zabawa-na-102 05.03.15, 14:36 W tym dniu zmarl Stalin,najbardziej znany Gruzin na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
felusiak1 Re: Ha,ha 05.03.15, 19:30 Tego wątku nie można zasr... bo już jest zasrany. Sorokin, paszoł won........ Odpowiedz Link Zgłoś
zabawa-na-102 Biedny felus.. 05.03.15, 19:47 Ten watek jest poswiecony smierci czlowieka,rola ktorego w dziejach swiata jest mocno kontrowersyjna.Na pewno jeszcze bardzo dlugo o nim beda pamjetac kolejne pokolenia na calym swiecie. O tobie,felus,postaraja sie zapomniec i twoi najblizsi,jak najpredziej,po twojej smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 igorka, nie znasz historii 05.03.15, 14:45 zabawa-na-102 napisał(a): > W tym dniu zmarl Stalin,najbardziej znany Gruzin na swiecie. "Я не грyзин - я рyccкий грyзинcкoгo прoиcхoждения". Стaлин Odpowiedz Link Zgłoś
zabawa-na-102 pridurok 2007 05.03.15, 18:14 Stalin urodzil sie Gruzinem,Gruzinem i zdechl.tak samo jak i ty,urodziles sie zydkiem,zydkiem i zdechniesz.I Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 "Bądźcie więc roztropni jak węże, 06.03.15, 09:32 a nieskazitelni jak gołębie!" ( Mt 10,16) zabawa-na-102 napisał(a): > Stalin urodzil sie Gruzinem,Gruzinem i zdechl.tak samo jak i ty,urodziles sie zydkiem,zydkiem i zdechniesz.I Odpowiedz Link Zgłoś
drugiwojwa nie zupełnie 05.03.15, 14:50 Obecnie najbardziej znany Gruzin to Saakaszfili :) p4.sfora.pl/ce2475e86e4abcc544260bf608d6b41f.jpg i.iplsc.com/micheil-saakaszwili-bedzie-zmuszony-uciekac-z-kraju/0002F0RJCCPMWR21-C116-F4.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
bia.lak Re: 5 marzec 1953 rok 05.03.15, 14:55 Na wieść o jego śmierci wielu Polaków płakało rzewnymi łzami. I to podobno nie na pokaz ale z rozpaczy, że generalissimus odszedł do piekła. Odpowiedz Link Zgłoś
drugiwojwa Re: 5 marzec 1953 rok 05.03.15, 15:11 Tak, wielu Polaków wówczas płakało rzewnymi łzami i to nie na pokaz... Odpowiedz Link Zgłoś
gobo2 a potem, wielu polakow plakalo, sluchajac tej 05.03.15, 16:04 piosenki...! www.youtube.com/watch?v=lOhLtVttgro drugiwojwa napisał: > Tak, wielu Polaków wówczas płakało rzewnymi łzami i to nie na pokaz... Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: a potem, wielu polakow plakalo, sluchajac tej 05.03.15, 22:55 Niestety wielu wówczas miało wyprane mózgi komunistyczną propagandą. Do dzisiaj niektórym to zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
gobo2 przeciez, to tylko poezja 06.03.15, 15:03 nic wiecej!!!! www.youtube.com/watch?v=lOhLtVttgr xavras_wyzhryn napisał: > Niestety wielu wówczas miało wyprane mózgi komunistyczną propagandą. > Do dzisiaj niektórym to zostało. > Odpowiedz Link Zgłoś
erka_46 wariowali niektórzy... 05.03.15, 16:19 bia.lak napisał(a): > Na wieść o jego śmierci wielu Polaków płakało rzewnymi łzami. > I to podobno nie na pokaz ale z rozpaczy, że generalissimus odszedł do piekła. - nie tylko,w moim miasteczku pewien sekretarz POP-u zwariował gdy się o tej śmierci dowiedział,nikt nigdy go już nie widział,przestał wychodzić z domu,pracę porzucił i towarzyszy swoich także. ...a ja pamietam ten dzień jak dzisiaj,szedłem z matka do szkoły przez rynek rodzinnego miasteczka,nagle syreny zawyły i nawet dzwon kościelny się odezwał,wszyscy na baczność stanęli i czcili śmierć wielkiego narodu ojca. Ja też tak stałem na baczność koło swej matki i czciłem go gorąco,lecz po dzień dzisiejszy nie wiem za co,matka nic mi nie mówiła,jedynie poleciła stać i o nic nie pytać. Powiedziała,że umarł wielki człowiek,tak masz mówić w szkole,gdyby cię ktoś o to pytał. Matka przeżyła swoje i wiedziała co ja mam mówić w razie czego. Odpowiedz Link Zgłoś
erka_46 młodzi może źle sobie skojarzą... 05.03.15, 16:29 ...co ten POP oznacza ,nie ma on związku z tym pop-em dzisiejszym,może jedynie tyle,że ten i tamten bywał straszny. Radzę poczytać,aby jednego z drugim nie pomieszać. Odpowiedz Link Zgłoś
gobo2 a co oznacza pop dzisiejszy, oprocz popa...? 05.03.15, 16:38 niestraszny, bezradny, jak ksiadz...? erka_46 napisał: > ...co ten POP oznacza ,nie ma on związku z tym pop-em dzisiejszym,może jedynie > tyle,że ten i tamten bywał straszny. Odpowiedz Link Zgłoś
erka_46 wiedziałem...? 05.03.15, 17:13 gobo2 napisał(a): > niestraszny, bezradny, jak ksiadz...? > > erka_46 napisał: > > > ...co ten POP oznacza ,nie ma on związku z tym pop-em dzisiejszym,może je > dynie > > tyle,że ten i tamten bywał straszny. ...że młody źle skojarzy. Tamta POP jak i ten pop miał to samo zadanie, z normalnego człowieka zrobić głupka. Odpowiedz Link Zgłoś
gobo2 rozumiem, ze na to ci wyszlo...! n/t 05.03.15, 17:36 erka_46 napisał: > Tamta POP jak i ten pop mia > ł to samo zadanie, z normalnego człowieka zrobić głupka. > Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: rozumiem, ze na to ci wyszlo...! n/t 05.03.15, 22:58 POP - czyli powiatowa organizacja partyjna, gimbazo. Odpowiedz Link Zgłoś
gobo2 pierwsza dziewczyna, mojego ojca rzucila go dla 05.03.15, 15:32 innego....! a porzuconym zajela sie moja mama....:)! zabawa-na-102 napisał(a): > W tym dniu zmarl Stalin,najbardziej znany Gruzin na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
erka_46 przewidzieli kiedy to Stalin... 05.03.15, 16:04 Ta uchwała,to taki prezent na okoliczność śmierci towarzysze uczynili Stalinowi. ...do piekieł wstąpi,dziwne no nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
bia.lak Re: 5 marzec 1953 rok 05.03.15, 16:09 Z okazji tej rocznicy Rosjanie mogliby zabrać sobie wiadomy Pałac im. Józefa Wissarionowicza z naszej stolycy? ;P Odpowiedz Link Zgłoś
vladexpat Re: 5 marzec 1953 rok 05.03.15, 16:11 zabawa-na-102 napisał(a): > W tym dniu zmarl Stalin,najbardziej znany Gruzin na swiecie. Albo w tym albo niekoniecznie. Podobno generalissimus konał kilka dni a obsługa bała się wejść do jego gabinetu. Odpowiedz Link Zgłoś
jak-cedrak Chcesz napisać, że Feliks Dzierżyński 05.03.15, 16:32 to najbardziej znany Polak, a Lenin to Żyd polskiego pochodzenia, bo przez pewien czas ukrywał się Poroninie. Odpowiedz Link Zgłoś
boavista4 Re: Chcesz napisać, że Feliks Dzierżyński 05.03.15, 17:06 Wnuk dzierzynskiego byl moim kolega na studiach, czesto jezdzil do Moskwy odwiedzac babke. Nie znosil komuny.. Moja profesrka Nauki Konstytucji, gimnastyki, wykladowca Marksizmu Leninizmu na UJ, pozniek kierownik katedry jezyka niemieckego na politechnice byla pani B. Podobno byla rowniez przyjaciolka Stalina. Pochodzila z wlasciwej rodziny z Tarnowa. A jezyka rosyjskiego uczyla nas hrabina T. , byla tancerka Bolszogo teatra. Stalina nie znosila, a nasza niechec do nauki jezyka rosyjskiego skomentowala, ze nas doskonale rozumie, i mcoze nas uczyc fracuskiego, albo wloskiego. 5 marca 1953 roku grano w Polsce francuski film Fanfan Tulipan. Odpowiedz Link Zgłoś
gobo2 to tylko niecaly rok , po premierze we francji...! 05.03.15, 17:23 en.wikipedia.org/wiki/Fanfan_la_Tulipe chcesz powiedziec, ze w stalinowskiej polsce, mozna bylo obejrzec, rozrywkowy, francuski, film w niecaly rok po premierze...? boavista4 napisał(a): 5 marca 1953 roku grano w Polsce francuski film > Fanfan Tulipan. Odpowiedz Link Zgłoś
bia.lak Re: 5 marzec 1953 rok 05.03.15, 17:04 Przypomniał mi się taki transparent czerwony z napisem "Bierut, Stalin, Wilhelm Pieck". Odpowiedz Link Zgłoś
bia.lak Re: 5 marzec 1953 rok 05.03.15, 17:25 Od 7 marca 1953 ?do 12 grudnia 1956 roku, Katowice nazywały się Stalinogród. Propozycja uczczenia zgonu Stalina padła z ust posła Gustawa Morcinka. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.courvoisier Re: 5 marzec 1953 rok 05.03.15, 18:04 czy to prawda ze w obecnosci Kaganowicza i Berii wypil, przed udaniem sie w zaswiaty, butelke spirytusu? Odpowiedz Link Zgłoś
gobo2 Re: 5 marzec 1953 rok 05.03.15, 18:16 czy to prawda,ze to byl rosyjski spirytus , a nie zagraniczny....? sadzac, po sobie, to butelka zagranicznego spirytusu, nie zabija...nawet z polmosu....:)! mrs.courvoisier napisał: > czy to prawda ze w obecnosci Kaganowicza i Berii wypil, przed udaniem sie w zas > wiaty, butelke spirytusu? Odpowiedz Link Zgłoś
zabawa-na-102 mrs.courvoisier,to nie jest prawda.. 05.03.15, 18:58 Chociaz rola Berii w smierci Stalina jest bardzo istotna. Kiedy osobista ochrona znalazla nieprzytomnego Stalina,ktory lezal na podlodze kolo kanapy,to Beria,ktory pilnie zjawil sie,dal rozkaz polozyc Stalina na kanape i zostawic go w spokoju,zeby nie przeszkadzac jemu spac.Ponad doby starszy czlowiek, po wylewie,nie dostal zadnej pomocy lekarskiej.Kiedy jednak lekarzy byli dopuszczone do "wodza",to bylo juz zbyt pozno. Jak wykazala autopsja zwlok Stalina,on dostal rozlegly wylew. Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: widzę znów brak treści, więc wrzucę trochę fa 05.03.15, 18:39 Co za skromna lista. A nie dołączyłbyś do tej listy tysięcy Rosjan zabitych przez trudne warunki materialne, zmuszonych do samobójstwa przez sku.rwiela Niemcowa? Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: widzę znów brak treści, więc wrzucę trochę fa 05.03.15, 22:52 I tak nie przebiją milionów wykończonych przez sku.rwiela stalina. Odpowiedz Link Zgłoś
nietentego No i dobrze, że bydlę w końcu zdechło 05.03.15, 21:27 zabawa-na-102 napisał(a): > W tym dniu zmarl Stalin,najbardziej znany Gruzin na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
boavista4 Re: fanfan tulipan 5 marca 1953 05.03.15, 21:39 Pamietam doskonale, kiedy ucieklismy z klsu zeby nielegalnie obejrzec film. Po wyjsciu z kina muzyka zalobna zalewala miasto, z mikrofonow wiadomosc - siewodnia skanczalsia towariszcz Stalin - goworit maskwa. Nas radosc ogarnela, a nastepnego dnia w szkole czytano publiczna nagane ze uczniowie boavista i.... Byli na nielegalnym w naszym wieku filmie . Odpowiedz Link Zgłoś
xavras_wyzhryn Re: 5 marzec 1953 rok 05.03.15, 23:05 Pewnego dnia do towarzysza stalina podeszło dziecko i poprosiło o cukierka. Towarzysz stalin nie dał dziecku cukierka. A mógł zabić. Odpowiedz Link Zgłoś