Dodaj do ulubionych

A w Syrii po staremu ...

08.11.15, 16:30
[i]Syria. Strona rządowa zbombardowała targ pełen ludzi. Zginęło 23 cywilów

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75477,19155224,syria-strona-rzadowa-zbombardowala-targ-pelen-ludzi-zginelo.html#ixzz3qukEIhJE

Obserwuj wątek
    • j-k normalka na wojnie 08.11.15, 16:32
      jakies problemy ?
      • blueelvic2 Dlaczego zaraz doszukujesz sie problemow ... 08.11.15, 16:38
        Napisalem przeciez po staremu.

Fascynuje mnie ich przywiazanie do swojej arabskiej cywilizacji ze wszystkimi konsekwencjami z tego faktu wynikajacymi.
        • j-k ja ? - problemow nie ma. 08.11.15, 17:02
          na wojnie czesto bombarduje sie cywilow.
          przypadkowo , lub celowo.

rozmawiamy o celach tej wojny - czy o jej ubocznych skutkach ?
          • blueelvic2 Wlasciwie tak ... 08.11.15, 20:55
            Tak naprawde, to konflikt ten jest mi obojetny ze wzgledu na ich zbojecka tradycje.
    • wasyl_szuja Bomba uchodźcowa. 08.11.15, 16:42
      Wydaje mi się, że asadyści i Rosjanie atakują cele cywilne, by więcej ich uciekało do Europy.
      Niemcy w 1939 roku bombardowali miasta, by cywile tłoczyli się na drogach i utrudniali WP przemarsz.
      • czuk1 Re: Bomba uchodźcowa. 08.11.15, 17:13
        wasyl_szuja napisał: Wydaje mi się, że asadyści i Rosjanie atakują cele cywilne, by więcej ich uciekało do Europy.

Od dawna zauważamy, że podtrzymując wojnę w Syrii, uzbrajając Asada i walcząc z nim ramię w ramię Rosja występuje przeciwko narodowi syryjskiemu ;). Putin świadomie powoduje tym zwiększenie exodusu Syryjczyków do Europy , którzy sieją tu ferment i destabilizują ład w UE.
        A już wydawało się (mnie "naiwnemu" :) ), że po szybkim wprowadzeniu pokoju w Syrii - w wyniku działań Rosji - Tusk wystąpi o medal dla Putina - "Za zasługi dla UE". ;)
        • wasyl_szuja Re: Bomba uchodźcowa. 08.11.15, 17:18
          Rosja walczy z Zachodem, stawką jest Ukraina. Syryjczycy to tylko pionki w grze.
          • czuk1 W Syrii nie widać końca.... 08.11.15, 17:44
            wasyl_szuja napisał: Rosja walczy z Zachodem, stawką jest Ukraina. Syryjczycy to tylko pionki w grze.
            No tak, ale póki co Rosja w Syrii wojny nie wygrywa, nie wygasza , daje się w nią wikłać - co raz bardziej . Polskie źródła , w tym .....
            wiadomosci.wp.pl/kat,1027191,title,Rosyjska-gra-w-Syrii-Amerykanie-podbijaja-stawke,wid,17957093,wiadomosc.html
            ......potwierdzają, że przeciwnicy Asada są zbrojeni w rakiety przeciwlotnicze , działka przeciwpancerne. Wszystko dla zrównoważenia sił i zatrzymania/zmniejszenia skuteczności bombardowań i ataku czołgów. Na podstawie doświadczeń z poprzednich wojen można znawcy tematu zauważają, że nalotami/bombardowaniem pozycji przeciwników Asada , bez wprowadzenia wojsk lądowych nie będzie możliwości szybkiego pokonania "powstańców". Asad nie ma rezerw by zwiększyć armię, Rosja nie chce wprowadzać swojej armii.

Oby Rosja się nie przeliczyła. ;)
    • piter_rom_rus Hasbara w natarciu 08.11.15, 16:46
      blueelvic2 napisał(a):
      > [i]Syria. Strona rządowa zbombardowała targ pełen ludzi. Zginęło 23 cywilów

blueelvic2 napisał(a):
      > [i]Syria. Strona rządowa zbombardowała targ pełen ludzi. Zginęło 23 cywilów
      > Cały tekst: wyborcza.pl/1,75477,19155224,syria-strona-rzadowa-zbombardowala-targ-pelen-ludzi-zginelo.html#ixzz3qukEIhJE

Zmiencie plyte, juz sie znudzilo wasze "Syryjskie Obserwatorium Praw Człowieka", wiarygodne jak byk:-)

JEDEN facet siedzi w Coventryi i nie zle dorabia do swojego lumpeksu, ktory pwowadzi.
      "The United Kingdom-based SOHR is run out of a two-bedroom terraced home in Coventry by one person, Rami Abdulrahman,[3] a Syrian Sunni Muslim who also runs a clothes shop".

en.wikipedia.org/wiki/Syrian_Observatory_for_Human_Rights

Za wojne w Libii, zachodni media darli morde, ze zolnierzam Kaddafiego daja wiagre, zeby ulatwic gwalty na ludnosci cywilnej. Po zamordowaniu Kaddafiego, przyjechalo Human Rights Watch i stwierdzilo ze gwalty, owszem, byli, tyle ze gwalcili powstancy, a nie sily rzadowy.

I co?
      Jakis gnoj pezeprosil za to, ze robil ludziam wode z mozgu?
      • kaszebe12 Re: GIYUS w natarciu... 08.11.15, 17:10
        ...bo tak nazywa sie owa autentyczna propagandowa web brygada .
      • blueelvic2 Jakie natarcie, jaka hasbara ... 08.11.15, 21:00
        Sukcesy waszej armii i ich polityczna wykladnia po calotygodniowym "trabieniu" znudzila sie rowniez.

Nasze weekendowe nudzenie to peanuts w porownaniu z waszym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka