Dodaj do ulubionych

Na Zachodzie bez zmian.

24.05.14, 21:38
To nie jest watek o powiesci Ericha Marii Remarque'a, a tylko zwykly dzien na zachodzie:-(
Tam strzelaja i gina niewinni ludzi.

W Brukseli trzy trupy i jedna osoba ciezko ranna. Smaczku dodaje fakt,ze strzelanina odbyla sie w muzeum zydowskim.

W Santa Barbara (niestety,to nie serial) jakis wariat zabil 7 osob i 7 zranil .
W Stanach zabijanie ludzi przez wariatow jest czyms normalnym,ale dla Europy to nie jest codziennym zjawiskiem . "Zachod" stacza sie w odchlan i tylko Rosja moze go uratowac.

Obserwuj wątek
    • malkontent6 Re: Na Zachodzie bez zmian. 24.05.14, 21:45
      Igor, już kilka razy przerabialiśmy ten temat. Poszukaj w sieci:

Homicide rate:

USA -
      European Union -
      Russian Federation -
      Poland -
      • igor_uk malkontent,trujesz. 24.05.14, 21:51
        Tu nie chodzi o liczbe morderstw na tle bytowym.Tu chodzi o degradacje spoleczenstwa zachodniego,ktore doprowadza do tego,ze zwykly czlowiek bierze bron i idzie zabijac nieznanych mu ludzi ,bez zadnej korzysci . Ja tobie to tlumaczylem juz setki razy,a ty nadal nic nie kumasz i wklejasz te same bzdety,nie majace nic do poruszanego tematu.
        Nie zycze tobie,zeby ty stal ofiara takiego szalenca,ale wiem,ze jakby cos takiego stalo sie,to twoi ostatnie mysli byliby takie -za co,przeciez on nic odemnie nie chcial,on mnie zabil prosto tak,bo jemu odbilo. I wtedy zrozumiesz czego dotyczy ten watek.
        • mara571 Taki zwykly to ten mlodzieniec nie byl 24.05.14, 21:55
          Zemste na blondynkach z powodu milosnego zawodu zapowiedzial wrzucajac filmik na youtube.
          • igor_uk Wlasnie byl zwykly,mara. 24.05.14, 22:04
            zaden islamista,lewak,czy inny nawiedzony.
            • mara571 Re: Wlasnie byl zwykly,mara. 24.05.14, 22:05
              To syn rezysera filmowego.
              • igor_uk Re: Wlasnie byl zwykly,mara. 24.05.14, 22:07
                Jakby byl synem Bin Ladena,to wtedy bylby nie zwykly,a tak jest zwyklym gnojkiem.

p.s. Czy kazdy syn rezysera filmowego zabija ludzi?
        • humbak Re: malkontent,trujesz. 24.05.14, 22:02
          Ciekawe... nie wiadomo co było powodem strzelaniny, ale Igor już wie. To degradacja Zachodu.
          • igor_uk Z artykulu nie wynika,humbak, 24.05.14, 22:06

ze zabojca nalezal do jakiejs organizacji terrorystycznej.To kolejny swir,ktoremu odbilo.
            • humbak Re: Z artykulu nie wynika,humbak, 24.05.14, 22:12
              Może świr, może nie. Jeśli chcesz wydawać osądy, staraj się mieć solidne podstawy, nie domysły.
          • man_sapiens Re: malkontent,trujesz. 24.05.14, 23:15
            > Ciekawe... nie wiadomo co było powodem strzelaniny, ale Igor już wie. To degrad
            > acja Zachodu.
            Jakby się narąbał do nieprzytomności a trzeźwiejąc miał zwidy i z tego powodu pozabijał paru ludzi - to nie byłaby degradacja :D
        • malkontent6 Re: malkontent,trujesz. 24.05.14, 22:03
          igor_uk napisał:

> Tu nie chodzi o liczbe morderstw na tle bytowym.Tu chodzi o degradacje spolecz
          > enstwa zachodniego,

Czy to znaczy, że w Rosji ludzie mordują się z biedy?

Igor, jeśli morderstwa są wysnacznikiem degradacji społeczeństwa, to w Rosji jest 2 razy gorzej niż w USA i 10 razy gorzej niż w Polsce. Ale mam też good news - jest dużo lepiej niż w postępowej Wenezueli.

data.worldbank.org/indicator/VC.IHR.PSRC.P5
          • igor_uk Re: malkontent,trujesz. 24.05.14, 22:08
            Wielokrotnie o tym pisalem do ciebie,malkontent.Albo nie czytales tego co pisze,lub nie rozumiesz.
      • blue.skay W Rosji co roku ... 25.05.14, 00:12
        ginie z reki meza lub kochanka ca 14 000 kobiet rocznie ...

Co godzine ginie w Rosji jakas bezbronna kobieta. Zabija ja podczas rodzinnej awantury krewny, aktualny lub były partner lub pijany maz.
        • kzet69 Re: W Rosji co roku ... 25.05.14, 01:04
          To jest licytacja na poziomie szamba igorowej propagandy i nie ma sensu, igorkowi się co nieco pod tyłeczkiem zapaliło i stąd coraz bardziej desperackie wątki... a dla rodzin ofiar mordercy z Brukseli wyrazy współczucia...
    • humbak Re: Na Zachodzie bez zmian. 24.05.14, 21:55
      Tytuł jakby nie koresponduje z treścią. Konkluzja natomiast nieziemsko przestrzelona (wybacz grę słów).
      • igor_uk Re: Na Zachodzie bez zmian. 24.05.14, 22:13
        Humbak,czy nic tobie nie jest wiadomo o regularnych strzelankach w Stanach,na skutek ktorych ginie bardzo wiele nie winnych ludzi?
        Przeciez ja nie pisze o aktach terrorystycznych,czy ofiarach napadu bandytow,ja pisze o zwyklych ludziach,ktorym w pewnym momenci odbija i oni ida zabijac na oslep .Jako regula jest to,ze zawsze o tych mordercach sasiedzi mowia : to byl taki spokojny czlowiek,grzeczny i gotowy zawsze pomoc.
        • humbak Re: Na Zachodzie bez zmian. 24.05.14, 22:15
          W Stanach owszem. W Europie to raczej pojedyncze przypadki co parę lat. Poza tym, skoro piszesz o pogarszaniu sytuacji, to tytułowanie wątku brakiem zmian, nie ma za wiele sensu.
    • malkontent6 Na Wschodzie też bez zmian. 24.05.14, 22:14
      Na stronie RT - najleszego na świecie źródła informacji - wrzuciłem "homicide rate". Pokazała się lista artykułów o Północnej Karolinie, o Tennssee, coś o Brazylii... ale nic o Rosji. Tam nie ma i nigdy nie było problemów z zabójstwami. Takie tragedie zdarzają się tylko na Zachodzie.

rt.com/search/everywhere/term/homicide+rate/
    • marsaqua IMO ten chlopak to towa ofiara toskcznej zywnosci 24.05.14, 22:15
      GMO I toksycznych szczepien. Rezim USA celowo I swiadomie zatruwa mlodych Amerykanow.
      • marsaqua Re: IMO ten chlopak to typowa ofiara... 24.05.14, 22:16
        sorry, bylo "typowa", ale portal zjadl litery
      • malkontent6 Re: IMO ten chlopak to towa ofiara toskcznej zywn 24.05.14, 22:17
        W takim razie żywność w Rosji jest jeszcze bardziej toksyczna niż w USA.
        • marsaqua Re: IMO ten chlopak to towa ofiara toskcznej zywn 24.05.14, 22:31
          w Rosji strzelaja do ludzi bandyci, bo tacy strzelaja wszedzie, takze w Polsce I USA, ale w USA strzelaja takze "normalne" dzieciaki z dobrych domow, bo sa uszkodzone neurologicznie przez wlasny rezim.
          • igor_uk marsaqua ,ja to tlumaczylem malkontentu setki razy 24.05.14, 22:33
            Niestety,bez zadnego skutku.
            • marsaqua Re: marsaqua ,ja to tlumaczylem malkontentu setki 24.05.14, 23:48
              Igor, bo on jest tu tylko do siania globmafijnej propagandy, a nie do merytorycznych dyskusji. Myslec za siebie nie potrafi, albo mu nie pozwalaja.
              • malkontent6 Re: marsaqua ,ja to tlumaczylem malkontentu setki 25.05.14, 17:31
                marsaqua napisał(a):

> Myslec za siebie nie potrafi, albo mu nie pozwalaja.

Gdybym potrafił myśleć, to nie wdawałbym się w dyskusje na Forum Świat.

Gdybym chciał mieszkać w kraju, w którym ludzie mają prawo myśleć, to wyemigrowałbym do Rosji.
          • malkontent6 Re: IMO ten chlopak to towa ofiara toskcznej zywn 24.05.14, 22:44
            To znaczy, że w Rosji jest bardzo dużo bandytów.

Rosyjscy bandyci mordują 2 razye więcej ludzi niż bandyci amerykańscy i "dzieci z dobrych domów" do kupy.
    • man_sapiens Re: Na Zachodzie bez zmian. 24.05.14, 23:17
      Posłuchaj tego (nie odważę się namawiać ciebie do czytania, ale byłoby lepiej) www.youtube.com/watch?v=Js34bMpQ7EA
      Zobaczysz prawdzie staczanie się w otchłań.
    • igor_uk Zeby nie zakladac nowego watku. 24.05.14, 23:42
      Sad w Stanach jest najbardziej humannym sadem na swiecie i postanowil,ze trzeba karmic na sile wieznia z Guantanamo,ktory oglosil glodowke,poniewaz to moze zaszkodzic jego zdrowiu.
      Dziwi mnie tylko jedno,dla czego ten sad nie zajal stanowiska,odnosnie tego,ze tyle lat ten wiezien siedzi w ciupie bez zadnego wyroku.
    • engine8 Desperacja? 25.05.14, 06:13
      "Zachod" stacza sie w odchlan i tylko Rosja moze go uratowac. "

Whoww..... nic dodac nic ujac.... Przepowiednia Mesjasza czy desperacja?
      Nic pro-rosyjskiego nie mozna pisac to dawaj cos tam any amerykanskiego... sloaquy nie ma to padlo na biedngo Igora

Nie martwcie sie towarzyszu Igor tak bardzo... To to co sie stalo w Santa Barbara nie jest dobre ani normalne. Nie wiem gdzie szukac winy - na pewno nie w tym ze nie ma tu zamordziachy. Wielu powie ze to posiadanie broni? Polowa zabitych nozem wiec nie tylko. To bylo do unikniecia - czlowiek byl chory i wielu o tym wiedzialo ale nie zrobili nic aby to zatrzymac...i mam nadzieje ze ktos wyciagnie wnioski.

• igor_uk Spoleczenstwo zachodnie jest chore. 25.05.14, 10:47
        Tego nie moze widziec tylko chory czlowiek,lub ten,kto na zachodzie nigdy nie byl.
        • malkontent6 Re: Spoleczenstwo zachodnie jest chore. 25.05.14, 16:00
          Dobrze, że nie mieszkasz na Zachodzie. :)
          • igor_uk Re: Spoleczenstwo zachodnie jest chore. 25.05.14, 17:24
            Mieszkam i widze to.Oczywiscie tego nie jest wstanie zauwazyc Polak,ktory caly czas obraca sie w kregu innych Polakow-emigrantow.
            • malkontent6 Re: Spoleczenstwo zachodnie jest chore. 25.05.14, 17:28
              Dlaczego mieszkasz wśród tego chorego społeczeństwa?
              • igor_uk Re: Spoleczenstwo zachodnie jest chore. 25.05.14, 17:29
                Mam misje,mam nadzieje ozdrowic to spoleczenstwo:-)
                • malkontent6 Re: Spoleczenstwo zachodnie jest chore. 25.05.14, 17:45
                  Powodzenia. :)
                  • igor_uk Re: Spoleczenstwo zachodnie jest chore. 25.05.14, 17:50
                    Dzieki.Na tym skorzystaja wszysci,w tym i ty.
        • aqualsole temu zaprzeczaja tylko wrogowie zachodniej 26.05.14, 10:49
          cywilizacji. Przykladem takiego osobnika jest niejaki przyjacielameryki. Tylko najwiekszy wrog chwali to co najgorsze w kraju I prowadzi go do zapasci. Obowiazkiem patrioty jest krytykowac to co zle, by starac sie to naprawiac. Bez krytyki , nie ma zdrowienia , jest tylko marazm, degrengolada, zgnilizna, zapasc. I
          • igor_uk On nie jest wrogiem. 26.05.14, 21:59
            On jest zwyklym przyglupem,ktory nie ma wlasnego rozumu.Co Pan rozkaze,to i zrobi,nie myslac.
    • vladexpat Re: Na Zachodzie bez zmian. 26.05.14, 11:03
      1igor-uk napisał(a):

> "Zachod" stacza sie w odchlan i tylko Rosja
      > moze go uratowac.

>
      Igorze, nie przesadzasz? Rosja ma niewątpliwie wspaniały hokej, balet klasyczny, jazdę figurową na lodzie, matematyków i kobiety niepozbawione kobiecości i jeszcze parę fajnych rzeczy. Ale nie bardzo rozumiem, jak tym można uratować świat.
      • drzejms-buond Re: Na Zachodzie bez zmian. 26.05.14, 11:13
        ja to widzę inaczej.

Rosja już JEST w tej otchłani więc spadający w tę otchłań Zachód
        może podtrzymać OD DOŁU !
        ;-]
        • igor_uk Poczucie humoru masz , drzejms-buond, 26.05.14, 22:01
          ale wiedzy zero.
      • igor_uk Vlad. 26.05.14, 22:00
        Rosja ma ostoje moralna i o to mnie chodzi.
        • johnny-kalesony Re: Vlad. 26.05.14, 22:34
          Masz na myśli takich moralistów jak Beria albo Dzierżyński?

Pozdrawiam
          Keep Rockin'
          • igor_uk Nie kalesony. 26.05.14, 22:36
            Nie uwazam za ostoje rosyjskiej moralnosci gruzinskiego zydka Beria i Polaka Dzierzynskiego.
            To sa wasze ostoje,z ktorymi Rosja walczyla,walczy i bedzie walczyc.

p.s. czy vlad to ty?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka