Dodaj do ulubionych

Ukraina coraz bliżej NATO

23.12.14, 11:54
wiadomosci.onet.pl/swiat/ukraina-pozbyla-sie-statusu-panstwa-poza-blokami-militarnymi/y9l2g
To ważny krok w kierunku NATO.
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Ukraina coraz bliżej NATO 23.12.14, 12:03
      do tych nastepnych krokow,jeszcze ze dwie pary butow potrzebuje
      • karbat Re: Ukraina coraz bliżej NATO 23.12.14, 12:38
        szwampuch58 napisał:

> do tych nastepnych krokow,jeszcze ze dwie pary butow potrzebuje

;)

e tam , to tylko takie to tylko ruchy frykcyjne Poroszenki
        robi wszystko , by mocodawca byl z niego zadowolony .

czym on sie zjmuje ... to niesamowite ,
        co sobie mysli mieszkaniec w Kijowie, Charkowie
        siedzacy bez swiatla w zimnym mieszkaniu ..
        to czego on dzisiaj potrzebuje .. to Nato ...

widac , ze w tym kraju mozna traktowac ludzi jak bezmyslne bydlo

• szwampuch58 Re: Ukraina coraz bliżej NATO 23.12.14, 13:01
          Takim Onetom z jego sympatykami typu Marko normalni ludzie z Ukrainy ,kolo "4 liter lataja".... im jest potrzeba Ukraina jako bufor(obojetnie co to im oznacza) za granicami Polski przed Rosja i ich chora wyobraznia oraz kompleksami!
          O politykach ukrainskich szkoda gadac,dno i 10 metrow szlamu.
          • karbat Re: Ukraina coraz bliżej NATO 23.12.14, 14:15
            szwampuch58 napisał:

> Takim Onetom z jego sympatykami typu Marko normalni ludzie z Ukrainy ,kolo "4
            > liter lataja".... im jest potrzeba Ukraina jako bufor(obojetnie co to im oznacz
            > a) za granicami Polski przed Rosja i ich chora wyobraznia oraz kompleksami!

obludne kreatury chca sobie zrobic z Ukrainy - jej kosztem ,mur , plotek
            aby ... zza niego mogli sobie do woli pluc , szczekac , zapluwac sie .

a w razie czego krzyczec , Unio ratuj ! , ruski nie chce naszego miesa i japek
            Unio ratuj , jestesmy uzaleznieni od ruska ! - gaz !
            a kto Polske zmusza , kaze, kupowac ten gaz ... to jest Chore .

> O politykach ukrainskich szkoda gadac,dno i 10 metrow szlamu.

d o k l a d n i e

• vladexpat Re: Ukraina coraz bliżej NATO 23.12.14, 15:35
              Polska jest w NATO, Litwa, Łotwa i Estonia też. Dzięki temu zielone ludziki nie mają da nas wstępu. Ukraina nie pomyślała o tym zawczasu, ale lepiej późno niż wcale.
              • szwampuch58 Re: Ukraina coraz bliżej NATO 23.12.14, 19:14
                Brednie,Ukraina sama nie wie czego chce dlatego wybuchla wojna domowa ,jednych wspiera Rosja drugich USA a Ukraincom poza mordowaniem sie nic sensownego nie przychodzi do glowy.
                • przechrztaimason Re: Ukraina coraz bliżej NATO 23.12.14, 20:51
                  Wojna domowa? Od najazd jednego państwa na drugie to wojna domowa?
                  • szwampuch58 Re: Ukraina coraz bliżej NATO 23.12.14, 21:02
                    przechrztaimason napisał:

> Wojna domowa? Od najazd jednego państwa na drugie to wojna domowa?
                    Taaa,najechali ci na rozum,kto tego nie wiem i malo mnie to obchodzi.
                    • przechrztaimason Re: Ukraina coraz bliżej NATO 23.12.14, 21:15
                      Nazywasz Striełkowa/Girkina kłamcą? I całą resztę wierchuszki DNR i LNR?
    • romek1612 Ukraina coraz bliżej dna. b/t 23.12.14, 13:07
      marko125 napisał:

> wiadomosci.onet.pl/swiat/ukraina-pozbyla-sie-statusu-panstwa-poza-blokami-militarnymi/y9l2g
      > To ważny krok w kierunku NATO.
      • pijatyka Troll coraz bliżej kosza. 31.12.14, 11:20

• romek1612 Nawalony redaktor w natarciu:-) b/t 31.12.14, 11:54
          pijatyka napisała:
          Troll coraz bliżej kosza.
          >
    • j-k uwazasz , ze sie do tego NATO doczolga ? 23.12.14, 14:22
      czy ja tam wniosa na noszach ?
      fakty.interia.pl/galerie/swiat/chora-ukraina-zdjecie,iId,1002278,iAId,71384
      • przechrztaimason Re: uwazasz , ze sie do tego NATO doczolga ? 23.12.14, 19:31
        Zależy tylko od niej. Obecnie ma otwarte okno zmian. Ukraińcy obecnie dużo zniosą. Ale jeśli w ciągu kilku miesięcy nie zostaną wdrożone solidne reformy (wdrożone to znaczy nie tylko uchwalone, a faktycznie wprowadzane w życie) to Ukraina będzie gdzieś tam sobie gniła na poboczu. Z drugiej strony jeszcze w 1993 roku na Zachodzie mało kto wierzył, że Polska w dającym się przewidzieć czasie zdoła jakoś uporządkować posowiecki bajzel.
        • karbat Re: uwazasz , ze sie do tego NATO doczolga ? 23.12.14, 19:55
          przechrztaimason napisał:
          > Zależy tylko od niej. Obecnie ma otwarte okno zmian. Ukraińcy obecnie dużo znio
          > są. Ale jeśli w ciągu kilku miesięcy nie zostaną wdrożone solidne reformy (wdro
          > żone to znaczy nie tylko uchwalone, a faktycznie wprowadzane w życie) to Ukrain
          > a będzie gdzieś tam sobie gniła na poboczu

na Ukrainie zlikwidowac korupcje ... maja na tyle wiezien ...
          przeprowadza sobie na Ukrainie ... lustracje ... wypieprza Poroszenkow z urzedow ...

reformy ... tzn m.in. znaczne b. dotkliwe podwyzki cen ,
          Ukrainiec to przelknie, widzac na codzien swoich oligarchow przy wladzy ...

Prywatyzacja ... komu , normalany Ukrainiec nie ma pieniedzy,
          beda wysprzedawac tym ukraincom co juz maja, ... niemcowi, ruskiemu, francuzowi ..
          myslisz , ze normalny Ukrainiec zobaczy jakis przetarg , dopcha sie do przetargu ..

• przechrztaimason Re: uwazasz , ze sie do tego NATO doczolga ? 23.12.14, 20:48
            Jak widzisz sam skutki rosyjskiego modelu cywilizacyjnego już przetestowali. Czas na zachodni.
    • br0f Re: Ukraina coraz bliżej NATO 23.12.14, 14:57
      panstwa buforowe w przypadku konfliktu nuklearnego przestana istniec. mi to im za glupote calkowicie sie nalezy
      • polski_francuz Bufor czy bufon 23.12.14, 15:10
        To co maja zrobic panstwa buforowe? Wystrzelic sie w kosmos by atomowki nie ryzykowac? Piszesz jak zwykle sam dla siebie, ale od czasu do czasu zastanow sie nad plodami twojej klawiatury.

Bo mam nadzieje, ze nie sa to plody zastanowienia.

PF
        • br0f Re: Bufor czy bufon 23.12.14, 15:24
          Franky dziekuje za zauwazenie mojego post. nie wiem jak uwaznie czytasz to co pisze. wedlug mojego postrzeganie rzeczywistosci jest tylko jeden kontrolny system. w kazdym kraju przybiera on inna forme dopasowana do dalego kraju. celem tego systemu jest kontrola ogromnej ilosci chamow , chamow ktorzy z uwagi na swa licbe sa smiertrlnim wrogiem garstki psychopatoe zwanej przeze mnie wierchuszka. jak zredukowac liczbe chamow jest najwazniejszym problemem wierchuszki. wierchuszka czasem tlucze sie miedzy soba uzywajac do tego celu chamow. moge poprzec swoje wypisy dokumetami. i ten moj obraz rzeczywistosci powstal na analizie tych dokumentow. niewiele pozytku z mechanicznego powtarzania tego co zwierciadlo , czy swiat czy faz pisze bo oni pisza to co chcieliby zeby chamy myslaly. tak wiec jak juz wspomnialem redukcja populacji chamskiej jest konieczna i zawierucha wojenna doskonale do tego sie nadaje. ten caly system moznaby zalamac w jedna minute gdyby zdecydowana wiekszosc powiedziala NIE ale to sie nigdy nie stanie. i mnie to nie przeszkadza ze panstwa buforowe nie maja wyjscia i musza byc buforami. ja nie mowie ze to zla czy dobre ja tylko mowie jak ja widze i pisze nie dla siebie bo poco tylko dla milczacej wiekszosci
      • j-k Dokladnie takie jest stanowisko rzadu RP. 23.12.14, 15:16
        br0f napisał(a):
        > panstwa buforowe w przypadku konfliktu nuklearnego przestana istniec.

Dokladnie takie jest stanowisko rzadu RP.
        lepiej wiec zeby jako buforowy czlonek NATO wyparowala Ukraina...

(PS. to nie jest moje zdanie - ja je tylko cytuje)
        • br0f Re: Dokladnie takie jest stanowisko rzadu RP. 23.12.14, 15:28
          janusz juz dawno temu mowilem ze widzimy mechanizmy polityczne jesli nie tak samo to podobnie. roznimy sie czasem ocena ale to juz inna para butow
    • gobo2 to wazny krok w kierunku rozkladu panstwa...! 23.12.14, 15:12
      parlament ukrainy,jak zeromskiego kruki i wrony..
      pl.wikipedia.org/wiki/Rozdzi%C3%B3bi%C4%85_nas_kruki,_wrony...

marko125 napisał: (....)
      > To ważny krok w kierunku NATO.
      • brat_kryzysa i nic ponad to 23.12.14, 15:20
        spoleczenstwo ukrainskie bylo przeciwne NATo, gdzis sa obdartusami a wladza ciagnie ich gdzie nie chca;znamiennie
        • gobo2 nie bylo, nie ma, nie bedzie...! 23.12.14, 15:29
          tylko kruki i wrony....!

brat_kryzysa napisał:

> spoleczenstwo ukrainskie (....)
    • zgred-zisko Re: Ukraina coraz bliżej NATO 23.12.14, 15:13
      Ja też podjąłem uchwałę. Kończę z dziadostwem. Nie będę się już wzbraniał, przed przystąpieniem do najbogatszych ludzi świata.
    • wojciech.2349 to zła wiadomość 23.12.14, 16:30
      chociaż w obecnej sytuacji racjonalna.
      Po gwarancjach jakich udzielono Ukrainie w 1994r
      w Budapeszcie wydawać by się mogło, że Ukraina
      tak jak Kostaryka może skasować armię i włos jej
      z głowy nie spadnie.

Gdyby się tak stało to zielone ludziki byłyby w Kijowie.
      Przykro jest patrzeć jak haniebnie i przewrotnie
      zachowuje się Rosja,
      • karbat Re: to zła wiadomość 23.12.14, 18:06
        wiekszosc krajow Nato jest dzisiaj przeciwna wstapieniu Ukrainy do tej organizacji wojennej
        punkt .
        Tzn. wiele krajow czlonkow Nato , rozumie taktyke tej organizacji ,- otaczanie,
        osaczanie ruska i mowia Ukrainie - NIET .... , zapomnij Nato , w przewidywalnym czasie .

a moze ruski mial podpisywac jakies umowy z Nato - usa , by Nato nie zakladalo swoich
        baz na Kramie ... mial podpisywac jakies dokumenty, o wartosci papieru toaletowego ...

ciekawe ilu na tym forum jest ... zwolennikow CCCP , zwolennikow Ukrainca,
        ktory w pijanym sowieckim zwidzie wlaczyl Krym do Ukrainy .. , pytal sie kogos o to !
        wlaczyl sobie Krym i hooj . i to jest dla rusofobow -pyskaczy sfiente i sprawiedliwe .

Krzykacze protestuja , bo ... ruski koryguje postanowienia zbrodniczego ,
        totalitarnrego , systemu CCCP ... :o.

Teraz powinni krzyczec , - Niech zyje ,CCCP , niech zyje! , niech zyje !

• wojciech.2349 Re: to zła wiadomość 23.12.14, 18:15
          Ukraina nie ma wyjścia. Musi szukać jakiegoś sojuszu
          by bronić się przed Kacapią.

To smutne.
          • karbat Re: to zła wiadomość 23.12.14, 18:56
            wojciech.2349 napisał(a):
            > Ukraina nie ma wyjścia. Musi szukać jakiegoś sojuszu
            > by bronić się przed Kacapią.

nie musiala , mogla z ruskimi pic wodke i robic wszystko !
            by dazyc do wspolpracy gospodarczej z Unia i z ruskimi ..

i za 10- 15 lat bylaby w Unii , bez Nato . w czym problem ..

> To smutne.

tak dzisiaj to wyglada smutnie , mnostwo trupow i morze wodki wypite z rozpaczy .

klika skrajnych szowinistow, skrajnych nacjonalistow z oligarchami przy wladzy . -
            spoleczenstwo ukrainskie moze sie czuc oszukane .
            oszolomstwo ich sterowanych, skorumpowanych politykierow wpuszcza ich w maliny od lat .
            • wojciech.2349 Re: to zła wiadomość 23.12.14, 19:04
              Rosja jest agresywna i każdy jej sąsiad powinien
              pomyśleć o obronie. To oczywiste.

Jeśli jakiś kraj okazuje się osłabiony, to Rosja zachowuje się
              jak hiena.
              • karbat Re: to zła wiadomość 23.12.14, 19:17
                wojciech.2349 napisał(a):
                > Rosja jest agresywna i każdy jej sąsiad powinien
                > pomyśleć o obronie. To oczywiste.

niewielki , maloznaczacy, wewnetrzyny konflikt etniczny na Ukrainie
                i ... to powod do bombardowania obywateli wlasnego kraju ... wez sie opanuj .

> Jeśli jakiś kraj okazuje się osłabiony, to Rosja zachowuje się
                > jak hiena.

nie woytek , zachowuje sie jak otaczany , osaczany
                tak to odbiera . Na Krymie nie bedzie NIGDY cumowac
                amerykanski okret, lotniskowiec , bez ... ruskiego pozwolenia .
                • wojciech.2349 Re: to zła wiadomość 23.12.14, 19:21
                  Trzeba pomyśleć o umocnieniach na granicy
                  polsko-rosyjskiej. Potem możemy mieć zielone
                  ludziki.

Rosja = hiena.
        • johnny-kalesony Re: to zła wiadomość 23.12.14, 19:19
          Porozumienie zostało zawarte w 1994. Wtedy ZSRR już nie istniało. Jego sygnatariuszem jest Rosja, która swój własny podpis odesłała w niebyt.

Pozdrawiam
          Keep Rockin'
    • lubat Re: Ukraina coraz bliżej NATO 23.12.14, 22:18
      Rzeczywiście blisko, coraz bliżej. Jak Turcja do UE:)
    • pijatyka Pierwszy krok na długiej drodze. 26.12.14, 22:58

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka