borrka 16.10.13, 15:13 I to nie ja wymyslilem ten termin. A kapital ucieka, ucieka ... gdzie pieprz rosnie, a zurawi nie ma. top.rbc.ru/economics/?rbc_fp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j-k Borrka, ja Tebia praszu. 16.10.13, 15:17 Rassija imiejet zasoby. i da sobie rade. chocby pod kims takim - kak Miedwiediev ale , poki co, to musza przeczekac :) Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 Re: Ofszoryzacja gospodarki rosyjskiej. 16.10.13, 15:18 50 крyпнейших предприятий cтрaны, кoтoрые yпрaвляютcя через oффшoрные кoмпaнии dimchenir.livejournal.com/3442.html Odpowiedz Link Zgłoś
j-k jk2007 - ja Tiebia toshe praszu... 16.10.13, 15:22 nie wrzucaj slepych linkow - tylko dodaj komentarze. inaczej cala zabawa jest bez sensu. Dr. J.K. ekonomista. rosyjski zna w Polsze nie za wielu... Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 do kogo nalezy Rosja? 16.10.13, 15:43 napewno nie do babuszek z Miedwiedkowo Odpowiedz Link Zgłoś
rusec11 Re: Ofszoryzacja gospodarki rosyjskiej. 16.10.13, 15:27 ty borysko, jestes komuchowatym benderoskim pomiotom ktory do prywatnego kapitalu pretensje ma. was bolszewickich banderowskich szmat ruscy powinni katynowac po nimicku, po nimicku. :) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Ofszoryzacja gospodarki rosyjskiej. 16.10.13, 15:38 Ech tam, bez przesady. Wystarczy się pośmiaś z tych kosmicznych bzdur, które on wypisuje. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Lubie irytowac Was, czekistow. 16.10.13, 15:52 Ale zupelne dałny satysfakcji mi nie daja. Takze, dbaj troche o towarzystwo, Effciu. Pls. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Lubie irytowac Was, czekistow. 16.10.13, 16:07 A ja tam cały czas twierdzę, w kontekście tej sprawy o której piszesz borka ale i w innych, że Bóg zesłał nam Putina na kierownika Rosji. Prawie każde jego działanie jest pośrednio w naszym ale i całej Europy interesie. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_ramzesa Czepiasz sie Rosji jak wsza wlosa 16.10.13, 16:12 o co ci chodzi z tym obsrywaniem i podgryzaniem nogawki? napewno na szacunek tym sobie nie zasluzysz, spodzewaj sie wyzwisk Odpowiedz Link Zgłoś
j-k powiedz to Igorowi za czepianie sie jak wsza USA 16.10.13, 21:37 napewno dostaniesz wyczerpujaca odpowiedz, ze to w obronie wlasnej :) Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 igorka nigdy nie byl w USA 16.10.13, 22:00 biedak nawet nie moze otrzymac rosyjskiej wizy :) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Jaki pan, taki kram:-) 16.10.13, 16:15 Ty lepiej się przyjrzyj swojemu towarzystwu i temu, kto ci przyklaskuje. Jak ja bym miała takich fanów jak amigo, to bym się spaliła ze wstydu:-) Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Ewa,brat_... 16.10.13, 16:22 Perwszy raz borrat napisal prawde.On zaklada swoi watki tylko po to,zeby was draznic.Bez was jego watki nie mieli by zadnego powodzenia.Bo nawet przyglup proamerykanski zabiera glos dopiero po tym,jak wy cos odpiszecie borratu. Reagujecie na jego prowokacje dokladnie tak,jak jemu jest potrzebno.Wybaczcie,ale osmiesacooe sie wy,a nie borrat. Jedyne wyjscie,zeby borrat nie obsieral Rosje na forum,to olewac gada . Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Ewa,brat_... 16.10.13, 16:24 Jest jeszcze inne wyjście - robić sobie jaja z borrci oraz wytykać mu kłamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk A jemu wlasnie na tym i zalezy. 16.10.13, 16:39 Bo im wiecej Ty bedziesz prostowac jego glupstwa,ktore on pisze celowo,tym wiecej osob zacznie wierzyc w to,ze cos w jego slowach jest na rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: A jemu wlasnie na tym i zalezy. 16.10.13, 16:48 Robic tak jak ja. Walic go ta wiszaca niepowstala rura w leb. Zostawcie te dyskusje z nim dla mnie. On cos wysra , ja go w leb i watek bedzie mial 2 pozycje..... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: A jemu wlasnie na tym i zalezy. 16.10.13, 16:48 Igor, ja reaguję czasem na jego posty, podobnie jak i Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Najlepiej zostawic gada dla magny. 16.10.13, 16:56 Magna wie,co z tym czyms robic :-) Odpowiedz Link Zgłoś
j-k fanow wybieraj sobie sama 16.10.13, 21:39 eva15 napisała: Jak ja bym miała takich fanów jak amigo, to bym się spaliła ze wstydu:-) fanow wybieraj sobie sama, dziewcze. co gryza cie obcy ? jakas zazdrosc, czy co ? Odpowiedz Link Zgłoś
rusec11 Re: Lubie irytowac Was, czekistow. 18.10.13, 12:04 borrka napisał: > Ale zupelne dałny satysfakcji mi nie daja. > Takze, dbaj troche o towarzystwo, Effciu. > Pls. borysko, nie placz. rywalizujesz z assmalem za 'umy i duszy' swiatowiczow, to masz odpowiedz. fakt, przesadzilem, ale ty od czasow 'rura nie powstanie' tyz sie schamiales niesamowicie, pisujesz wirutne bzdury o ruskich, pyskujesz osobam ktore cie zawsze prostowali dosyc intelegentnie, histeryzujesz. opanuj sie durniu i sie wez za swa swidomotska robote. :) Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Watek wykolejony przez glupawe off topiki... 16.10.13, 18:29 A temat ciekawy: Rosjanie nie odzyskali zaufania do swego panstwa. A przeciez za cara mieli - policmajster bil po mordzie, ale pieniadze byly bezpieczne. Bo carska gospodarka nie byla patologiczna, jak zurawia: czarnoziemy orano, stal wytapiano, za morde trzymano, ale wbrew krytykom bylo to panstwo dosc praworzadne. Dlaczego dzis kazda babuszka wywozi hroszi na Kajmany? Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 temat niewygodny dla web-brygady 16.10.13, 21:27 chociaz eva15 probuje usprawiedliwic ofszoryzacje gospodarki rosyjskiej Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_ze_smolenska Re: Watek wykolejony przez glupawe off topiki... 16.10.13, 22:25 > Dlaczego dzis kazda babuszka wywozi hroszi na Kajmany? a dlaczego Niemcy wywoza swoje pieniadze? a dlaczego Brytole? a dlaczego Amerykanie? Te offshory Rosjanie wymyslili? Oczywiscie wywoza pieniadze tamci, ktorzy je maja w brod, bo dla normalnego Jasia, Otto, Johna czy Niny z Miedwiedkowa to jest temat SUPER interesujacy. Moze oni wszyscy sie boja Putina w Rosji? Twoja nienawisc do Putina jest wrecz zadziwiajaca. Napewno masz jego podobizne i znecasz sie nad nia, znecasz.. tak na swoj sposob. > Rosjanie nie odzyskali zaufania do swego panstwa. Z cala pewnoscia Rosjanie co najmniej maja tyle samo zaufania do swojego panstwa jak Polacy do swojego. Nawet smiem twierdzic, ze nieco wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 dlaczego kapital nie ucieka z USA? 16.10.13, 22:36 i nie slychac o ofszoryzacji amerykanskiej gospodarki Odpowiedz Link Zgłoś
br0fl0vski Re: dlaczego kapital nie ucieka z USA? 16.10.13, 22:48 jak sie nie chce slyszec to sie nie slyszy www.forbes.com/sites/connieguglielmo/2013/08/01/apple-google-among-top-u-s-companies-parking-cash-offshore-to-reduce-taxes-study-says/ www.reuters.com/article/2013/06/13/us-usa-tax-offshore-idUSBRE95C0XB20130613 www.bloomberg.com/news/2013-03-08/offshore-cash-hoard-expands-by-183-billion-at-companies.html www.cnbc.com/id/100927316 Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 Re: dlaczego kapital nie ucieka z USA? 17.10.13, 11:58 Сoглacнo oфициaльнoмy Бaлaнcy Бaнкa Рoccии, пo cocтoянию нa нaчaлo cентября 2013г. рaзмер cредcтв, рaзмещённых зa рyбежoм y нерезидентoв или влoженных в ценные бyмaги инocтрaнных эмитентoв, cocтaвляет 15,3 трлн. рyблей в рyблёвoм эквивaленте. Этa цифрa прaктичеcки целикoм и пoлнocтью coвпaдaет c oценкoй междyнaрoдных вaлютных резервoв Рoccии – 510-515 млрд. дoлл. Нa них прихoдитcя 70,6% cyммaрных aктивoв Центрaльнoгo Бaнкa Рoccии. Пoчти 45% междyнaрoдных резервoв Рoccии влoжены в кaзнaчейcкие бyмaги США. www.vestifinance.ru/articles/33964 Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Nie przepadam za kagebistami...... 16.10.13, 23:46 Ale Putin jest mi dosc obojetny. Nie podoba mi sie dzisiejsza wladza na Kremlu, ze swoja polityczna arogancja w rodzaju bicia dziennikarzy i ciaglego straszenia car-puszkami, z odrzucaniem odpowiedzialnosci historycznej Rosji, z wtracaniem sie w sprawy sasiadow. A forumowi milosnicy Putina znieksztalcaja obraz Rosji, zapominajac przy tym, ze pare osob swietnie zna rzeczywistosc. Polska nie istniala przez ponad 200 lat, wiec jakiekolwiek analogie nie sa trafione. Sa wrecz pozbawione sensu. Sprobuj zaakceptowac fakt, ze inaczej postrzegamy rzeczywistosc: Dla Ciebie (jak kiedys napisales) drogi Polski i Rosji rozeszly sie. Dla mnie skonczyla sie rosyjska okupacja, bo nie bylo zadnej wspolnoty. Nie naklaniam Cie do zmiany wlasnego zdania, a jedynie do uznania , ze mozna myslec inaczej. Cala reszta, to forumowe przepychanki bez znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka PS. 16.10.13, 23:49 Sprawa off shore'ow to przeciez nie moja wypowiedz, a prasowa. Rosyjskojezyczna w kazdym razie. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_ze_smolenska Re: Nie przepadam za kagebistami...... 17.10.13, 07:43 > Nie podoba mi sie dzisiejsza wladza na Kremlu, ze swoja polityczna arogancja w > rodzaju bicia dziennikarzy i ciaglego straszenia car-puszkami, z odrzucaniem od > powiedzialnosci historycznej Rosji, z wtracaniem sie w sprawy sasiadow. No to na kim mamy sie wzorowac? Na Stanach: ostatnio oni maja rzeczywiscie super prezydentow: Nobliste i Busha-wojownika-przepraszam - peacemakera-super mozg? Moze Wy macie dobrych? Walesa/Kwasniewski-Buzek/Kaczynski-Kaczynski/Komorowski-Tusk? Moze Francuzi? Brytole?Niemcy? chyba jedyna opcja. Mutti wszystkich ratuje (co prawda co najmniej polowa Niemcow jest innego zdania). No za Schroederem chyba nie przepadasz? Zwroc uwage, ze kazdy z wyzej wymienionych mial swoja car-puszke, jaka akurat w tym czasie mial we wladaniu, no i postrzelal sobie na swoj sposob. > Sprobuj zaakceptowac fakt, ze inaczej postrzegamy rzeczywistosc.... > Nie naklaniam Cie do zmiany wlasnego zdania, a jedynie do uznania , ze mozna my > slec inaczej. Naprawde? Dziekuje za rewelacje. Nie bardzo co prawda rozumiem, dlaczego mam zmieniac albo nie zmieniac zdanie/zdania, i jak to wplynie na wspolne/okupowane drogi polsko-rosyjskie, ale to jest niewazne. Zreszta jak dobrze napisales: > Cala reszta, to forumowe przepychanki bez znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
br0fl0vski Re: Ofszoryzacja gospodarki rosyjskiej. 16.10.13, 22:42 nic o ruskich tylko a samym zjawisku zeby proporcji nie zdeformowac en.wikipedia.org/wiki/Offshoring en.wikipedia.org/wiki/Offshore_financial_centre en.wikipedia.org/wiki/Offshore_investment en.wikipedia.org/wiki/Offshore_bank en.wikipedia.org/wiki/Offshore_company en.wikipedia.org/wiki/Offshore_fund en.wikipedia.org/wiki/Offshore_trust Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: Ofszoryzacja gospodarki 17.10.13, 02:15 Wielce satyryczny watek, tylko czy jego zalozyciel mial takie intencje? Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 Problemy gospodarki rosyjskiej. 17.10.13, 07:30 ciekawa analiza slon.ru/economics/mozhno_li_oboytis_bez_devalvatsii-1005439.xhtml stagnacja i dewaluacja Odpowiedz Link Zgłoś