Dodaj do ulubionych

Rada Bezpieczeństwa za usunięciem broni chemicznej

28.09.13, 13:56
w Syrii.
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14686010,Rada_Bezpieczenstwa_ONZ_jednoglosnie_za_usunieciem.html#BoxWiadTxt
Wielkie brawa.
No i proszę, grozba użycia siły wobec Syrii przez USA zmusiła w końcu Rosję do zaangażowania się przynajmniej w likwidację broni chemicznej. To dobre rozwiązanie dla Izraela, jeden z poważniejszych elementów zagrożenia będzie zlikwidowany a potencjał Izraela nie ulega zmianie.
Brawo Ameryka!
Obserwuj wątek
    • 1blueelvic Dobry Bog ... 28.09.13, 14:13
      ma w opiece swoj lud.
      • kaszebe12 Re: Dobry Bog ... 28.09.13, 14:32
        ..." skarb pomiedzy narodami ".
        • 1blueelvic Tego doprawdy to nie wiem, ... 28.09.13, 14:46
          ale sadze, ze z punktu widzenia Jerozolimy tak to odbieraja.
          • j-k jasne... 28.09.13, 14:53
            1blueelvic napisał(a):
            > ale sadze, ze z punktu widzenia Jerozolimy tak to odbieraja.

jasne...
            ale lepiej tego glosno nie mowic, bo kaszebe i anty-izraelskie bidulinki forumowe
            bardzo sie denerwuja :)
            • 1blueelvic Wiem, ... 28.09.13, 15:03
              ale do jasnej doopy istnieje na tym zafajdanym swiecie jakas logika, ktora pozwala na w miare obiektywna ocena, czyz nie?
              • j-k Re: Wiem, ... 28.09.13, 15:11
                Istnieje, ale dla WEB-brygady to nie ona jest motorem forumowej dzialalnosci.

jest nia potrzeba dziecinnego odreagowania na forum RZECZYWISTYCH niesprawiedliwosci
                tego Swiata.

- nie kazdy, jak grupa Racjonalistow na tym forum, potrafi sie z nimi pogodzic i nie denerwowac sie tym, czego i tak nie da sie zmienic...

"nawiedzeni" wola sie na te niesprawiedliwosci pozloscic, pozlozeczyc, pomanipulowac - i psychologicznie borac ich rozumiem.
                Nie zapominam jednak wytykac im pisanie nieprawdy.
                • kaszebe12 Re: Wiem, ... 28.09.13, 15:17
                  Masz racje , josek , z tym wytykaniem nieprawdy.-Badz , co badz, obowiazuje w NWO tylko wasza , joskowa "prawda".
                  • j-k Nosz tak to jest... 28.09.13, 17:50
                    kaszebe12 napisał:
                    > Masz racje , josek , z tym wytykaniem nieprawdy.-Badz , co badz, obowiazuje w N
                    > WO tylko wasza , joskowa "prawda".

Nosz tak to jest...
                    i czym prendzej sie z tym pogodzisz, tym bedziesz spokojniejszy.
                    Chyba , ze wolisz islamska whisky (bezalkoholowa) ?
                    • kaszebe12 Re: Nosz tak to jest... 28.09.13, 18:01
                      Alez ja jestem bardzo spokojny ,josku , skoro wiem jaki bedzie tego final.
                      -Pije tylko bloody mary...bez wodki.
                      • j-k I gratuluje :) 28.09.13, 18:12
                        kaszebe12 napisał:
                        > Alez ja jestem bardzo spokojny ,

I gratuluje.
                        Gwardzista umiera na stojaco

/Jesienin/

• misterpee Re: cus tu smierdzi na FS 28.09.13, 20:44
                          jeden fgaz wychodzi od Januszka pseudiodoktora, INNY OD HANDLARZA SLEDZIAMI bluelevica , a jjeszcze inne zrodla zaczynaja gazowac ile wlezie. Zobaczymy , czy ONZ zajmie sie ich czadem.
                          • j-k nie, dziecie, ONZ sie nimi nie zajmie... 29.09.13, 00:02
                            misterpee napisało:
                            Zobaczymy , czy ONZ zajmie sie ich czadem.

nie, dziecie, ONZ sie nimi nie zajmie...

USA i Izrael stoja ponad ONZ-em

Czym wczesniej to zrozumiesz - tym lepiej bedziesz sypialo.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
                            • igor_uk Jasiu. 29.09.13, 00:36
                              Widze ,ze pod czas mojej nieobecnosci tobie pogorszylo sie.Ale teraz bedzie tylko lepiej.

p.s. Pamjetaj zydek o tym,ze jestes zydkiem,bo jak tobie o tym przypomna ,to dla ciebie bedzie za pozno.
                              • j-k sa rowni i rowniejsi - hloopcze. 29.09.13, 06:06
                                igor_uk napisał:
                                > Widze ,ze pod czas mojej nieobecnosci tobie pogorszylo sie.Ale teraz bedzie tyl
                                > ko lepiej.

Pisz na temat - gdyz od gryzienia po lydkach niczego ci nie przybedzie.

Tfu(j), jak zawsze, Dr .J.K.
    • felusiak1 Re: Rada Bezpieczeństwa za usunięciem broni chemi 28.09.13, 21:15
      to nie groźba użycia siły lecz abdykacja i niekompetencja.
      timeline:
      1. obama: jeśli syria użyje bmr to zbombardujemy
      2. obama: syria uzyła i my zbombardujemy pojutrze
      3. obama: e tam pojutrze. nie pali się. zapytam czy kongres mi pozwoli a jeśli nie pozwoli to i tak mogę bombardować, ale nie pali się.
      4. kerry: jeśli syria odda broń chemiczną pod kontrolę międzynarodową to uniknie bombardowania
      5 i oto z lotu ptaka pojawia się putin i ratuje obamę podchwytując melodię.
      obama i kerry odetchneli z ulgą i ogłosili zwyciestwo.
      teraz tylko należy zatwierdzić w radzie bezpieczeństwa bezzębną rezolucję i szafa gra.
      teraz putin gra pierwsze skrzypce a obok obama na tamburynie wtóruje rytm.
      • misterpee Re: Tymczasem zagazowany wlasnym gazem Felus 28.09.13, 21:26
        pisze swoj nastepny post na FS. Co za szczescie ze daje znac zycia .
      • eva15 Kto naprawdę jak dotąd przegrał? 28.09.13, 21:47
        Najwyraźniej wygląda na to, że Obama tej kolejnej wojny nie chciał. "Znudziło" mu się widać znów wysyłać swoje wojska w mało swojej sprawie. Co gorsza jeszcze bardziej mu się "nudzi" w sprawie Iranu. Tak przynajmniej to wygląda w świetle ostatnich wydarzeń. - zamiast straszyć nowego prezydenta Iranu bombą, telefonuje z nim, nawiązując po raz 1. od 1979 r. kontakt z władzami Iranu.

Czyli - Obama najwyraźniej urwał sią nieco z łańcucha, a Putin sprawnie mu w tym pomógł.

Ujmowanie tematu w kategorii, że Rosja zwyciężyła, a Obama gra w jej chórze jest unikaniem analizy istoty problemu. To nie Obama jest przegranym, ci są, przynajmniej jak na razie, zupełnie gdzie indziej.
        • eva15 Re: Kto naprawdę jak dotąd przegrał? 28.09.13, 21:54
          P.S. Wchodzenie Obamie na ambicję, że to niby jest słaby, niezdecydowany, że Rosja wygrywa, NIC jak dotąd nie dało w USA, więc nie warto trzymać się tych metod, feluś. Obama to najwyraźniej olewa.
          • igor_uk Czesc,Ewo! 28.09.13, 22:26
            Otoz to,a nie Obama,a nie Narod amerykanski nie chca podobnych awantur,wywolywanych przez rzydkow.Od dawna pisze,ze moj Przyjaciel jest bardziej ludzki,niz jego tu chca rzydki pokazac.Felus nie jest reprezentatywny dla narodu amerykanskiego,to polski emigrant pelny kompleksow wobec "ruskich" i dla niego kazdy krok Ameryki,ktory on uzna za krokiem ustepstwa wobec Moskwy,jest zdrada stanu.Moze jego dzieci beda na to wszystko patrzyc pod innym katem,ale felus jest skazony swoimi fobiami i nigdy dla niego nie bedzie na pierwszym miejscu dobro Kraju,ktory go przyjal.

p.s. Ciesze sie,ze mialem racje co do mojego Przyjaciela,chociaz czasami mnie wydawalo sie,ze on ugnie sie.
            • eva15 Czesc, Igorze, 28.09.13, 22:52
              Igor, fajnie, że się znów meldujesz.

Co do felusia - on wg mnie on nie jest żadnym typowym polskim US-emigrantem, choć w paru punktach jego poglądy zgadzają się z tymi typowych polskich emigrantów.

Nie wiem, kto na koniec wygra, ale na razie wygrywa opcja Obama -Putin:-))) I już to samo w sobie jest zadziwiające (nawet jeśli być może przejściowe).
              • igor_uk Re: Czesc, Igorze, 28.09.13, 23:01
                Juz my o tym wspominali: Obama nie mial by zadnych szans bez wsparcia Putina.Nawet list,w ktorym Putin zwrocil sie do Narodu amerykanskiego,sluzyl temu celu.Obama ,ze wzgledow oczywistych,nie mogl jemu za to pogratulowac,ale zauwaz,to nie jemu przyszlo do glowy odezwac sie do Narodu rosyjskiego,a tylko zramolalomu McCainowie.
                • eva15 Re: Czesc, Igorze, 28.09.13, 23:06
                  Oczywiście, że zauwwżyłam, jak również to, w jakiej gazecie ten zramolały wariat się wyprodukował.
                  Ogólnie - jeśli chciał ośmieszyć swą US-opcję w Rosji, to mu się to świetnie udało!
                  • igor_uk Re: Czesc, Igorze, 29.09.13, 00:40
                    Napewno ten ramol nie mial zamiaru osmieszyc Ameryke.On ,jak i jasiek-gluptasiek,nadal uwaza,ze ma cos madrego dla przekazania ludziom,a to ze tylko osmieszaja sie,to juz jest ich problemem.
      • gosc88 f1, czasami trzeba umiec przegrywac a nie 29.09.13, 06:24
        tylko z uporem stroic glowe.
      • przyjacielameryki Re: Rada Bezpieczeństwa za usunięciem broni chemi 29.09.13, 12:42
        felusiak1 napisał:

> to nie groźba użycia siły lecz abdykacja i niekompetencja.
        > timeline:
        > 1. obama: jeśli syria użyje bmr to zbombardujemy
        > 2. obama: syria uzyła i my zbombardujemy pojutrze
        > 3. obama: e tam pojutrze. nie pali się. zapytam czy kongres mi pozwoli a jeśli
        > nie pozwoli to i tak mogę bombardować, ale nie pali się.
        > 4. kerry: jeśli syria odda broń chemiczną pod kontrolę międzynarodową to unikni
        > e bombardowania
        > 5 i oto z lotu ptaka pojawia się putin i ratuje obamę podchwytując melodię.
        > obama i kerry odetchneli z ulgą i ogłosili zwyciestwo.
        > teraz tylko należy zatwierdzić w radzie bezpieczeństwa bezzębną rezolucję i sza
        > fa gra.
        > teraz putin gra pierwsze skrzypce a obok obama na tamburynie wtóruje rytm.

Masz absolutną rację. Ale jednak te lotniskowce, krążowniki i Tomahawki amerykańskie zrobiły swoje. Rosja panicznie bała się ataku ze względów tylko prestiżowych. Przyglądałaby się tylko i nie kiwnęłaby palcem w obronie Asada. A ta rola statysty całkowicie by ją ośmieszyła i skompromitowała w oczach całego świata.
        Niemniej trzeba przyznać, ze Putin idealnie wykorzystał słabość Obamy.
        • felusiak1 Re: Rada Bezpieczeństwa za usunięciem broni chemi 29.09.13, 17:18
          no widzisz i tak ośmieszony i skompromitowany został obama a w szerszym kontekście ameryka jako mocarstwo i jej przywódcza rola. sojusznicy patrzą na tę dyplomatyczno-polityczną katastrofę i zadają sobie pytanie: gdzie stanąć? na ameryce nie można polegać zatem trzeba lawirować z jej pominieciem a wrogowie postrzegają to jako indolencję i widzą, ze tygrys naprawdę jest papierowy. ma zęby i pazury ale nie wie po co je ma i nie potrafi tego wykorzystać. natomiast lis jest bezzębny i bez pazurów ale wie jak dostać się do kurnika.
          amerykanie mają takie powiedzenie: Don't bring the knife to a gun fight co można rozszerzyć na don't pull the gun if you have no intention to pull the trigger.
          Nie muszę dodawać, że Kerry nie uzgodnił z Obamą zanim powiedział co powiedział i wpędził tym Obamę w ambarasującą sytuację.
          Dodam, że byłem i jestem przeciwny jakiejkolwiek akcji w syrii, przeciwny uzbrajaniu rebeliantów itd. przeciwny dozbrajaniu assada.
    • ubiquitousghost88 Rozczulił mnie ten dupolizac...... 28.09.13, 22:04
      ...Nic tylko go "przyjacielstwa" w TPPRze uczyli...
      • tojabogdan uwaga wyjątkowo trafna 29.09.13, 12:06
        o tym TPPRze. Ta sama argumentacja z bezkrytyczną afirmacją.
        • przyjacielameryki Re: uwaga wyjątkowo trafna 29.09.13, 12:24
          tojabogdan napisał:

> o tym TPPRze. Ta sama argumentacja z bezkrytyczną afirmacją.

Taaaak? A co to takiego TPPR? Tak bezkrytycznie i z afirmacją?
          • igor_uk p.a. 29.09.13, 13:00
            Ty naprawde jestes tak glupi,czy tylko udajesz?
            Pytanie ,jak najbardziej,powazne .Dla tego licze na powazna odpowiedz.
            • ubiquitousghost88 Re: p.a. 30.09.13, 14:14
              Prędzej się ty ze mną pogodzisz, niż ci on odpowie...
    • melord trujesz(gazem) amigo 30.09.13, 14:51
      przyjacielameryki napisał:

likwidacja broni chemicznej w Syrii
      > To dobre rozwiązanie dla Izraela, jeden z poważniejszych elementów zagrożenia

bron gazowa zagrozeniem dla izraela?...wolne zarty
      w Izraelu maj wiecej masek przeciwgazowych niz szczoteczek do zebow

zagrozeniem dla Izraela(i nie tylko) moze byc jedynie bron atomowa lub biologiczna...nie wiadomo w sumie ktora gorsza,ta po ktorej sie wyparuje w ulamku sekund czy ta na ktora umiera sie w meczarniach przez jakis czas

ta likwidacja zapasow syryjskiej broni chemicznej to pic na wode fotomontaz
      kto to sfinansuje?..likwidacja moze trwac latami-to nie takie proste
      • melord Re: trujesz(gazem H2S ) amigo 30.09.13, 14:57
        to H2S jakos nie wskoczylo poprzednio.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka