Dodaj do ulubionych

Kaukaz gotow walczyc...

28.12.14, 20:10
...w kazdym zakatku planety na rozkaz Prezydenta Rosji.

Ogloszono uczebny alarm w Czeczenii.
Zjawilo sie ponad 10 000 tys, kazdy napisal oswiadczenie, ze wyruszy na rozkaz Prezydenta Rosji w dowolny punkt na planecie.

www.youtube.com/watch?v=72Tz6jrCMps
Obserwuj wątek
    • igor-uk15 Romku. 28.12.14, 20:16
      Bylo wprawie 20 000 ochotnikow.
      www.interfax.ru/russia/415873
      Sadze,ze to sygnal,wyslany banderowcam.Zbyt wiele razy oni obrazili osobiscie kadyrowa.A u nich kazdy Czeczen traktuje jako wlasna obraze,obraze ich przywodca.Sadze,ze tylko od Putina zalezy,czy ci ochotnicy beda wyslane na Ukraine,czy nie.
      • pimpus18 Re: Romku. 28.12.14, 20:22
        Igor, potem tam jeszcze zostaną i założą coś na kształt Kosowa.
        • igor-uk15 Moze i tak stanie sie,Pimpus. 28.12.14, 20:27
          Chociaz osobiscie uwazam,ze do tego nie dojdzie.
          • pimpus18 Re: Moze i tak stanie sie,Pimpus. 28.12.14, 20:29
            No wiesz Igor, na dwoje babka skazała.
        • ubiquitousghost88 noidobrze,pimpek... 28.12.14, 20:29
          ...najwyższyczasprzyłączyćdoFRcośwedługkosowskiegoprecedensuprzyłączeniaczęściSerbiidoUSA...
          • igor-uk15 To powinno byc cos na miare Kosowa,ubi. 28.12.14, 20:31
            Duchowa kolebka Serbow moze byc pomszczona tylko przylaczeniem Czestochowy do Czeczenii:-)
            • ubiquitousghost88 Re: To powinno byc cos na miare Kosowa,ubi. 28.12.14, 20:35
              Nu...padwanjał...
              "Do-FR-przez-Czecznię"...miało-być-no-nie?
              • igor-uk15 A Czeczenia to co,ubi,... 28.12.14, 20:48
                USA,czy moze Izrael?
                • ubiquitousghost88 Re: A Czeczenia to co,ubi,... 28.12.14, 20:58
                  ApriczomzdzieśCzecznia?
                  DoRFbudutbrać
                  psiamać
                  iwsio...
                  Kavonużno.
                  Kakwsiegda.
                  Akto?
                  Etawsiorawno...
                  • igor-uk15 Czeczenia jest Rosja. 28.12.14, 22:42
                    Tak bylo,tak jest i tak bedzie
                    Czestochowa w skladzie Czeczenii,to Czestochowa w skladzie Rosji.
                    Nie wyczules najwazniejszego,czy tylko droczysz sie?
                    Kosowo zabrali muzulmanie,to i Czestochowe maja muzulmanie zabrac.
                    • ubiquitousghost88 Tymnietoobjaśniasz??????????????MNIE????????? 29.12.14, 09:20
                      CosięzTobąwyrabia?
                      Mówiłeś,żeniepijesz...:)
                      Igorczyk,Tybyśumarłbezwojtusiów,którzybezTwoichwyjaśnieńżyćniemogą...
                      • igor-uk16 Jak bedziesz dalej droczyc sie, 29.12.14, 16:45
                        to zaczne wszystko tobie tlumaczyc,jakby byles ty amigo proamerykanski.
                        • ubiquitousghost88 Ty-i-on-ten-sam-poziom... 02.01.15, 15:34
                          ...intelektualny...(on-ruso-fob-ty-nonruso-fob)
                          No-wytłumacz-mi-jeszcze-coś-mądralo...-:)))))))))))))))))))))))))))
                          S-Nowym-Godom-Kazioł!
        • pijatyka Al-Fiutin-Kaida 29.12.14, 13:20

• romek1612 Rondo Dudajewa to chyba w Polsce? 29.12.14, 13:30
            pijatyka napisała:
            >

Dudayev made Basayev one of the front-line commanders. Basayev took an active role in the resistance, successfully commanding his "Abkhaz Battalion.
            Basayev led the most famous such attack, the Budyonnovsk hospital hostage crisis on 14 June 1995, less than two weeks after he lost his family in the air raids. Shamil's large band seized the Budyonnovsk hospital in southern Russia and the 1,600 people inside for a period of several days. At least 129 civilians died
    • eva15 Re: Kaukaz gotow walczyc... 28.12.14, 20:16
      No i to jest rzeczywiście wielka różnica między rosyjskimi a zachodnimi muzułmanami. Nie wyobrażam sobie sytuacji, by muzułmanie w Niemczech chcieli walczyć w obronie Niemiec. To jest kompletnie niemożliwe.
      • pimpus18 Re: Kaukaz gotow walczyc... 28.12.14, 20:20
        A ja sobie wyobrażam.

Ale widać to bardziej Twój problem. To nie AfD.
      • igor-uk15 Na tym polega fenomen Rosji. 28.12.14, 20:20
        Tam kazdy,niezaleznie od wiary i etnicznego pochodzenia,staje sie patriotem wspolnego domu.
        Oczywiscie sporo wyjatkow,ale oni sa w zdecydowanej mniejszosci.

p.s. Nie jest do konca prawidlowo porownywac muzulmanow w Europie,z muzulmanami w Rosji.W Rosji oni u siebie w domu,gdzie mieszkaja od zawsze.W Europie to tylko emigranci,ktore traktuja swoj nowy dom,jak ptaki karmniki.
        • pimpus18 Re: Na tym polega fenomen Rosji. 28.12.14, 20:27
          Igor, w Europie też rodzi się nowa tradycja, na naszych oczach właśnie.

Kapitalizm widać miejscowym nie służy. A dla przyjezdnych z krajów, gdzie już nie ma żadnych szans to mierzewa, na ktrórej rozkwitają.

Zacofana ideologia im zupełnie nie przeszkadza.
          • igor-uk15 Ja o tym wiem,Pimpus. 28.12.14, 20:33
            I masz racje,oni beda brronic wlasny dom,ale nie dom Europejczykow.Jak tak dalej pojdzie,to cala Europa stanie jednym wielkim Kosowo.
            • pimpus18 Igror, póki co 28.12.14, 20:43
              posłuchajmy sobie prawdziwej białej muzyki.

Moja ulubiona ostatnio:

www.youtube.com/watch?v=_SnvejVyL2s
              Mam nadzieję, że lubisz.

Zajebiste!!!!!!!!!!
      • ubiquitousghost88 Zapomniałaś?... 28.12.14, 20:39
        ...muzułmańskich-kolaborantów-Hitlera-i-Mussoliniego-na-Bałkanach?
        (Którzy-osiągnęli-swoje-cele-dopiero-pół-wieku-później-jak-ich-poparło-USA...)
      • x2014 Re: Kaukaz gotow walczyc... 28.12.14, 21:04
        znowu kobieto popisujesz sie durnota
    • wojciech.2349 Re: Kaukaz gotow walczyc... 28.12.14, 20:22
      romek1612 napisał(a):

> ...w kazdym zakatku planety na rozkaz Prezydenta Rosji.
      >
      > Ogloszono uczebny alarm w Czeczenii.
      > Zjawilo sie ponad 10 000 tys, kazdy napisal oswiadczenie, ze wyruszy na rozkaz
      > Prezydenta Rosji w dowolny punkt na planecie.
      -----------------------------------------------
      Ciekawe ilu takich ochotników byłoby w Moskwie albo Petersburgu?
      10 razy mniej?
    • lubat Re: Kaukaz gotow walczyc... 28.12.14, 20:24
      Ale odjeżdżając ze stadionu kilku z nich krzyknęło do kamery: Allāhu Akbar! Chyba nie chodziło o Putina?:)
      • igor-uk15 Byc moze wlasnie o Putina i chodzilo. 28.12.14, 20:29
        Bo muzulmanie za wszystko,co maja,dziekuja Allahu.A Kadyrow ciagle zaznacza,ze Putin dal wszystko czeczenskiemu narodu.
      • romek1612 To juz stary kawal:-) 28.12.14, 20:31
        lubat napisał:
        > Ale odjeżdżając ze stadionu kilku z nich krzyknęło do kamery: Allāhu Akbar! Chyba nie chodziło o Putina?:)

Pytaja Kadyrowa skad kasa na nowy meczet.
        Allah dal.
        Na nowy szpital?
        Allah dal.
        Na nowy stadion?
        Allah dal.
        Putin:
        fajny gosc ten Ramzan, ale po co on mi caly czas Allahem nazywa?:-)
      • pimpus18 Re: Kaukaz gotow walczyc... 28.12.14, 20:32
        Bladź!
    • wojciech.2349 Kaukaz kocha Słowian 28.12.14, 20:35
      W sierpniu 2009 roku w jednostce Floty Północnej poborowi z Dagestanu zmusili słowiańskich kolegów do ułożenia się w kształt liter tworzących wyraz Kaukaz.
      • wojciech.2349 chcą płacić łapówki, żeby walczyć za Putina 28.12.14, 20:40
        Wielu młodych Rosjan za wszelką cenę stara się uniknąć wcielenia do wojska. Muzułmanie przeciwnie - są nawet skłonni do wręczenia łapówki za przyjęcie do armii.

(ten sam link)
    • wasyl_szuja Romrus pamiętaj o jednym... 28.12.14, 20:50
      Wolny świat daje sobie nie z takimi terrorystami radę:
      www.defence24.pl/relacja_irak-panstwo-islamskie-w-glebokiej-defensywie-relacja-wyslannika-defence24pl
      Więc kadyrowcy niech się strzegą.
      • romek1612 Ahahaha:-) 28.12.14, 21:00
        wasyl_szuja napisał:
        > Wolny świat daje sobie nie z takimi terrorystami radę:
        irak-panstwo-islamskie-w-glebokiej-defensywie

Wkrotce juz bedzie 15 lat, jak islamisci sa w "w glebokiej defensywie", a "wolny swiat" daje sie rady:-)

Tyle ze w Iraku maja przej@bane, a z Afganistanu daja rady uciec wylacznie dzieki royjskiej pomocy w logistyke.

USA i NATO obe$rali sie az po sami uszy, bo nie moga pokonac afganskich kozopasow i irackich pogoniaczy welbladow.
        I nie pisz ze ZSSR rowniez.
        Jankiesi ladowali miliardy dollarow jako pomoc dla mudzacheddinow, jesli by teraz Rosja udzielila by 10% takiej pomocy, to juz by bylo po NATO-wcach w tych krajach.
        • wasyl_szuja Re: Ahahaha:-) 28.12.14, 21:04
          Nikt nie ucieka poczciwcze:
          www.polska-zbrojna.pl/home/articleshow/14612?t=Misja-ISAF-przeszla-dzis-do-historii
          Natomiast pogląd, że od rosyjskiej logistyki tak dużo zależy, to nadużycie. Owszem, jest tania.
          • romek1612 Ohohoho:-) 28.12.14, 21:30
            wasyl_szuja napisał:
            > Nikt nie ucieka poczciwcze:
            > www.polska-zbrojna.pl/home/articleshow/14612?t=Misja-ISAF-przeszla-dzis-do-historii

"Dziś, po 13 latach zakończyła się misja ISAF w Afganistanie. Z tej okazji w Kabulu odbyła się krótka uroczystość. Była ona jednocześnie inauguracją szkoleniowo-doradczej misji „Resolute Support”.
            Po odczytaniu (a raczej odśpiewaniu) wersetów Koranu przez imama ....Sztandar misji ISAF, w asyście generałów Campbella oraz Domröse, został uroczyście zwinięty...
            Stupięćdziesięcioosobowy kontyngent rozpocznie od nowego roku misję „Resolute Support” w Afganistanie."

Ze ~130 000 zostaje 150 pajacow, ktory beda sie bali wyjsc na ulice?
            I to ma sie nazywac "nie zwiac"?:-)
            • wasyl_szuja Wiejskie głupki mają w zwyczaju... 28.12.14, 21:36
              ...śmiać się jak "głupi do sera" ;)
              Ja zinterpretowałbym to jako zmiana sytuacji na lepsze, gdzie już nie potrzeba masy wojsk. Przychodzi taki czas w życiu państwa, że zbrojne podziemie słabnie a organy państwowe krzepną. Ale skąd ty to możesz wiedzieć?
              • romek1612 Ahahaha:-) 28.12.14, 21:43
                wasyl_szuja napisał:
                > Ja zinterpretowałbym to jako zmiana sytuacji na lepsze, gdzie już nie potrzeba masy wojsk. Przychodzi taki czas w życiu państwa, że zbrojne podziemie słabnie a organy państwowe krzepną. Ale skąd ty to możesz wiedzieć?

Skad? Z historii.

Organy rozwalonego Iraku az tak krzepli, a sytuacja sie zmeniala az tak na lepsze, ze natychmiast po wycofaniu Jankiesow z Iraku powstalo ISIL, ktore teraz ze wdziecznosci odcina glowy europejczykom.
                Ale skąd ty to możesz wiedzieć?:-)
                • wasyl_szuja Re: Ahahaha:-) 28.12.14, 21:50
                  A czy zauważyłeś, że islamiści są w odwrocie (podawałem linka) i nie jest to zasługą zachodniego żołnierza wojsk lądowych? Najgorsze już chyba za Irakiem. Należy podziękować Putinowi, że kiepsko wspierając Asada dał możliwość rozrostu nowotworu zwanego Państwem Islamskim.
                  A teraz się pośmiej. Najlepiej przez łzy i do wódeczki.
        • marko125 Re: Ahahaha:-) 28.12.14, 21:05
          >Jankiesi ladowali miliardy dollarow jako pomoc dla mudzacheddinow, jesli by teraz Rosja >udzielila by 10% takiej pomocy, to juz by bylo po NATO-wcach w tych krajach.

Wy nawet boicie się dać większą pomoc separatystom na Ukrainie. Do dziś nawet lotniska nie zdobyli ba na rozkaz FR musieli przerwać ofensywę pod koniec sierpnia.
    • swiblowo Ile placa? b/t 28.12.14, 20:53

• vladexpat i walczy. 28.12.14, 21:13
      Dziś znów w Inguszetii FSB zastrzeliła 3 bojowników.
      • jankowski1960 Re: i walczy. 28.12.14, 21:28
        bandytow...
      • romek1612 No i o co cie chodzi? 28.12.14, 21:38
        vladexpat napisał:
        > Dziś znów w Inguszetii FSB zastrzelił
        > a 3 bojowników.

Ingusze z FSB zastrzelili 3 bandytow.
        I co?
        Sadzisz ze w FSB pracuja sami Rosjanie?
        • wasyl_szuja Re: No i o co cie chodzi? 28.12.14, 21:43
          romek1612 napisał(a):

> Sadzisz ze w FSB pracuja sami Rosjanie?
          >
          >

Podejrzewamy, że głównie potomkowie nomadów ze Złotej Ordy.
          • romek1612 Nie podskakuj, Wasia:-) 28.12.14, 21:46
            wasyl_szuja napisał:
            > romek1612 napisał(a):
            > > Sadzisz ze w FSB pracuja sami Rosjanie?
            >
            > Podejrzewamy, że głównie potomkowie nomadów ze Złotej Ordy.

Swoim belkotem i tak nic nie zmienisz:-)
            • wasyl_szuja Re: Nie podskakuj, Wasia:-) 28.12.14, 21:51
              Ja tylko niosę kaganek oświaty w mrok sowieckiej propagandy.
        • vladexpat Re: No i o co cie chodzi? 28.12.14, 22:59
          Widocznie uważasz, że Kaukaz powinien obchodzić Polaków skoro zacząłeś na FS ten wątek. Bądź Romku konsekwentny.
          • romek1612 Co twoj post ma do tego,... 28.12.14, 23:09
            vladexpat napisał:
            > Widocznie uważasz, że Kaukaz powinien obchodzić Polaków skoro zacząłeś na FS ten wątek. Bądź Romku konsekwentny.

...co napisalem do wojtka?

Co do twojego postu, to jestem konsekwetny.

Wystarcze wpisac do wyszukiwarki "Kaukaz chce sie oddzielic" czy cos podobnego, a zobaczysz ile watkow na ten temat zakladalo tutejsze oszolomstwo.
            Zrobilem, wiec, wniosek ze to jest dla nich bardzo interesujaco.
            Przeciez nawet Rondo Dudajewa jest w Polsce.
            • vladexpat Re: Co twoj post ma do tego,... 28.12.14, 23:55
              romek1612 napisał(a):

> ...co napisalem do wojtka?
              >
              Napisałeś do mnie. A ja pisałem o nieco innym obliczu walki na Kaukazie.
              A odnośnie Kadyrowa, to mam wrażenie, że facet ma bardzo wielkie ambicje, wykraczające daleko poza Czeczenię. Emirat Kaukazu? A może coś więcej? I muszę przyznać, że ma ku temu naturalne predyspozycje.
    • wojciech.2349 to kiedy następna wojna Rosji z Czeczenią? 28.12.14, 21:54
      Za 10 lat?
      I znowu Moskale będą wyzwalać Grozny.

Never ending story.
      • ubiquitousghost88 A-po-co? 29.12.14, 09:25
        Kadyrow-szykuje-oblężenie-Jasnej-Góry...
        Igora-zapytaj...
    • wiarusik Re: Kaukaz gotow walczyc... 28.12.14, 22:08
      kadyrow to sprawdzony siepacz putina. rżnie swoich współbraci, głowę politkowskiej przyniósł putinowi na tacy. w nagrodę porządzi sobie (i o to chodzi)-drogie dacze, samochody, dziwki i alkohole.
      • romek1612 Co ty plecesz:-) 28.12.14, 22:13
        wiarusik napisała:
        > kadyrow to sprawdzony siepacz putina. rżnie swoich współbraci, głowę politkowsk
        > iej przyniósł putinowi na tacy. w nagrodę porządzi sobie (i o to chodzi)-drogie
        > dacze, samochody, dziwki i alkohole.

Kadyrow nie pije, a glowa Politkowskiej do cholery nikomu nie byla potrzebna, oprocz jej pracodawcow.
        Tak samo jak i Litwinenki, ktorego Prutin niby zmusil zezrac na sniadanko bombe atomowa, przywieziona do Londynu.
        • wiarusik Re: Co ty plecesz:-) 28.12.14, 22:34
          twoje teorie nie trzymają się kupy.
    • humbak Re: Kaukaz gotow walczyc... 28.12.14, 22:38
      Szalony naukowiec prowadził prowadził operację za operację na mózgu... i dumny patrzy na efekty. Co widzą obserwatorzy... sam sobie dopowiedz.
      • karbat Re: Kaukaz gotow walczyc... 29.12.14, 13:45
        Czeczenia .. Grosny ... wczoraj i ... dzisiaj

www.google.de/search?q=grosny+heute&biw=1024&bih=643&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=yUqhVLjKGcrVPK27gaAK&sqi=2&ved=0CCAQsAQ
        pod ruskim ... batem ....

jeden z drugim debilem , moze sobie ww zawsze porownac z obrazkami ,
        z krajow, gdzie od .... bardzo wielu lat cywilizuje , demkoratyzuje .... Usa ...

Libia , Syria , Irak , Afganistan ....

• humbak Re: Kaukaz gotow walczyc... 29.12.14, 13:48
          Jedn z drugim debilem może udawać że nie było w czasie walki Rosji o jej wewnętrzne sprawy. Problem w tym, że inni pamiętają.
          • romek1612 Wlasnie o tym powiedzial Kadyrow 29.12.14, 13:58
            humbak napisał:
            > Jedn z drugim debilem może udawać że nie było w czasie walki Rosji o jej wewnęt
            > rzne sprawy. Problem w tym, że inni pamiętają.

Pametaja i to dobrze, jak na zlecenie Jankiesow i za saudijska kase pchali sie najemnicy z calego Swiata, jechali dziesiatki mull-wahhabitow, jak przez teren Gruzji pod kontrola Jankiesow dostarczano bron i materialy wybuchowy dla organizacji zamachow teroristycznych, jak wspierani przez zewnetrzny sily gnoje zamordowali jego s.p. ojca, mufcia Achmada-hodzy.
            • humbak Re: Wlasnie o tym powiedzial Kadyrow 29.12.14, 15:07
              Ja wiem, że minęło 20 lat, ale aż takiej sklerozy to ja nie mam.
              • romek1612 Kogo obchodzi twoja skleroza? 29.12.14, 17:24
                humbak napisał:
                > Ja wiem, że minęło 20 lat, ale aż takiej sklerozy to ja nie mam.

Jestes Czeczencem czy Rosjaninem?
                Chodzi o nasz pamec, a nie o pamec czytelnikow GW.

Najwazniesze zeby Ramzan nie zachorowal na skleroze i nie zapomnial kto wspieral i finansowal gnojow, ktory zamordowali jego ojca, ale watpie, zeby to bylo mozliwe.

Da dzis jego wrogami sa nie tylko besposredni sprawcy i organizatory-finansisci, a nawet ich jeszcze nieurodzony dzieci i wnuki.
                Malo tego, oni juz sa wrogami synow Ramzana i jego jeszcze nieurodzonych wnukow.
                • wojciech.2349 Re: Kogo obchodzi twoja skleroza? 29.12.14, 17:50
                  Przecież ten Kadyrow to Wasz kacyk.
                  Śmieszna kreatura i bandyta do tego.
                • humbak Re: Kogo obchodzi twoja skleroza? 29.12.14, 21:09
                  Riposta ni z gruchy ni z pietruchy. Ale nie szkodzi. Trzymaj się ciepło.
        • wojciech.2349 Re: Kaukaz gotow walczyc... 29.12.14, 14:24
          karbat napisał:

> Czeczenia .. Grosny ... wczoraj i ... dzisiaj
          >
          > www.google.de/search?q=grosny+heute&biw=1024&bih=643&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=yUqhVLjKGcrVPK27gaAK&sqi=2&ved=0CCAQsAQ
          > pod ruskim ... batem ....
          -------------------------------------------------
          Tam gdzie mieszkają w Rosji muzułmanie tam są surowce
          i te budowle mogą zbudować bez opieki Moskwy.
          W tym problem.
          • karbat Re: Kaukaz gotow walczyc... 29.12.14, 14:48
            wojciech.2349 napisał(a):
            > karbat napisał:

> Tam gdzie mieszkają w Rosji muzułmanie tam są surowce
            > i te budowle mogą zbudować bez opieki Moskwy.
            > W tym problem.

no tam sie probuje ... od lat np . Wielka Brytania , hitlerowskie niemcy , obecnie szejkowie
            zawsze bylo ogromne zainteresowane tym regionem .

Jakie strategiczne znaczenie ma ten skrawek ziemi ... doskonale wie Usa ..
            i ruski wszystkim mowi, wypad, a ten kto bedzie mieszac w tym regionie ... bedzie zabity .
            poslanie na razie dotarlo zostalo ... zrozumiane .

ale czemu .. nie ryzakowac ... tyle ropy ... po morzem Kaspijskim
            przeciez NIKT nie bedzie mieszac tam ... gdzie nie ma surowcow ..

woytek porownales juz sobie obrazki ... ze stolicy Czeczenii z ..
            obrazkami z ...Libii , Syrii Afganistanu , Iraku ....
    • romek1612 "Nich zyje nasza Wielka Rosja! Allahu akbar!" 29.12.14, 14:46
      "...w ciezki dla Czeczenii czas na jej obrone wstapil Mufci Ahmad-hodzy...nie mial armii, broni i pieniedzy, ale mial w rekach swiety Koran...wokol byli sami wrogowie...pierwszym, kto podal mu reke pomocy byl Wladimir Putin...to nie bylo latwo, musial tlumaczyc to politykow, wojskowym, narodowi rosyjskiemu...Achmad-hodzy powiedzial, ze kazdy Czeczeniec musi dokonac wyboru i my ten wybor dokonalismy...idzieme jedynie sluszna droga swietego Koranu...15 lat Wladimir Putin pomagal czeczenskiemu narodowi i w niczym nie odmawial...czas splacac nasz dlug...jestesmy bojowa piechota naczelnego dowodcy Rosji, dzis prosime go uwazac nas za swoj specialny oddzial...Rosja ma potezna armie, flote i bron jadrowa, ale sa zadania, ktory moga wykonac wylacznie ochotnicy i my jestesmy gotowi wykonac kazdy rozkaz w kazdym zakatku Swiata...znajdziemie wrogow Rosji w ich wlasnych norach...
      Nich zyje nasza wielka Ojczyzna Rosja!
      Nich zyje nasz narodowy lider Wladimir Putin!
      Allahu akbar!"

www.youtube.com/watch?v=KfiGUI0W53E
      • wojciech.2349 Re: "Nich zyje nasza Wielka Rosja! Allahu akbar!" 29.12.14, 14:50
        Krasnal niedługo będzie ważniejszy dla Czeczenów
        niż sam Mahomet. Jestem pod wrażeniem.

I Wy w Rosji w takie bzdury wierzycie.
        LOL.
        • romek1612 Wojteczku, roznica pomiedzy Zachodem a Wschodem... 29.12.14, 15:19
          wojciech.2349 napisał(a):
          > Krasnal niedługo będzie ważniejszy dla Czeczenów
          > niż sam Mahomet. Jestem pod wrażeniem.
          > I Wy w Rosji w takie bzdury wierzycie.
          > LOL.

...polega na tym, ze slowo mieszkanca Zachodu jest goowno warte.
          Zawsze sie znajdzie wytlumaczenie: przepraszam, zmenilem zdanie, zapomnialem, zle mi zrozumiano, etc.
          Na Wschodzie nie ma wytlumaczen, mieszczyzna nie moze rezygnowac ze swoich slow.
          Jesli czlowiek, powoluja sie na swieta pamiec ojca i swiety Koran, wypowiada jakis slowa, to on predzej umrze, niz z tych slow zrezygnuje.

To u was cos takiego to normalka:
          Sikorski się tłumaczy: źle mnie zrozumiano
    • herr7 Kadyrow jest gotów walczyć... 29.12.14, 15:31
      o swoją władzę, a nie o Rosję i Putina. Najwyraźniej w Moskwie szykuje się noworoczne "przesilenie" i możliwa z tym zmiana kierownictwa. Kadyrow pokazuje kremlowskiej elicie, że w razie czego, ma swoją potężną, lojalną i dobrze wyposażoną armię. Argument, że jest gotowy walczyć za Rosję i jej prezydenta to nic więcej niż wymówka.
      • romek1612 Kolejny znaffco 29.12.14, 15:33
        herr7 napisał:
        > o swoją władzę, a nie o Rosję i Putina. Najwyraźniej w Moskwie szykuje się nowo
        > roczne "przesilenie" i możliwa z tym zmiana kierownictwa. Kadyrow pokazuje krem
        > lowskiej elicie, że w razie czego, ma swoją potężną, lojalną i dobrze wyposażon
        > ą armię. Argument, że jest gotowy walczyć za Rosję i jej prezydenta to nic więc
        > ej niż wymówka.

"Na Wschodzie nie ma wytlumaczen, mieszczyzna nie moze rezygnowac ze swoich slow.
        Jesli czlowiek, powoluja sie na swieta pamiec ojca i swiety Koran, wypowiada jakis slowa, to on predzej umrze, niz z tych slow zrezygnuje".

forum.gazeta.pl/forum/w,50,156033383,156041206,Wojteczku_roznica_pomiedzy_Zachodem_a_Wschodem_.html
      • marko125 Re: Kadyrow jest gotów walczyć... 29.12.14, 15:35
        Za jakiego prezydenta? Za tą miernotę, która się wszystkiego boi i myśli jakby tu już zacząć robić Zachodowi dobrze :)
        • herr7 wg. Lewada-Center... 29.12.14, 15:39
          Putin ma nadal poparcie około 80% Rosjan i to pomimo porażki na Ukrainie i kryzysu w Rosji. Ponieważ jego polityka zagnała Rosję w ślepą uliczkę to zdjęto by go już dawno, tyle że kremlowska elita nie zapomniała, że usunięcie cara Mikołaja II doprowadziło do rewolucji, w wyniku której obalająca cara elita straciła wszystko.
          • marko125 Re: wg. Lewada-Center... 29.12.14, 15:45
            Ja myślę, że Putin musi jeszcze zostać. I tego nawet chce Zachód. Przecież jeszcze trzeba przejąć Białoruś a głupota tego błazna pozwoli dosyć szybko tego dokonać Zachodnim siłom

A że Rosjanie go popierają ? Haha poczytaj Igorka, przecież to mąż stanu. On codziennie rozgrywa Zachód pojawiają się nowe teoryjki jak już niebawem powali go na kolana, $ przestanie być walutą światową. Nawet ostatnio uratował Europę przed nuklearną zagładą i dlatego musiał wciskać banderowcom w dupę za darmo prąd i węgiel. Tak więc pajac z Kremla codziennie ratuje świat walczy z okropnym hegemonem USA itp :) a Junta kijowska tuż tuż pada :)
            • herr7 Re: wg. Lewada-Center... 29.12.14, 15:51
              Myślę, że poparcie Putina wynika z tego, że Rosjanie nie znają praktycznie nikogo oprócz niego. Co znamienne, Rosjanie bardzo nisko oceniają rząd pomimo tego, że wg. rosyjskiej konstytucji premier podlega prezydentowi i słaby rząd oznacza, że prezydent Putin nie wywiązuje się z własnych obowiązków. Stąd też jest to w większości poparcie ludzi, którzy polityką się nie interesują przynajmniej tak długo, jak mają co do garnka włożyć. Otóż, kartoszki w Rosji jest jeszcze pod dostatkiem.
              • marko125 Re: wg. Lewada-Center... 29.12.14, 15:54
                Dokładnie. Natomiast im szybciej ten szkodnik Putin wyleci ze stołka tym lepiej dla Rosji. Choć dzięki jego głupocie Ukrainy już Rosja nie odzyska. Sankcje są, będą może kiedyś zostaną anulowane Ukraina już nie powróci pod wpływy FR. No chyba, ze upadną USA i UE. A na to się nie zanosi.
                • herr7 Re: wg. Lewada-Center... 29.12.14, 16:04
                  Główny problem polega na tym, że obecna Rosja trzyma się na Putinie. Z drugiej strony, Putin okazał się politykiem całkowicie nieefektywnym, a Rosja coraz bardziej przypomina statek pozbawiony kapitana, który dryfuje. Zastąpienie Putina jest więc koniecznością, tyle że rosyjska elita myśli w kategoriach swoich korzyści, choćby doraźnych. Jej utrata Ukrainy nie szkodzi, ponieważ niewielu na Kremlu wierzy w mityczny "ruski świat". Ludzi tych nie interesuje żadna geopolityka, czy strategia. To są przede wszystkim ludzie cyniczni. Interesuje ich bogactwo zgromadzone na Zachodzie i bardziej obawiają się jego utraty, aniżeli rozpadu Rosji.
                  • marko125 Re: wg. Lewada-Center... 29.12.14, 16:09
                    No tak tylko ileż można kraść i się bogacić. Strata Ukrainy i UA w NATO to koniec Rosji nawet jako marne mocarstwo regionalne. Rosja otoczona bazami NATO ich arsenał jądrowy będzie tracił swoją efektywność. Putina musi zastąpić może najlepiej jakiś wojskowy. Oczywiście UA już nie odzyskają a być może Putinowi uda się jeszcze utracić Białoruś.

Cóż kraj o sporym potencjale itp ale od dekad rządzony przez miernoty. Dlatego jest tam gdzie jest.
                    • marko125 Re: wg. Lewada-Center... 29.12.14, 16:13
                      I tu już nie pomoże zaklinanie rzeczywistości i wypisywanie bzdur jak to Putin ratuje świat przed nuklearną zagładą popierając banderowców na UA, czy też opowieści jak to $ przestanie funkcjonować jako waluta światowa itp. Można jeszcze pisać, że meteor rozwali USA. No jest jakaś nadzieja.
                    • herr7 Re: wg. Lewada-Center... 29.12.14, 16:16
                      To o czym Pan pisze to jest koszmar, ale dla rosyjskich wojskowych, a nie kremlowskiej elity. Dla kremlowskiej elity (włączam do niej oligarchów) koszmarem jest utrata majątków, które zdeponowała na Zachodzie. Elita ta rozumie ponadto, że Rosja po raz pierwszy znalazła się w sytuacji pełnej konfrontacji z Zachodem. W czasach ZSRR dysponowała własnym przemysłem i konfrontację taką mogła przetrwać. Obecnie Rosja pozbawiona jest jakichkolwiek atutów i jest w istocie izolowana.
                      • marko125 Re: wg. Lewada-Center... 29.12.14, 16:23
                        Cóż bo błazen Putin i spółka nie zrobili w sumie nic aby zmodernizować i rozwinąć rosyjski przemysł. Jedynie przemysł zbrojeniowy jako tako. Reszta została zaniedbana. Tym samym ten złodziej i oligarcha Putin inwestował tylko w sektor naftowy oczywiście z takim skutkiem, że ta miernota musi kupować technologie od zachodu więc nawet tu są niezależni. Błazen zrobił z FR większą Arabię saudyjską bez własnego przemysłu. Wszystko pięknie jak ropka jest po 120 $ za bekę ale jak już leci niżej to wszystko się wali. Tym samym są większą AS z rakietami jądrowymi. To też w rozgrywkach geopolitycznych są po prostu jednym wielkim ZEREM. Zachód tupnął a pajac zatrzymał ofensywę separatystów i pobiegł podpisywać papierki za co dostał tydzień potem kolejne sankcje a ostatnio znów kolejne mimo, że DRL i ŁRL w sumie już są stracone. Zacharczenko ostatnio w Mińsku zgodził się na wszystko. Będzie tylko autonomia gospodarcza i to krótko terminowa a potem pełna integracja z Kijowem :) Tak to błazen rozegrał Kijów buhaha. No ale zawsze może zrobić szoł z dziennikarzami i znów walnąć parę groznych min postraszyć jaki to on grozny itp. Żenada tak nisko upaść
                        • marko125 Re: wg. Lewada-Center... 29.12.14, 16:25
                          Dlatego wojsko powinno zrobić przewrót i to szybko. Niebawem będą mieli pod nosem 45 mln Ukrainy wyjątkowo antyrosyjską zbrojącą się na potęgę z bazami NATO. To nie 4 mln Gruzja oj nie.
                          Nawet na własnym podwórku dali się pobić a los do nich się uśmiechał i wschodnia UA była na wyciągnięcie ręki.
                        • brat_kryzysa Myslenie z wasalskiej pozycji prowadzi w slepa 29.12.14, 16:28
                          uliczke, herr ciagle, "elity i elity" nie wiedzac dokladnie co to jest
                          Mareczek totalny odlot i blazen, zallll
                        • herr7 Re: wg. Lewada-Center... 29.12.14, 16:30
                          Jak sądzę, dlatego tego Putina trzymają - te jego 80% poparcia. Poza tym taka elita zwykle nie potrafi z siebie wyłonić ludzi o odpowiednim poziomie, gdyż została z nich całkowicie "wyczyszczona". To jest pozorny paradoks tej władzy - jest na tyle silna żeby stłamsić każdą pozytywną inicjatywę, ale za słaba, żeby coś pozytywnego stworzyć. Tym niemniej, uważam że dni Putina są policzone. Zagadką pozostaje jedynie to, czy Rosja się rozpadnie, czy też nie. Stawiam na 50/50.
                          • marko125 Re: wg. Lewada-Center... 29.12.14, 16:37
                            Może też zostać jako wasal zachodu. Elita elitą ale jakby wojskowi zrobili przewrót to elita nie ma szans. Bo to wojskowi mieliby siły zbrojne za sobą. Tak czy siak każdy dzień dłużej Putina i jego ekipy na stołku osłabia FR.
                            • herr7 Re: wg. Lewada-Center... 29.12.14, 16:40
                              W Rosji nie ma tradycji przewrotów robionych przez wojskowych. Ja sądzę, że Zachód gra na rozpad Rosji, ale na rozpad kontrolowany. Ukraina jest jednym z etapów tego procesu. Jak widać, rosyjscy wojskowi się nie zbuntowali.
                              • marko125 Re: wg. Lewada-Center... 29.12.14, 16:46
                                Ja sądzę, że Zac
                                > hód gra na rozpad Rosji, ale na rozpad kontrolowany.

Niebezpiecznie szczególnie, że mowa o kraju z arsenałem jądrowym ogromną ilością materiałów rozszczepialnych, broni itp. Z drugiej strony
                                Przyszłe bazy rakietowe USA na UA mogą nawet posłużyć do uderzenia dekapitulacyjnego. Rosja nigdy w swojej historii nie miała tak blisko wroga. Za czasów ZSRR NATO było znacznie dalej. To jest dosłownie 3 minuty lotu do Moskwy pocisku balistycznego. Elita kremlowska nawet nie zdąży zbiec do schronów. Więc powinni zacząć się bać :)

Może rosyjscy wojskowi serio wierzyli, że ten pajac z Kremla ma jakiś plan wobec UA. Co nawet zmyliło ich na Krymie. Dziwne, że go nie obalą.
                                • herr7 Re: wg. Lewada-Center... 29.12.14, 16:54
                                  Jeżeli prześledzi się rosyjską reakcję na ukraiński kryzys to ma się wrażenie, że to jest jedynie czysto teoretyczna możliwość (mam tu na myśli nagłe atomowe uderzenie na Moskwę). Zapewne jest to powód bezsennych nocy rosyjskich wojskowych, ale Rosją rządzą jednak cywile, choćby z byłej KGB. A ci najwyraźniej nie myślą w kategoriach strategicznych. Sam kryzys ukraiński pokazuje, że rosyjska elita została nim zaskoczona. Oni naprawdę mieli w głowie jedynie Soczi. Ciekawe co na ten temat (przygotowanego Majdana) wiedzieli wojskowi? i czy aby ich nie odprawiono z kwitkiem?
                                  • marko125 Re: wg. Lewada-Center... 29.12.14, 17:03
                                    Herr olimpiada olimpiadą. Rosja po olimpiadzie dysponowała odpowiednimi środkami aby rozegrać UA. Raz w marcu/kwietniu przejąć wschód Ukrainy i wstawić tam jakiegoś swojego pionka, albo próbować wzniecić tak powstanie by rozegrać aż Kijów. Mogli to zrobić ale nawet tego nie wykorzystali mimo, że powstanie aż się prosiło o wsparcie. No i zdechło. W sierpniu mógł chociaż jeszcze rozegrać cały Donbas i to nie w połowie akcji poleciał podpisywać papiery a potem już rozmowy kapitulacyjne DRL i ŁRL i godzienie się na wszystko. Teraz Kijów już zgromadził ogromne siły gotowe do ofensywy jak DRl i ŁRŁ jednak do końca się nie podda a pajac znów stanie przed dylematem.
                                    • herr7 Re: wg. Lewada-Center... 29.12.14, 17:18
                                      Wierzę pogłoskom, że gdyby nie Sztab Generalny to Putin w sprawie Ukrainy nic by nie zrobił. Ale wojskowi pokazali mu mapę i kilka symulacji i Wołodia musiał przestać grać w hokeja, do którego zresztą wkrótce powrócił. A potem prowadzono politykę w zależności od tego, kto był bliżej ucha Wołodii. Raz to byli "ruscy nacjonaliści", a kiedy indziej "liberałowie". Żadnej ukraińskiej strategii Wołodia nie miał, tak jak nigdy jej nie miał (i nie ma) dla samej Rosji. Wołodia liczył też na Merkel, ale w Australii chyba zrozumiał, że na Zachodzie uważają go już za politycznego trupa.
                                      • marko125 Re: wg. Lewada-Center... 29.12.14, 17:28
                                        ał, że na Zachodzie uważają g
                                        > o już za politycznego trupa.

To było piękne jak pajac dostał kopniaka w dupę, jadł sam posiłek itp :)

A potem prowadzono
                                        > politykę w zależności od tego, kto był bliżej ucha Wołodii. Raz to byli "ruscy
                                        > nacjonaliści", a kiedy indziej "liberałowie". Żadnej ukraińskiej strategii Woł
                                        > odia nie miał, tak jak nigdy jej nie miał (i nie ma) dla samej Rosji.

Tak naprawdę odpuścili już nawet Donieck a UA jest coraz bardziej antyrosyjska. Po Odessie nawet nie drgnęli choć pajac jeszcze w marcu robił grozne miny i opowiadał jak to będzie bronić ruskich na Ukrainie. Nawet nasze forumowe pajace Igorek i Romrus to powtarzali już miał wprowadzać wojska jak UA zacznie używać artylerii przeciwko miastom w Noworosji. Jak było widzieliśmy. Oj w podręcznikach historycznych będą pisać o impotentach geopolitycznych z Kremla. W sumie Ukraina im się sama podłożyła na talerzu a i to potrafili całkowicie wręcz spierniczyć :)
                                        • herr7 Re: wg. Lewada-Center... 29.12.14, 17:36
                                          Przyczyna jest w miarę oczywista: Rosja nie ma żadnej możliwości żeby iść na konfrontację z Zachodem. Po zajęciu Krymu Putin uwierzył, że Zachód się z tym faktem pogodzi, co mu zresztą obiecywali Niemcy - byleby dalej na Ukrainę nie wchodził. Ale była to gra Zachodu żeby zyskać na czasie, co Zachód wykorzystał, a potem zaczął wprowadzać sankcje. Putin w tej grze okazał się bardzo kiepskim graczem, ale przegrał ją jeszcze w lutym zanim doszło do puczu w Kijowie. Wystarczyło urządzić wielkie manewry przy granicy z Ukrainą. Na tym etapie mógł nawet liczyć na wsparcie Łukaszenki. Tyle że Putin myślał wówczas głównie o Soczi.
                                          • marko125 Re: wg. Lewada-Center... 29.12.14, 17:50
                                            Rosja nie ma żadnej możliwości żeby iść na ko
                                            > nfrontację z Zachodem. Po zajęciu Krymu Putin uwierzył, że Zachód się z tym fak
                                            > tem pogodzi,

I pogodził się :) Sankcje dopiero dostał za Donbas a skoro i tak je miał mógł przynajmniej rozegrać wschodnią Ukrainę. Zresztą nawet głupiutki Igorek długo opowiadał bajki jak to powstanie dojdzie do Charkowa, Odessy itp Teraz mu już nie pozostało nic tylko wieszczyć upadek dolara albo może jakiś meteoryt uderzy w USA podobne prawdopodobieństwo.

Na tym etapie mógł nawet l
                                            > iczyć na wsparcie Łukaszenki. Tyle że Putin myślał wówczas głównie o Soczi.

Po Soczi zrobił manewry i mógł bez problemu przejąć wschód UA. Jesłi nie był wstanie rozegrać całej UA mógł ją podzielić. Ten zachodni kawałek nie byłby już tak wartościowy dla Zachodu jak cała UA. I by się skończyło.
                      • pijatyka Re: Rosja bez atutów jest dziś w istocie izolowana 29.12.14, 16:40
                        No, zaraz - a Chiny? A Indie? A Nauru?... ;->
                        • romek1612 "Boże, chroń mnie przed przyjaciółmi, ... 29.12.14, 16:45
                          pijatyka napisała:
                          > No, zaraz - a Chiny? A Indie? A Nauru?... ;->

... bo z wrogami sam sobie poradzę".
                          • marko125 Re: "Boże, chroń mnie przed przyjaciółmi, ... 29.12.14, 16:47
                            Widać jak sobie radzicie na Ukrainie buhahaha :)
                            • marko125 Striełkow o Czeczenach 29.12.14, 18:42
                              " Бoеcпocoбнocть чеченцев в кaчеcтве регyлярных coлдaт немнoгим выше нyля (хoрoшие пaртизaны и диверcaнты, нo не бoлее тoгo). А вoт в плaне хaмcкoгo oтнoшения к меcтнoмy нacелению oни ниже любых нoрм приличия... Крaйне oтрицaтельнo oтнoшycь к дaннoмy фaктy. Он приведет тoлькo к oкoнчaтельнoмy cпoлзaнию региoнa в первoбытнo- рaбoвлaдельчеcки"
    • wojciech.2349 kiedy Kaukaz wyzwoli się? 29.12.14, 17:42
      Ciekawe kiedy Kaukaz wyzwoli się?
      Przecież okupacja rosyjska tego regionu musi się
      kiedyś skończyć.

Nikt przy zdrowych zmysłach nie chce być kolonią.
    • gosc_ze_smolenska Re: Kaukaz gotow walczyc... 29.12.14, 19:12
      Czy to jest powod do radosci, ze stawilo sie 10.000 mlodych mezczyzn chetnych do walki? Pomysl sobie, gdzie oni pojada, jak im nikt nie zaoferuje "atrakcyjna wysoce odplatna prace za granica z mozliwoscia szeroko rozumianego awansu".
      • romek1612 Re: Kaukaz gotow walczyc... 29.12.14, 22:06
        gosc_ze_smolenska napisał:
        > Czy to jest powod do radosci, ze stawilo sie 10.000 mlodych mezczyzn chetnych d
        > o walki? Pomysl sobie, gdzie oni pojada, jak im nikt nie zaoferuje "atrakcyjna
        > wysoce odplatna prace za granica z mozliwoscia szeroko rozumianego awansu".

Rzecz polega na tym, ze oni akurat jezdzili przed tym, kiedy nie mieli mozliwosci poogladac Ramzana na stadionie.
        Teraz praca dla nich sie znajdzie.
        • wojciech.2349 Re: Kaukaz gotow walczyc... 29.12.14, 22:23
          Ty nie rozumiesz sytuacji. To są najemnicy i będą
          walczyć dla tego który więcej zapłaci.

Chcecie mieć nowego bin Ladena?
          Jak się to stanie, to będzie za późno.
        • gosc_ze_smolenska Re: Kaukaz gotow walczyc... 29.12.14, 22:59
          > Teraz praca dla nich sie znajdzie.
          Ale kiedys wroca? I co, pojda na kierowcow traktorow? Potrzebujemy siania wiatru?
          • romek1612 Re: Kaukaz gotow walczyc... 29.12.14, 23:35
            gosc_ze_smolenska napisał:
            > > Teraz praca dla nich sie znajdzie.
            > Ale kiedys wroca? I co, pojda na kierowcow traktorow? Potrzebujemy siania wiatru?

Jakie widzisz wyjscie?
            Takie jak w Dagestanie teraz i jakie kiedys bylo w Czrczenii rowniez?

Kiedy wroca, musa dostac wojskowa emeryture i social, jak i kazdny inny.

Trzeba uwzgladniac cehy narodowy.
            Wojtek moze byc kartoflarzem, ktos inny swinopasem, ale nie moze byc zolnierzem
            Czeczency przez cala swoja historie byli dobrymi wojownikami i, owszem, z czegos innego malo sa znani. Robic z nich kartoflarzy i swinopasow - to marnowac ich potencial.
            Oni potrafia byc dobrymi zolnierzami, a najwazniesze, oni to lubia i uwazaja za zaszyt.
            Pametasz kawal?
            "Для меня выcтрелить из пиcтoлетa Дзержинcкoгo кaк для тебя cыгрaть нa cкрипке Стрaдивaри".
            Musa sluzyc Ojczyznie, dostawac odznaczenia, kase, potem emeryture.
    • mara571 czyzby rozkaz prezydenta Rosji 29.12.14, 21:11
      dotyczyl rowniez Panstwa Islamskiego?
      Tam Czeczeni stanowia trzon wyborowych oddzialow.
      • romek1612 Nie, Mara 29.12.14, 22:03
        mara571 napisała:
        czyzby rozkaz prezydenta Rosji
        > dotyczyl rowniez Panstwa Islamskiego?
        > Tam Czeczeni stanowia trzon wyborowych oddzialow.

To sa waszy.
        "Wojowniki o wolnosc Iczkerii", ktorych Polska i Niemcy potrafili uratowac od krwawego Putina.
        Zasilek odbiorom po powrocie.
        • brat_kryzysa Re: Nie, Mara 29.12.14, 22:11
          Ja tam mam mieszane uczucia wzgledem Czeczenow
          Troche wywyzszajace sie cwaniaczki przekonane o swojej wyjatkowosci, jednak prawda jest to ze dopiero z gor zlezli
          • eva15 Ooo, to zależy 29.12.14, 22:46
            Przy dużym sprycie można ich być może użyć tak, jak USA islamistów. Inna rzecz, że to w przypadku Rosji niebezpieczne, bo oni są z Rosji, a islamistów dzieli od USA ocean, oni Ameryce nie zagrażają.
            • brat_kryzysa Re: Ooo, to zależy 29.12.14, 22:55
              Kwestia ucywilizowania, tam panstwowosc ciagle opiera sie o tejpy z Tatara,i. Baszkirami udaloo sie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka