Dodaj do ulubionych

Dlaczego Rosja jest silna i czemu wygra?

26.11.14, 21:12
Odpowiedzi na te pytania udzieli Putin:
"Прocтo мы cильнее вcех. Силa в прaвде. Кoгдa рyccкий челoвек чyвcтвyет прaвoтy, oн непoбедим. Гoвoрю aбcoлютнo иcкренне, не для крacнoгo cлoвцa".
Obserwuj wątek
    • wiarusik NATO nie zostawi ukrainy 26.11.14, 21:18
      www.defence24.pl/news_dowodca-sil-nato-w-europie-ukraina-nie-pozostanie-sama-a-krym-jest-grozny
      wobec rosyjskich problemów politycznych, gospodarczych i humanitarnych zapytuję ciebie-czy było warto?
      co do twojego pytania (czy też putlera)-założenie jest błędne.
      • igor_uk6 Tak,jak nie zostawilo Gruzje :-) 26.11.14, 21:23
        Najpierw napuscilo krawatorzerca,a pozniej przygladalo sie.
        Wiarusik,na deklaracjach skonczy sie i wtedy,kidy jakis trzeci kraj zaatakuje Polske.Oczywiscie to musi byc silny kraj,bo NATO walczy tylko ze slabymi i malutkimi panstwami.
        • wiarusik Re: Tak,jak nie zostawilo Gruzje :-) 26.11.14, 21:28
          ale było warto, czy nie? raz się żyje czy nie? :)
          • igor_uk6 Re: Tak,jak nie zostawilo Gruzje :-) 26.11.14, 21:31
            Warto mowic prawde i postepowac zgodnie z zasadami.Ty,wiarusik,nic o tym nie wiesz.Sorry.
            • wiarusik Re: Tak,jak nie zostawilo Gruzje :-) 26.11.14, 21:39
              jeśli pokazujesz mi słowa pana z kgb i przedstawiasz to jako prawdę objawioną, to ja nie mam więcej pytań ;)
              • igor_uk6 Re: Tak,jak nie zostawilo Gruzje :-) 26.11.14, 21:42
                ja nic tobie nie pokazuje,wiarusik.
                • wiarusik Re: Tak,jak nie zostawilo Gruzje :-) 26.11.14, 21:52
                  ten wątek można skwitować graficznie:
                  countryballs.net/_nw/2/98652155.png
                  • pijatyka Re: "I am love this game" 27.11.14, 17:11
                    All your bases are belonging to us ;)
        • pijatyka Miało być jak z Gruzją - mała zwycięska wojenka 27.11.14, 17:04
          ...a jest dupa zimna ;->
    • antyk-acap Re: Dlaczego Rosja jest silna i czemu wygra? 26.11.14, 21:21
      Czy mógłbyś to przetłumaczyć na polski?
      • dociek Re: Dlaczego Rosja jest silna i czemu wygra? 26.11.14, 21:36
        "Прocтo мы cильнее вcех. Силa в прaвде. Кoгдa рyccкий челoвек чyвcтвyет прaвoтy, oн непoбедим. Гoвoрю aбcoлютнo иcкренне, не для крacнoгo cлoвцa".

Jesteśmy najsilniejsi. Siła tkwi w Prawdzie (Czyżby Putin przywoływał znaną gazetę propagandową bolszewików kolportowaną już przez ekipę Lenina, oficjalny organ prasowy Komitetu Centralnego Komunistycznej Partii Związku Radzieckiego i jej poprzedniczek?) ;-p
        • igor_uk6 Dociek. 26.11.14, 21:40
          Twoja znajomosc Rosji jest zenujaca. Lepiej byloby,jak by zapytales,a nie robil z siebie nieuka.
    • johnny-kalesony Re: Dlaczego Rosja jest silna i czemu wygra? 26.11.14, 21:22
      Nie wiem Igor, czy to już widziałeś ... Chyba najlepsze podsumowanie PR-owej rozpaczy Putina. Chyba Rosja wkracza w kolejny znany już z przeszłości etap.

tinyurl.com/mkbjgnn

Pozdrawiam
      Keep Rockin'
      • igor_uk6 Chlopaki. 26.11.14, 21:24
        Pawlow bylby z was dumny.
        • yurek11111 igorczik, z ciebie nawet sobaka Pawlowa nie bedzie 26.11.14, 21:33

..dumna. ..-)))
          Nie da sie dyskutowac z blednymi zalozeniami. ...
          Rosja ani nie jest silna, ani nie wygra. ...

igor_uk6 napisał(a):

> Pawlow bylby z was dumny.
          • igor_uk6 Nigdy nie marzylem o tym,yureczek,... 26.11.14, 21:37
            zeby ze mnie byla sobaka Pawlowa dumna.

p.s. jak by Rosja nie byla silna,to dzis bylaby bombardowana.
            • antyk-acap Re: Nigdy nie marzylem o tym,yureczek,... 26.11.14, 21:46
              Może być gorzej. Może być ignorowana. Bombarduje się silnych.
    • adamusb Re: Dlaczego Rosja jest silna i czemu wygra? 26.11.14, 21:28
      Jak można się Dziwić, że ruskie propagandzisty ciągle kłamią, jeżeli naczelny krasnal Rosji takie kity wciska.
      • igor_uk6 Adas. 26.11.14, 21:34
        Przez ciebie przemawiaja strach i kompleksy.W sumie szkoda mnie ciebie.Sadze,ze nie jestes zlym czlowiekiem,po prostu od malego dziecka byles bity przez silniejszych od siebie.Na forum odgrywasz role,o ktorej zawsze marzyles - byc silnym i stanowczym.
        • karbat Re:Dlaczego Rosja jest silna i czemu wygra? 26.11.14, 21:59
          czy Rosja jest silna ... z nia sie trzeba liczyc . Ruski powinien sie liczyc z Europa .
          z USa nie musi . Moze miec jej maly ... czy wiekszy kompleks .

czy Rosja wygra, a ... co chce ugrac/ wygrac ?, ... Rosja ugrala/ wygrala Krym. to fakt.
          byla pod murem . wyprzedzila fakty . Nie mogla dopuscic, aby tam Usa miala tam swoje
          bazy wojenne .

Sprawa Ukr. Wsch . nie do konca przesadzona . Zalezy od Ukraincow czy...
          zedecentrlalizuja , na ile, wladze w Kijowie .

w brednie, ze ruski zbrojnie napadnie na Polske, Litwe, Estonie moze wierzyc tylko debil .

Pytanie , - czy to prawda , ze Rosja wstrzymala dostawy wegla na Ukraine ....

• felusiak1 Re:Dlaczego Rosja jest silna i czemu wygra? 26.11.14, 22:59
            a po co usa "bazy wojenne" na krymie? przecież może korzystać z portów turcji, rumunii i bułgarii. turcja kontroluje bosfor a gb gibraltar zatem nato uważa morze czarne i śródziemne za zamkniete akweny. podobnie jest z bałtykiem. to rosja potrzebuje portów bo jej dostep do morza jest do doopy.
            • karbat Re:Dlaczego Rosja jest silna i czemu wygra? 26.11.14, 23:48
              felusiak1 napisał:

> a po co usa "bazy wojenne" na krymie? przecież może korzystać z portów turcji,

sa za drogie , wiesz ile kosztowaly w przeszlosci te bazy w Turcji ...

> rumunii i bułgarii. turcja kontroluje bosfor a gb gibraltar zatem nato uważa mo
              > rze czarne i śródziemne za zamkniete akweny. podobnie jest z bałtykiem. to rosj
              > a potrzebuje portów bo jej dostep do morza jest do doopy.

w koncu napisales prawde , o NATO . kontrola i wplywy. w razie potrzeby zbombardowac

jakim prawem chcesz kontrolowac to co do nikogo nie nalezy, wody miedzynarodowe .
              chcesz sobie zawlaszczyc nawet morza . nic za to nie placac ...

Ruski zdobyl sobie dostep do morza przed wiekami .
              Usa zdobywa dostep do portow od wiekow ... do dzisiaj .

• adamusb Re: Adas. 26.11.14, 22:08
          Igorku, nie przenoś swoich doświadczeń z dzieciństwa na innych.

• wujaszek_joe Re: Dlaczego Rosja jest silna i czemu wygra? 26.11.14, 21:49
      To jest prawda najsilniejszego bandyty z podwórka.
      Zająłby się modernizacją Rosji, budową społeczeństwa obywatelskiego, ale woli podboje. To nie może się dobrze skończyć.
    • eva15 Re: Dlaczego Rosja jest silna i czemu wygra? 26.11.14, 21:58
      Gdyby na świecie zwyciężała prawda, ten świat wyglądałby inaczej niż wygląda...
      Niestety na ogół zwycięża cynizm, bandytyzm i podłość.
      • nie-tak Re: Dlaczego Rosja jest silna i czemu wygra? 26.11.14, 22:25
        eva15 napisała:

> Gdyby na świecie zwyciężała prawda, ten świat wyglądałby inaczej niż wygląda...
        > Niestety na ogół zwycięża cynizm, bandytyzm i podłość.
        --------------------------------------------
        Eva15 masz najlepszy przyklad jak cynizm, propaganda jak i podlosc stara sie swiat przekonac i wmowic ludziom propagande - vide dziennikarz z Der Standard.
        Psychologen sagen uns, dass Menschen (und Länder?) auf andere projizieren was sie bei sich selbst nicht sehen werden wollen. Andere tragen unseren „Schatten“, wenn wir ablehnen ihn anzuerkennen. Wir verleihen anderen all die Charakterzüge die wir zurückschrecken, bei uns selbst zuzugeben.
        • nie-tak Re: Dlaczego Rosja jest silna i czemu wygra? 26.11.14, 22:28
          Zapomnialam podac ci link do mojego postu.
          m.puls4.com/videos/video/?id=6003008
          • eva15 Re: Dlaczego Rosja jest silna i czemu wygra? 26.11.14, 23:20
            Dzięki za ciekawy link.
          • eva15 Re: Dlaczego Rosja jest silna i czemu wygra? 26.11.14, 23:36
            Jeszcze raz dzięki. Dobry program, ciekawe co to jest za stacja.
            • nie-tak Re: Dlaczego Rosja jest silna i czemu wygra? 26.11.14, 23:54
              eva15 napisała:

> Jeszcze raz dzięki. Dobry program, ciekawe co to jest za stacja.
              ----------------
              Plus4

A tu masz popis Sary Wagenknecht (pol Iranka, pol Niemka), powiedz czy nie ma ona racji?

www.youtube.com/watch?v=wCA2EHrXsAA

Sara ma 100% racji!!!
              Nie sa die Linke z mojej bajki ale Sara jest coraz bardziej lepsza, ona sie rozwija niesamowicie w pozytywnym sensie.
              Psychologen sagen uns, dass Menschen (und Länder?) auf andere projizieren was sie bei sich selbst nicht sehen werden wollen. Andere tragen unseren „Schatten“, wenn wir ablehnen ihn anzuerkennen. Wir verleihen anderen all die Charakterzüge die wir zurückschrecken, bei uns selbst zuzugeben.
              • xavras_wyzhryn Re: Dlaczego Rosja jest silna i czemu wygra? 27.11.14, 00:05
                Oczywiście, że nie ma.

Ciekawe ile ruscy jej płacą za tą zdradę?
              • eva15 Re: Dlaczego Rosja jest silna i czemu wygra? 27.11.14, 00:13
                nie-tak napisała:

> eva15 napisała:
                >
                > > Jeszcze raz dzięki. Dobry program, ciekawe co to jest za stacja.
                > ----------------
                > Plus4

Aaa, no to na to bym nie wpadła, że to Plus4:-))))
                Nie zrozumiałaś pytania, mnie chodzi o to, co to za stacja, kto za nią stoi, a nie jak się nazywa, bo to akurat nawet ja potrafię zauważyć i odczytać:-)

Sahrę oglądałam, jest świetna.
              • aby Re: Sahra Wagenknecht 27.11.14, 02:11
                Sahra Wagenknecht jak zwykle znakomita.
                • przyjacielameryki Re: Sahra Wagenknecht 27.11.14, 16:52
                  aby napisał:

> Sahra Wagenknecht jak zwykle znakomita.

Bo krytykuje Merkel i tęskni za komunizmem, Rosją i Putinem?
      • j-k istotnie... 26.11.14, 23:26
        eva15 napisała:
        > Gdyby na świecie zwyciężała prawda, ten świat wyglądałby inaczej niż wygląda...
        > Niestety na ogół zwycięża cynizm, bandytyzm i podłość.

istotnie.
        i w koncu jakies rzeczowe wnioski z tego oswiadczenia ?
        - Bo niejaki Adolf H. to jusz tesz to wiedzial.
        - tylko mu nie wyszlo.
      • igor_uk6 Ale nazistowskie Niemcy przegrali. 26.11.14, 23:56
        Podobnych przykladow jest mnostwo.

p.s. swiat moglby wygladac o wiele gorzej,niz wyglada.
        • xavras_wyzhryn Re: Ale nazistowskie Niemcy przegrali. 27.11.14, 00:06
          Owszem, gdyby zsrr wygrał zimną wojnę.
        • eva15 Re: Ale nazistowskie Niemcy przegrali. 27.11.14, 00:23
          Niemcy tak, ale nazizm podnosi łeb gdzie indziej.
          • igor_uk6 Re: Ale nazistowskie Niemcy przegrali. 27.11.14, 01:19
            Ewa,i znow leb temu swinstwu Rosja ukreci.
            jak to mowilo sie w "Samych swoich"? Ruskie wprawione,raz dwa skoncza :-)
    • misterrob To tylko takie blablanie. 26.11.14, 23:28
      Blablanie, ktore ma celu podniesienie narodowego morale. Ktos inny powie, ze to podkrecanie dobrego samopoczucia, celem rozmycia narastajacego krytycyzmu.

O potedze danego kraju nie slowa przywodcy decyduja. Jest to problem bardziej zlozony, ale szaraczkom, byc moze, wystarcza tylko slowa Putina.
      • igor_uk6 Nic podobnego,Mr Rob. 26.11.14, 23:59
        Nie mierz rosyjskiego przywodce po miernotom,rzadzacymi na zachodzie.
        • misterrob Ja nie mierze. 27.11.14, 00:02
          Ja po prostu wiem jakie czynniki decyduja o sile panstwa. Posrod nich nie ma miejsca na slowne deklaracje.

• igor_uk6 To nie byli slowne deklaracje,Mr Rob. 27.11.14, 01:07
            Wiem,ze slowa zachodnich przywodcow nic nie znacza i Ty do tego przyzwyczail sie,ale ,powtorze sie,nie mierz Putina nimi.
            • misterrob Jedna rzecz mnie zastanawia. 27.11.14, 01:32
              Jest nia Twoja wiara w przywodce. Mimo oczywistych faktow, Ty ciagle jestes przekonany o potedze Rosji i potedze Putina.

Nie zgadzam sie z Tobe, ale nie bede ciebie rowniez przekonywal, ze jest inaczej. Moze to i dobrze?
              • igor_uk7 To nie wiara,Mr Rob,to gleboka wiedza. 29.11.14, 13:40
                Ja doskonale wiem o tym,jakie sa koszty wydobycia ropy i gazu w Rosji.Ja doskonale wiem o tym,jaki ma margines bezpieczenstwa rosyjska gospodarka.I ja nigdy nie zapominam o tym,ze Rosja jest panstwem federalnym,przy bardzo silnej wladzie centralnej.To daje ogromne mozliwosci Putinu.Zreszta nie tylko ja to dostrzegam:
                Russia Can Survive An Oil Price War
        • xavras_wyzhryn Re: Nic podobnego,Mr Rob. 27.11.14, 00:08
          igor_uk6 napisał(a):

> Nie mierz rosyjskiego przywodce po miernotom,rzadzacymi na zachodzie.

Uważasz, że jest on mniejszą miernotą? Rzeczywiście, nie jest za wysoki.
          • igor_uk6 xavras_wyzhryn 27.11.14, 01:09
            Mam nadzieje,ze troche ci ulzylo.Jak nie,to znadz jakiegos afroamerykanina i zrob mu laske.
            • xavras_wyzhryn Re: xavras_wyzhryn 27.11.14, 22:53
              Muszę cię rozczarować, nie podzielam twoich preferencji seksualnych, nie skorzystam z propozycji.

Sam rób laskę komu chcesz, nie oceniam, byle nie publicznie, smacznego!
      • johnny-kalesony Innego - tak, ale nie o Rosji ... 27.11.14, 01:37
        Innego - tak, ale nie o Rosji ... O potędze mocarstwa walonek decyduje głównie gadanie! Dlaczego? Przecież gdyby nie gadanie o potędze, psina z nóżką kulawą by owej potędze nie usłyszała.

Pozdrawiam
        Keep Rockin'
    • przyjacielameryki Re: Dlaczego Rosja jest silna i czemu wygra? 27.11.14, 13:09
      Kolejny debilny wątek frustrata kremlowskiego. Tonący brzytwy się chwyta, ale i marzeń jak widać.
    • 99venus Re: Dlaczego Rosja jest silna i czemu wygra? 27.11.14, 15:01
      bardzo mnie to rozśmieszyło.ostatni raz takiego dowcipnego klauna widziałem w cyrku w 1989 roku.
    • cytrynowiec Re: Dlaczego Rosja jest silna i czemu wygra? 27.11.14, 18:11
      paczemu, pa czemu, czemu, czemu, czemu.
      A może dlaczego?
      Otóż Rosja już przegrała a przegra jeszcze więcej, przegra prócz kołchozów prawie wszystko.
      • el_matador9 Re: Dlaczego Rosja jest silna i czemu wygra? 27.11.14, 21:35
        pokonali Napoleona, pokonali Hitlera teraz poknają jude-faszyzm.
        i nic nie jest w stanie ich zwyciężyć. kropka.
        • adamusb Re: Dlaczego Rosja jest silna i czemu wygra? 27.11.14, 21:52
          Następny zryty beret.
          Kosz
    • adamusb Re: Dlaczego Rosja jest silna i czemu wygra? 27.11.14, 22:06
      Staraj się bardziej, bo na razie wypadasz żałośnie.
    • boavista4 Re: i czemu wygra? 27.11.14, 22:18
      Bo Rosja jest Wielka i nikogo nie zaatakuje pierwsza. Zawsze tak bylo i bedzie, a ci co o tym zapomnieli, kopia sobie grob. Kazdy wie Zachod chce zrobic z Ukrainy swoj przyczolek do ataku na Rosje. Uzbrojona Ukraina to wielka grozba dla Polski, polscy wodzowie zapomnieli o tym ta samo jak sanacja w 39 roku.
      • antyk-acap Re: i czemu wygra? 27.11.14, 22:39
        W 39; Polska też was zaatakowała pierwsza?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka