Dodaj do ulubionych

Rosja od Warszawy do Port Artur

13.11.13, 14:58
Na rosyjskie chamstwo,niedlugo trzeba bylo czekac,tym gorsze ze zaplanowane na zimno...
Chyba przewodzil im forumowy moscow2010,ktory wczoraj darl tu morde ze Polakow nienawidzi...

Jak pisze agencja ITAR-TASS, w partii "Inna Rosja" poinformowano, że jej aktywiści przeprowadzili akcję pod ambasadą Polski w Moskwie, gdzie rozpostarli transparent z napisem "Rosja od Warszawy do Port Artur" i obrzucili teren ambasady racami i świecami dymnymi.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14941384,Atak_rosyjskich_chuliganow_na_polska_ambasade_w_Rosji_.html#TRNajCzytSST
Obserwuj wątek
    • borrka To akcja Ediczki Limonowa... 13.11.13, 15:11
      Kontrowersyjnego pisarza i debilnego polityka.
    • polski_francuz Zaleta 13.11.13, 15:13
      Maski powoli opadaja i z Polakow i z Rosjan. I mozna zaczac widziec prawdziwe sentymenta.

PF
      • borrka To nie tak. 13.11.13, 15:25
        Ekstremisci nie reprezentuja opinii publicznej.
        Traktowanie Limonowa, jako reprezentanta opinii publicznej, przypomina Effcie, jako glos ogolu Polakow.
        • eva15 No właśnie - zupełnie nie tak! 13.11.13, 15:32
          Limonow to nacjonalista, który uważa, że Polska nie powinna istnieć. W Rosji jest zakazany, ale w .... Polsce cieszy się wielkim poparciem, bo walczy z Putinem!
          Zadna ofiara Polakom-durakom nie straszna, byleby Putin odszedł!

Masz rację ie reprezentuję głosu Polaków-duraków!
          • borrka Klamiesz, Effciu. 13.11.13, 15:34
            Czy raczej brak Ci wiedzy.
            Polska nigdy nie popierala Limonowa.
            To wariat.
            • eva15 udajesz greka! 13.11.13, 15:51
              Pełno było w prasie, zwłaszcza w GW artykułów popierających antyputinowskie wiece Limonowa. Już wtedy Igor, ja, Walter etc pisaliśmy z oburzeniem, kogo się właściwie tu popiera.

No ale prawdziwi Polacy wiedzieli lepiej!
              • j-k Smiech na sali... Evelein... 13.11.13, 15:55
                1. Dziewcze, jak Polska moze wplywac na polityke Rassiji
                - to ja jestem Swietym Tureckim.

kto ci za te glupoty pro-rosyjskie tu placi ?
              • malkontent6 Re: udajesz greka! 13.11.13, 16:25
                eva15 napisała:

> Pełno było w prasie, zwłaszcza w GW artykułów popierających antyputinowskie wie
                > ce Limonowa.

Trudno to uznac za poparcie.

"to przecież nie kto inny, lecz Limonow strzelał do okupowanego Sarajewa i urządzał w Rosji marsze z pochodniami, których uczestnicy skandowali: ''Stalin, Beria, Gułag!''.

www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,53668,12618825,Emmanuel_Carrere___dlaczego_Francuz_z_zacnej_rodziny.html
              • borrka Nie watpie, ze razem z Mamrotem ... 13.11.13, 17:35
                Bez trudu znajdziecie w polskiej "mainstreamowej" prasie link do takiego poparcia Limonowa, Effciu.
                Tylko achtung, fakt, ze ktos pisze o Limonowie, jako o kuriozum, nie znaczy, ze go popiera.
                Ja czesto pisze o lysiejacym konusie w przebraniu zurawia, ale doprawdy daleko do mojego poparcia dla kagebowskiego drobiu.

PS.Wytlumacz to Mamrotowi, Effciu, pls.
          • malkontent6 Re: No właśnie - zupełnie nie tak! 13.11.13, 16:16
            eva15 napisała:

> w .... Polsce cieszy się wielkim poparciem, bo walczy z Putinem!

"człowieka nazywanego w Polsce "jedną z najobrzydliwszych postaci współczesnej Rosji"

kultura.gazeta.pl/kultura/1,114528,12515031,Poeta__pisarz__Kloszard__chuligan__Dysydent__terrorysta_.html
        • polski_francuz Ekstremisci 13.11.13, 15:34
          dzialaja jak czlowiek po wodce, ktory sie mniej lub wcale, nie kontroluje.

Sadze, ze cos sie w stosunkach polsko-rosyjskich zmienilo. I zaczynamy sie tak widziec jacy jestesmy.

Przestrzegal bym przed hurra optymizmem "czapkami ich zarzucimy". Teraz trzeba intelignentie ale do przodu. Nasz front jest dzis na Ukrainie.

PF
          • yurek11111 Ekstremisci-pragne zwrocic uwage,ze o ile mozemy.. 13.11.13, 20:44
            mowic o incydentalnym ataku ambasady FR w Warszawie,to o ataku na polska ambasade,mozemy mowic ,jako wykalkulowanym i na zimno przeprowadzonym ataku odwetowym,i to wytraca calkowicie bron Kremlowi,stawiajac go w sytuacji duzo gorszej niz polskie wladze,ktore jeszcze przed zaatakowaniem polskiej ambasady,Rosje nota dyplomatyczna, przeprosily...
            Innym tematem jest dla Polakow przekaz na transparencie "Rosja od...-do...",potwierdzajacym ze dla wolnej Polski,Rosjanie miejsca nie przewiduja...
            • polski_francuz Nadwrazliwosc 14.11.13, 07:06
              tak bym rosyjskie reakcje nazwal. Ale, za nia sie kryje brak pewnosci siebie i pewnie troche kompleksy. I by zaczac sie leczyc, trzeba pewne rzeczy wyrazic na glos. Co sie wlasnie dzieje.

PF
        • 1blueelvic Mam szalne watpliwosci ... 13.11.13, 15:45
          Zostala przekroczona granica politycznej wyobrazni, odpowiedzialnosci i postawy patriotycznej i prosze miec na uwadze gdzie i kiedy sie to rozpoczelo.

Chuligani i ekstremisci? Z chuliganami sie walczy, a ekstremistow nalezy tepic.

Ekstremistami sa rowniez terrorysci ... i o tym musimy pamietac rowniez.

To bylo do przewidzenia.

• 1blueelvic Sorry ewa ... 13.11.13, 15:47
            Wpisalem sie w niewlasciwym miejscu.
    • j-k Rassija od Kalisza do Port Artur :) 13.11.13, 15:39
      bywalo lepiej :)
      www.wiocha.pl/878637,Kaliska-premium-vodka
    • 1blueelvic Mam szalone watpliwosci ... 13.11.13, 15:46
      Zostala przekroczona granica politycznej wyobrazni, odpowiedzialnosci i postawy patriotycznej i prosze miec na uwadze gdzie i kiedy sie to rozpoczelo.

Chuligani i ekstremisci? Z chuliganami sie walczy, a ekstremistow nalezy tepic.

Ekstremistami sa rowniez terrorysci ... i o tym musimy pamietac rowniez.

To bylo do przewidzenia.
    • kylax1 Jedni i drudzy nic nie warci. 13.11.13, 16:28
      Chuligani i bandyci stadionowi, w dodatku stylizujący się na faszystów. Zarówno w Polsce, jak i Rosji to bydło należy spacyfikować.
      • brat_ramzesa Re: Jedni i drudzy nic nie warci. 13.11.13, 23:14
        tak nam dopomoz Bog
    • jabbaryt Dziękujemy tow. Cytrynowowi 13.11.13, 17:18
      Faktycznie tow.Cytrynow nie mógł nam zrobic lepszego prezentu. Wytrącił argumenty stronie rosyjskiej.
      Jeszcze śmieszniejsze jest to, że organizatorzy MN potępili atak na rosyjska ambasade - co jak co ale narodowcy nie sa antyrosyjscy. Tymczasem ten ruski jełop sie publicznie chwali atakiem na ambasadę. Czy on nie jest czasem polskim szpiegiem?
      • krzysiozboj Re: Dziękujemy tow. Cytrynowowi 13.11.13, 18:27
        jabbaryt napisał:

Tymczasem ten ruski jełop
        > sie publicznie chwali atakiem na ambasadę. Czy on nie jest czasem polskim szpi
        > egiem?

Teza dosyć śmiała ale o to samo można by zapytać czy przypadkiem Macierewicz nie jest rosyjskim szpiclem? :D Jeden i drugi robi sporo "dobrego" ale jakby nie w tą stronę co trzeba :D
      • j-k "co jak co ale narodowcy nie sa antyrosyjscy." 14.11.13, 09:52
        jabbaryt napisał:
        - co jak co ale narodowcy nie sa antyrosyjscy.

istotna uwaga...
        tez uwazam, ze nie sa.

J.K.
    • krzysiozboj Re: Rosja od Warszawy do Port Artur 14.11.13, 09:05
      Tak nieco chłodniej patrzę na te ambasady i z jednej strony zjawisko bezprecedensowe, atak na ambasadę to kojarzy się już z bardzo ostrą wrogością a z drugiej jakoś nie przywiązywałbym specjalnie wagi do tego. Dla mnie emocjonalna bandyterka po obu stronach, wyładowanie jakichś frustracji bez szerszego poparcia społecznego, tu jakoś nie widzę głosów pochwał że dokopaliśmy drugiej stronie w taki sposób, raczej zażenowanie. Od samego początku nie podobają mi się też określenia "rosyjskie chamstwo" czy polskie chamstwo" bo to przekładanie incydentalnej bandyterki na cały naród.

Mnie martwi coś zupełnie innego w relacjach z Rosją, mianowicie bardzo wyrachowana złośliwość na szczeblu dyplomatycznym czy politycznym. Tu nawet zaryzykowałbym tezę ze co prawda politycy gorszą się atakiem na ambasadę ale pożywkę to właśnie oni dali. O czym myślę? - Walka o Ukrainę przy której mam wrażenie że to bardziej "ruskom" na złość niż sobie dobrze (podobnie jak Możejki), twiterkowanie Sikorskiego który w szczeniacki sposób podgryza tam kostki Putinowi czy Ławrowowi, oskarżenia Kaczyńskiego o mord smoleński, tarcza antyrakietowa, to po naszej stronie. Po rosyjskiej pobicia dyplomatów przez nieznanych sprawców, embarga od czasu do czasu, dojenie nas gazem. Po obu stronach przykładów złej współpracy na szczeblu rządowym pewnie można by sporo namnożyć. Dla mnie są one gorsze niż ambasada bo są cynicznie zaplanowane, na zimno, "ambasada" była emocjonalna i spontaniczna, w zasadzie można ukarać bezpośrednich sprawców i siąść wspólnie do "flaszki", po numerach na szczeblu politycznym już o wiele trudniej.
    • ukos Chiny do Uralu 14.11.13, 19:43
      Dobrze byłoby im gdzieś taki transparent wywiesić.
      • krzysiozboj Re: Chiny do Uralu 14.11.13, 19:51
        Głupie teksty i chyba niepotrzebne reakcje na nie. Słowacy reagują podobnie na tekst "i znów zapanuje spokój na granicy polsko-węgierskiej". A Ukraińcy czasem zamruczą pod nosem "rezaliśmy waszych ojców będziemy rezać i was".

Totalnie bez sensu schodzić do tego rynsztoka. To trochę taki szyderczy taniec nad ofiarami drugiej strony.
        • 5magna Re: Chiny do Uralu 16.11.13, 16:09
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/5,114944,14957635,Tuz_obok_Placu_Czerwonego_powstanie_niezwykly_park_.html#BoxSlotIIMT

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka