Dodaj do ulubionych

Musimy nauczyć się żyć z Islamem.

15.11.15, 11:38
"Tradycyjny islamski system prawny od czasów klasycznych zna podział świata na dwa obszary: obszar islamu i obszar wojny. Obszar islamu jest państwem Boga, królestwem pokoju, w którym panują przepisy islamu i ustanowiony przezeń porządek społeczny oraz struktury polityczne. Obszar nie-muzułmanów jest określony zasadniczo jako obszar wojny. Pierwszeństwo w nim ma prawo niewiernych i nie-muzułmanów, które w kilku — a można nawet powiedzieć, że wielu — punktach jest sprzeczne z postanowieniami prawa Bożego. Muzułmanie mają obowiązek bronić swojego obszaru przed atakami wroga. Ponadto powinni aktywnie angażować się na rzecz zwycięstwa prawa Bożego na obszarze niewiernych, aby i tam zaczęło ono obowiązywać."

Moim zdaniem nie trzeba dawać pretekstu do ataków na nas ze strony tej religii miecza. A jak już się zdarzą to bezpośrednio winnych wyłapywać a nie stosować odpowiedzialność zbiorową.
Obserwuj wątek
    • kylax1 Na tym forum, wielu domorosłych hitlerków 15.11.15, 11:47
      chciałoby już tworzyć obozy koncentracyjne dla muzułmanów. Nie mogę się nadziwić, że ludzie z kraju, który procentowo stracił najwięcej ludzi w czasie II wojny światowej popierają takie rzeczy, jak odpowiedzialność zbiorowa za czyny jednostek.
      • mara571 glosno powiedzial to obywatel niemiecki 15.11.15, 11:53
        wyznania muzulamanskiego, pisarz pochadzacy z Turcji.
        Jak to wytlumaczyc?
        • kylax1 Że jest głupi? 15.11.15, 11:56
          Pisarz, nie znaczy, że jest mądry.
          • misterrob A moze to kolega ma problem? 15.11.15, 15:51
            Warto sie nad tym zastanowic.
          • felusiak1 Re: Że jest głupi? 16.11.15, 06:08
            może nie jest madry ale zna mentalność islamu i zanim oplujesz przeczytaj jeszcze raz i zastanów się i znowu się zastanów, pomyśl i wtedy odpisz.
            • superspec Idąc Twoim rozumowaniem Norman Finkelstein 16.11.15, 06:15
              zna żydowską mentalność.:)
              pl.wikipedia.org/wiki/Norman_Finkelstein
      • abdu_al Re: Na tym forum, wielu domorosłych hitlerków 15.11.15, 15:46
        >Nie mogę się nadziwi ć, że ludzie z kraju, który procentowo stracił najwięcej ludzi w czasie II wojn..
        A ja sie nie moge nadziwić głupocie lewaków, którzy nie dostrzegają faszyzmu w islamie.
        • misterrob Re: Na tym forum, wielu domorosłych hitlerków 15.11.15, 15:57
          Samo stwierdzenie o domoroslych hitlerkach na forum jest swiadectwem zidiocialego pogladu na komentowane wydarzenie. Zawsze znajdzie sie ten jeden, ktory prawde wam powie.
      • superspec Oni są z cywilizacji śmierci.n/t 16.11.15, 05:39

• drugiwojwa Re: Musimy nauczyć się żyć z Islamem. 15.11.15, 12:02
      Czy uważasz że inne religie i ateizm są gorsze od islamu ?
      Jestem nie leczonym ateistą i mam w nosie czy ktoś w coś wierzy czy nie. To sprawa indywidualna i osobista.
      Religie są tylko jako narzędzie utrzymania władzy ... Ale są pewne granice i nie lubię jak jakaś istota zakamuflowana w maseczkę celuje do nie z kałacha. Nawet nie wiem czy to chłop czy baba.
      Islam jest przystosowany do piaszczystych terenów i stąd te burki, hidżaby, abaje, i sto innych.
      • kylax1 A co mają burki do pustyni? 15.11.15, 12:04
        Ludzie mieszkający na pustyni (lub w rejonach graniczących) np. Atakama w Chile, czy Numib w Angoli i Namibii, czy Gobi w Mongolii i Chinach, nie noszą żadnych burek, hidżabów itd.

Burki, hidżaby itd., to jest ubiór kultury muzułmańskiej, a nie klimatu pustynnego.
    • pol_2015 Re: zacznij od 15.11.15, 12:43
      dymania kóz
      • uu1 Kosz. ntx 15.11.15, 12:52

• xystos Re: Musimy nauczyć się żyć z Islamem. 15.11.15, 16:01

..NIE NIGDY !
      zaakceptuje pieciu chinskich sasiadow
      ale ani jednego araba albo innego saracena !

ZEN
    • misterrob A moze dobrze by bylo, zeby to oni sie nauczyli? 15.11.15, 16:21
      Sadze, ze to zasadnicza roznica, bo niby dlaczego nie?
      • 5magna Re: A moze dobrze by bylo, zeby to oni sie nauczy 16.11.15, 05:57
        No to zachodzi okazja otworzenia szkoly I robota dla nauczycieli tez sie znajdzie. Zapisywac sie na liste. Zaplata w szczerym zlocie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka