Dodaj do ulubionych

Wacek potrafi!

30.08.13, 14:41
Ale się z tym skutecznie kryje. Na co dzień (nieomal) można poczytać jego odkrywcze njusy, które potem powielają w nieskończoność wojtki, borrki czy herry, że Rosja tuż, tuż się zawali, a już na pewno popadnie w olbrzymi dołek.

A tu Wacek pokazuje swoje ludzkie oblicze (chociaż mi pasowało by powiedzenie "zwierzęce" oblicze, w pozytywnym znaczeniu). Pisze mianowicie o kotomanii w Rosji, i że kotom rosyjskim żyje się lepiej, niż zachodnim/imperialistycznym. I to nie tylko obecnie, ale i w historii. Na Zachodzie kot był "wspólnikiem" diabła i czarownicy i z tego powodu był tępiony, czasami w bardzo okrutny sposób, np. palenie na ognisku, czy topienie w smole. W Rosji natomiast kot symbolizował siły dobra i odpowiednio do tego był ceniony.

Ale nie tylko w porównaniu do zachodnich kotów rosyjskim koszkom żyje się lepiej. Z badań rynkowych wynika, że rosyjski kot "wydaje" średnio na swoje życie 1,6 dolara dziennie, podczas gdy najbiedniejsi ludzie na świecie wydają tylko 1,25 dolara. Tak pisze Wacek, nie ja!

Jedno tylko tu ciekawe: podczas gdy wszystkie tekściory Wackowe obsr***jące Rosję można przeczytać na stronie GW za darmo i w różnych wariantach, to za ten "koci" tekst trzeba zapłacić extra. Ja uniknąłem wydatku, czytając tłumaczenie.

Oto linki:
wyborcza.pl/magazyn/1,133676,14481522,Koszkoholicy.html
inosmi.ru/russia/20130830/212320529.html

PS. Dla mnie to zaskoczenie, że Wacek ma dużo z Jarka K., przynajmniej w upodobaniu do zwierząt:)
Obserwuj wątek
    • brat_ramzesa Re: Wacek potrafi! 30.08.13, 16:10
      no na wschodzie kotomania
      A ostanio ja sie przekonalem przygarniajac kociaka z ulicy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka