, ale jest super ze można wyjechać kiedy się chce, szkoda tylko ze np. w Europie trzeba "śpiewać dobrze" już po trzech miesiącach, jak się chce przedłożyć wizę. Kiedyś po IIWS tego nie było (nie była potrzebna wiza) i nawet wtedy przyjeżdżali Amerykanie do zrujnowanej Europy działaniami wojennymi.
                            • igor_uk Re: Oj bogaty czlowieku ... 16.08.13, 17:09
                              Mlody,nie zartuj z tematu,ktory dlaa polakow jest otwarta rana :-)
                              Wizy do Ameryki to nie temat dla zartow.
                              • mlody776 Re: Oj bogaty czlowieku ... 16.08.13, 17:24
                                Amerykanie w Europie/UE potrzebująca wizy po trzech miesiącach pobytu, czego kiedyś nie było. Ja nie o Polakach pisze.
                                • igor_uk Wiem ,ze nie o Polakach. 16.08.13, 17:32
                                  Ale zapomniales o tym,ze dla tego,zeby wjechac do USA ,Polace potrzebuja wizy juz,a nie za trzy miesiaca.
                          • romad2447 Re: Oj bogaty czlowieku ... 16.08.13, 22:55
                            Igor,
                            myslalem,ze masz troche wiecej oleju w glowie.
                            W USA mieszka ponad 300 milionow ludzi,
                            a ile Ty ich spotkales ?
                            • igor_uk Re: Oj bogaty czlowieku ... 16.08.13, 23:04
                              Spotkalem zywych ludzi,z krwi i kosci i nie moge im nie wierzyc .Zreszta przeczytaj zalinkowany artykul,to moze bedziesz wiedziec,dla czego te domy oddaja sie za darmo.Ale watpie,zeby nawet za darmo ktos by ich chcial.
                              Tak zaczyna sie rozpad panstwa .
                          • 1blueelvic Widocznie po baksy pojechali ... 16.08.13, 23:21
                            i baksy przyslonily im rozum. Dlatego moze nie widzieli nic innego.
                            • igor_uk Wiekszosc tam pojechalo po baksy. 16.08.13, 23:32
                              Ale kazdy wymysla bajeczke o tym,ze pojechal do Stanow,zeby zyc w wolnym kraju.
                              Snowden pokazal wszystkim,ile wolnosci w tym kraju jest.
                              • 1blueelvic Kazdy mial jakis motyw ... 17.08.13, 00:19
                                Mnie chodzi zas o to, co napisales :

forum.gazeta.pl/forum/w,50,146392972,146403240,Europejskie_i_amerykanskie_myslenie_w_czym_roznica.html
                                A dokladnie o to: Amerykanie nie potafili puscic korzenia na obcej ziemi,stad ta roznica w mysleniu.
                      • mlody776 Re: Europejskie i amerykanskie myslenie,w czym ro 16.08.13, 16:52
                        Trudno tobie coś wytłumaczyć o Ameryce, bo masz swoje przekonania, a nie doświadczenia. Ale jedno. Ziemia amerykańska nie jest nam obca zemia i mamy do wybory cala powierzchnie tego kraju do osiedlania. Nie musimy pytać o zgodę na zamieszkanie jak to było kiedyś np. w ZSRR itd. Jak już jesteś z tym wyjaśnianiem na bieżąco, to wytłumacz dlaczego w AU są zdecydowani płacić setki tysięcy za dom, który nawet nie jest ich własnością po jego wypłaceniu, jak nie jest własnością żaden dom, sprzedany na kredyt w całej Europie i innych miejscach na świecę (jest tak już od wieków)?
                        • igor_uk Re: Europejskie i amerykanskie myslenie,w czym ro 16.08.13, 17:06
                          mlody,czytaj moi slowa o Ameryce z przymrozeniem oka. To co najwazniejsze,nie jest na wierszchu.
                          Jaka ta ziemia jest dla was,moze sprawdzic sie tylko w sytuacji krytycznej.Cale szczescie amerykanskiego narodu polega na tym,ze on jeszcze nie mial mozliwosci sprawdzic tego.

p.s. To co ujawnil Snowden,powinno bylo wyzwac efekt wybuchu bomby jadrowej w srodku New Yorku ,a tak naprawde panuje cisza.Gdzie masowe protesty Amerykanow,ktore ponoc tak lubia wolnosc i prywatnosc? pamjetasz moi obrazliwe slowa o Amerykanach,jako bydlu,dla ktorych liczy sie tylko pelne koryto? Otoz,Snowden udowodnil,ze ja mam racje. Potraficie dopiero wtedy dac glos,kiedy dostajecie po kiszeni.
                          • mlody776 Re: Europejskie i amerykanskie myslenie,w czym ro 16.08.13, 17:22
                            Zobacz rewolucje na BW i do czego one doprowadziły. Jesteś rozżalony i podpuszczasz. Ponoć nawet Putin czeka na wybuch rewolucji w Stanach i liczy na tych nie zadowolonych, głodnych i bezrobotnych. Ale w Ameryce rozumie się o wiele więcej niż tobie się wydaje. Pierwszym hasłem dnia jest: "DO NOT COMPLY". To Europejczyka wydaje się ze są najmądrzejsi, ale np. propozycji na jedno osobowy biznes (o który pytałem znają te zadufane pustogłowie) nie znajdziesz u tych mądrali. A wiesz, ze nawet Putin nie pogonił prywatnych zachodnich banksterow, ale w zamian ich centralny bank, tylko reguluje/kontroluje zostawiając im możliwość wielkich zysków (nawet on wyżej członka nie podskoczy)?
                            • igor_uk Re: Europejskie i amerykanskie myslenie,w czym ro 16.08.13, 17:36
                              Zaraz,zaraz ,mlody.Jaki kraj sponsoruje rewolucje na swiecie? jaki kraj sponsoruje "opozycje" w Rosji.
                              Chcecie,zeby rewolucji byli w innych krajach,ale zebu u was,to wy za madre?
                              Tak nie bywa.Kopiecie jamy innym,to badzie gotowy do tego,ze sami do jednej z nich wpadniecie.

p.s. Banksterze,to wasz twor i musicie za nich odpowiadac.
                              • mlody776 Re: Europejskie i amerykanskie myslenie,w czym ro 16.08.13, 17:46
                                Ci banksterzy przyszli do nas z Londynu, Frankfurtu nad Menem itd. Wiem ze potrafiłeś robić nagonkę na GS ale zupełnie przemilczałeś o wiele większy skandal z manipulowaniem oprocentowania w Londynie. Ciekawe dlaczego? Czy ty musisz "śpiewać" w UK?
                                • elka-sulzer Re: Europejskie i amerykanskie myslenie,w czym ro 16.08.13, 20:45
                                  Panowie Igor, Mlody .... obaj macie racje!

A jesli o rewolucje w US chodzi .... no coz bezpieka (ramie przymusu w reach elit) trzyma reke na pulsie, doslownie. Rewelacje Snowdena rozwialy wszelkie watpliwosci w tej sprawie. Nie na darmo zakupuja ostra amunicje i wozy przeciwpancerne nie mowiac o obozach
                                  • eva15 Re: Europejskie i amerykanskie myslenie,w czym ro 17.08.13, 00:33
                                    W razie czego ogłoszą w USA, że to islamiści i terroryści ich zaatakowali. Tak jak dziś ogłasza to junta wojskowa w Egipcie mordując swych własnych obywateli.
                                  • igor_uk Elka,wiem o tym,ze mamy obaj racje. 17.08.13, 11:17
                                    Racja mlodego ma oparcie we wlasnym doswiadcczeniu i patriotyzmie,ktore demonstruje ciagle.
                                    Moja racja polega na tym,ze ja patrze na sprawe w kontekscie szerszym. A mianowicie na tym,jak Stany wplywaja na wydarzenia w innych krajach.
    • wojciech.2345 Re: Kolejne pytanie do forumowych Amerykanow. 15.08.13, 22:16
      igor-z-uk napisał(a):
      > Czy da sie na tym zrobic interes?
      ---------------
      Da się.
      Zbudujesz za to 10 igloo.

Come on.
      • 5magna Re: Kolejne pytanie do forumowych Amerykanow. 15.08.13, 22:30
        Igor murzyni ci czynszu nie zaplaca a sami powyciagaja te rurki I sprzedadza na zlom. Proponuje zrobic tam wystawe, pokazywac wojtusia nago......
        • misterpee Re: Kto to wie 15.08.13, 22:46
          w 80 latach moj znajomy kupi parcelew w Warszawie , ktora niedawno sprzedal za miliony dolarodw. Mojej tesciowej krakowski dom w 70 byl wyceniony na 3 000 dolarow , teraz 3 miliony dolarow. Sadze ze obecna kleska ekonomiczna w USA jest tylko przykrywka do przejecia na wlasnosc calej Ameryki, cos jak przejecie wlasnosci "kulakow przez bolszewikow. To jeszcze jeden przyklad na bolszewizacje USA. A co do murzynow - to nie miejsce na rasizm, problem dotyczy kazdej rasy. Polacy na Greenpoint sa w dobrej sytyacji, ceny ida gore, az do nieba. Ale Polacy w Detroit, Byffalo i wiekszosci miast amerykanskich traca domy i prace, tak jak murzni.
          • mlody776 Re: Kto to wie 15.08.13, 22:55
            Zgadza się co do Polski. Ale należało by to podsumować, ze już teraz tam nie zarobisz i to przez wiele lat. Działo się tam to dlatego ze pieniądze z zagranicy napływały do tego kraju. A teraz zagranica niema ich i nie interesuje się Polska (może Chińczycy?).
          • 5magna Re: Kto to wie 16.08.13, 07:16
            Co to za dom w polsce co jest teraz wart $3 miliony? Lepiej go sprzedac I za te pieniadze kupic 3 miliony domow w Detroit.......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka