Dodaj do ulubionych

Mam klika pytan.

08.02.14, 14:18
Jak wiecie,w Bosnii kolejny dzien trwaja protesty na masowa skale.Praktycznie we wszystkich miastach bosniackich trwaja ataki na budynki rzadowe. Palac Prezydenta w Sarajewie splonal,ponad 200 osob,lekko liczac,sa ranne.
W zwiazku z tym mam trzy pytania:

1.Czy waszym zdaniem Ambasador Rosji w Sarajewie powinien spotkac sie z protestujacymi i nawolywac ich do przyjecia wladzy w Kraju?

2.Czy Rogozin powinien udasc sie do Bosnii z reklamowka pelna ciasteczek i bulek,zeby czestowac protestujacych i ewentualnie policjantow z jednostek specjalnych?

3.A moze pozostawic to wszystko Amerykanom,ktore maja wieksza wprawe w obaleniu legalnych rzadow?
Obserwuj wątek
    • jk2007 sorokin, co ma Rosja do Bosnii? 08.02.14, 14:23
      glupku, co ma piernik do wiatraka? :)
      • igor_uk przyglupie 2007. 08.02.14, 14:26
        To nie na twoja glowke.
        Zajmij sie linkowaniem fotek,bo nic innego nie potrafisz.
        • ubiquitousghost88 A ty co, lotniska w Pristinie jeszcze bronisz?... 08.02.14, 14:43
          Mądrze to wymyśliliście, pozostawiając Bosnę swojemu losowi...
          A tam, wiadomo, czym zwialiście jak z Afganistanu, goje jak w Polsce, z miejsca się do koryta dorwały...
          • igor_uk A ty czego tu szukasz ,ubludok? 08.02.14, 14:49
            Rosjanie maja bronic wszystkich?
            Zechcialo sie przyglupom Europy,to niech sproobuja.
            Jak poczuja smak,to na kolanach przypelzna.I tak juz zaczyna dziac sie.

p.s. Krew jednego chlopaka z Armii Rosyjskiej jest dla mnie warta wiecej,niz krew wszystkich Serbow,ktore nie potrafili obronic wlasnego Prezydenta i sprzedali go za perspektywe dorwania sie do garnuszka europejskiego.Nie ma ja dzis Prezydenta,nie maja garnuszka i nie maja honoru.Ale pozostali sie im jeszcze kolana i to od Serbow zalezy,przed kim klekna.Tylko to zalezy dzis od Serbow.
          • jk2007 ubi, nie truj 08.02.14, 16:50
            www.youtube.com/watch?v=mlfsH66Y4HE
            ubiquitousghost88 napisał:
            > Mądrze to wymyśliliście, pozostawiając Bosnę swojemu losowi...
            • ubiquitousghost88 Бoльшoе cп 08.02.14, 22:17

Бoльшoе cпacибo!!!
    • eva15 Re: Mam klika pytan. 08.02.14, 14:30
      Oczywiście, że Amis to profesjonaliści w obalaniu demokratycznych rządów. A wszystko w imieniu demokracji rzecz jasna.

Swoją drogą, ciekawe, kto stoi za rozruchami w BiH, bardzo mało wiem, o tym marionetkowym państewku stworzonym z woli Zachodu.
      • pijatyka Re: marionetkowym państewku stworzonym 08.02.14, 14:36
        Zanim z woli Zachodu stworzono marionetkowe państewko ludzie się tam wzajemnie wyrzynali ,a Sarajewo było strzelnicą dla serbskich snajperów - rozumiem, że to durnej czekistce bardziej odpowiadało.
        • de_oakville Re: Sarajewo zle sie kojarzy 08.02.14, 14:50
          Z zabiciem arcyksiecia Ferdynanda i jego malzonki. Bylo zapalnikiem do I-szej Wojny Swiatowej. Male slowianskie panstewka od dawna "macily" w Europie w tamtym okresie. Glownie Serbia. Dlaczego Serbia? Bo pisza cyrylica i rosyjskie wplywy byly tam najwieksze. To Rosja tak naprawde "macila". Rosja zazdroscila Niemcom (Austriakom), ze te male slowianskie panstewka naleza do Austro-Wegier a nie do Rosji. Przeciez wszyscy Slowianie "powinni" ciazyc ku najwiekszemu mocarstwu slowianskiemu. A tu prosze, byli zapatrzeni na Wieden, a nawet na Berlin, a nie na Petersburg (moze poza Serbia). Dlatego nie na Petersburg? Bo sami Rosjanie z Petersburga dali przyklad w kogo nalezy byc zapatrzonym wybierajac sobie niemiecka nazwe stolicy. Dlaczego im wolno a innym nie? Byc tylko "wasalem wasala?" (kulturalnym "wasalem" rzecz jasna). Ameryka powinna wkroczyc tu jak zwykle (zartuje). Powiew, swiezej i innej mentalnosci to dobry "zastrzyk", jak deszcz zmywajacy stare brudy.
          • ubiquitousghost88 Yes, yes, yes,... 08.02.14, 15:10
            Na Bałkanach tylko Murzynów brakuje...
            A stamtąd już tylko krok do nas, i nam by się trochę nowej krwi przydało...
            • de_oakville Re: Nie ma Murzynow, ale 08.02.14, 15:23
              ubiquitousghost88 napisał:

> Na Bałkanach tylko Murzynów brakuje...
              > A stamtąd już tylko krok do nas, i nam by się trochę nowej krwi przydało...

Tam Murzynow nie ma. Ale sa tacy, ktorych by w Moskwie nazwano "czornożopnymi". Wiem np. z rosyjskiego filmu "Russia 88", ze nie bardzo tam takich kochaja.
              • ubiquitousghost88 Teraz im biełorzopnyje z Niemiec przyjechali... 08.02.14, 15:27
                ...
          • igor_uk Jednym wszystko kojarzy sie z dupa Maryi,... 08.02.14, 15:50
            a innym z Wojna Swiatowa .
            Jak ktos szuka pretekstu do wojny,to i smierc kota pod kolami samochodu na obcych tablicach moze byc powazny powodem dla rozpetania wojny.
            • ubiquitousghost88 Hmmm... Maryny, wzgl. Maryni... 08.02.14, 15:56
              ...Musimy się troszczyć o naszego moderatora nieudałotę, żeby go Prawdziwi Polacy o bluźnierstwo przypadkiem nie posądzili...:)
      • igor_uk Re: Mam klika pytan. 08.02.14, 14:40
        Trudno powiedziec,co za tym moze stac.
        jedno co wiem to to,ze protesty zaczeli sie pod haslem " rewizja prywatyzacji".
      • ubiquitousghost88 Ewciu, masz tylko mnie...:) 08.02.14, 15:06
        eva15 napisała:

> Swoją drogą, ciekawe, kto stoi za rozruchami w BiH, bardzo mało wiem, o tym mar
        > ionetkowym państewku stworzonym z woli Zachodu.

...ale wiesz i beze mnie, że za wszystkim, co się na Bałkanach wydarzyło w ostatnim ćwierćwieczu (conajmniej) stał zawsze Zachód.
        W 48-mym Stalin plunął na Jugosławię, a w pół wieku po jego śmierci, jego potomcy nie potrafią Jugosłowianom zapomnieć, że w Europie znalazł się ktoś, kto wypiął dupę na
        Baćku...
    • johnny-kalesony A ja mam - jedną odpowiedź. 08.02.14, 14:45
      A ja mam - jedną odpowiedź. Rosja nie ma moralnych kompetencji do udzielania w tej materii rad jakiemukolwiek państwu.

Pozdrawiam
      Keep Rockin'
      • igor_uk kalesony,przeciez nie o to chodzi. 08.02.14, 14:51
        Pytania sa proste i wybor masz.
      • ubiquitousghost88 Kalesonnik, a ty co, Rosję z Igruszką pomieszał?.. 08.02.14, 14:55
        Rosja jeszcze ostatniego słowa na Bałkanach nie powiedziała.
        Na szczęście, USA jej już otwarcie pomagają, bo i im się "bosanski lonac" czkawką wraca.
        Jak powiadał Ivo Andrić: "Kiedy Bośniacy milczą, nadchodzi eksplozja".
        A milczeli 20 lat...
        • igor_uk A w miedzyczasie Putin rozmawial z Janukowiczem. 08.02.14, 15:01
          Spotkanie bylo w Soczy,co jest oczywistym,ale tak oczywistym nie jest,dla czego zadnych relacje z tego spotkaniu nie ma.Zazwyczjaj cos tam Pieskow gada,tym razem milczy .
          • ubiquitousghost88 Może wspólnie przymierzali niemieckie... 08.02.14, 15:12
            ...kombinezony?
            Przydałby się i nam jakiś Snowden...
    • wojciech.2349 Re: Mam klika pytan. 08.02.14, 14:57
      Igorku,
      dany kraj ma wpływ na sprawy świata w zależności siły ekonomicznej.
      Jak spadną ceny surowców, to Wy będziecie żebrakami. Zajmijcie się
      głubinką.

Te zabawy z Ukrainą, Gruzją, Syrią, ... , to nie dla Was,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka