banderom.nie
05.11.15, 22:28
Próbowałem podjąć dyskusje z jednym z forumowicze,pochodzenia żydowskiego,ale jemu nie spodobało się co ja pisze i on podziękował mnie.Mam swój honor i nie mam zamiaru narzucać się :-)
Ale temat,który ja poruszyłem,jest ważny i wart dyskusji:
"Nie może być tak,że wszystkie narody łączy niechęć do Żydów bez winy samych Żydów.
Żydzi powinni zastanowić się,jako pierwsi,dlaczego ich nie lubią i poszukać przyczyny w sobie."
Okazało się,że jeden z Żydów już to zrobił,czyli zastanowił się,chociaż nie był szczery do końca,ponieważ próbuje kręcić,nie odpowiadając na główne pytanie:Skąd się bierze nienawiść do Żydów?
"Why Jews Were Hated in Pre-War and Post-War Eastern European Countries"
blogs.timesofisrael.com/why-jews-were-hated-in-pre-war-and-post-war-eastern-european-countries/
Podczas rewolucji Lutowej 1917 r., 23 000 członków bolszewickiej (komunistycznej) partii i 364 osoby z jej kierownictwa byli Żydami. Niektórzy z nich pochodzili z religijnych rodzin żydowskich, które traktowali komunizm jako zbawienie od rosyjskiego antysemityzmu i pogromów, jako nowe narodziny równości żydów w nowym Związku Radzieckim.
W tym miejscu warto zatrzymać się.Esor Ben-Sorek nie zastanawia się nad tym,dlaczego w Rosji zrodził się antysemityzm i czy była Rosja pod tym względem wyjątkiem.
Czytamy dalej:
W Polsce, od początku Pierwszej wojny światowej, Żydzi byli aktywnymi działaczami rewolucyjnych grup i ruchów. Historycy piszą, że 65% członków partii komunistycznej w przedwojennej Polsce byli Żydami. 60% Warszawskiej [organizacji] komunistycznej partii , na której czele stanęli Jacob Berman, Hilary Minc, Juliusz Katz-Suchy i Władysław Krajewski, byli Żydami. W 1920 roku, katolicki kardynał Polski, oszalały antysemita Augustus Hlond, oskarżył "bolszewickich" Żydów za złą sytuacje ekonomiczną w Polsce i przekonał Polaków do bojkotu żydowskich sklepów i firm. Pogromy i antysemickie demonstracje trwały w Polsce pod patronatem faszystowskiego rezimu aż do początku okupacji niemieckiej we wrześniu 1939 roku. - Liczę na to,że ktoś skomentuje ten fragment.
Idziemy dalej:
W czasie wojny większość żydowskich przywódców komunistycznych Europy Wschodniej znalazło schronienie w Związku Radzieckim, w końcu wojny wrócili do swoich krajów, aby wzmocnić władzę lokalnych partii komunistycznych.Neokomunisci, szczególnie katolicy, oskarżali komunistyczne władzy a w szczególności żydowskich przywódców partii komunistycznych w zniszczeniu narodowego społeczeństwa i systemu gospodarczego swoich krajów. Zaciekła nienawiść była skierowana przeciwko lokalnym społecznościom żydowskim i niewinnych ludzi. Życie dla Żydów stała się bardzo trudnym.
Czy zauważyliście - wszystkiemu winni komuniści,lewacy.Sami Żydzi są nadal ofiarami.Jestem pewien tego,że nie przypadkowo na forum "Świat", w tym samym czasie, co i artykuły w prasie na całym świecie,okazał się watek forumowicza 3.ndd,w którym on próbuje podzielić Żydów na lewych i "dobrych".
forum.gazeta.pl/forum/w,50,159195984,159195984,Stosunek_lewicy_zydowskiej_do_Izraela.html
To nie jest przypadek,to początek kompanii propagandowej.