Dodaj do ulubionych

a u nas w Szwecji+

02.01.14, 16:51
w zeszlym roku nas przybyllo:
ponad 54 000 przybyszow.
Wiekszosc z Syrii.

Dzieci nielegalnych imigrantow otrzymaja stala pomoc socjalna.

W miescie Malmo "bezpapierowe" rodziny z dziecmi otrzymaja pomoc-mieszkania,w ktorych
mieszkaja,zostana oplacone przez komune.

A u Was?
Obserwuj wątek
    • igor_uk Ja piernicze. 02.01.14, 19:13
      To tyle zydkow parchatych mieszkalo w Syrii?
      • bywszy1 Re:ty pierniczesz,rzeczywiscie.+. 02.01.14, 21:23

zydkow?nie wiem.
        Ale ryjow kacapsckich smierdzacych tam podobno jest pelno.
        A najbardziej parchaty z nich wszystkich,to bywszy radziecko-polski,a obecnie szmata brytyjska,
        kacapczyk ajgorczyk.
        Ale to juz ryj swinski prawdziwy.
        • igor_uk fuj+++ 02.01.14, 21:26
          I tu czosnek.
          • bywszy1 Re: a nie mowilem+ 02.01.14, 22:38

krasnozopaja woniuczaja makaka zebys czosnek zarl z umiarem?
    • mara571 nie u nas, ale w Niemczech 02.01.14, 20:14
      Syryjczycy mieszkajacy w Niemczech sprowadzaja swoje rodziny. Ponoc dzisiaj w tivi pokazano bohaterke, ktora sciagnela z Libanu 20 osob. To gdzies w Aachen, moze jk wie cos wiecej.
      Oprocz tego ma przyjechac na garnuszek podatnikow jeszcze ponad 8 tys, przybylo juz prawie 2 tys. Wiekszosc to muzulmanie. Chrzescijanie nie sa pozadani.
      • bywszy1 Re: inicjatyw sprowadzania+ 02.01.14, 21:26

wyszla ze Szwecji.
        W tym roku oczekiwano ponad 60 000.
        Wyglada,ze bedzie wiecej.
        jednwgo tylko nie wpuszcza-parchatego ajgora.
        • kylax1 To prawie 1% populacji. 02.01.14, 23:18
          90.000 to będzie 1% populacji Szwecji. Czyli tylko w tym roku muzułmanów przybędzie o 1 punkt procentowy.
    • teodor_jeske_choinski_1 Re: a u nas w Szwecji+ 02.01.14, 22:26
      Juden naslal Arabbow na Szecje aby w zachodniej Europie nie bylo za ciasno...
      Nidlugo mosiek bedzisz sie musiak posunac, bo bedzie za ciasno..
      • bywszy1 Re: jasiu teodorku+ 02.01.14, 22:40

przyglupawy.
        Zdazyzeles juz sie zes...?
        A to dopiero poczatek roku.
    • yurek11111 Kanada w latach 2013-14,przyjmie az.... 02.01.14, 23:05
      1 300 Syryjczykow na sponsorstwo rzadowei 1 100 na sponsorstwo prywatne,i dobrze bo kraj maly,niedobrze bo wielu "chorych"...

Canada is opening its doors to 1,300 people displaced by the Syrian civil war, including a couple of hundred spaces for those deemed at risk of harm in refugee camps such as abused women, gay men and religious minorities.

Immigration Minister Jason Kenney announced on Wednesday that the Canadian government will sponsor and resettle 200 “extremely vulnerable” refugees from the Syrian conflict in 2013 and 2014. This came in response to a request from the United Nations.

The government will also accept another 1,100 privately sponsored Syrian refugees in 2014. Under this program, sponsors such as churches pay for the first year of settlement in Canada for asylum seekers.
      www.theglobeandmail.com/news/politics/canada-to-accept-1300-syrian-refugees/article12951008/
      • kylax1 Kanada dobrze postępuje. 02.01.14, 23:20
        Przecież kobiety, ludzie LGBT i chrześcijanie są w Syrii prześladowani. Dlaczego ma ich nie przyjmować?
        • mara571 kobiety w Syrii przesladowane? 02.01.14, 23:38
          a ci LGBT to jak byli przesladowani? Zadnych parad rownosci Asad nie pozwalal urzadzac?
          Na malzenstwa jednoplciowe Asad sie nie zgodzil?
          A chrzescjijanom zylo sie do wojny calkiem dobrze: oni i alawici stanowili trzon wyksztalconych.
          Przypomne ci, ze iraccy chrzescijanie uciekli glownie do Syrii.
          • kylax1 Między innymi. 03.01.14, 01:33
            mara571 napisała:

> a ci LGBT to jak byli przesladowani? Zadnych parad rownosci Asad nie pozwalal u
            > rzadzac?
            > Na malzenstwa jednoplciowe Asad sie nie zgodzil?

To jest dyskryminacja i prześladowanie.

> A chrzescjijanom zylo sie do wojny calkiem dobrze: oni i alawici stanowili trzo
            > n wyksztalconych.
            > Przypomne ci, ze iraccy chrzescijanie uciekli glownie do Syrii.

No to teraz dzięki al-Kaidzie uciekną do Europy. :)
            • 5magna Re: Między innymi. 03.01.14, 01:43
              U nas w Kanadzie komuny niema. Tu bys bwszy zdechl z glodu bo sie nadajesz na gowno.....
              • bywszy1 Re: Między innymi,magno+. 03.01.14, 01:48
                na czym polega roznica miedzy nami?
                Ja sie nadaje na g.wno.
                Ty g.wnem jestes.

Czy dzisiaj loda dostales?
            • romrus Nie tak 03.01.14, 09:37
              kylax1 napisał:
              > No to teraz dzięki al-Kaidzie uciekną do Europy. :)

Nie dzieki Al-Kaidzie, tylko dzieki poparciu "postepowych demokratycznych krajow" dla antyasadowskiej rebelii, na czele ktorej stoi Al-Kaida.
    • zeitgeist2010 co robi prawdziwy Szwed w nowy rok 03.01.14, 09:02
      nowgorod napisał:

> w zeszlym roku nas przybyllo:
      > ponad 54 000 przybyszow.
      > Wiekszosc z Syrii.

Zawsze jest sympatycznie z odrobina humoru i autoironii.

Na najlepszym szwedzkim forum 1 stycznia pojawil sie watek o wielkiej bojce mlodziezy na Medborgarplatsen w sztokholmie (to taki ikonowy waszystkim znany rynek) w poludnie tego dnia.

Od razu pojawily sie wpisy w stylu: „napewno imigranci albo turysci. Kazdy prawdziwy Szwed tego dnia o tej porze odsypia kaca w swoim lozku :)

----------------------------------------------------------
      Buena nochevieja y un próspero Año Nuevo!
      • bywszy1 Re: nie zgadzam sie+ 03.01.14, 11:31

czasami budza sie w cudzych lozkach.
        • zeitgeist2010 zgadzam sie z panską niezgodą 03.01.14, 21:53
          bywszy1 napisał:

>
          > czasami budza sie w cudzych lozkach.

Håller med.
          lózka i partnerzy zmieniają sie . i to nawet przed nastepnym rokiem
      • igor_uk Co powinien zrobic prawdziwy Szwed .... 03.01.14, 21:56
        w Nowym Roku?

Pogonic zydostwo.Nie bedzie zydkow,zwlaszcza bywszych radziecko-polskich jewriejew,to i arabow bedzie o wiele mniej przyjezdzac .
        • bywszy1 Re:pan jest zbyt glupi,by przychylili sie+ 03.01.14, 22:58

do panskiej porady.
          A czasami daja w ryj kacapkom(zaczeli od wikingow),a teraz ten proceder uprawiaja w stosunku czosnko smierdzacych bywszych radziecko-polskich pedalom bolszewicom,ktorych zydzi na zachod wyslali.
          A pozatym czuje,kacapi,bys chcial mnie w ... trzykrotnie ...!
    • romrus A co cie nie pasuje, Bywszy? 03.01.14, 09:41
      nowgorod napisał:
      > w zeszlym roku nas przybyllo:
      > ponad 54 000 przybyszow.

Ty rowniez jestesz takim samymy Swiedem, jak te nowy.
      Ciebie bylo rowniez udzielono socjalu i emeryture, chociaz zadnyc zaslug przed Swiecja nie mialesz.

To cie teraz nie pasuje?

To Swiedzi maja prawo narzekac, ale ty - w zadnym przypadku.
      • bywszy1 Re: romrus+ 03.01.14, 11:10

-jestesci tepi,jak ta przyslowiowa ...!
        1.Wyraznie napisalem,ze nas przybylo.
        2.Wg.szwedzkiej konstytucji,jako obywatel jestem Szwedem.I oni tez beda.Tez bys chcial?
        3.Socjal mialem tydzien.I go splacilem.Na emeryture zapracowalem-pracowalem wiecej niz czas ustawowy.Smieciarzem nie bylem.I jestem dumny ze swego zawodu.A takze dumny z tego co uczynilem.A rowniez i z powodu,ze przyczynilem sie do pomocy potrzebujacym.
        I nawet takim ... jak pan.
        Pozatym Zydow na socjale nie spotkalem.I nawet w literaturze na ten temat nic niema.
        4.Wiec jestem dumnym Szwedem o zydowsko-radziecko-polskich korzeniach.
        A kto na co ma narzekac?
        Narzekac moze byle kto.Z wyjatkiem takich ... jak pan.
        A pan na cos narzeka?
        Wiem,ze pan mendzic umie.
        • bywszy1 Re: romrus..P.S+ 03.01.14, 11:29

czy mogl by pan(z ciekawosci) jak wysokie sa swiadczenia socjalne,ktore pan otrzymuje w zwiazku z niewydolnoscia umyslowa panskiego aparatu rozumowego?
          Zycze poprawy w Nowym Roku.
          Zeby pan byl mniej glupawy.
          I by ktos z pana mial pozytek.
          С Нoвым Гoдoм!
      • igor_uk Jak to co jemu nie pasuje? 03.01.14, 21:59
        Wiadomo co.Dla niego mniej socjalu zostanie sie.
        I tak jest z jewriejami.Gdzie by nie przyjechali,od razu zaczynaja "prawa kaczac",a pozniej biadola,ze ich nikt nie lubi.
        • bywszy1 Re:nie pierdziel,kacapie+ 03.01.14, 22:28

mnie wszyscy lubia i kochaja.
          I nawet kochaja.
          A pana,kacapie parchaty,Rosjanie nie chca.
          Polacy sie wybrzydzaja-sam pan sie skarzyl.
          Anglicy gardza.
          Socjalu nie potrzebuje:
          Emerytura szwedzka i polska w calosci wystarczaja.
          Starczy nawet do zatrudnienia pana-kible pan sasiadom moim czyscic bedzie.
          Przy okazji cos pan zarobi i Rosjanom zwroci,pacanie,cos tam nakradl.
          I przestan juz,swinio, smierdziec tym czosnkiem na tym kulturalnym forum.
          • teodor_jeske_choinski_1 Re:nie pierdziel,kacapie+ 03.01.14, 23:13
            bywszy1 napisał:
            Emerytura szwedzka i polska w calosci wystarczaja.
            ------------------------------------------------------------------
            Ta polska to chzba resortowa musi bzc...Jak Morela...
            • igor_uk Jaka tam emerytura? 03.01.14, 23:18
              Do domu starcow paskude wyslali dzieci,a teraz czekaja,kiedy zdechnie,zeby za truchlo nie placic.
              • bywszy1 Re: Jaka tam emerytura?+ 04.01.14, 00:52

jaka?
                Polska - dla zasluzonych.
                I szwedzka-dla bardziej zasluzonych.
                A dla takich kacapow,jak pan-do domu ubogich starcow-do bogadelni!
            • bywszy1 Re:nie pierdziel,teodorku+ 03.01.14, 23:21

polska-z resortu mundurowego,gorniczego.Niezla!
              A panska bedzie,chyba,szmalcownicza?
              • igor_uk Ha,ha. 03.01.14, 23:23
                Czy ta jewriejska paskuda chociaz by jedno slowo prawdy moze napisac?
                • bywszy1 Re: Ha,ha.+ 04.01.14, 00:50

-jewriejskaja paskuda moze!
                  A czy kacapski pedal potrafi?
                  • bywszy1 Re: Ha,ha.no,+ 04.01.14, 23:48

A czy kacapski pedal potrafi?
                    • 5magna Re: Ha,ha.no,+ 05.01.14, 00:05
                      Bwszy musi miec ze 100 lat jak ma dobra emeryture z Polski. Albo ma jakas specjalna jak pracowal w UB. Ja zle nie zarabialem ale wyszlo mnie tej polskiej $30.
                      • igor_uk To cos nie ma zadnej polskiej emerytury. 05.01.14, 00:14
                        Bo i skad?Jak tego gada zewszad wygonili.
                        • bywszy1 Re: To cos,kacap ajgor,+ 05.01.14, 00:45

moze i nie ma.
                          A ja mam.
                          I co miesiac z wydzialu szczecinskiego przychodzi zawiadomienie,ze moje konto zostaje powiekszone o tyle i tyle.
                          Z tego w Szwecji,oczywiscie,place podatek.
                          Widzisz,pedale bolszewicki,ktorego Zydzi na Zachod wyslali,ze mnie jednak placa.
                          A i zonie tez.
                          A ty,pajacu,ktorego wszyscy i wszedzie nie lubia,nie pierdziel glupot.
                          A,wiec,mam ponad pelna szwedzka(wypracowalem ponad standartowa ilosc lat) oraz czesciowa niezla polska-zgodnie z umowami krajow UE.
                          A ty z zazdrosci mozesz pierwszego lepszego psa w d.pe pocalowac.
                      • bywszy1 Re: magno+ 05.01.14, 00:50

mam specjalna za specjalna prace.
                        Niezle zarabianie co pan mial-rzecz umowna.
                        Pan g.wno umial i g.wno zarabial.
                        W zwiazku z czym,ze nawet to co panu placa-to za duzo.
                        Panu sie nalezy kopa w d.upe.
                        Lody to chyba pan dostaje za darmo?
                        Dorabia pan lizaniem i odgryzaniem jaj?
                        • igor_uk fuj++++ 05.01.14, 00:53
                          A czosnek tylko o lizaniu potrafi.
                          Co za zboczeniec z niego!
                          • bywszy1 Re: e,tam+ 05.01.14, 01:09

pedalow,dziwki i inne sprosnosci,to pan wprowadzil do wokabulaqru tego forum.
                            Juz dawno powiedzialem panu,ze pan jest zboczony,parchaty,smierdzacy czosnkiem,kacap-wanka biezrodnyj.
                            Mam nadzieje,ze pan cala noc spac nie bedzie,bo pana polska emerytura bokiem ominela.
                            Radzieckiej pan niema-okradl pan swoja ojczyzne.
                            Polskiej pan nie ma.Polska pasozytom nie placi.
                            Ide spac,a i ty baranie pospij sobie,jak potrafisz.
                            A co do twego pytania w innym watku:
                            "Nu jak tu nie zostac antysemitom(antysemita)"
                            odpowiadam:
                            "antysemityzm przychodzi po wypiciu mleka suki"
                            • 5magna Re: e,tam+ 05.01.14, 01:21
                              Psychicznie chory bwszy co mu szajba odbila po tylu latach siedzenia w Szwecji lze jak pies. W/g umowy emerytalnej a taka sama ma Kanada praca w Szwecji moze pomodz czasowo emeryturze z Polski ale juz nie dolozy sie do szwedzkiej. Nie mozna miec pelnej emerytury tu i tam chyba ze taki bwszy przepracowal razem 70 lat. Mowi ze mial takie super zarobki w Polsce. Przy czym? Wieszal ludzi w Palacu Mostoskich czy co?
                              • 5magna Re: e,tam+ 05.01.14, 01:27
                                Ja mam tez szwedzka emeryture od ktorej wala mnie 25% podatku w Szwecji. Chcialem aby nie brali podatku a ja zaplace go w Kanadzie. Nie da rady. Jedynie jest to ze juz w Kanadzie ta emerytura jest bez podatku bo nie mozna placic podatku 2 razy...
                                • igor_uk magna. 05.01.14, 01:34
                                  Jedyna prawde,ktora napisala ta gnida,jest to,ze on jest zydkiem,reszta jest klamstwo.
                                  Idiota kiedys napisal,ze on zajmowal sie mechanika i to kazda,wlacznie z mechanikom nieba.
                                  Idiota nawet nie wie,czym jest mechanika nieba.
                                  Wrzucil duren na google haslo -mechanika i wszystko co jemu wyskoczylo,ten przyglup i napisal.
                                  • bywszy1 Re: magna.+ 05.01.14, 11:28

cipko forumowa,panie ajgor.
                                    jestem zydkiem.Co brzmi dumnie.
                                    A pan?
                                    kacapunko,co wmawialo,ze jest Rosjaninem,a okazalo,sie ze jest zwykla szmata-wanka bezrodna forumowa.
                                    Pajac i mitoman.
                                    Doctor w zakresie grania na kradzionej garmoszce.
                                    Znawca mechaniki nieba oraz nauk sasiednich i odleglych.
                                    Sieksot(donosiciel) i pajac.
                                    A w ogole,zdrajca ojczyzny i jednej i drugiej.
                                    A ogolnie-jestectwo parchate,wszami oblazle,czosnkiem smierdzace,
                                    niewiadomego pochodzenia kretynstwo forumowe.
                              • bywszy1 Re: e,tam,panie magno+ 05.01.14, 11:18

Panie magno,zamiast ustawowych 30 lat pracy w Szwecji przepracowalem duzo wiecej.
                                Wiec mam ponad standartowa pelna szwedzka emeryture.
                                Wysokosc Polskiej otrzymuje w zaleznosci od ilosci przepracowanych lat,a podatek place w Szwecji.
                                Co do umowy emerytalnej?Obowiazuja prawa UE.
                                Panie,w tym czasi,jak pan w Polsce sie opier...,zajmowalem sie pozyteczna i uczciwa robota.
                                Panie,w tym czasi jak pan w Szwecji zyl na socjale i uczyl sie za panstwowe pieniadze w szkole samochodowej wymieniac kola z letnich na zimowe i odwrotnie,zajmowalem sie pozyteczna i uczciwa robota.
                                Zreszta dal pan dyla,nie splacajac wlozone w pana pieniadze.

Co do zarobkow?To rzeczywiscie mialem super zarobki.
                                Oraz majac lat 25 mialem nawet mieszkanie na trzecim pietrze.
                                Aha,w 1lat otzrzymalem mundur jednego resortu.
                                A wlat 18 otrzymalem rowniez mundur drugiego resortu.

Co do tego,kto jest psychicznie chory?
                                Nastepnym razem,jak spotka pan kolejnego psa,zamiast odgryzienia mu przyrodzenia,ze zlosci ugryz go pan w d...!
                                Czy pan juz otrzymal dzisiejsza niedzielna porcje lodow?
                                • igor_uk Ale jewriejczyku bije !! 05.01.14, 11:26
                                  zydek1 napisal:Aha,w 1lat otzrzymalem mundur jednego resortu. A wlat 18 otrzymalem rowniez mundur drugiego resortu.
                                  Z tego wynika,ze w wieku 1 lat pajac dostal spioszki ,a w wieku 18 lat kaftan bezpeczenstwa.
                                  Nie raz jemu udaje sie napisac cos prawdziwego :-)

• bywszy1 Re: Ale kacapunce bije !!+ 05.01.14, 11:31

panie ajgor,czy to panski ojciec byl woznym w klinice Sierbskogo?
                                    I tam sie zarazil?
                                    I z tego powodu,pan sie urodzil takim,jakim jest?
                                    • bywszy1 Re: Ale kacapunce dla poprawienia panskiego !!+ 05.01.14, 11:33
                                      samopoczucia:
                                      Aha,w 17 lat otzrzymalem mundur jednego resortu.
                                      A wlat 18 otrzymalem rowniez mundur drugiego resortu.
                                      • igor_uk fuj++++ 05.01.14, 11:43
                                        Znow czosnek rozrabia.
                                        • bywszy1 Re: panie++++ 05.01.14, 11:47

kacapie,po trzymiesiecznych kursach,co daje panu uprawniania do stanowisk inzynierskich,
                                          nie ma pan nic wicej do dodania?
                                          To przestan smierdziec czosnkiem i siwucha chociazby w niedziele.
                                          Zlituj sie,dziwko forumowa.
                                          • igor_uk fuj++++ 05.01.14, 11:54
                                            Nadal czosnek rozrabia i do tego co raz bardziej cuchnie.
                                            Biedni Szwedzi,jak oni to wytrzymuja?
                                            • bywszy1 Re: fuj++++ 05.01.14, 12:17
                                              igor_uk 05.01.14, 01:34 Odpowiedz
                                              Idiota kiedys napisal,ze on zajmowal sie mechanika i to kazda,wlacznie z mechanikom nieba.
                                              <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                                              widze kacapie,ze kartoteke na mnie zaprowadziles?
                                              Cytujesz material s przed kilku lat.
                                              A nie mowilem,zes sieksot i donosiciel.
                                              Ciagnij tak dalej,to moze i biografie moja napiszesz.

Szwdzi nie cierpia,pajacu,oni sa szczesliwi.
                                              A Anglicy pisza,ze im od kilku lat powietrze sie zepsulo.
                                              Szukaja przyczyny.
                                              Trzeba bedzie im wskazac na ajgora.
                                              Ajgor z okazji swieta,zycze panu ... panu w ...!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka