Dodaj do ulubionych

Modelowanie wojny

01.08.14, 22:39
Wojna na Ukrainie, czy to wojna czy nie wojna? Kto walczy przeciwko komu? Kto jest za a kto przeciw? Czyja informacja jest prawdziwa?

Trudno to zrozumiec. Ale mam model. Bardzo dobry model. Jest nim forum swiat. Walka na nim jest ostra a jej glowna ofiara jest jakosc wpisow i jakosc watkow.

Wpisy sa bez sensu. Watki sa coraz glupsze. Nie ma komu wierzyc bo kazdy sluzy tylko swojej prawdzie.

Chyba tak rzeczywiscie wyglada wojna.

PF
Obserwuj wątek
    • romrus W zadnym wypadku nie sluchaj Ruskow 01.08.14, 23:42
      polski_francuz napisał:
      > Wojna na Ukrainie, czy to wojna czy nie wojna? Kto walczy przeciwko komu? Kto j
      > est za a kto przeciw? Czyja informacja jest prawdziwa?
      >
      > Trudno to zrozumiec.

Sluchaj Ukraincow.
      Oni zawsze maja racje.
      forum.gazeta.pl/forum/w,50,152411143,152418697,Ukrainskie_dziennikarstwo_zabic_1_5_mln_ludzi.html
    • gloubiboulgomm Re: Modelowanie wojny 02.08.14, 08:52
      Salut PF! La santé, ça va?
      • polski_francuz Salit Gloubi 02.08.14, 09:28
        ça va et toi?

Amitiés

PF
        • gloubiboulgomm Re: Salit Gloubi 02.08.14, 14:58
          La santé va bien.Les vacances arrivent.Ne nous fais pas un coup de blues,d'accord?
          Allez,bon courage!!
          • polski_francuz Bonjour Tristesse 02.08.14, 19:39
            Troche sie niepokoje o ciag dalszy wydarzen zaczetych wczesna wiosna na Ukrainie. Jak juz sie nie martwie o nasza nowa ojczyzne:)

Pozdro

PF
    • herr7 dobre sobie.... 02.08.14, 10:47
      to jest starcie politruków. Nikogo tutaj nie interesują racje drugiej strony. Ludzi mających coś do powiedzenia jest tu jak na lekarstwo.
      • wojciech.2349 Re: dobre sobie.... 02.08.14, 15:18
        herr7 napisał:
        > to jest starcie politruków. Nikogo tutaj nie interesują racje drugiej strony. L
        > udzi mających coś do powiedzenia jest tu jak na lekarstwo.
        ----------------
        Nie ma tutaj Ukraińców.
        Tokują jedynie Kacapy.
    • gosc_ze_smolenska Re: Modelowanie wojny 02.08.14, 20:57
      bardzo dobrze ujales ten balagan, balagan na polu walki, balagan we lbach ludzi.
      Wczesniej wszystko bylo prosciej. Kazda strona uprawiala swoja propagande. Ludzie ja sluchali swoja propagande i do pewnego stopnia oraz do pewnego czasu w nia wierzyli.
      Teraz wszystko jest bardziej skomplikowane. Teraz kazda strona konfliktu moze uprawiac propagande na obcym polu. Im glupsza teza, tym latwiej ona moze przebic sie i przekonac. Po co szukac dowodow. Dowody mozna wyrobic w kazdej ilosci we wlasnym zakresie nawet nie wchodzac na pole walki.
      Jeszcze gorzej dla ludzi, ze trudno odroznic Dobrych od Zlych, wiarygodne zrodla od niewiarygodnych. Tak teraz wyglada zycie, tak teraz wyglada wojna.

• polski_francuz Koniec dialogu 02.08.14, 22:19
        to koniec miedzyludzkich stosunkow. A jak nie ma juz stosunkow miedzy ludzmi to przeciwnicy sa jak smieci do wyrzucenia.

1ws. sie zaczela bo sie mezczyzni nudzili, 2 ws. sie zaczela bo niepotrzenbie ponizono honorowych ludzi zbytnimi reparacjami, a 3 ws. sie zacznie dlaczego?

A zmierza do tego, ze sie zacznie?

PF
        • mara571 Re: Koniec dialogu 03.08.14, 07:48
          polski_francuz napisał:

> to koniec miedzyludzkich stosunkow. A jak nie ma juz stosunkow miedzy ludzmi to
          > przeciwnicy sa jak smieci do wyrzucenia.
          >
          > 1ws. sie zaczela bo sie mezczyzni nudzili, 2 ws. sie zaczela bo niepotrzenbie p
          > onizono honorowych ludzi zbytnimi reparacjami, a 3 ws. sie zacznie dlaczego?
          >
          > A zmierza do tego, ze sie zacznie?
          >
          > PF

Trudno mi uwierzyć, ze to ty napisałeś PF.
          • polski_francuz Potwierdzam 03.08.14, 08:23
            ze napisalem. I ze widze sprawy dosc pesymistycznie. W obecnej sytuacji "dialogu gluchych" gdy kazdy mowi swoje i nikt nikogo nie slucha, wystarczy czyjas mala glupota by ruszyla wielka lawina.

PF
    • mrs.courvoisier Re: Modelowanie wojny 03.08.14, 11:45
      Wygląda mi NATO że wojna na Ukrainie dopiero się rozkręca, a rozkręcana jest wedle modelu sprawdzonego na Bliskim Wschodzie, modelu nigdy nie kończącej się wojny. Trzeba przetrzebić Słowian, których stanowczo za dużo dziś w maleńkiej Europie, która co prawda sięga aż po Ural, jak głosi oficjalna geograficzna propaganda, ale nieoficjalnie (wedle wykształconych inaczej mędrców takich jak Obama) to sięga zaledwie po Wisłę.
      • pijatyka Straszne to NATO - najpierw podstępnie... 24.08.14, 21:16
        ...zajęło Krym, a teraz jeszcze rozkręca wojnę na Ukrainie...

Że też bata na nich nie ma!
    • wojciech.2349 Re: Modelowanie wojny 03.08.14, 11:59
      Myślę, myślę i myślę, ale jakiegoś sensownego
      modelu nie potrafię znaleźć.

Najazd Czeka na to forum był jednak wiarygodnym
      symptomem mówiącym jak Rosjanie faktycznie myślą.
      Kłamstwo to ich oręż.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka