Dodaj do ulubionych

Prawy Sektor czy Czarny Rynek?

19.07.15, 10:50
Jeżeli o mnie chodzi to wybieram Czarny Rynek. Jest bliższy memu sercu.:)
Obserwuj wątek
    • karbat Re: Prawy Sektor czy Czarny Rynek? 19.07.15, 10:56
      superspec napisał:

> Jeżeli o mnie chodzi to wybieram Czarny Rynek. Jest bliższy memu sercu.:)

na Ukrainie to nikogo nie interesuje , co jest blizsze ... twojemu sercu
      i , dlaczego ukrainscy patrioci nie moga godzic jednego i drugiego , bo co ?

i , dlaczego maja krasc w tym kraju tylko politycy i oligarchowie .
      prosci ludzie tez chca miec z zycia na Ukrainie .
      • superspec Mieszkam w Lublinie i dzięki Czarnemu Rynkowi 19.07.15, 11:03
        polsko-ukraińskiemu mam m.in. tanie papierosy (no może nie ja gdyż nie palę).:) Także pi,,ć Prawy Sektor i jego punkty kontrolne przy granicy mego województwa. Niech żyję współpraca międzynarodowa!:)
        www.kurierlubelski.pl/tag/przemyt-papierosow-lublin.html
      • nie-tak Re: Prawy Sektor czy Czarny Rynek? 19.07.15, 11:03
        Mnie interesuje jedno kto finansuje PS?
        • superspec Podobno ten pan: 19.07.15, 11:06
          pl.wikipedia.org/wiki/Ihor_Ko%C5%82omojski
          • nie-tak Re: Podobno ten pan: 19.07.15, 11:19
            superspec napisał:

> rel="nofollow">pl.wikipedia.org/wiki/Ihor_Ko%C5%82omojski
            ----------------------
            Skoro ten pan finansuje te bagno (jak sie domyslasz) wiec pytam sie o co chodzi w tym "ukrainskim" bardaku gdyz bez wiedzy przyjacieli zza oceanu i malego panstewka jedna jak i druga strona nie moglaby istniec na Ukrze, a jednak istnieja?
            • superspec Zgodnie z przysłowiem: 19.07.15, 11:29
              "Nie wkładaj wszystkich jajek do jednego koszyka"
              • nie-tak Re: Zgodnie z przysłowiem: 19.07.15, 12:29
                superspec napisał:

> "Nie wkładaj wszystkich jajek do jednego koszyka"
                ----------------------
                Dlaczego?
                Pozwalasz mi na osady, ze wedlug ciebie jedni sa zli drudzy dobrzy?
    • wojciech.2349 Re: Prawy Sektor czy Czarny Rynek? 19.07.15, 11:12
      superspec napisał:
      --------------------------
      Czarny rynek w Ukrainie to Kacapia.

• superspec PS nie pokona Złotego Cielca.:) 19.07.15, 11:18
        Hitler i Stalin próbowali ale im nie wyszło.
        • wojciech.2349 potencja 19.07.15, 11:25
          Ukraina ma najlepsze ziemie w Europie i lepszy
          klimat niż np. Polska. Taka druga Francja.
          Żyć, nie umierać.

Pogonić Kacapów i myśleć pozytywnie.
          To recepta dla Ukraińców.
          • kaszebe12 PS nie pokona zlotego cielca ? 19.07.15, 11:54
            -Hitlerowi nie udalo sie , Stalinowi tak...
            • wojciech.2349 Re: PS nie pokona zlotego cielca ? 19.07.15, 13:12
              kaszebe12 napisał:
              > -Hitlerowi nie udalo sie , Stalinowi tak...
              ------------------------
              Ani carom, ani bolszewikom, ani Hitlerowi
              nie udało się to co dzisiejszemu NKWD.

Skasowanie moskiewskiej Cerkwi w Ukrainie.
          • buldog2 Re: potencja 21.07.15, 13:53
            Warunki naturalne są wspaniałe, ale największa potencja w ludziach.

25 lat temu kilku Ukraińców z Odessy (nauczycieli akademickich) opowiadało mi, jak to teraz będzie wspaniale bez pijawek - Rosji i republik azjatyckich.
            Wartość majątku przemysłu była wtedy oceniana na 2 biliony (2 x 10^9) ówczesnych dolarów, to była najbardziej uprzemysłowiona republika Sojuza, pod względem majątku biła na głowę zrujnowaną przez mocodawców prezesa Kaczyńskiego Polskę. Nikt nie przeszkadzał rozwijać tego potencjału, w minionej dekadzie (do 2008) były idealne warunki dla rozwoju przemysłu ciężkiego i in., tego co było na Ukrainie (było, już nie ma). Wszystkie zyski zwykłe i ekstra (można mówić i takich, bo i koniunktura była nadzwyczajna, gaz prawie darmo) wyprowadzono z firm albo zmarnotrawiono.

W tej chwili (w ostatnich miesiącach) z premedytacją dorzyna się najbardziej wartościowe zakłady przemysłu lotniczego i kosmicznego. Łapanki na front obejmują specjalistów z tej dziedziny. Czegoś takiego nie było w czasie II wojny światowej ani w Niemczech, ani w GB, ani w CCCP.

Tu mogłoby być miejsce na inicjatywy Polski, po to, żeby potencjał niektórych spośród tych przedsiębiorstw przejąć, utrzymać i dążyć do niekonfrontacyjnego rozwoju. Dla nas to lepsze zabezpieczenie, niż żelazna kurtyna. Możliwe w warunkach federalizacji. Ale znając wielkość głupoty, na polski rząd nie liczyłbym.
    • danillko Na Zakarpaciu Prawy Sektor porywał i torturował lu 21.07.15, 11:56
      Na Zakarpaciu Prawy Sektor porywał i torturował ludzi – twierdzi nowy gubernator
      Hennadij Moskal, nowy gubernator obwodu zakarpackiego powiedział ,że do organów ścigania na Zakrapaciu zgłaszają się osoby poszkodowane przez członków Prawego Sektora, które wcześniej obawiały się oficjalnie informował odpowiednie służby o ich działaniach.
      Więcej:

www.kresy.pl/wydarzenia,spoleczenstwo?zobacz/na-zakarpaciu-prawy-sektor-porywal-i-torturowal-ludzi-twierdzi-nowy-gubernator
    • frompiter Dlaczego "czy"? Nie o to chodzi 21.07.15, 13:19
      superspec napisał:

Chodzi o to, czy Czarny Rynek bendzie kontrolowany przez Prawy Sektor.
      Trudno, nie ma wyboru.
      • buldog2 Re: Dlaczego "czy"? Nie o to chodzi 21.07.15, 14:09
        Jeszcze chwila i wracam do obecności na FŚwiat i nie tylko tu.
        Pamiętasz, kiedyś rozmawialiśmy o tym, czy sprawa gen. Lwa Rochlina jest wciąż żywa.
        Kilka lat temu napisałem o tym artykuł na wp.pl :
        konflikty.wp.pl/kat,1020231,title,Bunt-zgnieciony-w-zarodku,wid,12840553,wiadomosc.html?ticaid=11542d

Trochę byłem ograniczony objętością tekstu, inaczej byłoby więcej o samym życiorysie, więcej opisu atmosfery tych lat (y Сергея Нoрки "Рycь oкaяннaя" и др., и т. д.). Co o tym myślisz?

Сhciałbym do tej rozmowy wrócić, bo sprawy idą w bardzo ciekawy sposób. Кoнечнo, временa идyт cлoжные. Крaйне cлoжные. И нoвые люди к влacти идyт тoже.
        • buldog2 Re: Dlaczego "czy"? Nie o to chodzi 22.07.15, 16:55
          Нa wp.pl нaпиcaл ещё cтaтью прo aрмию РФ, идиoтcкие зaгoлoвoк, пoдзaгoлoвки и т. н. lead не мoи.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka