Dodaj do ulubionych

Zadziwiajaca Ameryka

06.10.13, 10:13
Z jednej strony mozna i nalezy podziwiac dzialajaca demokracje. Jest konstytucja, ktora przewiduje ze budzet ma byc uchwalony przez parlament. I jak nie uchwali to go wlasnie nie ma. Mysle, ze ten przyklad powinni medytowac Rosjanie tego forum. Wlasnie, ze sie trzyma litery konstytucji ze wszelkimi pozytywnymi i negatywnymi skutkami.

Z dugiej strony zadziwia mnie tepy upor i niezdolnoc do porozumienia sie rzadu z republikanami w kongresie. Chca osmieszyc rzad? Chca osmieszyc Ameryke w oczach swiata? Dlaczego nie potrafia sie porozumiec?

Moze mi ktos sprobowac wytlumaczyc co trzebaby zmienic w prawie czy konstytucji aby takiego "shutdown" uniknac w przyszlosc.

PF
Obserwuj wątek
    • igor_uk Zadziwiajaca t.....polskko_francuskiego naukowca. 06.10.13, 10:25
      "Z jednej strony mozna i nalezy podziwiac dzialajaca demokracje. Jest konstytucja, ktora przewiduje ze budzet ma byc uchwalony przez parlament. I jak nie uchwali to go wlasnie nie ma. "

Nu popatrz,jak ze ci Amerykanie posuneli sie w swoim rozwoju demokratycznym.
      Na calym swiecie,a w Rosji zwlaszcza,jak budzet nie jest uzchwalony przez Parlament,to znaczy on jest,a w USA,jak nie zostal uchwalony,znaczy jego nie ma.
      • walter622 Re: Zadziwiajaca t.....polskko_francuskiego nauko 06.10.13, 16:39
        igor_uk napisał:
        > Nu popatrz,jak ze ci Amerykanie posuneli sie w swoim rozwoju demokratycznym.
        > Na calym swiecie,a w Rosji zwlaszcza,jak budzet nie jest uzchwalony przez Parlament,

Faktycznie, kolejna błyskotliwa wypowiedź "naukowca". Wiadomo przecie, że tylko w USA
        Parlament uchwala (lub nie) budżet władzy wykonawczej. -:)))
        • j-k doprawdy ? 11.10.13, 02:08
          wania622 napisał:
          > Faktycznie, kolejna błyskotliwa wypowiedź "naukowca".
          Wiadomo przecie, że tylko w USA
          > Parlament uchwala (lub nie) budżet władzy wykonawczej. -:)))

Ty nie jak nie poplujesz na USA - to ci gorzej ?
          No w Rassiji - np. zawsze uchwali...
          gorzej z realizacja...

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
        • kaszebe12 Cicho , Walter ! 11.10.13, 13:12
          - Bo chlopak sie zdenerwuje i wyskoczy z rasizmami , faszyzmami i Mein Kampf.-Nie wystarcza Tobie gojowski pseudonim ?
    • felusiak1 Re: Zadziwiajaca Ameryka 06.10.13, 16:22
      Nic w konstytucji nie trzeba zmieniać. Na tym polega amerykański system checks and balances. w europejskim systemie parlamentarnym rząd to władza wykonawcza a ta zawsze jest w rekach parlamentarnej wiekszości. W USA rząd to prezydent, kongres i sad najwyższy. To tak jak w europie rząd mniejszościowy. Reaganowi kongres zamykał kram 8 razy. To kwestia zdolności do kompromisu. Wydaje się, że Obama ma z tym problem. Inną rzeczą jest zaniechanie przepychania ustaw w środku nocy głosami jednej partii. A budżetu kongres nie uchwalił od 2009 roku.
      • 5magna Stage 4 Cancer 06.10.13, 16:48
        www.globalresearch.ca/with-us-shutdown-in-fourth-day-wall-street-signals-concern-on-debt-ceiling/5353044
      • polski_francuz W Europie 07.10.13, 07:52
        parlament to wladza legislacyjna a nie wykonawcza. Bo uchwala prawa. Wladza wykonawcza to rzeczywiscie rzad i rzeczywiscie musi miec wiekszosc w parlamencie.

O ile rozumiem wasz kryzys, to w kongresie jest obecnie wiekszosc republikanska? I to ona nie chce glosowac za wiekszoscia.

Co sie stanie jesli tej ustawy o budzecie nie zechca zaglosowac?

PF
        • felusiak1 Re: W Europie 11.10.13, 02:02
          Bardzo ciekawe spostrzeżeie. Polski francuz napisał: to w kongresie jest obecnie wiekszosc republikanska? I to ona nie chce glosowac za wiekszoscia.
          Większość nie chce głosować za wiekszością?
          eprezentantów, gdzie republikanie mają większość uchwaliła budżet wielokrotnie ale Senat gdzie wiekszość mają demokraci nie chce o tym słyszeć i wyrzuca niemal wszystko co przychodzi z izby do kosza i odsyła swoję wersję ustawy na co izba reaguje w identyczny sposób. Zatem nie ma sytuacji, że republikanie nie chcą głosować.
          Co się stanie? Rząd będzie zamknięty a w zasadzie jego trzecia część.
          Dogadają się przed 17 października a potem znowu bedą drzeć koty.
          Znamienne jest to, ze przedwczoraj Obama powiedział iż zgodziłby się na wiele propozycji republikanów ale nie może tego zrobić bo to sprawi że w oczach publiki republikanie zyskają.
          A dzisiaj szef senatu, Harry Reid powiedział do burmistrza waszyngtonu aby przestał narzekać bo "I'm on your side. Don't screw it up".
          You draw the conclusion.
          • j-k Felek... 11.10.13, 02:18
            alesz ja nie jestem po zadnej ze stron...
            tylko po stronie Juesej...
            mozesz mi wytlumaczyc - kto tam zglupial ?
            • misterpee Re: PF naukowiec... 11.10.13, 02:54
              gdyby byl naukowcem to pisalby ksiazki, a nie posty na FS, , ktore malo malo czyta.
              Z TA KONSTYTUCJA TO JEST TAK JAK POWIOEDZIAL BUSH - kawalek papieru ,

"Mr. President," one aide in the meeting said. "There is a valid case that the provisions in this law undermine the Constitution."

"Stop throwing the Constitution in my face," Bush screamed back. "It's just a goddamned piece of paper!"

To Bush wylaczyl rowniez Stany od prawa miezynarodowego.
              Tematem wyborvzym Ron Paula byl powrot do rzadow konstytucyjnych. To nie bylo do rozgryzienia przez lobby rzadzace Waszyngtonem.

www.youtube.com/watch?v=a_xNyrzB0xI
              • 5magna Re: PF naukowiec... 11.10.13, 03:47
                halleluja, bankrut postanowil nie zbankrutowac ale pozyczyc jeszcze troche pieniedzy aby kick the can a litlle bit longer. Fed wydrukuje troche dolarow i pozycza Ameryce..... Jak to wszystko walnie to bedziemy gowna jedli. Martwie sie jednak okropnie oby dla wszystkich wystarczylo.....

iraqwar.mirror-world.ru/article/120605
              • felusiak1 a ty cytaty z doopy wyciagasz 12.10.13, 01:28
                masz tfikować swoje "fakty"
                www.factcheck.org/2007/12/bush-the-constitution-a-goddamned-piece-of-paper/
          • polski_francuz Uczysz sie 11.10.13, 07:31
            czepiania od Rosjan. Juz kiedys byla taka teoria: konwergencji. Mowiaca, ze Rosjanie i Amerykanie sie upodobniaja. Widze, ze Twoje wpisy te teorie potwierdzaja.

Prasa podaje, ze republikanie chca na miesiac przesunac dyskusje o budzecie - do konca listopada. Chodzi o wasze dlugi, ktore osiagna 16,5 bilionow (16.5 trylionow po waszemu).

Inna konwergencja mi do glowy przychodzi: konwergencja Ameryki z przedrozbiorowa Polska a wasz kongres z polskim "liberum veto" sejmem. Jakos wasi politycy nie chca ze soba rozmawiac.

Moze sprobujecie wojny domowej? A moze Meksyk z Kanada was rozbierze?

PF
            • felusiak1 Re: Uczysz sie 12.10.13, 12:53
              Ja się już nauczyłam i nie zabieram głosu z pozycji eksperta w sprawach niemieckich, francuskich czy hiszpańskich. Czas abyś i ty nauczyl się czegoś.
              W USA inicjatywę ustawodawczą ma kongres ale w sprawach wydatków federalnych taka inicjatywę ma tylko i wyłacznie izba reprezentantów. senat takowej nie posiada. Innymi słowy pieniądze wydaje prezydent ale za zgodą izby reprezentantów a ta jest w rekach jego preciwników zatem konieczne są negocjacje i kompromis. Niestety Obama nie chce negocjować bo za zamkniecie rzadu winą obarczani są republikanie a celem obamy jest zdobycie wiekszości w izbie reprezentantów w wyborach 2014. Dlatego, nielegalnie< odroczył wprowadzenie obamacare dla pracodawców do 2015 roku, czyli po wyborach. To bedzie szok.
              • polski_francuz Za wyjasnienia 12.10.13, 13:40
                dzieki. Rzeczywiscie Stany sa dla mnie egzotyczne. I ich systemu politycznego nie znam. BTW jada do San Diego pod koniec kwietnia 2014 roku przpatrze sie co sie zmienilo przez 14 lat. Ostatni raz tam bylem w 2000 roku.

Pozdro

PF
                • felusiak1 Re: Za wyjasnienia 12.10.13, 15:52
                  San Diego... the best place on earth.
                  Stany stają się coraz bardziej egzotyczne z dnia na dzień. W Los Angeles policyjne psy są rasistami. Gryzą tylko murzynów i latynosów.
                  • polski_francuz Wiem 12.10.13, 16:27
                    czytam kryminaly Michaela Connoly'go. Spadkobierca wielkich "kalifornijskich" autorow kryminalow jak Dashiell Hammett, czy moj ulubiony Ross McDonald.

Konferencja jest przy hotelu dosc daleko od centrum miasta. Tym razem wezme spodenki kapielowe, nauczony doswiadczeniem.

PF
                    • felusiak1 Re: Wiem 13.10.13, 06:45
                      woda zimna. wypij ze dwa piwa aby się nie przeziebić.
        • gosc88 francuzka logika ??? 11.10.13, 05:01
          polski_francuz napisał:

> O ile rozumiem wasz kryzys, to w kongresie jest obecnie wiekszosc republikanska
          > ? I to ona nie chce glosowac za wiekszoscia.

Probuje sie dopatrzyc w powyzszym stwierdzeniu jakiegos sensu i .... niestety. Nici.

Czy komus sie udalo ??
          • misterpee Re: wiekszosc nie jest ani Rep. ani Dem. 11.10.13, 05:21
            wiekszosc jest kupiona. Jest tylko paru Reytanow. Wiec niech PF nie proboje odwrocic kota ogonem.
          • 5magna Re: francuzka logika ??? 11.10.13, 05:32
            Jak to? To przeciez jest proste i zrozumiale. Prick nie potrzebuje byc duzy, wystarczy aby byl gruby a dlugi......Panial, powiedzial by wojtus.
            • kaszebe12 Re: francuzka logika ??? 11.10.13, 08:52
              -Jaka ona "francuska" ? -Przeciez facio nie ma nic wspolnego z Francja , a pisze z Tomaszowa.-Jeszcze tego nie dostrzegles , magna ? -Ale stosuje nowe slowko ..."konwergencja",czyli idzie do przodu.
              • polski_francuz Nie zasmiecaj 11.10.13, 09:19
                watku. Jest o amerykanskim budzecie.

PF
              • j-k ale ktorego ? 11.10.13, 09:56
                kaszebe12 napisał:
                Przeciez facio nie ma nic wspolnego z Francja , a pisze z Tomaszowa

ale ktorego ?
                Mazowieckiego, czy Lubelskiego ?

- bo ja lubie oba...

ale nie lubie CIEMNOTY krolewieckiej.

Tfu(j), jak zawsze Dr.J.K.
    • ubiquitousghost88 Re: To tu jeszcze nie bylo tutaj "kundla-ameryki" 11.10.13, 13:29
      Shut down to dla niego "Cicho sza" (CIA fucked off)
      • szczery.usmiech.grabarza Re: To tu jeszcze nie bylo tutaj "kundla-ameryki" 11.10.13, 13:52
        Zaloze sie, ze "skundlony-amerykaniec-bekart-stalinizmu" widzi w tym calym amerykanskim cyrku wielka "madrosc narodu USA".

• ubiquitousghost88 "Pokaż mi przyjaciół, a powiem ci kim jesteś"... 11.10.13, 18:39
          ...Ten nasz przygłup to dla USA the true landmark...
          • przyjacielameryki Re: "Pokaż mi przyjaciół, a powiem ci kim jesteś" 11.10.13, 19:33
            Oho, dogadał się grabarz swojej rodziny z innym bolszewikiem. Faktycznie nadajecie na tych samych antyamerykńskich falach. Jak to swój do swojego lgnie. Ale co wy, bolszewickie ścierwa , antypolskie pluskwy robicie na proamerykańskim polskim forum? Co za chamstwo i bezczelność włazić w brudnych buciorach do salonu polsko-amerykańsko-izrealskiego. Tutaj nikt was nie chce, a smród sowiecki psuje zapach naszego salonu A wypad na fora bolszewickie, prokremlowskie lub jakiekolwiek inne badziewia.

To gdzie macie teraz narady? Na Belwederskiej w Warszawie, w Kaliningradzie, . . . . ?
            A ty grabarzu własnej rodziny - już po kremacji? Użyłeś trumny czy urny? Jesteś już po?
            • misterpee Re: kundlowiameryki sie ulzylo 11.10.13, 20:42
              wyl wystarczajaco dlugo, teraz dostanie kilka kosci do gryzienia.
              • przyjacielameryki Re: kundlowiameryki sie ulzylo 11.10.13, 21:00
                misterpee napisała:

> wyl wystarczajaco dlugo, teraz dostanie kilka kosci do gryzienia.

A dlaczego ty i inne podobne bolszewickie goowna nazywają mnie kundlem Ameryki? To chyba normalne, że w kraju który jest bardzo bliskim sojusznikiem USA i który zawsze miał bardzo bliskie relacje z Ameryką, popiera się tę Amerykę, nawet jeżeli czasami jest trochę be. Skąd o was, tych wyjątkowych goowien taki podły stosunek do USA, naszego sojusznika.

Aaaaa, chyba że z Polską i polskością nie macie nic wspólnego. A nie macie! To co robicie na polsko-amerykańskim forum?
                • 5magna Re: kundlowiameryki sie ulzylo 11.10.13, 21:08
                  news.goldseek.com/GoldSeek/1381504200.php
                • misterpee Re: kundelameryki mysli ze zyjemy bajkami 11.10.13, 21:09
                  doskonale znamy bajeczke o czerwonym kapturku, tym razem kundel udaje przyjaciela ameryki. Ameryka wie kto ja okradl i doprowadzil do stanu permanentnego kryzysu. To nie jest Rosja , Afganistan czy Irak.
                • szczery.usmiech.grabarza "kundel-ameryki-syn-kacapa" znow podskakuje... 11.10.13, 21:14
                  Towarzyszu "kundel-ameryk-synu-kacapai", my wiemy, ze wasz dziadek byl w Katyniu.
                  My wiemy, ze to dla was wielki patriota.

Ale jak bedziecie tak dalej zapluwac sie na tym forum, to my wam bolszewiku zabierzemy te buty, co to wasz dziadek po cichu sciagnal polskiemu oficerowi i zabral ze soba...
                  • polski_francuz Sluchajcie 11.10.13, 21:30
                    to moj watek i przestancie sie wyzywac. Macie cos do powiedzenie n/t budzetu Stanow to mowcie. Ale bez wyzwisk.

Z gory dziekuje

PF
                    • przyjacielameryki Re: Sluchajcie 11.10.13, 22:08
                      polski_francuz napisał:

> to moj watek i przestancie sie wyzywac. Macie cos do powiedzenie n/t budzetu St
                      > anow to mowcie. Ale bez wyzwisk.
                      >
                      > Z gory dziekuje
                      >
                      > PF

Trochę zbłądziłeś PF. A kto zaczyna i co ma do powiedzenia tak w ogóle i w każdej sprawie - grabarz własnej rodziny? On ma tylko jeden temat - że ja jestem kundlem Ameryki. A dlaczego tyle nienawiści wobec kogoś kto ma proamerykańskie poglądy? Jak myślisz, kto może tak bełkotać? Moim zdaniem tylko kremlowscy propagandyści. To oni tak nienawidzą Ameryki, nikt inny!!!!!!!!!! A dlaczego tak bardzo denerwuje tych bolszewików że mam poglądy proamerykańskie? No mam i co z tego? Mam mieć prokremlowskie? Wtedy będzie dobrze? Hi!, hi!
                      Nie widzisz tego PF?
                      Nie wrzucaj wszystkich do jednego gara, bo jednak mocno się różnimy! Ja przynajmniej jasno definiuję swoje poglądy. Inni udają, przypuszczam że również Polaków!!!!
                      • polski_francuz Wyzwiska 12.10.13, 09:07
                        do niczego nie prowadza. Jedynie do obnizenia szacunku do samego siebie.

A co do Ameryki to sadze, ze ewoluuje. Obama nie chce wojny, chce Medicare zna biedne kraje (zyl w Kenii) i jest o lata swietlne od Busha.

To ta wielka roznica blokuje kongres pewnie.

Tak sie powoli bedzie dzialo i we Francji i w Niemczech gdzie jest duza emigracja, ktora zacznie po swojemu glosowac.

Bonne journée!

PF
                • znajdek.nilowy Re: kundlowiameryki sie ulzylo 11.10.13, 21:47
                  Nie czepiajcie się judeoamerykanina na tym forum, który wyżej napisał: "Co za chamstwo i bezczelność włazić w brudnych buciorach do salonu polsko-amerykańsko-izrealskiego.". Napisał kilka dni temu, że jest katolikiem, ale niepełnym, więc można przyjąć, że jest bezbożnikiem z wysłużoną 18 tysięczną emeryturą w "służbach". Na forum udaje przyjaciela Ameryki.
                  vk.com/photo-311912_143942779
                  - -
                  „Waszyngton, to terytorium okupowane przez Izrael” - Patrick Buchanan
                  • przyjacielameryki Re: kundlowiameryki sie ulzylo 11.10.13, 22:11
                    znajdek.nilowy napisał:

> Nie czepiajcie się judeoamerykanina na tym forum, który wyżej napisał: "Co za c
                    > hamstwo i bezczelność włazić w brudnych buciorach do salonu polsko-amerykańsko-
                    > izrealskiego.". Napisał kilka dni temu, że jest katolikiem, ale niepełnym, więc
                    > można przyjąć, że jest bezbożnikiem z wysłużoną 18 tysięczną emeryturą w "służ
                    > bach". Na forum udaje przyjaciela Ameryki.
                    > vk.com/photo-311912_143942779
                    > - -
                    > „Waszyngton, to terytorium okupowane przez Izrael” - Patrick Buch
                    > anan

Bredzisz. Ty też bolszewik?

Ja tylko mam wątpliwości jak każdy normalny człowiek, w każdej sprawie i piszę co myślę a nie co kazał mi oficer prowadzący.
                    • szczery.usmiech.grabarza "kundel-ameryki" przestan mialczec... 12.10.13, 00:58
                      Jestes w swoim zadufaniu, glupocie i milosci do USA tak tepy, ze nie idzie tego strawic.
                      Dlatego, piszac na tym forum, przypominasz mi bolszewika zapamietale calujacego przed snem zdjecie Stalina, lub innego bezkompromisowego faszyste zapatrzonego w Reich i jego Furera.

Tacy tepoglowi jak ty sa doskonalym materialem na komusnistow, faszystow, religijmych fanatykow lub innej swoloczy. Przy okazji tacy jak ty musza znalezc sobie koniecznie smiertelnego wroga - w twoim wypadku jest nim Rosja i Putin.
                      • misterpee Re: Podziw Ameryki przez PF 12.10.13, 03:03
                        wielu europejsow podziwia Stany za demokracje, poziom zycia, bogactwo, mozliwosci, potege ... Niestety, sa to albo wartosci, ktore nigdy nie istnialy, albo przestaly juz istniec. Ameryka jest ogromnym krajem, ktory ma ogromne problemy i nic nie jest tutaqj rozowe, albo godne do bezmyslnego kopiowania.
                        Mozna miec doskonala konstytucje, ktora nikt nie przestrzega, albo kazdy rozumie wedlug swoich kryteriow. Mozna oglosic sie najwieksza demokracja i podzielic swoje klasy i warstwy spoleczne tak ze wszyscy zyja w getcie. Mozna obrac za hymn narodowy wulgarna piesn o zabijaniu, rewolucji i byc demokracja tak jak Francja. Mozna byc krajem skrajnie prawicowym i miec rownosc swoich obywateli tak jak Szwajcaria. W Ameryce zgoda miedzy obywatelami juz przstala istniec, Ameryka nie powstala jako kraj wolny i humanitarny bo wyrznela niemal wszystkich Indian, zakula w kajdany murzynow i prowadzi podboje az do dnia dzisiejszego. Stany nie sa wiec wyjatkowym krajem , sa podobnym do kazdego wielkiego imperium . Imperium Chinskie trwa tysiace lat z roznymi kolejami losu, imperium angielskie juz sie skonczylo, imperium Rosyjskie trwa pareset lat i przechodzi obecnie transformacje zapewne jako panslowianskie. imperium amerykanskie jest w fazie ogromnego kryzysu, poniewaz obecnie jest zaprzeczeniem calej swojej ideowej bazy. Ameryka odrzucila chrzescijanstwo i religie jako moralna baze, dopropwadzila swiat do konfliktow militarnych bez konca i jakiejkolwiek pozytywnej strategi, nie zapewnila rownych praw swoim obywatelom, wprowadzila podzialy spoleczne na skale globalna, uznala przewodnia role jednego narodu, ktorym nie sa Amerykanie, zcentralizowala wszystkie dziedziny ekonomi i kultury nie dajac slabszym narodom mozliwosci rozwoju, uzyla swoje zasoby naukowe, gospodarcze, kulturalne do kontroli spoleczenstw . Taka strategia musi wywolac reakcje , ktora bedzie powstanie swiata wielopolarnego, co nie znaczy lepszego. Jezeli europejski narod Rosji nie stanie sie przeciwwaga monolitu Amerykanskiego, to ta przeciwwaga stana sie Chiny i Azja, o wiele gorsza alternatywa. Po upadku Komuny, Stany mialy mozliwosc stworzenia globalnej ugody, poszly jedna droga neokonow - politykow amoralnych i wrogich kazdej idei amerykanskie. Ameryka nigdy nie chciala rzadzic swiatem , a to jest zalozeniem neokonow.
                        • romad2447 Re: Podziw Ameryki przez PF 12.10.13, 07:12
                          USA sa nadal cudownym krajem,o bardzo wysokim standardzie zycia, gdzie kazdy ma szanse
                          tak sobie ulozyc zycie jak mu sie podoba.Wszystkie prognozy doom and gloom spalily na panewce,najpierw miala byc Japonia,pozniej Chiny,ktore mialy objac prowadzenie ale nic z tego nie wyszlo i USA nadal kroluje jako # 1.
                          A wszystko to przez wolnosc , ktora daje czlowiekowi nieograniczone mozliwosci rozwoju i
                          magiczna sila dollara.That's all.
                          • 5magna Re: Podziw Ameryki przez PF 12.10.13, 07:42
                            Ale zes walnal sraczka w spodnie. Teraz idz nad Potomac i wypierz gacie.....
                            • 5magna Re: Podziw Ameryki przez PF 12.10.13, 07:48
                              endoftheamericandream.com/archives/40-ways-that-china-is-beating-america
                            • romad2447 Re: Podziw Ameryki przez PF 12.10.13, 09:28
                              a ty szary dwukomorkowcu czego najbardziej zazdroscisz Amerykanom ?
                      • przyjacielameryki Re: "kundel-ameryki" przestan mialczec... 12.10.13, 11:23
                        szczery.usmiech.grabarza napisał:

> Jestes w swoim zadufaniu, glupocie i milosci do USA tak tepy, ze nie idzie tego
                        > strawic.
                        > Dlatego, piszac na tym forum, przypominasz mi bolszewika zapamietale calujacego
                        > przed snem zdjecie Stalina, lub innego bezkompromisowego faszyste zapatrzonego
                        > w Reich i jego Furera.
                        >
                        > Tacy tepoglowi jak ty sa doskonalym materialem na komusnistow, faszystow, relig
                        > ijmych fanatykow lub innej swoloczy. Przy okazji tacy jak ty musza znalezc sobi
                        > e koniecznie smiertelnego wroga - w twoim wypadku jest nim Rosja i Putin.

W jakiej miłości, jakim zadufaniu komuchu? Takie mam poglądy, takie wartości, tak uważam i tak piszę. To wszystko palancie! Mam wielu i znajomych i przyjaciół, którzy nie podzielają moich poglądów, są wręcz bardzo negatywnie nastawieni wobec wielu poczynań USA ale nigdy nikt nie wyzywał mnie z taką nienawiścią z powodu tych moich poglądów jak ty to robisz. Jesteś wyjątkową szmatą, na 100% dawnym komuchem, sfrustrowaną miernotą nie mogącą pogodzić się z dużym polskim sukcesem cywilizacyjnym po 1989 r. i polskimi sojuszami. Pytanie - dlaczego tak jest? Nienawiść wywołują w tobie moje poglądy proamerykańskie ale nie przeszkadza ci imperialna polityka Rosji i Putina wobec Litwy, Białorusi, Ukrainy czy Polski. Nie przeszkadza ci zamordowanie Litwinienki, Politkowskiej, Magnitskiego , . . . . . , i innych, bo pokazywali prawdę o Putinie. Nie przeszkadzają ci polityczne embarga Putina wobec dawnych demoludów, nie przeszkadza ci nieustanne straszenie Polski rosyjskimi rakietami, nie przeszkadza ci mataczenie i fałszowanie historii przez Rosjan, nie przeszkadza ci wspieranie różnych reżimów przez Rosję i Putina. Ale przeszkadzają ci poglądy proamerykańskie, one wywołują w tobie wściekłość i nienawiść do takiej osoby.
                        I ty uważasz siebie za Polaka???
                        Jesteś klasycznym prymitywnym bolszewikiem, masz sowieckie poglądy co udowadniasz każdym wpisem.

Ps. Uważam, że ty grabarzu własnej rodziny piszesz jednocześnie na FŚ jako melord. Dla mnie grabarz i melord to jedna i ta sama osoba. Postać grabarza własnej rodziny ułatwia ci być sobą i pisać co faktycznie myślisz bolszewiku.

Żegnam i bez odbioru!

• darekvtb Re: "kundel-ameryki" przestan mialczec... 12.10.13, 12:14
                          A ja zazdroszcze USA ich naukowcoFF poszukujacych ropy na calym swiecie :-)))
                          • 5magna Re: "kundel-ameryki" przestan mialczec... 13.10.13, 12:42
                            Ja zazdroszcze ze prawie 50 milionow dostaje kartki na jedzenie i nie wygladaja na zachudzonych....

rt.com/usa/obesity-disease-americans-record-957/
                            www.google.ca/search?q=fattest+man+in+usa&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=53haUvuTO4m4yQHur4D4Bg&ved=0CDUQsAQ&biw=894&bih=553&dpr=1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka