Dodaj do ulubionych

Leżymy...

13.04.14, 22:44
...i kwiczymy wiadomosci.onet.pl/swiat/na-linii-frontu-szantaz-ze-strony-rosji-ucierpiec-moze-18-panstw-w-europie/2dvzl Ale prędzej chudy zdechnie niz gruby schudnioe.
Obserwuj wątek
    • kzet69 Re: Leżymy... 13.04.14, 22:48
      A sądzisz że ustępowanie Rosji i taniec wedle jej melodii w czymś pomoże??? Kiedyś też tak myślano o innym kraju, ustępowano w 1936, 1938... a potem przyszedł 1.IX.1939...

Może lepiej pomyśleć o szybkim podpisaniu ślimaczącego się projektu wolnej strefy handlu z USA, o pociągnięciu rurociągów z Kaukazu, o rozbudowie naftoportów i sieci rurociągów powrotnych w Europie, wtedy Rosji pozostanie swoim gazem jedynie pierdzieć w swoją własną atmosferę...
      • wojciech.2349 Re: Leżymy... 13.04.14, 22:56
        kzet69 napisał:
        > Może lepiej pomyśleć o szybkim podpisaniu ślimaczącego się projektu wolnej stre
        > fy handlu z USA, o pociągnięciu rurociągów z Kaukazu, o rozbudowie naftoportów
        > i sieci rurociągów powrotnych w Europie, wtedy Rosji pozostanie swoim gazem jed
        > ynie pierdzieć w swoją własną atmosferę...
        ------------------
        Z ropą Polska nie ma żadnego problemu.
        Ropę można szybko zamówić i przywieźć do Gdańska.

Naftoport gdański może przyjąć duuuuużo więcej ropy
        niż jest nam potrzebne.

PS. Już możemy mieć 70% gazu z UE + gazoport.
        • kzet69 Re: Leżymy... 13.04.14, 23:14
          Wiem, ale kraje alpejskie oraz Słowacja i Węgry będą miały znacznie większy problem. Polska to ma jeszcze złoża węgla, w sytuacji kryzysowej można go łatwo wykorzystać jako zamienne źródło energii, smrodliwe i nieekologiczne ale wystarczające by zapewnić bezpieczeństwo energetyczne.
    • romrus A mnie szantazuje kazdy... 13.04.14, 23:02
      volupte napisał:
      >-szantaz-ze-strony-rosji

...sklep, do ktorego wchodze, centrala telefoniczna, dostawcy pradu, wody, gazu, operator komorkowy i, nawet teraz kiedy pisze, mnie szantazuje provajder internetu.

Wszyscy sqweli zadaja, zeby splacal rachunki, i zaden sukinsyn nie chce dac mi nic zadarmo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka