Dodaj do ulubionych

Jak Pepiczki widza Polakow.

04.09.14, 12:27
Bardzo pouczajaca lektura dla tych wszystkich pole realis,ktore uwazaja sie za sol ziemi.

aeronet.cz/news/donald-tusk-zvoleny-do-cela-eu-je-signalem-pro-valku-s-ruskem/
Mocarstwowe ciagnatki Polakow sa widoczne nie tylko mnie,Czesi to rowniez widza:
Velké Polsko a převzetí vlády nad Slovany
"Polsko chce válku s Ruskem z historických důvodů. Obsazení části Ukrajiny a znovuvytvoření Velkého Polska je pouze učebnicovým scénářem možné motivace. Ve skutečnosti jde o jinou snahu, totiž o obrovské úsilí Varšavy, aby převzala vedoucí úlohu slovanských a obecně i post-komunistických zemí v Evropě. Poláci se snaží o uchopení této slovanské vůdčí pozice velmi dlouho, už od středověku a s různými úspěchy se jim to dařilo, i když obvykle jen na krátkou dobu. Konečným cílem je eliminace Moskvy jako mocenského centra ve Východní Evropě a jeho přesunutí do Varšavy."
I dla tych nedznych cele polskie paranoiki,marzace o Wielkiej Polsce,gotowe spalic Europe w wojnie atomowej,nie myslac o tym,ze nie bedzie wtedy nie tylko Wielkiej Polski,a nawet bardzo malutkiej.
Česká republika, Slovensko a Maďarsko v žádném případě nepůjdou do války s Ruskem.

Polska,ktora widzi swoja przyszlosc w robieniu laski swojemu panu z za ocenu,moze okazac sie izolowana w Europie.A szkoda.
Obserwuj wątek
    • mlodavy Re: Jak Pepiczki widza Polakow. 04.09.14, 12:41
      "Poláci se snaží o uchopení této slovanské vůdčí pozice velmi dlouho, už od středověku a s různými úspěchy se jim to dařilo, i když obvykle jen na krátkou dobu. Konečným cílem je eliminace Moskvy jako mocenského centra ve Východní Evropě a jeho přesunutí do Varšavy."

Co w tym złego, idee pansłowiańskie są u nas od starożytności, a nie średniowiecza, i od dawna jest problem z ich przekręcaniem przez dawniej Bułgarów (Vougarów) znad Wołgi, dziś ta populacja nazywa się Ruskimi ;)

ps. podobno u was w armii 40% to (al) muminki, niedługo Putin będzie mógł aspirować do tytułu kalifa, a nie cara;]
    • radar105 Re: Jak Pepiczki widza Polakow. 04.09.14, 14:32
      widac czechow nie opanowal narod wybrany
      • boavista4 Re: Polski kompleks wyzszosci 04.09.14, 14:50
        Ze Bylismy kolonia zaborcow, chrystusem europy it'd. rosja to nasz najwiekszy wrog, rosjanie. To podludzie , zagubieni w sniegu , brudzie, glupocie I odwiecznej biedzie, stalinowcy, kaci polka ow it'd. Te I inne bajki wzmacniane sa kolejnymi katyniami I Czym sie tylko da. Szkoda ze Nasz Narod daje sie mamic taka propaganda ..
        • mlodavy Re: Polski kompleks wyzszosci 04.09.14, 19:09
          oj tam taki niewielki maciupeńki kompleks

wspanialarzeczpospolita.wordpress.com/2014/07/22/lechici/
          Polska po litewsku to Lenkija (Lęchija), a Polak to Lenkas. Węgrzy zwą nas Lengyel i jest to połączenie dwóch słów: Lech i Angyel (Pan i Anioł), a nasze państwo zwą Lengyelorszag, co dosłownie oznacza Państwo Panów Aniołów.

To tylko jakiś naśladowca ale dopowiem tu jest starsza strona "Wnioski z powyższej etymologii można wyciągnąć takie, że Antowie czyli Antele ~ Andele, An'dziele ~ Dziel'ni, to Aniołowe więc król Antów był królem aniołów czyli najwyższym Bogiem-Królem Scytów, pierwotny ciąg słowotwórczy jest oczywiście od Ante przód - przedni i Want ~ Bant (związek sznurki) czyli najpierw byli B'ant'owie ~ W'ant'owie (W'andale - antele) (j)Antowie później Andeli ~ Andzielni ~ Dzielni."

Zdraw bud krali andel'ski

Jak wiadomo to król króli starożytnej Polski jest tym bogiem w którego wierzycie. Serafini "(lehisaref) oznaczającego spalać się, płonąć to są lehi-saref lehici-serbowie(serv-sef), Druga grupa, cherubim – silni, czyli Lugii-Hari harat po czesku płonąć.

Plemię Serbów pali się na stosie, jeśli wódz(bóg) jego umrze, i spalają także swoje konie

Gdyby nie historia Polski nie mielibyście swojej religii. ;]
    • krzysiozboj Re: Jak Pepiczki widza Polakow. 04.09.14, 15:03
      Napiszę Igor kiedy zaczęło mi odrobinę świtać odnośnie motywacji dla których tak obsrywasz kraj którego ponoć obywatelem jesteś. Ano wtedy jak poczytałem nieco o motywacjach i narodowości bojowników podrzynającym gardła w Iraku a którzy jak się okazuje są obywatelami GB. ten sam poziom frustracji u Ciebie co i u tych "wojowników", mieszkają w kraju który szczerze nienawidzą, nienawidzą swoich sąsiadów, są pełni frustracji. Natomiast tam w Iraku podobnie jak Ty tutaj na forum czują się panami życia i śmierci w stosunku do tych wśród których normalnie żyją.

Naprawdę wysoko cenię Romrusa mimo że on jest zdeklarowanym rosyjskim nacjonalistą a ja Rosję uważam za kraj historycznie wrogi Polsce, jego bym się jakoś nie bał, bałbym się Ciebie mimo że deklarujesz się Polakiem. Bałbym się dlatego bo Ty Polski i Polaków szczerze nienawidzisz a Romrus tylko ma świra na punkcie swojej ojczyzny, może byłbyś ten kraj i jego obywateli jakoś tam tolerować ale tylko pod warunkiem że byliby podnóżkiem wielkiej Rosji Igora, niedoczekanie Twoje.
      • romrus Ahahaha:-) 04.09.14, 15:24
        krzysiozboj napisał:
        > Naprawdę wysoko cenię Romrusa mimo że on jest zdeklarowanym rosyjskim nacjonalistą a ja Rosję uważam za kraj historycznie wrogi Polsce, jego bym się jakoś nie bał,
        > Romrus tylko ma świra na punkcie

Krzysio, wiele razy Cie wyjasnialem, ze nie jestem zadnym nacjonalista, bo nigdy w zyciu nie dziele ludzi w/g nacji, narodowosci, wyznania, etc.
        Jestem rosijskim imperialista i tego nie ukrywam:-)
        • uk.igor Re: Ahahaha:-) 04.09.14, 16:46
          Nacjonalisci,tacy jak Krzysio,nie sa wstanie zrozumiec tego,ze Rosjanie z zasady nie mogaa byc nacjonalistami i ze rosyjskim imperialistom moze byc etniczny Tatarin lub Czuwasz,nie mowiac juz o Ukraincu,ktory jest obywatelem Rosji.
          A nie ty,romrus,a nie ja,nie sa nacjonalistami.
          • romrus No nie do konca 04.09.14, 17:23
            uk.igor napisał(a):
            > Nacjonalisci,tacy jak Krzysio,nie sa wstanie zrozumiec tego,ze Rosjanie z zasad
            > y nie mogaa byc nacjonalistami i ze rosyjskim imperialistom moze byc etniczny T
            > atarin lub Czuwasz,nie mowiac juz o Ukraincu,ktory jest obywatelem Rosji.
            > A nie ty,romrus,a nie ja,nie sa nacjonalistami.

Dla ludzi, mieszkajacych w monoetnicznych krajach, okreslenie "nacjonalista" jest czyms normalnym, bo panstwo i narod to jest to samo.
            Finski nacjonalisci z partii "Prawdziwych Finnow" sa absolutnie przytomni i wcale nie sa wrogo nastawiony wobec n/p Rosji.
            Dbaja o kraj i tyle, a kraj i narod dla nich sa jedyny.
            • uk.igor Dla mnie nacjonalista nie jest czyms zlym,romrus. 04.09.14, 17:27
              Polski nacjonalista nie jest w niczym gorszy od finskiego.ja tylko stwierdzilem,ze Rosjanin nie moze byc nacjonalistom,a to z racji tego,ze od bardzo wiele lat zyjemy bok obok z innymi narodami i do tego pod jednym dachem.
        • krzysiozboj Re: Ahahaha:-) 04.09.14, 23:56
          romrus napisał:

...
          > Krzysio, wiele razy Cie wyjasnialem, ze nie jestem zadnym nacjonalista, bo nigd
          > y w zyciu nie dziele ludzi w/g nacji, narodowosci, wyznania, etc.
          > Jestem rosijskim imperialista i tego nie ukrywam:-)

Wytłumaczę Tobie czym różni się Twój rosyjski imperializm od bratniej (też rosyjskiej na dobrą sprawę) miłości Igora na przykładzie zachodniej Ukrainy. Ty "imperialista" najchętniej pogoniłbyś "chochły" (czy jak ich tam zwiesz) w objęcia "wroga", taki dziwny imperializm, podejrzewam ze nawet nic byś od nich nie chciał gdyby tylko obiecali że idą i szybko nie wrócą. Igor z racji że że ich kocha szczerą miłością to po ojcowsku/bratersku by ich przytulił, a przytulił by ich tak że pokochaliby go w podobny sposób jak kochali Polaków w 40tych latach.

Myślę ze podobnie byłoby i z Polską, Ty imperialista rozważając Warszawę pod protektoratem Moskwy pewnie zapytałbyś "a na ch...j mi to potrzebne, same kłopoty z tym będą", Igor z ojcowską troską pewnie krzewiłby bratnią miłość polsko-rosyjską.

A wtedy ja już wolę tego wrogiego imperialistę który pilnuje swojego niż brata który wie co dla mnie lepsze.
      • uk.igor Glupiejesz,mkrzysio,co raz bardziej. 04.09.14, 16:41
        Nic nie rozumiez.jestes ogarniety nienawiscia do Rosjan,ktora bardzo nieudolnie ukrywasz. Twoje zaloty do romrusa,to tylko proba poroznic nas,to znana metoda,stosowana przez Zydow.Jestes Zydem,Krysio?
      • eva15 Co za obłęd 04.09.14, 18:59
        krzysiozboj napisał:

< Bałbym się dlatego bo Ty Polski i Polaków szczerze nienawidzisz

Weń coś na uspokojenie, jeśli masz takie oderwane od realiów stany lękowe.
        Zona Igora jest Polką, dzieci na wpół-Polakami , więc pewnie Igor co noc kombinuje jak tych "znienawidzonym Polakom " poderżnąć gardło albo wziąć pod "ruski but".

Porównywanie postawy Igora do frustracji morderców z ISIS najwięcej mówi o tobie i twojej postawnie wobec inaczej myślących i/lub mających inny sposób ekspresji niż twój.

• uk.igor Re: Co za obłęd 04.09.14, 19:12
          Ewa,to nie obled,to cos innego.
        • krzysiozboj Re: Co za obłęd 04.09.14, 21:45
          A ja pisałem coś do Ciebie tutaj? Ty aby swoim zwyczajem nie czytasz znów coś czego nie napisano?
          I chyba już kilka razy zwracałem uwagą, mądrzejszy od ciebie jeszcze się nie urodził, ja zdecydowanie za głupi by w polemikę z tobą wchodzić.
          • eva15 Re: Co za obłęd 04.09.14, 21:51
            Może za 2. razem zrozumiesz, co napisałeś i jakie to obraźliwe:

Napiszę Igor kiedy zaczęło mi odrobinę świtać odnośnie motywacji dla których tak obsrywasz kraj którego ponoć obywatelem jesteś. Ano wtedy jak poczytałem nieco o motywacjach i narodowości bojowników podrzynającym gardła w Iraku a którzy jak się okazuje są obywatelami GB. ten sam poziom frustracji u Ciebie co i u tych "wojowników", mieszkają w kraju który szczerze nienawidzą, nienawidzą swoich sąsiadów, są pełni frustracji.
    • widz102 Żadne pepiki, tylko ruska agentura z Holandii 04.09.14, 15:11
      A konkretnie portal-fałszywka FSB z siedzibą pod Eindhooven
      Cuchniecie FSB na odleglość, trolle putlera.

Wy IHX, wątek - kosz!
      • 5magna A jak Pan Bog widzi Polakow? 04.09.14, 15:34
        Blazny I to nie Ruska agentura w Niebie.....
        • widz102 Re: A jak Pan Bog widzi Polakow? 04.09.14, 15:39
          Złapany na łgarstwie, czyli za brudne łapsko w cudzej kieszeni jak zwykle pieprz..ysz trzy po trzy.
          IHX trollu putlersynie
          wątek fałszywka - kosz!
          • 5magna A jak swiat widzi witza? 04.09.14, 16:12
            Specjalista od robienia loda.......
            • johnny-kalesony Re: A jak swiat widzi witza? 05.09.14, 00:52
              No popatrz - czyli jednak masz jakiś zawód w życiu ...

Pozdrawiam
              Keep Rockin'
        • uk.igor Magna,nie przesadzaj. 04.09.14, 16:50
          Na ogol Polacy sa bardzo mili i przyjazni.Odbija dopiero wtedy,kiedy zaczynaja zajmowac jakies stanowisko.
          • 5magna Re: Magna,nie przesadzaj. 04.09.14, 19:03
            Zgadza sie ten Polak robi przyjemnosci chlopom...
    • zapijaczony_ryj Życzyłbyś,zeby was rosjan tak serdecznie 04.09.14, 16:44
      przyjmowano w krajach z którymi graniczycie jak nas przyjmują Pepiczki.
      Ostatnimi laty byłem tam kilkanascie razy ( co jak wiesz nie ma między nami granicy) i nigdy nie spotkałem się z aktem wrogosci, a wręcz odwrotnie z aktami przyjaźni.
      Robiliśmy kilkakrotnie tam zakupy materiałów budowlanych, bo nam wychodziło taniej.
      Umawialiśmy się na następna partię za tydzień, czy dwa i pepiki zawsze dotrzyywali danego słowa.
      Wy rosjanie takich dobrosasidzkich stosunków z żadnym z sąsiadów nie osiągniecie za sto lat.
      Bo jestescie postrzegani jako bandyci co podpisali papier o obronie Ukrainy a sami na nią napadliście.
      Od tego roku jesteście najbardziej znienawidzonym narodem w Europie.
      A nikogo sie tak Europa nie boi jak szaleńców pod wodzą psychopaty.
      TAk, ze nie usiłuj nas skłocić z sąsiadami, bo to ci się nie uda!
      • uk.igor Z osobistego doswiadczenia wiem,ryjku. 04.09.14, 16:49
        Ze jak tylko "pepiczki" dowiadywali sie",ze gosc,ktory wyszedl z samochodu o polskich rejestracjach, okazal sie etnicznym Rosjaninem,stosunek nie zmienial sie ,a nie troche.
        Z kolei w UK stosunek zmienia sie radykalnie,jak tylko Anglicy dowiaduja sie,kim jestem z narodowosci. Ryjku,jestem pewien,ze wtedy bardzo chcialbys okazac sie na moim miejscu.
        • zapijaczony_ryj Re: Z osobistego doswiadczenia wiem,ryjku. 04.09.14, 17:01
          uk.igor napisał(a):

> Ze jak tylko "pepiczki" dowiadywali sie",ze gosc,ktory wyszedl z samochodu o
          > polskich rejestracjach, okazal sie etnicznym Rosjaninem,stosunek nie zmienial s
          > ie ,a nie troche.
          > Z kolei w UK stosunek zmienia sie radykalnie,jak tylko Anglicy dowiaduja sie,ki
          > m jestem z narodowosci. Ryjku,jestem pewien,ze wtedy bardzo chcialbys okazac si
          > e na moim miejscu.

To niby od kiedy graniczycie z pepikami?
          Bo na razie jeszcze nie ,chociaż kto wie moze wam putin to zagwarantuje, tylko czy warto dla tego stracić miliony obywateli i zniszczenie Europu i rosji, która w tej chwili tez dzięki współpracy z Europą osiagnęła taki dobrobyt[Chodzi mnie o obywateli} jak nigdy w historii, ja pisze o krajach z którymi my i wy graniczycie.
          A Tam na was plują!!
          I sami sobie na to uczciwie zapracowaliście
          • uk.igor Ryjku,masz duze problemy. 04.09.14, 17:10
            Ale to sa twoi problemy,mnie nic do nich.
            • zapijaczony_ryj Re: Ryjku,masz duze problemy. 04.09.14, 17:21
              uk.igor napisał(a):

> Ale to sa twoi problemy,mnie nic do nich.

I tu się całokowicie z tobą zgadzam.
              Do zeszłego roku uważałem, ze największym moim problemem, jest moja niska emerytura.
              NIestety dziś bym się zrzekł je 20 % byle putin i rosja cofnęli się w czasie o kilka miesięcy,

DLa średnnio wykształconego człowieka, zdrowego na umyśłe nie ma nic gorszego niż wojna światowa, a taka w tej chwili grozi światu facet co wydawał się być normalnym.

JA w przeciwieństwie do ruskich idiotów wolę skromne zycie w swoich trzech pokojach z kuchnią i dziesięcioletnią Toyotę na parkingu niż ziemiankę i kufajkę>
              Wybacz jestem normalnym Polakiem, a nie ruskim idiotą co mu stalim wymordował 2 pokolenia i teraz mu tego zabrakło
          • przyjacielameryki Ja też bywam w Czechach, głównie w Pradze i mam 04.09.14, 17:16
            bardzo dobre i doświadczenia i relacje z Czechami. Nawet nie trzeba używać innych języków, łatwo zrozumieć czeski. Zresztą to ja sam zawsze proponuję przejść od razu na piękny j. czeski co witane jest tam z wielką radością. Czesi dobrze i bardzo dobrze traktują Polaków tak jak wszystkich innych którzy nie chuliganią, zachowują się poprawnie i kulturalnie i którzy przestrzegają wszelkie przepisy w tym drogowe. Obecnie widoczny jest wyrazny trend coraz lepszego wizerunku i szacunku dla Polaków i Polski w Czechach(bo faktycznie kiedyś był kiepski) bo Czesi widzą olbrzymi postęp cywilizacyjny w Polsce i zmiany Polaków a uwidoczniło się to w szczególności po EURO 2012, kiedy Polacy i Czesi wspólnie świetnie bawili się na stadionach i w miastach gdzie były rozgrywane mecze.

Rosję i Rosjan Czesi traktują podobnie jak Polacy ale się z tym nie wychylają, głównie ze strachu. Oni po prostu boją się Rosji. Najlepiej stosunek Czechów do Rosjan i Rosji pokazuje to:
            wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/456375,czeski-hotelarz-nie-chce-obslugiwac-rosyjskich-turystow.html
            I jeszcze jedno. Wszelkie swary polsko-czeskie czy polsko-słowackie to swary w rodzinie i mają swój specyficzny wymiar. Rosja to obcy, nieprzyjazny świat i dla Polaków i dla Czechów i dla Słowaków, więc nie ma najmniejszego porównania w tych stosunkach.
            • zapijaczony_ryj Jesteśmy obywatelami innej cfywilizacji,ot co 05.09.14, 10:37
              przyjacielameryki napisał:
              > I jeszcze jedno. Wszelkie swary polsko-czeskie czy polsko-słowackie to swary w
              > rodzinie i mają swój specyficzny wymiar. Rosja to obcy, nieprzyjazny świat i dl
              > a Polaków i dla Czechów i dla Słowaków, więc nie ma najmniejszego porównania w
              > tych stosunkach.
              • uk.igor Ryjku. 05.09.14, 10:44
                O jakiej syfilizacji piszesz,do ktorej zaliczasz siebie i amigo proamerykanskiego,znanego bardziej,jak robielaskeafroamerykaninu.
    • zwis-wpis To nie Czesi, to kremlowska agentura 04.09.14, 17:07
      rozsiana po całej Europie.
      Nic Wam to nie da.
      PS.
      Putin do zebranej młodzieży: "Nie zaprzeczam, ze internet jest wynalazkiem Zachodu, powiem więcej, produktem ich służb specjalnych i niekoniecznie musimy z niego korzystać."
      • uk.igor A ty nie Polak, 04.09.14, 17:11
        a tylko zydowski agent z Mosadu.
        • zwis-wpis Re: A ty nie Polak, 04.09.14, 18:32
          Ja jestem Polakiem z dziada pradziada,
          a ty kremlowską gnidą rozsiewającą fekalia po europejskich forach.
          Won!
          • uk.igor Re: A ty nie Polak, 04.09.14, 18:40
            To ze jestes dziadem,to widac.Ale mowa byla o tym,jakiej jestes narodowosci.
    • humbak Re: Jak Pepiczki widza Polakow. 04.09.14, 17:12
      Przedtem sonda internetowa, teraz tekst z jakiegoś portalu. Weź Ty zostaw tych Czechów, co Igor?
      • uk.igor Humbak. 04.09.14, 17:16
        Ja moge zostawic,a co to zmieni? Czy Czesi przez to przestna szanowac Rosjan i widziec Polakow inaczej?
        • humbak Re: Humbak. 04.09.14, 17:20
          Igor, słońce... ja wiem jak ja widzę Rosjan i Polaków, Ty wiesz jak ty widzisz jednych i drugich. Na tym może skończmy.
          • uk.igor Alez ,Humbak,moja Ty radosc. 04.09.14, 17:24
            Mowimy o tym,jak nas widza Pepiczki.Przeciez i oni maja prawo miec wlasne zdanie :-)
            • humbak Re: Alez ,Humbak,moja Ty radosc. 04.09.14, 17:33
              Oczywiście że tak. I mają je. Ale artykuł na jednym z wielu portali g o tym mówi.
              • uk.igor Re: Alez ,Humbak,moja Ty radosc. 04.09.14, 17:35
                Znajdz inny,ktory bardziej odpowiada Tobie :-)
                • humbak Re: Alez ,Humbak,moja Ty radosc. 04.09.14, 17:52
                  Nie chodzi o odpowiadanie, a o metodologię.
                  • uk.igor Re: Alez ,Humbak,moja Ty radosc. 04.09.14, 19:14
                    W prypadku tego artykulu metodologia nie ma nic do rzeczy.
                    p.s. Humbak,przeciez w glebi serca wiesz,ze w zalinkowanym przez mnie tekscie pisze sie prawda.
                    p.p.s.ostatnio mnie bardzo wiele laczy ze Slowakami i Czechami.To cos bardzo osobistego :-)
                    • humbak Re: Alez ,Humbak,moja Ty radosc. 04.09.14, 19:37
                      Z linkowaniem nie. Z komentarzem mnóstwo. W głębi serca nie wiem nic, bo nie ten organ służy do myślenia;) I nie, raczej nie.
    • mariner4 Spadaj rosyjska 04.09.14, 18:06
      świnio!
      Na Magadan.
      M.
      • uk.igor mariner,pytam calkiem serio. 04.09.14, 18:38
        A co zrobisz,jak nie poslucham twojej rady?
      • widz102 Re: Spadaj rosyjska 04.09.14, 18:50
        Kiedyś tu pisałem: igor nie zachowuje się jak Rosjanin. Wypuszcza tak głupie i prymitywne fałszywki, że właściwie budzą tylko zażenowanie. Ani w nim szczerości, ani merytoryki. O ile paru rosjan tu traktuje rzeczy tak bardziej emocjonalnie, to on po prostu nabija licznik i podpuszcza i nas, i rosjan.
        Taki tam.... Mały prowokator. Jeśli jest pracownikiem web brygad, to je doszczętnie kompromituje. Ale może po to jest tu ta... matrioszka?;)
        Dla nas wsio ryba. Nie dawać się podpuszczać i tyle.. On jest i tak już zdecydowanie bardziej rosyjskim problemem niż naszym.
        • 5magna Re: Spadaj rosyjska 04.09.14, 19:05
          Widz, widzieli cie jak zes robil loda...... Kongratulacje.....
        • uk.igor To czemu tyle frustracji w was,payatzyki? 04.09.14, 19:06
          Kazde swoje slowo podtwierdzam linkiem,kazda moja opinia ma podstawy.Wy,zakompleksione ludki,nie macie nic,co mogliby przeciwstawic moim slowam,dlatego jedziecie po mnie osobiscie,nie zdajac sobie sprawy z tego,ze mnie to jest absolutnie obojetnie.Bo ja gardze wami i wasze szczekanie mnie zajmuje tylko na tyle,na ile zachowanie wscieklych psow,ktory siedza za plotem i do tego w metalowych klatkach,psiego psychologa :-).
          • gringo68 Re: To czemu tyle frustracji w was,payatzyki? 04.09.14, 19:32
            igor.uk uk.igor igor53, igor1,uk, igor-uk, igor_z_uk, igor_uk1......
            • uk.igor A to skutek,bialasek.... 04.09.14, 19:36
              waszych ubeckich przyzwyczajaen.Kablujecie na potege.Stad tak wiele nickow musialem zmienic.
        • mariner4 W propagandę Putina i Ławrowa może wierzyć 05.09.14, 03:22
          tylko debil. stąd wnoszę, ze to Rosjanin.
          Myślę, że Stalin był jednak dla nich za miękki.
          M.
    • adamusb Re: Jak Pepiczki widza Polakow. 04.09.14, 22:05
      Igorek-pidorek, a nie znalazłeś czasem w sieci co Zulusi, lub Atabaskowie sądzą o Polakach?
      To może być zdecydowanie ciekawsze, niż opinia zamieszczona w trzeciorzędnym portaliku.
      • uk.igor Adas. 04.09.14, 22:57
        Tam nic o was,zydkach,nie pisze sie.Uspokoj sie.
    • mara571 kolejny prorosyjski portal, tym razem dla Czechow 04.09.14, 22:54
      mam takie zawodowe przyzwyczajenie i sprawdzam zrodla.
      Igorkowi podsunieto artykulik z portalu areonet.cz.
      Ze stopki na koncu strony znajdujemy informacje, ze wydawca to American European BV.

Czeska prasa zauwazyla, ze to bardzo prorosyjskie przedsiewziecie i sprawdzila male co nieco.

"Obama ve škodovce jezdit nebude, Rusové ano! opírá se do protiputinovských sankcí „nezávislý zpravodajský portál“ Aeronet.cz, který je údajně „připravovaný českými a slovenskými krajany žijícími v Holandsku, Rusku a v USA“. Příspěvky dikcí připomínají sovětské okupační noviny z roku 1968. Oproti těm jsou však v bezchybné češtině."

echo24.cz/a/i9gac/dokonale-utajeny-server-kdo-vydava-proruske-zpravy-v-cestine
      American European News zarejestrowal Lukas Brian Ross w roku 2014 w swoim wlasnym domu w Athens (Georgia,USA). IP-Servera wskazuje na jego lokalizacje w Bratyslawie. Dyskutanci pisza z okolic Eidhoven.
      Czesto cytowany na portalu przez nietaczke portal Schweizanzeiger.ch dziala na tej samej zasadzie.

Nie znam polskiej sieci podobnego portalu.
      Ciekawe, czy KGB zadowoli sie uzywaniem pozytecznych idiotow na popularnych forach internetowych czy zdecyduje sie na podobny eksperyment.
      • uk.igor Babka bazarowa na tropie KGB. 04.09.14, 22:56
        zalosny widok,jak i wyniki sledztwa.
        • mara571 jak sie oszustom i manipulatorom pokazuje 04.09.14, 23:03
          mechanizmy i zasady na jakich dzialaja nie potrafia odeprzec zarzutow, ale natychmiast przechodza do atakow personalnych. A te z kolei ujawniaja ich kulture osobista, a mowiac scislej jej brak.
          ---
          Trzeba spokojnie tłumaczyć, dlaczego regulacje unijne nie obejdą się bez terminu „gender", i dlaczego musimy to zaakceptować. Nie można być w Unii i w niej nie być jednocześnie. Nie ma tak, że Unia będzie realizowała politykę równościową, a Polska nie.

Małgorzata Fuszara, pełnomocniczka rządu do spraw równego traktowania
          • uk.igor Mara,nie osmieszaj sie. 05.09.14, 00:04
            Ty nic nie wiesz o kulturze osobistej,jak i o prawdzie.
            Kim jestes, pokazala juz dawno.
        • johnny-kalesony Re: Babka bazarowa na tropie KGB. 05.09.14, 00:57
          Zazwyczaj jesteś wyjątkowo kiepski, kiedyś ktoś cię złapie za rękę. Jednak to i tak lepiej niż Efcia, bo ona po prostu bezceremonialnie ucieka ("Muszę już iść, bo Amerykanie mi się zamknęli w lodówce" albo "Muszę już wyjść, bo mi kółko uciekło od wrotki" i tak dalej ...).

Pozdrawiam
          Keep Rockin'
    • grba Slowianofilstwo - zakurzony towar leżacy 05.09.14, 08:04
      na zapleczu rosyjskiego sklepiku... Cały ten tejst brzmi jak przepisany ze starych XIX tietradi. Czesi w to szczerze wierzyli, że Ruski dobry, a Polak imperialista, aż doczekali się Kozaka, który napoił swoje czołgi w Wełtawie i zamiast stać się Szwajcarią Europy Środkowej spadli do niższej ligi z biedakami, gdzie do dzisiaj się obijają. Mieli zamiar nawet zrobić u siebie socjalizm z ludzką twarzą i zostali złapani za twarz i znowu zobaczyli czołgi, tym razem z białym szlaczkiem.

Tutaj macie cykl filmów Zašlapané projekty, z moim ulubionym odcinkiem dotyczącym powojennego planu budowy autostrad w Czechosłowacji:
      www.youtube.com/watch?v=iFnyX4MGPLk
      I tak z wielkich ambicji zostało Czechom klepanie bloków z wielkiej płyty, tanich aut śmieszących Zachód i przede wszystkim produkcja bardzo potrzebnych rzeczy w domu i zagrodzie dla Układu Warszawskiego...
      • uk.igor A oprocz tego,grba, 05.09.14, 08:55
        ze chciales cos madrego powiedziec,ale co w ostatecznosci nie zrobiles,masz cos do dodania?
    • przyjacielameryki Re: Jak Pepiczki widza Polakow. 05.09.14, 10:27
      Od początku było wiadomo, że to artykuł i portal prokremlowski utworzony pewnie przez KGB w ramach moskalskiej polityki mącenia, skłócania i siania niezgody w Europie.
      Zero wartości merytorycznej, zero prawdy, przeniesione XIX - wieczne stereotypy (już dawno nieaktualne) na dzień dzisiejszy. Szkoda jakiegokolwiek komentarza.

Ale to pokazuje jakie są intencje tych kremlowskich patałachów, jak mącą, jak starają się skłócić sąsiadów bazując na tych dawnych stereotypach. Ci debile z Kremla nie mogą pojąć w tych swoich prymitywnych łepetynach, że nasz region zmienił się diametralnie po 1989 r., że żyjemy zgodnie w przyjazni i współpracy, że cała Europa integruje się, współpracuje i żyje w pokoju i przyjazni. Im to nie pasuje, oni tak nie potrafią, oni muszą napadać, wszczynać wojny, szantażować i straszyć sąsiadów. To mącenie to ich "wkład" w stabilizację Europy.

Jest tylko jeden sposób na Rosją. Totalna izolacja, całkowite ignorowanie tego gada i rezygnacja z tego "wielkiego rynku rosyjskiego". Oczywiście reanimacja NATO, zwiększenie wydatków na zbrojenia całej UE, ale to już mam miejsce.
      • uk.igor Amigo. 05.09.14, 10:45
        czy porannego loda jakiemus afroamerykaninu juz zrobiles?
        Musisz to robic regularnie,zgodnie z wytycznymi Radka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka