Dodaj do ulubionych

SBU ma pelne rece roboty.

10.12.13, 23:17
Tylko pobiezne spojrzenie na to,co znajduje sie w skonfiskowanych w siedzibie "Bat'kiwszczynie" serwerach,dalo mnostwo dowodow na to,kto stoi za protestami,jaki cel,a co najwazniejsze,skad kasa.
Nie dlugo moze wybuchnac bomba.Chyba ze Januk dogada sie.Rozbrojenie tej bomby bedzie kosztowac zachod baaardzo drogo.
Obserwuj wątek
    • johnny-kalesony Re: SBU ma pelne rece roboty. 10.12.13, 23:55
      Cóż, fabrykowanie dowodów bywa pracochłonne ...

Pozdrawiam
      Keep Rockin'
      • igor_uk Jeszcze nic nie wiecie, 10.12.13, 23:59
        ale juz wiecie,ze sfabrykowane.
        Jak zesz to jest dla was,kalesony, charakterystyczne.
        • johnny-kalesony Re: Jeszcze nic nie wiecie, 11.12.13, 00:28
          A wy wiecie?

Pozdrawiam
          Keep Rockin'
    • yurek11111 igorczik,prymitywne prowokacje rodem z Kremla... 10.12.13, 23:58
      Jakim prawem cokolwiek ukradziono z siedziby opozycyjnej partii,prawem zurawiego przyzwolenia?
      • igor_uk yureczek,ekspercie od trzepania workow. 11.12.13, 00:00
        Co ty mozesz wiedziec o prawie.
    • swiblowo Agenci...:))) 11.12.13, 00:45
      news.mail.ru/inworld/ukraina/global/112/politics/16026259/
      Предвaрительный aнaлиз инфoрмaции, нaхoдящейcя нa изъятых в oфиcе пaртии "Бaтькивщинa" cерверaх, дoкaзывaет, чтo зa вcеми крyпными прoвoкaциями пocледних дней cтoял Алекcaндр Тyрчинoв.

Wstepna analiza informacji znajdujacych sie na serwerach w biurze partii "Бaтькивщинa" dowodzi, ze za wszelkimi znaczacymi prowokacjami ostatnich dni stoi Aleksander Turczynow.

A ten gosciu to koles Julii Tymoszenko jest.
    • eva15 Na Majdanie trwa sprzątanie 11.12.13, 01:28
      Duuuużo ciekawsze byłoby dorwanie serwerów "Udaru" Kliczki. Ale na to się Janukowicz nie odważył.

Na Majdanie zaczęło sięź wielkie sprzątanie.

• igor_uk Znalezli i kase. 11.12.13, 20:16
        W sumie nie tak duzo,zaledwie $16.750.000 w gotowce,co w porownaniu z tym,co przekrecila Julka,sa drobnymi,ale dla przecietnego Ukrainca suma,ktorej nawet wyobrazic nie moze.
        • eva15 Re: Znalezli i kase. 11.12.13, 20:26
          To są faktycznie drobiazgi. Jak mówię ciekawszy byłby serwer Kliczki, bo tam jest cała wiedza o EU-pomocy dla opozycji.
          • igor_uk Re: Znalezli i kase. 11.12.13, 20:42
            EU to drobiazgi.Wiecej pomogaja Stany.
            Ale ,z tego co donosza wiewiorku,Victoria Nuland dzis chociaz i czestowala wszystkich na majdanie kanapkami,stanowczo stwierdzila,ze ten balagan trzeba przerwac,poniewaz to co wyprawiaja majdauny,zaczyna byc groznym dla zachodu.
            Moze i to co odnaleziono na serwerach "Bat'kiwszczyny" mialo na to wplyw.

p.s. Czy zauwazylas ten link,wklejony w watku brata razmzesa?
            svit24.net/politic/77-politic/98191-pravjashchaja-partyja-znaet-kto-fynansyruet-ukraynskye-smy
            • eva15 Re: Znalezli i kase. 11.12.13, 20:48
              Tak, dzięki, czytałam. Nie nadążam się wszędzie wpisywać.

A tu masz ode mnie ciekawostkę:

forum.gazeta.pl/forum/w,50,148497645,148499292,USA_i_GB_koncza_pomoc_dla_bandytow_w_Syri_.html
              • igor_uk Re: Znalezli i kase. 11.12.13, 20:49
                Juz zauwazylem.
                • eva15 Re: Znalezli i kase. 11.12.13, 20:57
                  No to chyba po zabawie...
      • wojciech.2345 Re: Na Majdanie trwa sprzątanie 11.12.13, 20:21
        eva15 napisała:
        > Duuuużo ciekawsze byłoby dorwanie serwerów "Udaru" Kliczki.
        ------------------
        A najciekawsze byłby serwery z Łubianki.
        To byłby rarytas.
    • igor_uk Oni chca rzadzic Ukraina :-) 11.12.13, 21:03
      Popatrzcie na te twarze
      news.mail.ru/pic/83/af/image15971936_e4993052c0fd2ddc439269f160a923ed.jpg
      • 5magna Re: Oni chca rzadzic Ukraina :-) 11.12.13, 21:07
        Jak zdrajcy to sad polowy 15 minut i rozstrzelac.....
      • igor_uk Brunatny Madan i szeroki alians antyrosyjski 11.12.13, 21:08
        Wspanialy tekst pani Zofii
        sophico21.blogspot.co.uk/2013/12/brunatny-madan-i-szeroki-alians.html
        • eva15 Re: Brunatny Madan i szeroki alians antyrosyjski 11.12.13, 21:36
          No widzisz, jak ja Ci tłumaczę, że rząd Merkowej prowadzi anrtyrosyjską politykę, to mi nie dowierzasz. Tak rzeczywiście jest, ale inna sprawa to to, że p. Zofia nie docenia , nie zauważa nadrzędności polityki USA nad tym wszystkim.
          • mouse_m Re: Brunatny Madan i szeroki alians antyrosyjski 12.12.13, 21:05
            Ależ doceniam udział USA w tej całej awanturze kijowskiej! Wspominam o tym choćby w uwagach nt. Westerwelle i Sikorskiego, jawnie przecież piszę o stronnictwie, opcji czy też grupie tzw. transatlantyckiej, wybitnie antyrosyjskiej w UE i jej władzach. We wcześniejszych tekstach, w ub. miesiącu też o tym pisałam. W II części napisze o tym dosadniej, obiecuje. pozdrawiam.
            • igor_uk Droga myszka. 12.12.13, 21:28
              A ja licze na to,ze link do II czesci dostane,jako pierwszy :-)
              • mouse_m Re: Droga myszka. 13.12.13, 13:01
                Oczywiście! Pozdrawiam.
            • eva15 Re: Brunatny Madan i szeroki alians antyrosyjski 12.12.13, 23:06
              To prawda, ma Pani rację. Ja napisałam trochę na szybko i przez to na skróty. Miałam na myśli, że od rządów Merkel, a szczególnie od jej 2. kadencji, polityka Niemiec wobec Rosji traci na tej małej samodzielności jaką miała za czasów SPD i staje się pochodną US-polityki praktycznie bez żadnych odchyleń.

Cała nadzieja teraz w tym, że w przyszłej koalicji rządowej tekę szefa MSZ obejmie człowiek z SPD (przypuszczalnie Steinmeier) wtedy sytuacja nieco się poprawi i będzie przypominać tę z 1. kadencji Merklowej, gdy też była koalicja z SPD i szefem MSZ był właśnie Steinmeier.
            • przyjacielameryki Re: Brunatny Madan i szeroki alians antyrosyjski 13.12.13, 17:28
              mouse_m napisał:

> Ależ doceniam udział USA w tej całej awanturze kijowskiej! Wspominam o tym cho
              > ćby w uwagach nt. Westerwelle i Sikorskiego, jawnie przecież piszę o stronnictw
              > ie, opcji czy też grupie tzw. transatlantyckiej, wybitnie antyrosyjskiej w UE
              > i jej władzach. We wcześniejszych tekstach, w ub. miesiącu też o tym pisałam. W
              > II części napisze o tym dosadniej, obiecuje. pozdrawiam.

Co to ma znaczyć - wybitnie antyrosyjskiej? To raczej Rosja jest na każdym kroku antyzachodnia i antypolska, min. organizując przy naszych granicach wielkie manewry wojskowe i ćwicząc atak na Wa-wę, wprowadzając co jakiś czas embarga polityczne, szantażując nieustannie Ukrainę czy Gruzję, . . . . . !
              To ci nie przeszkadza a zła jest kontrpolityka wobec takiej Rosji? Jesteś przedstawicielem Kremla na Polskę?

Naszymi partnerami i sojusznikami są USA i UE a w szczególności Niemcy a Rosja to potencjalny agresor Polski i Europy. Więc to chyba normalne, że wspólne strategie mamy z przyjaciółmi a więc z Europą i USA? Twoim zdaniem, powinniśmy mieć z naszymi wrogami?
      • bywszy1 Re: twarze?+ 11.12.13, 21:18

-zadna z nich nie wyglada na tepa gebe kacapa.
      • wojciech.2345 Re: Oni chca rzadzic Ukraina :-) 11.12.13, 22:18
        igor_uk napisał:
        > Popatrzcie na te twarze
        -------------
        Każdy z nich jest znacznie wyższy od łabędzia alfa.
        To widać.
        • znajdek.nilowy Re: Oni chca rzadzic Ukraina :-) 11.12.13, 22:25
          Po ustąpieniu z prezydentury Janukowicza, Ukraińcy mogą wybrać na jego miejsce atamanów: Kwaśniewskiego, który mówi biegle po ukraińsku, lub Kaczyńskiego z odeskim rodowodem. Chwała mołojcom!
      • kylax1 Widzę trzech, normalnych Ukraińców. 13.12.13, 14:12
        Nie wiem co chciałeś przez to przekazać....

Patrz kto rządzi Rosją:

www.asianoffbeat.com/crazypictures/G8-Height.jpg
        Putin praktycznie jak Miediediew. :))))
    • wojciech.2345 Putin upokorzony 11.12.13, 21:29
      Masowe protesty na Ukrainie są niezwykle upokarzające dla prezydenta Rosji Władimira Putina - ocenia ekspert Rady Stosunków Zagranicznych, b. ambasador USA w ZSRR, Stephen Sestanovich. Jego zdaniem nie ma jednak obaw, że Putin użyje siły wojskowej na Ukrainie.

Komentując sytuację na Ukrainie, gdzie od wielu dni trwają masowe protesty zwolenników integracji europejskiej, Sestanovich wyraził przekonanie, że są one policzkiem dla Putina.

- Nie robił tajemnicy z tego, jak wielką presję wywierał w ostatnich miesiącach na (prezydenta Ukrainy Wiktora) Janukowycza. Tak gwałtowna reakcja społeczeństwa musi być dla niego niezwykle upokarzająca - powiedział Sestanovich na briefingu zorganizowanym przez Radę Stosunków Zagranicznych (CFR).

Ocenił, że dla Putina, który "postrzega Ukrainę jako bliską kuzynkę Rosji", zawarcie umowy stowarzyszeniowej między Kijowem a UE byłoby "znakiem izolacji Rosji". Niemniej zdaniem eksperta, nawet jeśli protesty będą się zaostrzać, nie ma ryzyka, że Putin ucieknie się do wojskowej interwencji na Ukrainie, np. pod pretekstem ochrony rosyjskiej mniejszości w tym kraju.

- Spotkałoby się to z ogromnym buntem w samej Rosji i wywołałoby ogromne podziały. To byłby błąd, którego Putin nie popełni - powiedział.

wiadomosci.onet.pl/swiat/b-ambasador-usa-w-zsrr-putin-upokorzony-skala-protestow-na-ukrainie/2ln4j
      • znajdek.nilowy Re: Putin upokorzony 11.12.13, 21:45
        Wojciech jak u was bukwy:

Ще як бyли ми кoзaкaми,
        А yнії не чyть бyлo,
        Отaм-тo веcелo жилocь!
        Брaтaлиcь з вoльними ляхaми,
        Пишaлиcь вoльними cтепaми,
        В caдaх кoхaлиcя, цвіли,
        Ненaче лілії, дівчaтa.
        Пишaлacя cинaми мaти,
        Синaми вoльними... Рocли,
        Рocли cини і веcелили
        Стaрії cкoрбнії літa...
        Аж пoки іменем Хриcтa
        Прийшли кcьoндзи і зaпaлили
        Нaш тихий рaй. І рoзлили
        Ширoке мoре cльoз і крoві,
        А cирoт іменем Хриcтoвим
        Зaмoрдyвaли, рoзп'яли.
        Пoникли гoлoви кoзaчі,
        Ненaче cтoптaнa трaвa.
        Укрaйнa плaче, cтoгне-плaче!
        Зa гoлoвoю гoлoвa
        Дoдoлy пaдa. Кaт лютyє,
        А кcьoндз cкaженим язикoм
        Кричить: “Te deum! aлілyя!..”

Отaк-тo, ляше, дрyже, брaте!
        Неcитії кcьoндзи, мaгнaти
        Нac пoрізнили, рoзвели,
        А ми б і дocі тaк жили.
        Пoдaй же рyкy кoзaкoві
        І cерце чиcтеє пoдaй!
        І знoвy іменем Хриcтoвим
        Ми oнoвим нaш тихий рaй.
        - -
        Dumaj ne dumaj carem ne budiesz
    • eva15 Brawo Gruzja!!!! 11.12.13, 21:52
      W Gruzji parlamentarzyści pobili członków partii Saaki za to, że chcieli oni wesprzeć opozycję ukraińską. Psiarnia Saaki dostała ostre grzmoty po łbie i się uspokoiła.
      • mara571 ciekawe instynkty sie w tobie budza 11.12.13, 22:36

• eva15 ciekawe instynkty sie w tobie budza. ??? 11.12.13, 22:52
          ?Ty jesteś poważna jak na jakiejś stypie. Tymczasem życie, zwłaszcza polityczne, pełne jest komicznch często volt i pisze najlepsze scenarusze.
      • igor_uk Re: Brawo Gruzja!!!! 11.12.13, 22:38
        Iwaniszwili jednak ma troche oleju w glowie.
        • eva15 Re: Brawo Gruzja!!!! 11.12.13, 22:58
          igor_uk napisał:

> Iwaniszwili jednak ma troche oleju w glowie.

Przydałby się taki w Polsce i w Niemczech.
          • igor_uk A jest jakis Polak,czy Niemiec, 11.12.13, 23:13
            Ktory dorobil sie ,mieszkajac w Rosji?
            • eva15 Re: A jest jakis Polak,czy Niemiec, 11.12.13, 23:22
              Ha, ha, trafne.
      • kylax1 Jaki kraj, taki parlament. 13.12.13, 14:14
        Gruzja niestety znowu wraca pod skrzydła Moskwy. Widać to w zwyczajach politycznych, które pokazałaś.

To właśnie daje Rosja. Syf i zacofanie...
    • igor_uk Ja juz wiem :-) 11.12.13, 22:34
      Dla czego milicja nie dostala rozkazu zalatwic dziadostwo raz na zawsze .
      Dodam,nie dostala na razie.
      • wojciech.2345 Re: Ja juz wiem :-) 11.12.13, 22:50
        igor_uk napisał:
        > Dla czego milicja nie dostala rozkazu zalatwic dziadostwo raz na zawsze .
        > Dodam,nie dostala na razie.
        -----------
        W tv mówili, że Berkuty zaczęły rzucać tarcze.
        Nie chcieli wykonać rozkazu?
      • znajdek.nilowy Re: Ja juz wiem :-) 11.12.13, 22:54

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15006696,Ukraina_demonstruje_za_i_przeciw_UE__Namioty_i_gaz.html?v=1&obxx=15006696&order=najstarsze&pId=25250784
        końcówka adresu strony to: hymn UPA na Krymie

Popili, pogulali a teraz boli głowa:
        www.youtube.com/watch?v=WWP3WCW4Opw
        demotywatory.pl/4251427/Ukraina-po-wejsciu-do-UniI-Europejskiej
        www.youtube.com/watch?v=v1C0sWtyje8
        - -

"Żaden wiatr nie jest dobry dla okrętu, który nie zna portu swego przeznaczenia."
        Konfucjusz
      • eva15 Re: Ja juz wiem :-) 11.12.13, 22:56
        jak możesz, to napisz tutajm, co wiesz, jak nie puśś na priva.

Ja przypuszczam, że Januk chce tym niejasnym, nieobliczalnym kursem tak zdenerwować, wyprowadzić z równowagi opozycję, że Zachód przestanie ją poważnie traktować. Już dziś pojawiły się w Niemczech słowa krytyki, że opozycja ma bezsensownie wygórowane wymagania i nie trzyma się realiów.
        • igor_uk Moge i tutaj,Ewa :-) 11.12.13, 23:07
          Bo to nic takiego.
          Azarow wystawil dzis kolejny rachunek dla EU.Znow idzie mowa o 20 mld Euro. Oni jeszcze uwazaja,ze torg nie skonczyl sie i ze jeszcze moga cos urwac. Przeciez 20 lat udawal sie ten numer .
          Ale chyba temu nadszedl koniec. EU w blyskawicznym tempie dala odpowiedz.
          Jak tylko Janukowicz i Azarow upewnia sie,ze zadnej kasy od EU nie dostana (a kasa musi byc konkretna i przynajmniej nie mniejsza od tej,co licza urwac od Rosji),wtedy i rozgonia majdan.
          Dzis chlopaki z "Berkut", wycofujac sie z Majdanu,obiecali wrocic i dokonczyc to,co zaczeli .Wystarcze tylko odpowiedni rozkaz.
          • wojciech.2345 Re: Moge i tutaj,Ewa :-) 11.12.13, 23:20
            Igorku,
            a co będzie jak Berkuty nie wykonają rozkazu?
            Myślałeś o tym?
          • igor_uk Ewa,to warto przeczytac,naprawde. 11.12.13, 23:20

www.vz.ru/opinions/2013/12/11/663686.html
            • eva15 Ciekawa analiza psychologiczna Ukraińców 12.12.13, 00:06
              To niewątpliwie ciekawa analiza psychologiczna Ukraińców, ale zaprzecza Twojej (i nie tylko Twojej) tezie, że Ukraińcy wschodni i zachodni bardzo się od siebie różnią.
              • igor_uk Nie,Ewa,to nie jest analiza Ukraincow. 12.12.13, 00:12
                A tylko ukrainskiego panstwa,jak wiadomo,tworu sztucznego.
                • eva15 Re: Nie,Ewa,to nie jest analiza Ukraincow. 12.12.13, 00:16
                  Owszem, państwa ale i elit, które je tworzą, a które żyją złodziejstwem, dojeniem kasy i zdradą wszystkiego i wszystkich. I autor nie różnia tu między elitami wschodnimi i zachodnimi. Wszystkie kierują się tą samą filozofią.
                  • igor_uk Re: Nie,Ewa,to nie jest analiza Ukraincow. 12.12.13, 00:22
                    Ewa,zaden banderowiec jeszcze nie rzadzil w Ukrainie.
          • eva15 O co chodzi Zachodowi? 11.12.13, 23:21
            Wiem, co powiedział Azarow, ale zastanowiłam się teraz nad czym innym.
            Kliczko mówi, że z tym rządem i z tym prezydentem on rozmów prowadził nie będzie. Kliczko nie mówi NICZEGO, czego by wcześniej nie ustalił ze swymi mocodawcami.

Możliwe, że Zachód liczy na to, że upór demonstrantów obali z pomocą/poparciem Zachodu tę władzę i następny rząd podpisze cyrograf bez żadnych warunków i żądań 20 mld euro.
            • igor_uk Ewa,Janukowicz wladzy nie odda. 11.12.13, 23:30
              Chyba przeceniasz Kliczko.
              Z tej trojki Zachod moze postawic tylko na Jaceniuka. Kliczko dla zmylki.
              • igor_uk Ukryta kamera. 11.12.13, 23:43
                Jak zaczyna sie rewolucja :-)

Niby wszysci swoje,ale ktos nie tylko potajemnie nagrywal ,ai opublikowal wideo.
                Czyli prawda sa te slowa:
                Один yкрaинец – хoзяин, двa yкрaинцa – пaртизaнcкий oтряд, три yкрaинцa – пaртизaнcкий oтряд c предaтелем

Pozniej strzeszcze o czym gada sie w zalinkowanym wideo,jak to kogos zaciekawi:

www.youtube.com/watch?v=aCYH4_WsLuA#t=194
                • eva15 Re: Ukryta kamera. 12.12.13, 00:20
                  Igor, już nie dzisiaj. Muszę się powoli zwijać.
              • eva15 Re: Ewa,Janukowicz wladzy nie odda. 12.12.13, 00:11
                Nie zrozumiałeś mnie. Ja też uważam, że Jaceniuk ma większe wpływy. Pisałam zupełnie o czym innym, mianowicie o tym, że Kliczko jest bezpośrednią tubą Zachodu i mówi TYLKO to, co chce Zachód. Dlatego zastanowiło mnie, że i on odmawia rozmów i żąda ustąpienia Januka.

Igor, ja wiem, że Januk dobrowolnie nie ustąpi. Ale co będzie mógł zrobić, jeśli zbuntuje się armia i milicja? Zauważyłam, że Zachód pracuje w tej chwili bardzo intensywnie nad tym, by przeciągnąć wszystkich możliwie oligarchów na swoją stronę.
    • wojciech.2345 Rosjanie zazdroszczą Ukraińcom 12.12.13, 00:10
      Ekspert Niezawisimoj Gaziety Witalij Bała zwraca uwagę, że w odróżnieniu od „pomarańczowej rewolucji” to nie opozycja wykorzystuje obywateli, ale obecnie to obywatele wykorzystują opozycję do przeciwstawienia się ogólnonarodowemu kryzysowi. Politolog podkreśla, że wykorzystywanie milicji do rozpędzania demonstrantów nic nie da, bo im ostrzejszy atak funkcjonariuszy, tym gwałtowniejsza reakcja społeczeństwa. Podobne opinie wyrażają działacze rosyjskiej opozycji. Rosjanie, którzy solidaryzują się z kijowskim Majdanem, nie ukrywają, że zazdroszczą Ukraińcom obywatelskiej dojrzałości.

www.kresy.pl/wydarzenia,polityka?zobacz/rosja-nie-potrafi-zrozumiec-wydarzen-na-bialorusi
      • j-k kwestia czasu... 12.12.13, 01:07
        wojciech.2345 napisał:
        > ji. Rosjanie, którzy solidaryzują się z kijowskim Majdanem, nie ukrywają, że za
        > zdroszczą Ukraińcom obywatelskiej dojrzałości.

kwestia czasu.
        dojdzie i do Maskwy.
    • herr7 chyba się dogadali z Zachodem.. 13.12.13, 08:12
      Zachód pożyczy Ukrainie jakieś 20 mld i Ukraina podpisze "dogowor".
      • wojciech.2345 Re: chyba się dogadali z Zachodem.. 13.12.13, 17:30
        herr7 napisał:
        > Zachód pożyczy Ukrainie jakieś 20 mld i Ukraina podpisze "dogowor".
        ------------
        Chyba nie.
        Pluskwa Janukowicz wypuszcza sprzeczne komunikaty.
      • igor_uk Chyba nie dogadali sie. 13.12.13, 17:32
        EU nie tylko kategorycznie odmowila wyciaganie Ukrainy z dolku finansowego,a nawet nie ma zadnej checi posredniczyc w rozmowach Ukraina - IMF .
        • wojciech.2345 Re: Chyba nie dogadali sie. 13.12.13, 17:36
          igor_uk napisał:
          > EU nie tylko kategorycznie odmowila wyciaganie Ukrainy z dolku finansowego,a n
          > awet nie ma zadnej checi posredniczyc w rozmowach Ukraina - IMF .
          ----------
          Igorku,
          Jajkiewicza trzeba wyeksportować do Matuszki.
          I wsio budiet OK.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka