Dodaj do ulubionych

Marksizm & homoseksualizm.

15.09.13, 14:04
Przeczytalem dzis rozmowe z Aleksiejem Komowym,poslem Swiatowego Kongresu Rodzin przy ONZ.

Мирoвые элиты, неoмaркcизм и гендернaя идеoлoгия

Niestety,tekst jest w jezyku rosyjskim i dosc dlugi,dla tego radze nie kumatym w jezyku Puszkina skorzystac z tlumacza.
Ja pozwole sobie tylko na zaostrzenie waszej uwagi na to najwazniejsze,co jest zawarte w zalinkowanym tekscie.

W swoim czasie marksici przeanalizowali swoi niepowodzenia i doszli do wniosku,ze mozgi zwyklych ludzi sa zakazone burzuazna,a przedewszystkim chrzescijanska idealogia,i dla postanowili Chrzescijanstwo zniszczyc.Przedewszystkim marksisci postanowili "wyczyscic" mozgi Europejczykow z wartosci chrzesijanskich ,jak i pojecia rodziny.
W awangardzie walki o nowy porzadek wystawaili proletariusze,ktore mieli walczyc o rowne prawa dla wszystkich.

Dzis obserwujemy podobne dzialania.Na celowniku znow Chrzescijanstwo i rodzina.Co dziwnie,neomarksystam nie przeszkadza ,a nie islam ,a nie judaizm .
W awangardzie walki o nowy porzadek wystwaili tym razem przedstawiciele mniejszosci seksualnych,ktore rowniez walcza o rowne prawa.

p.s. Czy zauwazyliscie,ze pedalski aktywista kylax usilnie propagujac homoseksualizm,aktywnie zwalca kosciol ,jak i tradycyjny schemat rodziny?
Moze on tylko uzyteczny,a moze i jest agitatorem nowego porzadku swiatowego.
--
===================
Wody w usta nabiera zwykle ten, kto źle pływa w potoku słów.
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Boj sie Najwyzszego! 15.09.13, 14:11
      W niedziele sie odpoczywa! A ty jakies lektury obowiazkowe forumowiczom zdajesz.

Czys ty w ogole chrzescijanin? Bo roznie mowia...

PF
      • igor_uk pefcia,to nie do obrzezanych ten watek skierowany. 15.09.13, 14:13
        Tak co placz sie nadal nad ciezkim losem forumowych "naukowcow",zakladajac kolejne watki.
        • polski_francuz Plotki 15.09.13, 14:17
          ktory mnie doszly, zes sam..hm...jakby to powiedziec...no wlasnie ze raczej w sobote swietujesz a w niedziele pracujesz.

Daj odpor tym plotkom i przestan pracowac w niedziele.

PF
          • igor_uk pefcia,rozumiem twoj bol. 15.09.13, 14:21
            Ale nie moge namowic mojego przyjaciela,zeby on wydal rozkaz o rozpoczeciu ataku na Syrie.
            Tak co,pefcia,musisz zadowolic sie na razie takimi obrazkami.
            • polski_francuz Musztarda po obiedzie 15.09.13, 14:26
              co zrobicie teraz z produkcja sarinu i gazu musztardowego? Kto go kupi? Tyle wysilku naukowego na nic...

Wyrazy wpolczucia.

PF
              • igor_uk pefcie,mam pytanie. 15.09.13, 14:34
                jestes uzyteczny,czy aktywista?
                • polski_francuz Chetnie odpowiem 15.09.13, 15:54
                  jak sformulujesz je w poprawnej polszczyznie.

PF
    • eva15 Re: Marksizm & homoseksualizm. 15.09.13, 14:28
      W zasadzie prawie wszystkie ideały komuny są teraz na naszych oczach reaalizowane:

- osłabianie rodziny
      - religii
      - tradycji
      - więzi narodowych

Etc., etc. Główna różnica polega na odmiennym podejściu do własności prywatnej, ale i tu nie do końca:-)
      • kaszebe12 Re: Marksizm & homoseksualizm+ "kosmityzm" 15.09.13, 14:34
        Washingtona juz cytowalem , czas na B.Franklina..."W jakimkolwiek kraju by sie osiedlili , demoralizuja go , niszcza jego integralnosc , segreguja do reszty,wyszydzaja i podkopuja wiare, na jakiej oparty jest kraj..."
        • igor_uk Re: Marksizm & homoseksualizm+ "kosmityzm" 15.09.13, 14:43
          O to Tobie chodzi,Kaszebe?
          forum.gazeta.pl/forum/w,154812,146777958,146777958,_Proroctwo_Franklina_.html
      • igor_uk Re: Marksizm & homoseksualizm. 15.09.13, 14:42
        Zgadza sie,Ewa,pojecie wlasnosci prywatnej zostalo rozmyte.owszem,czowiek posiadajacy niewielki wlasny interes moze czuc sie wlascicielem,ale w w interesie naprawde duzym wlasnosc jest "kollektiwnaja".
      • mara571 realizowane sa nie idealy komuny 15.09.13, 14:46
        tylko francuskiej rewolucji. Przypomnij sobie tworczosc jej czolowego ideologa de Saint-Just.
        • kaszebe12 Re: realizowane sa nie idealy komuny 15.09.13, 14:59
          Wybacz , Maro , ale St Just byl autentycznym komunista idealista.
          • mara571 Re: realizowane sa nie idealy komuny 15.09.13, 15:13
            ale skonczyl na gilotynie. Jakobini utracili wladze i realna mozliwosc realizacji swoich ideii.
            Bolszewicy ja mieli i siegneli do najkrwawszych wzorcow.
        • igor_uk Mara,czy przeczytales zalinkowany tekst? 15.09.13, 15:21
          Bo cos mi sie wydaje,ze nie wiesz do konca, o czym idzie mowa.
          • kaszebe12 Re: Mara,czy przeczytales zalinkowany tekst? 15.09.13, 15:33
            ...bo jestem przekonany ,ze Igor pisze o wspolczesnej , globalnej ideologii "elity" NWO , ktora czerpie pelnymi garsciami z ideii marksizmu , stalinizmu , hitleryzmu.
            • pimpus18 Re: Mara,czy przeczytales zalinkowany tekst? 15.09.13, 15:48
              A ciemniaki to w ogóle rozróżniają?
            • mara571 Re: Mara,czy przeczytales zalinkowany tekst? 15.09.13, 15:56
              kaszebe12 napisał:

> ...bo jestem przekonany ,ze Igor pisze o wspolczesnej , globalnej ideologii "el
              > ity" NWO , ktora czerpie pelnymi garsciami z ideii marksizmu , stalinizmu , hit
              > leryzmu.
              A ja twierdze, ze prekursorami w tej dziedzinie byli jakobini.
              Hitler nie zwalczal niemieckich rodzin i wysylal homosiow do KZ.
              Saint Just postulowal odebranie 5-letnich dzieci rodzicom i oddanie panstwu. Hitlerowcy tak daleko nie poszli, ale poddawali dzieci w szkolach praniu mozgow, od pewnego wieku dzieci musialy nalezec do Hitlerjugend lub BMD.
        • eva15 Re: realizowane sa nie idealy komuny 15.09.13, 15:37
          Część tych ideałów głoszono jeszcze wcześniej - za Komuny Paryskiej.
          • mara571 Re: realizowane sa nie idealy komuny 15.09.13, 15:48
            eva15 napisała:

> Część tych ideałów głoszono jeszcze wcześniej - za Komuny Paryskiej.

de.wikipedia.org/wiki/Louis_Antoine_de_Saint-Just
            25. August 1767 -28. Juli 1794
            • pimpus18 Re: realizowane sa nie idealy komuny 15.09.13, 15:50
              AfD, Orban, Lucke i inne neoliberalne, prawicowe świry będą ideały realizować.
              • eva15 Re: realizowane sa nie idealy komuny 15.09.13, 15:52
                Widzę, że z Sarrazina przerzuciłeś się na Lucke:-)
                • pimpus18 Re: realizowane sa nie idealy komuny 15.09.13, 15:55
                  Wcale nie zapomniałem o nim.

Może przerzuć się na Compact, to znajdziesz tam ich wszystkich w ponadpartyjnej i ponadideologicznej harmonii.

Właśnie poszukują nowych czytalników:

nuoviso.tv/magazine-a-kanaele/item/abwaehlen-die-amerikanische-kanzlerin
                  • eva15 Re: realizowane sa nie idealy komuny 15.09.13, 16:01
                    Niezły hardcore. Ty oglądasz programy...
                    • pimpus18 Re: realizowane sa nie idealy komuny 15.09.13, 16:09
                      Przecież oni wszyscy nie sprawiają wrażenia, że coś z nimi nie tak.

Zastanów się lepiej kiedy nad sobą.

To dopiero dojdziesz do wniosków.
            • eva15 Re: realizowane sa nie idealy komuny 15.09.13, 15:51
              No ale co z tego? Sugerujesz, że był ideologiem Komuny Paryskiej, czy też tylko Rewolucji Francuskiej?
            • eva15 Sorry, mea culpa 15.09.13, 15:55
              pomyliłam daty, Komuna Paryska było po, a nie przed Rewolucją Francuską.
              jakoś mi się obie komuny pomieszały:-)
              • mara571 OK 15.09.13, 15:56

• pimpus18 Re: realizowane sa nie idealy komuny 15.09.13, 15:52
            Marks i Lucke ramię w ramię w Twojej wyobraźni.
            • igor_uk Mam pytanie do uczestnkow dyskusji. 15.09.13, 16:00
              kto z was przeczytal zalinkowany przez mnie tekst?
              • pimpus18 Re: Mam pytanie do uczestnkow dyskusji. 15.09.13, 16:18
                Ach Igor, bo jeszcze przeczytam.

Dla Marksa wszystko miało takie europocentryczne znaczenie - coś w rodzaju Paryż i okolice: bo Paryż był stolicą XIX wieku, jak zauważył jeden niemiecki pisarz, to znana sprawa.

Poza tym ciągle Ty, a także nieoceniona Eva, także Mara i inni odchodzicie od ideii maksizmu - u Evy przybiera to już efekty kabaretowe łącząc prawicowych świrów z Marksem.

Chętnie bym się dowiedział, skąd to się bierze?
                Ale nic nie mogę na ten temat znaleźć.

Pedryle, LGBT zupełnie mnie nie interesują.

• igor_uk To jest prosto,pimpus. 15.09.13, 16:52
                  Bo kto czytal Marksa?
                  Ja musialem,dla tego wiem,ze na forum o tym mowic bez sensu.
                  Sadze,ze i Ewa nie miala na to czasu,a nie ochoty.
                  Jak by uwaznie przeczytales wpis,otwierajacy watek,to by zwrociles uwage,ze pisze o "marksistach" ,a nie Marksie .Bo Marks byl ekonomista i ons tworyl ekonomiczny model wsolczesnego dla niego swiata.Marksysci postarali sie jego model ekonomiczny polaczyc z wlasnym modelem spolecznym.Dla tego w ZSRR nie mowilo sie o marksizmie ,a tylko o marksizmie-leninizmie.

p.s. Tytul watku jest nieco mylacy,powinien byl by nazywac sie tak :
                  Marksisci $ homoseksualisci ,ale sam widzisz,ze to nie efektownie wyglada.
                  • pimpus18 Re: To jest prosto,pimpus. 15.09.13, 17:36
                    O właśnie: marksiści - ale ja już dawno się nad tym zastanawiam i dlatego mogę tu pobłaznować.

Jak z tej trudnej filozofii mogli zrobić ideologię dla ludu, już samo to jest śmieszne.

Z teorii ekonomicznych wśród tych "marksistów" już w ogóle nic nie zostało - choć ona była jednym z centralnych pól zainteresowania samego Marksa - a sami ci uczeni kłócą się ze sobą, choć jednocześnie coraz bardziej ich teorie opisują matematycznie - całkowity kabaret!

A jak u Marksa wyglądał właściwie model ewolucji społecznej i gdzie to jest teraz?
                    • igor_uk Pimpus,na Boga. 15.09.13, 17:58
                      Czy musisz na raz podnosic tak wiele watkow,kazdy z ktorych zasluguje na wielodniowa duskysje?
                      Moze po kolei ?

Idealogia dla ludu.

To wcale nie jest smiesznie,to co oni zrobili.Bo lud tej idealogii nie potrafil zrozumiec,stad doszlo do represje.
                      Moze na poczatek tym zajmiemy sie?
                      • pimpus18 Re: Pimpus,na Boga. 15.09.13, 19:06
                        Ależ Igorze,żartobliwie mógłbym Ci odpowiedzieć, że dialektycznie wg Marksa wszystko trzeba widzieć w swej całości i ciągłości. Ciągle o tym myślę.

Ideologia dla ludu - taka Biblia pauperum wcale nie jest zła, tylko oni nawet tego nie potrafili zrobić, bo chyba ci tam na górze z jakiś względów tego nie zrozumieli - co widać przecież także do dziś!

38 opasłych tomów Marksa! Kto to przeczyta... i kto to zrozumiał!
                        A w XIX wieku pisano i pisano... (przy świeczce zresztą), coś brakowało im tam wtedy wyraźnie razwleczenia. Comte zdaje się po latach wpadł na pomysł, że jego wykład filozofii pozytywistycznej można streścić - i z 7 tomów wyszły mu potem 4!

Lud by pewnie i potrafił ją zrozumieć, gdyby ona była prawdziwa!
                        Choć większość ludzi jest głupich, nieuczonych, to jednak chyba już dawno ktoś to zrozumiał, że oni raczej w swej masie nigdy się nie mylą i wymyślił: demokrację, w której oni zawsze mają większość i decydujące słowo!

I to też jakby komuś bardzo przeszkadzało.

Nie przyszło Ci do głowy, że Marks mógł się mylić czy jego teorie nie były kompletne?

Przecież całe te rzesze marksistów poszły przecież dalej i w zupełnie różnych kierunkach, tak że ich marksizm nie był już marksizmem samego Marksa.

W nauce jest to problem bardzo rozpowszechniony: dzisiejsza matematyka, fizyka, chemia, biologia są przecież bardzo różne od tych, jakimi byli za czasów Marksa.

A nauki społeczne, humanistyczne: przecież ich 150 lat temu w ogóle nie było, jakby to też komuś to bardzo długo przeszkadzało.

No dobra, a jak wyjaśnić, że ekonomiści sami ze sobą się spierają i trudno tam znaleźć jakieś wspólne stanowisko co do światowego kryzysu ekonomicznego, a przecież wszyscy oni nazywają siebie naukowcami.

Przekonał Ciebie ktoś w tym temacie?

Spróbuj porozmawiać na te tematy z Evą czy Marą. Pewnie szybko zrozumiesz, że one są zbyt zarozumiałe.

Komow przy tym nie jest ekspertem z tej dziedziny.

• igor_uk Re: Pimpus,na Boga. 15.09.13, 19:53
                          Lud nie mial szans na zrozumienie tego,poniewaz sami marksisci tego nie rozumieli:-)
                          Bardzo charakterystyczny cytata z Marksa:
                          "Нa извеcтнoй cтyпени cвoегo рaзвития мaтериaльные прoизвoдительные cилы oбщеcтвa прихoдят в прoтивoречие c cyщеcтвyющими прoизвoдcтвенными oтнoшениями, или — чтo являетcя тoлькo юридичеcким вырaжением пocледних — c oтнoшениями coбcтвеннocти, внyтри кoтoрых oни дo cих пoр рaзвивaлиcь. Из фoрм рaзвития прoизвoдительных cил эти oтнoшения преврaщaютcя в их oкoвы. Тoгдa нacтyпaет эпoхa coциaльнoй ревoлюции. С изменением экoнoмичеcкoй ocнoвы бoлее или менее быcтрo прoиcхoдит перевoрoт вo вcей грoмaднoй нaдcтрoйке. При рaccмoтрении тaких перевoрoтoв неoбхoдимo вcегдa oтличaть мaтериaльный, c еcтеcтвеннoнayчнoй тoчнocтью кoнcтaтирyемый перевoрoт в экoнoмичеcких ycлoвиях прoизвoдcтвa oт юридичеcких, пoлитичеcких, религиoзных, хyдoжеcтвенных или филocoфcких, кoрoче — oт идеoлoгичеcких фoрм, в кoтoрых люди ocoзнaют этoт кoнфликт и бoрютcя зa егo рaзрешение".
                          Calosc tu:
                          www.esperanto.mv.ru/Marksismo/Krit/krit-00.html#p7
                          Jak to marksisci zinterpretowali?
                          • misterpee Re: Komuna wraca 15.09.13, 20:13
                            Pamietam te czasy kiedy obowiazywale w szkole zbiorki makulatury i zlomu. Wredy przywiozlem do szkoly mase starych zardzewialych nocnikow za co zostalem ukarany jako lekcewazenie auterytetu szkoly.
                            Teraz tez mamy rozne formy zbierania makulatury i zlomu , oraz tak zwane sustainability, czyli ekologiczne przetrwanie. W ramach tego wspanialego celu miasta rosna z kilku milionow do kilkudziesieciu, ludzie nie mieszkaja w malych kilkupietrowych kamienicach , ale w gmachach stupietrowych z winadami, zamknietymi oknami i z widokiem na podobne okna w odleglosci kilku centymetrow. To sie nazywa postep !!!
                            • pimpus18 Re: Komuna wraca 15.09.13, 20:16
                              W Polsce tak jest?

Ty tak mieszkasz?

Ja nie znam nikogo takiego.
                          • pimpus18 Re: Pimpus,na Boga. 15.09.13, 20:15
                            Igor, a może prościej.

Jak Europa (Rosja) może poradzić sobie z istniejącymi (pogłębiającymi się) trudnościami?

Co na ten temat słychać w UK?
                            • igor_uk Re: Pimpus,na Boga. 15.09.13, 20:23
                              To ma byc prosciej?
                              Pimpus,na to pytanie nie wiele ludzi zna odpowiedzi na swiecie,a dla Ciebie to prosty temat :-)

Czy obserwujesz dzialania Stanow na arenie miedzynarodowej? Czy zauwazyles,ze wszystko,co oni robia,tak naprawde robi sie wbrew interesom USA .Ja caly czas probuje zrozumiec- dla czego tak dzieje sie? Przeciez to nie sluzy interesom a nie Stanow,a nie Izraela . Kim jest ten slynny ogon (usmiech do Ewy,to jej ulubiony wyraz),ktory kreci psem?
                              Jak bedziemy znac odpowiedz na to pytanie,to bedziemy wiedziec i to,jak wyjsc z kryzysu.
                              • pimpus18 Re: Pimpus,na Boga. 15.09.13, 20:43
                                Jeżeli nie szuka się odpowiedzi na proste pytania, to jaki sens mają poszukiwania odpowiedzi na problemy jeszcze bardziej złożone?

Przecież to kompletny bezsens.

Marksizm nie jest teorią koherentną czy ścisłą, tak że różni jego przedstawiciele zajmowali się różnymi sprawami i dawali różne odpowiedzi, więc nie istnieje nawet odpowiedź na Twoje pytanie, ale ja wiem, że z Ciebie szutnik.

To jest oczywiście pozorna sprzeczność - jakby nie kręcić, po wszystkich tych przemianach, USA znowu będą na czele nowej rzeczywistości - taki jest właśnie tego sens.

To jest właśnie odpowiedź na to pytanie: Nie wiemy, jaka droga do przyszłości jest właściwa i jaka ona będzie, ale ważne jest by zapewnić sobie także wtedy przywódctwo świata.
                                Zagrożenia dzisiaj i jutro już są w dużej mierze znane.
                                • igor_uk Podstawowy blad,Pimpus. 15.09.13, 21:13
                                  Marksizm nie jest nauka ewolucji naszej cywilizacji,dla tego w nim nie szukaj odpowiedzi na problemy dzisiejszego dnia.To byl tylko model ekonomiczny,ktory wyjasnial czym jest swiat ekonomicznym w czasach,w ktorych zyl Marks.
                                  Dla tego marksisci caly czas pisza o ewolucji marksizmu,starajc sie dostosowac to,co Marks pisal o wspolczesnym dla niego swiecie, w lata pozniejsze.
                                  Marksizm dla marksistow stal religia.
                                  Oczywiscie,wiele z tam tych czasow nie zmienilo sie i czytajac uwazniej Marksa mozno to zauwazyc,ale marksizm nie daje odpowiedzi na to,jak z tym poradzic.
                                  • igor_uk I jeszcze ,Pimpus. 15.09.13, 21:18
                                    Przyszedl mnie do glowy pomysl na nowy watek,wlasnie w ktorym bede szukac odpowiedzi na pytanie,kim ,czy czym,jest ten ogon,ktory kreci psem.Mam nadzieje,ze tam rozwiniemy ten temat.
                                    Bo on z marksizmem,o ktorym chcemy pogadac,nie ma wiele wspolnego.

A wiesz,ze u Lenina mozno poszukac odpowiedzi na wyzwania,ktore stoja przed wspolczesnym dla nas swiecie?
                                    • pimpus18 Re: I jeszcze ,Pimpus. 15.09.13, 21:49
                                      Dlaczego nie spytasz Evy?

Ona coś, z jakiś względów, nie lubi odpowiadać na pytania i dyskutować.

I co, dlaczego Gorbaczow i inni tam nie szukali?

Kto dzisiaj tam szuka, jeżeli tam to już jest?
                                      • igor_uk Re: I jeszcze ,Pimpus. 15.09.13, 21:54
                                        Gorbaczow szukal cos innego,jak by szukal u Lenina,to by napewno cos znalazl :-)
                                        • pimpus18 Re: I jeszcze ,Pimpus. 15.09.13, 21:58
                                          W końcu Gorbaczow nie był sam, a u Was tam mądrych nie brakuje, więc jak?

Igor, jakie masz spostrzeżenia do filmu Kisielowa?
                                          • igor_uk Re: I jeszcze ,Pimpus. 15.09.13, 22:02
                                            Gorbaczow nikogo nie sluchal .Im trxzeba bylo madrze sterowac.Okazalo sie,ze to zrozumieli nie ci ludzi,co potrzebno.
                                            Co do Kisilowa,przeciez my juz o tym rozmawiali.
                                            • pimpus18 Re: I jeszcze ,Pimpus. 15.09.13, 22:10
                                              Mnie wydał się w tym filmie słaby i zagubiony, zupełnie nie apodyktyczny. Tu chyba się mylisz, ale możesz coś dodać, jak chcesz.

Nie chcesz nic już napisać o tym filmie?

Tematu raczej wtedy nie wyczerpaliśmy.
                                              • igor_uk Re: I jeszcze ,Pimpus. 15.09.13, 22:18
                                                Nie lubie powracac do starych tematow.
                                                Co do tych Twoich slow:
                                                "Mnie wydał się w tym filmie słaby i zagubiony, zupełnie nie apodyktyczny. Tu chyba się mylisz, ale możesz coś dodać, jak chcesz."

Mowilem o Gorbaczowie i jego otoczeniu,ktore mialo na niego wplyw,dzieki ktoremu Gorbaczow byl sterowany.A o kim Ty piszesz,ze "zupełnie nie apodyktyczny" ?
                                                • pimpus18 Re: I jeszcze ,Pimpus. 15.09.13, 22:28
                                                  O Gorbaczowie.

Tylko przy takim człowieku było to wszystko wtedy możliwe.
                                                  • igor_uk Re: I jeszcze ,Pimpus. 15.09.13, 22:34
                                                    Przeciez i ja o nim.To skad ta Twoja uwaga,ze ja myle sie,co do oceny Gorbaczowa?Przeciez wyzej pisalem,ze on poddawal sie na sugestii i ze im sterowali,a to wyklucza to,ze on moze byc apodyktyczny .
                                                  • pimpus18 Re: I jeszcze ,Pimpus. 15.09.13, 22:50
                                                    Przyznasz, że to trochę skomplikowane.

Znasz inne takie przykłady?
                                  • pimpus18 Re: Podstawowy blad,Pimpus. 15.09.13, 21:46
                                    Marksizm to raczej metoda, której Marks i marksiści używali do różnych rzeczy, widać to u Komowa.

Ja wolę posługiwać się bardziej zdrowym rozsądkiem i rozumem.

On chyba nie tylko w marksiźmie ma - czy powinien mieć - kluczowe znaczenie.

Darwin, który żył w czasach Marksa też nie dał odpowiedzi na wiele pytań, i co?

Nauka po prostu poszła dalej, podobnie z innymi. W przypadku Marksa sprawa jakby się skomplikowała.
                                    • igor_uk Re: Podstawowy blad,Pimpus. 15.09.13, 21:57
                                      Darwin stowrzyl teorie,ktora miala wyjasnic rozwoj Swiata.Marks tylko probowal zrozumiec,jak swiat wyglada.
                                      • pimpus18 Re: Podstawowy blad,Pimpus. 15.09.13, 22:07
                                        Nie, tu i tam chodzi o ewolucje. Zresztą jest to całe pole do popisu dla następców.

Materializm dialektyczny nie odrzuca przeszłości. W świecie, w którym żyjemy jest przecież chyba wszystko oparte na tym, co było jeszcze przed Marksem - tu się nic nie zmieniło.

Tu i tam jest przy tym cała rzesza krytyków.
                                        • igor_uk Re: Podstawowy blad,Pimpus. 15.09.13, 22:11
                                          Czytales Marksa,Pimpus,czy tylko opracowania,ktore wyjasniaja czym jest marksizm?
                                          Licze na szczera odpowiedz.
                                          • pimpus18 Re: Podstawowy blad,Pimpus. 15.09.13, 22:30
                                            Jeszcze jako dziecko w szkole. Tyle tych książek się wtedy walało.

Twoje pytanie jest jednak bardzo charakterystyczne - nikogo to wtedy zupełnie nie interesowało, pamiętam.

Dzisiaj zresztą też nie.
                                            • igor_uk Re: Podstawowy blad,Pimpus. 15.09.13, 22:39
                                              Ze mnie rowniez nabijali sie,kiedy probowalem rozmawiac o tym,co przeczytalem u Marksa.
                                              Majac 15 lat czytalem Mao Zedonga ,troche smieszylo mnie wtedy,ze on w swoich opracowaniach pisal o tym,ile kur rocznie powinien zjadac Chinczyk.
                                              Pozniej zrozumialem,ze od takich ludzi,ktore chca decydowac za innych we wszystkim,cale zlo.
                                              Czy domyslasz sie,o co mnie chodzi,jak nawiazac do dnia dzisiejszego?
                                              • pimpus18 Re: Podstawowy blad,Pimpus. 15.09.13, 22:52
                                                Nie mam pojęcia.

Zwróciłeś uwagę, że nikt się nie chce przyłączyć.

Dużo się przez te lata nie zmieniło, he, he.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka