Dodaj do ulubionych

Skąd się bierze nienawiść

05.11.15, 22:28
Próbowałem podjąć dyskusje z jednym z forumowicze,pochodzenia żydowskiego,ale jemu nie spodobało się co ja pisze i on podziękował mnie.Mam swój honor i nie mam zamiaru narzucać się :-)
Ale temat,który ja poruszyłem,jest ważny i wart dyskusji:

"Nie może być tak,że wszystkie narody łączy niechęć do Żydów bez winy samych Żydów.
Żydzi powinni zastanowić się,jako pierwsi,dlaczego ich nie lubią i poszukać przyczyny w sobie."
Okazało się,że jeden z Żydów już to zrobił,czyli zastanowił się,chociaż nie był szczery do końca,ponieważ próbuje kręcić,nie odpowiadając na główne pytanie:Skąd się bierze nienawiść do Żydów?

"Why Jews Were Hated in Pre-War and Post-War Eastern European Countries"
blogs.timesofisrael.com/why-jews-were-hated-in-pre-war-and-post-war-eastern-european-countries/

Podczas rewolucji Lutowej 1917 r., 23 000 członków bolszewickiej (komunistycznej) partii i 364 osoby z jej kierownictwa byli Żydami. Niektórzy z nich pochodzili z religijnych rodzin żydowskich, które traktowali komunizm jako zbawienie od rosyjskiego antysemityzmu i pogromów, jako nowe narodziny równości żydów w nowym Związku Radzieckim.

W tym miejscu warto zatrzymać się.Esor Ben-Sorek nie zastanawia się nad tym,dlaczego w Rosji zrodził się antysemityzm i czy była Rosja pod tym względem wyjątkiem.
Czytamy dalej:

W Polsce, od początku Pierwszej wojny światowej, Żydzi byli aktywnymi działaczami rewolucyjnych grup i ruchów. Historycy piszą, że 65% członków partii komunistycznej w przedwojennej Polsce byli Żydami. 60% Warszawskiej [organizacji] komunistycznej partii , na której czele stanęli Jacob Berman, Hilary Minc, Juliusz Katz-Suchy i Władysław Krajewski, byli Żydami. W 1920 roku, katolicki kardynał Polski, oszalały antysemita Augustus Hlond, oskarżył "bolszewickich" Żydów za złą sytuacje ekonomiczną w Polsce i przekonał Polaków do bojkotu żydowskich sklepów i firm. Pogromy i antysemickie demonstracje trwały w Polsce pod patronatem faszystowskiego rezimu aż do początku okupacji niemieckiej we wrześniu 1939 roku. - Liczę na to,że ktoś skomentuje ten fragment.

Idziemy dalej:

W czasie wojny większość żydowskich przywódców komunistycznych Europy Wschodniej znalazło schronienie w Związku Radzieckim, w końcu wojny wrócili do swoich krajów, aby wzmocnić władzę lokalnych partii komunistycznych.Neokomunisci, szczególnie katolicy, oskarżali komunistyczne władzy a w szczególności żydowskich przywódców partii komunistycznych w zniszczeniu narodowego społeczeństwa i systemu gospodarczego swoich krajów. Zaciekła nienawiść była skierowana przeciwko lokalnym społecznościom żydowskim i niewinnych ludzi. Życie dla Żydów stała się bardzo trudnym.

Czy zauważyliście - wszystkiemu winni komuniści,lewacy.Sami Żydzi są nadal ofiarami.Jestem pewien tego,że nie przypadkowo na forum "Świat", w tym samym czasie, co i artykuły w prasie na całym świecie,okazał się watek forumowicza 3.ndd,w którym on próbuje podzielić Żydów na lewych i "dobrych".
forum.gazeta.pl/forum/w,50,159195984,159195984,Stosunek_lewicy_zydowskiej_do_Izraela.html
To nie jest przypadek,to początek kompanii propagandowej.

Obserwuj wątek
    • yurek11111 igorczik,jestes ostatnia osoba dla ktorej chce byc 05.11.15, 22:44

...natchnieniem....:-)))

Otworzyles watek po moim wpisie...
      Zalapales czacze...:-)))

forum.gazeta.pl/forum/w,50,159195984,159216909,Re_Stosunek_lewicy_zydowskiej_do_Izraela.html
      PS.Moze cos ci jeszcze podrzuce ,tylko musze przejrzec poczte z Israel project ,a jest tego baaaardzo duzo....

A co do tematu ,skad bierze sie nienawisc ,to strzeliles niezla gafe z tym syjonizmem, bo syjonizmu nie bylo a nienawisc byla....
      • banderom.nie Na bezrybiu i rak ryba :-) 05.11.15, 23:39
        yurek11111 napisał:

>A co do tematu ,skad bierze sie nienawisc ,to strzeliles niezla gafe z tym syjo
        > nizmem, bo syjonizmu nie bylo a nienawisc byla....

Syjonizm towarzyszy Żydom od zarania dziejów.I to on stal powodem niechęci do Żydów.Syjonizm to nie to,co deklarują syjoniści,to cala filozofia żydowskiego narodu,która pozwala im czuć się wyjątkowymi.

Jak możesz zabierać się za dyskusje z hasbarowcami,nie znając najważniejszego?
        • yurek11111 Bede za raka robil... :-))) 05.11.15, 23:49
          To powiadasz ze "Syjonizm towarzyszy Żydom od zarania dziejów.",moze i tak, jak to co jest opisane w Protokolach Medrcow Syjonu to syjonizm,to rzeczywiscie towarzyszy im od zarania dziejow i to moglo wqrwiac inne nacje az do dzis...
          • banderom.nie Re: Bede za raka robil... :-))) 06.11.15, 00:00
            yurek11111 napisał:

> To powiadasz ze "Syjonizm towarzyszy Żydom od zarania dziejów.",moze i tak, jak
            > to co jest opisane w Protokolach Medrcow Syjonu to syjonizm,to rzeczywiscie to
            > warzyszy im od zarania dziejow i to moglo wqrwiac inne nacje az do dzis...

Ciesze się,że znalazło się coś,co nas łączy,a nie dzieli.Więcej o syjonizmie:
            Jeszcze w starożytności (około trzech tysięcy lat temu) były sformułowane podstawy syjonizmu, oto one:
            1. Żydzi — naród wybrany przez Boga.
            2. Wszystkie pozostałe narody — po prostu dwunożne bydło (goje).
            3. Żydzi mają prawo i obowiązek rządzić światem.
        • brat_kryzysa Zydzi sa wyjatkowi 06.11.15, 09:52
          Ciekawie o nich pisze NItzsche "narod niezmiernie wybitny i utalentowany lecz tak samo destrukcyjny", daleki jestem od segregowania w ten sposob grup ludnosci ale jednak cos w tym jest
          • banderom.nie Re: Zydzi sa wyjatkowi 06.11.15, 10:42
            brat_kryzysa napisał:
            > Zydzi sa wyjatkowi

Nie są wyjątkowymi.Są skutecznymi,potrafią w pełnie wykorzystać zdolności innych,blokując im drogę na wierzch,to robi wrażenie,że są "narodem niezmiernie wybitnym i utalentowanym".Oprócz tego u nich,jak mało u kogo,rozwinięte jest poczucie jedności krwi.Miedzy sobą oni potrafią walczyć o wszystko,ale jak tylko zachodzi potrzeba,oni jednoczą się przeciwko obcemu,pchając swojego do góry.Przez to nieżydu trudno jest przebić się.
    • de_oakville Re: Skąd się bierze nienawiść 06.11.15, 01:23
      "Nadszedl juz czas, najwyzszy czas, nienawisc zniszczyc w sobie"
      (Czeslaw Niemen, "Dziwny jest ten swiat")

Pamietam z PRL-u wywiad z wdowa po generale Sosnkowskim w polskiej telewizji. Powiedziala miedzy inymi, ze "w Anglii lepiej jest byc psem niz cudzoziemcem". Jej rozgoryczenie pobytem w Anglii bylo zrozumiale, w swietle tego, co wiemy o tym jak sie tam czuli polscy wojskowi po wojnie, ale fakt faktem - wielu ludzi, nie tylko Anglikow, bardziej lubi zwierzeta (psy i koty) od ludzi. Skad sie to bierze? Pies jest mniej inteligentny od czlowkieka. Jak powiedzial starszyna Czernousow w jednym z odcinkow "Czterech pancernych" - "pies, nawet najmadrzejszy jest przeciez glupszy od czlowieka." Ma to dwojakie konsekwencje: przebywanie z drugim czlowiekiem (jesli jest dobry i chce byc przyjemny) moze byc 100 razy przyjemniejsze niz przebywanie z psem, ale moze byc tez 100 razy gorsze. Pies moze wprawdzie ugryzc, ale nie jest zdolny do wyrafinowanych zlych rzeczy, takich jak podlosc, klamstwo, zdrada, stosowanie wymyslnych tortur dla dreczenia innej istoty zywej fizycznie i psychicznie. Czyli im wieksza inteligencja tym osoba moze byc lepsza od przecietnej, ale moze byc gorsza i bardziej niebezpieczna. Zalezy od tego, czy ow czlowiek wybierze dobro czy zlo. A dobro i zlo walcza ze soba w kazdym czlowieku, niezaleznie od narodowosci. Wielu Zydow bylo i jest znanych z nieprzecietnych zdolnosci, ktorymi obdarowal ich Stworca. Wybitni naukowcy, rezyserzy filmowi, ludzie sztuki. Dali ludzkosci wiele dobra. Jezeli sa tacy, ktorzy ich nienawidza, to wielu pewnie z wylacznie zawisci. Byli z takze i zli Zydzi, ktorzy czynili wiele zla - rowniez byc moze bardziej widocznego niz u innych. Ze zlem trzeba niewatpliwie walczyc. Najlatwiej jest rozpoczac od walki ze zlem w nas samych, bo dobro i zlo tkwi w kazdym czlowieku.
      • boavista4 Re: Stfurca obdarowal Oakwilla glowka do pozloty 06.11.15, 03:51
        Takie pierdoly oakville powinien glosic w Kanadzie do eskimosow. Co zapewnia zydom wiekszy sukces, nie jestem specjalista w tej dziedzinie, ale z mojej obserwacji, Zydowskie struktury maja charakter mafijny, rasistowski, wypracowany przez wieki, niezdolny do samodzielnego istnienia , a bazujacy swoja egzystencje na czesto pasozytniczej symbiozie z innymi narodami. Tak juz jest od czasow egipskich , a obecna sytuacja jest kolejnym etapem ich globalnego podboju.

• banderom.nie Re: Stfurca obdarowal Oakwilla glowka do pozloty 06.11.15, 09:29
          boavista4 napisał(a):

> Takie pierdoly oakville powinien glosic w Kanadzie do eskimosow.

Widocznie traktuje Polaków,jak Eskimosów.Zresztą oni wszystkich innych traktują równo,jak dwunożne bydło

>Co zapewnia z
          > ydom wiekszy sukces, nie jestem specjalista w tej dziedzinie, ale z mojej obser
          > wacji, Zydowskie struktury maja charakter mafijny, rasistowski, wypracowany pr
          > zez wieki, niezdolny do samodzielnego istnienia , a bazujacy swoja egzystencje
          > na czesto pasozytniczej symbiozie z innymi narodami.

U Włochów jest bardzo dobre słowo - mafia.Pasuje,jak ulał.

>Tak juz jest od czasow eg
          > ipskich , a obecna sytuacja jest kolejnym etapem ich globalnego podboju.

Dziś da się zauważyć,że im zaczyna się obsuwać się grunt pod nogami,dlatego zrobili się tak nerwowi.Stąd bezprecedensowy atak medialny na przywódce Rosji,w którym oni widza dla siebie zagrożenie.
          • drugiwojwa Re: Stfurca obdarowal Oakwilla glowka do pozloty 06.11.15, 10:36
            Sam sobie przeczysz. Piszesz pierdoły, ale to co napisał oak ville jest prawdą.Hermetyzacja Żydów to narzędzie do uzyskania celu. Ona znika jak trzeba. Żony przywódców to często Żydówki.. Przecież nie można zarzucić komuś że jest zbyt mądry. Za to można powiedzieć że jest zły.
        • de_oakville Re: Stfurca obdarowal Oakwilla glowka do pozloty 06.11.15, 13:43
          Kazdy czlowiek jest w jakisms stopniu ograniczony. I ja jestem ograniczony i ty jestes ograniczony. Rzecz w tym, ze mnie Zydzi niewiele w sumie interesuja i obchodza. Interesuja mnie glownie narody europejskie - Niemcy, Skandynawowie, Wegrzy, Wlosi i Rumuni. Interesuja mnie takze kraje zasiedlone przez potomkow Europejczykow - USA, Brazylia, Australia itd. Co do Zydow:

- nie przeszkadzaja mi w samorealizacji
          - nie przeszkadzaja mi chodzic na basen i na silownie
          - nie przeszkadzaja mi uczyc sie portugalskiego, angielskiego i niemieckiego
          - nie przeszkadzaja mi podrozowac, mowic po polsku, miec takich przyjaciol jakich chce
          - nie przeszkadzaja mi jesc moich ulubionych potraw i pic moich ulubionych trunkow

Owszem, jestem moze "maluczki", bo interesuje mnie glownie koniec wlasnego nosa a nie sprawy swiatowe. Ale:

- nie nosze na plecach krzyza Palestynczykow, Somalijczykow i innych "ludow ucisnionych". Moi przodkowie w Polsce (Polacy, a nie Zydzi, gdyby ktos mial watpliwosci) nosili sporo "krzyzy" podczas okupacji tak niemieckiej jak i radzieckiej. Daje wiec chetnie swoim plecom odpoczac od "krzyzy".

- nie jestem rowniez swiety niczym ojciec Kolbe lub Matka Teresa z Kalkuty, aby myslec o sprawach calego globu i martwic sie nieszczesciami ludzi na drugiej polkuli. Oni sie rowniez nie martwili kiedy Twoi "bracia" - potomkowie Wikingow, rownali Warszawe z ziemia, a wczesniej nie pozwalali Polakom wchodzic do sklepu z napisem "Tylko dla Niemcow".

Historia "kolem sie toczy" i zmieniaja sie ciagle ludzkie upodobania. Po wojnie chciano w Polsce zroznac z ziemia zamki krzyzackie jako "architektonicznie bezwartosciowe" jako, ze Niemcy lezaly "na lopatkach". Obecnie wielu rodowitych Polakow jest dumnych z zamkow krzyzackich, tak jakby byly one dzielem ich praprzodkow.
      • banderom.nie Re: Skąd się bierze nienawiść 06.11.15, 09:21
        de_oakville napisał:

> Pamietam z PRL-u wywiad z wdowa po generale Sosnkowskim w polskiej telewizji. P
        > owiedziala miedzy inymi, ze "w Anglii lepiej jest byc psem niz cudzoziemcem".
        > Jej rozgoryczenie pobytem w Anglii bylo zrozumiale, w swietle tego, co wiemy o
        > tym jak sie tam czuli polscy wojskowi po wojnie, ale fakt faktem - wielu ludzi,
        > nie tylko Anglikow, bardziej lubi zwierzeta (psy i koty) od ludzi. Skad sie to
        > bierze? Pies jest mniej inteligentny od czlowkieka.

Polscy wojskowi po wojnie byli w Anglii traktowane bardzo dobrze,ale Anglicy nie spełnili oczekiwań Polaków,które uważali,że im należy się o wiele więcej,chociaż byli traktowani na równi z innymi pilotami,uczestniczącymi w walkach.Mit o złym traktowaniu powstał wiele lat po wojnie i zawdzięcza swojemu powstaniu wyłącznie Polakom,które ubzdurali sobie,że to oni ocalili Wielką Brytanię,zapominając przy tym,że nie byli sami.Za sterami brytyjskich samolotów siedziało 2900 pilotów,oprócz Polaków (145) - 135 Nowozelandczyków, 112 Kanadyjczyków, 88 Czechów i jeden Jamajczyk.
        Co do psów - maja jedna przewagę na ludźmi,gdy są głupie - nie zdradzają tego,pisząc głupot na forach.

>Wielu Zydow bylo i jest
        > znanych z nieprzecietnych zdolnosci, ktorymi obdarowal ich Stworca. Wybitni na
        > ukowcy, rezyserzy filmowi, ludzie sztuki. Dali ludzkosci wiele dobra. Jezeli sa
        > tacy, ktorzy ich nienawidza, to wielu pewnie z wylacznie zawisci.

Tak ,jak w każdym narodzie,wśród Żydów są ludzi,których Stwórca obdarował bardziej,niż innych. To nie wyjaśnia niechęci do Żydów,która łączy wiele narodów.

> Byli z takzei zli Zydzi, ktorzy czynili wiele zla - rowniez byc moze bardziej widocznego n
        > iz u innych.

Właśnie za to,co pogrubiłem,większość ludzi na świecie nie lubią Żydów.Bo Wy uważacie się za wyjątkowych - nawet źli Żydzi,są bardziej źli,niż inni,a przez to bardziej widoczne :-)
        Więcej skromności,pokory,traktowania innych z góry,i być może będą jeszcze z Was ludzi.Co to jest 3 000 lat w porównaniu z wiecznością?

• boavista4 Re: Atak medialny a Rosje i Putina 06.11.15, 09:45
          Takiego ataku nie bylo ani na stalina, ani na ZSRR, Atak medialny na Hitlra byl o wiele krotszy.
          • banderom.nie Re: Atak medialny a Rosje i Putina 06.11.15, 09:52
            boavista4 napisał(a):

> Takiego ataku nie bylo ani na stalina, ani na ZSRR, Atak medialny na Hitlra byl
            > o wiele krotszy.

Widocznie w Putinie widzą większe zagrożenie dla siebie.
        • brat_kryzysa Daleko nie trzeba patrzec, Ukraina 06.11.15, 10:01
          i co wyrabia tam miejscowa hasbaria, calkowcie maja gdzies panstwo i ludzi miedzy ktorymi zyja, widocznie nie przyjdzie im do glowy , ze moga byc pozytywnym przykladem i bedzie to rzutowac na ich postrzeganie
          • banderom.nie Re: Daleko nie trzeba patrzec, Ukraina 06.11.15, 10:23
            brat_kryzysa napisał:

> i co wyrabia tam miejscowa hasbaria, calkowcie maja gdzies panstwo i ludzi mied
            > zy ktorymi zyja,

To bardzo dobry przykład.

>widocznie nie przyjdzie im do glowy , ze moga byc pozytywnym p
            > rzykladem i bedzie to rzutowac na ich postrzeganie

Oni traktują Ukraińców jak dwunożne bydło,a bydło nie musi mieć pozytywnych przykładów,ono powinno robić swoje,czyli obsługiwać Pana.

• czizus Re: Skąd się bierze nienawiść 06.11.15, 10:34
      Sprawa jest bardzo skomplikowana. Żydzi byli prześladowani w Europie w zasadzie od zawsze a przyczyny były rozmaite. W Europie średniowiecznej często wykorzystywano ukrzyżowanie J. Chrystusa przez Żydów, potem przyszła inkwizycja i walka z niewiernymi z reguły jednak wykorzystywana do zwalczania konkurentów i przejmowania ich majątków. Żydzi zawsze żyli w swoich zamkniętych enklawach, pielęgnowali swoje tradycje, zwyczaje, język ale przede wszystkim religię, która nakazywała im żyć w takiej izolacji. Byli nieustannie przeganiani więc tułali się po całej Europie a to życie w izolacji od pozostałego społeczeństwa( w różnych krajach było to samo) zawsze wzbudzało nieufność i było niezwykle łatwo rzucać na nich różne nieprawdziwe oskarżenia, wygodne dla pewnych grup i z łatwością przyjmowane przez lud. To stawało się nagminne w Europie Zachodniej, stąd ich wędrówka do Polski, z nasileniem w czasach króla Kazimierza Wielkiego, który chętnie ich przyjął i podarował im ziemię leżącą pod Krakowem - obecny Kazimierz. W tamtych czasach Polska na tle Europy Zachodniej była krajem bardzo tolerancyjnym.
      Żydzi to inteligentny naród, świetnie zorganizowany i wspierający się nawzajem w kontekście nieustannego zagrożenia. Byli zawsze świetnymi handlowcami, inżynierami, lekarzami, czy prawnikami. Regiony w których sie pojawiali rozwijały się, Żydzi często po prostu wygrywali z konkurencją bo mieli lepsze pomysły, bo byli sprytniejsi, bardziej pracowici itd., z czym nie mogli pogodzić się miejscowi więc starali się ich pokonać innymi metodami - np. rzucając na nich najróżniejsze oskarżenia.
      W Polsce w okresie międzywojennym doszły różne aspekty świeżo odzyskanej niepodległości, wojny z bolszewikami i ogólnej walki z komunizmem, który miał wielu sympatyków wśród Żydów( a to wynikało z poczucia sprawiedliwości, wrażliwości społecznej bo w tamtych czasach to mogła być jednak alternatywa dla krwiożerczego kapitalizmu) a nie chęci niszczenia innych. Niesłuszne były również oskarżenia Żydów o współprace z bolszewikami i Sowietami w 1939 r. po wkroczeniu Armii Czerwonej na polskie tereny. Owszem, współpracował ale jakieś 10% populacji a to mniej więcej tyle samo co współpraca rdzennych Polaków z Sowietami. Więc niczym szczególnym się nie wyróżniali.

Konkluzja; Nie było żadnych poważnych, uzasadnionych podstaw do nienawiści do Żydów. Nie ma żadnych dowodów opracowanych naukowo że Żydzi wyrządzali jakieś krzywdy, szkody czy czynili zło. Ta nienawiść wynikała tylko z zawiści, niewiedzy, celowych działań, złej woli, braku tolerancji i utożsamiania obcy(nieznany) - to wróg.

Ps. Tak dla przypomnienia - około 60% nagród Nobla wśród Niemców to Niemcy żydowskiego pochodzenia.
      • banderom.nie Re: Skąd się bierze nienawiść 06.11.15, 10:48
        czizus napisał "Ode ku chwale Żydów".
        To tłumaczy jego zaangażowanie w walce z Rosją na forum "Świat".
        • czizus Re: Skąd się bierze nienawiść 06.11.15, 11:36
          banderom.nie napisał(a):

> czizus napisał "Ode ku chwale Żydów".
          > To tłumaczy jego zaangażowanie w walce z Rosją na forum "Świat".

Napisałem merytorycznie na temat twojego kolejnego idiotycznego wątku, żebyś w końcy czegoś się nauczył i coś zrozumiał.

A twój wpis wyżej świadczy o twoim wyjątkowo ograniczonym umyśle, co z kolei tłumaczy te absurdalne wątki którymi zaśmiecasz forum.
          • banderom.nie Re: Skąd się bierze nienawiść 06.11.15, 12:04
            czizus napisał:

> Napisałem merytorycznie na temat twojego kolejnego idiotycznego wątku, żebyś w
            > końcy czegoś się nauczył i coś zrozumiał.

Ja doskonale rozumiem o co Wam,Żydom,chodzi.

> A twój wpis wyżej świadczy o twoim wyjątkowo ograniczonym umyśle, co z kolei tł
            > umaczy te absurdalne wątki którymi zaśmiecasz forum.

Moje wątki zawsze są merytoryczne i dotyczą aktualnych wydarzeń.Ja w nich walczę z Waszą,żydowską,propagandą i dlatego tak Wam oni przeszkadzają.

• czizus Re: Skąd się bierze nienawiść 06.11.15, 12:45
              banderom.nie napisał(a):

.
              >
              > Ja doskonale rozumiem o co Wam,Żydom,chodzi.
              >
              > > A twój wpis wyżej świadczy o twoim wyjątkowo ograniczonym umyśle, co z ko
              > lei tł
              > > umaczy te absurdalne wątki którymi zaśmiecasz forum.
              >
              > Moje wątki zawsze są merytoryczne i dotyczą aktualnych wydarzeń.Ja w nich walcz
              > ę z Waszą,żydowską,propagandą i dlatego tak Wam oni przeszkadzają.

Uparłeś się robić z siebie kompletnego idiotę na tym forum. Nie będę przeszkadzał, twój wybór.

To ja jestem Żydem, bo napisałem trochę merytorycznie i trochę prawdy o historii Żydów w Europie? Jak napiszę trochę prawdy o Rosjanach, np. że nie znają historii II w.ś., bo są nieustannie faszerowani zakłamaną rosyjską propagandą, to będę Rosjaninem?
              Ciekawy sposób myślenia.
              • banderom.nie Re: Skąd się bierze nienawiść 06.11.15, 12:52
                czizus napisał:

> To ja jestem Żydem, bo napisałem trochę merytorycznie i trochę prawdy o histori
                > i Żydów w Europie? Jak napiszę trochę prawdy o Rosjanach, np. że nie znają his
                > torii II w.ś., bo są nieustannie faszerowani zakłamaną rosyjską propagandą, to
                > będę Rosjaninem?
                > Ciekawy sposób myślenia.

Co jest upokarzającego w tym,że jesteś Żydem?
                • czizus Re: Skąd się bierze nienawiść 06.11.15, 12:56
                  banderom.nie napisał(a):

> czizus napisał:
                  >
                  > > To ja jestem Żydem, bo napisałem trochę merytorycznie i trochę prawdy o h
                  > istori
                  > > i Żydów w Europie? Jak napiszę trochę prawdy o Rosjanach, np. że nie znaj
                  > ą his
                  > > torii II w.ś., bo są nieustannie faszerowani zakłamaną rosyjską propagand
                  > ą, to
                  > > będę Rosjaninem?
                  > > Ciekawy sposób myślenia.
                  >
                  > Co jest upokarzającego w tym,że jesteś Żydem?

No nie, już jestem Rosjaninem. A czy to jest upokarzające - bycie Rosjaninem? Powiem, że chyba nie. Ale jednak na pewno lepiej być Polakiem.
                  • banderom.nie Re: Skąd się bierze nienawiść 06.11.15, 13:01
                    czizus napisał:
                    > No nie, już jestem Rosjaninem.

Ha,ha - chciałbyś?! A co z małym,gdzie napletek weźmiesz?
                    • wtop.ek Re: Skąd się bierze nienawiść 06.11.15, 13:05
                      jaki napletek, radziecki?
                      • banderom.nie Re: Skąd się bierze nienawiść 06.11.15, 13:11
                        wtop.ek napisał(a):

> jaki napletek, radziecki?

Ty nie możesz nic o tym wiedzieć,bo nigdy go u siebie nie widziałeś.
                        Żyj nadal, nic o nim nie wiedząc.
                        • wtop.ek Re: Skąd się bierze nienawiść 06.11.15, 13:15
                          wierzę ci na słowo radziecki, zawsze cenię opinie ekspertów w temacie :)))

duzo takich rad udzielasz?
                          • banderom.nie Re: Skąd się bierze nienawiść 06.11.15, 13:52
                            wtop.ek napisał(a):

> wierzę ci na słowo radziecki, zawsze cenię opinie ekspertów w temacie :)))
                            >
                            > duzo takich rad udzielasz?

Wraz z napletek ucięli Tobie jeszcze coś?
                            • wtop.ek Re: Skąd się bierze nienawiść 06.11.15, 14:06
                              pewnie tak, doradzisz, co? dobrze widać się na tym znasz radziecki :)))
    • j-k nienawiść bierze sie z zazdrosci... 06.11.15, 13:11
      Bo Zydkom WYCHODZI - a islamuskom wchodzi :)

stopsyjonizmowi.files.wordpress.com/2011/06/wodka.jpg
      • 3.ndd Hasbara to propaganda ? 06.11.15, 13:38
        Wyjasnienie dla nieznajacych hebrajski

Slowo "hasbara" znaczy wyjasnienie .
        Nie ma nic wspolnego z propaganda , po hebrajsku "taamula".
        Wiec ja wyjasniam a nie propaganduje .
        Tak jak kazdy hasbarowiec .
        Ja jestem dumny byc hasbarowcem - to patriotyzm .
        • 3.ndd Jesli mowa o nienawisci 06.11.15, 13:49
          Jesli mowa o nienawisci
          W szyderczym spojrzeniu wroga: antysemiccy Żydzi
          Fred Maroun 2015-08-23

Norman Finkelstein

Nienawidzący Izraela, wykorzystują antysyjonistycznych Żydów jako przykład stanowiący “dowód”, iż antysyjonizm nie jest antysemityzmem. Jak widać po wysokim odsetku Żydów wśród fałszywych aktywistów na rzecz pokoju, którzy są antyizraelskimi ekstremistami i apologetami Hamasu, antysyjonistyczni Żydzi odgrywają szczególnie ważną rolę w koalicji międzynarodowej, której celem jest delegitymizacja i zniszczenie państwa żydowskiego. Według ich teorii, ponieważ istnieją Żydzi, którzy nienawidzą Izraela, więc nienawidzenie Izraela nie jest antysemityzmem. „Chcesz mi powiedzieć, że ci Żydzi są antysemitami?” – pyta mnie z szyderczym uśmieszkiem antysyjonista. Tak, to właśnie mówię. Antysyjonistyczni Żydzi są antysemitami, tak samo jak wszyscy inni antysyjoniści.

Według Bernarda Lewisa, emerytowanego profesora Badań Bliskowschodnich w Princeton University, antysemici uważają, że Żydów trzeba “sądzić według innych standardów niż stosowane do wszystkich innych ludzi”. Strona internetowa “Dictionary.com” definiuje antysemityzmjako: “dyskryminację, uprzedzenia, lub wrogość wobec Żydów”. Te definicje nie wymagają, by antysemici nienawidzili indywidualnych Żydów, co jest naiwną definicją antysemityzmu, której syjoniści chcieliby, byśmy używali. Poza niewielką grupą autentycznie nienawidzących samych siebie Żydów, Żydzi-antysemici wcale nie nienawidzą siebie; w rzeczywistości mają o sobie bardzo wygórowaną opinię, wyobrażając sobie, że są jedynymi prawdziwymi Żydami, zbawcami moralności żydowskiej i poświęcającymi się obrońcami pokoju.

Wielu antysyjonistów – Żydów i nie-Żydów – ma bardzo wysokie wykształcenie. Potępiają Izrael, wiedząc doskonale o wojnach, kampaniach terrorystycznych i próbach ludobójstwa skierowanych przeciw Żydom izraelskim. Potępiają Izrael, wiedząc doskonale, że metody, jakimi broni się Izrael, są znacznie bardziej etyczne niż metody używane przez jego wrogów do atakowania Izraela. Wykształceni antysyjoniści udają, że nie wiedzą tego wszystkiego, ale antysyjonistyczni Żydzi nie muszą udawać, choć wielu i tak to robi. Antysyjonistyczni Żydzi dumnie mówią, że ich celem jest poprawienie zachowania Żydów, pozwalając nie-Żydom martwienie się o poprawę zachowania wrogów Izraela.

Dla antysemickich Żydów jest złem, jeśli Izrael zabija terrorystów w sytuacji jakiegokolwiek ryzyka dla cywilów wroga, niezależnie od tego, co mogą zrobić terroryści, by zapewnić, że cywile są w zasięgu niebezpieczeństwa. Dla antysemickich Żydów także zabicie terrorystów jest złem , bo ich zdaniem musi się znaleźć inne sposoby na ugłaskanie i zreformowanie terrorystów. Antysemicki Żyd, Norman Finkelstein, mówił o atakach Izraela na Hamas w Gazie jako o „masakrze”, a nawet sugerował, że był to “Holocaust”. Dla antysemickich Żydów Izrael zachowuje się etycznie tylko wtedy, kiedy jest całkowicie rozbrojony i znosi ataki bez bronienia się, ponieważ jednak Izrael ośmiela się bronić, antysemiccy Żydzi nie wahają się przed używaniem najdzikszej retoryki przeciwko Izraelowi, jakiej nie użyliby wobec nikogo innego.

Jak najdalsi od nienawidzenia wszystkich Żydów antysemiccy Żydzi kochają infantylny i idealistyczny wizerunek Żydów, który upichcili we własnych umysłach. Zachwycają się koncepcją Żydów, którzy potrafią oprzeć się wszelkiej konieczności samoobrony. Antysemiccy Żydzi kochają obraz Żydów przekazany przez Mahatmę Gandhiego, który “radził Żydom w Niemczech nazistowskich, żeby ani nie uciekali, ani nie stawiali oporu, ale raczej oferowali się do zabicia przez swoich wrogów”. Dla Naomi Wolf, judaizm praktykowany w jej synagodze, nie jest wystarczająco dobry, by dorastać do jej idealnych standardów judaizmu; oczekuje od Żydów potępienia państwa żydowskiego za to, że się broni i powtarza bez żadnego kwestionowania antysemickie kłamstwo, że Izrael dokonuje “ludobójstwa” w Gazie.

Gdyby Żydzi w Izraelu zachowywali się w sposób, w jaki Żydzi typu Wolf i Finkelstein chcą, by się zachowywali, nigdy nie byłoby państwa żydowskiego, bo Izrael nie przeżyłby żadnej wojny ani kampanii terrorystycznej. Antysemicka Żydówka, Greta Berlin także radośnie propaguje rozwiązanie w postaci jednego państwa i “powrót” wszystkich uchodźców palestyńskich, także Palestyńczyków urodzonych po 1948 r. poza Izraelem. Antysemiccy Żydzi zamykają oczy na każde zagrożenie Izraela: militarne lub demograficzne.

Nic dziwnego, ponieważ Izraelczycy są w pełni świadomi konieczności bronienia swojego kraju, praktycznie wszyscy antysemiccy Żydzi żyją poza Izraelem, chociaż są wyjątki, takie jak Amir Hetsroni, którzy zazwyczaj bardzo chcą opuścić Izrael (co zreszta Hetsroni zrobił). Większość antysemickich Żydów mieszka w Stanach Zjednoczonych Ameryki, gdzie nic im nie zagraża i gdzie ich decyzja zostania antysyjonistą jest wysławiana przez hordy antysemitów zarówno w USA, jak w reszcie świata. Ci Żydzi odkryli, że bycie antysyjonistą jest łatwym sposobem zdobycia renomy “dobrego Żyda” w salonowych tłumach, które patrzą na aktywizm antyizraelski jak na najmodniejsze wdzianko.

Niewiele można zrobić, by zmniejszyć liczbę egocentrycznych i samolubnych Żydów, którzy postanowili sprzedać naród żydowski i dać jego wrogom powód do szyderczych uśmieszków. Nie wolno nam jednak wahać się przed nazwaniem wprost ich antysemityzmu. Kiedy ktoś oznajmia, że antysyjonizm nie jest antysemityzmem i podaje przykład antysyjonistycznych Żydów, musimy mówić otwarcie i bardzo jasno: antysyjonistyczni Żydzi są antysemitami, a jak ujmuje to Alan Dershowitz: “Czemu nie? Gertrude Stein i Alice Toklas kolaborowały z Gestapo”.

Trzeba potępiać żydowskich antysemitów równie silnie, jak potępiamy każdego, kto nienawidzi Izraela i kto osądza Izrael według niemożliwych do spełnienia standardów, jednocześnie nie wymagając jakichkolwiek standardów zachowanie od wrogów Izraela.

In the enemy’s sneer: the anti-semitic jews
          1 sierpnia 2015
          Tłumaczenie: Małgorzata Koraszewska

Fred Maroun
          Pochodzący z Libanu Kanadyjczyk. Wyemigrował do Kanady w 1984 roku, po 10 latach wojny domowej. Jest działaczem na rzecz liberalizacji społeczeństw Bliskiego Wschodu. Prowadzi stronę internetową fredmaroun.blogspot.com
          • banderom.nie Re: Jesli mowa o nienawisci 06.11.15, 14:10
            3.ndd napisał:

> Jesli mowa o nienawisci

Zacznijcie szanować innych,i nienawiść do was zniknie.Jak pisałem wyżej - macie na to sporo czasu,3000 lat waszej pogardy dla obcych to nic, w porównaniu z wiecznością.

• j-k 3000 lat Zydow w Ziemi Swietej... 06.11.15, 18:36
              nie sondzisz, ze jak islamuski odpie*dziela sie od Israela

to w koncu bedzie pokoj ?

czy wolisz - by dostali kolejne LANIE ?

• banderom.nie Re: Hasbara to propaganda ? 06.11.15, 13:58
          3.ndd napisał:

> Wyjasnienie dla nieznajacych hebrajski
          >
          > Slowo "hasbara" znaczy wyjasnienie .

Żydy nas atakują i jest to dobrze zorganizowana operacja "hasbara " organizowana i finansowana przez Izraelskie Ministerstwo Spraw Zagranicznych.
          Ogólnie zasady tej operacji są następujące:

- Pierwsza zasada hasbara to "name calling" - próba trwałego przypisania jakiejś osobie lub idei negatywnego symbolu czy atrybutu. Najważniejsze jest powtarzanie dokładnie tych samych słów (np. przymiotników) w odniesieniu do konkretnych celów.

- Druga zasada hasbara to "glittering generality" ("lśniący ogólnik"), polega na trwałym łączeniu opisu działań z pojęciami cenionymi powszechnie (np. "wolność", "cywilizacja", "demokracja" itd.). Przypomina się też techniki zwalczania "błyszczącego ogólnika", gdyby stosował go przeciwnik. Np. „demokratyczny Izrael, „zachodnia cywilizacja Izraela, „palestyńscy terroryści,

- Transfer, trzecia zasada, to przypisanie prestiżu jakiegoś autorytetu bądź idei czemuś innemu (nam - jeśli jest pozytywny, przeciwnikom - jeśli negatywny).

- Na czwartym miejscu jest testimonial (świadectwo szacunku), czyli wciąganie (najczęściej cytowanie) popularnych gwiazd czy osobistości ( np. papieża) do publicznego poparcia odpowiedniego stanowiska. Cytaty nie muszą być rzetelne. Nie wszyscy sprawdzają.

- Piąta, "plain folks", to prezentowanie jak największej ilości odpowiednich poglądów jako ogólnie przyjętych, wychodzących prosto "z uczciwego ludu" nie mającego niby nic wspólnego z Żydami.

- Szósta to zwykły strach, metoda "jeśli mnie nie posłuchasz to stanie się coś strasznego". Grożenie, np. prokuraturą, pobiciem itp. Podaje się też przykłady technik, które mogą rozbroić tę metodę, jeśli jest stosowana przez przeciwnika.

- Ostatnia to "bandwagon", tworzenie sztucznej większości. W powiązaniu z „plain folks robienie dużego jazgotu w celu sprawienia wrażenia, że większość internautów jest „za lub „przeciw w zależności od tematu.

Hasbara jest przykładem profesjonalnej, dobrze skoordynowanej akcji PR (według Guardiana w "operacji" bierze aktywny udział kilkadziesiąt tysięcy osób !!!!).
          • 3.ndd Re: Hasbara to propaganda ? 06.11.15, 14:31
            banderom.nie napisał(a):

> Żydy nas atakują i jest to dobrze zorganizowana operacja "hasbara " organizowa
            > na i finansowana przez Izraelskie Ministerstwo Spraw Zagranicznych.

1. Zydzi kogo atakuja ? Nie widze IDF na granicac Polski . Polska nie jest wrogiem Izraela .
            2. dzieki za material . Szukalem go po hebrajsku w MSZ i nie znalazlem . A u nas sie mowi ze MSZ wsprawie hasbara jest do kitu .
            3. Prosze podac zrodlo skad Pan to wzial .
            • banderom.nie Re: Hasbara to propaganda ? 06.11.15, 15:14
              3.ndd napisał:

> 1. Zydzi kogo atakuja ? Nie widze IDF na granicac Polski . Polska nie jest wrog
              > iem Izraela .

Ataki mogą być rożny.Biorąc pod uwagę Wasze możliwości,najbardziej skuteczny jest atak medialny.Ofiarami tego ataku są Polacy ogarnięte fobiami.Wy skutecznie działacie na umysły słabych ludzi,które szukają winnego swoich niepowodzeń.Jednym Wy wskazujecie za winnych Rosjan,innym islamusków,trzecim Niemców.Dla każdego coś znajdujecie.

> 2. dzieki za material . Szukalem go po hebrajsku w MSZ i nie znalazlem . A u na
              > s sie mowi ze MSZ wsprawie hasbara jest do kitu .

Proszę bardzo.

> 3. Prosze podac zrodlo skad Pan to wzial .

Jeszcze co?My musimy mieć coś dla siebie :-)
              • 3.ndd Re: Hasbara to propaganda ? 06.11.15, 16:23
                banderom.nie napisał(a):

> Jeszcze co?My musimy mieć coś dla siebie :-)

Trzymaj dla siebie . W internecie dostalem link do orginalu . Jeden forumowicz mi dal .
        • yurek11111 Re: Hasbara to propaganda ? 06.11.15, 14:04
          Ruskie trolle tez sa dumne z siania prokremlowskiej propagandy ,jeszcze pare kopiejek im do kieszeni wpada....
          W wyjasnianiu/objasnianiu , prezentowaniu swojego punktu widzenia , nie ma nic zlego ale gdy to wyjasnianie zaczyna przybierac zorganizowane formy,gdy pojawiaja sie instrukcje jak nawet klamliwie wyjasniac oraz osrodki koordynujace "wyjasnianie", gdy wydawane sa podreczniki jak "wyjasniac",to konczy sie wyjasnianie a zaczyna sie propaganda...

" Pierwszy podręcznik Hasbary był przeznaczony dla Światowego Związku Studentów Żydowskich. Wydano go w 2002, jednak chodziło wówczas głównie o walkę z tzw. witrynami alternatywnymi, przeważnie lewicowymi, jeśli krytykowały politykę izraelską. Hasbara Handbook – Promoting Israel on Campus krótko, na 130 stronach, wyjaśnia pozytywne znaczenie propagandy i omawia jej „7 zasad”, trochę jakby niechlujną mieszaninę starych sposobów politycznej retoryki (erystyki) ze współczesnymi metodami sprzedaży proszków do prania i szczyptą „czarnego PR”. Wszyscy to znają."

3.ndd nalezysz do pierwszego punktu-"mily wyjasniacz"...:-)

Hasbara w polskim internecie ma wiele twarzy. W swojej karierze zetknąłem się z kilkoma typami „hasbarytów”:
          1. Miły „wyjaśniacz”, wie, że jest bardzo mądry i ma olbrzymią wiedzę, więc chętnie oświeci tego głuptaska, który błądzi – przykład takiego działania można zobaczyć tu. Dowiemy się np. że całą ziemię od Arabów żydowscy osadnicy kupili, zaś odkupione uczciwie pustynie zamienili w kwitnący raj (jak było naprawdę można przeczytać – niestety nie w polskiej wikipedii).
          2. Bardzo agresywny „obwiniacz” – ma pewną wyrywkową wiedzę historyczną, agresywnym wypominaniem, najczęściej zmyślonych, przewin Polaków w czasie okupacji dokonuje dwóch rzeczy – zamienia temat dyskusji z obrony Izraela na obronę Polaków i próbuje wywołać w Polakach poczucie winy (ten sam chwyt, co w przypadku Jedwabnego). Osoby pozbawione wiedzy historycznej, pozwalającej obronić się przed takimi zarzutami najprawdopodobniej ulegną opisanej argumentacji. Przykład użycia tego typu chwytów: tutaj.
          3. Rzecznik pojednania. Osoba tego typu stara się przedstawiać wybiórczo epizody w historii Polski, kiedy jakaś grupka Żydów działała w interesie narodu polskiego (ignorując zupełnie liczebność tej frakcji i działalność znacznie większych frakcji Żydów wcześniej bądź później). Przykład tutaj (UWAGA: blog palmer.eldritch.1984 na Salon24 został ocenzurowany, wypowiedzi z tego konta są niewidoczne, dlatego „dialog” wygląda dziwacznie).
          Oczywiście tak, jak wiele jest metod oddziaływania socjotechnicznego, jak wiele jest typów agentury, tak wiele jest możliwych typów agentów. Agentura hasbarska i mossadowska w polskim internecie nie zajmuje się wyłącznie kwestiami antysemicko – antyizraelskimi. Może zajmować się sianiem zamętu i uniemożliwianiem dyskusji na „drażliwe” tematy- poprzez zaśmiecanie wątku i próby zmiany tematu (przykład, więcej o metodach). Może się zajmować propagowaniem powszechnie znanych faktów o zabarwieniu patriotycznym i narodowym, po to tylko by się uwiarygodnić – i realizować zwoją właściwą działalność, np. promowanie zabójczych dla narodu polskiego ideologii ekonomicznych. Może tworzyć portale, fora i platformy blogerskie – zarówno te niszowe, jak i te mocno popularyzowane w mediach. To, jak sytuacja ma się w rzeczywistości w przypadku danego miejsca w sieci – niestety każdy musi ocenić sam, opierając się na analizie efektów (i potencjalnych efektów) działań.

www.nerwica.com/hasbara-warto-pozna-metody-dzia-ania-wroga-t56689.html
          3.ndd:
          Wiec ja wyjasniam a nie propaganduje .
          > Tak jak kazdy hasbarowiec .
          > Ja jestem dumny byc hasbarowcem - to patriotyzm .
          • banderom.nie Re: Hasbara to propaganda ? 06.11.15, 14:25
            yurek11111 napisał:

> Ruskie trolle tez sa dumne z siania prokremlowskiej propagandy ,jeszcze pare ko
            > piejek im do kieszeni wpada....

hasbara również korzysta z pożytecznych idiotów.Takich łatwo znaleźć wśród ogarniętych fobiami przedstawiciele innych narodów.Taki użyteczny idiota może być anty syjonistom,ale przez swoją głupotę działać na rzecz hasbary.Tacy dla hasbary najbardziej cenne,ponieważ działają za darmo i do tego są szczery w swoich napadach na wrogów hasbary.
            • yurek11111 Re: Hasbara to propaganda ? 06.11.15, 14:34
              No dobrze igorczik,to zeby nie byc uzytecznym idiota dla hasbary,to nalezy przymknac oko na KGB-owskie metody rzadow oberKGB-isty z Kremla,na imperialistyczna polityke wobec sasiadow Rosji i wszelakiego zla pochodzacego z Rosji nie krytykowac?

Myslisz ze jestes sprytny i uda ci sie dwie pieczenie przy jednym ogniu upiec....:-)))

re:hasbara również korzysta z pożytecznych idiotów.Takich łatwo znaleźć wśród ogar
              > niętych fobiami przedstawiciele innych narodów.Taki użyteczny idiota może być a
              > nty syjonistom,ale przez swoją głupotę działać na rzecz hasbary.Tacy dla hasbar
              > y najbardziej cenne,ponieważ działają za darmo i do tego są szczery w swoich na
              > padach na wrogów hasbary.
          • 3.ndd Re: Hasbara to propaganda ? 06.11.15, 14:47
            yurek11111 napisał:

< 3.ndd nalezysz do pierwszego punktu-"mily wyjasniacz"...:-)

Dzieki za komplement .
            Nie wiedzialem o tej broszurce a szukalem czegos w internecie po hebrajsku albo po Polsku .. Widocznie izraelskie MSZ jest lepiej zorganizowane niz myslimy o tym w Izraelu .

Nie jestem studentem tylko emerytem po 60-tce .

• kylax1 Kacap i nienawiść do wszystkiego co niekacapskie 06.11.15, 14:21
      to standard.
      • banderom.nie Re: Kacap i nienawiść do wszystkiego co niekacaps 06.11.15, 14:28
        kylax1 napisał:
        >Kacap i nienawiść do wszystkiego co niekacaps

- Ostatnia to "bandwagon", tworzenie sztucznej większości. W powiązaniu z „plain folks robienie dużego jazgotu w celu sprawienia wrażenia, że większość internautów jest „za lub „przeciw w zależności od tematu.
        Nie wątpię,że zaraz nastąpi wysyp "oburzonych Polaków"
    • czizus Bandera. 06.11.15, 14:23
      Co ty w zasadzie robisz na polskim forum? Jaki jest cel twoich absurdalnych wątków? Chcesz nam Polakom zohydzić Rosję i Rosjan? Uparłeś się robić z Rosji pośmiewisko? Mogę cię zapewnić, że to ci się nie uda. Normalnych Rosjan i tę zwyczajną Rosję która nie ma nci wspólnego z takim tępym propagandysta jak ty to my w Polsce i w Europie szanujemy. Ale KGB-owskich oficerów rządzących współczesną Rosją, tych mafiosów prowadzących Rosję w nicość nie akceptują nie tylko Polacy ale i cała Europa.

Popatrz, nie ma tutaj Niemców, Czechów, Słowaków, czy Litwinów. Są za to Rosjanie ze swoją nachalną propagandą. Po co? Już dawno jest po zawodach bandera! Już jest pozamiatane. Przegraliście!
      • banderom.nie Re: Bandera. 06.11.15, 14:29
        czizus napisał:

> Co ty w zasadzie robisz na polskim forum? Jaki jest cel twoich absurdalnych wą
        > tków? Chcesz nam Polakom zohydzić Rosję i Rosjan? Uparłeś się robić z Rosji poś
        > miewisko? Mogę cię zapewnić, że to ci się nie uda...........

Nie wątpię,że zaraz nastąpi wysyp "oburzonych Polaków"
        • kylax1 No właśnie, igorku. 06.11.15, 14:40
          Wy robicie brunatny, sztuczny tłum na polskich forach, rozpowszechniając rasizm, ksenofobią, homofobię, antysemityzm i islamofobię.
          • ubiquitousghost88 Żydem, Rusem, czy jednak Polakiem?... 06.11.15, 16:07
            Ręczę wam, zaindyczonym,
            Że najlepiej być indykiem.
            Obecność na stole Obamy
            Raz do roku zapewniamy.
            A jak nie u Obamy
            To u jego mamy
            Bladej teściowej
            Pierwszej Damy.
          • j-k Goria kocha islamuskow. 06.11.15, 18:39
            inaczej Pietropawlowsk - skad prowadzi wazna linia kolejowa z Rosji na Syberie
            - dawno by im odebral.
    • bywszy2 Re: Skąd się bierze nienawiść?+ 06.11.15, 17:54
      Okazało się,że jeden z Żydów już to zrobił,czyli zastanowił się,chociaż nie był szczery do końca,ponieważ próbuje kręcić,nie odpowiadając na główne pytanie:Skąd się bierze nienawiść do Żydów?
      <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
      No wlasnie skad?
      Nie wystarczy Wam,ze pojawila sie wyrodna matka,poprzedniczka dumnych matek arabskich,ktora poswiecila sweho syna meczennika by was wybawil od gnusnosci,ktore sami sobie stwarzacie.?
      I jej powierzyliscie swoj kraj i swoj narod,a jednoczesnie nienawidzicie jej i jego krewnych.
      Nie wystarczy,ze zginal za was smiercia meczennika`?
      Wg. mnie ten moj daleki krewny byl glupolem,co sprowadzil na swoj narod tyle nieszczesc.
      Czego jeszcze chcecie?
      Od kiedy idioci kochaja madrzejszych od siebie.
      Ale ten narod nie daje wam spokoju i czystosci sumienia.
      Mocno zasiadl w waszych lbach.
      I bez nich nie mozecie sie obejsc.
      O czym swiadcza posty zawierajace wzmianki o zydach i Zydach.
      A postow tych jest wiecej niz postow o d.pie Maryny.
      Dyskusje na temat nielubienia zydo-Zydow uwazam za nieprzedmiotowa.
      Ja osobiscie mam to gleboko w d.pie.
      I nie mam zamiaru wyjasniac np.dlaczego Russkije tak strasznie kochaja Polakow.
    • gobo2 Skąd się bierze nienawiść 06.11.15, 18:58
      nie jest narodowa, bo sa malzenstwa mieszane
      nie jest etniczna, bo sa malzenstwa mieszane
      nie jest jezykowa, bo sa malzenstwa mieszane
      nie jest kulturowa, bo sa malzenstwa mieszane
      nie jest religijna, bo sa malzenstwa mieszane

nienawisc bierze sie z polityki, czyli z pogardy do mieszanych malzenstw...!

banderom.nie napisał(a):

> Próbowałem podjąć dyskusje z jednym z forumowicze,pochodzenia żydowskiego,ale j
      > emu nie spodobało się co ja pisze i on podziękował mnie)
      > Ale temat,który ja poruszyłem,jest ważny i wart dyskusji:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka