Dodaj do ulubionych

Boję się, ze dojdzie do wojny światowej

21.07.14, 07:47
I wisi mnie to, ze zaraz się niektórzy "bohaterowie" rzucą na mnie iż trzęsę portkami.
Tak trzęsę ze strachu przed tym co by się stało jak jakiś idiota nacisnąłby pierwszy guzik.
I nie boję się o siebie, bo ja jako mieszkający blisko takich firm jak Sejm, URM, czy pałac prezydencki zapewne wyparują w ciągu sekundy.
Boję się o swoje dzieci i wnuczkę, którzy żyją sobie całkiem nieźle, a w razie wojny to komfort przyjdzie im pewnie zamienić na ziemiankę.
A najciekawsze jest w tym wszystkim to, ze do wojny dąży przywódca narodu, który w czasie ostatniej wojny zapłacił największą cenę, zapłacił zyciem ponad 20 milionów swoich obywateli, a teraz rodziny tych poległych już to zapomniały i go nawet w tym szaleństwie popierają.
A zwolennicy Partii inaczej Sprawnych nie tylko nie zdają sobie sprawy z zagrożenia ze strony Rosji, ale nawet nawołują do wojny z nią!
I dlatego właśnie też się boję powrotu tych szaleńców do władzy.
Pamiętam jak PiS_i się nabijali z Tuska gdy powiedział, ze nie wiadomo, czy we wrześniu dzieci pójdą do szkoły, a jak teraz widać premier wiedział co mówi.
Obserwuj wątek
    • kolter-nr Re: Boję się, ze dojdzie do wojny światowej 21.07.14, 08:10
      To śmigaj do marketu i wykup zapasy ryżu, o makaronie nie wspomnę :)
      • zapijaczony_ryj Re: Boję się, ze dojdzie do wojny światowej 21.07.14, 08:13
        kolter-nr napisał:

> To śmigaj do marketu i wykup zapasy ryżu, o makaronie nie wspomnę :)

Przecież napisałem po polsku, czarno na białym, ze mnie już nic nie będzie potrzebne, bo ja wyparuję w pierwszym rzędzie
        • kolter-nr Re: Boję się, ze dojdzie do wojny światowej 21.07.14, 08:17
          zapijaczony_ryj napisał:

> kolter-nr napisał:
          >
          > > To śmigaj do marketu i wykup zapasy ryżu, o makaronie nie wspomnę :)
          >
          > Przecież napisałem po polsku, czarno na białym, ze mnie już nic nie będzie potrzebne, bo ja wyparuję w pierwszym rzędzie

No a jak ruska atomówka która dupnie w twoją chatę okaże się niewypałem ?? Jak już z gaci wytrzepiesz coś w strachu wydalił , będziesz miał zapasy jak raz :)
          • zapijaczony_ryj To się nie zadziewa! 21.07.14, 09:19
            kolter-nr napisał:

> zapijaczony_ryj napisał:
            >
            > > kolter-nr napisał:
            > >
            > > > To śmigaj do marketu i wykup zapasy ryżu, o makaronie nie wspomnę :
            > )
            > >
            > > Przecież napisałem po polsku, czarno na białym, ze mnie już nic nie będzi
            > e potrzebne, bo ja wyparuję w pierwszym rzędzie
            >
            > No a jak ruska atomówka która dupnie w twoją chatę okaże się niewypałem ?? Jak
            > już z gaci wytrzepiesz coś w strachu wydalił , będziesz miał zapasy jak raz :)
            >
            >
    • 2kecaw ryju piszesz jak rosyjski śpioch 21.07.14, 08:28
      Ryju
      • 1tobi Re: ryju piszesz jak rosyjski śpioch 21.07.14, 08:43
        Jest takie przysłowie : "chcesz pokoju , gotuj się do wojny". Są sytuacje że jej unikanie ma gorsze skutki niż podjęcie. Wyobrażasz sobie że "putinowi" zapukają do twoich drzwi każą wyp...lać a ty powiesz "ok ,dajcie mi sekundkę"? Twoja wnuczka w takiej sytuacji nie będzie szczęśliwsza.
        • 2kecaw Re: ryju piszesz jak rosyjski śpioch 21.07.14, 08:58
          Tobi

czy ryj może to zrozumieć - przez lata na forum tropił rosyjskie fobie i teraz karzesz mu de facto przyznać się do tego, że się mylił- to jest tylko w stanie uczynić facet a nie mięczak

pozdrawiam kecaw
          • zapijaczony_ryj Re: ryju piszesz jak rosyjski śpioch 21.07.14, 10:46
            2kecaw napisał:

> Tobi
            >
            > czy ryj może to zrozumieć - przez lata na forum tropił rosyjskie fobie i teraz
            > karzesz mu de facto przyznać się do tego, że się mylił- to jest tylko w stanie
            > uczynić facet a nie mięczak
            >
            > pozdrawiam kecaw

Pisz prawdę zamiast pozdrawiać. Łzesz jak ...PiS_duck
      • zapijaczony_ryj Re: ryju piszesz jak rosyjski śpioch 21.07.14, 09:25
        2kecaw napisał:

> Ryju
        • 2kecaw Re: ryju piszesz jak rosyjski śpioch 21.07.14, 09:31
          zanegowałeś wiele ale nie to że jesteś rosyjskim śpiochem

ps

• zapijaczony_ryj Skąd mogłem wiedzie, ze Putin będzie jak Stalin i 21.08.14, 17:22
        Hitler skrzywdzić swoich żyjących w dobrobycie rodaków fundujac im szaleństwo wojny światowej?
        Przeciez nie miał na czole wypisane jak kKaczyńscy, ze to Idiota?
        wyglądał normalnie!!!
    • instant.crush To pójdź w ramiona Donalda i Radka 21.07.14, 10:55
      Jesteś idealnym wyborcą, który łyknie wszystko, co tamci dwaj powiedzą, nawet gdy lecą PiSem w swojej propagandzie, mającej ratować słupki poparcia. A fakt, że wierzysz, że Polska może mieć jakikolwiek wpływ na to, czy będzie wojna światowa czy nie, sprawia, że jesteś nie tylko idealnym wyborcą PO, ale wręcz wymarzonym.
      • zapijaczony_ryj Re: To pójdź w ramiona Donalda i Radka 21.07.14, 12:03
        instant.crush napisał:

> Jesteś idealnym wyborcą, który łyknie wszystko, co tamci dwaj powiedzą, nawet g
        > dy lecą PiSem w swojej propagandzie, mającej ratować słupki poparcia. A fakt, ż
        > e wierzysz, że Polska może mieć jakikolwiek wpływ na to, czy będzie wojna świat
        > owa czy nie,

A skąd masz taką wiedzę, gdzie cos takiego napisałem?
        Choć powinienem napisać, ze Polska pod rządami Naczelnego Idioty, to tak jak tzw IVRP s_rajaca na wycieraczkę Ruskim i dziwienie się, ze nas nie lubią
        • instant.crush Re: To pójdź w ramiona Donalda i Radka 21.07.14, 12:16
          zapijaczony_ryj napisał:

> instant.crush napisał:
          >
          > > Jesteś idealnym wyborcą, który łyknie wszystko, co tamci dwaj powiedzą, n
          > awet g
          > > dy lecą PiSem w swojej propagandzie, mającej ratować słupki poparcia. A f
          > akt, ż
          > > e wierzysz, że Polska może mieć jakikolwiek wpływ na to, czy będzie wojna
          > świat
          > > owa czy nie,
          >
          > A skąd masz taką wiedzę, gdzie cos takiego napisałem?

> A zwolennicy Partii inaczej Sprawnych nie tylko nie zdają sobie sprawy z zagro
          > żenia ze strony Rosji, ale nawet nawołują do wojny z nią!
          > I dlatego właśnie też się boję powrotu tych szaleńców do władzy.

Twój strach w kontekście tego fragmentu świadczy o tym, że Polska ma tu jakąś moc sprawczą i dlatego trzeba wybierać "właściwych". Gdyby nie miała, to nie ma to przecież znaczenia.
          • zapijaczony_ryj Re: To pójdź w ramiona Donalda i Radka 21.07.14, 12:20
            instant.crush napisał:
            > > A skąd masz taką wiedzę, gdzie cos takiego napisałem?
            >
            >
            > > A zwolennicy Partii inaczej Sprawnych nie tylko nie zdają sobie sprawy z
            > zagro
            > > żenia ze strony Rosji, ale nawet nawołują do wojny z nią!
            > > I dlatego właśnie też się boję powrotu tych szaleńców do władzy.
            >
            >
            > Twój strach w kontekście tego fragmentu świadczy o tym, że Polska ma tu jakąś m
            > oc sprawczą i dlatego trzeba wybierać "właściwych". Gdyby nie miała, to nie ma
            > to przecież znaczenia.
            >
            >
            MOze mieć w przypadku powrotu PiS do władzy!!!-nie widzisz różnicy?
            To tak jak byś zamiast odpowiedzieć dzień dobry na dzień dobry strzelił sąsiada w pysk!!!
            • instant.crush Re: To pójdź w ramiona Donalda i Radka 21.07.14, 12:22
              To w końcu Polska ma jakąś moc sprawczą w przypadku wojny światowej czy nie, bo już się pogubiłem?
              • zapijaczony_ryj Re: To pójdź w ramiona Donalda i Radka 21.07.14, 12:28
                instant.crush napisał:

> To w końcu Polska ma jakąś moc sprawczą w przypadku wojny światowej czy nie, bo
                > już się pogubiłem?
                >
                >

To czytaj uważnie co napisałem, a moze się połapiesz , ze chodzi o to, ze wywołać wojnę z kimś kto do niej dąży jest bardzo łatwo.
                • instant.crush Re: To pójdź w ramiona Donalda i Radka 21.07.14, 12:41
                  Ja "łapię", czego nie można powiedzieć o autorze, który najpierw coś napisał, potem zaprzeczył, żeby na końcu przyznać rację.
        • niegracz Re: To pójdź w ramiona Putina 21.07.14, 21:04
          zapijaczony_ryj napisał:

> Choć powinienem napisać, ze Polska pod rządami Naczelnego Idioty, to tak jak tz
          > w IVRP s_rajaca na wycieraczkę Ruskim i dziwienie się, ze nas nie lubią
          >

.
          dokładnie - odwrotnie
          Rosja srająca na Polske
          - przeglądam portale i fora rozyjskojęczyne\
          plucie na Polskei Polaków jest tam cool

np. oskarża sie Polske m.in o wywołanie II wojny światowej
          • szwampuch58 Re: To pójdź w ramiona Putina 21.07.14, 21:20
            jasny gwint znowu krzywdzom Wolakow"oskarża sie Polske m.in o wywołanie II wojny światowej"
            prawie plamy na sloncu zniknely, nikt na Polske przypadkowo winy nie zrzuca,nie wiesz kartofel?
          • zapijaczony_ryj Re: To pójdź w ramiona Putina 22.07.14, 06:29
            niegracz napisał:
            >
            > .
            > dokładnie - odwrotnie
            > Rosja srająca na Polske
            > - przeglądam portale i fora rozyjskojęczyne\
            > plucie na Polskei Polaków jest tam cool
            >
            > np. oskarża sie Polske m.in o wywołanie II wojny światowej

Pierdołami się nie warto przejmować, ważna jest teraźniejszość i przyszłość, a historię zostawmy NI i mACIOROPODOBNYM, ICH TO RAJCUJE
            • niegracz nie rozumiesz rosyjskiej polityki 22.07.14, 17:20
              zapijaczony_ryj napisał:

> Pierdołami się nie warto przejmować, ważna jest teraźniejszość i przyszłość, a
              > historię zostawmy NI i mACIOROPODOBNYM, ICH TO RAJCUJE

.
              która tkwi głęboko w przeszłości
              - niedawno znow uchwalali ustawy tzw. przeciwko falsyfikacji historii ich wkładu w II wojnę ( tak naprawdę chodzi im aby nie wyszły na jaw ich kłamstwa na teamt ich udziału w II wojnie)
              a to przykład pogardy Rosjan dla prawdy historycznej
              a przede wszystkim Polski i Polaków]
              to u nich temat żywy, bieżacy

bouriac.narod.ru/WorldWar.htm#7
              И c кaкoй целью cрaжaлacь бы Крacнaя Армия c немцaми в Пoльше?
              Рaди cвoбoды пoлякoв, кoтoрые ненaвидят Рoccию?

Алекcaндр Бyрьяк
              Ктo нaм oбеcпечил Втoрyю Мирoвyю вoйнy?
              Кaк бы пoвел cебя Стaлин, еcли бы пoльcкoе рyкoвoдcтвo oткры-
              тo и нacтoйчивo зaпрocилo вoеннoй пoмoщи? Скoрее вcегo, не
              oткaзaл бы. Пoчемy бы Стaлинy не "зaщищaть грaницy Пoльши кaк
              cвoю coбcтвеннyю"? Ввеcти в Пoльшy неcкoлькo дивизий, oблегчить
              cебе aгентyрнyю и прoпaгaндиcтcкyю рaбoтy, пoдгoтoвить "перехoд
              влacти в рyки рaбoчих и креcтьян". Прoблемa в тoм, чтo пoльcкие
              лидеры этoгo не хoтели.
              Тaким oбрaзoм, тoгдaшнее рyкoвoдcтвo Пoльши
              • zapijaczony_ryj Re: nie rozumiesz rosyjskiej polityki 22.07.14, 17:47
                I nie muszę , bo nie chcę
    • szwampuch58 Re: Boję się ze TVN+ Fakt... 21.07.14, 10:57
      ...ci szkodzi!
      • zapijaczony_ryj Re: Boję się ze TVN+ Fakt... 21.07.14, 12:04
        szwampuch58 napisał:

> ...ci szkodzi!

Do kogo pijesz?
    • tornson Ale bełkot!!! 21.07.14, 11:17
      To USA i ich przydupasy prą do wojny a nie Rosja!
      • 1tobi Re: Ale bełkot!!! 21.07.14, 11:48
        m.wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,117915,16355167,Epidemia_naglych_smierci_wsrod_rosyjskich_komandosow_.html nie mają szczęścia urlopowicze
        • tornson GW w tematach o Rosji to gadzinówka pokroju 21.07.14, 12:50
          Der Stürmer, zero wiarygodności.
          • zapijaczony_ryj Re: GW w tematach o Rosji to gadzinówka pokroju 21.07.14, 13:02
            tornson napisał:

> Der Stürmer, zero wiar
            > ygodności.

To co tu robisz, spadaj na Trwam, albo RadioMaRyja
            • tornson Re: GW w tematach o Rosji to gadzinówka pokroju 21.07.14, 15:48
              zapijaczony_ryj napisał:

> tornson napisał:
              >
              > > Der Stürmer, zer
              > o wiar
              > > ygodności.
              >
              > To co tu robisz, spadaj na Trwam, albo RadioMaRyja
              W tematach Rosji Michnik niczym nie różni się od Rydzyka. Ty zaś wogóle niczym się od pisowców nie różnisz, co najwyżej tym że swoją zwierzęcą personalną nienawiść kierujesz wobec innych osób niż PiSdusie, ale mentalnie i ideologicznie PO = PiS.
              • jane-panzram Re: GW w tematach o Rosji to gadzinówka pokroju 21.07.14, 18:30
                Swiete slowa.
                Zreszta GW niczym sie nie rozni pod wzgledem obiektywnisci od Trwam. GW jest skierowana do sekciarzy PO, a Trwam do sekciarzy PiS.

Haha, sekciarze PO sa tak samo grzmotnieci jak ci z drugiej strony.
                Ostatnio jeden taki sekciarz, minister w rzadzie Mazowieckiego, W.Kuczynski, raczyl byl napisac, ze "smolenski Strielkow lezy ma Wawelu"
                Mozg wyprany, brak inteligencji czy rozumu, a tylko oszalale emocje - tak mozna tych sekciarzy opisac.
                • zapijaczony_ryj Mylił się, bo tylko jego połowa tam leży 22.07.14, 08:03
                  jane-panzram napisała:

>
                  > Haha, sekciarze PO sa tak samo grzmotnieci jak ci z drugiej strony.
                  > Ostatnio jeden taki sekciarz, minister w rzadzie Mazowieckiego, W.Kuczynski, ra
                  > czyl byl napisac, ze "smolenski Strielkow lezy ma Wawelu"
                  > Mozg wyprany, brak inteligencji czy rozumu, a tylko oszalale emocje - tak mozna
                  > tych sekciarzy opisac.

Druga połowa, która kazała ladować ma się dobrze
              • zapijaczony_ryj Głupsiś i tyle!!! 21.07.14, 19:58
                Ty zaś wogóle niczym
                > się od pisowców nie różnisz, co najwyżej tym że swoją zwierzęcą personalną nien
                > awiść kierujesz wobec innych osób niż PiSdusie, ale mentalnie i ideologicznie P
                > O = PiS.
            • p.grochowski Re: GW w tematach o Rosji to gadzinówka pokroju 24.07.14, 17:16
              Jeśli na Ukrainie ma się pojawić dziennik odpowiednik Gazety Wyborczej, pismo promujące społeczeństwo demokratyczne i obywatelskie, to wolę taki świat od tego podzielonego na wrogie sobie obozy. Piotr.

zapijaczony_ryj napisał:

> tornson napisał:
              >
              > > Der Stürmer, zer
              > o wiar
              > > ygodności.
              >
              > To co tu robisz, spadaj na Trwam, albo RadioMaRyja
        • szwampuch58 Re: hmmm, "ojciec chrzestny terroryzmu" 21.07.14, 15:57
          miala napisac niemiecka gazeta o Putinie napisala polska gazeta.
          www.welt.de/politik/ausland/article130400359/Mit-dem-Ruecken-zur-Wand-ist-Putin-am-gefaehrlichsten.html
          Za cholere nie moge znalesc takiego zwrotu....dziwne co nie?
      • zapijaczony_ryj Re: Ale bełkot!!! 21.07.14, 12:05
        tornson napisał:

> To USA i ich przydupasy prą do wojny a nie Rosja!

I zestrzelili moze ruski samolot nad Rosją?
        • tornson Re: Ale bełkot!!! 21.07.14, 12:51
          zapijaczony_ryj napisał:

> tornson napisał:
          >
          > > To USA i ich przydupasy prą do wojny a nie Rosja!
          >
          > I zestrzelili moze ruski samolot nad Rosją?
          Ich bandycka faszystowska marionetka dokonała agresji na Donieck i Ługańsk, które ogłosiły niepodległość.
      • zapijaczony_ryj Re: Ale bełkot!!! 22.08.14, 16:11
        tornson napisał:

> To USA i ich przydupasy prą do wojny a nie Rosja!

I to USA napadło na Ukrainę?
    • hasch1 Re: Boję się, ze dojdzie do wojny światowej 21.07.14, 12:00
      Dopiero się boisz ?
      Przecież ona już trwa. Mnie pociesza jedynie myśl że może uda sie unknąć zbrojnego konfliktu koło mojej chaty. Narazie to jeszcze 1500km, ale ..........
    • veglie Re: Boję się, ze dojdzie do wojny światowej 21.07.14, 12:03
      :D:D:D
    • jane-panzram Re: Boję się, ze dojdzie do wojny światowej 21.07.14, 12:34
      W dawniejszych czasach to sie mawialo, ze jak Ruskie z kims maja miec wojne, to nie z nami, tylko z Chinczykami.

Widziales pan podczas rzadow kaczora realna grozbe wojny? Pytam jak powaznego czlowieka, a nie emocjonalnego leminga.
      Tera Sikorski dziala tak, jak dzialalby PiS. Szkoda, ze tego nie widzisz.
      I czy mamy realna grozbe wojny?
    • zapijaczony_ryj Naprawdę nie rozumiesz, ze następna wojna światowa 21.07.14, 15:50
      jajojara napisała:

> swiat za was umierac nie ma zamiaru. nie lepiej poswiecic margoines po to by c
      > ywilizowane kraje mialy dobrobyt?

oznacza zagładę ludzkości i naszej cywilizacji?
      Przecież w końcu ktos zacznie przegrywać i naciśnie na guzik, a wtedy będzie gOwno , a nie dobrobyt.
      I następna wojna światowa już na maczugi
    • nurko_k Re: Boję się, ze dojdzie do wojny światowej 21.07.14, 15:55
      To jest myślenie magiczne.

A nie bałeś się wojny jak USA wchodziło do Iraku? O wiele groźniejsze mogą być konflikty w Indiach całkiem na innej półkuli niż te zawieruchy Ukraińskie, które raptem o wojnie przypominają.

A kogo z kim i o co i za czyje pieniądze miałaby być ta wojna? Myślisz, że jak Rosjanie mają bombki to nie mają wnucząt? Jedno jest pewne, wojny nuklearnej na pewno Rosja nie wygra, ani żadnej innej. Sytuacja na Ukrainie to tylko i wyłącznie efekt rozpadu tego państwa. Tego państwa to to już nawet nie ma teoretycznie.
      • nurko_k Re: Boję się, ze dojdzie do wojny światowej 21.07.14, 16:06
        Putin po prostu za bardzo uwierzył w siebie.

Na Krym wszedł, ale niepewny. Bez emblematów. ZIelone ludziki. Nie wiedział co zachód zrobi, choć było do przewidzenia, że niewiele, chciał mieć drogę odwrotu.

I skoro się udało tam, poszedł za ciosem. Tylko wojna to nie jest coś co można zrobić chirurgicznie za kremlowskiego stołka. Zwłaszcza kremlowskiego z przynależnym mu cywilizacyjnie burdelem. I teraz to strzał w stopę i zimny kubeł na jego łeb.

Wojna to może być ale w Rosji o władzę niedługo.
        • zapijaczony_ryj Ale Krymu już nie odda! 22.07.14, 11:22
          nurko_k napisał:

> Putin po prostu za bardzo uwierzył w siebie.
          >
          > Na Krym wszedł, ale niepewny. Bez emblematów. ZIelone ludziki. Nie wiedział co
          > zachód zrobi, choć było do przewidzenia, że niewiele, chciał mieć drogę odwrotu
          > .
          >
          > I skoro się udało tam, poszedł za ciosem. Tylko wojna to nie jest coś co można
          > zrobić chirurgicznie za kremlowskiego stołka. Zwłaszcza kremlowskiego z przynal
          > eżnym mu cywilizacyjnie burdelem. I teraz to strzał w stopę i zimny kubeł na je
          > go łeb.
          >
          > Wojna to może być ale w Rosji o władzę niedługo.
      • zapijaczony_ryj Re: Boję się, ze dojdzie do wojny światowej 22.07.14, 09:32
        nurko_k napisał:

> To jest myślenie magiczne.
        >
        > A nie bałeś się wojny jak USA wchodziło do Iraku? O wiele groźniejsze mogą być
        > konflikty w Indiach całkiem na innej półkuli niż te zawieruchy Ukraińskie, któr
        > e raptem o wojnie przypominają.

Jeśłi banda łobuzów szaleje w innym mieście, to ja nie mampowodu do obaw.Jeśłi natomiast w sąsiedniej dzielnicy mojego miasta, to moje obawy są uzasadnione.
        >
        > A kogo z kim i o co i za czyje pieniądze miałaby być ta wojna? Myślisz, że jak
        > Rosjanie mają bombki to nie mają wnucząt? Jedno jest pewne, wojny nuklearnej na
        > pewno Rosja nie wygra, ani żadnej innej.

A jakie to ma znaczenie kto wygra jak nic nie będzie poza zgliszczami i spaloną ziemią?

Sytuacja na Ukrainie to tylko i wyłą
        > cznie efekt rozpadu tego państwa. Tego państwa to to już nawet nie ma teoretycz
        > nie.

Widzę, ze inaczej świat postrzegasz niż ja.
    • p.grochowski Re: Boję się, ze dojdzie do wojny światowej 21.07.14, 16:04
      Mieszkańcy wschodniej Ukrainy muszą sami w referendum zadecydować w skład jakiego państwa chcą wchodzić, tak aby nie doszło do konfliktu międzynarodowego.. Już w 2004 roku wyborcza mapa Ukrainy była podzielona pomiędzy Wiktora Jakukowycza i Witalija Juszczenkę. Ukraińcy posługujący się językiem ukraińskim mają prawo żyć we własnym niezależnym państwie. Piotr.
      • zapijaczony_ryj A kto zrusyfikował Ukrainę? 22.07.14, 18:05
        p.grochowski napisał:

> Mieszkańcy wschodniej Ukrainy muszą sami w referendum zadecydować w skład jakie
        > go państwa chcą wchodzić, tak aby nie doszło do konfliktu międzynarodowego.. Ju
        > ż w 2004 roku wyborcza mapa Ukrainy była podzielona pomiędzy Wiktora Jakukowycz
        > a i Witalija Juszczenkę. Ukraińcy posługujący się językiem ukraińskim mają praw
        > o żyć we własnym niezależnym państwie. Piotr.

Rosjanie, czy Ukraińcy zukrainizowali Rosję?
        • p.grochowski Re: A kto zrusyfikował Ukrainę? 22.07.14, 19:38
          Ukraińcy to młody naród. Datuje się jak wiadomo od XVII wieku i epoki Bohdana Chmielnickiego. Byłem oczywiście zwolennikiem niepodległości tego kraju w 1918 roku i sojuszu Semena Petlury z Józefem Piłsudskim. Tak jest i dzisiaj, mieszkańcy wschodniej Ukrainy muszą sami zadecydować komu chcą podlegać. Natomiast Lwów - symbolem przyjaźni polskiej i ukraińskiej. Piotr.

zapijaczony_ryj napisał:

> p.grochowski napisał:
          >
          > > Mieszkańcy wschodniej Ukrainy muszą sami w referendum zadecydować w skład
          > jakie
          > > go państwa chcą wchodzić, tak aby nie doszło do konfliktu międzynarodoweg
          > o.. Ju
          > > ż w 2004 roku wyborcza mapa Ukrainy była podzielona pomiędzy Wiktora Jaku
          > kowycz
          > > a i Witalija Juszczenkę. Ukraińcy posługujący się językiem ukraińskim maj
          > ą praw
          > > o żyć we własnym niezależnym państwie. Piotr.
          >
          > Rosjanie, czy Ukraińcy zukrainizowali Rosję?
          • zapijaczony_ryj Re: A kto zrusyfikował Ukrainę? 23.07.14, 14:49
            p.grochowski napisał:

> Ukraińcy to młody naród. Datuje się jak wiadomo od XVII wieku i epoki Bohdana C
            > hmielnickiego. Byłem oczywiście zwolennikiem niepodległości tego kraju w 1918 r
            > oku i sojuszu Semena Petlury z Józefem Piłsudskim. Tak jest i dzisiaj, mieszkań
            > cy wschodniej Ukrainy muszą sami zadecydować komu chcą podlegać. Natomiast Lwów
            > - symbolem przyjaźni polskiej i ukraińskiej. Piotr.

No tak, tylko, ze tam przesiedlili za komuny Rosjan. Bez pytania się o zgodę Ukraińców
        • p.grochowski Re: A kto zrusyfikował Ukrainę? 23.07.14, 10:44
          Ukraina jest częścią kultury wschodniej i prawosławnej. Trudno żeby Rosja nie miała na nią wpływu. Nie przeszkadza to mi być zwolennikiem niepodległego państwa ukraińskiego. Piotr.zapijaczony_ryj napisał:
          >
          > Rosjanie, czy Ukraińcy zukrainizowali Rosję?
          • zapijaczony_ryj Re: A kto zrusyfikował Ukrainę? 24.07.14, 05:35
            p.grochowski napisał:

> Ukraina jest częścią kultury wschodniej i prawosławnej. Trudno żeby Rosja nie m
            > iała na nią wpływu. Nie przeszkadza to mi być zwolennikiem niepodległego państw
            > a ukraińskiego. Piotr.zapijaczony_ryj napisał:
            > >
            > > Rosjanie, czy Ukraińcy zukrainizowali Rosję?

ale, czy musi ten wpływ być połąc zony z agresją i mordowaniem ludzi, a nawet i grabieżą dobytku i terytorium Ukrainy?
            • p.grochowski Re: A kto zrusyfikował Ukrainę? 24.07.14, 07:40
              Mam nadzieję, że Rosja powstrzyma dziarskich separatystów.

zapijaczony_ryj napisał:

> p.grochowski napisał:
              >
              > > Ukraina jest częścią kultury wschodniej i prawosławnej. Trudno żeby Rosja
              > nie m
              > > iała na nią wpływu. Nie przeszkadza to mi być zwolennikiem niepodległego
              > państw
              > > a ukraińskiego. Piotr.zapijaczony_ryj napisał:
              > > >
              > > > Rosjanie, czy Ukraińcy zukrainizowali Rosję?
              >
              > ale, czy musi ten wpływ być połąc zony z agresją i mordowaniem ludzi, a nawet i
              > grabieżą dobytku i terytorium Ukrainy?
              • zapijaczony_ryj Re: A kto zrusyfikował Ukrainę? 24.07.14, 11:29
                p.grochowski napisał:

> Mam nadzieję, że Rosja powstrzyma dziarskich separatystów.

Zleceniodawca ma powstrzymać najemników, których wynajął?
                Jaja sobie robisz
    • niegracz kontynuacja szaleństwa- dążenia do wojny 21.07.14, 17:37
      z_zapijaczony_ryj napisał(a):

> A najciekawsze jest w tym wszystkim to, ze do wojny dąży przywódca narodu, któr
      > y w czasie ostatniej wojny zapłacił największą cenę, zapłacił zyciem ponad 20 m
      > ilionów swoich obywateli,
      a teraz rodziny tych poległych już to zapomniały i go
      > nawet w tym szaleństwie popierają.
      .
      Stalin chciał wojny w Europie - ale inaczej sobie ja wyobrażał
      społeczenstwo zaopłaciło cene za jego politykę
      -
      Stalin akurat się przejał smiercią 20 mln - zwisało mu to równo
      -ale było zawiedziony ze nie roszerzył wpływów pancerkomuny co najmniej do Paryża
      • zapijaczony_ryj Re: kontynuacja szaleństwa- dążenia do wojny 24.07.14, 15:05
        niegracz napisał:
        > -ale było zawiedziony ze nie roszerzył wpływów pancerkomuny co najmniej do
        > Paryża

Fakt, Stalinowi zycie ludzkie (obce) zwisało równo, ale teraz potomkowie tych co zginęłi popieraja następnego szaleńca, co prze do wojny.
        I to mnie dziwi
    • hordol no cóż... niewykluczone że twoja wnuczka 21.07.14, 17:46
      zginie w zawierusze wojennej.
      byłeś nic nieznaczącym pożytecznym idiotą.
      • zapijaczony_ryj Re: no cóż... niewykluczone że twoja wnuczka 21.07.14, 20:40
        hordol napisała:

> zginie w zawierusze wojennej.
        > byłeś nic nieznaczącym pożytecznym idiotą.

Najważniejsze, ze nie byłem NAczelnym Idiotą, który przejdzie do historii jako Największy Idiota wszechczasów:

tiny.pl/htd75
        Spróbuj znaleźć większego idiotę, a jak znajdzie4sz to wklej to pośmiejemy się razem
    • niegracz insynuacje 21.07.14, 17:52
      z_zapijaczony_ryj napisał(a):

> A zwolennicy Partii inaczej Sprawnych nie tylko nie zdają sobie sprawy z zagro
      > żenia ze strony Rosji, ale nawet nawołują do wojny z nią!
      > I dlatego właśnie też się boję powrotu tych szaleńców do władzy.
      > Pamiętam jak PiS_i się nabijali z Tuska gdy powiedział, ze nie wiadomo, czy we
      > wrześniu dzieci pójdą do szkoły, a jak teraz widać premier wiedział co mówi.
      .
      nie insynuuj nie imputuj
      nikt nie nawoluje do wojny z Rosją

a pamiętasz jak Tusk spacerował z Putinem na molo
      jak Sikorski sie zaprzyjaxniał ze swoim klaiega Ławrowem ?
      jak Kopacz piała na temat wspołpracy "jak w rodzinie" przy "wyjasnianiu nibytastropfy Tu154 " ?

jak mozna byo łdac sie nabierac tym kłamcom
      podobnie kłamia w sprawie zestrzelenia malezyjskiego samolotu
      jak i klamali w sprawie niby katastrofy Tu-154 w Smolensku

• zapijaczony_ryj Re: insynuacje 25.07.14, 08:00
        niegracz napisał:
        > jak mozna byo łdac sie nabierac tym kłamcom
        > podobnie kłamia w sprawie zestrzelenia malezyjskiego samolotu
        > jak i klamali w sprawie niby katastrofy Tu-154 w Smolensku

PiS_dnięcie w drzewo na wysokosci kilku metrów w czasie kiedy samolot nie miał prawa zejść nizej niz 100m nazywasz niby katastrofą?

Ruskie go magnesem ściągnęli, namagnesowali aluminium?
        Lecz się na głowę kolego.
        • niegracz Re: insynuacje 25.07.14, 08:34
          zapijaczony_ryj napisał:

>
          > PiS_dnięcie w drzewo na wysokosci kilku metrów w czasie kiedy samolot nie miał
          > prawa zejść nizej niz 100m nazywasz niby katastrofą?
          > Ruskie go magnesem ściągnęli, namagnesowali aluminium?
          > Lecz się na głowę kolego.
          >
          .
          jak będzie zbadana "katastrofa" to sie dowiemy jak było
          -
          wierz ruskim kłamstwom daleko zajedziesz

- tak jak Kopacz

np,. sekcje zwłok sa sfqałszowane
          za jakichs znanych tylko Rosjanom powodów 11 kwiwtnia ok godz 14-15 nie dopuszczono polskich prokuratorów do udziału w sekcjach zwok
          - Rosjanie stwierdzili ze własnie je zakonczyli

- nie da się wykonac w 8 godz 96 sekcji zwłok
          to fizycznie niemozliwe

polska" rusofobiczna" prokuratura wreszczie na to wpadła
    • sowietolog44 Ergo, przestań popierać PO, a zacznij PiS; poniewa 22.07.14, 01:45
      ż PiS nigdy, ale to NIGDY nie straszył Polaków wojną z Rosją, ani do tego nie dążył, natomiast PO i owszem, w osobach Sikorskiego i Tuska, to robią. Ostatnio nawet często. To Donek, a nie Jarek, straszy cię tym, iże twoja wnuczka we wrześniu może nie pójść do szkoły...

Poza tym, to nie PiSowcy, lecz POwcy rozzuchwalili putinowców własną totalną absencją przy katastrofie (zamachu...?) smoleńskiej.

A prezydent Kaczyński ostrzegał, mówiąc, iż najpierw Gruzja, potem Ukraina, a następnie kraje bałtyckie i być może Polska...
      • ayran Re: Ergo, przestań popierać PO, a zacznij PiS; po 24.07.14, 11:05
        sowietolog44 napisał(a):

> ż PiS nigdy, ale to NIGDY nie straszył Polaków wojną z Rosją, ani do tego nie d
        > ążył,

Tak, tak wielonikowy przygłupie. Nigdy, ale to nigdy:

www.wiadomosci24.pl/artykul/macierewicz_rosja_poprzez_smolensk_wypowiedziala_polsce_wojne_230884.html
        • zapijaczony_ryj Idiota i tak nie zrozumie!!! 25.07.14, 19:24
          ayran napisał:

> sowietolog44 napisał(a):
          >
          > > ż PiS nigdy, ale to NIGDY nie straszył Polaków wojną z Rosją, ani do teg
          > o nie d
          > > ążył,
          >
          >
          > Tak, tak wielonikowy przygłupie. Nigdy, ale to nigdy:
          >
          > www.wiadomosci24.pl/artykul/macierewicz_rosja_poprzez_smolensk_wypowiedziala_polsce_wojne_230884.html
          >
          >
      • zapijaczony_ryj Re: Ergo, przestań popierać PO, a zacznij PiS; po 25.07.14, 15:26
        sowietolog44 napisał(a):

> ż PiS nigdy, ale to NIGDY nie straszył Polaków wojną z Rosją, ani do tego nie d
        > ążył, natomiast PO i owszem, w osobach Sikorskiego i Tuska, to robią. Ostatnio
        > nawet często. To Donek, a nie Jarek, straszy cię tym, iże twoja wnuczka we wrze
        > śniu może nie pójść do szkoły...
        >
        > Poza tym, to nie PiSowcy, lecz POwcy rozzuchwalili putinowców własną totalną ab
        > sencją przy katastrofie (zamachu...?) smoleńskiej.
        >
        > A prezydent Kaczyński ostrzegał, mówiąc, iż najpierw Gruzja, potem Ukraina, a n
        > astępnie kraje bałtyckie i być może Polska...

Tak, a co z kondominium niemieckim? Nadal nim jesteśmy?
        A Merkel nadal naćpana jakaś?

A Kto s_rał Ruskim na wycieraczkę, a potem się dziwił, ze nas nie lubią?
        Za czyich rzadów Ruskie zrobili blokadę na polskie żarcie, na chabaninę, warzywa i owoce?
    • polskagolyzad5 Re: Boję się, ze dojdzie do wojny światowej 22.07.14, 10:31
      POLSKA ma odwiecznych WROGÓW czyli ROSJAN ,NIEMCÓW ,ŻYDÓW i nic nie zmienia-czyli jak dojdzie do WŁADZY PIS to wyśle armia na Ukrainę
      • z_zapijaczony_ryj Chciałbyś 26.07.14, 09:14
        polskagolyzad5 napisał:

> POLSKA ma odwiecznych WROGÓW czyli ROSJAN ,NIEMCÓW ,ŻYDÓW i nic nie zmienia-czy
        > li jak dojdzie do WŁADZY PIS to wyśle armia na Ukrainę
    • 14pol Re: Lemingi idźcie do Sowy&Przyjaciół 22.07.14, 18:30
      Jak już nastąpi ten 1.09 a strzałów ni widu ni słychu, to najecie się grochówy i zacznięcie tak rąbać jakby wybuchła III WŚ co by nie było wam głupio że wojna nie przyszła pomimo zapewnień ryżego przygłupa......
      • zapijaczony_ryj Re: Lemingi idźcie do Sowy&Przyjaciół 26.07.14, 13:48
        14pol napisał:

> Jak już nastąpi ten 1.09 a strzałów ni widu ni słychu, to najecie się grochówy
        > i zacznięcie tak rąbać jakby wybuchła III WŚ co by nie było wam głupio że wojna
        > nie przyszła pomimo zapewnień ryżego przygłupa......

To jak nazwiesz tego kurdupla, co tyle razy z rzędu przegrywa z takim przygłupem?

SUPER PRZYGŁUB, czy wyjątkowy przygłup?
        A moze najgłupszy z przygłupów?
    • tadzap Re: Boję się, ze dojdzie do wojny światowej 22.07.14, 20:04
      To wylej wiadro wody na łby Tuska i jemu POdobnych.
      Z Rosją trzeba rozmawiać,sprzatać ich POmniki i palić znicze.
      • zapijaczony_ryj Re: Boję się, ze dojdzie do wojny światowej 28.07.14, 07:51
        tadzap napisał:

> To wylej wiadro wody na łby Tuska i jemu POdobnych.
        > Z Rosją trzeba rozmawiać,sprzatać ich POmniki i palić znicze.

Wszystkie pomniki trzeba sprzątać i palić na nich znicze.A nie buczeć i obsrywać
    • trzask-prask Re: Boję się, ze dojdzie do wojny światowej 24.07.14, 08:40
      Twoje dzieci i wnuczka
      zostaną napromieniowani.
      Będą umierać miesiącami
      wyjąc z bólu jak wilki
      i prosząc o śmierć.
      • zapijaczony_ryj Re: Boję się, ze dojdzie do wojny światowej 29.07.14, 06:29
        trzask-prask napisał:

> Twoje dzieci i wnuczka
        > zostaną napromieniowani.
        > Będą umierać miesiącami
        > wyjąc z bólu jak wilki
        > i prosząc o śmierć.

No przecież właśnie dlatego się boję wojny światowej. Wyraźnie to napisłem
    • szlachcic Re: Boję się, ze dojdzie do wojny światowej 24.07.14, 20:01
      zapijaczony_ryju, zadnej wojny swiatowej nie bedzie
      Putin ma za duzo kasiorki na koncie aby do tego doprowadzic
      a co do kraju ktory poniosl najwieksze straty, przeciez Putin oszukuje swoich obywateli jak w koreii polnocnej. To jest manipulowalne spoleczenstwo, im mozna zawsze wmowic ze to inni zaczeli, przyklady masz dzisiaj, ruskie media mowia ze polscy zolnierze sa na ukrainie i ruska swolocz w to wierzy
      Bomba atomowa - mysle ze ta brudna, w pierwszej kolejnosci wybuchnie w Izraelu
      Lecz do wojny swiatowej jeszcze jest daleko
      Koreanski przyglup moze i wystrzelilby jedna ale jest swiadomy tego ze zostalby zmieciony z powierzchni ziemii
      • p.grochowski Re: Boję się, ze dojdzie do wojny światowej 25.07.14, 05:07
        Problem w tym, że wschodnia Ukraina jest bardzo rosyjska. I sam nie wiem co o tym sądzić, czy powinna być w składzie Ukrainy. Mam nadzieję, że Kozacy dońscy i kubańscy wybiorą właśnie tą opcję. Jeśli chodzi o tereny zamieszkałe przez Rosjan, to po co Ukrainie taki kłopot. A co wiadomo o Ukraińcach zamieszkałych na terenie Rosji? Piotr. szlachcic napisał:

> zapijaczony_ryju, zadnej wojny swiatowej nie bedzie
        > Putin ma za duzo kasiorki na koncie aby do tego doprowadzic
        > a co do kraju ktory poniosl najwieksze straty, przeciez Putin oszukuje swoich o
        > bywateli jak w koreii polnocnej. To jest manipulowalne spoleczenstwo, im mozna
        > zawsze wmowic ze to inni zaczeli, przyklady masz dzisiaj, ruskie media mowia ze
        > polscy zolnierze sa na ukrainie i ruska swolocz w to wierzy
        > Bomba atomowa - mysle ze ta brudna, w pierwszej kolejnosci wybuchnie w Izraelu
        > Lecz do wojny swiatowej jeszcze jest daleko
        > Koreanski przyglup moze i wystrzelilby jedna ale jest swiadomy tego ze zostalby
        > zmieciony z powierzchni ziemii
      • zapijaczony_ryj Tym co się nie boją polecam 30.07.14, 15:38
        szlachcic napisał:

forum.gazeta.pl/forum/w,50,152129653,152129653,Boje_sie_ze_dojdzie_do_wojny_swiatowej.htmlTo jest manipulowalne spoleczenstwo, im mozna
        > zawsze wmowic ze to inni zaczeli, przyklady masz dzisiaj, ruskie media mowia ze
        > polscy zolnierze sa na ukrainie i ruska swolocz w to wierzy
        > Bomba atomowa - mysle ze ta brudna, w pierwszej kolejnosci wybuchnie w Izraelu
        > Lecz do wojny swiatowej jeszcze jest daleko
        > Koreanski przyglup moze i wystrzelilby jedna ale jest swiadomy tego ze zostalby
        > zmieciony z powierzchni ziemii
    • marsaqua nie badz smieszny, to NATO i Izrael i rezim USA 25.07.14, 22:40
      pchają swiat do IIIWS. Poczytaj troche info ze swiata, a nie tylko lokalna mafijna propagande.
      Jak w XXI w. mozna byc tak zaslepionym I ciemnym!

www.veteransnewsnow.com/2014/07/25/508932-american-choice-genocide-or-justice/
      www.globalresearch.ca/us-stands-alone-in-vote-against-united-nations-inquiry-into-gaza-assault/5393287
      www.globalresearch.ca/us-intelligence-on-malaysian-flight-mh17-russia-didnt-do-it-us-satellite-photos-do-not-support-obamas-lies/5393053
      www.globalresearch.ca/what-the-mainstream-media-wont-report-about-malaysia-airlines-flight-mh17/5393297

• marsaqua Re: nie badz smieszny, to NATO i Izrael i rezim U 25.07.14, 22:46
        rt.com/usa/175596-dempsey-ukraine-cold-war/
        consortiumnews.com/2014/07/24/israel-and-us-hit-self-destruct/
        www.globalresearch.ca/washington-is-escalating-the-orchestrated-ukrainian-crisis-to-war/5393205
    • douglasmclloyd Kacapy są gotowe 25.07.14, 22:51
      Mobilizują i gromadzą siły na zachodniej granicy.
      • zapijaczony_ryj Re: Kacapy są gotowe 22.08.14, 09:22
        douglasmclloyd napisał:

> Mobilizują i gromadzą siły na zachodniej granicy.
        >

Najpierw wykończą sąsiadów, a potem z braku wrogów będą siebie nawzajem wykańczać-jak za Stalina
    • xystos ...ze dojdzie do wojny światowej-zarobia wybrani 26.07.14, 10:10
      "Przede wszystkim należy podkreślić, że naszym wrogiem jest nie tylko Al-Kaida, ponieważ takich organizacji jest więcej"

przedwszystkim najwiekszym zagrozeniem Cywilizacji Zachodniej jest Swiatowe Zydostwo ktore przy pomocy
      pieniadza opanowalo wszystkie dziedziny zycia naszej cywilizacji,zeby sie skutecznie bronic i chronic Zydów
      nalezy przyjac ogulnoswiatowa Karte Praw i Obowiazków Zydów
      1.Zyd moze pracowac tylko dla zyda
      2Zyd moze zatrudniac tylko zyda
      3.Zyd mozy zarabiac tylko na zydzie lub byc wykozystywanym tylko przez innego zyda
      4Zydowski pacjet moze byc leczonym wylacznie przez zydowskiego lekarza
      5Zydowski lekarz moze leczyc wylacznie zydowskich pacjetow
      6Zydowski profesor/nauczyciel moze uczyc wylacznie zydowskich studentow/uczni
      7.Zydowscy studenci/uczniowie moga byc edukowani wylacznie przez Zydowskich profesorów/nauczycieli
      8.Niezydowscy wspolobywatele musza zagwarantowac cielesna nietykalnosc swym Zydowskim wspolobywatelom
      et vice versa
      9. -
    • yoma Re: Boję się, ze dojdzie do wojny światowej 27.07.14, 17:22
      Jakiej wojny. Potorturujesz sobie trochę i żadnej wojny nie będzie.
      • p.grochowski Re: Boję się, ze dojdzie do wojny światowej 27.07.14, 18:19
        Premier Arsenij Jaceniuk to dla mnie symbol niepodległej Ukrainy. Mam nadzieję, że on i jego stronnicy dadzą jeszcze się poznać w ukraińskiej polityce. Piotr.

yoma napisała:

> Jakiej wojny. Potorturujesz sobie trochę i żadnej wojny nie będzie.
        • lech.junosza Wuj Sam prze do tego. 27.07.14, 18:32
          p.grochowski napisał:

> Premier Arsenij Jaceniuk to dla mnie symbol niepodległej Ukrainy. Mam nadzieję,
          > że on i jego stronnicy dadzą jeszcze się poznać w ukraińskiej polityce. Piotr.
          >
          Zrób szybko kupę. To Cię ubogaci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka